Rossmann cz. XXIV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 22:49   #3451
synesthesia
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Polecicie jakiś dobry, nie za drogi, liner w pisaku? Taki co go dostanę w Rossie, to jeszcze na promo wezmę ?
Nie wiem czy jest dobry, bo nie kupowałam, ale wiem że koleżanka ma. Z Lovely, czerwono-czarne opakowanie bodajze.
http://www.rossnet.pl/Produkt/Lovely...6935,1647,5009 O ten Ale jest nie za drogi i w pisaku
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 22:58   #3452
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyCornelia Pokaż wiadomość
Miss Sporty
Cytat:
Napisane przez iceina Pokaż wiadomość
Na pewno nie polecam Ci tych Rimmela z serii Scandaleyes. Wygrałam kiedyś w jakimś konkursie zestaw ich kosmetyków i akurat te linery moim zdaniem takie nie zbyt były mogę polecić za to TAKI z Golden Rose ale on nie dostępny w R.
Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest dobry, bo nie kupowałam, ale wiem że koleżanka ma. Z Lovely, czerwono-czarne opakowanie bodajze.
http://www.rossnet.pl/Produkt/Lovely...6935,1647,5009 O ten Ale jest nie za drogi i w pisaku

Dziękuję Wam za propozycje
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 23:14   #3453
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pakipsi Pokaż wiadomość
Manhattan używam transparent, tylko do matowienia, też jestem bladziochem i używam jasnych podkładów Revlon 150 buff, 123 Bourjois 51, Loreal infallible 120 vanilla, Max Factor Facefinity 40 light ivory (dwa ostatnie kupione na allegro, bo w drogeriach nie ma tych odcieni)
możesz porównać facefinity 40 i colorstay 150? zdjęciem też nie pogardzę
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 23:37   #3454
macic
Raczkowanie

Dziewczyny, polecicie konturówkę do ust z Rossmanna? Używam Essence i w sumie się sprawdza, nie wysusza (to dla mnie bardzo ważne). Tak myślę czy by nie skusić się na coś jeszcze w promocji i padło na konturówkę
W planie mam zakup ciemnego odcienia, który pasowałby do rownie ciemnej pomadki
macic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 00:05   #3455
Aguskaq
Raczkowanie

Rossmann cz. XXIV

Jutro polecę po lirene jak wchodzą na promocje.
Aguskaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 00:47   #3456
Felis pardina
Raczkowanie

Witam.
Mam pewien problem. Postanowiłam skorzystać z promocji 1+1 w rossmanie. Zakupiłam krem bb marki maybelline oraz korektor w płynie również tej marki. Następnego dnia uzylam tych produktów. Odrazu zauważyłam, ze krem wyplyywa z trudem, musiałam bardzo dociskac opakowanie. Dostrzegłam też plamy na opakowaniu. Poprostu musiałam się postarać żeby go wycisnąć, miałam wrażenie ze jest go za mało. Niestety tego dnia spieszylam się i już teraz nie pamiętam czy odklejalam biała naklejke z tego kremu. Wiem, ze istnieje spore ryzyko ze ktoś w rossmanie mógł oderwać ja by sprawdzić kolor. Nie mogę niestety złożyć reklamacji. I mam pytanie do dziewczyn które posiadają takowy krem. Czy na początku szybko pojawiał się na zewnątrz tej tubki? Zaznaczam, ze po wstrzasnieciu ten problem ustąpił choć nadal mam wrażenie ze tego produktu jest za mało. Według wielu osób jest on wydajny(3miesiące) a ja mam wrażenie, ze korzystajac z niego codziennie skończy się za jakieś 3 tyg. Przepraszam za chaos. Pierwszy raz korzystam z tej promocji, ale czytałam ze sytuację w których dziewczyny otwierają produkt gotowy do kupna i powrotem go odkładaja na półke często mają miejsce.Szczególnie w okresie tych promocji. Generalnie nie było testerow tego kremu więc taka sytuacja mogła miećmiec miejsce. Z góry dziękuję za jakąś odpowiedz.

Edytowane przez Felis pardina
Czas edycji: 2014-11-15 o 01:01
Felis pardina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 01:48   #3457
Ciemnooka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Dokupiłam dzisiaj 2 x insta-dri sally hansen i eveline diamentową x2
Czy mogę prosić o podanie ceny Insta Dri?

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;48915934]Szafa catrice znajduje się także w Łodzi przy placu niepodległości. Były jasne kamuflaże catrice, pudrów jasnych brak. Reszta całkiem dobrze uzupełniona. Brak szafy essence ;([/QUOTE]

Dzięki za info ! Czy któraś z dziewczyn, która tam bywa w pobliżu mogłaby zerknąć i napisać czy jest tam szminka Ultimate Shine Lip Colour nr 250? Albo chociaż jak wygląda sytuacja zatowarowania szminek i kamuflaży ? Pojadę tam, ale mogę dopiero w pn koło 17.30, więc będę wdzięczna.

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;48921067]A byla jakas dostawa essence / catrice? Pudrów w szczególności? Czy już nie mam po co iść [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
W Manu byłam już w poniedziałek i pudry były, ale szybko znikały. Nie wiem, czy dołożyli. Ktoś na forum obiecał, że wejdzie do Manu i sprawdzi.
Byłam w Manufakturze w czwartek przed 17. Stan szaf: Essence podkłady mocno przebrane, mało już produktów do paznokci, duże braki, wydaje mi się, że nie dołożyli za wiele od pn rano. Catrice: brak pudrów w kompakcie Prime&Fine, brak bronzerów, kamuflarże dołożone ale tylko 025 Rosy Sand, szminki przebrane, dużo braków i też wydaje mi się, że od pn nie dołożyli raczej za wiele. W pn Pani przy mnie otwierała szufladę Catrice, żeby sprawdzić czy jest w niej szminka której szukam i szuflada była prawie pusta, pojedyncze produkty. Poza tym tłumy, tłumy, tłumy, więc jeśli chcecie coś z innych szaf to polecam iść do "osiedlowych" Rossmannów — na pewno będą te produkty mniej zmacane i większe prawdopodobieństwo dostać coś co się chce.

Przepraszam, że dałam znać dopiero dziś ale w czw byłam w pracy od 17 do 4, a dziś odsypiałam i spieszyłam się na 15. Mam nadzieję, że mimo wszystko pomogłam. Będę tam jeszcze wpadać przed pracą, więc jak coś to dam znać czy coś się zmieniło .

Kobiety mają wiele wad, mężczyźni tylko dwie - wszystko co robią i mówią, robią i mówią źle...

Ciemnooka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 08:04   #3458
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemnooka_ Pokaż wiadomość
Czy mogę prosić o podanie ceny Insta Dri?

Dzięki za info ! Czy któraś z dziewczyn, która tam bywa w pobliżu mogłaby zerknąć i napisać czy jest tam szminka Ultimate Shine Lip Colour nr 250? Albo chociaż jak wygląda sytuacja zatowarowania szminek i kamuflaży ? Pojadę tam, ale mogę dopiero w pn koło 17.30, więc będę wdzięczna.

Byłam w Manufakturze w czwartek przed 17. Stan szaf: Essence podkłady mocno przebrane, mało już produktów do paznokci, duże braki, wydaje mi się, że nie dołożyli za wiele od pn rano. Catrice: brak pudrów w kompakcie Prime&Fine, brak bronzerów, kamuflarże dołożone ale tylko 025 Rosy Sand, szminki przebrane, dużo braków i też wydaje mi się, że od pn nie dołożyli raczej za wiele. W pn Pani przy mnie otwierała szufladę Catrice, żeby sprawdzić czy jest w niej szminka której szukam i szuflada była prawie pusta, pojedyncze produkty. Poza tym tłumy, tłumy, tłumy, więc jeśli chcecie coś z innych szaf to polecam iść do "osiedlowych" Rossmannów — na pewno będą te produkty mniej zmacane i większe prawdopodobieństwo dostać coś co się chce.

Przepraszam, że dałam znać dopiero dziś ale w czw byłam w pracy od 17 do 4, a dziś odsypiałam i spieszyłam się na 15. Mam nadzieję, że mimo wszystko pomogłam. Będę tam jeszcze wpadać przed pracą, więc jak coś to dam znać czy coś się zmieniło .
Chyba 21,99

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 08:50   #3459
LadyMag
Raczkowanie

Dziewczyny czy w Rossmannie znajdę kolor podkładu podobnego do Dior 020?

Właściwie gdyby istniało coś między 010 a 020 czyli 015 to o taki odcień mi chodzi. Bo 01o jest za jasny, a 020 na zimę lekko za ciemny
LadyMag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 09:02   #3460
Super Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez binx Pokaż wiadomość
Pomóżcie mi w sprawie szminek.
W grudniu idę na wesele i potrzebuję szminki, która w dobrym stanie wytrzyma co najmniej parę godzin. Myślałam o Bourjois velvet, ale chyba nawet ona nie nie przetrzyma rosołu. Co wtedy: czy można ją bez problemu zetrzeć i nałożyć na nowo? Jakie kolory polecacie?
Szminek z aplikatorem nie testuję w sklepie na ustach, zresztą nawet smarowanie się testerem szminki w sztyfcie budzi we mnie opór, po tym jak latem po użyciu testera w Rossmannie zachorowałam na zapalenie czerwieni wargowej i leczyłam się maścią sterydową.
Wszystkie kolory velvet wydają mi się bardzo intensywne, a kupioną szminkę chciałabym używać także na co dzień. Podoba mi się kolor Frambourjoise, czy na ustach też jest taki mocny?
A może polecicie mi inne trwałe szminki?
Rzeczywiście Bourjois Velvet są dosyć trwałe, ale ja jakoś za nimi nie przepadam - mam dwa kolory i rzadko ich używam - sama nie wiem czemu. Aczkolwiek Nude-ist zdarzyło mi się nosić nawet do pracy, więc możesz rozważyć tą opcję jako kolor również na co dzień.

Bardzo trwałe są też Rimmel Apocalips.

Najmocniej polecam L'Oreal Shine Caresse - wyglądają bardzo delikatnie na ustach, kolory są wyraziste i utrzymują się na ustach wiele godzin - przetrzymują jedzenie i picie.

Edytowane przez Super Girl
Czas edycji: 2014-11-15 o 09:04
Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 09:20   #3461
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Wielkie dzięki Nie będę jechać na próżno.

Cytat:
Dzięki za info ! Czy któraś z dziewczyn, która tam bywa w pobliżu mogłaby zerknąć i napisać czy jest tam szminka Ultimate Shine Lip Colour nr 250? Albo chociaż jak wygląda sytuacja zatowarowania szminek i kamuflaży ? Pojadę tam, ale mogę dopiero w pn koło 17.30, więc będę wdzięczna..
Przepraszam - informacja trochę z opóźnieniem, więc pewnie już kupiłaś.
Stan z czwartku szafy Catrice koło Górniaka:
W czwartek nie było już kamuflaży 010 Ivory. Były 020 i 030. Brak palet poczwórnych i Smoky Eyes. Brak jasnych odcieni podkładów All Matt Plus w odcieniu nr 010 (inne podkłady we wszystkich odcieniach) i żadnych odcieni pudrów .
Pomadek Ultra Shine było sporo. Wciąż duży wybór lakierów, pojedynczych cieni Liquid Metal i zwykłych, paletek do brwi aż 5 sztuk., pełen asortyment korektorów w płynie, rozświetlaczy w kredce i eylinerów konturówek oraz tuszy, 2 zestawy kępek, kredek do brwi oprócz najjaśniejszego koloru oraz wszelkich akcesoriów typu pędzelki, aplikatory i temperówki.
Do tego obok w pełni załadowana szafa Eveline - w tym korektory 04 Light.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-15 o 09:36
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 09:33   #3462
Nunu12
Przyczajenie

Nie wiecie czy wszystkie lakiery maybelline colorama wchodza na promocje? Nie chce mi sie otworzyc ta zakladka
Nunu12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 09:34   #3463
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Wszystkie
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 09:53   #3464
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
czy mogę prosić o podanie ceny insta dri?
21.99

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:17   #3465
LadyMag
Raczkowanie

Dziewczyny Bladolice jakiego podkladu z Rossmana uzywacie? Szukam nadal co mozna porownac do Dior Forever 020...?

DODATKOWO pytanie o MATOWE cienie. Ktore polecacie z Rossa?
Stary 2014-11-15, 10:21   #3466
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Revlon najjadniejszy albo rimmel match perfection odcien 101 to pasujace do mojej cery odcienie
Reszta najjadniejszych jest za ciemna..

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:23   #3467
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Revlon CS 150, Healthy Mix 51 i Manhattan easy match najjasniejszy

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:34   #3468
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Pyknęłam dzis glamour satin insta-dri dostal drugie zycie
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:35   #3469
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Revlon CS 150, Healthy Mix 51 i Manhattan easy match najjasniejszy
Revlon i Bourjois też mam aczkolwiek jak dla mnie mogłyby być ciut jaśniejsze:P W Rossmannie nie ma za wiele jasnych odcieni. Ewentualnie jeszcze True Match N1, W1...

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2014-11-15 o 11:19
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:39   #3470
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Revlon i Bourjois też mam aczkolwiek jak dla mnie mogłyby ciut jaśniejsze:P W Rossmannie nie ma za wiele jasnych odcieni. Ewentualnie jeszcze True Match N1, W1...
Dla mnie sa w miare ok, z pudrem transparentnym dobrze to wyglada
Wlasnie sie teraz zastanawiam nas tym podkladem L'oreal,bo chcialam cos nowego przetestowac

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:43   #3471
_Miranda
Raczkowanie

Zastanawiam się nad Rimmel Lasting Finish 25h i właściwie ten ostatni kolor (300 chyba) jest idealny dla mnie, ale jeśli ciut utleni się to na zimę będzie za ciemny, natomiast jeśli ten przedostatni kolorek (203 chyba) jest ciut za jasny, ale jeśli się utleni to będzie idealny. I stąd moje pytanie: czy te podkłady utleniają się dość mocno czy nie? (wiem, że u każdego inaczej) i drugie pytanie czy ten 203 jest żółty bez różowych tonów? Byłam z mamą sprawdzić kolor, ale no z moją mamą to ciężko takie rzeczy sprawdzać, więcej się nadenerwuje niż coś wybiorę
Stary 2014-11-15, 10:45   #3472
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Miranda Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad Rimmel Lasting Finish 25h i właściwie ten ostatni kolor (300 chyba) jest idealny dla mnie, ale jeśli ciut utleni się to na zimę będzie za ciemny, natomiast jeśli ten przedostatni kolorek (203 chyba) jest ciut za jasny, ale jeśli się utleni to będzie idealny. I stąd moje pytanie: czy te podkłady utleniają się dość mocno czy nie? (wiem, że u każdego inaczej) i drugie pytanie czy ten 203 jest żółty bez różowych tonów? Byłam z mamą sprawdzić kolor, ale no z moją mamą to ciężko takie rzeczy sprawdzać, więcej się nadenerwuje niż coś wybiorę
Ja mam najjaśniejszy odcień i u mnie utlenia się naprawdę odrobinkę, ale nie wiem jak się ma sprawa przy ciemniejszych odcieniach
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:24   #3473
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Dla mnie sa w miare ok, z pudrem transparentnym dobrze to wyglada
Wlasnie sie teraz zastanawiam nas tym podkladem L'oreal,bo chcialam cos nowego przetestowac
To polecam W1 jeśli wolałabyś coś w cieplejszej tonacji, bo N1 jest niby neutralny, ale u mnie na skórze wyglądał jak mąka i przybierał tony chłodne Natomiast W1 zlał się ze skórą, ale każdy ma inny odcień
Cytat:
Napisane przez _Miranda Pokaż wiadomość
Nie używałam tego podkładu, ale jakoś nie lubię podkładów z Rimmela, bo utleniają się u mnie na różowo-pomarańczowo
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:30   #3474
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecicie konturówkę do ust z Rossmanna? Używam Essence i w sumie się sprawdza, nie wysusza (to dla mnie bardzo ważne). Tak myślę czy by nie skusić się na coś jeszcze w promocji i padło na konturówkę
W planie mam zakup ciemnego odcienia, który pasowałby do rownie ciemnej pomadki
Kupiłam tą teraz na promocji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ka-do-ust.html
Na prawdę polecam, bo po jej aplikacji i potem wypełnieniu ust pomadką Bourjois Rouge Edition, środek z czasem się "zjada" a kontur nienaruszony.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:33   #3475
Ciemnooka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Chyba 21,99

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki Nie będę jechać na próżno.

Przepraszam - informacja trochę z opóźnieniem, więc pewnie już kupiłaś.
Stan z czwartku szafy Catrice koło Górniaka:
W czwartek nie było już kamuflaży 010 Ivory. Były 020 i 030. Brak palet poczwórnych i Smoky Eyes. Brak jasnych odcieni podkładów All Matt Plus w odcieniu nr 010 (inne podkłady we wszystkich odcieniach) i żadnych odcieni pudrów .
Pomadek Ultra Shine było sporo. Wciąż duży wybór lakierów, pojedynczych cieni Liquid Metal i zwykłych, paletek do brwi aż 5 sztuk., pełen asortyment korektorów w płynie, rozświetlaczy w kredce i eylinerów konturówek oraz tuszy, 2 zestawy kępek, kredek do brwi oprócz najjaśniejszego koloru oraz wszelkich akcesoriów typu pędzelki, aplikatory i temperówki.
Do tego obok w pełni załadowana szafa Eveline - w tym korektory 04 Light.
Skoro mówisz, że wybór szminek jest to pojadę w pn,a dla mnie tam to daleka wycieczka — może uda mi się dorwać tą 250 na której mi zależy. Oby się coś do pn wieczorem ostało . Dzięki !

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
21.99

Kobiety mają wiele wad, mężczyźni tylko dwie - wszystko co robią i mówią, robią i mówią źle...

Ciemnooka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:37   #3476
LadyMag
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję
Najbardziej skłaniam się ku L'oreal True Match W1

A matowe cienie to w której szafie znajdę? Zaraz wychodzę
Stary 2014-11-15, 11:39   #3477
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

No dla mnie true match najjasniejszy byl jakis rozowy..

Z moim A
Stary 2014-11-15, 11:51   #3478
LadyMag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
No dla mnie true match najjasniejszy byl jakis rozowy..
o nie... różowawy to odpada. Może będą testery

a Revlon CS 150 wchodzi na promo?

Edytowane przez LadyMag
Czas edycji: 2014-11-15 o 11:53
Stary 2014-11-15, 11:56   #3479
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMag Pokaż wiadomość
o nie... różowawy to odpada. Może będą testery

a Revlon CS 150 wchodzi na promo?
Wchodzi
No dla mnie odcien revlonu najjasniejszy jest idealny i nawet nie ciemnieje.
Ale w rossmanie go juz raczej nie kupie bo szafa wymiwciona. Moze 2grudnia z darmowa dostawa w sklepie internetowym
Wyjdzie taniej niz z promocja w rossmanie

Z moim A
Stary 2014-11-15, 12:00   #3480
LadyMag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Wchodzi
No dla mnie odcien revlonu najjasniejszy jest idealny i nawet nie ciemnieje.
Ale w rossmanie go juz raczej nie kupie bo szafa wymiwciona. Moze 2grudnia z darmowa dostawa w sklepie internetowym
Wyjdzie taniej niz z promocja w rossmanie

a jak wychodzi najtaniej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości