9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 11:27   #3571
kratka95
BAN stały

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cześć dziewczyny, tak Was podczytuję "po sąsiedzku" (moja córcia jest z czerwca). Wtrącę się co do kaszlu, bo na gardło mi akurat te pastylki prenalenu pomagają bardzo, ale to nie lek na kaszel, więc na kaszel po prostu syrop z cebuli piję i jest ok Chyba smaku mleka mi za bardzo nie zmienił, bo mała nadal chętnie pije
kratka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:52   #3572
simka234
Wtajemniczenie

My mamy ceramiczna miseczke zadowolona jestem i łyżeczki z campolu co kolor zmieniają przy temp..
Mam nadzieje ze młody mi wybaczy bo miał zielona miseczkę ale jak wlakam wrzatek i zimny słoik z zamrazarki wstawilam- bo chciałam szybko rozmrozic to mi pękła i w sklepie była juz tylko różowa i ma rozowa

My po spacerku jak usnol to spi jeszcze AZ w szokujestem..
domi wspolczuje

Cos mu się śni bo raz zaciesza a raz gada cos przez sen

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:56   #3573
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ja dzis zmulona jestem i generalnie jestem na nie :-( Fame odnośnie mieszkania doskonale Cię rozumiem. Wszystko u mnie wygląda nie tak :-(
a ja czasowo sie nie wyrabiam doba za krotka...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:48   #3574
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze.... ta pogoda tak na wszystkich negatywnie działa... zróbcie sobie Dziewczyny jakiś koktajl energetyczny i uszy do góry

Moja panna śpi, faceci na spacerze, a ja mam luz. Zaraz biorę się za obiad.

A co do rajstop dla chłopców, to kupuję czarne/szare i jakoś pasują. Chłopiec też musi mieć ciepło.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 13:44   #3575
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Eydrith to Twój TŻ pewnie też z tych wysokich. Mój 190cm, ale brzuszek jest. Tatuś taki się z niego zrobił Chociaż ostatnio twardo na diecie jest i nawet sobie kupił Men's Health w ramach motywacji. Na razie gazeta jak leżała tak leży, zobaczymy co będzie dalej
mój ma jakieś 185, więc niższy, a więc i grubszy on jest w ogóle mocno zbudowany, ale i brzuszek trochę ma, też taki tatuś ale na razie ogranicza się do narzekania że jest za gruby dla mnie nie jest, lubię takich facetów, jak mnie przytula to czuje się tak bezpiecznie
Cytat:
Nocka ciężka, Młoda miała stan podgorączkowy 37,7 przez pół nocy , potem całe szczęście przeszło. Ale wieczorem była tak słabiutka i wymęczona, że tylko leżała i patrzyła na nas. Nóżka obolała, więc moje radosne i ruchliwe zazwyczaj dziecko leżało bez ruchu prawie Dziś całe szczęście już do nas wróciła
biedactwo dobrze że już wróciła do formy
Cytat:
Aha, Eydrith ja na razie też miseczki sama nie kupowałam, używam małej szklanej salaterki. Młoda sama jeszcze nie je, a w takiej mi najwygodniej podgrzewać w kąpieli wodnej. Jak wypatrzę coś fajnego i kupię to dam znać Chyba, że znajdziesz pierwsza coś fajnego, to mam nadzieję, że się podzielisz?? :P
ja też w szklanej salaterce, ale skoro córa zaczęła mi jeść, to postanowiłam w nagrodę jej coś kupić

dzięki za odpowiedzi dziewczyny btw fajne te łyżeczki zmieniające kolor - chcem takie mam takie same tylko nie zmieniające - ale ze mnie trąba
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Mi przeszło upodobanie do remontów po adaptacji poddasza. Praktycznie wszystko robiliśmy sami, więc mam dosyć. Nawet na sama myśl o malowaniu robi mi się niedobrze
ciekawe czy i mi się znudzi, z dzieckiem na karku już nie będzie takiej fajnej zabawy a malować uwielbiam, chciałam się nawet przekwalifikować na malarza pokojowego odpręża mnie to, taka prosta i dająca namacalny efekt praca
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Raczej każda będzie dobra. Fajne są te maty tt http://www.ninoshop.pl/84,tommee-tip...-miseczka.html
fajne to
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Eydrith nie manna, mleczno-ryzowa, o smaku bananowym konkretnie wciąga niecala ta porcję jakieś może 150ml
A z miseczka to u nas zależy jak Matyldka pozwoli to daję w ktorejs z jej misek, czasem nawet mi kaze zrobić mu w miseczce z Minnie (taka najmniejsza) ale ja też często wolę dac mu q zwyklej ceramicznej, jest biała z zielonymi kropami jak mały ja widzi to się trzęsie aż
a to ja też taką daję, tylko że kleik, bezmleczny i bezsmakowy ale muszę zakupić coś oprócz tego

jak Matyldka pozwoli swietna ta Twoja córa

joanna brawo za wizytę u okulisty serce rośnie jak się słyszy takie fajne rzeczy o naszych dzieciaczkach

my już po spacerku, szaro i ciemno, ale przynajmniej ciepło córa właśnie łapie się za stopy i próbuje ładować sobie je do buzi, ale chyba jej brzuszek przeszkadza mój słodziak
Stary 2014-11-14, 15:03   #3576
bambusiek
Zakorzenienie

Debeściara - Matyldka broni swojej zastawy widocznie
Mój synek bronił wszystkiego, teraz jeszcze nie widział jak siostra je, ale pewnie byłby rok o miseczkę.

I tak myślę, że na Mikołaja sprawie córze jakąś specjalnie jej.

Mamy kp: kaszki dajecie bezmleczne na swoim mleku czy mleczne? Wygodniej byłoby na mlecznych, ale nie wiem....
G. 9.1O.18
Stary 2014-11-14, 15:20   #3577
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość

Integra mebelki fajne zwłaszcza te pierwsze szkoda, że u nas nie ma Ikei ale może za parę lat będzie
Współczuję, pozostaje wycieczka do Poznania (lub Gdańska jak masz bliżej) albo zakupy na all
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze.... ta pogoda tak na wszystkich negatywnie działa... zróbcie sobie Dziewczyny jakiś koktajl energetyczny i uszy do góry
Yyyyyy masz na myśli wódka, rum i cola?
Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
ciekawe czy i mi się znudzi, z dzieckiem na karku już nie będzie takiej fajnej zabawy a malować uwielbiam, chciałam się nawet przekwalifikować na malarza pokojowego odpręża mnie to, taka prosta i dająca namacalny efekt praca
Czasem fajnie tak fizycznie popracować, szczególnie jak po głowie za dużo chodzi... Moja mama twierdzi, że za dużo od siebie wymagam, więc pewnie stąd to zniechęcenie.... Za to lubię projektować i planować

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 15:44   #3578
malwiska
Zakorzenienie

hej, czytałam was cały spacer i teraz zabieram się za odpisywanie - tż usypia naszą marude więc mam jakieś 20 minut dla siebie

simka fajnie że potraficie tak łatwo rozweselić swojego szkraba, moja jak gadała tak przestała, a zaśmiała się tylko raz z kaszlącej matki i teraz ma wszystkich w nosie i oprócz marudzenia nie wydaje z siebie żadnych dzwięków

Oldzia współczuje przeżyć

Kularek my mieszkamy z rodzicami i póki co mała z nimi chętnie zostaje - tzn jest jej obojętne czy siedzi ze mna czy z babcią, a jak już ktoś ją nosi to jej wszystko jedno

integra oj wiem co to znaczy remont... my już po naszczęście... najbliższy za 1,5 roku i aż mam ciarki jak o tym pmyśle

agnes ja swoją też nosze w pionie przodem do świata, niestety innej pozycji nie akceptuje no chyba że na ramieniu tak jak do odbicie

Domi dobrze że gorączka przeszła

bambusiek też ostatnio zastanawiałam się gdzie jest moja córeczka bo tą co teraz mam w domu to nie poznaje

debesciara łaskawa ta Twoja córa

joanna super że wizyta się udała, my idziemy we wtorek

co do wagi to ja mam obecnie 64 przy 170cm, ale chciałabym tak 58-60 wtedy czuje się najlepiej - waga z przed ciąży już osiągnięta -teraz dążę do takiej w dniu ślubu
Stary 2014-11-14, 18:24   #3579
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Hmmmm ja się z wagą może nie bede wyrywac bo jak czytam to największy wieloryb ze mnie nic to moze jeszcze wroce do dawneeeej wagi Młoda ma dzien Sikaczu... Kolejny... Wnerw mi przeszedł idę pizzę zakręcić dla tż.
Stary 2014-11-14, 18:39   #3580
Agata0606
Raczkowanie

Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 20:54   #3581
joanna2228
Wtajemniczenie

Wizaż coś szwankuje, otwieram w kompie a tam reklama furaginy na całą stronę i nic nie można napisać Ale dobrze że jeszcze telefon mam haha
Agata dobre Mój tż pewnie taki będzie w końcu ma dwie córki ;-) selekcja musi być haha
Spokojnej nocy mamusie oby dzieciaki dały pospać
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-11-14 o 20:55
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:05   #3582
debesciara
Zadomowienie

Ale tu cisza, weekend czy co?
Co za chamska reklama jakiejśc furaginy wyskakuje, nie da się zwinąć
Agata0606 mój tż też tak mówi że córy nie odda, ja mu mówię że sama się odda, hehe ale się wtedy wkurza

U nas dziś wieczór całkiem udany, położyłąm małego szybciej na drzemkę, jak tylko zaczął marudzić, pospał niecałą godzinę, zjadł uwaga jakieś 120ml jabłuszka z marchewką wzbogaconego dziś o łyżeczkę kaszki manny, po godzinie kompocik i meeeegaśna kupa nawet bluzkę miałam ufajdaną No ale wolę to niż zatwardzenia, jak na początkach wprowadzania stałych pokarmów miała córa.. człek uczy się na błędach Także już dokładnie nie wycierałam, kąpiel mleko i mały padł jak betka

Jutro idziemy na wesele dzieciaki zostaną z babcią.. trochę się obawiam czy jutro też mały będzie względnie spokojny wieczorem.. no ale cóż najwyżej babcia będzie nosić, jest na to przygotowana Przyjadę dzieciaki uśpić, mamy blisko jakieś 15km, także fajnie I uwaga uwaga! zamierzam się napić rano ściągnę mleko a cyca dam mu koło 15 chyba będzie ok? jak myślicie mamy kp? Oczywiście nie sponiewieram się zbytnio, a nawet jeśli mnie powali to sądzę że uda się to po wypiciu 2 kieliszków, bo od ponad roku nic nie piłam i w ogóle głowę słabą mam, tzn jestem ekonomiczna

Ehh no dobra udaję się na zasłużony spoczynek
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:16   #3583
Oldzia20
Raczkowanie

Dobry wieczor tak na szybcika,bo ogarniam chalupe, jutro mamy 'parapetowke' jezeli mozna nazwac tak powrot na stare mieszkanie ale kazdy powod dobry by spotkac sie ze znajomymi

Debesciara ja wieczorem sobie pozwalam na lamke wina czasem wieksza a tak to ewentualnie karmi a karmie rano kolo 5 takze jezeli o mnie chodzi to napij sie przy tancach szybciej alkohol metabolizuje

Mloda wieczorem nie chciala cyca wpadla w histerie a Tz chodzil z butelka bo ja myl itd i ona ja dojrzala i plula cycem ale wypila 160ml takze jestem szczesliwa ze ona ma brzusio pelny ale potem ja przystawilam na chwile do cyca to pociagnela jeszcze i....wzruszylam sie...ahh

Zbieram sie spac, dobrej nocki
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 21:18   #3584
bambusiek
Zakorzenienie

Moja córa dopiero usnęła położona spać o 20... ani noszenie ani lulanie ani pierś nie działały. Masakra
Taką była bystra, roześmiana, jednocześnie mega maruda a powinna być mega śpiąca. O 19 dostała kleik, ale to chyba nie jest powód do marudzenia...

Miałam zagnieść ciasto na pierniki ale teraz już nie mam siły :/
G. 9.1O.18
Stary 2014-11-14, 21:20   #3585
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Idź spać kochana, nasza też dopiero co usnęła :-(
Stary 2014-11-14, 22:54   #3586
Domi_00
Rozeznanie

O matko to ja Was chyba wkurze. Pijemy winko z Tż i Młoda śpi od 20. Dośpi pewnie do 7 rano Jutro z rana idę do fryzjera, chyba zetne włosy jakieś 10 cm . Dobrej nocy
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 01:42   #3587
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi tylko potwierdze matę kupiłaś? no 20... pozazdrościć
Stary 2014-11-15, 07:41   #3588
malwiska
Zakorzenienie

Debeściara jak dla mnie możesz wypić, alkohol w mleku jest tak długo jak w organizmie nawet nie trzeba odciągać i wylewać. Ja jak mała wstawała 3-4 to sobie czasem wieczorem pół piwa wypijałam, ale teraz budzi sie jak chce więc narazie odpuszczam. W święta mam zamiar podać jej butle na wieczór do spania i później w nocy i mam zamiar sobie winko na wigilię wypić
Stary 2014-11-15, 07:50   #3589
Fame
Zakorzenienie

Ja nie wiem co z tym moim dzieckiem.. Myślałam że im będzie starsza tym więcej będzie przesypiala, a ona jak przez 3 miesiące wstawala w nocy tylko raz, tak teraz się przestawila i od miesiąca wstaje 2 razy jak czytam że Wasze dzieci przesypiaja noc to zazdroszczę

Co do alkoholu to ja nie kp, ale jakoś mnie nie ciągnie. Wypilam już 2 piwa 2% przez te 4 miesiące, ale jakoś mi tak nie smakowały jak przed ciążą

U nas dziś brzydko bardzo na dworze
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 08:02   #3590
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Jutro idziemy na wesele dzieciaki zostaną z babcią.. trochę się obawiam czy jutro też mały będzie względnie spokojny wieczorem.. no ale cóż najwyżej babcia będzie nosić, jest na to przygotowana Przyjadę dzieciaki uśpić, mamy blisko jakieś 15km, także fajnie I uwaga uwaga! zamierzam się napić rano ściągnę mleko a cyca dam mu koło 15 chyba będzie ok? jak myślicie mamy kp? Oczywiście nie sponiewieram się zbytnio, a nawet jeśli mnie powali to sądzę że uda się to po wypiciu 2 kieliszków, bo od ponad roku nic nie piłam i w ogóle głowę słabą mam, tzn jestem ekonomiczna
myślę że luzik, spokojnie możesz trochę zaszaleć należy Ci się udanej zabawy
Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor tak na szybcika,bo ogarniam chalupe, jutro mamy 'parapetowke' jezeli mozna nazwac tak powrot na stare mieszkanie ale kazdy powod dobry by spotkac sie ze znajomymi
ale fajnie również udanej zabawy
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Moja córa dopiero usnęła położona spać o 20... ani noszenie ani lulanie ani pierś nie działały. Masakra
Taką była bystra, roześmiana, jednocześnie mega maruda a powinna być mega śpiąca. O 19 dostała kleik, ale to chyba nie jest powód do marudzenia...
a moja tak codziennie
Cytat:
O matko to ja Was chyba wkurze. Pijemy winko z Tż i Młoda śpi od 20. Dośpi pewnie do 7 rano Jutro z rana idę do fryzjera, chyba zetne włosy jakieś 10 cm . Dobrej nocy
no mnie wkurzyłaś ... tym fryzjerem też chcem do fryzjera!!!! a pójdę pewnie dopiero jak wróce do pracy, bo mam go niedaleko pracy ... a mam już tak zniszczone końcówki że chyba się pod ziemię zapadnę jak weźmie moje włosy do ręki ech ...
pochwal się czy wizyta udana

witam porannie młoda obudziła się dopiero o 4tej i pozwoliła pospać do wpółdo 9tej, jestem wyspana zostawiam zaraz ją z TŻtem na placu boju i lecę na zakupy
miłego dzionka laseczki
Stary 2014-11-15, 09:59   #3591
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Hmmmm ja się z wagą może nie bede wyrywac bo jak czytam to największy wieloryb ze mnie
Bo ja jeszcze nie napisałam ile ważę... Przechwalają to się te chude, więc siedzę cicho...
Schemat podesłałam na maila wymiankowego
Cytat:
mój tż też tak mówi że córy nie odda, ja mu mówię że sama się odda, hehe ale się wtedy wkurza

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
jak czytam że Wasze dzieci przesypiaja noc to zazdroszczę
Nie wszystkie, więc się nie przejmuj

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:10   #3592
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dziękować wykroje zapakowane w pon albo wtorek listonosz Was nawiedzi
Stary 2014-11-15, 10:41   #3593
rybka13
Zakorzenienie

Czesc.
Nocka nie najlepsza, a teraz syn strajkuje i nie chce spac :/

Debesciara baw sie dobrze

Oldzia milego spotkania.

I ja zazdroszcze wam fryzjera, tez by mi sie zdalo wybrac, ale zanim pojde nie wiem czy jeszcze bede miala wlosy :/
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:54   #3594
Iza188
Rozeznanie

Dzien dobry!
Idziecie jutro głosować??

Alkohol piłam juz karmiąc piersia. Raz wypiłam piwo ma weselu (ok. 20:00 a karmiłam po 2:00) i kilka razy, za dobrych czasów jak Mikos chodził spac ok 20 i pierwsza pobudkę miał po północy, popijalam sobie cydr lubelski 0,3. Tylko strasznie mnie głowa bolała i dziec sie przestawił i wstaje cześciej w nocy, wiec teraz tylko karmi Classic czasami
Także domi ja Ci zazdroszczę. Mikos spi ładnie ale jednak z baaaardzo częstymi przerwami na karmienie.
Takze proszę nie narzekać na dzieci, które budzą sie dwa razy bo moze byc wiecej :P

Tez wagowo nie należę do kruszynek. Do 62kg duuuuuzo mi brakuje teraz niby wazę mniej niz przed ciaza tylko ta masa jest nieodpowiednio rozłożona wg mnie

Jak wy to robicie, ze wam brzdące tyle jedzą ?! My jestesmy po próbie sloiczkowej marchewki. Nawet pełnej łyżeczki nie zjadł. W ogóle buzi nie otwiera ;-(

Do fryzjera chodzę na zasadzie "ktory bliżej" - nie mam jakiegos ulubionego wiec juz dwa razy po porodzie udało mi sie zrelaksować w ten sposob

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-11-15 o 10:56
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 10:57   #3595
agnes208
Zakorzenienie

Fame nie tylko twoje dziecie tak wstaje moje tez i do tego mielismy taki epizod ze chodzil spac ok 11 po kapaniu wogole spiacy nie byl. Tak ze nie jestes sama glowa do gory :-D

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-11-15 o 10:59
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 11:04   #3596
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Iza u nas młoda łyżeczką to tylko kaszkę. Wczoraj probe robilismy i sloiczek z odrobina wody przez 3 przeplywowy podalismy. Zjadla pol...
Stary 2014-11-15, 13:08   #3597
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Witam się po nocce niezbyt ciekawej, ale nawet pospałam, bo położyłam się od razu po córce o 22:30, a pierwsza pobudka ok 2.

Obiad się robi, jeszcze tylko tego nieszczęsnego piernika muszę zagnieść

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cześć

Witam się po nocce niezbyt ciekawej, ale nawet pospałam, bo położyłam się od razu po córce o 22:30, a pierwsza pobudka ok 2.

Obiad się robi, jeszcze tylko tego nieszczęsnego piernika muszę zagnieść

Co do alkoholu, to znalazłam gdzieś informacje, że jak dziecko przesypia min 3 godziny, to od razu po karmieniu można wypić pół lampki wina. Ja czasem wypiłam coś lżejszego jak mi się budziła ok. 2-3.
G. 9.1O.18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 14:21   #3598
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co z tym moim dzieckiem.. Myślałam że im będzie starsza tym więcej będzie przesypiala, a ona jak przez 3 miesiące wstawala w nocy tylko raz, tak teraz się przestawila i od miesiąca wstaje 2 razy jak czytam że Wasze dzieci przesypiaja noc to zazdroszczę

Co do alkoholu to ja nie kp, ale jakoś mnie nie ciągnie. Wypilam już 2 piwa 2% przez te 4 miesiące, ale jakoś mi tak nie smakowały jak przed ciążą

U nas dziś brzydko bardzo na dworze
jakbym czytała o swojej córce

no i znów mam problem bo moja córka zapomniała jak się głuży ten filmik to było gadanie na całego a teraz jak wydobędzie z siebie jedno aaaa albo guuu to jest sukces - zmusic jej nie zmusze bo nie wiem jak - bije (klepie) ją po tyłku to się cieszy ale cicho bez żadnego dźwięku
Stary 2014-11-15, 15:20   #3599
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Debeściara mam matę
Stary 2014-11-15, 17:45   #3600
Iza188
Rozeznanie

No nie! Od południa do Was/Nas nie zaglądałam. Miałam ciężki dzien. Mikos spi, M. W terenie. Wyjęłam karmi i paczkę ryżu preparowanego,(uwielbiam) myśle poczytam sobie co u dziewczyn a tu trzy posty na krzyż !
Ładnie mnie zalatwilyscie :P
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości