|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
.My wczoraj wybralismy sie z tz-etem na jasna gore pomodlic o szczesliwe rozwiazanie .oczyeiscie troche mialam stracha, ze w drodze urodze (ale rymowanka ) bo szyjka sie odzywala ostro na miejscu, ale w koncu tam tez sa szpitale wiec wyluzowalam ![]() Jeszcze sobie leze w lozku i czekam, az mina poranne skurcze a pozniej hmm szykuje sie leniwy dzien :/ nie lubie takich dni :/. Wczoraj po wiadomosci od Alekaz o tej pepowinie zaczelam czytac dr.zloo (czyt.google) i myslalam, ze zjem sama siebie ze strachu :/ czas odlaczyc neta,bo jeszcze zaczne czytac o porodzie i dojde do wniosku " pier***e nie rodze "
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie Ja powoli ogarniam mieszkanie i czekam na mamę, która mnie odwiedzi i zaoferowała się wspomóc mnie w prasowaniu rzeczy małej ![]() Miłego dnia
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie ze mogę się wziąć za firanki ?? Bo się zastanawiam czy mi wolno czy nie ? :-D
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusia juz tak bardzo chcesz tulic Julka ??
Ja się właśnie do wiedziałam ze teściowa przylatuje w przyszły weekend i fajnie byłoby się wyrobić
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz biorąc pod uwagę ostatnie Twoje samopoczucie to myślę ze zdążysz :-D
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po zakupach. Normalnie dokonałam zakupu roku w kauflandzie. Kupiłam drylownice do wiśni za uwaga... 1,79 zł!!!
A i miło mi się zrobiło bo stałam za wędlinami i Pani która obsługiwała poprosiłam drugą koleżankę aby mnie obsłużyła a ja trochę dalej stałam. Także jakby nie było przywilej miałam Ale szczerze czułam się zakłopotana trochę. Trusia ja firanki sobie odpuściłam i mama mi zaoferowała swoją pomoc. Zresztą sama się boi, że się ukrzywdzę więc zabroniłam mi tak szczerze mówiąc
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Hej
w nocy miałam 4 pobudki, ale czuję się wyspana ![]() Odnośnie tego jak się wraca do figury sprzed ciąży, to mój brzuch wygląda jak bym była w 4 miesiącu weszłam wczoraj na wagę. Przed szpitalem ważyłam na swojej 72 kg, a wczoraj na wadze pokazało 64 zobaczymy za tydzień
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub mi nie ma kto pomoc oprócz Tz a jego nie ma i joe będzie miał kiedy :-( wezmę sie chyba w przyszłym tygodniu za to
![]() Roksi to.ładnie kg spadają! Po cc słyszałam ze większy brzuszek zostaję i ciężej się go pozbyć ale nie wiem ile w tym prawdy
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno brzuszek po cc zostaje większy bo nie ma możliwości szybkiego obkurczenia się i wolniej to wszystko się schodzi. No ale to jak tak słyszałam.
|
|
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq- to już lepsze wyniki miałaś, stracha to pięknego narobili. Oby dziś były jeszcze lepsze i w poniedziałek do domu wrócisz
![]() Alekaz - życzę aby karmienie poszło bez problemu ![]() Roksape - super Początek rewelacyjny, aby tak zostało i dzieci dalej bardzo się cieszyły z siostrzyczki I szybko lecisz z tymi kilogramami już nie długo i wrócisz do wagi sprzed ciąży I jak ty na to wszystko znajdujesz czas? Troje dzieci i dajesz radę się do nas odezwać
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Przez telefon zawsze jest się jak odezwać
poza tym Ola ciągle śpi, tylko budzi się na jedzenie zmianę pieluszki póki co Już z kurzu chatę ogarnęłam,tż ma tylko poodkurzać A co do brzuszka to nie wiem czy jest aż tak źle... ja zawsze miałam go trochę, nigdy nie mogłam się zmobilizować do ćwiczeń. Po cc dają oksy i jeszcze dostawałam przez dwa dni zastrzyki z oksy i sporo się obkurczyła do tego karmienie piersią...
|
|
#3823 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, ale się dziś wyspałam! nic mnie nie bolało :szok:
śniło mi się że zaczęły się skurcze i poród, zrobili mi ktg i usg normalnie w kolorze byłam w takim szoku- mała miała mnóstwo mnóstwo czarnych włosów ![]() Ale sen realistyczny......
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
czesc
wreszcie Was nadrobiłam bo wczoraj nie byłam już w stanie. Ze szpitala wyszłam po 16! do domu dotarłam po 18... Byłam ostatnia w kolejce, takie pustki, żadnej żywej duszy dookoła, a szanowna pani diabetolog wściekła jak osa, że musi siedzieć po godzinach...załatwiła mnie w 5 minut (gdzie inni ludzie siedzieli u niej po20-30 min) więc czekałam cały dzień aby dostać receptę na paski do glukometru i aceton w moczu potem czekała mnie wyprawa do domu busem skończyło się ta tym że w połowie drogi do domu wysiadłam na jakimś przystanku i dzwoniłam po męża żeby po mnie przyjechał. Skrzatku masz racje...mam "szczęście" do lekarzy wizyt w tej ciąży! Mam nadzieje, że może chociaż jak będę rodzić obejdzie się bez większych ceregieli. W tym tygodniu znowu piłam glukozę i jednak nie obejdzie się bez diety i kłucia się 6x dziennie sprawdzając cukier. Oby tylko obeszło się bez insuliny ![]() Cytat:
pooglądałam jak kobiety się wydzierają przy porodach sapią jęczą...i na razie dobrze mi jest tak jak jest ![]() Roksape bardzo ładnie schodzisz z wagi i tej szczęśliwości co dzień coraz więcej Madziqqq trzymam kciuki, wracajcie do domu zdrowi jeszcze w dwupaku Alekaz gratuluje Inka rodzisz??? Może ten lekarz jednak miał rację z tym 20 Maczuma czy Ty trzymasz jeszcze dietę cukrzycową? Pewnie można się przyzwyczaić ale dobrze, że do porodu zostało mi tylko półtorej miesiąca
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-11-15 o 12:35 |
|
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Póki co Basienko biorę się za obiad wiec jeszcze nie rodze
ale mam zamiar nad tym popracowac wspolczuje pecha do kolejek u lekarza I jeszcze raz apeluje Nie ogladajcie tych porodów !!! a Tobie Lola juz powiedziałem ze przegryze kable od internetu Roksi obym wracała do figury tak jak Ty Madziqqqq rano wysłała mi zdjęcie swojego śniadania w szpitalu aczkolwiek dobrze ze poczucie humoru jej nie opuszcza Sofia Ja wczoraj miałam taki sen
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
a właśnie co do śniadania w szpitalu...bierzecie na porodówkę jakieś żarełko?
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie ze tak !! Mimo ze u mnie dość dobrze karmią,ale Ja się zrobilam w tej ciąży straszny francuski piesek
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
Sofia, czyżby to był proroczy sen niczym u Roksape?
![]() Basiabasia, trzymam dietę trzymam, mam lepsze i gorsze dni, czasami bez większej różnicy na to, co jem. Uważaj na pieczywo, najlepiej im więcej ziaren widać tym lepiej, mniej ziemniaków do obiadu, a więcej mięska czy surówki, mniej makaronu do zupy - żebyś nie musiała specjalnie gotować. Pij dużo wody i spaceruj jak pogoda jest - to obniża poziom cukru. A jeśli chodzi o słodycze to w tajemnicy Ci powiem, że jak mam ochotę to jem zaraz po zmierzeniu cukru po posiłku - zdąży wtedy wyparować do następnego pomiaru Ja mierzę tylko 4 razy - na czczo, 1h po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji. No chyba, że coś za duży to przed snem albo w ciągu dnia zmierzę, żeby sprawdzić czy spada. Plus, że przytyłam niecałe 10 kg. A dziś na obiad naleśniki (zamiast mąki pszennej możesz dać razowej - też wyjdą) ze szpinakiem i fetą pod beszamelem Chyba po obiedzie na spacer będę musiała ruszyć Powodzenia
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Alekaz, gratulacje!
Mała się nie rusza a normalnie to były zawsze jej godziny aktywności, więc trochę się martwię. Nie wiem tylko, ile powinnam czekać z jazdą na IP. I leżałam i głaskałam się po brzuchu i zjadłam coś słodkiego, nic nie zadziałało, więc sama już nie wiem. |
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
Miskowa im szybciej pojedziesz tym szybciej sie dowiesz co jest grane. Twoje nerwy dobrze na malenstwo nie wpływają więc jedź i skontroluj co z małym leniwcem
zrobia Ci ktg i/lub usg i bedziesz spokojna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MYSZA a ty gdzie się nam zgubilas ??
|
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
I Myszka i Agata z tym odchodzacym czopem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma zacznę dietę od jutra bo dzisiaj nie byłam pewna czy kupię paski i igiełki w aptece...ale już wszystko mam prócz chęci. Problem w tym, że to moja mama gotuje zazwyczaj obiady, które robi na 17-18
a ja mam mieć o 13 i też nie do końca takie jak ona gotuje - wszystko zabiela śmietaną na zasmażce czy zagęszczone mąką z toną soli. Cóż jak nie da rady będę gotowała sama dla siebie tylko. To mówisz żeby zjeść, ruszyć na spacer i dopiero mierzyć? Ja już przytyłam jakieś 14 kg...
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko dziewczyny ja niedługo dobije do 20 kg pewnie....chociaż wszyscy mi mówią ze nie widać
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nienadrabiam bo nie mam sily i czasu
mala byla ze mna juz po 1,5 godizny po cc i wszystko ok. Wisi na cycu ssie i o dziwo mam pokarm juz od wczoraj. Na zmiane cyc i zmiana pieluchy bo smulka leci. Dzis krzyczy caly czas. Tu fota mam nadzieje ze sie doda
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3838 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A przynajmniej ja nie widzę. Bardzo szybko mała była z Tobą, podziwiam że dałaś radę się ogarnąć tak prędko. Dziewczyny, jak czytam o waszych przeżyciach to się nakręcam, tak pozytywnie
|
||
|
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Hejo, to 39 tc i 9 dni do końca
![]() roksi-fajnie ze tak dobrze sie czujesz, nawet kurze mozesz pościerać i wyspana alekaz- ja zdj nie widze ja po cc w ogole brzucha nie miałam pięknie zniknal cały i był śliczny, w ogole nie bylo poznać zebym w ciązy była rewelacja i oby teraz bylo tak samo a moze wielosc brzucha po cc u niektorych zalezy od tego czy wyjmą tłuszcz z niego lub ile wyjmą?mi wyjeli wg mnie dużo, bo widzialam go wiec nie było co spalać hehe.madziq- dobrze ze wyniki sa lepsze, moze faktycznie w lab sie pomylili jakoś. Ale tak czy siak masz ten białkomocz, to jak wyjdziesz do domu, to cos ci karzą z tym robić? roksi-te majtole z canpolu co mowilas ze można prac to fajne sa?Dziś kupiłam takie wielorazowe do prania wlansie z canpola ale one sa jakies dziwne :| wygladaja jak spodenki, na zdj wygladaly takie wysokie pod sam pępek a jak je oglądam to sa takie malutki jakby na bliźnie wlasnie były. Szukam jakis majtek zby po cc w nich chodzic bo nie chce zeby mnie tak bolało jak po pierwszej cc :/ chciałąm takie wyszczuplajace wysokieeee ale gumka zdała mi sie za ciasna to nie brałam.
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana zdjęcie się nie dodało,ty korzystasz z aplikacji tapatalk ?? Bo przez nią się super obsługuje wizaz i dodaje zdjęcia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

aczkolwiek wczorajszy wieczór tak dał mi w kość ze oficjalnie podjelam męską decyzje jak to Basia pisała " bzykac ile wlezie" jeszcze tylko muszę namówić mojego TŻ który też ma jakieś obawy

.
) bo szyjka sie odzywala ostro na miejscu, ale w koncu tam tez sa szpitale wiec wyluzowalam 

Chyba po obiedzie na spacer będę musiała ruszyć