Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 23:58   #4111
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja bede pracowała do końca grudnia. Na razie wszystko jest ok.

Ja sie wieczorem za pichcenie zabrałam i w stroju kuchareczki do 23 przy garach. Usmażyłam kotleciki mielone, nagotowałam kapusty z przepisu Edith ale z sosem pomidorowym i koperkiem, zrobiłam paste z jajek na chlebek i zagniotłam ciasto na tarte z karmelizowanymi gruszkami z mojewypieki.

Jutro wieczorkiem mam spotkanie z przyjaciółkami.

Bodziaki kipuje w 7-pakach z primarku. Na moje sa dobre jakościowo. Najgorsze jskie miałam to babyGap bo są strasznie szerokie i disneya z naprasowankami które bledną i odchodzą po praniu.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Nouvelle- ładna szafa choć myślałam, że poszalejesz z jakimś pastelowym różem, fioletem albo przecieraną bielą. Ale skoro do wystroju pasuje to ok
ale bym zjadła taką kapustę
w ogóle chodzi za mną od dłuższego czasu taka wigilijna kapusta....

Gdybym urządzała typowy dziecięcy pokoik, to pewnie wolałabym białe meble i takie bielutkie wnętrze, ale szafa stoi u nas w sypialni, więc taka pasuje do reszty mebli Jakbym wypaćkała 100letni naturalny modrzew białą bejcą, to chyba ojciec by mnie zabił no ale nie powiem, kuszące

A gdzie kupujesz bodziaki z Primarka?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 00:08   #4112
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ale bym zjadła taką kapustę
w ogóle chodzi za mną od dłuższego czasu taka wigilijna kapusta....

Gdybym urządzała typowy dziecięcy pokoik, to pewnie wolałabym białe meble i takie bielutkie wnętrze, ale szafa stoi u nas w sypialni, więc taka pasuje do reszty mebli Jakbym wypaćkała 100letni naturalny modrzew białą bejcą, to chyba ojciec by mnie zabił no ale nie powiem, kuszące

A gdzie kupujesz bodziaki z Primarka?
Wiem coś o tym drewnie bo jak chciałam jesionową skrzynię pomalować na biało to dziwne spojrzenia widziałam i tak se stoi na balkonie bo do niczego nie pasuje.

Body ostatnio zamówiłam i szwagierka mi kupiła i przywiozła paczke 0-3 i 3-6. Mam też paczkę dziewczyńskich ale bym musiała zerknac jaki rozmiar.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 00:09   #4113
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/jesienny-kocyk-mal...729604935.html

Kocyki minky w bardzo dobrej cenie może wpadnie Wam coś w oko mi się tam tyle rzeczy podoba
Chyba jutro zamówie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie kojec Nie chrapie, nie zabiera kołdry, nie puszcza gazów :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja to chciałam dziś sprzątnąć no ale miałam dziś takiego lenia że szok
dziewczyny boję się że będę miec problem z karmieniem z cyca boże już dramatyzuje
Kochana wydaje mi sie, że z takim nastawieniem rzeczywiście możesz mieć problemy. Pozytywne myślenie to podstawa, tym bardziej ze do porodu jeszcze daleko

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 00:09   #4114
aaakarolina
Wtajemniczenie

czy ktoś jeszcze nie śpi czy tylko ja?

w ogóle nie czuję, że już taka godzina...obejrzę sobie the voice of poland
Stary 2014-11-16, 00:16   #4115
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ostatnio koło 2 zasypiam i śpie do 11 jak smok- no chyba że ktoś mnie obudzi! Wrrr!

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Chyba jutro zamówie

Kochana wydaje mi sie, że z takim nastawieniem rzeczywiście możesz mieć problemy. Pozytywne myślenie to podstawa, tym bardziej ze do porodu jeszcze daleko
Mnie ostatnio w sutkach kuło jakby ktoś igły wbijał i potem patrze pod prysznicem, że mogę już mleko wyciskać.
Troche to dziwne

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

A to swędzenie brzucha co ( przepraszam zapomniałam która ma) to może być przez to, że brzuszek rośnie i skóra się napina albo poprzedzać pojawienie się rozstępów ale to tylko domysły. Lepiej sprawdzić. Trzymam kciuki żeby to nie cholestaza była.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-16, 00:16   #4116
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio koło 2 zasypiam i śpie do 11 jak smok- no chyba że ktoś mnie obudzi! Wrrr!
ja też właśnie wolę iść spać koło 1 i dłużej pospać, bo jak szłam spać wcześniej to wstawałam o 6 i nie wiedziałam co ze sobą robić

chyba zjem coś jeszcze właśnie
Stary 2014-11-16, 00:17   #4117
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja zjadłam pomarańczka
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-16, 00:29   #4118
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zjadłam pomarańczka
a ja batonika to teraz mała zacznie skakać i w ogóle nie zasnę
Stary 2014-11-16, 00:39   #4119
ewka5891
Zakorzenienie

Nadrobilam, jestem z siebie dumna

Crystal tym razem kupiłam kosmetyki z hippa, zobaczymy czy przypasują najmlodszemu

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Moj brzuchol, koniec 25tyg Załącznik 5838515Załącznik 5838516

Troche urósł ostatnio
Cudny i zgrabny

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

no i pięknie, będzie synuś mamusi
a teściówka to wiesz...niech se gada ile chce! Moja ostatnio wciąż mówi, że już nie może się doczekać aż Mała się urodzi, bo będzie wciąż kochać i tulić i brać na wakacje, a mi się wewnątrz załącza zaborcza matka i sobie myślę: tak już Ci daję moje dziecko, po moim trupie ciekawe jak mi z tym pójdzie, boję się, że na początku będę zaborczą mamą...
Ja chyba jestem troche zaborczą matką w stosunku do teściowej, wynika to z tego, ze jej ciezko cokolwiek przetłumaczyć a ona kieruje sie tym, co robiła przy starszym synu 40 lat temuno i zawsze ma siebie za tą najmądrzejszą dzisiaj miałam z nią rozmowę na temat rozszerzania diety i mówię o tym, ze who co jakiś czas zmienia zalecenia, to ona stwierdziła ze od wychowania dzieci są rodzice a nie who

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny! normalnie jestem dzisiaj tak zdołowana ze cały czas ryczę, dzwoniłam do mojej gin bo miałam jej przedzwonić jak odbiorę wyniki tarczycy bo zastanawiała się czy nie zwiększyć dawki leków itp ( wyniki ok), ale przy okazji pytałam się czy moze coś polecić na swędzącą skórę szczególnie na brzuchu bo oliwka juz nie pomaga, to zaczeła pytać czy tylko na brzuchu, czy wysypka itp a mnie własciwie od kilku dni swędzą plecy uda i brzuch a ona do mnie ze mam zrobić kilka badań bo może to być cholestaza ciężarnych... oczywiscie zaraz poszukłam w necie inf na ten temat i ryczę to jest dość poważna choroba...
wiecie co tyle czasu strałam sie o dziecko i myslałam ze ten czas ciązy bedzie wspaniały a tu co chwilę coś, na poczatku plamienia pozniej ta cukrzyca i jeszcze jak mi sie ta cholestaza potwierdzi to chyba oszaleję...

Nie denerwuj sie porób badania, skonsultuj sie z lekarzem i wtedy bedziesz wiedziała na czym stoisz. Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy lecicie z wątkiem

Musze sie pochwalić że dziś sprzedałam swoje auto!!!!! I tym samym musimy przyśpieszyć zakup nowego....we wtorek jedziemy sprawdzić w serwisie upatrzone=oby wszytsko było oki!!!!

No a teraz ide was nadrabiać
Super kciuki za kupno wymarzonego auta

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-11-16 o 00:40 Powód: Literowka
Stary 2014-11-16, 08:19   #4120
smv
Zakorzenienie

Halo dziewczynki ja wczoraj taka Padnieta zasnelam już po 10 i spałam do 7.22 aż

Miłego dnia pewnie w ciągu dnia tu zajrzę a co!
Stary 2014-11-16, 08:48   #4121
bozena_87
Raczkowanie

Talking Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Ja też się witam w niedzielny poranek tak strasznie nie wyspana że szok. Do 3 w nocy nie mogłam spać , chyba z 5 razy wychodziłam na siku. O 2.00 jadłam mandarynki bo byłam głodna . Pózniej zasnęłam i spałam do 6.00 i znów sie obudziłam głodna , zjadłam banana i myślałam ze jeszcze pośpię ,ale gdzie tam. Ten mój mały dyrektor w brzuchu ani myślał spać i zaczął fikac i znowu mnie ssało z głodu wiec o 7.00 zjadlam śniadanie boziu co ten dzieć ze mną robi że w środku nocy wstaje zeby coś zjeść chyba mnie już przyzwyczaja do nocnego wstawania po porodzie
Stary 2014-11-16, 09:01   #4122
lesyeux
Zadomowienie

Hej
Wczoraj byłam na imprezce, u osóbek z dawnej pracy. Pozajadałam sie pysznosci, a potem rweolucje wzdeciowe i musiałam pozapinac pasy na toalecie hihi

Juz we wt wizyta aj j aj ale odkad corcia mnie kopnie, już nie czuje takiej presji na wizyte. Czuje sie bardziej komfortowo z mysla, że mnie kopie

A my już wybraliśmy imie na 100%
Tż nie był zdecydowany czy Hania czy Zosia.
Kazał mi zrobic losy, na jednym napisałam Hania, na drugim Zosia a na trzecim nic. By było wiecej losow. Pierwsza losowałam i Zoia, tż rozpoczoł losowanie i wylosował Zosia i już bedzie Zosieńka

Dzis zero pomysłów na obiad

Buziaki
Stary 2014-11-16, 09:07   #4123
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Ja też się witam w niedzielny poranek tak strasznie nie wyspana że szok. Do 3 w nocy nie mogłam spać , chyba z 5 razy wychodziłam na siku. O 2.00 jadłam mandarynki bo byłam głodna . Pózniej zasnęłam i spałam do 6.00 i znów sie obudziłam głodna , zjadłam banana i myślałam ze jeszcze pośpię ,ale gdzie tam. Ten mój mały dyrektor w brzuchu ani myślał spać i zaczął fikac i znowu mnie ssało z głodu wiec o 7.00 zjadlam śniadanie boziu co ten dzieć ze mną robi że w środku nocy wstaje zeby coś zjeść chyba mnie już przyzwyczaja do nocnego wstawania po porodzie
A dyrektor dostał kolacje przed snem? Ja to jak nie zjem kolacji to o 6 rano bankowa pobudka dla Olci fasolci podać śniadanko :P Takie to małe a już życie ci ustawia

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Kazał mi zrobic losy, na jednym napisałam Hania, na drugim Zosia a na trzecim nic. By było wiecej losow. Pierwsza losowałam i Zoia, tż rozpoczoł losowanie i wylosował Zosia i już bedzie Zosieńka

Buziaki
Zośeńka ślicznie (bardziej mi się podoba od Hani :P) a jak pomysłu na pobiad nie ma to oznacza tylko jedno - trzeba gdzieś na ten obiad iść

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

A ja zmykam się szykować, śniadanko zjeść (tak obfite jak obiad) i fruuu na zakupy z TŻ, dzisiaj kupujemy panele i może karnisze bo ostatni dzień promocji w liroy merlin będę miała wszędzie podłogi uffff tylko skąd jeszcze na meble do kuchni wytrzasnąć? Dobrze że córci narazie wystarcza taki domek w brzuszku i niech tam jeszcze sobie Olcia posiedzi
Stary 2014-11-16, 09:21   #4124
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dzień dobry
Wczoraj wieczorem TŻ został zaszczycony serią kopniaków od córki, mała dawkuje mu takie atrakcje
a mnie chyba wczoraj coś zaszkodziło bo od rana byłam już chyba ze 4 razy w toalecie mam nadzieję, że mi niebawem przejdzie bo czeka mnie dzisiaj trochę jeżdżenia.

Co jecie najczęściej na śniadanie? bo ja od dłuższego czasu wciskam w siebie kanapki ale chcę coś zmienić w tym temacie i szukam inspiracji
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 09:24   #4125
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ale znów napisałyście sporo czytam z przyjemnością

Dziś i mnie wzięło na układanie wyprawki i sprawdzanie czego brakuje

No i ja wyciągnęłam milkę z orzechami
sliczne ubranka

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 09:26   #4126
smv
Zakorzenienie

Kurcze moja sunia od rana kuleje na łapkę tylnia, tak mnie to stresuje że masakra aż głową mnie boli;( i nie wiem skąd ta kulawa lapusia ;( jak do jutra jej nie minie będę musiała jej zrobić rentgen bo przecież to nienormalne ;/

Zosia bardzo ładne imię a ja zastanawiam się nad Cezarym Adamem i Szymonem... I Szymus mi się bardzo bardzo podoba!

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-16 o 09:28
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 09:33   #4127
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Wczoraj byłam na imprezce, u osóbek z dawnej pracy. Pozajadałam sie pysznosci, a potem rweolucje wzdeciowe i musiałam pozapinac pasy na toalecie hihi

Juz we wt wizyta aj j aj ale odkad corcia mnie kopnie, już nie czuje takiej presji na wizyte. Czuje sie bardziej komfortowo z mysla, że mnie kopie

Buziaki
Zosia ślicznie to będzie tak jak u Nouvelle

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
A dyrektor dostał kolacje przed snem? Ja to jak nie zjem kolacji to o 6 rano bankowa pobudka dla Olci fasolci podać śniadanko :P Takie to małe a już życie ci ustawia

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Zośeńka ślicznie (bardziej mi się podoba od Hani :P) a jak pomysłu na pobiad nie ma to oznacza tylko jedno - trzeba gdzieś na ten obiad iść

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

A ja zmykam się szykować, śniadanko zjeść (tak obfite jak obiad) i fruuu na zakupy z TŻ, dzisiaj kupujemy panele i może karnisze bo ostatni dzień promocji w liroy merlin będę miała wszędzie podłogi uffff tylko skąd jeszcze na meble do kuchni wytrzasnąć? Dobrze że córci narazie wystarcza taki domek w brzuszku i niech tam jeszcze sobie Olcia posiedzi
miłych zakupów wiem jak to jest z remontami, wydatki się nie kończą ale u nas zaraz koniec

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem TŻ został zaszczycony serią kopniaków od córki, mała dawkuje mu takie atrakcje
a mnie chyba wczoraj coś zaszkodziło bo od rana byłam już chyba ze 4 razy w toalecie mam nadzieję, że mi niebawem przejdzie bo czeka mnie dzisiaj trochę jeżdżenia.

Co jecie najczęściej na śniadanie? bo ja od dłuższego czasu wciskam w siebie kanapki ale chcę coś zmienić w tym temacie i szukam inspiracji
ja lubie zjeść jakieś musli z jogurtem naturalnym i jakimiś owocami (banan, kiwi) + dosłodzić sobie troszkę miodem
Stary 2014-11-16, 09:36   #4128
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

Oczywiście że dostał kolacje , a pózniej nawet jeszcze banana w gorącej czekoladzie bo crystal25 narobiła mi smaka z tą fontanną i jeszcze kompocik z truskawkami wypił głodny nie był
Stary 2014-11-16, 10:01   #4129
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam, jestem z siebie dumna

Crystal tym razem kupiłam kosmetyki z hippa, zobaczymy czy przypasują najmlodszemu

Cudny i zgrabny

Ja chyba jestem troche zaborczą matką w stosunku do teściowej, wynika to z tego, ze jej ciezko cokolwiek przetłumaczyć a ona kieruje sie tym, co robiła przy starszym synu 40 lat temuno i zawsze ma siebie za tą najmądrzejszą dzisiaj miałam z nią rozmowę na temat rozszerzania diety i mówię o tym, ze who co jakiś czas zmienia zalecenia, to ona stwierdziła ze od wychowania dzieci są rodzice a nie who

Nie denerwuj sie porób badania, skonsultuj sie z lekarzem i wtedy bedziesz wiedziała na czym stoisz. Bedzie dobrze

Super kciuki za kupno wymarzonego auta
A co wybrałaś z hippa? Ja na sam początek tez biorę hipp, a oprócz tego babydream z tych marek marketowych
Cytat:
Hej

Buziaki
Ooo będą dwie zosienki my też zastanawialiśmy się między Zosia i Hania i ostatecznie wygrała Zosia
Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie daj się chorobsku i pij dużo

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kurcze moja sunia od rana kuleje na łapkę tylnia, tak mnie to stresuje że masakra aż głową mnie boli;( i nie wiem skąd ta kulawa lapusia ;( jak do jutra jej nie minie będę musiała jej zrobić rentgen bo przecież to nienormalne ;/

Zosia bardzo ładne imię a ja zastanawiam się nad Cezarym Adamem i Szymonem... I Szymus mi się bardzo bardzo podoba!
Nie wiem jak to jest u psów, ale moje koty często kuleja, czasem tak boli ze jak chodzą to miaucza i warcza, ale po kilku godzinach im w cudowny sposob przechodzi. Może postawił łapę nie tak jak trzeba i lekko nadwyrezyl. A sprawdzałas czy nie ma nic wbite w poduszkę? Jak reaguje jak próbujesz dotknąć?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

U mnie dziś tata na śniadanie zaserwowal jajecznice z szynka, ale nawalil mi tyle jakbym zaraz miała iść do roboty w polu....

Stary 2014-11-16, 10:14   #4130
smv
Zakorzenienie

Pies się mi zaczął trzasc nie chce jeść ani pić chyba jakaś choroba ja bierze aż się poryczalam bo mi jej tak szkoda ;( i po brzuszku jej tak głośno dziś coś jeździ... A nic nie zjadla właśnie na 12 mam wizytę u weta z nią. A łapka dalej w górze pazurki jej przycielam bo może to był powód ale dalej unosi w górę dotknąć się daje ale z rezerwą..
Super niedziela się zapowiada ;/
Stary 2014-11-16, 10:19   #4131
ewka5891
Zakorzenienie

Nouvelle wzięłam z hippa zel do mycia ciała i psów dla niemowląt i mleczko pielęgnacyjne. Dla mnie na początek wystarczy.

Mam jeszcze pytanie do Ciebie
Wczoraj/przedwczoraj pisalas ze mozna wygenerować kupon w aplikacji mobilnej Allegro przy zakupach powyżej 50 zł. Możesz mi wytłumaczyć jak to sie robi dokładnie. Planuje dzisiaj kupic kolderka z minky, a jakbym miała jeszcze te 20 zł to bym wzięła jakiś jeszcze gadżet do kompletu. Tylko muszę sie wyczytac o kosztach przesyłki 2 rzeczy od tego samego sprzedawcy.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Pies się mi zaczął trzasc nie chce jeść ani pić chyba jakaś choroba ja bierze aż się poryczalam bo mi jej tak szkoda ;( i po brzuszku jej tak głośno dziś coś jeździ... A nic nie zjadla właśnie na 12 mam wizytę u weta z nią. A łapka dalej w górze pazurki jej przycielam bo może to był powód ale dalej unosi w górę dotknąć się daje ale z rezerwą..
Biedny możesz iść do jakiegos weterynarza w niedziele?

Synek

Stary 2014-11-16, 10:28   #4132
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a no to jak się trzęsie, nie chce jeść i pić to do weta koniecznie, dobrze że się umówiłaś. A łapką się nie przejmuj aż tak, może za mocno pazurka przycięłaś. trzymam kciuki, będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Nouvelle wzięłam z hippa zel do mycia ciała i psów dla niemowląt i mleczko pielęgnacyjne. Dla mnie na początek wystarczy.

Mam jeszcze pytanie do Ciebie
Wczoraj/przedwczoraj pisalas ze mozna wygenerować kupon w aplikacji mobilnej Allegro przy zakupach powyżej 50 zł. Możesz mi wytłumaczyć jak to sie robi dokładnie. Planuje dzisiaj kupic kolderka z minky, a jakbym miała jeszcze te 20 zł to bym wzięła jakiś jeszcze gadżet do kompletu. Tylko muszę sie wyczytac o kosztach przesyłki 2 rzeczy od tego samego sprzedawcy.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Biedny możesz iść do jakiegos weterynarza w niedziele?
e no to jak dla psów to spoko ekonomicznie, można dziecko razem z psem władować jednocześnie

domyślam się, że pewnie o włosy Ci chodziło Ja od lat jestem fanką oliwki z hippa i dla dziecka też kupię. Ale kusi mnie właśnie ten żel i pewnie też go wezmę

zaraz Ci opiszę jak z tymi kuponami, tylko w aplikacji sprawdzę czy wszystko działa

Stary 2014-11-16, 10:35   #4133
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bede pracowała do końca grudnia. Na razie wszystko jest ok.
ja też tak planuje, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, poki co wczoraj miałam pierwszy raz w życiu rwe kulszową-podobno to normalna sprawa w ciązy, a ja z łożka nie mogłam wstać masakra jak tak dalej pójdzie to do marca będę murem lezała w łóżku
Stary 2014-11-16, 10:40   #4134
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

e no to jak dla psów to spoko ekonomicznie, można dziecko razem z psem władować jednocześnie

domyślam się, że pewnie o włosy Ci chodziło Ja od lat jestem fanką oliwki z hippa i dla dziecka też kupię. Ale kusi mnie właśnie ten żel i pewnie też go wezmę

zaraz Ci opiszę jak z tymi kuponami, tylko w aplikacji sprawdzę czy wszystko działa
Moj telefon wie czesto lepiej co miałam na myśli niż ja sama jak piszec cos na szybko to czesto takie 'kwiatki' sie pojawiają

Synek

Stary 2014-11-16, 10:40   #4135
nouvelle2
Zakorzenienie

1. wchodzisz w aplikację mobilną allegro (najlepiej jakbyś miała najnowszą wersję, ale nie musisz)
2. klikasz u góry pomarańczowy napis allegro i rozwija Ci się pasek
3. klikasz 'moje allegro' (3 pozycja)
4. Tam masz kategorię Kupony rabatowe. klikasz 'moje kupony' (napis na białym tle)
5. klikasz odbierz kupon (biały napis na pomarańczowym tle)
6. Kupon masz wygenerowany, sprawdz sobie czy na pewno wygenerował Ci się ten, o który Ci chodzi.

No i teraz sprawa zakupu. Kupić rzecz możesz klasycznie z kompa, nie z telefonu. Chodzi o to żeby z aplikacji za nią zapłacić. Wchodzisz sobie na aukcję, klikasz jakąś rzecz. powiedzmy, że kosztuje ona 45 zł (opcja kup teraz). W takim razie brakuje Ci 5 złotych do tego, żeby wykorzystać kupon. Wchodzisz we wszystkie aukcje sprzedającego i klikasz jakąś rzecz za np. 7 zł, uprzednio sprawdzając czy za wysyłkę kilku przedmiotów płacisz tylko raz (ale większość sprzedawców tak ma). Teraz możesz już wykorzystać kupon Wchodzisz sobie znów w aplikację i:
1. klikasz u góry pomarańczowy napis allegro i rozwija Ci się pasek
2. klikasz 'moje allegro' (3 pozycja)
3. Tam masz kategorię Kupione. klikasz to (napis na białym tle)
4. Wybierasz aukcję do zapłacenia (od razu te dwie rzeczy, które kupiłaś)

i dalej już Ci tak dokładnie nie wytłumaczę, bo ja teraz nic nie kupiłam i jakby nie mogę tego krok po kroku sobie zrobić. Ale tam sobie klikniesz kupon do wykorzystania. i to jest ogólnie bardzo łatwe, jak będziesz mieć problemy, to na bieżąco pisz. O wykorzystaniu kuponu świadczy fakt, że na dole przy zapłacie od razu odliczy Ci to 20 zł

Oczywiście żeby wykorzystać kupon nie musisz robić zakupów u tego samego sprzedawcy, mogą być różni, niezależni od siebie. Tylko wtedy musisz płacić za wysyłkę u obydwu

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-16 o 10:51
Stary 2014-11-16, 10:50   #4136
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
1. wchodzisz w aplikację mobilną allegro (najlepiej jakbyś miała najnowszą wersję, ale nie musisz)
2. klikasz u góry pomarańczowy napis allegro i rozwija Ci się pasek
3. klikasz 'moje allegro' (3 pozycja)
4. Tam masz kategorię Kupony rabatowe. klikasz 'moje kupony' (napis na białym tle)
5. klikasz odbierz kupon (biały napis na pomarańczowym tle)
6. Kupon masz wygenerowany, sprawdz sobie czy na pewno wygenerował Ci się ten, o który Ci chodzi.

No i teraz sprawa zakupu. Kupić rzecz możesz klasycznie z kompa, nie z telefonu. Chodzi o to żeby z kompa za nią zapłacić. Wchodzisz sobie na aukcję, klikasz jakąś rzecz. powiedzmy, że kosztuje ona 45 zł (opcja kup teraz). W takim razie brakuje Ci 5 złotych do tego, żeby wykorzystać kupon. Wchodzisz we wszystkie aukcje sprzedającego i klikasz jakąś rzecz za np. 7 zł, uprzednio sprawdzając czy za wysyłkę kilku przedmiotów płacisz tylko raz (ale większość sprzedawców tak ma). Teraz możesz już wykorzystać kupon Wchodzisz sobie znów w aplikację i:
1. klikasz u góry pomarańczowy napis allegro i rozwija Ci się pasek
2. klikasz 'moje allegro' (3 pozycja)
3. Tam masz kategorię Kupione. klikasz to (napis na białym tle)
4. Wybierasz aukcję do zapłacenia (od razu te dwie rzeczy, które kupiłaś)

i dalej już Ci tak dokładnie nie wytłumaczę, bo ja teraz nic nie kupiłam i jakby nie mogę tego krok po kroku sobie zrobić. Ale tam sobie klikniesz kupon do wykorzystania. i to jest ogólnie bardzo łatwe, jak będziesz mieć problemy, to na bieżąco pisz. O wykorzystaniu kuponu świadczy fakt, że na dole przy zapłacie od razu odliczy Ci to 20 zł

Oczywiście żeby wykorzystać kupon nie musisz robić zakupów u tego samego sprzedawcy, mogą być różni, niezależni od siebie. Tylko wtedy musisz płacić za wysyłkę u obydwu
Dziękuje bardzo pózniej sie tym pobawie

Synek

Stary 2014-11-16, 10:52   #4137
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje bardzo pózniej sie tym pobawie
proszę bardzo Tam się walnęłam w jednym zdaniu, ale poprawiłam pogrubionym.

Stary 2014-11-16, 11:12   #4138
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki

Wczoraj późno poszłam spać i dziś ospałam do wpół do 10 Nareszcie pospałam Chociaż po śniadaniu znów mi się zachciało.

bozena_87 no to nieźle Cię wytrenuje dyrektor- niezłe chłopisko się urodzi

smv trzymam kciuki za psiaka... też mam pieska i to moje cudko małe kochane. Na pewno chodzi o paznokieć, weterynarz więc posmaruje, owinie łapkę i będzie się goić.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:48   #4139
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Mój mały dyrektor robi to samo I najgorsze jest to, że jak nie wstanę, bo chcę przeczekać napad głodu to po chwili zaczyna fikać koziołki i niestety muszę wstać, bo nawet leżeć nie umiem, tak się wierci a potem nam kg lecą A te siusianie w nocy zaczyna mnie dobijać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Dzień dobry
Oj dziewczyny, nóżki mam jak mały słonik, byłam z ukochanym na weselu, wróciliśmy o 3, potem oczywiście mojemu włączyły się amory poszłam spać chyba kolo 5 nawet nie wiem kiedy padłam, dawno nie byłam taka zmęczona. Ale nawet nam należy się troszkę poruszac bioderkami

Miłego dnia życzę każdej, uciekam odpoczywać, a później nadrobić zaległości, bo aż dwa dni mnie tutaj nie było

kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 12:01   #4140
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Nouvelle, porwałam się na ten kupon 20 zł z aplikacji mobilnej ale trafiłam na problem kliknęłam sobie już przedmioty na kup teraz, mam 9 artykułów od jednego sprzedającego, kwota powyżej 50 zł ale jak wchodzę w aplikacji na moje kupione rzeczy to nie mam pojęcia co kliknąć, żeby za nie zapłacić? Mam tylko ich listę a jak klikam w pojedynczą rzecz to wyskakuje mi tak jakby jej strona i utknęłam

Edit: dobra, już wiem co robiłam źle

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2014-11-16 o 12:05
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości