|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak odzyskać jego miłość
Witam dziewczyny, to mój pierwszy post - ale bardzo długo byłam biernym obserwatorem wizazowego forum.
Sprawa jest dla mnie bardzo ciężka. Strasznie mną uczucia szargają. Mieszkam z chłopakiem dopiero od 4 miesięcy. Ja jestem z jednej strony wybuchowa, a z drugiej - jak się mnie uporządkuje - sam cud miód. Problem pojawił się jakiś czas temu. Zauważyłam mniejsze zainteresowanie, jego zdenerwowanie o najmniejsze pierwdoły aż doszło do poważnej rozmowy w 4 oczy i dowiedziałam się, że już mnie NIE KOCHA, ale nadal mogę z nim mieszkać. Podobo przestał po pewnej awanturze w wakacje, powoli wygasało... Przestalismy gdziekolwiek wychodzić, bo on nie chce. Co mogę zrobić, żeby odzyskać jego miłość. Boże, jestem taka stara ale nie bylam w takiej sytuacji bo tak cholernie mi na nim zależy. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak odzyskać jego miłość
Cytat:
Do wakacyjnej awantury doszło przez Ciebie? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Przy tej poważnej rozmowie, powiedział, że nie widzi sensu, żeby się starać, że nie ma motywacji. Zgodził się za to pójść do psychologa - jak mu trochę pomaglowałam, że może gdzieś ukrył miłość do mnie a nie przestał.
Moje zachowanie względem niego nic się nie zmienilo - dom zadbany, ma spokój dla siebie. Nawet chciał gdzieś razem wyjść, ale gdy tylko pojawia się temat uczuć to mówi, że mnie nie kocha. Przytula się, bo mu zimno - kocha się, bo go pociągam. Tak, z mojej winy - w jego oczach te 2 tygodnie w jego domu rodzinnym dałam mu popalić jak nikt inny. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z resztą się zgadzam autorko zapytaj go wprost.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
J.w.
Zastanawiam się czy nie robię błędu, że jestem dla niego kochanieńka i milusieńka, czyli dostaje wszystko co chce. Nie czuje żadnej straty. O taki tam układ: żyjemy wspólnie, on pracuje i zarabia a ja resztę. Nie potrafię obmyślać żadnych strategii działania, bo w takich sprawach jestem zupełnie prostolinijna. Pomocy
|
|
|
|
|
#6 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Z autopsji powiem Ci tak: odpuść. Miałam podobną sytuację, chłopak też nie miał motywacji mimo moich starań. Odpuściłam, zajęłam się własnym życiem. To przyniosło bardzo dobry skutek
![]() Piszesz, że nie chcesz być kochana i milusieńka więc nie bądź, bo to mało zmieni. Jeśli Cię nie kocha to na siłę nie zmusisz go do uczucia. Moim zdaniem, powinnaś się usunąć, ok popełniłaś błędy - tego się już nie cofnie. I jeśli chłopak nie widzi sensu to "narzucając" mu swoje uczucia i troskę możesz sprawić, że już totalnie mu zobojętniejesz. Na pewno się męczysz tkwiąc w takim układzie, a co będzie jeśli on pozna kogoś innego? I te teksty, że możesz z nim mieszkać. Co, to dla niego jakiś układ w stylu ff? Tym sposobem skazujesz się na męczarnie. Może jeśli poczuje Twój brak to coś się zmieni, ale nie sprawdzisz tego trwając w obecnej sytuacji.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Jak mówi, że nie kocha to znaczy, że nie kocha, a nie że schował miłość pod pierzynę albo w głąb swojej duszy. Nie łudź się. Przekroczyłaś pewną granicę i uczucie wygasło, tak się zdarza.
Dobrze radzę - zacznij szukać innego miejsca do mieszkania, zerwij kontakt i żyj swoim życiem, a nie nadzieją, że "może jak się ponawydurniam to mnie pokocha". Nie, to nie tak działa.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami powyżej.
Psycholog nie odkryje jego miłości, ani wcale nie nakaże mu Ciebie pokochać. W związku można popełniać błędy, nawet wiele błędów i ludzie sobie wybaczają, ale czasem przekracza się granicę, coś pęka i jest koniec. By razem być nie wystarczy tylko czysty dom i święty spokój dla jaśnie pana. On Cię teraz wykorzystuje, bo ma pod ręką naiwniarę, która wierzy, że coś zdziała, a on się może poprzytulać i pobzykać. Odpuść, wyprowadź się i zacznij życie od nowa. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Teraz bardziej żyjecie pod względem obustronnych korzyści... ale miłości tam nie ma. Przekroczyłaś granicę, którą on był jeszcze w stanie tolerować i straciłaś w jego oczach... Moim zdaniem powinnaś go zostawić i zająć się własnym życiem, albo spróbuj z drugiej strony i pokaż mu co stracił, ale nie usługując mu i nie wchodząc do łóżka. Może to, że ktoś inny może Cie mieć albo że sama umiesz zapanować nad swoim życiem (szukaj mieszkania, wychodź z swoim towarzystwem, znajdź pracę, inwestuj w siebie i swoją przyszłość.. tylko wszystko na jego oczach) to może go to ponownie ruszy.
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Czulabym się upokorzona taką sytuacją. Odeszłabym, a nie żebrała o miłość, gdyby mi ktoś powiedział, że już mnie nie kocha.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

autorko zapytaj go wprost.
Tym sposobem skazujesz się na męczarnie. Może jeśli poczuje Twój brak to coś się zmieni, ale nie sprawdzisz tego trwając w obecnej sytuacji.