|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
![]() ![]() dlaczego aż tyle??? Cytat:
absolutny hit wieku niemowlęcego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50216093/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10266155/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00159542/ mamy też dźwig, klocki na wózku, łosia na biegunach, przebijankę, ale ukochana maskotka T.: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60260448/ (ale on jest prosiakowym świrem... w tej chwili sypia z trzema świniami )
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co ja mam teraz z Nim zrobic jak ikei nie mam!
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Ząbek się przebił
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#189 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
bardzo mi przykro..---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia jak się czujesz???
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za typy, na pewno skorzystam. ktoś jeszcze może coś polecić?
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
Ewusia witaj, bardzo mi przykro...
Rena dzwoniłam, zawiozłam materiał. Niestety okazało się, że nie nada się do badań - nie zawierał kosmówki muszę teraz iść do szpitala, poprosić o ściągnięcie kostki parafinowej po badaniu histopatologicznym, wysłać kostkę do nich i dopiero ją zbadają. Czeka mnie czekanie na wynik badań genetycznych prawie 2 miesiące. Kariotypy u nich na nfz mogę zrobić pod koniec kwietnia chyba, że lekarz wpisze na skierowaniu, że to pilne, to znajdą mi wcześniejszy termin. W poniedziałek idę do rodzinnego to podpytam o to...Pochówku nie robimy, to by było dla mnie za dużo... Michasia Iza zaciskam kciuki już dzisiaj! Ja o pierwszą ciążę starałam się z mężem 13 cykli, #, kolejna była po 7 cyklach (3 przerwy na dojście do siebie po łyżeczkowaniu), niestety również #... Teraz trochę zejdzie na badania, więc pewnie nie wcześniej niż w czerwcu będziemy próbować... Ale mam nadzieję, że wyczerpałam limit nieszczęść... Iza za ząbka - to pierwszy?Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam cały dzień, ale prosto z Poznania pojechałam do pracy trochę dziewczynom pomóc, bo wiem, że bardzo im ciężko beze mnie - tylko siedziałam i wypisywałam różne papiery, bo potrzebny był im ktoś, kto nie był zmęczony powiem Wam, że nie mogę się doczekać aż wrócę. A teraz leżę w wyrku i oglądam film z mężem. W weekend może być mnie mniej - muszę nadrobić kontakty z małżonkiem Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryzia
te badania genetyczne mozesz zrobic wszedzie. Czasem jedna obok drugiej ma roznice lkilku miesiecy. W moim najblizszym miescie tez bardzo dlugo kazali czekac.ponad pol roku. A w innej ciut dalej 3 tygodnie. Takze podzwon sobie i popytaj bo na wynik tez sie troche czeka. A w niektorych dodatkowo czeka sie najpierw na konsultacje, potem kolejny miesiac lu dwa na pobranie krwi i potem jeszcze ze dwa na wynik. Warto wiec dzwonic i sie zorientowac |
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam ikei w mieście, więc nasze nabytki przypadkowe. Mamy Fablerka z którym J. często śpi, wcześniej lula go w wywrotce, oczywiście wyścielonej małą poduszką i wyposażonej w "kołderkę", śpiewa mu i całuje. pacynki, sprawdzały się w długiej podróży, ale i w domu się nimi bawimy. W okolicach roku dostał samochody, hicior cały czas, tylko trochę już się wyrobiły (są rozkładane), ma klocki, ale średnio jest nimi zainteresowany. Siostrzenica ma piłkę, fajna jest.
|
|
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
U nas też sowa to hit
Jeszcze fajne są warzywa pluszowe
|
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Hope tak zrobię
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48935077]
Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam cały dzień, ale prosto z Poznania pojechałam do pracy trochę dziewczynom pomóc, bo wiem, że bardzo im ciężko beze mnie - tylko siedziałam i wypisywałam różne papiery, bo potrzebny był im ktoś, kto nie był zmęczony powiem Wam, że nie mogę się doczekać aż wrócę. A teraz leżę w wyrku i oglądam film z mężem. W weekend może być mnie mniej - muszę nadrobić kontakty z małżonkiem [/QUOTE]kochana nie musisz się przed nami tłumaczyć. odpoczywaj, ciesz się mężem. i wracaj Cytat:
Jeszcze fajne są warzywa pluszowe [/QUOTE]dzięki bardzo za typy, tyle fajnych rzeczy polecacie, że mam problem... sowa i warzywa obowiązkowo. te samochodziki też świetne, ale może na 6 miesięcy za wcześnie, może lepiej ten jeden . foremki mam z FP. a co myślicie o tej kolejce ?
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
Berbie to nie chodzi o tłumaczenie się - nie chciałam, żebyście się martwiły. A w szczególności Rena
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
samochodziki na 6 m-cy chyba za wcześnie, one są raczej ciężkie, więc dla dziecka, które przynajmniej w siebie nie rzuca/nie uderza się zabawkami. Jakub zapałał nimi sympatią w bawialni (mamy taką, gdzie wszystko jest z ikei..), jakoś poniżej roku miał, ale nie pamiętam ile. kolejka fajna (jak dla mnie), Jakubowi nie bardzo przypadła do gustu, tak samo jak wszystkie materiałowe warzywa, owoce. kiedyś podobała mu się kuchenka bo mógł bez oporów trzaskać drzwiczkami. te wstukiwanki młotkiem i kręgi na patyku omijał z daleka. tylko samochody, kolejki i... wózki na klocki/dla lalek, łóżeczko z lalką. muszę go jeszcze wziąć do bawialni, może akurat zmienił mu się gust..
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz brali dochody pod uwagę za 2012 rok, a nie nie 2013, w sumie nie wiem dlaczego. W 2012 r TŻ nie pracował 2 ms, potem miał kiepską pracę, więc dochód wyszedł niski. Cytat:
Tyle musieliście walczyć, czekać na swoje Szczęście.. Agatko Mnie chyba nie pobijesz, bo wózek kupiliśmy jak S. miał 3 ms ![]() Z początku baliśmy się, a potem kasy nie było, więc rozumiem takie dylematy. Może wypożycz jakiś laktator i zobaczysz jaki Ci pasuje? Barbie Ja mam w planach kupić http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ Ale pewnie to strasznie na wyrost dla Krzysia. U nas pluszaki w ogóle się nie sprawdziły, leżą i się kurzą, nawet Elmo nad czym strasznie ubolewam. U nas rządzą Brumy i koniec. Wybieranie zabawek dla ''obcych'' dzieci to coś strasznego. Nie mogę się zdecydować co wybrać, nie mam pojęcia co lubią, a czego nie, a ich rodzice nie chcą nic podpowiedzieć |
||
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobitki,
dawno mnie nie było ale podczytywalam... Dziekuje Wam bardzo za wyrazy wspolczucia z powodu śmierci mojego dziadka...powiem Wam ze jeśli można mieć "piekna" smierc, to mój dziadek wlasnie taka miał...w lutym zaczalby 102 lata, tuz przed smiercia i w trakcie miał przy sobie wszystkie dzieci (oprócz mojego wujka, który mieszka ponad 400km od nas), ksiądz jeszcze zdazyl przyjechać poblogoslawic i usnal we własnym lozku.....tlumaczylam Tosi o prodziadku, ze już go nie zobaczymy, ze jest w niebo, teraz jak tylko wspominam o moim dziadku, to Tosia pokazuje na niebo i mowi "y y y ".... Gryzia tak bardzo bardzo Ci wspolczuje Witam nowe Mamy Aniolkowe Paniczka nawet nie wiesz jak bardzo się ciesze z Waszej Olusi Monika jak tam wizyta u gina?? Rena normalnie dałabym Ci w dupsko za te porządki, lez i odpoczywaj kobito... Agatka - piękny Igorek chyba to tyle na razie, jak sobie przypomnę co jeszcze miałam napisac to skrobnę....aaaaaa a co z akcja mikolajkowa?? ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Fiol u nas ta zabawka się nie sprawdzila, mowie tylko na podstawie jednego doświadczenia - gdy czekaliśmy do lekarza w poczekalni była ta zabawka, Tosia podeszla ze 2 razy poprzesuwala elementy i to by było na tyle.. A wogole Toska spiewa "hu hu ha, hu hu ha? alez to słodko wygląda
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Kunia Jak kupowaliśmy buty to S. zajął się tą kolejką i nie chciał odejść
A kiedyś wogóle go nie interesowała, może dorósł do niej.. A co tam u Tosi? Zdrowa? Pojawiły się jakieś nowe słowa u Was? Ja dziś tłumaczyłam S. że ma braciszka w Niebie, który śpi i patrzy na niego. |
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Kunia Nam pedagog w poradni powiedziała, że nerwowość S. bierze się z tego, że chce nam coś powiedzieć, a nie potrafi.. Najgorzej będzie jak pójdzie do szkoły, bo przecież obniżyli próg wiekowy i ma mniej czasu na naukę. Więc nie będziemy czekać jak radzą tylko idziemy prywatnie do logopedy i pewnie zaczniemy ćwiczenia metodą krakowską.
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Kunia Tu masz odnośnik, na yt, są też filmiki.
Bardzo dużo osób chwali tą metodę. |
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Fiol bardzo się pilnuje więc cukier mam do 120 i tak raz dziennie zdarzy się koło 125 lub 130 więc nad nadzieję że to nie powoduje nadmiernego wzrostu
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Gryzia szkoda że by tyle trzeba czekać Rena mam nadzieję że leżysz i odpoczywasz Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Berbie ja coś w stylu tej Muli (Oball) kupiłam Artkowi na Wielkanoc. Fajne, ale szału nie robi, pobawi się tym chwilę i tyle.
Autkami Artek się zaczął bawić chyba dopiero koło roku, ale od razu załapał, chyba tylko raz mu pokazałam, co i jak. I od razu bruuum robił ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Berbie fajne zabawki tak od pół roku do roku i dalej to są różnego rodzaju sorterki i wieże z kółek. Przynajmniej u nas to się sprawdza. |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi Ja przy S. miałam lepsze cukry, bardziej się pilnowałam, praktycznie nie przytyłam, jadłam 6 posiłków, a przy F. jadłam 8-9 razy, często grzeszyłam, cukry były pomiędzy 110-125, nie licząc wtedy skoków przy podaniu sterydu na płuca. Franko ważył 3300g, 300g więcej starszy brat, czyli waga praktycznie ta sama. A z usg straszyli 3800g conajmniej..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Dasz radę i zobaczysz że następnym razem się potoczy wszystko inaczej!
Prosze o mega kciuki

)

Równo 4 tygodnie temu miałam zabieg. Serduszko mojego Dzieciątka przestało bić w 11 tygodniu
Teraz przechodzę przez najgorszy czas w moim życiu... wiem że Wy to rozumiecie najlepiej.
oglądnęłam 3 odcinki przyjaciółek i czekam na tż 

chyba, że lekarz wpisze na skierowaniu, że to pilne, to znajdą mi wcześniejszy termin. W poniedziałek idę do rodzinnego to podpytam o to...