|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
jeeeee Polska vs Gruzja 4:0 !
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Dziewczynki widzę, że chodzicie po wątku, co tak cichutko? ![]() P.S. Wam też dziś zaczęły się wyświetlać po odświeżeniu wątku gigantyczne reklamy, których nie da się wyłączyć, i każde kliknięcie w którymkolwiek miejscu na wątku powoduje przejście do tej reklamy? Muszę 50razy odswiezac zanim wlaczy sie jakas zwykla mala reklama u góry bo inaczej nie da się nawet odpowiedziec na watek ;/
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo dziewczyn dziś pisało że im wizaż świruje, a to reklamy a to problem z cytowaniem hmm coś się psuje
![]() Ja już z kicią w domu na szczęście wszystko poszło ok. TŻ właśnie wyszedł na nockę, wychodzi rano o 6 a ja na 7 do pracy więc tylko się na chwilę rano zobaczymy :/ za to popołudnie wolne, trzeba działać :P
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2014-11-14 o 21:53 |
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mojego psiura ząb boli buu trzeba isc do veta bo nie chce karmy jesc Działajcie działajacie
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dostałam miłą niespodziankę na koniec dnia moja koleżanka z pracy właśnie urodziła zdrową córeczkę wczoraj pisałyśmy że termin na 18 i się małej nie śpieszy a tu proszę dziś już jest na świecie koleżanka już po jednym poronieniu więc radość że wszystko ok tym większa
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się coś kiepsko czuje dziś, kaszle, w ogóle to mi niedobrze, biust mnie boli, żebra, nie wiem co jest grane;/
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby Cię wąchała grypa? :/ ostatnio sporo osób choruje podobno
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem i ja. Właśnie wciągam włoskie smaki
Rawioli jedno z masą serowo szpinakową chyba a drugie z łososiową, w czarnym makaronie Z Lidla - pyszne! Polecam ![]() Zaniosłam mojej gince wyniki, no i kazała wszystko łykać. Perwsza tabletka za mną. Kurde fajnie jakby @ sie pojawił jeszcze w trakcie ich brania, ale się nie łudzę
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
bianeczkaa ale się umordujesz kochana
Super się wczoraj oglądało meczyk Dzisiaj ostatni dzień mojej płodności hehe, zobaczymy czy coś będzie chociaż wątpię bo piersi mnie już po bokach bolą jakby na okres...A zawsze bolą mnie tydzień przed :/ Dziewczyny jeśli chodzi o testy to już ostatni raz piszę o nich To jest tak: Jeśli w oby dwóch okienkach wyjdzie Wam gruba czerwona kreska to oznacza, że zaczyna wzrastać poziom LH w ciele i jest tak przed owulacją. Owulacja wg. tego nastąpi w ciągu 24-36h i wtedy należy współżyć najlepiej po 12h od tego testu i przez następne kilka dni. Testów później już się nie robi, ja robiłam z ciekawości i wychodziła mi w okienku przez te reszte dni blada kreska ale ona pokazywała pewnie tylko jakiś już mały poziom LH. Jeśli chodzi o ból owulacyjny to on może być wcześniej przed owulacją a może być też później, już po. Tyle doczytałam na kacu więc może wdać się chochlik :X Najbardziej boli fakt, że jajeczko żyje tylko 24h poza jajowodem i bądź tu mądra...traf akurat w te 24h jak dni płodne w moim przypadku trwały 5 dni?
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wspolzyc mozesz nawet przed i zaraz po pozytywnym tescie, jak nie trafisz ze stosunkiem w te godziny (z mojej wiedzy dojrzale jajeczko gotowe na zaplodnienie zyje tylko 6h) to plemniki poczekaja nawet do 2-3 dni te silniejsze na jajeczko wiec nie ma co tak znow celowac w ta owulacje co do godziny ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- no mam nadzieje, ze nie, bo jak mi sie przez to owu przesunie to
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet w ulotce tak pisze. ![]() Nie rozchoruj się Cytrynka, miód, sok malinowy, klasykę polecam <3
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do owu to ciekawa jestem czy się Wam udało kiedy będziesz testować? kiedy wypada Ci @?
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przepis brałam z neta. Dużo zdrówka
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.s. Szlag mnie trafi z tymi reklamami !
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dopiero wstałam
To znaczy pierwsza pobudka była przed 7, mąż dzisiaj cały dzień poza domem od rana. Zrobiłam mu śniadanko i kanapki... i położyłam się spać. No i teraz kot mnie obudził, chyba jej się już nudziło, bo nie dała mi zasnąć... miau i miau ![]() ![]() Dzisiaj będę testować, ale myślę, że bez względu na wynik zaczynamy działać codziennie
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też wcześnie wstaje, bo o 6 muszę żeby do pracy zdążyć
![]() A jestem mega śpiochem więc musiałam sobie pospać Wy też widzę ![]() Idę zrobić sobie jakieś śniadanie... a niektórzy pewnie o obiedzie myślą ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- W ogóle to wymyśliłam, że jeśli zajdę w tym cyklu w ciążę to nawet jak będę wiedziała o ciaży szybciej to powiem mężowi w Mikołajki 6 grudnia. Zrobię mu niespodziankę, ale jeszcze nie wiem do końca jaką. Myślałam żeby dla kota kupić takie małe ubranko (jak są dla psów) i naszyć na nie napis "starsza siostra" albo "big sister" bo mniej naszywania Co myślicie? ![]()
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2014-11-15 o 14:31 |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą zaraz by się zorientował :P więc niespodzianki mu chyba nie wymyślę, chyba, że zrobię test jak będzie jeszcze spał, i wtedy hmm... podrzuce mu skarpetki niemowlece do poduszki razem z testem :P
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
A nie będziesz próbowała wcześniej testować? Wytrzymasz?
Bo u mnie spodziewana @ będzie 5.12 więc pewnie ja będę wiedzieć 4-5.12 Nie łudzę się, że wytrzymam do 6.12 nie robić testu. Ale mam mocną nadzieję, że dam radę i wytrzymam z prezentem na mikołajki Wydaje mi się, że to fajna okazja żeby później powspominać w jaki sposób się dowiedział, że będzie tatą po raz pierwszy...
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2014-11-15 o 13:36 |
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tu człowiek się kocha codziennie by trafić a oni raz i pach ciąża ![]() Cytat:
Ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i pewnie nawet 5 minut bym nie wytrzymała jakby były 2 kreski z synem też tak było, poszłam robić test, nic nie wyszło - dopiero równo po 5 minutach pokazał się cień kreski i szybko pobiegłam do tż ze łzami w oczach ze szczęścia że się udalo i będzie tatą fajnie tak sobie powspominać
|
|||
|
|
|
#1402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam w pracy z tabletu pisać, ale strona się wieszała, wczoraj w przerwach od prasowania, próbowałam się zalogować, ale coś mnie wywalało. A na lapku tż on nie mam blokady na reklamy i jak dwa razy wywaliło mi reklamę na pół strony i nie mogłam się jej pozbyć, to mnie szlak trafił... Cytat:
Fajne są takie niespodzianki, Cytat:
Cytat:
wczoraj chciałam już wam pisać,no ale wizaż nie pozwolił ![]() bo wczoraj miałam okazję porozmawiać trochę ze znajomą mojego taty, panią od leczenia niepłodności (przez to mój tato przy okazji się dowiedział, że staramy się o maleństwo) i ona powiedziała, żeby za bardzo nie wpatrywać się w testy owu itp. bo bardzo często jajeczkowanie potrafi się przesunąć. |
||||
|
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie planowo dzis @ natomiast go nie ma. Narazie nie wskazuje nic na to ze sie pojawi dzis. Za to nieboli mnie tak jak zawsze na okres ale czuje hmm klocie w jajnikach. W kazdym razie jest to zapewne zwiastun okresiku. Moglby juz przyjsc i nie robic mi nadziei |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ponoć najbardziej stresujące, starania są dla mężczyzny, przez co jego plemniki mogą być osłabione. a i z tego co widzę na instrukcjach testu piszą, że wynik odczytać po 5 minutach
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam nie bańkach kilka to mi takich sinych wyszło, że z 2 tygodnie będę jak biedronka wyglądała. Ciekawe czy pomoże mi na te bóle czy jakieś chorobsko mnie po prostu bierze. Zazdroszczę tym, co mogą sobie pospać do późna. Ja o 6 już się obudziłam i koniec spaniaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milka trzymam mocno za nas kciuki i nasze mikołajkowe krechy ![]() Cytat:
Cytat:
Inny pomysł to taki, że kupię malutkie buciki i postawię obok naszych w korytarzu. Na mikołajki robimy sobie małe prezenty i wkładamy do butów. Rano sprawdzamy co nam "mikołaj" przyniósł. No i obok moich i męża mogłby stać takie malutkie z testem w środku? ![]() Swoją drogą pamiętacie to zjęcie maluszka z białymi conversami na nóżkach? Znalazłam takie na allegro, na bank je kupię!! Są przesłodkie! Cytat:
Jak tata zareagował? Z tego co powiedziała ta babeczka to rozumiem tyle, że pary po pozytywnym teście za szybko odpuszczają? No bo wzrost hormonu wskazuje na zbliżającą się owulacje, która przyjdzie później niż nam się wydaje? Cytat:
![]() Czekacie te 5 minut?
|
|
#1407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba będę miała kilkoro dzieci bo za dużo pomysłów na powiedzenie TŻ o ciąży na jeden raz
|
|
#1409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a test robiłaś? dzisiaj oczywiście?? ej, a od kiedy w jajnikach kuje na @? ![]() Cytat:
Cytat:
A tato, też przyznał, że o mojego brata się dłużej starali. A tu ledwo się on urodził, to niespodzianka. Mój brat jest starszy ode mnie o rok i dwa miesiące Cytat:
A 4 ni w tym przypadku mogą wiele zmienić
|
||||
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, dzięki!
Fajnie, że pomysł się podoba, znaczy, że jest szansa, że mężowi też się spodoba ![]() Największą niespodziankę szykuję dla rodziców, ale to będę myśleć jak się uda Rozmawiałam dzisiaj z mamą i podobno myślą nad Wigilią u nas w domu - byłoby idealnie. Poza tym mamie śniło się dziś małe dziecko, dziewczynka ![]() Nie wierzę w jakieś tam znaki itd, ale śmiać mi się chciało jak mi opowiadała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

koleżanka już po jednym poronieniu
więc radość że wszystko ok tym większa 

Z Lidla - pyszne! Polecam
Cytrynka, miód, sok malinowy, klasykę polecam <3