Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 09:12   #4861
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

BYou fajne kostki, taki skoncentrowany rosolek
jaki bal?

OTJ hej

panika co to za ksiazki kupilas?

kwiatuszku a to wyprzedaze niemeickie sa inne od polskich?

dragusia szerokiej drogi

alliw bez drzemki na pewno jest ciezko

cathlyn dzieki za info o zabawkach - ja sie rozgladne za tymi autkami
jak zupa - wyszla? (ja bede robic w niedziele)

u mnie dzis carbonara i wczorajsza pomidorowa - a na szybkie dania to polecam makaron z lososiem w sosie smietanowo-cytrynowym - w 10 minut pyszny obiad gotowy

ja sos pieczarkowy robie smietankowy, czyli pieczarki, cebula, maka, rosolek, smietanka 30%

wczoraj nareszcie skonczylam fotoksiazke - ale z tym roboty mam 82 strony i zastanawiam sie czy robic czy nie
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:14   #4862
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani co zamówiłaś?
nowego Miłoszewskiego i nową Tokarczuk.

Cytat:
My idziemy na bal do B pracy, kiecki muszę szukać
brzmiiiii jak w 20leciu... rauty, suknie, mundury, bon ton... wrał.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:40   #4863
Villga
Zadomowienie

Małpko, ale fajnie z tą zumbą!

Kwiatuszku, brawa za szczepienie. Kinia też miała trzy wkłucia i płakała ze 3 sekundy, tez byłam taaaaka dumna

Pani, to plackuj się ile wlezie i nadrabiaj zaległości czytelnicze

Alliw, współczuję braku drzemki

BYou, jak znajdziesz tę kieckę to się pochwal koniecznie!

Dziewczyny, miałyście do czynienia z takimi wiklinowymi wózeczkami? Wiecie może jak się sprawują? Chciałam zamówić Kini na Mikołaja. Co myślicie? Te wiklinowe wizualnie bardziej mi się podobaja niż zwykłe...
np.

http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-ko...778510103.html

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-11-14 o 09:43
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:58   #4864
nestelle
Zakorzenienie

no Helloł

tak w wielkim ogromniastym skrócie ( bo mniej więcej wiem co u Was !!!) to :
Kwiatuszku nareszcie jesteś ,
Scarlett gratki za egzamin ,
Kasia gratki za kasiorke (wreszcie)
Pani - Oleńka
Klementyna - mam nadzieje ze będzie coraz lepiej .całe te historie to masakra

U nas wszystko dobrze . Dzieci zdrowe ,wspaniałe ,roześmiane ,kochane . R rosnie jak na drozdzach i zachowuje się jak przedszkolak . Maniak mycia zębów - biega kilka razy dziennie po szczoteczke -nakłada sobie paste i szoruje . Myje tez wszystkimi naszymi szczoteczkami -na szczęście tylko sobie .....posiłki tez sam jada ,nawet sam nakrywa do stołu ( przynosi sztućce , podkładki ) ,odnosi po sobie talerz ....
z jedzeniem nie ma problemu w ogole - jada to co my , łososie ,szpinaki nawet ostatnio oliwki (a ja nie lubie ). Jak tylko jest w domu to pokazuje papa i odklucza drzwi mówiąc brum -brum -chce wyjść z domu koniecznie . Tak, wdał się w mame - najchętniej tylko by gdzies latał ,uwielbia dzieci ,w ogole ludzi ,nawet tłumy .możemy tak całymi dniami po znajomych ,parkach ,sklepach ..a on nie ma dosyć . I w dzień nie zasnie . ale się już przyzwyczaiłam bo tak odkad skonczyl rok .
Bardzo kocha starszaki -to jest naprawdę mega mega taka miłość i zapatrzenie w rodzeństwo . wszystko to co oni . nawet brzuszki ćwiczy z Kubą . i miliony -trylony razy dziennie słysze " ubba ! nyyna ! " , i tryliardy razy "mama! " a ja tuz obok .synus mamusi ,wisiorek ,przytulaczek .pieszczoch z tendencją do przygód i samowolki
jak idziemy po Nine do przedszkola to natychmiast leci do sali ,do dzieci ,wyciąga zabawki i może zostać już . na mame nie patrzy .
I tak jakos wraz z odstawieniem cyca -wydoroślał .

A mi brak czasu na forum . wiadomo obowiązki ,obowiązki . Ale i przyjemności - więcej czasu spędzam z koleżankami , wiecej czytam (pochłaniam wręcz książki ) , im dalej od kompa tym więcej mam czasu na inne rzeczy .wiec czasami podczytam Was na telefonie ale odpisac nie mam kiedy . wieczorem czas na ksiazke a potem maz wraca
a w dzień wiadomo .

Dragusia - prezent od 4 rz do nawet 8... polecam magicznego dżina - naprawdę superowa zabawka - polega na tym ,ze dzin ma zgadnąć o jakim zwierzątku myślisz poprzez stawiane Ci pytani opisujące je . i tak np. myślisz o lwie a on pyta czy zwierze to chodzi po ladzie czy pływa ? czy jest duże ? czy mieszka w Azji ? itp. na wszystko odpowiada się " tak ,nie albo nie wiem " . Nina dostała ta zabawkę ok . 4 rz i zachwycona do dziś , Kuba tez . i my
sa różne rodzaje tego dżina - jeden odgaduje zwierzęta , drugo państwa świat a trzeci przedmioty . My mamy na razie ten ze zwierzętami ale na pewno jeszcze jakiegoś kupimy .
Roszek tez się bawi oczywiście na wszystkie pytania odpowiada " da!!" a jak ma dosyć to " Nyyna oć ! "
http://allegro.pl/dumel-discovery-ma...771703604.html

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-11-14 o 10:03
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:10   #4865
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
J
J wstaje późno (przed 9, a w weekend to i do 9:30 pośpi), mi troche to nie pasi, bo dzien teraz krótki wiec zanim zjemy zanim co, to juz słonce zachodzi, no i oczywiscie cały czas bez drzemki Spać idzie przed 20, a ostatnio nawet po i w sumie nie w d.pe ni w oko, bo ani w dzien nie mam chwili oddechu, a wieczorem to juz jestem taka padnieta ze brak mi weny na cokolwiek. takze ogolnie ostatnio mam nastrój do d. Jeszcze ta pogoda taka ze wszystko opada...

Malpka, hej masz juz tablet?
dla ciebie

tablet mam ale tz więcej na nim a ja na kompie jak mam chwilę

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
,odnosi po sobie talerz ....

Bardzo kocha starszaki -to jest naprawdę mega mega taka miłość i zapatrzenie w rodzeństwo . wszystko to co oni . nawet brzuszki ćwiczy z Kubą . i miliony -trylony razy dziennie słysze " ubba ! nyyna ! "

jak idziemy po Nine do przedszkola to natychmiast leci do sali ,do dzieci ,wyciąga zabawki i może zostać już . na mame nie patrzy .
l
hej

u nas podobnie, nawet jak zostawie szkalnke na ławie pusta i mimo że nadal tam siedzę to bierze i odnosi do kuchni

u nas tez to samo musi zrobić co Julka albo kolega/kolezanka bo ma kilka w swoim wieku i tez ciągle jest "julia albo Julio "

mój tez przedszkolak pierwsza klasa wpada do sali i od razu do dzieci i zabawek dlatego mam nadzieję że przyjmą mi go na następny rok, bo widze że dobrze się tam czuje

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
M

Dziewczyny, miałyście do czynienia z takimi wiklinowymi wózeczkami? Wiecie może jak się sprawują? Chciałam zamówić Kini na Mikołaja. Co myślicie? Te wiklinowe wizualnie bardziej mi się podobaja niż zwykłe...
np.

http://allegro.pl/wozek-dla-lalek-ko...778510103.html
my nie miałyśmy wiklinowego tylko taki zwykły

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:

ale super
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:38   #4866
Moderna
Zakorzenienie

Do mam kp - macie/mialyscie moze juz faze, gdzie dziecko przy karmieniu co chwile wielokrotnie zmienia piers, raz jedna raz druga - czasami zassie tylko na dwie sekundy i trzeba dziecko znowu przerzucic na druga strone?
Stary 2014-11-14, 13:14   #4867
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Do mam kp - macie/mialyscie moze juz faze, gdzie dziecko przy karmieniu co chwile wielokrotnie zmienia piers, raz jedna raz druga - czasami zassie tylko na dwie sekundy i trzeba dziecko znowu przerzucic na druga strone?
U nas tak jest, że chwilę popije z jednej piersi, mówi 'ciiii. Aaaa' i przyklada paluszek do buzi tak jak się ciii robi, czyli cycus idzie spać i wtedy chce drugiego. Czasem jest tylko jedna zmiana a czasem kilka albo żadnej. Różnie to jest.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 13:24   #4868
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie? Te wiklinowe wizualnie bardziej mi się podobaja niż zwykłe...
piękne są wikliniaki

Cytat:
Maniak mycia zębów - biega kilka razy dziennie po szczoteczke -nakłada sobie paste i szoruje . Myje tez wszystkimi naszymi szczoteczkami

Moderna, dzięki za obiad. carbonara palce lizać

Stary 2014-11-14, 14:55   #4869
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Moderna, dzięki za obiad. carbonara palce lizać

ja to w ogole na szybkie obiady polecam makaron w najrozniejszych wariantach (cathlyn chyba kiedys pytala o szybkie obiadki) - makaron z sosem carbonara (boczek i cebula podsmazamy, smietanka, na koniec rozbite zoltko w smietance), aglio e oglio (oliwa i czosnek - ja robie w wersji z pomidorkami koktajlowymi, peperoni i pietruszka, parmezan), tagliatelle z lososiem(maselko, starta skorka z cytryny, sok z cytryny i smietanka, lososia w kostke wrzucic do dociagniecia (bez smazenia) - lekka pyyyychota), i lekkie sugo czyli oliwa, cebulka, czosnek, rosolek i maselko, pomidorki koktajlowe z np. ravioli czy tortellini - na wierzch swieza rocola i parmezan)

alez mi dzisiaj wyszlo pyyszne smoothie z mango (mango plus obrane jablko blendujemy, do tego sok z dwoch pomaranczy, pol cytryny, sok z 2 jablek i kilku marchewek(sokowirowka))
M. nie lubi mango, wiec dla niego sam sok z marchewki i jablka

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-11-14 o 15:00
Stary 2014-11-14, 20:30   #4870
scarlett26
Zakorzenienie

Sprawdźcie co tam chomikujecie w apteczkach

Główny Inspektor Farmaceutyczny wycofał z obrotu w całym kraju niemiecki lek przeciwzapalny i przeciwbólowy dla dzieci sprzedawany pod nazwami Mig dla dzieci i Mig dla dzieci Forte.
Wydanej wczoraj decyzji GIF nadał rygor natychmiastowej wykonalności. Produkowana przez Berlin-Chemie AG (Niemcy) zawiesina doustna Mig dla dzieci Forte i Mig dla dzieci zawiera Ibuprofenum - lek przeciwzapalny i przeciwbólowy wykazujący działanie przeciwgorączkowe. W aptekach lek był dostępny bez recepty.
Lek wycofano z obrotu na wniosek producenta, który otrzymał od wytwórcy kontraktowego informację o niezgodnych ze specyfikacją wynikach badań mikrobiologicznych dla kilku serii ibuprofenu w zawiesinie do stosowania doustnego.
Wycofane zostały następujące serie produktów:
Mig dla dzieci Forte (Ibuprofenum), 4 procent (40 mg/ml), zawiesina doustna:
numer serii 33006, data ważności: 31.07.2016
numer serii 34009, data ważności: 31.10.2016
numer serii 41004, data ważności: 28.02.2017
numer serii 41007, data ważności: 31.03.2017
Mig dla dzieci (Ibuprofenum), 2 procent (20 mg/ml), zawiesina doustna:
numer serii 21004, data ważności: 31.03.2015
numer serii 22008, data ważności: 31.05.2015
numer serii 22010, data ważności: 31.05.2015
numer serii 23012, data ważności: 31.07.2015
numer serii 31001, data ważności: 31.01.2016
numer serii 34009, data ważności: 31.10.2016
numer serii 34010, data ważności: 30.11.2016
numer serii 34011, data ważności: 31.12.2016
numer serii 41002, data ważności: 31.07.2017
("Rzeczpospolita")

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:24   #4871
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Alliw, wracaj:

fajne te kostki

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
hit to "telebulu" ( nawet ciocie w złobku juz tak mówią )

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
jaki kolor sztruksów chcesz?
i które zabawki?
mnie w sumie interesował tylko ten drewniany zygzakowaty tor za 40zł, ale że mama kupiła już inny w tesco to mam z głowy
granatowe albo brązowe. Zabawki jeszcze nie wiem, na pewno jakies auta (moze te budowlane) i cos z tych torów samochodowych.

Cytat:
daaaajjjeeeszzz:cmo k:
a on bawi się sam? potrafi się sam sobą zająć?
potrafi, ale teraz ma faze, ze jak cos robi czy "czyta" to ciagnie mnie za reke/palec i mam mu pokazywac, opowiadać nie ma lekko
leżing połączony z czytaniem nie jest taki zły ja ostatnio zaczytuję się w książce niegodnej polecenia ale niestety wciąga jak bagna, czytam jak tylko mam wolną chwile

Cytat:
ulala

Cytat:
u mnie dzis carbonara i wczorajsza pomidorowa - a na szybkie dania to polecam makaron z lososiem w sosie smietanowo-cytrynowym - w 10 minut pyszny obiad gotowy
carbonara dawno nie jadłam
a z łososiem tez pycha, tylko u mnie tz robi z koperkiem, nie daje cytryny.

Cytat:
alez mi dzisiaj wyszlo pyyszne smoothie z mango (mango plus obrane jablko blendujemy, do tego sok z dwoch pomaranczy, pol cytryny, sok z 2 jablek i kilku marchewek(sokowirowka))
M. nie lubi mango, wiec dla niego sam sok z marchewki i jablka
hmmm, pyszka ja robie mango, kiwi i banana. J lubi bardzo.
W ogóle moj smakosz ostatnio zajada się owocem granatu (daje mu do wieczornej kaszy, to az sie trzesie), na sniadanie wcina kiełki rzodkiewki i pomidorki koktajlowe (a pomidorów nie znosił). Jak to sie jednak wszystko zmienia z czasem

Villga, cudny ten wiklinowy wózek, tylko ciekawe jak z trwałoscią
Dragusia, udanego pobytu w PL
Nestelle, hej hej Co tam ciekawego czytałas/czytasz?
Scarlett, dzieki za info. Z tego co kojarze, Klementyna uzywała MIG

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 04:44   #4872
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

hej
obudziłam się o 3 masakra

Cytat:
u Pani nudą zawiewa. ani nie gotuje, ani nie zakupuje, ani tańczy ot, leżing i płaszczing, ewentualnie dygoty
TV całymi dniami, pasjanse, obrazki logiczne... choć teraz mam ekstra czas leżeniowo, bo kupiłam sobie na arosie dwie książki (dla mnie szokens - całe zamówienie TYLKO dla mnie , T. nawet pół stroniczki nie dostał)
to tym bardziej powinno Cię być tu więcej plis plis plis

ale że T. nic nie kupiłaś w arosie? jak to się stało?

a jak Ola? dużo bryka w brzuszku? więcej/mniej jak Michaś?

też mamy tą drewnianą układankę z lidla i jakościowo super

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

ogromne Mój syn jak miał ostatnie szczepienie to zaczął wyć od badania lekarskiego a skończył dopiero za drzwiami przychodni. Dzięki Bogu był z nami TŻt to sama nigdy w życiu bym go nie utrzymała. A temp. też mieliśmy przez wieczór i następnego dnia po szczepieniu.
ja się bez tż nie ruszam na szczepieni,a bo po pierwsze nie mogę patrzeć na wkłucie, po drugie jakby mały zaczął się wyrywać to bym nie utrzymała.
K. o dziwo nawet ładnie buzię otworzył jak lekarka chciała zajrzeć w gardło a szczerze mówiąc strasznie się bałam, że po tym szczepieniu zrazi się do lekarzy, bo w końcu już nie jest taki mały i sporo zapamiętuje

Cytat:

wow jakiej szukasz? długiej?
faceci mają łatwiej pod tym względem B. w mundurze musi iść czy normalnie w garniaku?

Cytat:

kwiatuszku a to wyprzedaze niemeickie sa inne od polskich?
na pewno większe. w Polsce niestety szału nie ma
pamiętam jak mama była w stanach i mówiła jakie tam są ogromne przeceny. za grosze (a raczej centy) ciuchy, zabawki, ozdoby świąteczne. a u nas zrobią -30%, max 50% i cieszcie się a jak już jest niby obniżka do -75% to ze świecą szukać po sklepie tego przecenionego produktu. chociaż chyba powoli dążymy w dobrym kierunku

Cytat:
Kinia też miała trzy wkłucia i płakała ze 3 sekundy, tez byłam taaaaka dumna
dzielna Kinia
fajny wózek

Cytat:
no Helloł

U nas wszystko dobrze . Dzieci zdrowe ,wspaniałe ,roześmiane ,kochane .

prezent od 4 rz do nawet 8... polecam magicznego dżina
no! wreszcie jesteś

kochane masz dzieciaki. a Roszek jak się rozgadał

fajny ten dżin. kiedyś wciągnęło mnie w necie coś podobnego
http://en.akinator.com/#

Cytat:

granatowe albo brązowe. Zabawki jeszcze nie wiem, na pewno jakies auta (moze te budowlane) i cos z tych torów samochodowych.
ja też granatowe albo brązowe. jeszcze chcę te welurowe, żeby miał po domu albo niebieskie+granatowe albo bordowe+brązowe i nie mogę się zdecydować które zestawy wziąć, żeby mi się kolory nie powtarzały niby granatowych wyjściowych K. ma sporo, nie wiem będę myśleć w sklepie, o ile coś jeszcze zostanie, bo nie mam zamiaru uczestniczyć w gonitwie i bijatyce

Cytat:
potrafi, ale teraz ma faze, ze jak cos robi czy "czyta" to ciagnie mnie za reke/palec i mam mu pokazywac, opowiadać nie ma lekko
leżing połączony z czytaniem nie jest taki zły ja ostatnio zaczytuję się w książce niegodnej polecenia ale niestety wciąga jak bagna, czytam jak tylko mam wolną chwile
jaka to książka?
ja kupiłam ostatnio jakiegoś Cobena ale cosik nie wciągnęło mnie i utknęłam po paru stronach.poczytałam na lubimyczytać opinie i oczywiście musiałam wybrać najmniej ciekawą z całej serii ma się tego czuja

dla Janka smakosza

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

Dziewczyny kojarzycie maść Protopic?
Villga? Moderna?
Stary 2014-11-15, 08:58   #4873
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio zaczytuję się w książce niegodnej polecenia
hehhehe, to lepszego polecenia nie mogłaś strzelić co za tytuł?

a Jaś jak z mięsem? je w ogóle???

Cytat:
obudziłam się o 3
jesteś Hardcorem:ehe m:

Cytat:
ale że T. nic nie kupiłaś w arosie? jak to się stało?
NIC!
on ma za dużo książeczek. fakt, że żadnej nie przepuści
(wczoraj kupka do czytania "na noc" wynosiła 13 pozycji kilka czytać musiałam wielokrotnie )

Cytat:
a jak Ola? dużo bryka w brzuszku? więcej/mniej jak Michaś?
Olka jest jakimś Olo-Skoczkiem. bryka jak szalona. dużżżżżo wcześniej niż Michał. cały brzuch mi już chodzi. z Michałem ruchy poczułam dopiero po 23 tc.

Cytat:
pamiętam jak mama była w stanach i mówiła jakie tam są ogromne przeceny.

martensy za 9 dolarów, ciuchy/buty hilfigera za 10 $, w GAPie szalałam jak dzikun....

(przyjaciółka była na wakacyjnym dorobku w Paryżu i do tej pory wspominamy, że bardziej jej się opłacało kupować ciuchy niż je prać )

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-11-15 o 08:59
Stary 2014-11-15, 09:24   #4874
Villga
Zadomowienie

Heej!
Zdecydowałam się kupić ten wozeczek, trzymajcie kciuki za jakość

Kwiatuszku, toż to środek nocy!!
A z mascia nie pomogę, nie znam...

Alliw, fajnie, że Janek tak ładnie je. Kinga raczej do niejadkow należy niestety. Nie odmówi nigdy tylko ogórka kiszonego i barszczu białego

Moderna, ale mi smaka narobilas tymi przepisami.

Ja nie mam lidla w okolicy niestety ale mam kilka ciuszkow z lupilu odziedziczonych i faaajnie się sprawują.

Pani, będzie Ola w piłkę kopać!
Stary 2014-11-15, 10:55   #4875
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
bardzo przykre zostac skrytykowanym za cos, na co czesto mamy nieduzy wplyw

swoja droga ja sie zawsze zastanawiam, bo te chec kontroli, ulepszania swiata swoimi radami to my chyba wszyscy mamy jakos "w genach" - i my to chyba po prostu wynosimy w jakis sposob z domu - sposobow na wychowanie sa setki i kazda grupa bedzie zaciekle twierdzic, ze to co robi jest dobre - ja np. na rady inne od mojego swiatopogladu jestem slepa i glucha - ale tez co innego, gdy slysze, ktos opowiada rozne historie, jak to bylo u niego, u znajomych, jakie problemy itp. - wtedy jestem w stanie wyciagnac pewne wnioski i jezeli zgadza sie z moja sciezka zaczerpnac troche wskazowek
pouczanym nikt byc nie lubi - wiec warto zwracac uwage na forme, w jakiej sie komunikujemy.
Ja niestety tez bardzo duzo uzywam jezyka szakala, i to bardzo zmudna praca nad samym soba

dla TZ baty - chyba mu sie bajki pomylily [COLOR="Silver"]
Niestety tak, moja mama jest ciezka i czesto nie potrafie sie z tym pogodzić

Cytat:
Demeter, a mąż to co? wrrr

Teraz się poprawił troszke

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ciężkie sytuacje z tymi mamami i przykre to bardzo

I znowu dla Ciebi tulaski a dla Tż

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Wiec jednak się powtórzę ale w telegraficznym skrócie i to wam gwarantuje ze żadna z was nie ma takiego histeriusza i złośnika jak ja moje dziecko bije wszystkie inne dzieci na głowę śwoim zachowaniem przy tym wyprowadzając mnie z równowagi milion razy dziennie najbardziej kochana to ona jest i słodka jak śpi a histeria zaczyna się od samego rana jak oczy otworzy bo po co ładnie wołać mama jak można udawać wymuszać żalić histeryzować i wszystko na raz zaraz po przebudzeniu to chyba tak na dobry dzień chyba tylko ńie wiem kogo .... A im dalej w ciagu dnia tym gorzej
To rzeczywiscie ciezko...u nas czasami takie dni, że wstaje 'nie w humorze' i ciezko pozniej jest.

Cytat:
żeby nie było tylko narzekań to czy Wasze dzieci też pozują do zdjęć? boskie to jest K. tylko zobaczy, że wyciąga się telefon, od razu podlatuje, mruży oczy i wyszczerza zęby. nie można nawet smsa napisać czy zadzwonić gdzieś, bo on już pozuje ostatnio same takie zdjęcia mamy
U nas lipa ze zdjęc, czy filmików bo zaraz przylatuje do aparatu. A moglby pozowac jak model

Cytat:
Ja jestem, czytam, ale przyznaje się ze nie mam siły pisac. Mam mega lenia od weekendu i jakos nie moge go wygonic
J wstaje późno (przed 9, a w weekend to i do 9:30 pośpi), mi troche to nie pasi, bo dzien teraz krótki wiec zanim zjemy zanim co, to juz słonce zachodzi, no i oczywiscie cały czas bez drzemki Spać idzie przed 20, a ostatnio nawet po i w sumie nie w d.pe ni w oko, bo ani w dzien nie mam chwili oddechu, a wieczorem to juz jestem taka padnieta ze brak mi weny na cokolwiek. takze ogolnie ostatnio mam nastrój do d. Jeszcze ta pogoda taka ze wszystko opada...

Wspolczuje braku drzemek. Ja nie wiem jak bym dała rade - praktycznie zawsze ide spac razem z nim bo musze odpoczywac

Cytat:
To musisz powiedziec jaka

Cytat:
Olka jest jakimś Olo-Skoczkiem. bryka jak szalona. dużżżżżo wcześniej niż Michał. cały brzuch mi już chodzi. z Michałem ruchy poczułam dopiero po 23 tc.
Jak sie urodzi tez bedzie tak brykać

-------------
Malpka, Nestelle witajcie.
Nestelle fajnie, ze napisałas co u Was. Nie dziwie sie, ze Roszek za dzieciakami strasznie bo od urodzenia otoczony rodzenstwem. Faajnie, ze taki towarzyski
Tasiu, dziekuje za to pocieszenie
Ciekawe jak tam Oldzinx

U nas dalej ciezko, wczoraj juz bylo apogeum i miałam dosyć wszystkiego. No ale nie bede Wam smęcić Zostaly jakies 2,3 tygodnie, wiec jestem juz zmeczona moim stanem, samopoczuciem, mam wahania nastroju, martwie sie jak bedzie, jak cesarka przebiegnie, do tego Kuba dokazuje czasami wiec to wszystko to mieszanka wybuchowa

Co do prezentów - ja musze zamawiac na allegro bo u nas marketów tak nie ma. Fajnie, ze teraz są te rabaty na all - 20 zł taniej lub darmowa przesylka to zawsze cos sie zaoszczedzi
Szukam fajnego zestawu dla Kuby narzedzi - srubokret, mlotek, gwoździe. Moze ktos cos ma i poleci?
Na all jedne zestawy wydaja mi sie niedopowiednie dla jego wieku, inne 'zbyt dziecinne' a niestety oznaczenia 18m+ sa blednie wpisywane w aukcjach
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:35   #4876
Villga
Zadomowienie

Demeter, trzymam kciuki za jak najlepszą końcoweczke Na pewno jesteś zmęczona...
A jakie to rabaty na allegro? Bo ja nic nie wiem :/
Stary 2014-11-15, 12:11   #4877
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm, pyszka ja robie mango, kiwi i banana. J lubi bardzo.
W ogóle moj smakosz ostatnio zajada się owocem granatu (daje mu do wieczornej kaszy, to az sie trzesie), na sniadanie wcina kiełki rzodkiewki i pomidorki koktajlowe (a pomidorów nie znosił). Jak to sie jednak wszystko zmienia z czasem
M. tez tak ciagnie za rece - takie to slodkie, jak lapie tate za rece i prowadzi go do pokoju, by sie z nim w kolko pokrecil

az zaciekawilas mnie, jaka to ksiazka

mhhmmm granata musimy sprobowac
Stary 2014-11-15, 12:15   #4878
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter, trzymam kciuki za jak najlepszą końcoweczke Na pewno jesteś zmęczona...
A jakie to rabaty na allegro? Bo ja nic nie wiem :/
Dzieki
W aplikacji na telefon allegro są co po chwile do odebrania rabaty na zakupy za min. 50 zł - wtedy odliczają 20 zł.
A jak sie płaci kartą Visa to przesylka do 25zł jest bezpłatna. Oczywiscie promocje sie nie lacza.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

https://kupony.allegro.pl/
Stary 2014-11-15, 12:19   #4879
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno większe. w Polsce niestety szału nie ma
pamiętam jak mama była w stanach i mówiła jakie tam są ogromne przeceny. za grosze (a raczej centy) ciuchy, zabawki, ozdoby świąteczne. a u nas zrobią -30%, max 50% i cieszcie się a jak już jest niby obniżka do -75% to ze świecą szukać po sklepie tego przecenionego produktu. chociaż chyba powoli dążymy w dobrym kierunku

Dziewczyny kojarzycie maść Protopic?
Villga? Moderna?
ale jak to o 3 rano? to srodek nocy
masz problemy ze snem?

a ja wlasnie jakos nie zauwazam duzej roznicy pomiedzy wyprzedazami w PL i De - owszem sa i przeceny w ostatniej fazie do 70% - ale to o perelki naprawde trudno, raczej zostaja koncowki, ktorych nikt nie chce

protopic znam, uzywalam - elidel zreszta tez - to masci immunopresyjne, dzialaja przeciwzapalnie, zmniejszaja miejscowo "odpornosc" skory, przez co dzialaja przeciwzapalnie to masci wysokiego kalibru, ze tak powiem (rozne sa reakcje na te masci, u mnie niestety zbyt silne dzialanie czyli uczucie goraca, parzenia skory, swiad, po jakims czasie uwrazliwienie skory na gorac, zimno, dotyk - znika po kilku dniach nieuzywania, ale jest to bardzo nieprzyjemne, przy moim silnym zapaleniu niestety przynosi wiecej szkody niz pozytku, a powinnam tez juz przejsc na protopic, a wykluczyc steryd.
Dostalas ta masc dla dziecka? (bo z tego co pamietam to nie stosuje sie jej u dzeici ponizej 2 roku zycia)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-11-15 o 12:20

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 12:23   #4880
BYou
MBZ♥

Villga super ten wózek

Moderna ozesz w poniedziałek robię carbonare

Pani zamówiłam Tokarczuk
Taki bal jest super tykko ze ja się w sukienkach średnio czuję :/

Kwiatuszku krótkiej szukam, na szczęście B jeszcze nie wie ale chyba mundur.

Alliw gadaj co za książka

Pani niezmiennie zadziwia mnie Torres z czytaniem Zosia ma swoje ukochane do snu, prym Wiedzie: kto ty jesteś... I rysunek z żołnierzem.

Jeny jaka mi ogórkowy wyszła
Dzisiaj pospalan do 10 Roszpunka od rana urzeduje z Tatusiem.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 12:27   #4881
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
on ma za dużo książeczek. fakt, że żadnej nie przepuści
(wczoraj kupka do czytania "na noc" wynosiła 13 pozycji kilka czytać musiałam wielokrotnie )

ja juz sie nie moge doczekac czytania do snu
Stary 2014-11-15, 12:43   #4882
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja mam juz dosc czytania. J. calymi dniami rzuca mi ksiazki i kaze czytac. W kolko te same. Na pamiec juz znamy.. Do snu juz tylko kolysanki mu wlaczam i klade sie kolo niego. Zasypia w milczeniu (uwielbiam).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 12:50   #4883
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowałam się kupić ten wozeczek
czekam na foty Kini z wózkiem

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
jestem juz zmeczona moim stanem, samopoczuciem, mam wahania nastroju, martwie sie jak bedzie, jak cesarka przebiegnie

hormony szaleją

Cytat:
prym Wiedzie: kto ty jesteś... I rysunek z żołnierzem.
wiadomka

eeee-tam jak się czujesz. na bank zjawiskowo wyglądasz. kiedy balety???

Cytat:

ja juz sie nie moge doczekac czytania do snu
hehe, w praktyce nie jest to takie zabawne
usypiałam go w 20 minut.
a "metoda" książeczkowa (metoda wprowadzona przez tatusia) trwa godzinę.
on mi nie odpływa przy książeczce. żadnego akapitu nie może uronić, każdy wers jest ważny. niektóre kwestie trzeba wszak podegrać (np. w "Małym duszku" jak się maluje babciom wąsy, jak się komary przegania), wychwycić ulubione żarty słowne. ale fakt faktem, że leży jak zaczarowany.
po secie lekturowym musi sam przejść do łóżeczka (ja nie noszę), wtedy rojenie, przekręcanie i w 20 minut śpi...

w ogóle pisałaś wczoraj o foceniu/kręceniu dzieci. awykonalne próbowałam rano uchwycić zabawę w krasnoludka i same rozmazańce mi wyszły (ale mój Kowal, z wielką głową, tańczący w mojej skarpeto-rajstopie na głowie mnie rozwala).

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-11-15 o 12:51
Stary 2014-11-15, 13:00   #4884
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny jaka mi ogórkowy wyszła
Dzisiaj pospalan do 10 Roszpunka od rana urzeduje z Tatusiem.
ohhh

kochany tatus!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja mam juz dosc czytania. J. calymi dniami rzuca mi ksiazki i kaze czytac. W kolko te same. Na pamiec juz znamy.. Do snu juz tylko kolysanki mu wlaczam i klade sie kolo niego. Zasypia w milczeniu (uwielbiam).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe.. bo to jest chyba tak, ze sie teskni za tym, czego sie nie ma

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Heej!
Zdecydowałam się kupić ten wozeczek, trzymajcie kciuki za jakość
)
fajnie pochwal sie pozniej

Cytat:

U nas dalej ciezko, wczoraj juz bylo apogeum i miałam dosyć wszystkiego. No ale nie bede Wam smęcić Zostaly jakies 2,3 tygodnie, wiec jestem juz zmeczona moim stanem, samopoczuciem, mam wahania nastroju, martwie sie jak bedzie, jak cesarka przebiegnie, do tego Kuba dokazuje czasami wiec to wszystko to mieszanka wybuchowa
taka koncowka, ale na szczescie blizej niz dalej
Cytat:

hehe, w praktyce nie jest to takie zabawne
usypiałam go w 20 minut.
a "metoda" książeczkowa (metoda wprowadzona przez tatusia) trwa godzinę.
on mi nie odpływa przy książeczce. żadnego akapitu nie może uronić, każdy wers jest ważny. niektóre kwestie trzeba wszak podegrać (np. w "Małym duszku" jak się maluje babciom wąsy, jak się komary przegania), wychwycić ulubione żarty słowne. ale fakt faktem, że leży jak zaczarowany.
po secie lekturowym musi sam przejść do łóżeczka (ja nie noszę), wtedy rojenie, przekręcanie i w 20 minut śpi...

w ogóle pisałaś wczoraj o foceniu/kręceniu dzieci. awykonalne próbowałam rano uchwycić zabawę w krasnoludka i same rozmazańce mi wyszły (ale mój Kowal, z wielką głową, tańczący w mojej skarpeto-rajstopie na głowie mnie rozwala).
hehe.. no godzina dumnie brzmi
ja sobie na razie wyobrazam, ze u nas kiedys tam to bedzie takie cyk myk i spi (rozpuszczona juz jestem )

pokaz film na fb w grupie moze byc rozmazany!

lustrzanka to jeszcze mlodego w obiektyw zlapie, ale telefonem, zanim on zlapie ostrosc w trzy sekundy, to zostaja mi tylko plecy

na FB wstawilam zdjecie czekoladowego potwora - wyglada jakby zjadl cala tabliczke, w rzeczywistosci polizal tylko lyzeczke
Stary 2014-11-15, 14:20   #4885
BYou
MBZ♥

Alliw haki Smakosz z Marjano

Pani, Ola-Skoczka mnie rozczulila
A opis czytania boski. Masz fotkę w skarpecie?

Moderna buuu czemu na fb

Demeter mocno!!!!!

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Ai Nestelle pisz częściej

Pani impreza za tydzień

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 14:56   #4886
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

hormony szaleją
Oj tak...

A dziś tak mała kopała jak lezałam przez 2h, że miałam zgagę, refluks, ciągle coś w gardle stoi także mialam ochote sama sobie już tą cesarkę zrobić

Dzieki dziewczyny
A jak tam inna cięzaroweczka - JolanT, znasz juz plec?
Stary 2014-11-15, 15:03   #4887
scarlett26
Zakorzenienie

Obkupiłam wczoraj Z w lumpku, ale mi się trafiło - spodnie na wyrost superowe z Zara kids, jeszcze z metką, 16 funtów, 4 pary innych spodni, sweterek, 5 czy 6 bluzek, śliniak mikołajowy i już nie pamiętam co jeszcze. 120zł poszło, ale w sklepie byłoby kilka razy tyle. Prawie wszystko z mojego ulubionego next. Jak zwykle zdjęcia mi nie wchodzą na wizaż

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:20   #4888
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hejka

Kwiatuszku
- o 3 to ja ponownie poszlam spac. Ale dal sie dzis Milus wyspac nam do 7.15 - tylko 45min chodzil od mojego lozka do mamy, w koncu usnol kolo babci .

Nestelle
- fajowo zes oc troszku napisala. Ciesze sie ze dzieci zdrowe i szczesliwe. No i Groszek buziam mocno.

Ja to mam "szczescie".
@ dostalam DZIS kiedy mam impreze. Gdy bylam na miescie i nie wzielam swojej torebki - musialam na szybko podpaski w sklepie kupowac a w domu jakies nie wiem z 5opakowan

No ale bylam ta tej "imprezie" dla dzieci. Piraty Milusia nie zaciekawily, twarzy sobie nie dal pomalowac - ale byl grzeczny .

Ja sie teraz piekniem przed wyjsciem.

No i Pomocy - do Foto klubu dodalam foty co w przedszkolu robili - to grupowe z fotoSzopem tez haha. No i pmorzcie ktore zamowic dla dziadkow rodzicow i siostry ..!?

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:23   #4889
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mój tez przedszkolak pierwsza klasa wpada do sali i od razu do dzieci i zabawek dlatego mam nadzieję że przyjmą mi go na następny rok, bo widze że dobrze się tam czuje
F. ma tak samo, czasem odwiedzamy babcię w przedszkolu i jak tylko mu otworzy drzwi do sali, gdzie są najmłodsze dzieci to leci, bawi się i nie chce wyjść ostatnio nawet załapał się na obiad. Zjadł 2 dania i popił kompotem

Cytat:
alliw bez drzemki na pewno jest ciezko

wczoraj nareszcie skonczylam fotoksiazke - ale z tym roboty mam 82 strony i zastanawiam sie czy robic czy nie
Co do drzemki to potwierdzam bo dzisiaj mieliśmy pierwszy taki dzień

Fotoksiążkę rób, mam już 3 i każdy kto ogląda chcę robić swoim dzieciom podobne świetna pamiątka. Nasza ostatnia ma 100stron i jest przepiękna

Cytat:

U nas lipa ze zdjęc, czy filmików bo zaraz przylatuje do aparatu. A moglby pozowac jak model
U nas podobnie jak wyciągnę aparat to odrazu przylatuję i chcę oglądać zdjęcia więc mu mówię, że jeszcze nie ma co oglądać i muszę mu zdjęcie zrobić i wtedy pokażę więc pozuję przez 2 sekundy i leci oglądać jak wyszedł
Zresztą jak go ubieram, przebieram to też zaraz leci do lustra się obejrzeć każdej strony.

Pochwalę się, że moje dziecko mówi mi "mamuś"

I powiem jak mnie ostatnio zaskoczył. Myłam ubikację i F. pchał mi się ciągle, chciał złapać płyn, odświeżacz jednym słowem przeszkadzał, prosiłam, zeby poszedł do pokoju się bawić ale nic z tego w końcu mówię, żeby poszedł bo tutaj smierdzi i mama ma rękawice na ręce (żółtą gumową) poszedł, wraca po 3 sekundach z założoną skarpetką na rękę wyciągniętą po łokieć i chcę sprzątać
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:42   #4890
despa
Zakorzenienie

GG do despa

nie mogłam wczoraj nic napisac bo jakies porypane reklamy co kliknięcie mi się włączały , wiec nadrabiam na szybko i spadam pracowac.

jeszcze tydzień takiej harówki mnienczeka, kolezanka ma zwolnienie do piątku, moze nie padnę.

BYou ja Cię widzę w kiecce

Panika, Michaś boski ,
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości