|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy
Witam. Mam 17 (za trzy miesiące 18 lat). Miesiączkuję regularnie co 32 dni i ostatnia miesiączka datowana jest na 2.11. Regularnie współżyłam z moim chłopakiem i niestety, zdarzyła nam się wpadka (mówię o przedostaniu się nasienia). Przed spodziewaną miesiączką wystąpiły u mnie okropne bóle piersi z którymi nigdy się nie borykam ale jednak, miesiączkowałam boleśnie i całkowicie normalnie. Jestem prawie w połowie cyklu i po miesiączce odczuwałam delikatne swędzenie piersi. Teraz lewa pierś boli mnie niemiłosiernie, spuchła. Z prawą wszystko w porządku kłuje przy ucisku ale to raczej normalne. Muszę też powiedzieć, że to dosyć dziwny objaw bólu, bo zaczyna się od pachy i boli mniej więcej do środka lewej piersi. Powiększenie się jest znaczne, można je zauważyć na pierwszy rzut oka. Martwię się, wizyta u ginekologa w tym tygodniu odpada, zastanawiam się czy mogę być w ciąży? Dodam, że robiłam test 14 dni od stosunku i wyszedł negatywny. Co może znaczyć takie powiększenie się i ból jednej z piersi? Dziewczyny umieram ze strachu ;c
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Tak zrobię, chociaż bardziej niż ciąża martwi mnie te powiększenie się piersi. W razie ciąży mam pewność, że chłopak mnie nie zostawi, wie jaką odpowiedzialność na siebie wzięliśmy decydując się na współżycie. Natomiast w razie gdyby była to jakaś poważna choroba, jest już gorzej.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Taki opis wygląda jak powiększenie węzłów chłonnych. To normalny objaw miesiączki, niektóre kobiety tak mają. I to, że wcześniej go nie miałaś to też normalne.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Trochę się podenerwowałaś wpadką i będziesz wszystko z tym łączyć. Stosujecie jakieś zabezpieczenia? Jeśli chcesz mieć 100% pewność to badanie krwi na beta-hcg. Podejrzewam jak poprzedniczki, że to więzły chłonne albo się naderwałaś.
Jeśli ból nie minie do końca tygodnia to marsz do lekarza.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Racja, jestem podenerwowana, ciężko mi się pozbyć tej myśli, że może jednak to z ciążą związane.
Jak do tej pory tylko prezerwatywy ale w następnym tygodniu mam zamiar wybrać się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Powiem szczerze, że w wypadku pęknięcia przy wytrysku stres do samego okresu jest niesamowity, widziałam dosłownie wszystkie objawy. Ustąpiło ale teraz te piersi i naszła mnie jakoś ta myśl czy to jednak nie to. |
|
|
|
|
#8 | |
|
.
|
Cytat:
no chyba, że ewentualna ciąża nie będzie problemem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Jeśli ból nie minie do końca tygodnia to marsz do lekarza.

no chyba, że ewentualna ciąża nie będzie problemem