Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 17:59   #1411
lovelygizmo
Raczkowanie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Haha, dzięki! Fajnie, że pomysł się podoba, znaczy, że jest szansa, że mężowi też się spodoba

Największą niespodziankę szykuję dla rodziców, ale to będę myśleć jak się uda

Rozmawiałam dzisiaj z mamą i podobno myślą nad Wigilią u nas w domu - byłoby idealnie. Poza tym mamie śniło się dziś małe dziecko, dziewczynka Nie wierzę w jakieś tam znaki itd, ale śmiać mi się chciało jak mi opowiadała
Mi sie ostatnio snilo ze zobaczylam dwie kreski na tescie hihi moze warto zaczac wierzyc w takie "znaki"
lovelygizmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:45   #1412
MilkaJestem
Zakorzenienie

Bożeee usnęłam! I teraz tyle nadrabiania miałam

Co do testów owu i starania się...no jak ktoś nic nie działa cały miesiąc, czeka na pozytywny test i wtedy tylko raz działa no to ja się nie dziwie, że nic nie wychodzi

ja robię te testy głównie z ciekawości czy mój cykl zgrywa się z tym z kalendarzyka a działam wcześniej, i później też będę TŻ tylko wie, że testy robię bo mnie przyłapał w łazience, ale nie wtajemniczam go jak one działają, i czy już jest pozytywny czy nie więc jeśli będzie owu to tylko ja będę wiedzieć

Nicole ale będziemy wariować od 1 grudnia coś czuję haha

A co do znaków... to mówiłam Wam, jak niedawno moja mama zadzwoniła powiedzieć mi, że czytała horoskop swój i że piszą, że zostanie babcią haha. Już o tym zapomniałam, ale kurczę nigdy mi nie dzwoni z powodu horoskopu, a akurat teraz dzwoni kiedy ja dopiero co podjęłam decyzje o staraniu :P to jej powiedziałam, że ma jeszcze jedną córkę :P a ona, że no raczej by się po niej nie spodziewała, prędzej po mnie

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:50   #1413
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
Nicole ale będziemy wariować od 1 grudnia coś czuję haha
Oj tak! Też tak czuję

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
ja robię te testy głównie z ciekawości czy mój cykl zgrywa się z tym z kalendarzyka a działam wcześniej, i później też będę TŻ tylko wie, że testy robię bo mnie przyłapał w łazience, ale nie wtajemniczam go jak one działają, i czy już jest pozytywny czy nie więc jeśli będzie owu to tylko ja będę wiedzieć
Ja też robię z ciekawości I też mój mąż nie wie... mam nadzieję, że mnie nie nakryje w łazience z testem Po co mu ten stres i wiedza... a na pewno by mnie męczył "i co i co? juuuż?"
Stary 2014-11-15, 20:04   #1414
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak! Też tak czuję

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Ja też robię z ciekawości I też mój mąż nie wie... mam nadzieję, że mnie nie nakryje w łazience z testem Po co mu ten stres i wiedza... a na pewno by mnie męczył "i co i co? juuuż?"
no własnie poza tym jak się celuje tylko w owu to duze prawdopodobienstwo jest dla chlopca, a ja nie chce celowac w konkretna plec, chce miec niespodzianke moze przy drugim dziecku bede celowac w konkretna :P

Stary 2014-11-15, 20:29   #1415
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie będziesz próbowała wcześniej testować? Wytrzymasz? Bo u mnie spodziewana @ będzie 5.12 więc pewnie ja będę wiedzieć 4-5.12 Nie łudzę się, że wytrzymam do 6.12 nie robić testu. Ale mam mocną nadzieję, że dam radę i wytrzymam z prezentem na mikołajki

Wydaje mi się, że to fajna okazja żeby później powspominać w jaki sposób się dowiedział, że będzie tatą po raz pierwszy...
Oj, taki prezent to byłby super

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
normalnie cykl tasiemiec

normalnie jak totolotek, zawsze zadziwiają mnie wpadki, jak oni to robią tu człowiek się kocha codziennie by trafić a oni raz i pach ciąża

trzymam kciuki, fajny pomysł z tym ubrankiem.
Ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i pewnie nawet 5 minut bym nie wytrzymała jakby były 2 kreski
z synem też tak było, poszłam robić test, nic nie wyszło - dopiero równo po 5 minutach pokazał się cień kreski i szybko pobiegłam do tż ze łzami w oczach ze szczęścia że się udalo i będzie tatą fajnie tak sobie powspominać
A nic mi nie mów Teraz to chyba będziemy to robić codziennie zaraz po @ i niech tylko spróbuje to jajko się nie pojawić i nie załapać!

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest przeszczęśliwy, że się staramy i nie trzeba się pilnować i potem zastanawiać czy warto było byłam nie bańkach kilka to mi takich sinych wyszło, że z 2 tygodnie będę jak biedronka wyglądała. Ciekawe czy pomoże mi na te bóle czy jakieś chorobsko mnie po prostu bierze. Zazdroszczę tym, co mogą sobie pospać do późna. Ja o 6 już się obudziłam i koniec spania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też musiałam wstać Jutro niestety też szkoła, a od pon do robotu, przyszły weekend to samo
Cytat:
Haha, dzięki! Fajnie, że pomysł się podoba, znaczy, że jest szansa, że mężowi też się spodoba

Największą niespodziankę szykuję dla rodziców, ale to będę myśleć jak się uda

Rozmawiałam dzisiaj z mamą i podobno myślą nad Wigilią u nas w domu - byłoby idealnie. Poza tym mamie śniło się dziś małe dziecko, dziewczynka Nie wierzę w jakieś tam znaki itd, ale śmiać mi się chciało jak mi opowiadała
Fajnie by było móc powiedzieć o tym w trakcie świat

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:02   #1416
moniska139
Zadomowienie

Też bym chciała powiedzieć na święta, że rodzina się powiększy chociaż mamie. Bo jakiś czas temu sama zagadała, że przydało by się dla mojego dziecka rodzeństwo, bo ona to teraz żałuje, że późno nas urodziła. I jak jest tylko jedno dziecko to tak mu smutno;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:13   #1417
MilkaJestem
Zakorzenienie

każda z nas by chciała taką niespodziankę w Święta ale pamiętajcie dziewczynki, jak nie Święta to będzie Dzień Babci i Dziadka!! Walentynki! A może dla Was będzie prezent na Dzień Kobiet? Także jak się nie uda to musimy być dzielne i czekać dalej na fasolinkę

Stary 2014-11-15, 21:23   #1418
Nicole`_
Zakorzenienie

Od zawsze było to moim marzeniem... wyobrażałam sobie ten moment właśnie w Wigilię gdy całą rodziną jesteśmy w komplecie. Uwielbiam Święta i ich magiczny klimat i dla mnie byłoby to coś niezwykłego. To jest jedno z takich marzeń "do spełnienia" teoretycznie bez większych problemów. Szkoda, że tylko teoretycznie

W mojej rodzinie nie ma żadnych małych dzieci, najmłodszy ma 21 lat prawie więc to będzie duże wydarzenie

Jak się nie uda zajść w tym cyklu to na pewno będzie to dla mnie większe rozczarowanie właśnie z tego względu. No, ale niektórych rzeczy nie da się zaplanować. Trzeba zdać się na los.

Ok, minęło 10 minut, idę zobaczyć test owu

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Kreska tak blada, że widoczna pod światło Jeszcze kilka dni pewnie Dziś 9dc.
Stary 2014-11-15, 21:28   #1419
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Od zawsze było to moim marzeniem... wyobrażałam sobie ten moment właśnie w Wigilię gdy całą rodziną jesteśmy w komplecie. Uwielbiam Święta i ich magiczny klimat i dla mnie byłoby to coś niezwykłego. To jest jedno z takich marzeń "do spełnienia" teoretycznie bez większych problemów. Szkoda, że tylko teoretycznie

W mojej rodzinie nie ma żadnych małych dzieci, najmłodszy ma 21 lat prawie więc to będzie duże wydarzenie

Jak się nie uda zajść w tym cyklu to na pewno będzie to dla mnie większe rozczarowanie właśnie z tego względu. No, ale niektórych rzeczy nie da się zaplanować. Trzeba zdać się na los.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

A własnie! Mam dla Was zdjęcia dwóch testów owu, dwóch różnych firm, chciałam wam pokazać, jak można się pomylić w wyniku słabej jakości testu ;/ jeden test miał tak słabą tą kontrolną kreskę, że musiałam się mooooocno przyjrzeć czy ta druga kreska faktycznie jest słabsza, bo z daleka wyglądały wręcz na takie same, co mogłoby sugerować owulację, a drugi test moim zdaniem lepszej jakości, ma bardzo wyraźną i mocną tą kreskę kontrolną, i nie miałam wątpliwości, że test był negatywny bo była duża różnica między kreską kontrolną a testową mogę Wam wrzucić zdjęcie jak chcecie

Stary 2014-11-15, 21:33   #1420
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

a ilu dniowe masz cykle?
ja tam się na testach nie znam, w czwartek testuję, aż mnie ciekawość zżera ale obiecałam sobie że żadnego testu przed terminem @

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:42   #1421
MilkaJestem
Zakorzenienie

Pierwszy test to Domowe Laboratorium, naprawdę nie ma dużej różnicy między jednym a drugim paskiem, przez to, że ta kontrolna jest juz słabo zabarwiona.

Drugi test to ApteoCare, widać, że kreska kontrolna jest wyraźna, mocnego koloru, i nie ma się wątpliwości, że druga krecha jest słabsza i że nie ma co się spodziewać owu

Stary 2014-11-15, 22:47   #1422
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a ilu dniowe masz cykle?
ja tam się na testach nie znam, w czwartek testuję, aż mnie ciekawość zżera ale obiecałam sobie że żadnego testu przed terminem @
Średnio 27-28dni. Zdarzają się też cykle 26dniowe.

Cytat:
Pierwszy test to Domowe Laboratorium, naprawdę nie ma dużej różnicy między jednym a drugim paskiem, przez to, że ta kontrolna jest juz słabo zabarwiona.

Drugi test to ApteoCare, widać, że kreska kontrolna jest wyraźna, mocnego koloru, i nie ma się wątpliwości, że druga krecha jest słabsza i że nie ma co się spodziewać owu
No tak, to fakt, lepiej jak kontrolna jest bardzo wyraźna... wtedy nie ma wątpliwości.
Stary 2014-11-15, 22:52   #1423
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Średnio 27-28dni. Zdarzają się też cykle 26dniowe.

No tak, to fakt, lepiej jak kontrolna jest bardzo wyraźna... wtedy nie ma wątpliwości.
o to króciutki masz cykl, to jak zajdziemy teraz w ciąże to mimo, że mam wcześniej owulacje niż Ty planowo to termin porodu będziesz mieć wcześniejszy :P

Stary 2014-11-15, 23:01   #1424
Nicole`_
Zakorzenienie

Nie, termin będziemy miały taki sam - 14 sierpnia

Moja 5 rocznica ślubu!!! Czy nie byłoby cudownie?

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Jeśli niczego nie pomyliłam, bo chyba pisałaś, że 14.08 prawda?

Termin porodu liczy się od pierwszego dnia miesiączki -3 miesiące i +7 dni U mnie cykl zaczął się 07.11 Oczywiście to tylko orientacyjnie...
Stary 2014-11-15, 23:02   #1425
bianeczkaa
Zakorzenienie

Nie dodalo mi wpisu Komp mi padl buuuu

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 23:02   #1426
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, termin będziemy miały taki sam - 14 sierpnia

Moja 5 rocznica ślubu!!! Czy nie byłoby cudownie?

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Jeśli niczego nie pomyliłam, bo chyba pisałaś, że 14.08 prawda?

Termin porodu liczy się od pierwszego dnia miesiączki -3 miesiące i +7 dni U mnie cykl zaczął się 07.11 Oczywiście to tylko orientacyjnie...
termin porodu różni się też od długości cyklu podobno :P 14 sierpnia mam urodziny :P 6-stego mój TŻ, 8-go moja mama, a 17-stego mamy rocznice slubu :P

Stary 2014-11-15, 23:08   #1427
Nicole`_
Zakorzenienie

Nieee, moim zdaniem to niemożliwe.. są osoby które przez zaburzenia mają cykle 60dniowe, a ciąża trwa 40 tygodni i tyle 9 miesięcy

Wyznaczanie terminu porodu są dwa...

1. Według OM czyli daty ostatniej miesiączki
2. Według usg czyli mierzy się płód i poprzez te wymiary określa się jego wiek i wtedy lekarz jakoś tam liczy datę porodu wg usg

Przynajmniej tak kiedyś czytałam, bo doświadczenie mam marne

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
termin porodu różni się też od długości cyklu podobno :P 14 sierpnia mam urodziny :P 6-stego mój TŻ, 8-go moja mama, a 17-stego mamy rocznice slubu :P
Woooow! Super.... !
Stary 2014-11-15, 23:14   #1428
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, moim zdaniem to niemożliwe.. są osoby które przez zaburzenia mają cykle 60dniowe, a ciąża trwa 40 tygodni i tyle 9 miesięcy

Wyznaczanie terminu porodu są dwa...

1. Według OM czyli daty ostatniej miesiączki
2. Według usg czyli mierzy się płód i poprzez te wymiary określa się jego wiek i wtedy lekarz jakoś tam liczy datę porodu wg usg

Przynajmniej tak kiedyś czytałam, bo doświadczenie mam marne

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Woooow! Super.... !
haha to wszyzstkie kalkulatory obliczające termin porodu podają różną datę w zależności czy podam średnią długość cyklu 30 czy 31, ale to jest różnica paru dni, myślę, że tu chodzi o dokładny dzień zapłodnienia, bo jak dłuższy cykl to i owulacja jest później i do zapłodnienia dochodzi też kilka dni później niż w krótszym cyklu i o te kilka dni się różni termin porodu czyli Ty np okres miałaś później niż ja, ale przez to, że masz krótszy cykl owulacja będzie u nas podobnie lub Ty wcześniej, i wcześniej dojdzie do zapłodnienia :P nie wiem czy mnie rozumiesz, nie potrafie tlumaczyc przez neta haha

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

i wiesz jak ktoś ma 60 dniowy cykl a owulacje w okolicach 30 dnia cyklu to na pewno bedzie mial pozniej termin porodu niz kobieta ktora dostała w tym samym dniu okres a cykl ma 28 dniowy a owulacje w 14 dniu np i ta metoda obliczania dni od samej daty miesiaczki sie nie sprawdzi tu

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie dodalo mi wpisu Komp mi padl buuuu
uuuuu bidulko! złośliwość komputerów

Stary 2014-11-15, 23:19   #1429
Nicole`_
Zakorzenienie

Tak, to prawda Data ostatniej miesiączki wtedy nie będzie miała w ogóle racji

Mi to fajnie się patrzy na ten termin porodu, że 14.08... ale niektóre rodzą wcześniej inne dwa tygodnie przenoszą i też zupełnie co innego wychodzi U nas jeśli w tym cyklu zajdziemy to będzie bardzo podobnie wszystko szło, nawet w tym samym tygodniu ciąży byśmy były, nie?

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Bianeczka, napisz jeszcze raz
Stary 2014-11-15, 23:25   #1430
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to prawda Data ostatniej miesiączki wtedy nie będzie miała w ogóle racji

Mi to fajnie się patrzy na ten termin porodu, że 14.08... ale niektóre rodzą wcześniej inne dwa tygodnie przenoszą i też zupełnie co innego wychodzi U nas jeśli w tym cyklu zajdziemy to będzie bardzo podobnie wszystko szło, nawet w tym samym tygodniu ciąży byśmy były, nie?

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Bianeczka, napisz jeszcze raz
Chyba tak byśmy szły łeb w łeb :P a skąd jesteś ?

Stary 2014-11-16, 00:16   #1431
Nicole`_
Zakorzenienie

Z Warszawy A Ty?
Stary 2014-11-16, 00:17   #1432
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Z Warszawy A Ty?
Mam kilka osób z rodziny i znajomych w Warszawie i planujemy się tam kiedyś przenieść a na razie jesteśmy w Krakowie

Stary 2014-11-16, 00:31   #1433
Nicole`_
Zakorzenienie

Uwielbiam Kraków!

Dobranoc Laski Idę śnić
Stary 2014-11-16, 00:36   #1434
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam Kraków!

Dobranoc Laski Idę śnić
haha a ja się zakochałam w Wawie! Dobrej nocy ja też idę ale coś czuję że będzie dziś coś albo rano

Bye Bye do jutra

Stary 2014-11-16, 08:18   #1435
MilkaJestem
Zakorzenienie

Ostatnia poszłam, pierwsza przyszłam hehe

Stary 2014-11-16, 09:41   #1436
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja trochę zmusiłam się do wstania, szkoda dnia Może w ciągu dnia się jeszcze leniwie zdrzemnę, zobaczymy.

Teraz lecę po jakieś bułeczki na śniadanie i można zaczynać dzień. Jakie macie plany na niedzielę?
Stary 2014-11-16, 10:09   #1437
Fantasmagori
Zakorzenienie

Łe, ja siedzę w pracy najgorsze co może być dla mnie - niedziela w pracy

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 10:30   #1438
MilkaJestem
Zakorzenienie

a ja wlasnie w szoku...zrobilam test owulacyjny teraz ten gorszy... no i jak nic sa dwie kreski! i teraz nie wiem czy mam wczesniejszy cykl niz mowia to kalendarze, bo powinnam owulacje miec dopiero 20-21 a dziś mamy 16, czy to znów wina tego testu, zaraz wrzuce zdjęcie same zobaczycie... za jakieś 3 godziny zrobię znowu tym drugim...

Stary 2014-11-16, 10:35   #1439
lovelygizmo
Raczkowanie

Witam koleżanki sympatyczne
Ja juz w pracy ale wpadlam wam powiedziec ze obudzil mnie dzis rano bol brzucha okresowy, stwierdzilam oho okres! Mialam robic test ale skoro czulam ze zaraz przyjdzie to nie ma sensu go tracic. Pojechalam do pracy kupilam sobie ibuprom na bol brzucha ( bo przeciez nie jestem w ciazy i moge sobie pozwolic na ibuprom). A ze mialam przy sobie test mowie a zrobie dla spokojnosci zeby moc lyknac tableteczke. Zrobilam test i ... dwie kreseczki!!! Ojoj ale emocje
lovelygizmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 10:51   #1440
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelygizmo Pokaż wiadomość
Witam koleżanki sympatyczne
Ja juz w pracy ale wpadlam wam powiedziec ze obudzil mnie dzis rano bol brzucha okresowy, stwierdzilam oho okres! Mialam robic test ale skoro czulam ze zaraz przyjdzie to nie ma sensu go tracic. Pojechalam do pracy kupilam sobie ibuprom na bol brzucha ( bo przeciez nie jestem w ciazy i moge sobie pozwolic na ibuprom). A ze mialam przy sobie test mowie a zrobie dla spokojnosci zeby moc lyknac tableteczke. Zrobilam test i ... dwie kreseczki!!! Ojoj ale emocje
Ojaaaaa!!!! Gratulacje! ale super! Trzymaj się zdrowiutko!

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

To chyba do lipcówek 2015 wpadniesz co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości