Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 19:10   #4051
bozena_87
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
czestuje wszystkich!! najwazniejsze ze corka TZ szczesliwa
a moje zakupy jak zwykle nie udane....sklep z kurtka zamkniety.....swoich kosmetykow tez nie znalazlam i d.....
Ale mi narobiłaś smaka a że nie mam takiej cudnej fontanny to pokroiłam sobie banana do miseczki i zalałam rozpuszczona mleczną czekoladą , mmmmm pycha zaraz pęknę.

Powiedz mi to jest jakaś specjalna czekolada do tego ? Ile jej tam trzeba i ile mniej więcej kosztuje , bo to świetna sprawa na spotkania ze znajomymi.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Ja juz nie mam sily Za to czyszczenia ile bedzie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

600 gram i czekolada nie mleczna,ale w zwyklym sklepie kupilismy kilka sztuk.... i troche mleka dodaje na oko, zeby nie bylo za geste i za rzadkie i robi TZ w garnku a pozniej wlewa Wiem, ze sa takie granulki albo proszki ale ceny sa kosmiczne, a to naprawde ze zwyklej czekolady wychodzi mega dobra
A ta fontanna podgrzewa tą czekoladę ? Chodzi mi o to czy ona nie zrobi sie twarda po chwili
Stary 2014-11-15, 19:14   #4052
ojustyna
Zadomowienie

mniaam ja bym dała dwie duuuże milki, moje ulubione czekoladki dzisiaj postęp, bo były w promocji a ja wzięłam skromnie tylko twixa
Stary 2014-11-15, 19:19   #4053
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Ale mi narobiłaś smaka a że nie mam takiej cudnej fontanny to pokroiłam sobie banana do miseczki i zalałam rozpuszczona mleczną czekoladą , mmmmm pycha zaraz pęknę.

Powiedz mi to jest jakaś specjalna czekolada do tego ? Ile jej tam trzeba i ile mniej więcej kosztuje , bo to świetna sprawa na spotkania ze znajomymi.
fontanne dostalismy w prezencie, ale droga nie byla mama kupowala w promocji....Czekolade kupujemy taka jak na zdieciu.....zuzylismy 3 takie, nie wiem czy jest ona w Polsce, ale kakao 52 procent, ona nie jest mleczna, smak podchodzi pod gorzkawy i jak pisalam ok. 600 gram, w zwyklym markecie na czekoladach ja kupujemy, wiec napewno cos by sie znalazlo w Polsce, raz ja robilismy jeszcze jak ja mieszkalam w Polsce, wiec jakas sie znajdzie napewno i Tz ja rozdrobnil i robil w garnku z dodakiem niewielkiej ilosci mleka zeby to za geste nie wyszlo ani za rzadkie to juz na oko i siup do fontanny Nam jak sie nie chce specialnie robic dla dwojki, to wlasnie czekolada do miseczki i truskawki i tak sie zajadamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg téléchargement (1).jpg (5,6 KB, 4 załadowań)
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:21   #4054
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Ja juz nie mam sily Za to czyszczenia ile bedzie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

600 gram i czekolada nie mleczna,ale w zwyklym sklepie kupilismy kilka sztuk.... i troche mleka dodaje na oko, zeby nie bylo za geste i za rzadkie i robi TZ w garnku a pozniej wlewa Wiem, ze sa takie granulki albo proszki ale ceny sa kosmiczne, a to naprawde ze zwyklej czekolady wychodzi mega dobra
ostatnio jak byliśmy na weselu to właśnie była taka fontanna, niby zwykła czekolada a jaka mmnniiiaaaammmmmmmmm a jeszcze z owocami pychota....
a ja mam problem zjadłabym coś ciepłego ale nie wiem co w domu ani galaretki żeby wypić ani budyniu ani kiślu ani pomysłu co innego... :/ nawet TZ nie mogę wysłać do sklepu bo raniutko na sympozjum pojechał... i jest do d...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:24   #4055
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

A ta fontanna podgrzewa tą czekoladę ? Chodzi mi o to czy ona nie zrobi sie twarda po chwili
Podgrzewa, kazda musi podgrzewac jesli to jest fontanna to musi tak mysle czekolada ciepla na ulotce pisalo ze mozna dodac czekolade prosto do fontanny i ona sie rozpusci, ale nam jest lepiej robic w garnku z mlekiem niz sie pieprzy*** ze brzydko powiem i poprostu przelac na fontanne i wtedy sobie zlatuje fajnie caly czas, i od srodka podgrzewa

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mniaam ja bym dała dwie duuuże milki, moje ulubione czekoladki dzisiaj postęp, bo były w promocji a ja wzięłam skromnie tylko twixa
uwielbiam milke z orzechami, albo nadzieniem truskawkowym w srodku

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
ostatnio jak byliśmy na weselu to właśnie była taka fontanna, niby zwykła czekolada a jaka mmnniiiaaaammmmmmmmm a jeszcze z owocami pychota....
a ja mam problem zjadłabym coś ciepłego ale nie wiem co w domu ani galaretki żeby wypić ani budyniu ani kiślu ani pomysłu co innego... :/ nawet TZ nie mogę wysłać do sklepu bo raniutko na sympozjum pojechał... i jest do d...

na szybko to znam deser z dziecinstwa ale my jajek nie mozemy jesc wiec nie podam bo to z surowych jaj
Taka fontanna jest super zabawa, zwlaszcza dla dzieci chociaz sama ja lubie wiec jak widac nie tylko
cieplo kakao jesli masz Pije codziennie ostatnio z rana jak wstaje to robie sobie jakby to bylo ze musze koniecznie miec codziennie do wypicia taka szklanke hihihi

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-15 o 19:26
Stary 2014-11-15, 19:26   #4056
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Podgrzewa, kazda musi podgrzewac jesli to jest fontanna to musi tak mysle czekolada ciepla na ulotce pisalo ze mozna dodac czekolade prosto do fontanny i ona sie rozpusci, ale nam jest lepiej robic w garnku z mlekiem niz sie pieprzy*** ze brzydko powiem i poprostu przelac na fontanne i wtedy sobie zlatuje fajnie caly czas, i od srodka podgrzewa

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

uwielbiam milke z orzechami, albo nadzieniem truskawkowym w srodku

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

na szybko to znam deser z dziecinstwa ale my jajek nie mozemy jesc wiec nie podam bo to z surowych jaj
Taka fontanna jest super zabawa, zwlaszcza dla dzieci chociaz sama ja lubie wiec jak widac nie tylko Na cieplo kakao jesli masz Pije codziennie ostatnio z rana jak wstaje to robie sobie jakby to bylo ze musze koniecznie miec codziennie do wypicia taka szklanke hihihi

dziewczyny przez Was muszę zjeść coś słodkiego
Stary 2014-11-15, 19:28   #4057
ojustyna
Zadomowienie

A za mną chodzi taki torcik http://www.mojewypieki.com/przepis/t...ova-z-malinami , ovgólnie wszystko z tego bloga "jem oczami".

TŻ w pracy na nocke, a ja z nudów już wybrałam miejsce na chrzciny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 19:32   #4058
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A za mną chodzi taki torcik http://www.mojewypieki.com/przepis/t...ova-z-malinami , ovgólnie wszystko z tego bloga "jem oczami".

TŻ w pracy na nocke, a ja z nudów już wybrałam miejsce na chrzciny
Pyszne sa torty bezowe Dostalam od TZ na urodziny torcik lodowo bezowy, z malinkami nie znam nazwy ale byl bardzo dobry : slina:
tez czasami mysle nad chrzcinami napewno zrobimy jak finansowo bedziemy mogli wiec troche to potrwa mam nadzieje ze uda nam sie zrobic w nastepnym roku jeszcze, nie pomieszcze rodziny w domu, wiec zostaje u nas jedynie nie droga restauracja a to wyjdzie nie malo pieniedzy... niby tylko rodzice i rodzenstwo ale policze ich to wyjdzie ok 15 osob a mi na chrzcinach bardzo zalezy.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny przez Was muszę zjeść coś słodkiego
maluszek napewno bedzie szczesliwy po slodkim
Stary 2014-11-15, 19:37   #4059
aneta_s13
Rozeznanie

ale znów napisałyście sporo czytam z przyjemnością

Dziś i mnie wzięło na układanie wyprawki i sprawdzanie czego brakuje

No i ja wyciągnęłam milkę z orzechami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10395824_959505080729921_4801874423719613371_n.jpg (102,4 KB, 31 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:40   #4060
ojustyna
Zadomowienie

U nas za chrzciny babcie sie zdeklarowały zapłacić pewnie z 40 osób się uzbiera z obydwu stron, my prędko bedziemy chrzcić, zapewne w kwietniu albo początek maja jak ludzie wolne mają ja się śmieje żeby zrobić 7 maja to od razu i dlaa mnie prezenty urodzinowe mogliby przynosić bym się wcale nie pogniewała

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość

Jak tylko oglądam czyjeś ciuszki to mam ochote iść i sama coś kupić, a tu już pozamykane :P
Stary 2014-11-15, 19:40   #4061
nouvelle2
Zakorzenienie

crystal25 przez Twoją fontannę pochłonęłam już pół czekolady

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 19:41   #4062
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Pyszne sa torty bezowe Dostalam od TZ na urodziny torcik lodowo bezowy, z malinkami nie znam nazwy ale byl bardzo dobry : slina:
tez czasami mysle nad chrzcinami napewno zrobimy jak finansowo bedziemy mogli wiec troche to potrwa mam nadzieje ze uda nam sie zrobic w nastepnym roku jeszcze, nie pomieszcze rodziny w domu, wiec zostaje u nas jedynie nie droga restauracja a to wyjdzie nie malo pieniedzy... niby tylko rodzice i rodzenstwo ale policze ich to wyjdzie ok 15 osob a mi na chrzcinach bardzo zalezy.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

maluszek napewno bedzie szczesliwy po slodkim
narazie zaserwowałam sobie talerz owocowy jabłko + mandarynki + winogrona, też pyszne

Cytat:

ale śliczne rzeczy, piękne kolorki

Cytat:
U nas za chrzciny babcie sie zdeklarowały zapłacić pewnie z 40 osób się uzbiera z obydwu stron, my prędko bedziemy chrzcić, zapewne w kwietniu albo początek maja jak ludzie wolne mają ja się śmieje żeby zrobić 7 maja to od razu i dlaa mnie prezenty urodzinowe mogliby przynosić bym się wcale nie pogniewała
ja chrzciny chciałabym zrobić w czerwcu, wtedy wraca mój brat, a chciałabym żeby na nich był. Też będą pewnie tylko najbliżsi, ale koło 20 osób się uzbiera...o kosztach jeszcze nie myślę
Stary 2014-11-15, 19:41   #4063
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Jak tylko oglądam czyjeś ciuszki to mam ochote iść i sama coś kupić, a tu już pozamykane :P
kupuj w internetach!

Cytat:

ale to fajnie na fotce wygląda, jak od linijki ułożone

Stary 2014-11-15, 19:44   #4064
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
kupuj w internetach!
wstyd się przyznać, ale ja nie internetowa, ja z tych co musi podotykać, się pozastanawiać jeszcze nigdy nic nie kupiłam przez internet sama czasami prosze TŻa żeby coś zamówił bo ja jak ciotka klotka mało nowoczesna
Stary 2014-11-15, 19:46   #4065
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

jakie piekne skarby Kradne je dla swojego synka
Czekolada nie jest taka zla weekend jest to mozna jesc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 19:48   #4066
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
wstyd się przyznać, ale ja nie internetowa, ja z tych co musi podotykać, się pozastanawiać jeszcze nigdy nic nie kupiłam przez internet sama czasami prosze TŻa żeby coś zamówił bo ja jak ciotka klotka mało nowoczesna
a ja luuuubię często coś dużo taniej można znaleźć niż stacjonarnie a że ja kocham promocje, to staram się być ze wszystkim na bieżąco

Stary 2014-11-15, 19:48   #4067
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal25 przez Twoją fontannę pochłonęłam już pół czekolady
[QUOTE=aaakarolina;4894514 9]narazie zaserwowałam sobie talerz owocowy jabłko + mandarynki + winogrona, też pyszne

I wszystko to moja wina Oj ale maluszki wam beda skakac w brzuszkach za takie pyszne desery wiec warto hi hi
Stary 2014-11-15, 19:49   #4068
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a to może i lepiej, nie wydasz tyle ja to przez onternet jestem w stanie kupić wszystko zawsze sobie mówię, że wszystko można zwrócić jakby nie pasowało, ale jeszcze nigdy nic nie oddałam
Stary 2014-11-15, 19:50   #4069
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak wy lecicie z wątkiem

Musze sie pochwalić że dziś sprzedałam swoje auto!!!!! I tym samym musimy przyśpieszyć zakup nowego....we wtorek jedziemy sprawdzić w serwisie upatrzone=oby wszytsko było oki!!!!

No a teraz ide was nadrabiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 19:50   #4070
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a ja luuuubię często coś dużo taniej można znaleźć niż stacjonarnie a że ja kocham promocje, to staram się być ze wszystkim na bieżąco
Ja tez strachliwa Tyle pieknych ubran jest w internecie, a ja wole dotknac i pomacac hi hi , TZ dzis mowi, ze moze ja ta kurtke w internecie zamowie i karte na ich stronie Bo sklep zamkniety byl... a ja mowie ze przeciez w poniedzialek mozna pojechac a lepiej przymierzyc i zobaczyc a jak bede wygladac nie ladnie to co wtedy hi hi
Stary 2014-11-15, 19:51   #4071
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Mam dokładnie to samo! Zakupy przez internet mnie nie cieszą muszę dotknąć wybrać i mieć od razu jak coś się spodoba Najgorsze jest to, że na strychu mam całą wyprawkę po chłopcach
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:52   #4072
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

Musze sie pochwalić że dziś sprzedałam swoje auto!!!!! I tym samym musimy przyśpieszyć zakup nowego....we wtorek jedziemy sprawdzić w serwisie upatrzone=oby wszytsko było oki!!!!

Ja moze w koncu swojego TZ namowie na sprzedaz drugiego auta ktore stoi i rdzewieje na parkingu, chcialabym
Stary 2014-11-15, 19:56   #4073
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja chrzciny chciałabym zrobić w czerwcu, wtedy wraca mój brat, a chciałabym żeby na nich był. Też będą pewnie tylko najbliżsi, ale koło 20 osób się uzbiera...o kosztach jeszcze nie myślę
my chrzciny też jakoś tak w maju/czerwcu-TŻ zaczął przebąkiwać coby od razu z ślubem połączyć

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki dziś u mnie też humor jakoś niekoniecznie cudowny. Zaczęło się od wkur... Na TŻta potem mi minęło potem znowu i taki dziś niefajby dzień.. Była położna mnie zbadać.. Czy do was tak często też przychodzi? Już mnie denerwuje bo dzwoni że jest pod blokiem i rzuć wszystko bo ona idzie;/

Głowa mnie dalej boli przy nachyleniu się jakby od zatok.. ;/
u mnie nikt nie był...ale ja też nigdzie nie zgłaszałam swojej położnej-może dopytam na nast wizycie lekarza swojego hmmm
Stary 2014-11-15, 19:57   #4074
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
my chrzciny też jakoś tak w maju/czerwcu-TŻ zaczął przebąkiwać coby od razu z ślubem połączyć
ja to chetnie zrobilabym w domu, raz ze wzgledow finansowych,a dwa lubie gotowac, tylko miejsca nie za wiele, i brak wielkiego stolu i krzesel na tyle osob wiec ciezko to widze
bardzo dobry pomysl, slub i chrzciny jednoczesnie
Stary 2014-11-15, 19:59   #4075
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

teraz tylko wybrać nowy, a to nie zawsze takie łatwe...ale jeszcze trochę czasu macie, najwazniejsze, żeby auto w marcu było

Cytat:
Ja moze w koncu swojego TZ namowie na sprzedaz drugiego auta ktore stoi i rdzewieje na parkingu, chcialabym
powiedz mu, że auta nie używacie, a pieniążki za niego możecie wykorzystać na BARDZO teraz potrzebne rzeczy do wyprawki

Cytat:

no i pięknie, będzie 2 w 1
Stary 2014-11-15, 19:59   #4076
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zosina garderoba
Zdjęcie jest do kitu, ale u mnie to prawie ciemno na zewnątrz
Ta pionowa listwa z czasem ściemnieje, bo jest dosztukowana i dlatego na razie się wyróżnia
JA jestem zachwycona W ogóle mogłabym się urodzić tak ze sto lat wcześniej jeżeli chodzi o wystrój wnętrz

o matko ale pięęęęęęęękna!!!!!!!!:lov e: mi się marzy taka stara komoda dębowa-ale mój TŻ woli nowoczesne w połysku
Stary 2014-11-15, 20:03   #4077
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
a to może i lepiej, nie wydasz tyle ja to przez onternet jestem w stanie kupić wszystko zawsze sobie mówię, że wszystko można zwrócić jakby nie pasowało, ale jeszcze nigdy nic nie oddałam
ja to wogle taka sknera i dusigrosz, tym bardziej teraz jak nie zarabiam i żeby chociaż zbytnio nie obciążać naszego budżetu i tak dość skromnego dlatego kupuje tylko na luumpkach i przez te chodzenie po nich jak teraz wejde do sklepu to jestem w szoku jak można coś kupić za 200 zł? albo dla maluszka body za 50, taki ze mnie sknerus, ja jak kupie wielką reklamówe za 20 zl to jest dopiero spoko

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Mam dokładnie to samo! Zakupy przez internet mnie nie cieszą muszę dotknąć wybrać i mieć od razu jak coś się spodoba Najgorsze jest to, że na strychu mam całą wyprawkę po chłopcach
oo to ja bym taką wyprawke jak miała to pałaszowała i prała prasowała i segregowała chyba codziennie bardzo fajnie bo zawsze to wydatek mniej

a co do słodyczy: właśnie wciągam mleczko karmelowe z tubki i popijam pysiem truskawkowym, który jest równie słodki, blee jak mi słodko ale jak i zarazem dobrze to jest błogostan
Stary 2014-11-15, 20:05   #4078
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

ja ze swoją teściową zamierzam postępować ostro O ile mojej mamie będzie mi głupio wylecieć 'z ryjem', bo ona nam dużo przy dziecku będzie pomagać, a później będzie jego nianią, tak teściowa ma mi się nie wtrącać
Nie zostawię również dziecka sam na sam z nią z pewnych powodów. A juz absolutnie żadnego obściskiwania i obcałowywania, bo pali jak smok.
I w tym temacie zamierzam być konsekwentna. Będziemy się z teściami widzieć co dwa tygodnie jak zwykle ale nocować tam z dzieckiem nie będę jeszcze przez długi czas, bo nie ma warunków. U tżta w pokoju jest taki tapczan wielkości trochę mniejszej dwójki i w trójkę się nie wyśpimy na pewno. A nie ma tam miejsca żeby wózkiem wjechać nawet, nie mówiąc o rozkładaniu jakiegoś materaca.
jakbym czytała o sobie. Rodzice Tż na szczescie mieszkaja ponad 200km od Wrocławia więc często widzieć sie nie bedziemy. Nie lubie do nich jezdzić bo obydwoje palą I to w domu-wystarczy jedna noc u nich I wracam śmierdząca jak popielniczka
Stary 2014-11-15, 20:05   #4079
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Taka fontanna jest super zabawa, zwlaszcza dla dzieci chociaz sama ja lubie wiec jak widac nie tylko
cieplo kakao jesli masz Pije codziennie ostatnio z rana jak wstaje to robie sobie jakby to bylo ze musze koniecznie miec codziennie do wypicia taka szklanke hihihi
i skończyło się na tym że poleciałam do sklepu po owoce i sok na kisiel i za chwilkę będę się objadać któraś chętna??

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:08   #4080
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Moj brzuchol, koniec 25tyg Załącznik 5838515Załącznik 5838516

Troche urósł ostatnio
fajnowy mój kształtowo podobny bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości