Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 20:13   #4081
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja to wogle taka sknera i dusigrosz, tym bardziej teraz jak nie zarabiam i żeby chociaż zbytnio nie obciążać naszego budżetu i tak dość skromnego dlatego kupuje tylko na luumpkach i przez te chodzenie po nich jak teraz wejde do sklepu to jestem w szoku jak można coś kupić za 200 zł? albo dla maluszka body za 50, taki ze mnie sknerus, ja jak kupie wielką reklamówe za 20 zl to jest dopiero spoko

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

oo to ja bym taką wyprawke jak miała to pałaszowała i prała prasowała i segregowała chyba codziennie bardzo fajnie bo zawsze to wydatek mniej

a co do słodyczy: właśnie wciągam mleczko karmelowe z tubki i popijam pysiem truskawkowym, który jest równie słodki, blee jak mi słodko ale jak i zarazem dobrze to jest błogostan
mleczko w tubce ale dzisiaj kusicie dobrze, że już taka godzina i sklepy pozamykane ale coś tam znajdę, przynajmniej mała późneij w brzuszku poskacze
Stary 2014-11-15, 20:18   #4082
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jakbym czytała o sobie. Rodzice Tż na szczescie mieszkaja ponad 200km od Wrocławia więc często widzieć sie nie bedziemy. Nie lubie do nich jezdzić bo obydwoje palą I to w domu-wystarczy jedna noc u nich I wracam śmierdząca jak popielniczka
moi mieszkają 40 km od nas i jestesmy tam za każdym razem jak tż jest w PL, czyli mniej więcej co dwa tygodnie, a czasem i częściej. Ale jak mała się urodzi to się ograniczy te wyjazdy

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
i skończyło się na tym że poleciałam do sklepu po owoce i sok na kisiel i za chwilkę będę się objadać któraś chętna??
ja!

Wylicytowałam przed chwilą tuniczkę dla małej za 1,25 zł

Moja szafa dziękuje Wam za komplementy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:19   #4083
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie u nas wszystko dobrze. Chyba będzie chłopak nie chciał się pokazać za bardzo ale wg lekarki to facet .. I dziewczyny teraz na mnie nakrzyczycie - jest mi smutno ze to nie dziewczynka aż mi sie płakać chce jestem inna normalnie ;( zamiast cieszyć się że dziecko zdrowe to ja zła jestem że to sisior ;/

Poza tym pępowina 3 naczyniowa nic dzisiaj na usg nie widziałam kompletnie wizyta trwała prawie godzinę szyjka ok i młody ważył 436g i mam ograniczyć jedzenie bo przez miesiąc przytylam 4kg i jestem załamana ;( wcale dużo nie jem ;(;(
Jeszcze to złe samopoczucie... Buuu niech mnie ktoś kopnie w dupsko ;(
kochana najważniejsze ze wszystko oki z dzieciaczkiem-syneczka bedziesz mieć ja tez cicho liczylam na dziewczynke ale teraz jak myśle o ludziku to tylko o moim Oskarku kochanym!!!! ja z wagą tez tak mam-nie jesteś jedyna! staram sie ograniczać ale co ja mam ograniczac jak głodna jestem I musze coś przegryżć
Stary 2014-11-15, 20:25   #4084
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
moi mieszkają 40 km od nas i jestesmy tam za każdym razem jak tż jest w PL, czyli mniej więcej co dwa tygodnie, a czasem i częściej. Ale jak mała się urodzi to się ograniczy te wyjazdy

ja!

pochwal się tuniką

ja właśnie włączyłam tv i będę oglądać piratów z karaibów, lubię to i wcinam do tego winogronka
Stary 2014-11-15, 20:25   #4085
niunia_ona
Zakorzenienie

Dziewczyny dziś znowu poleglam tyle zjadłam o boże he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:28   #4086
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
i skończyło się na tym że poleciałam do sklepu po owoce i sok na kisiel i za chwilkę będę się objadać któraś chętna??
na kisiel jak najbardziej Nie znalazlam jeszcze nigdzie kislu u nas w sklepach

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
teraz tylko wybrać nowy, a to nie zawsze takie łatwe...ale jeszcze trochę czasu macie, najwazniejsze, żeby auto w marcu było

powiedz mu, że auta nie używacie, a pieniążki za niego możecie wykorzystać na BARDZO teraz potrzebne rzeczy do wyprawki

no i pięknie, będzie 2 w 1
Mowilam juz miesiac temu, powiedzial ze wystawi na sprzedaz i tego nie zrobil wykreca sie i znajduje sto powodow dla ktorych musimy miec drugi samochod
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:28   #4087
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale ja go gotuje w domu z soku, ten z torebki mi nie smakuje

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:30   #4088
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
na zdrowko a maluszek szczesliwy napewno

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:

ja!

pokaz pokaz
Stary 2014-11-15, 20:31   #4089
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
możesz zrobić kisiel sama taki domowy http://www.mojewypieki.com/post/kisiel-jagodowy

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-15 o 20:32
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:31   #4090
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
to uważaj, bo tu na wątku panuje teraz czekoladomania

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
pochwal się tuniką

ja właśnie włączyłam tv i będę oglądać piratów z karaibów, lubię to i wcinam do tego winogronka
no właśnie teraz coś w aukcję nie mogę już wejść, nie wiem co jest, ale grunt, że zdążyłam za to zapłacić z kuponem. Allegro co chwila się chrzani i zawiesza ostatnio Jak przyjdzie, to wrzucę fotkę

Stary 2014-11-15, 20:33   #4091
mon9
Zakorzenienie

Ja to większość online klikam nienawidzę chodzić po sklepach. Często klikam z odbiorem osobistym w sklepie, idę , przymierzam i jak jest złe to od razu oddaje
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 20:39   #4092
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
możesz zrobić kisiel sama taki domowy http://www.mojewypieki.com/post/kisiel-jagodowy
ja robię z soku domowego albo kupnego. Z 0,5 l soku odlewam 0,5 szklanki i zagotowuje, do tego co odlałam dodaje 2 łyżki mąki ziemniaczanej i cukru (jak sok nie jest słodki) mieszam i jak reszta się zagotuje to wlewam mieszając, chwilkę trzeba pomieszać żeby zgęstniało ot i smacznego

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:40   #4093
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja to większość online klikam nienawidzę chodzić po sklepach. Często klikam z odbiorem osobistym w sklepie, idę , przymierzam i jak jest złe to od razu oddaje
A ja mam na odwrót, jak coś przymierzę na żywo to dopiero szukam taniej w internecie

Zaliczyłam rodzinną imprezkę, najadłam się ale było tyle pyszności, że nie byłam w stanie sobie odmówić odziedziczyłam też kilka ciążowych ciuchów, przejrzałam część i zachowam sobie chyba 4 bluzki i jakieś spodnie do chodzenia po domu

Teraz jestem już tak zmęczona, że za chwilę chyba się położę i będę walczyć z wyrzutami sumienia, że mało dzisiaj zrobiłam
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:47   #4094
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ja robię z soku domowego albo kupnego. Z 0,5 l soku odlewam 0,5 szklanki i zagotowuje, do tego co odlałam dodaje 2 łyżki mąki ziemniaczanej i cukru (jak sok nie jest słodki) mieszam i jak reszta się zagotuje to wlewam mieszając, chwilkę trzeba pomieszać żeby zgęstniało ot i smacznego
z domowego takie najzdrowsze chociaż ja traz wole śnieżke alb bitą śmietane, Olcia fasolcia też lubi bo fiika jak mała akrobaatka jak zjem
Stary 2014-11-15, 20:47   #4095
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jestescie wielkie na to nigdy nie wpadlam zapisuje
Stary 2014-11-15, 20:48   #4096
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie też tak robię, w Mango i całym Inditexie A te kartony, w których przychodzą paczki, później mam na buty zimowe/letnie czy inne szpargały do schowania

Cytat:
chyba jutro ugotuję Taki bez chemii

Stary 2014-11-15, 21:02   #4097
aneta_s13
Rozeznanie

idę spać bo inaczej znowu zacznę jeść
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:04   #4098
papalinka83
Zakorzenienie

Hej hej Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? Byłam przez tydzień u teściów bez neta, tż miał urlop, nawet fajnie było, a efekt taki, że mi przybyło 2 kg w tym czasie Kupiliśmy w końcu samochód, tż w poniedziałek zaczyna nową pracę, ogólnie dużo się dzieje, a w czwartek zaliczyliśmy wizytę na IP, bo nam Ola spadła z narożnika na głowę i straciła przytomność Ale zdjęcie nic nie wykazało, więc została tylko śliwka na czole na szczęście A poza tym dzisiaj byłam w szkole i tak mi czas leci szybko. 4 miechy zostały do porodu, w poniedziałek mam wizytę Brzuch mam normalnie jak w 9 miesiącu i cyce też taaakie wielkie

Cytat:
Moj brzuchol, koniec 25tyg Załącznik 5838515Załącznik 5838516

Troche urósł ostatnio
Bardzo zgrabny brzuś
Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
znowu mi przed chwilą jakaś reklama wyskoczyła, jak chciałam coś napisać

wczoraj znowu miałam zabawną sytuację - tż przyłożył ucho do brzucha i zaczął mówił... maleństwo tak go kopnęło, że ja osobiście pierwszy raz poczułam tak mocno, a tż z wyrzutem, że znowu oberwał w twarz i, że na pewno to dziewczyna i charakterek będzie miała po mamusi

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
objawy mam prawie typowe dla cholestazy
ciezko mi sie nie martwić... i jeszcz mąż daleko w delagacji, ja kupę kilometrów od rodzinki i chyba wpadam w jakąś depresję...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

nie mam plam, ani wysypki nic a nic... tylko na chwilę czerwoną skórę po całym tym drapaniu ale bardzo sie staram nie drapać
Zrób badania, będziesz miała na 2 dzień wyniki i nie będziesz się stresować. Ja w ciąży z Olą też miałam wrażenie pod koniec, że mnie swędzi wszystko, robiłam próby wątrobowe, ale cholestazy nie wykazały, raczej jakieś alergiczne to było
Cytat:
Witajcie dziewczynki dziś u mnie też humor jakoś niekoniecznie cudowny. Zaczęło się od wkur... Na TŻta potem mi minęło potem znowu i taki dziś niefajby dzień.. Była położna mnie zbadać.. Czy do was tak często też przychodzi? Już mnie denerwuje bo dzwoni że jest pod blokiem i rzuć wszystko bo ona idzie;/

Głowa mnie dalej boli przy nachyleniu się jakby od zatok.. ;/
U mnie nie była nigdy ani poprzednio ani teraz
Cytat:
to lepiej najpierw idź je "pomacać" na żywo w sklepie
mi się tam tylko te najdroższe podobały jakościowo, bo mięciutkie a nie te przecenione szorstkości których dotykałam, a aż się na mnie krzywo patrzyli że tak wszystko dotykam, a to po prostu moje zszokowanie i aż sama uwierzyć nie mogłam że takie denne rzeczy w tak 'popularnym' sklepie
Ja mam ze smyka dużo ubrań dla Oli, bo moja mama tam lubi kupoiwać i raczej są niezłe jakościowo, a jak się trafi promocję, to i ceny nienajgorsze. Wiadomo, że nie takie jak w lumpkach, ale normalne sklepowe. Często są przeceny 25%, ostatnio już chyba 3 weekend z koleiu. Jedynie co, to paczki po kilka sztuk body są średnie, u nas za szerokie, ale te pojedyncze już ok

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:13   #4099
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie też tak robię, w Mango i całym Inditexie A te kartony, w których przychodzą paczki, później mam na buty zimowe/letnie czy inne szpargały do schowania

chyba jutro ugotuję Taki bez chemii

Oj pudełek żarowych i massimowych tez troche mam, teraz w jedno wielkie ciuszki małej spakowałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 21:23   #4100
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Oj pudełek żarowych i massimowych tez troche mam, teraz w jedno wielkie ciuszki małej spakowałam
Od Massimowych butów i torebek mam też takie woreczki, rewelacyjne np. na bieliznę na wyjazdy Ale nie wiem czy przy zakupie w sklepie też takie dają. Ja chyba nic nigdy w Massimo stacjonarnie nie kupiłam..
Dziecięca kolekcja w Massimo jest piękna, ale zaczyna się dopiero od większych rozmiarów niestety

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej hej Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? Byłam przez tydzień u teściów bez neta, tż miał urlop, nawet fajnie było, a efekt taki, że mi przybyło 2 kg w tym czasie Kupiliśmy w końcu samochód, tż w poniedziałek zaczyna nową pracę, ogólnie dużo się dzieje, a w czwartek zaliczyliśmy wizytę na IP, bo nam Ola spadła z narożnika na głowę i straciła przytomność Ale zdjęcie nic nie wykazało, więc została tylko śliwka na czole na szczęście A poza tym dzisiaj byłam w szkole i tak mi czas leci szybko. 4 miechy zostały do porodu, w poniedziałek mam wizytę Brzuch mam normalnie jak w 9 miesiącu i cyce też taaakie wielkie

Bardzo zgrabny brzuś

Zrób badania, będziesz miała na 2 dzień wyniki i nie będziesz się stresować. Ja w ciąży z Olą też miałam wrażenie pod koniec, że mnie swędzi wszystko, robiłam próby wątrobowe, ale cholestazy nie wykazały, raczej jakieś alergiczne to było

Ja mam ze smyka dużo ubrań dla Oli, bo moja mama tam lubi kupoiwać i raczej są niezłe jakościowo, a jak się trafi promocję, to i ceny nienajgorsze. Wiadomo, że nie takie jak w lumpkach, ale normalne sklepowe. Często są przeceny 25%, ostatnio już chyba 3 weekend z koleiu. Jedynie co, to paczki po kilka sztuk body są średnie, u nas za szerokie, ale te pojedyncze już ok
pewnie, że pamiętamy! dobrze, że z małą wszystko ok, ale pewnie wystraszyliście się strasznie... Ja brzuch mam mały, ale cyce też ogromne

Stary 2014-11-15, 21:26   #4101
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

U nas wszystko dobrze, za tydzien bede juz na swoich śmieciach
Strasznie szybko leci tu czas, synek zadowolony bo każdy dookoła sie z nim bawi a ja w tym czasie sobie odpoczywam. Żyć nie umierać

Zrobiłam pierwsze zakupy dla najmłodszego na pierwszy rzut poszły kosmetyki do kąpieli. Planuje jeszcze kupic pieluszki flanelowe i moze jakiś kocyk resztę kupie u nas w odpowiednim czasie.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:35   #4102
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Od Massimowych butów i torebek mam też takie woreczki, rewelacyjne np. na bieliznę na wyjazdy Ale nie wiem czy przy zakupie w sklepie też takie dają. Ja chyba nic nigdy w Massimo stacjonarnie nie kupiłam..

Dziecięca kolekcja w Massimo jest piękna, ale zaczyna się dopiero od większych rozmiarów niestety

pewnie, że pamiętamy! dobrze, że z małą wszystko ok, ale pewnie wystraszyliście się strasznie... Ja brzuch mam mały, ale cyce też ogromne

Raczej tylko online w zarze i MD te woreczki sa. W COS za to pakują w woreczki takie jakby lniane wszystkie mniejsze rzeczy, np czapki

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-11-15 o 21:38
Stary 2014-11-15, 21:38   #4103
mon9
Zakorzenienie

Zobaczcie jaka kulkę mam z boku jak sie przekręcam na bok alien ImageUploadedByWizaz Forum1416087481.920497.jpg
Stary 2014-11-15, 21:39   #4104
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie jaka kulkę mam z boku jak sie przekręcam na bok alien Załącznik 5839833
ale czad
Stary 2014-11-15, 21:41   #4105
ewka5891
Zakorzenienie

Nadrabiam wiec pewnie odniose sie do juz nieaktualnych wiadomosci ale młody spi a ja nie mam co robić

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja właśnie też myślałam o takim termometrze, ale widziałam takie od 79zł do 250zł i jak zwykle każdy sprzedawca swój zachwalał, a nie chciałabym kupować za 200zł termometru
Jak dziewczyny pisały w aptece gemini na bank znajdzie sie cos fajego w okazyjnej cenie

Cytat:
podaje może kogoś będzie interesować
a cena nawet w miarę
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...iel-niemowleca
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...ocyk-dzieciecy
zobaczyć można
Ciekawe jak z jakością, pójdę zobaczyć sobie

Cytat:
Znowu kolezanka ma zwykly elektroniczny i wsadza dzidzi w pupke bo tak jej lekarka poradzila ze najlepszy wynik, ale przeraza mnie takiemu dzieciaczkowi w pupce grzebac;...
Ja do pewnego czasu tak sprawdzalam temperaturę u młodego ale jak pare miesięcy temu mocno mi goraczkowal, to strasznie płakał na widok termometru, az zakrywal rączkami tyłek. Od razu kupiłam taki na podczerwieni i nie ma juz problemu z mierzeniem temperatury.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:43   #4106
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

U nas wszystko dobrze, za tydzien bede juz na swoich śmieciach
Strasznie szybko leci tu czas, synek zadowolony bo każdy dookoła sie z nim bawi a ja w tym czasie sobie odpoczywam. Żyć nie umierać

Zrobiłam pierwsze zakupy dla najmłodszego na pierwszy rzut poszły kosmetyki do kąpieli. Planuje jeszcze kupic pieluszki flanelowe i moze jakiś kocyk resztę kupie u nas w odpowiednim czasie.
Jakie kupilas kosmetyki? i z jakiej firmy?
Ja tez juz mam, ale jestem ciekawa czy czegos mi nie brakuje, no i w przyszlosci bede musiala pomyslec nad zakupem innej firmy bo te co dostalam w prezencie to sama napewno nie kupie

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Bardzo zgrabny brzuś

za nowy samochod i nowa prace TZ
O matkooo.... musieliscie sie niezle wystraszyc
U mnie jedno wieksze od drugiego, a TZ tylko co kilka dni porownuje co jest wieksze cyce czy brzuch
Stary 2014-11-15, 21:59   #4107
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie jaka kulkę mam z boku jak sie przekręcam na bok alien Załącznik 5839833
ojaaaaa

Stary 2014-11-15, 22:06   #4108
Uliczkaz
Raczkowanie

Papalinko O kurczę, dobrze, że nic nie stało się Oli Ale pewnie stresu mieliście... współczuję

Cytat:
Moj brzuchol, koniec 25tyg
Piękny I muszę dodać, że bardzo zgrabnie wyglądasz

Bardzo fajna sprawa Dzięki

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja miałam w środę, Mała nadal jest Małą i tak już pozostanie Miała 25cm i ważyła 704g , podczas badania bardzo się wierciła, ale to standard Ja od początku ciąży przytyłam 7,5kg , mam nadzieję , że na 15kg się zatrzymam
Gratulacje! Super, że Córeczka pięknie rośnie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
wczoraj upiekłam biszkopt (oczywiście mi opadł, ale co tam ), dzisiaj już przełożyłam kremem i myślę jak przyozdobić... zaraz biorę się za jakąś sałatkę, a co tam, niech kobieta ma :
Mam sprawdzony sposób na opadający biszkopt U mnie też zawsze tak było, ale wypróbowałam patent z rzucaniem i naprawdę działa
http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii

Cytat:
W ogóle chyba juz nie wracam do pracy, stresuje sie tym ze musze zadzwonić do szefa i mu powiedziec. U mnie jest spoko atmosfera i mała firma i dlatego tak ciezko mi ich zostawić, niby wyszkoliłam dziewczynę na moje miejsce ale wiadomo ze nie jest tak dobra jak ja
Oj, mam to samo... Oprócz mnie pracują jeszcze 3 osoby, dzieciaki są świetne! I choć często jest niemało stresu, to jednak ciężko mi siedzieć w domu... Miałam ambitny plan, żeby pracować do końca grudnia. Ale Maluch dokonał weryfikacji Z drugiej strony musimy już więcej odpoczywać i magazynować siły na "później"

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny! normalnie jestem dzisiaj tak zdołowana ze cały czas ryczę, dzwoniłam do mojej gin bo miałam jej przedzwonić jak odbiorę wyniki tarczycy bo zastanawiała się czy nie zwiększyć dawki leków itp ( wyniki ok), ale przy okazji pytałam się czy moze coś polecić na swędzącą skórę szczególnie na brzuchu bo oliwka juz nie pomaga, to zaczeła pytać czy tylko na brzuchu, czy wysypka itp a mnie własciwie od kilku dni swędzą plecy uda i brzuch a ona do mnie ze mam zrobić kilka badań bo może to być cholestaza ciężarnych... oczywiscie zaraz poszukłam w necie inf na ten temat i ryczę to jest dość poważna choroba...
wiecie co tyle czasu strałam sie o dziecko i myslałam ze ten czas ciązy bedzie wspaniały a tu co chwilę coś, na poczatku plamienia pozniej ta cukrzyca i jeszcze jak mi sie ta cholestaza potwierdzi to chyba oszaleję...
Ściskam Cię mocno! I mam nadzieję, że wyniki będą dobre
Wiem (na swoim przykładzie), że nie łatwo się nie martwić, ale postaraj się

Cytat:
Ja też nie znoszę stacjonarnych zakupów... W zasadzie kupuję tak tylko buty, bo niestety mam różną długość stóp A bodziaki kupiłaś świetne, bo delikatne
Hehehhe, kulka piękna

My dziś świętowaliśmy (ciut przedwcześnie) urodziny naszej O. Impreza kameralna, w rodzinnym gronie. Było bardzo miło
Trudno uwierzyć, że mamy w domu dziesięciolatkę

Dobranoc

Edytowane przez Uliczkaz
Czas edycji: 2014-11-15 o 22:10
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 22:21   #4109
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
aleee super ja też czasem mam wrażenie, że mam krzywy brzuch, ale czegoś takiego jeszcze nie miałam

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nadrabiam wiec pewnie odniose sie do juz nieaktualnych wiadomosci ale młody spi a ja nie mam co robić

Jak dziewczyny pisały w aptece gemini na bank znajdzie sie cos fajego w okazyjnej cenie

Ciekawe jak z jakością, pójdę zobaczyć sobie

Ja do pewnego czasu tak sprawdzalam temperaturę u młodego ale jak pare miesięcy temu mocno mi goraczkowal, to strasznie płakał na widok termometru, az zakrywal rączkami tyłek. Od razu kupiłam taki na podczerwieni i nie ma juz problemu z mierzeniem temperatury.
no właśnie ja się zastanawiam nad tym kocykiem z biedronki, czy będzie coś warty...ale za taką cenę chyba kupię, zawsze do czegoś się przyda

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość

Oj, mam to samo... Oprócz mnie pracują jeszcze 3 osoby, dzieciaki są świetne! I choć często jest niemało stresu, to jednak ciężko mi siedzieć w domu... Miałam ambitny plan, żeby pracować do końca grudnia. Ale Maluch dokonał weryfikacji Z drugiej strony musimy już więcej odpoczywać i magazynować siły na "później"

My dziś świętowaliśmy (ciut przedwcześnie) urodziny naszej O. Impreza kameralna, w rodzinnym gronie. Było bardzo miło
Trudno uwierzyć, że mamy w domu dziesięciolatkę

Dobranoc
ja miałam ambitny plan pracować do końca listopada, ale wyszło jak wyszło no ale przynajmniej mam czas na to żeby Was czytać i nawet pisać, co przy normalnej pracy było niemożliwe

Wszystkiego Naj dla córki!
Stary 2014-11-15, 22:41   #4110
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja bede pracowała do końca grudnia. Na razie wszystko jest ok.

Ja sie wieczorem za pichcenie zabrałam i w stroju kuchareczki do 23 przy garach. Usmażyłam kotleciki mielone, nagotowałam kapusty z przepisu Edith ale z sosem pomidorowym i koperkiem, zrobiłam paste z jajek na chlebek i zagniotłam ciasto na tarte z karmelizowanymi gruszkami z mojewypieki.

Jutro wieczorkiem mam spotkanie z przyjaciółkami.

Bodziaki kipuje w 7-pakach z primarku. Na moje sa dobre jakościowo. Najgorsze jskie miałam to babyGap bo są strasznie szerokie i disneya z naprasowankami które bledną i odchodzą po praniu.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Nouvelle- ładna szafa choć myślałam, że poszalejesz z jakimś pastelowym różem, fioletem albo przecieraną bielą. Ale skoro do wystroju pasuje to ok
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości