Scent Bar LIV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 13:12   #3361
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIV

znad
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Boooosz kocham kocham kocham
Zapraszam! My zdecydowanie za mało ryb jemy w stosunku do mięsa, nad czym ubolewam

---

Ale tu ruch od wczoraj!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 13:59   #3362
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Jadłam makrelę na śniadanie,a jutro planuję śledzia...

Miałam się nie przyznawać,ale niech się i inni pośmieją: wczoraj przez pomyłkę zjadłam kawałek mydła poczęstowali mnie taką marmoladką na którymś stoisku w Tarasach i oczywiście wetknęłam do gęby - a to chyba jednak kąpielowe było

A,dywan jest tak śliczny po praniu jak nie był od nowości,mam taką frajdę,że go dałam uprać
Stary 2014-11-15, 14:13   #3363
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Miałam się nie przyznawać,ale niech się i inni pośmieją: wczoraj przez pomyłkę zjadłam kawałek mydła poczęstowali mnie taką marmoladką na którymś stoisku w Tarasach i oczywiście wetknęłam do gęby - a to chyba jednak kąpielowe było
Nieeeee!

Stary 2014-11-15, 14:59   #3364
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

A,dywan jest tak śliczny po praniu jak nie był od nowości,mam taką frajdę,że go dałam uprać
I spienilas sie mocno?

Ja ostatnio na twarz nalozylam paste do zebow zamiast kremu Maja podobne tubki i tak wyszlo.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:02   #3365
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
I spienilas sie mocno?

Była tak wściekła, że aż piany na ustach dostała!
Stary 2014-11-15, 16:04   #3366
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie rozśmieszajcie mnie,jak jem!

Ludzie w sklepowej toalecie mieli ubaw,jak szorowałam zęby kupiłam sobie kabanosy i gumę do żucia,żeby to zagryźć
Stary 2014-11-15, 17:04   #3367
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zeby umic potem napisac charakterystyke czegokolwiek, np colorstaya na KWC
no bez przesady nigdy w życiu nie potrzebowałam pisać charakterystyki czegokolwiek/kogokolwiek a ile wiaderek farby będzie mi trzeba na pomalowanie chaty liczyłam nie raz

---
całkiem fajny u mnie dzień dziś tak fogle, miałam sentymentalny spacer z przyjaciółką po powiślu, czyli okolicach biblioteki uw, gdzie na godzinę utknęłyśmy w księgarni z książkami po taniości i wiem już chyba jak czują się dziewczyny lubiące mejkap przy promocji -50% na kolorówkę "oooo, wcale nie potrzebuję tej knigi ale kosztuje tylko 16 zeta" zanabyłam 4 - w tym jedną dziecką po 2,50 była a potem poszłyśmy na kawę i bezglutenowe-wegańskie ciacho i pogadałyśmy, a właściwie ona głównie słuchała a ja ryczałam ale miała rację, fajnie z siebie do kogoś wszystko wyrzucić
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 17:34   #3368
Parabelka
Panaroja

snad zmarznięcia i nietoprego marcepanowego cappuccino o wątpliwej dacie ważności - albo 16.06.2013 albo 2016.06.13 opcja do wyboru bo jest 16.06.13 na opakowaniu
Cytat:
ale przeciez rejestruje sie chyba telefonicznie,to jak mi maja zaaresztowac skierowanie?
przez telefon nie , to fakt , ale docelowo ma to funkcjonować tak , jak już skoordynowany ujednolicony system komputerowy obejmie wszystkie jednostki , że każdy zapis będize od razu trafiać do systemu komputerowego i doopha , jak sie człowiek będize chciał zapisać w dwa miejsca do tego samego specjalisty , w drugim miejsu wyskoczy informacja że jest już zapisany tu i tu na ten i ten dzień i zapis niemożliwy . U nas tak jest z zapisami do POZ . Nie można się zapisać na drugą wizytę , póki pierwsza się nie odbędzie .

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Zawczasu weź coś na trawienie

1. nie trzeba
2. ale i tak był stary i brzytki i zniszczony
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
ale to zadanie z palami nie było chyba z podstawówki, nie?
poza tym, co do widzenia sensu, nie wszyscy są uzdolnieni muzycznie, plastycznie, technicznie, humanistycznie, a jednak uczyć się tego uczą w szkole, np. czytają lektury które też nie przystają do rzeczywistości w której funkcjonują, piszą wypracowania, co się im chyba jeszcze mniej w życiu przydaje niż matematyka bo na kij komu charakterystyka ani z zielonego wzgórza
zadania tekstowe pamiętam wyłącznie z podstawówki , w LO nie było . Natomiast umiejętnośc posługiwania się własnym ojczystym językiem choćby po to żeby żeby się porozumieć z otoczeniem wydaje się jakby niezbędna na przykład do napisania życiorysu albo podania o pracę . Albo zrozumienia instrukcji obsługi czy ulotki od leku nie mówiąc o zrozumieniu tego , co się do człowieka mówi

U was też tak pieruńsko wieje ? Zmarzłam dziś strasznie w kolejce , potem pojechałam na Rodos dokończyć liście i mimo że tam akurat nie zmarzłam niby , jestem zziębnięta do szpiku kości .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2014-11-15 o 17:35
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:24   #3369
Redhaired Witch
Nindżopesz

Macham znad spontanicznego zakupu butów na zimę - miałam kupić bluzkę, zrobiłam rewię przed lustrem i stwierdziłam, że jednak to butów mi trzeba

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:24   #3370
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

jak znajdziesz to daj znać, bo ja tez bym chętnie sobie taki sprawiła
to aluminium w zwykłych dezodorantach mnie jakoś zniechęca

Znad soku
Dam YR mają bez alumów ale za mokre te ich kulki, nie lubię
Ja lubię krem/sztyft

Cytat:

1. Ja mam zawsze makrelę na stanie.

2. Cudne! Takie w moim stylu Jakbym siebei widziała
Serio to współczuję Wygrywasz, ja tylko zaczęłam myć zęby kremem do stóp, w sumie też był miętowy

3. Wyobrażam sobie to uczucie, też chcę to sprawić mojemu karminowemu dywanowi ale wciąż nie mam na to kasy, tzn wciąż nie ejst to pierwszej potrzeby i tak już 6 rok mu stuknął
Cytat:
I spienilas sie mocno?

Ja ostatnio na twarz nalozylam paste do zebow zamiast kremu Maja podobne tubki i tak wyszlo.

Cytat:

---
całkiem fajny u mnie dzień dziś tak fogle, miałam sentymentalny spacer z przyjaciółką po powiślu, czyli okolicach biblioteki uw, gdzie na godzinę utknęłyśmy w księgarni z książkami po taniości i wiem już chyba jak czują się dziewczyny lubiące mejkap przy promocji -50% na kolorówkę "oooo, wcale nie potrzebuję tej knigi ale kosztuje tylko 16 zeta" zanabyłam 4 - w tym jedną dziecką po 2,50 była a potem poszłyśmy na kawę i bezglutenowe-wegańskie ciacho i pogadałyśmy, a właściwie ona głównie słuchała a ja ryczałam ale miała rację, fajnie z siebie do kogoś wszystko wyrzucić

I bardzo dobrze. Katharsis.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:36   #3371
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ludzie w sklepowej toalecie mieli ubaw,jak szorowałam zęby kupiłam sobie kabanosy i gumę do żucia,żeby to zagryźć
To mi przypomniało, jak wetknąłem sobie do buzi garść petów na pewnych andrzejkach Siedzielim sobie przy świeczkach, w romantycznych ciemnościach, na stole paczka chipsów, więc nurkuję ręką i heja zajadać... tylko nikt mi wcześniej nie powiedział, że opróżniali do tej paczki popielniczki
Cytat:
pogadałyśmy, a właściwie ona głównie słuchała a ja ryczałam

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
2. ale i tak był stary i brzytki i zniszczony
A to gratuluję!
Cytat:
U was też tak pieruńsko wieje ?
Tak Aż musiałem okno zamknąć (zazwyczaj mam rozszczelnione), bo zrobiło się ciut zimno w pokoju
Cytat:
ja tylko zaczęłam myć zęby kremem do stóp, w sumie też był miętowy
Stary 2014-11-15, 19:08   #3372
tricolor
Wtajemniczenie

Drogi Baru, znalazłam w czeluściach szafki krem, co to go kiedyś dostałam, ale się bałam używać
PHA-AHA 10% data ważności - uwaga - 2011
jest jeszcze zaklejony folijką i nigdy nie otwarty
można otworzyć i użyć na twarz? bo mam ochotę zaryzykować, ale nie wiem, co tam w środku...

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Kam

Po kilku latach niejedzenia mleka, sera, itd. wzięło mię na sardynki z twarogiem...
Latam do łazienki co chwilę

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Rejcz, mam taki deo, ale on ma aluminium - bo przecież naturalne sole glinu to też aluminium chyba? Choć sprezentowany był jako super naturel.
I nie pachnie ładnie
http://sklep.puregreen.pl/pitrok-50m...z-aloesem.html

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Kiedyś prawie małego pendrive zjadłam, bo myślałam po ciemku, że to jedna z przekąsek, które stały obok Poważnie.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Redzik poka buty
Stary 2014-11-15, 19:18   #3373
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
To mi przypomniało, jak wetknąłem sobie do buzi garść petów na pewnych andrzejkach Siedzielim sobie przy świeczkach, w romantycznych ciemnościach, na stole paczka chipsów, więc nurkuję ręką i heja zajadać... tylko nikt mi wcześniej nie powiedział, że opróżniali do tej paczki popielniczki

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Rejcz, mam taki deo, ale on ma aluminium - bo przecież naturalne sole glinu to też aluminium chyba? Choć sprezentowany był jako super naturel.
I nie pachnie ładnie
http://sklep.puregreen.pl/pitrok-50m...z-aloesem.html
Kiedyś prawie małego pendrive zjadłam, bo myślałam po ciemku, że to jedna z przekąsek, które stały obok Poważnie.
1. thnx, dobrze wiedzieć Nie kupię

2.

Nie mogę, wymiatacie
Stary 2014-11-15, 19:22   #3374
gryx82
BAN stały

Cytat:
...
I nie pachnie ładnie

...

Stary 2014-11-15, 19:42   #3375
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie mogę,pety zamiast chipsów są the best!

Mojemu dywanu też się należało. W poprzednim mieszkaniu leżał parę lat,tu po przeprowadzce już parę miesięcy - a razem z dojazdem do i z pralni wyszło 90zł. Nie żałuję.

Ale mam lenia,nawet gotować obiadu mi się nie chciało,tylko schab upiekłam.
Stary 2014-11-15, 19:57   #3376
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie mogę,pety zamiast chipsów są the best!
Każdy się dziwił, dlaczego takim sprintem biegłem do łazienki Pamiętam to uczucie do dziś, choć minęło... 12 lat No ale w dotyku naprawdę przypominały takie te pałeczkowate snacki, Cheetosy chyba (tak!) Łakomstwo nie popłaca, do ust wkładamy na raz niewielką ilość pokarmu, pamiętajcie!
Stary 2014-11-15, 20:37   #3377
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

"Marmoladka"
była zdecydowanie niewielka
Stary 2014-11-15, 21:24   #3378
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Cytat:
I spienilas sie mocno?

Cytat:
Serio to współczuję Wygrywasz, ja tylko zaczęłam myć zęby kremem do stóp, w sumie też był miętowy
Cytat:
Cytat:

jesteście genialni

chyba Tri wygrywa pendrivem, ale w sumie go nie zjadła, to nie wiem....

ja się mogę pochwalić tylko mega słoną kawą, którą lata temu sobie wyprodukowałam, pomyliwszy sól z cukrem, i wypiłam, byłam wtedy baaaaardzo spragniona kawy po dużej liczbie drinków

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
zadania tekstowe pamiętam wyłącznie z podstawówki , w LO nie było . Natomiast umiejętnośc posługiwania się własnym ojczystym językiem choćby po to żeby żeby się porozumieć z otoczeniem wydaje się jakby niezbędna na przykład do napisania życiorysu albo podania o pracę . Albo zrozumienia instrukcji obsługi czy ulotki od leku nie mówiąc o zrozumieniu tego , co się do człowieka mówi
wg mnie co innego rozumienie, co innego produkowanie tekstu

Cytat:

I bardzo dobrze. Katharsis.
1. no ale serio, na co mi kniga "zmiany społeczne w japonii w xix i xx wieku" ale za 14 zeta nie opłacało się nie brać
2. nie wiem czy katharsis, ale....

Cytat:

Kam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Drogi Baru, znalazłam w czeluściach szafki krem, co to go kiedyś dostałam, ale się bałam używać
PHA-AHA 10% data ważności - uwaga - 2011
jest jeszcze zaklejony folijką i nigdy nie otwarty
można otworzyć i użyć na twarz? bo mam ochotę zaryzykować, ale nie wiem, co tam w środku...
ja bym użyła
ale to ja
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-11-15, 21:52   #3379
Polly_
grozi wypollizowaniem

ktore tusze wibo i ewline to były te zajefajne?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:

---
fajnie miec przyjaciółke
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:56   #3380
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ten mam aktualnie, jest super https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...k-mascara.html

Polecam też te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...k-mascara.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-curl-up.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...l-mascara.html

z Wibo ten polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...p-mascara.html

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby

Edytowane przez winter76
Czas edycji: 2014-11-15 o 21:59
Stary 2014-11-15, 22:23   #3381
rachell111
Zakorzenienie

Niech mnie ktoś zastrzeli, poza własnym strzałem w kolano.

Tyraj misiu wyszło pięknie, robiłam to sto lat, użyłam składników zacnych, a w smaku jest ohydne Lepszy gotowiec z biedry. Jutro chyba muszę skołować wersję awaryjną, jakiś sernik ale nie mam składników Ten sernik to była chyba wersja dla niepełnosprawnych jak ja, mogłam robić

W ogóle siadło mi dziś wszystko, z humorem na czele Wszystko jest do dupy
Stary 2014-11-15, 22:35   #3382
Polly_
grozi wypollizowaniem

byłam w rocie i zadnego z nich nie widzialam , a ten co kiedys pisalaz ze zielony i taniutki to ktory był?

Cytat:
Niech mnie ktoś zastrzeli, poza własnym strzałem w kolano.

Tyraj misiu wyszło pięknie, robiłam to sto lat, użyłam składników zacnych, a w smaku jest ohydne Lepszy gotowiec z biedry. Jutro chyba muszę skołować wersję awaryjną, jakiś sernik ale nie mam składników Ten sernik to była chyba wersja dla niepełnosprawnych jak ja, mogłam robić

W ogóle siadło mi dziś wszystko, z humorem na czele Wszystko jest do dupy

tak
nawet jesien nie pomaga...bo u nas nie jesien tylko jakies ☠☠☠☠☠☠☠one przedzimie sie zrobilo
Stary 2014-11-15, 22:52   #3383
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Co do Eveline to nie w każdym Rossie mają ich kosmetyki, lepiej idź do Hebe.

A wibo ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html

Stary 2014-11-15, 23:12   #3384
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Co do Eveline to nie w każdym Rossie mają ich kosmetyki, lepiej idź do Hebe.

A wibo ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html
o! ten był,
ale własnie szafa eveline była ale tusze był same takie w grubasnych wrzecionowatych opakowaniach

a wibo ma piekne lakiery do pazurów, az sie zdziwilam
Stary 2014-11-15, 23:19   #3385
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Hellol

Te latające wielkie reklamy mnie wykończą . Od dwoch dni jakaś masakra, dopiero niedawno trochę się uspokoilo.....

Wpadłam Wam napisać,że krem Biały Jeleń jest genialny
Tydzień temu wpadl mi w łapy. I to było naprawdę calkiem przypadkiem. Już placiłam za zakupy w Spolem, a tu sobie przy samiutkiej kasie leżaly w kartoniku, no to wzięlam jeden jak już tak blisko był....

Testuję go od tygodnia równo, nic innego na paszczę klade. I co wam powiem...za☠☠☠isty jest pod względem nawilżenia. Zadnej, ale to żadnej suchej skorki. A u mnie ciężko o taki efekt, nie zapycha nic a nic, mimo że dość treściwy . Jestem zachwycona tak kremem pierwszy raz od dluzszego czasu.
Tylko pod makijaż chyba nie bardzo, bo czuć go na twarzy...ale w sumie nie probowalam....
Od jutra wracam do tego co wcześniej, a ten podrasowany olejem będzie leciał na noc co drugi dzień , bo musze moj aktualny nanocny wykończyć. Kupię Jelenia znowu

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
a wibo ma piekne lakiery do pazurów, az sie zdziwilam
No piękne i wbrew temu co sugeruje cena, jakość też fajna

Jednak uznałam ,że czegoś potrzebuję z tej promocji i jestem posiadaczką kolejnych 6 lakierow do paznokci, tym razem z Wibo wlaśnie

Ale jeszcze potzrebuję jakiejś czerwieni fajnej jednak ....
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 23:20   #3386
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
fajnie miec przyjaciółke
fajnie.
choć zależy jeszcze co się rozumie pod nazwą "przyjaciółka"
mi się trudno zbliżyć do ludzi i pewnie w porównaniu z innymi przyjaźniami to jest "bliższa znajomość" czy jakoś tak
w sumie nie wiem czy wy o mnie więcej nie wiecie z tego co pisałam w barze i tró niż ona nie mówiąc już że na pewno częściej z wami rozmawiam niż z nią...
ale tak ją nazywam i tyle.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-11-15, 23:22   #3387
Polly_
grozi wypollizowaniem

a! info dla betty
od wczoraj jestem wpadnieta w temat M42 ,
wpadło mi sie jakos tak przy okazji i drąże , wpadłam na pomysł zapupu 135,ale potem wyczytalam ze na pewno sie nie da nawet 85 na apsie robic fot ludziom i zwątpiłam , no ale jak kadruje mojego dida a ok metra,1,5 tak zeby nie było zniekształcen to mi na moim zoomie nie chce byc inaczej niz z zakresu 120-200 .

tylko teraz dokopapam sie do innego problemu-jak bedzie miimalna odleglosc ostrzenia takiej 135? bo gdzies wyczytalam ze ok 2 metrów , jesli tak to to zaczyna byc bez sensu...i wałkuje od nowa
Stary 2014-11-15, 23:33   #3388
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Hellol

Te latające wielkie reklamy mnie wykończą . Od dwoch dni jakaś masakra, dopiero niedawno trochę się uspokoilo.....

Wpadłam Wam napisać,że krem Biały Jeleń jest genialny
Tydzień temu wpadl mi w łapy. I to było naprawdę calkiem przypadkiem. Już placiłam za zakupy w Spolem, a tu sobie przy samiutkiej kasie leżaly w kartoniku, no to wzięlam jeden jak już tak blisko był....

Testuję go od tygodnia równo, nic innego na paszczę klade. I co wam powiem...za☠☠☠isty jest pod względem nawilżenia. Zadnej, ale to żadnej suchej skorki. A u mnie ciężko o taki efekt, nie zapycha nic a nic, mimo że dość treściwy . Jestem zachwycona tak kremem pierwszy raz od dluzszego czasu.
Tylko pod makijaż chyba nie bardzo, bo czuć go na twarzy...ale w sumie nie probowalam....
Od jutra wracam do tego co wcześniej, a ten podrasowany olejem będzie leciał na noc co drugi dzień , bo musze moj aktualny nanocny wykończyć. Kupię Jelenia znowu
Krem ten duży? mam go od pół roku, ale mąż używa, ja się po nim świecę. A na noc mam Vesenkowy.

Stary 2014-11-15, 23:53   #3389
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Krem ten duży? mam go od pół roku, ale mąż używa, ja się po nim świecę. A na noc mam Vesenkowy.

Dlatego tylko do latania po chałupie ( zresztą ostatnio tylko po chalupie latam) i na noc, też sie po nim świecę , w domu mi to nie pzreszkadza. Ale co mi zrobił po tym tygodniu...pupcia niemowlaka prawie

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-11-15 o 23:54
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 00:02   #3390
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
a! info dla betty
od wczoraj jestem wpadnieta w temat M42 ,
wpadło mi sie jakos tak przy okazji i drąże , wpadłam na pomysł zapupu 135,ale potem wyczytalam ze na pewno sie nie da nawet 85 na apsie robic fot ludziom i zwątpiłam , no ale jak kadruje mojego dida a ok metra,1,5 tak zeby nie było zniekształcen to mi na moim zoomie nie chce byc inaczej niz z zakresu 120-200 .

tylko teraz dokopapam sie do innego problemu-jak bedzie miimalna odleglosc ostrzenia takiej 135? bo gdzies wyczytalam ze ok 2 metrów , jesli tak to to zaczyna byc bez sensu...i wałkuje od nowa
tutaj popatrz
portretowe
odległość minimalna to od konkretnego obiektywu chyba będzie zależała

do mnie lecą 2 wersje ruskiego heliosa 44 f2 58mm co przy cropie da ok 87mm. niestety adapter z chin dopiero wyślą więc pewnie poczekam na niego

jak masz jakieś konkretne pytania, to mogę podpytać znajomych co w tym siedzą

Rejcz, wyślij do mnie te tiramisu

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-11-16 o 00:30
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości