![]() |
#331 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48937182]Właśnie przeczytałam, że jeden rogal ma 1200kcal
![]() No to połowa dziennego zapotrzebowania poszłaaaa… ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-11-15 o 14:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A spodenki przecież nie ubrudzą się tak po jednym razie, więc nie piorę od razu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tak samo z ubrankami robię, tzn. bodziaki, pajacyki od razu do prania, a spodenki, o ile czyste, zostawiam na dwa razy. Bluzy ciepłe jak mu zakładam na wyjścia, czy do wózka też zostawiam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nawet na spacerze nie mogła usnąć, musiałam ją wziąć ha ręce i utulić, odłożyłam do wózka i dalej ryk, ale zaczęłam nim bujać to usnęła w pół krzyku ;-)
![]() |
![]() |
#335 | |
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo za rady. Na pewno nast razem sprobuje intensywnie myslec o synku. Kupilam woreczki tommee tippi czy jak to sie pisze
![]() Sprobuje tez w nocy sciagnac Cytat:
Ja zawsze bodziaka ubieram pod ciuszki. Synus moj jest tak rozgadany ze moja mama az w szoku jest! On ma dop 11 tyg! ![]()
![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i przerwy między karmieniem nam się wydłużyły do 3-3,5 h bo przez ostatni tydzień co 2 h musiało być żarełko i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Byl ryk bo dostal pianino i na rece do taty podeszl a nie pod karuzele.
Heheh zwierzatka sie kreca w kolko,on do nich gada krzyczy i jest szczesliwy ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Dziewczyny kp jecie marynaty np papryke, grzybki czy ogorki konserwowe? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-11-15 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Jak mała nie uleje na bluzkę to zakładam na drugi dzień
Tak samo ze spodniami jak są czyste i nie pachną pampersem to nie daje do prania Bodziak i skarpety zmieniam codziennie A śpiochy po dwóch razach chyba ze uleje to tylko raz zakładam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym, że Ninka jeszcze nie miała katarku takiego poważnego ![]() Moja też lubi ![]() Śmieszy ją to ![]() Cytat:
![]() Mam wizaż w końcu ![]() Ktoś mnie tu zablokował i dwa dni nie mogłam się dostać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48944114]To ładnie musiałaś nabroić, że ciebie zablokowali
![]() Pewnie się dowiedzieli o tym gazie! ;-)
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
2 h byliśmy
![]() Olivka pływała nurkowala jednym słowem dużo śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej ja to mam zapłon tylke już naskrobalyscie, a ja się dopiero witam ;-) w nowej części.
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady odnośnie ciuszków
![]() Motylek Ty pisałaś, że robiliście inhalacje, prawda? Używałaś maseczki czy może tych końcówek do nosa/buzi? Jak Milenka reagowała? Bo moja Hania strasznie płacze ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Normalnie zaraz wybuchne z nerwów. Wyobraźcie sobie, że w czasie jak ja miałam najwięcej problemów ze sobą, dzieckiem i mężem we wrześniu ten duren wychodził sobie z domu i popalal pety. Przyznał mi się dzisiaj bo ponoć zaczęło go gryźć sumienie.. A na dokładkę poklocilismy jaki to on jest wielce pokrzywdzony bo wracając z pracy nie czeka na niego gorący obiad, posprzatany dom i wylaszczona żona zawsze chętna na seks. Bo on wraca z pracy biurowej taki zmęczony, że powinnam jeszcze wokół niego nadskakiwac jak prawdziwa perfekcyjna pani domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
u nas jest chyba skok...Mały już jest po pierwszej pobudce, ok 21 usnął...Normalnie przesypiał do ok 7...Wczoraj też pierwsza pobudka była już po 4. W dzień też co godzine upomina sie o jedzenie....Ale nie jest to jakoś bardzo męczące
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Halinka dziwne ma ten Twoj tz wyobrazenia o zyciu... Jak on tak chce zeby codziennie na niego czekal cieply obiadek, zonka jak z katalogu to niech do jakiegos serialu albo filmu sie zapisze bo takie rzeczy sie nie dzieja
![]() ![]() I wiesz co dzisiaj mialam na obiad? Jajecznice:P I to jestem ja, ktora ma totalnego bzika na punkcie swojego wygladu ![]() ![]() My wlasnie niedawno wrocilismy z 18-stki:p napilam sie troche wina hehe ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Dzis bede jak zombie...dziecko spi,zaraz sie obudzi na karmienie a ja jeszcze nie usnelam bo ogladalam zdjecia synka....jest 3:30
![]() Pobudka pewnie o 6 lub 7 mnie czeka ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-11-16 o 02:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczarowana-jak to nurkowala??? h4linka- moj tez pali, a obiecywal, ze rzuci jak Milenka sie urodzi , przykro mi, bo widze, ze nawet nie probuje ![]() optymistka-szalona Kobieto ![]() BTW ogladalyscie Kossakowskiego i jego "porod"? Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-11-16 o 05:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jakby on został na tydzień z Tymkiem a Ty byś wychodzila i wracała o tych porach co on to czy by było posprzatane ciepły obiad i chęć na seks[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- motylek_555 No normalnie nurkowalismy ![]() Mała to uwielbia ![]() Zawsze się cieszy Na kursie dla niemowląt nam prowadząca pokazała jak się to robi ![]() Co do palenia to mój tż tez raz mnie oklamal Wcześniej o tym już kiedyś pisałam to było w kwietniu ale od tamtej pory juz nie pali ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-11-16 o 05:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Jest 6.20 i pierwsza !!! pobudka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to pięknie. Ja to ostatnio wogóle się nie maluje, a jak mam gdzieś wyjść to mam straszny problem w co się ubrać bo normalnie to w podomkach występuje jedynie w ostatnich dniach. Myślmamuśkąałam kiedyś że będę sexy mamuśką. Taa jasne... Ale za fajki bym mu dała. Chyba bym w jakiś szał wpadła ![]() Cytat:
Zwariowała ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do obiadów itp...Wiadomo, ze siedzimy z dziećmi i nie zawsze mamy na wszystko czas...Jednak moje zdanie jest takie, że jednak po ciężkim dniu pracy mężowi należy sie ciepły obiad...Ja sobie nie wyobrażam, aby mój mąż po 12 nastu godzinach jadł jajecznicę....Nawet jak było mi ciężko itp, to tak musiałąm się zorganizować aby obiad zrobić...Sprzątać staram się na bieżąco i dzięki temu nie mam potem wiele sprzątania... ![]() Jak bym mu nie zrobiła obiadu to by sobie poradził, ale ja nie mam sumienia...Zresztą jak ja pracowałam jeszcez kilka lat temu w sklepie i wracałam ok 22 z pracy a on o19 to czekał na mnie ciepły obiadek, mimo że on też był zmęczony i po 12 godzinach pracy mi go ugotował ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
ja też popalałam...Byłam tzw palaczem w nerwowych sytuacjach ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Moni a ja sobie nie wyobrazam jak jestem mega padnieta i caly dzien musze zajmowac sie mala a ona tez ma gorszy dzien i chce byc tylko na rekach z MUSZE mezowi ugotowac obiad
![]() Przeciez jak raz zje jajecznice czy kanapki to nic mu sie nie stanie ![]() Dla mnie aktualnie priorytetem jest zajmowanie sie mala ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Co do palenia to i ja i moj tz bylismy nalogowymi palaczami, obydwoje rzucilismy i jestem z tego faktu bardzo zadowolona bo teraz sobie nie wyobrazam palic przy malej ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Ja oglądałam i wydaje mi się to mocno przesadzone ...no bo aż tak nie boli przecież
![]() ![]() Co do Tż'tów to ja też uważam, że obiad musi być, ale nie myślcie sobie, że taka jestem perfekcyjna pani domu, po prostu jak nie ugotuję to sama też nie zjem, a przecież musimy mieć dużo sił. A jeśli chodzi o resztę, to każda para indywidualnie sobie wypracowuje podział obowiązków i to się sprawdza. Siadamy i ustalamy kto co robi.Np. ja zajmuję się dzieckiem jak tż jest w pracy. Ponadto gotuję, prasuję, robię pranie. A Tż sprząta, zmywa naczynia i pomaga w weekendy z małym. I nikt do nikogo nie ma pretensji. A jak jest gorszy dzień i młody wymaga dużo uwagi to mam przygotowane zamrożone porcje i da się ten obiad zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
No co wy z tymi obiadami... Ja czasami nie zrobię, jak Ninka marudzi, przecież mozna wtedy zamowic pizze/kebaba albo chinszczyzne. Raz na jakis czas nic sie przeciez nie stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.