|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Zdj nie zamieściło się
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Alekaz fajnie, że szybko Ci małą oddali i wszystko w porządku z kp
Justysia mi akurat tż kupił z canpola jednorazowe i do szpitala były ok. Do domu mi wczoraj kupił wielorazowe z siateczki. Są w aptece marki Horizon, kosztują do 10 zł za 2 pary i mają pozytywną opinię IMiD. Jedne wyższe, drugie niższe. Te wyższe to takie bokserkowste, ale wygodnie mi w nich i teraz i poprzednim razem chodzilam w nich do zdjęcia szwów
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam pizzę na obiad. Teraz boję się chodzić do kuchni aby nie podjadac
Jeju jakie to musi być wspaniałe uczucie, że macie swoje maleństwa przy sobie.
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
nie z innej aplilacji
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Alekaz gratulacje
|
#3846 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja z założenia jestem anty szczepienna, zwłaszcza jak poczytałam sobie co nie co w necie. Zwłaszcza za tymi skojarzonymi. no ale nie podjęłam jeszcze decyzji co z drugim dzieckiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale na po już tak... ostatnio głodowałam mega, i tż mnie ratował, ale dopiero na następny dzień, tak to prawie umarłam z głodu zanim przyjechał. bo nie jadłam ponad dobę, a po porodzie dostałam dwie kromeczki weki, miałam kawałeczek obwarzanka w torebce co tż jadł i nie dojadł, więc do rana myślałam, że się przekręcę z głodu hejo. nie było mnie chwilę, trochę na głowie. przygotowywałam stoisko na targi, ale ja na szczęście nie stoję, nie dałabym rady. Czuję się co raz gorzej, ale rozpisywać się nie będę, bo każda tak ma więc wiecie o co chodzi.przez to całe zamieszanie z moim niespaniem, zapracowaniem dopiero w poniedziałek idę morfo pobrać, we wtorek mam wizytę, ciekawe co się dowiem . w środę skończyłam 34tc. ale leci... coś jednak czuję, że tym razem szybciej pójdzie i że nie dotrzymam do terminu, ale jak to przeczucia, mogą mnie mylić. ale co ciekawego, śniło mi się kiedyś, że urodziłam, nie jednokrotnie zresztą, ale... raz co mi się śniło, to pokazało mi datę 29 listopad. ciekawe czy to proroczy czy nie.
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja rodziłam w pomalowanych paznokciach, soczewkach na oczach i kolczykiem w języku ![]() Alekaz, Hasiap - serdeczne gratulacje ja ostatnio zabiegana jestem trochę, w dzień jakoś funkcjonuję, ale w nocy mam takie skurcze, że dziś w nocy moje własne stękanie mnie obudziło
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka to co może Ty następna ??
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się nie spieszę, jeszcze tydzień dwa mogę pobrykać
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jest wsrod was ktos kto przechodzil zapalenie wyrostka u dziecka badz u siebie? Jakie byly objawy ? Przyjaciolki syn od rana ma wysoka goraczke boli go wlasnie w miejscu wyrostka tak ze sie zwija z bolu i bol slabnie przy ucisku tego miejsca. Byla z nim na pogotowiu to lekarka stwierdzila ze to przeziebienie i od kaszlu brzuch boli...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie 19.12.2014 Edytowane przez Sweet Olcia Czas edycji: 2014-11-15 o 20:14 |
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
Byla u innego to stwierdzil ze dzieciak wymysla bo sie nudzi. Po prostu rece i cycki opadaja. Juz jej powiedzialam niech jedzie do typowo dzieciecego szpitala bo jesli to wyrostek to nie ma zartow...
|
#3853 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ale miałam do nadrabiania Na raty Was czytałam Najpierw odniosę się do waszych postów a później napiszę od siebie Cytat:
Więc uważam że ten zakup lepiej zostawić na później, co by kasy nie tracić 2 razy. Cytat:
Madziqqq za Was też zaciskam mocno kciuki Alekaz wielkie gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wchodziłam na salę operacyjną z wagą 64kg a w domu jak się zważyłam to 57kg mam, więc niewiele mi zeszło. Brzuszek też mam jakbym co najmniej w 4 mcu była znowu Ale macica cały czas mi się obkurcza Cytat:
Później było już normalnie kanapeczki Cytat:
A teraz ode mnie kilka słów Wczoraj pierwsza kąpiel zaliczona i to z niespodzianką. Ledwo małą z wanienki wyjęliśmy i prąd zgasł. Pół miasta się okazało nie miało prądu. Ale jakoś daliśmy radę ubrać nakarmić i uśpić. A my czekaliśy jak na ścięcie kiedy ruszy prąd, bo ogrzewanie nam nie działało i baliśmy się że nam wychłodzi mieszkanie. Stąd też te obiecane zdjęcie małej nie mogłam wczoraj wrzucić ani się nic nie odezwać. Opis porodu napiszę i dam tutaj, ale nie ukrywam że ciężko teraz u mnie z czasem
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja $%^$%^&*%&* :/ niech jedzie, lepiej skontrolować i wrócić się. masakra :/ Olcia daj znać potem co się dowiedzą...
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jechała do szpitala.
|
|
#3856 | |
|
Raczkowanie
|
Alekaz! gratulacje! lista mamuś się wydłuża!
Ja też już czuje się coraz gorzej, niecałe 2 tyg do terminu mi zostały, marzę o tym by urodzić wcześniej! Byłam na ktg i jest ok, miałam dwa mikro skurczyki, takie przepowiadacze, ale zapisały się! w poprzedniej ciąży mój wykres skurczy był płaski nawet w 41 tyg! Ale lekarka powiedziała, że jeszcze nie ma żadnego rozwarcia... Któraś w z was pytała o szczepienia, ja nie szczepiłam córki niczym ponad to co "obowiązkowe" było tego parę wizyt, po jednym szczepieniu w 3 miesiącu dostała gorączki, ale na szczęście można już było paracetamol podać. Na dodatkowe nie szczepię. Emilka prawdopodobnie przechodziła zakażenie rotawirusami - to zwykła biegunka, trwała tydzień ale nie było jakoś tragicznie, złapała w żłobku. Ja nie lubię zbytnich interwencji medycznych więc stąd moja decyzja. Cytat:
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak trafiłam z kolką nerkową to było odwrotnie, brzucha nie mogłam dotknąć bo bolało bardziej. Niech jedzie na IP z dzieckiem, niech nawymyśla, że mały się zwija, nie ma apetytu, wymiotuje itp. Niech robią badania, niech nie da się spławić, bo jak się wyrostek rozleje to będzie niedobrze.
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie sa w drodze do szpitala bo zaczely sie wymioty i wlasnie mlody zwija sie z bolu. eh biedak mały az sie zestresowalam tym wszystkim ; (
|
#3859 |
|
Rozeznanie
|
Jak mam linomag zielony to bepanthen też mam mieć?
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Sweet Olcia, życzę zdrówka dla małego. A zachowania lekarza nie skomentuję - wymioty te z udaje?
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Maczuma mysle ze jak masz linomag to wystarczy
zawsze tz moze skoczyc do apteki jesli bedzie potrzeba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie szlag by trafił tą naszą służbę zdrowia!!kiedyś mój kolega wjechał na IP w niedzielę i czekał na przyjście lekarza chyba ze 30 minut, miał rękę do szycia. pielęgniarki kazały tylko czekać a później wszyscy mieli go w du...szy. A że chłopak duży, nerwowy to zaczął rzucać tam mięsem i krzesłami po ścianach. Okazało się, że lekarz natychmiast przyleciał i kolega został przyjęty jak należy. Czasem nie da się inaczej, nóż się w kieszeni otwiera ![]() trzymam kciuki za małego
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Sama o tym myślę...
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia daj znać co z małym ...
Hasiap cudnie czyta sue Twój opis codzienności z małą Ja linomagu ani bepantenu nie mam wcale di smarowania przy zmianie pieluszki mam bubchen a na oparzenia sudocrem ![]() I jeszcze całą linie kosmetyków z babydream Oilatany za namową niektórych z was narazie skreslilam z listy Miałam zamiar używać termometru rteciowego ale ze nie można ich juz nigdzie dostać to za namową znajomej aptekarki kupilam termometr w smoczku
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Cos przechwalilam to kp dzis mloda strasznie marudna i nie chciala cyca dopiero niedawno zjadla i spi u mnie piersiach bo jak odkladam do tego szpitalnego to krzyk. Brzuch strasznie boli macica sie obkurcza i to tez bol. Sam zabieg lajt ale dochodzenie do siebie po to katorga jak dla mnie dzis wstawalam to myslam ze zejde na zawal.
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka zamowilam z allegro rtęciowy (niby) i rzeczywiście wyglądał na rtęciowy,ale okazało się ze to spirytusowy,dopiero teść to skojarzył...
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
Alekaz moja też w tym szpitalnym się budziła co i rusz,a ze mną spała. Ciepła szuka, teraz też śpi w beciku i okryta kocykiem, bo wczoraj w samym beciku była i nie chciała spać, chłodne rączki miała.
Owszem nie jest przyjemnie te pierwsze dni. Najgorsze to wstanie z leżenia. Ja dużo czasu spędzałam na krześle do karmienia i chodzeniu, bo było dobrze. Dwa razy dziennie prosiłam o ketonal w tabletce, a teraz to chodzę normalnie, śpię na boku i gdyby nie to, że opuchnięty to nic by mi nie zawadzało. Mam wrażenie, że po tej cc czuję się o niebo lepiej Dają Ci przeciwbólowe ? Jak coś to mów im, że boli
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
Malego zabralo pogotowie i zostawili go na.chirurgii na noc z podejrzeniem wyrostka. Robia teraz badania i czekamy na wyniki...
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh... Trzymam oby wszystko było dobrze
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Eh caly dzien sie musial meczyc bo lekarze partacze nie raczyli ruszyc mózgiem... wazne ze juz jest pod opieka w szpitalu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

mala byla ze mna juz po 1,5 godizny po cc i wszystko ok. Wisi na cycu ssie i o dziwo mam pokarm juz od wczoraj. Na zmiane cyc i zmiana pieluchy bo smulka leci. Dzis krzyczy caly czas. Tu fota mam nadzieje ze sie doda

klask i: 

ja $%^$%^&*%&* :/ niech jedzie, lepiej skontrolować i wrócić się. masakra :/