Rossmann cz. XXIV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 15:36   #3391
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez saintfreak Pokaż wiadomość
Ja pomalowałam top coatem (insta) - wiadomo, traci się mat, ale błyszczące też wyglądają ładnie W kwestii trwałości - jeszcze ciężko mi coś powiedzieć.
Daje SH żelowy efekt?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 15:37   #3392
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez radioheadka Pokaż wiadomość
orientujecie się, czy w ramach tej promocji są dostawy kosmetyków, czy "do wyprzedania"? ew. w jakie dni rossmann ma dostawy?
Wczoraj w dwóch Rossmannach widziałam jak panie dokładaly produkty do makijażu
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 15:38   #3393
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
orientujecie się, czy w ramach tej promocji są dostawy kosmetyków, czy "do wyprzedania"? ew. w jakie dni rossmann ma dostawy?
Dziewczyny mówiły, że dokładki były wczoraj albo dzisiaj.

Edit. Sorry za dubel.
Stary 2014-11-14, 15:38   #3394
binx
Raczkowanie

Pomóżcie mi w sprawie szminek.
W grudniu idę na wesele i potrzebuję szminki, która w dobrym stanie wytrzyma co najmniej parę godzin. Myślałam o Bourjois velvet, ale chyba nawet ona nie nie przetrzyma rosołu. Co wtedy: czy można ją bez problemu zetrzeć i nałożyć na nowo? Jakie kolory polecacie?
Szminek z aplikatorem nie testuję w sklepie na ustach, zresztą nawet smarowanie się testerem szminki w sztyfcie budzi we mnie opór, po tym jak latem po użyciu testera w Rossmannie zachorowałam na zapalenie czerwieni wargowej i leczyłam się maścią sterydową.
Wszystkie kolory velvet wydają mi się bardzo intensywne, a kupioną szminkę chciałabym używać także na co dzień. Podoba mi się kolor Frambourjoise, czy na ustach też jest taki mocny?
A może polecicie mi inne trwałe szminki?
binx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 15:42   #3395
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez binx Pokaż wiadomość
W grudniu idę na wesele i potrzebuję szminki, która w dobrym stanie wytrzyma co najmniej parę godzin. Myślałam o Bourjois velvet, ale chyba nawet ona nie nie przetrzyma rosołu. Co wtedy: czy można ją bez problemu zetrzeć i nałożyć na nowo? Jakie kolory polecacie?
Szminek z aplikatorem nie testuję w sklepie na ustach, zresztą nawet smarowanie się testerem szminki w sztyfcie budzi we mnie opór, po tym jak latem po użyciu testera w Rossmannie zachorowałam na zapalenie czerwieni wargowej i leczyłam się maścią sterydową.
Wszystkie kolory velvet wydają mi się bardzo intensywne, a kupioną szminkę chciałabym używać także na co dzień. Podoba mi się kolor Frambourjoise, czy na ustach też jest taki mocny?
Lasting Finish Rimmel
A z matowych Golden Rose Velvet Matte, ale to nie z Rossmanna.

Bardzo Ci współczuję. To smutny przykład, że nigdy nie wolno testować pomadek na ustach, ale na dłoni, np, na opuszkach palców.
Stary 2014-11-14, 15:42   #3396
marz54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
W Rossmanach w ogóle nie ma Bell. Są w drogeriach Natura, a od 20.11 jest tam zniżka -40% na tę markę. Poza tym Ladycode w Biedronkach to marka Bell dla tej sieci.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, tak coś kojarzyłam że nie widziałam Bell w Rossmannie. Niestety potrzebuje podkładu na już także pójdę do Natury zakupić w regularnej cenie.
marz54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 15:43   #3397
iinnkkaa
Zakorzenienie

Puder Synergen wchodzi na promocje?ktoś sprawdzal?

Edytowane przez iinnkkaa
Czas edycji: 2014-11-14 o 16:16
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 15:45   #3398
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez marz54 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedź, tak coś kojarzyłam że nie widziałam Bell w Rossmannie. Niestety potrzebuje podkładu na już także pójdę do Natury zakupić w regularnej cenie.
Możesz zajrzeć do jakiejś wyprzedażowej Biedronki. Ostatnio nakupiłam podkładów Ladycode na wyprzedaży za 4-5 zł. Polecam Royal Matt
Stary 2014-11-14, 15:55   #3399
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz Naturę w pobliżu, to polecam od 20.11-40% na Bell 2Skin Pocket 053.

Testował ktoś może w końcu te róże z Eveline? Robią plamy?

Tak, etui jest z płócienka. Kupiłam je dla kogoś, bo chciał jak najtańsze, ale miękkie. Naprawdę b. podobne do ET, ale ich "po swojemu" nie torturowałam. Tylko przez net, dostarczają w 3 dni.
O te Hakuro mi chodziło

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-11-14, 15:57   #3400
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
O te Hakuro mi chodziło
Stary 2014-11-14, 15:58   #3401
binx
Raczkowanie

Zobaczcie, jak zapakowane szminki Bourjois sprzedawane są we Francji. Na początku filmu dziewczyna pokazuje velvet w plastikowym blistrze.

http://www.youtube.com/watch?v=ebLPjYeGAlE

U nas kupując szminkę za wcale nie małe pieniądze nie mamy pewności, że nie była ona otwierana i używana.
binx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:01   #3402
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
u mnie dostawa była wczoraj, więc dziś szafy wypełnione aż bo brzegi

Cytat:
W grudniu idę na wesele i potrzebuję szminki, która w dobrym stanie wytrzyma co najmniej parę godzin. Myślałam o Bourjois velvet, ale chyba nawet ona nie nie przetrzyma rosołu. Co wtedy: czy można ją bez problemu zetrzeć i nałożyć na nowo? Podoba mi się kolor Frambourjoise, czy na ustach też jest taki mocny?
moim zdaniem bourjois velvet wytrzyma prawie wszystko, kolory są piękne, ale faktycznie dość odważne choć w porównaniu do ping pong frambourjoise jest zdecydowanie spokojniejszy. peach club i nude-ist też wydają się być delikatniejsze w porównaniu do reszty kolorów. mam 2, 5 i 6 i jestem z nich zadowolona, potrafią przetrwać kilka godzin bez poprawek, ostatnio jak wychodziłam na spotkanie nawet nie brałam jej ze sobą, bo wiedziałam, że nie będzie mi potrzebna do poprawek

Cytat:
Lasting Finish Rimmel
u mnie niestety po 1,5 - 2 godzinach nie ma po niej śladu
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:01   #3403
emmmm
Rozeznanie

Poszłam dziś po korektor eveline ale już nie było koloru light, rozważałam ivory, ale nie było do niego testera i zrezygnowałam.
Ale oczywiscie nie wyszłam z pustymi rękoma. Wpadło:
- zestaw do paznokci z eveline (odżywka diamentowa do paznokci + olejek arganowy do skórek)
- krem CC eveline magical nr 50 light beige (plus za złotko na tubce). Na kwc ma tylko jedną opinię, mam nadzieję, że się sprawdzi
- pomadka eveline aqua platinum nr 476
- wibo żel do brwi

użyłam dziś pierwszy raz tego cienia z rimmela w płynie złotego - ale nakładałam go wierzchem tej pacynki prostopadle do powieki zamiast eyelinera i wyszedł fajny efekt
emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:05   #3404
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
u mnie dostawa była wczoraj, więc dziś szafy wypełnione aż bo brzegi

moim zdaniem bourjois velvet wytrzyma prawie wszystko, kolory są piękne, ale faktycznie dość odważne choć w porównaniu do ping pong frambourjoise jest zdecydowanie spokojniejszy. peach club i nude-ist też wydają się być delikatniejsze w porównaniu do reszty kolorów. mam 2, 5 i 6 i jestem z nich zadowolona, potrafią przetrwać kilka godzin bez poprawek, ostatnio jak wychodziłam na spotkanie nawet nie brałam jej ze sobą, bo wiedziałam, że nie będzie mi potrzebna do poprawek

u mnie niestety po 1,5 - 2 godzinach nie ma po niej śladu
Nie martw się-u mnie ta szminka nie wytrzymuje nawet tyle i do tego mi okropnie wysusza usta. To już dłużej mi się trzyma to masełko z Astora i jeszcze daje cudowny efekt nawilżenia. Do tej pory nie trafiłam na szminkę która wytrzyma kilka godzin w tym jedzenie i picie, a bardzo szkoda, bo sama chętnie bym się w takową zaopatrzyła.

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2014-11-14 o 16:07
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:17   #3405
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzaa_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie - orientujecie się może, czy balsamy/pomadki pielęgnacyjne do ust np. nivea, carmex i tak dalej również podlegają tej promocji 1+1?
nie wchodza
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:23   #3406
Aniula_xD
Rozeznanie

I ja dzisiaj skorzystałam z promocji Kupiłam korektor Eveline Art Scenic i puder z Lovely, jutro chyba wybiorę się jeszcze po jakieś lakiery
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:26   #3407
Doti1987
Wtajemniczenie

Cytat:
ja polecam te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ka-do-ust.html oraz rimmel by Kate, kolorystyka bogata i długo trzymają na ustach

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
Puder Synergen wchodzi na promocje?ktoś sprawdzal?
raczej nie bo na stronie rossnet jest juz załacznik jakie produkty wchodzą i nic marki synergen nie widzę0 może pod inną nazwą jest, trzeba sobie sprawdzić
Doti1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:33   #3408
mint_ivy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Nie martw się-u mnie ta szminka nie wytrzymuje nawet tyle i do tego mi okropnie wysusza usta. To już dłużej mi się trzyma to masełko z Astora i jeszcze daje cudowny efekt nawilżenia. Do tej pory nie trafiłam na szminkę która wytrzyma kilka godzin w tym jedzenie i picie, a bardzo szkoda, bo sama chętnie bym się w takową zaopatrzyła.
Ja polecam Revlon Just Bitten Kissable chociaż zależy od odcienia bo Honey jest delikatny i niezbyt trwały, ale za to Smitten wytrzymał mi kilka godzin z jedzeniem i piciem. Innych jeszcze nie próbowałam
Golden Rose Vision Lipstick też całkiem dobre, trochę się zjadają od środka ale wystarczy odbić usta i kolor będzie widoczny.
mint_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:35   #3409
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez mint_ivy Pokaż wiadomość
Golden Rose Vision Lipstick też całkiem dobre, trochę się zjadają od środka ale wystarczy odbić usta i kolor będzie widoczny.

Tylko akurat z tej serii niektóre odcienie mają drobinki i są raczej satynowe.A tu padło pytanie o mat.
Stary 2014-11-14, 16:37   #3410
madziaa2809
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Gemini pisało, że w tym roku nie bierze udziału w DDD
Ale są jeszcze inne sklepy internetowe, które lubię, więc może któryś weźmie udział, a ceny są podobne
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:45   #3411
eewelinaa92
Zakorzenienie

Trzecie podejście do promocji za mną poszłam z siostrą i wziełyśmy sobie po podkładzie Max Factor Facefinity ( pani wyszukała nam w szufladzie dwie ostatnie sztuki odcienia 55) i dokupiłyśmy jeszcze (mimo, ze mamy już po sztuce w zapasie) dwie ostatnie odżywki diamentowe eveline.

Ogólnie szafy były uzupełnione, w porównaniu z wczorajszymi pustkami Chociaż Panie powiedziały, że niektóre kosmetyki już sie pokończyły np już podładu z max factora nie mają i do końca promocji nie będzie.

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:48   #3412
_cup of tea_
Zakorzenienie

Byłam na zakupach "na drogą nóżkę" i wziełam:
- Insta Dri a gratis dobrałam tusz Miss sporty Pump up booster,
- Wibo stain nr 4 (przez was Kusicielki ) a jako gratis dobrałam Lovely nail care odżywkę silnie regenerującą
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:50   #3413
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
ja polecam te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ka-do-ust.html oraz rimmel by Kate, kolorystyka bogata i długo trzymają na ustach
Nie wiem jak ta z maybelline ale rimmel by Kate trzyma się max 1h. Po jedzeniu konieczne są poprawki.
Ja polecam Velvet bourjois. Kupiłam ją na tej promocji i od razu testowałam. W ciągu 12h poprawiałam ją raz. Ściera się tylko od wewnątrz ust. Dla mnie świetna opcja na takie imprezy jak wesele.
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:54   #3414
florence244
Zakorzenienie

Kupiła któraś z Was może Wibo Glossy Temptation nr. 5 ?
Jestem bardzo ciekawa jak ten kolor wygląda na ustach a nigdzie w necie nie mogę znaleźć
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 16:54   #3415
Doti1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Nie wiem jak ta z maybelline ale rimmel by Kate trzyma się max 1h. Po jedzeniu konieczne są poprawki.
Ja polecam Velvet bourjois. Kupiłam ją na tej promocji i od razu testowałam. W ciągu 12h poprawiałam ją raz. Ściera się tylko od wewnątrz ust. Dla mnie świetna opcja na takie imprezy jak wesele.
ta z mayblline trzyma kilka godzin, a nawet jak się zetrze to pozostaje pigment na ustach, mam kolor 150, ponoc nie udał im sie kolor koralowy bo jest grudkowaty ale mój róż idealnie się nakłada
Doti1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 17:10   #3416
Nunu12
Przyczajenie

witam, mam dwa pytania
1. jeśli nie ma szafy eveline w rossmannie, to czy jest szansa, że będą jej odżywki gdzieś?
2.czy w tej nowej promocji produkty z listy, które obejmuje ta promocja nie są w szafie to czy ta promocja daleje obejmuje?
Nunu12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 17:16   #3417
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo ciekawa jak ten kolor wygląda na ustach a nigdzie w necie nie mogę znaleźć
Jest identyczna jak Wibo Eliksir nr 5, ale mniej miękka.

Cytat:
Napisane przez Nunu12 Pokaż wiadomość
witam, mam dwa pytania
1. jeśli nie ma szafy eveline w rossmannie, to czy jest szansa, że będą jej odżywki gdzieś?
Takw każdym R. powinny stać tam gdzie odżywki i preparaty do paznokci.

Cytat:
Napisane przez Nunu12 Pokaż wiadomość
2.czy w tej nowej promocji produkty z listy, które obejmuje ta promocja nie są w szafie to czy ta promocja daleje obejmuje?
Promocja 1+1 obejmuje wszystkie produkty z listy, niezależnie gdzie się znajdują:
http://www.rossnet.pl/Portals/0/bane...1-produkty.pdf

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-14 o 17:18
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 17:18   #3418
synesthesia
Zakorzenienie

Wpadłam jeszcze po drodze dziś do Rossmanna i wzięłam sobie te pomadkę w kredce z Lovely, odcień 4 - myślałam o 3, ale jedyna sztuka była rozwalona... a w sumie ta 4 fajna, troche jak moje usta ale ciemniejsza a do tego dobrałam z Wibo jeszcze lakier piaskowy.
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 17:21   #3419
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Poszłam dziś po korektor eveline ale już nie było koloru light, rozważałam ivory, ale nie było do niego testera i zrezygnowałam.
Ale oczywiscie nie wyszłam z pustymi rękoma. Wpadło:
- zestaw do paznokci z eveline (odżywka diamentowa do paznokci + olejek arganowy do skórek)
- krem CC eveline magical nr 50 light beige (plus za złotko na tubce). Na kwc ma tylko jedną opinię, mam nadzieję, że się sprawdzi
- pomadka eveline aqua platinum nr 476
- wibo żel do brwi

użyłam dziś pierwszy raz tego cienia z rimmela w płynie złotego - ale nakładałam go wierzchem tej pacynki prostopadle do powieki zamiast eyelinera i wyszedł fajny efekt
Daj znać jak ten CC czy kryje i matuje?
Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
O dobrze wiedzieć ;P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-11-14, 17:21   #3420
iceina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Ja ją mam - nude i czerwoną. Ma taki sam kolor jak Wibo Eliksir, ale mam wrażenie, że ta nowa pomadka podczas nakładania na usta jest bardziej tępa niż Eliksir.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Jest identyczna jak Wibo Eliksir nr 5, ale mniej miękka.
O, dokładnie o to mi chodziło

Edytowane przez iceina
Czas edycji: 2014-11-14 o 17:22
iceina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości