|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
No co za glupia niedouczona pi*da z tej lekarki!!!! Grrr jestem wsciekla. Przeciez pęknięcie wyrostka i zap.otrzewnej moze miec bardzo poważne powiklania
biedny maluch. Jestem po wycieciu wyrostka i pamiętam jaki to bol
|
|
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tragedia! Plomba mi wypadła i to co zobaczyłam mnie przeraziło
w poniedziałek dentysty na cito muszę szukać ![]() Dobrze, że mały znalazł sie w szpitalu...
|
#3873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężko jej się odnaleźć na naszym świecie, to tak jakby nas wysłać na inną planetę i zachowywać się jak tambylcy ![]() moja spała na nas przez dobrych kilka tygodni. Później nawet jako kilkumiesięczniak często tego potrzebowała. Trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie Cytat:
ale mam je odkąd mam małą, ale gdzie ja je kupiłam to nie mam pojęcia ![]() Cytat:
będzie dobrze
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ja dzisiaj dałam sobie czadu :-D najpierw w biedrze zakupy i na piechotę i na 3 piętro wtaszczylam torbę :-D później.ogarnelam na tip top mieszkanie całe. Później zrobiłam się pięknie i poszłam po pizzę bo znajomi mnie odwiedzili a stać przy garach mi się nie chciało a później zabrali mnie do kina :-D właśnie wróciłam :-D a jutro wraca Tz
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Sweet Olcia trzymam kciuki za tego chłopca, żeby mu szybko pomogli...
Lekarze to ehh... szkoda gadać, ale za te durnoty co gadali to skarga do nfz.
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Oj służba zdrowia... Ja jak złamałam rękę to około 3 godzin czekałam aż mi gips założą.
ROKSI podziwiam, ze Ty jeszcze nie spisz. OLCIA dobrze, ze jest pod opieką. Moja koleżankę w szkole złapał wyrostek. Ile my się nabiegałysmy bo Ona z bólu mdlała aż Ją pogotowie zabrało.
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
od poniedziałku w lidlu kolekcja dziecięca na zimę
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej spalam ponad 5 godzin. Zabrali mala na noc dokarmili mm i jeszcze nie przywiezli
wczoraj po kompieli i cycku spala jak zabita ponad 2 h ale ze mna potem wogle cycka nie chciala to zabrali. Przeciwoblowe daja ale jakis ibuprofen czy cos i paracetamol. Jak siku sie idze to boli teraz wstalam to po nocy boli.
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim po mega długiej nieobecności… za którą przepraszam.
Po pierwsze gratuluje wszystkim mamom, widziałam, że się zaczęło Mam nadzieję, że dzieciaki zdrowe =)A ja… Otóż od 7 września jestem mamą. Powodem ekspresowego rozwiązania ciąży była śmierć mniejszej dziewczynki… Moja córeczka urodziła się w zamartwicy, ważyła 950 gramów i miała 33 cm… 4/5/7/8 punktów Apgar. Nie będę tu szczegółowo opowiadać, bo i po co - chociaż już bezpieczne Wasze dzieciaki są, teraz mogą spokojnie się rodzić W każdym razie malutka ostro walczyła o życie, bywało różnie. Do ekstremalnego wcześniactwa przyplątała się wada jelit. Jest po dwóch skomplikowanych operacjach, po laserokoagulacji na oczy, po masakrycznych wylewach do mózgu i niedotlenieniu. Mam nadzieję, że będzie widzieć, słyszeć, jeść, chodzić, będzie sprawna i szczęśliwa, a może nawet mądra Ale tego nikt nam nie powie, wszystko wyjdzie z czasem… Ciężko jednak nie myśleć pozytywnie jak się na taką ślicznotkę patrzy )) Kilka dni temu pierwszy raz trzymaliśmy ją na rękach - bezcenne, niesamowite doświadczenie! Cały czas jest w szpitalu, nie wiadomo, kiedy będziemy mogli zabrać ją do domu (przez problemy z jelitami nie je, tylko kroplówki). Ale waży już 2kg i wygląda na normalnego dzidziusia ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie! |
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Olcia kciuki za Małego, biedne dziecko... A takich lekarzy to bym własnoręcznie udusiła
Cytat:
Cytat:
i trzymam ogromnie mocno kciuki za większą, która jak widać jest bardzo dzielna i ma ogromną wolę walki mam nadzieję, że teraz już tylko przed Wami wszystko co najlepsze i niedługo będziecie cieszyć się swoim Maleństwem w domu.
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu córeczki.. Druga nie wynagrodzi straty pierwszej, ale na pewno łagodzi ból po stracie, musi być śliczna i pamiętaj, że dziewczynki są silniejsze!! więc na pewno sobie poradzi ekstremalnie szybko i niebawem będziecie się razem bawiły ściskam i dużo siły Ja po nieprzespanej nocy.. obudziłam się o 1 ze skurczami, myślę sobie ekstra.. zaraz przejdzie i może zasnę no, ale nic.. skurczę przez godzinę co 6 minut.. doszłam do wniosku, że wstanę coś zjem i się powoli pakuję popakowałam torbę, wychodzę i stwierdzam, że już ich nie mam wracam do łóżka i za 2 godziny to samo, no żesz do jasnej anieli.. postanowiłam że to walę i jak mi odejdą wody, albo będę miałam silniejsze co 3 min to wstaje no, ale zasnęłam i teraz mnie obudził następny, ale też się uspokoił.. tylko brzuch mam jak zakwas .Zjem coś i jadę oglądać meble
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana tak bardzo byłam z Wami myślami i miałam nadzieje ze jeszcze się odezwiesz
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Papryka kobieto ile myśmy się tu namyslaly co u Was. Przykro ze się stało jak się stało...ale ważne ze druga walczy i bardzo chce z wami wrócić do domu. Z pewnością będzie śliczna i mądrą dziewczynka. Mocno trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3885 |
|
Raczkowanie
|
Paprika współczuję z calego serduszka, musicie byc silni dla drugiego szczescia ktore tak bardzo walczy o zycie
wierze ze bedzie dobrze i juz niedlugo zabierzecie swoja kruszynke do domku. Duzo zdrówka i sił dla Was kochana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
Paprika
bardzo mi przykro z powodu córeczki... wiem, że żadne słowa nie są w stanie oddać tego co przeszliście ale wiedz że bardzo często o was myślałyśmy i teraz tym bardziej bedziemy trzymać za was kciuki aby z małą było tylko lepiej! wierzę że wszystko będzie dobrze i mała będzie rozwijac się prawidłowo (sami czekamy na rozwiązanie nie wiedząc czy nasza córka będzie zdrowa też wyjdzie z czasem, więc wiem co czujesz...) dacie radę bo warto!
|
|
|
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
Paprika, bardzo mi przykro z powodu Waszej straty. Będę się modlić, żeby Wasza córka była zdrową dziewczynka
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby wszystko teraz szło tylko w dobrym kierunku. My tutaj ciągle o Was myślimy. Ja co dzień budzę się ze spuchnietymi palcami u dłoni dobrze, ze kilka dni temu obrączkę ściągnęłam bo bym problem teraz miała.
|
|
|
#3890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My witamy sie w 35tc, asystent pokazal mi dzis 42dni do konca nie moge sie doczekać choc z drugiej strony mnie to z lekka przerazilo
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Paprika bardzo mi przykro z powodu Córeczki
duze za druga, oby wszystko było dobrze i silnue walczyla o swoje zdrowie. Hasiap i alekaz gratuluje i duzo zdrowia zycze dla Maleństw |
|
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie, bo mnie od wczoraj nurtuje taka głupia kwestia
jak dziecko się rodzi, to czym je wycierają? my musimy mieć jakiś ręcznik czy coś, czy jakimś szpitalnym czymś?
|
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Sjero skąd Ci to wogole do głowy przyszło ??
No myślę ze mają szpitalne
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Rozeznanie
|
Paprika tak jak już dziewczyny napisały nie da się nie myśleć o mniejszej córeczce z łezka w oku, ale masz teraz na 200% żyć dla drugiej i się nie poddawać. Ona dzielnie walczy i tez chce być z Wami jak najszybciej, czuć bicie Twojego serca, twój zapach, głos :-* trzymam bardzo mocno kciuki żebyście szybko mogli zabrać malutka do domu :-*
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
PaprikaDzika dobrze że napisałaś, chciałyśmy znać prawdę bez względu na to jaka ona jest. Najbardziej mnie dotknęło że urodziłaś już tyle miesięcy temu a dopiero teraz mogłaś ją wziąć na ręce. Życzę dużo siły i wytrwałości przy rehabilitacji małej osóbki. Cieszy mnie Twoje pozytywne nastawienie, godne dobrej matki
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- no i chyba pytanie nie takie głupie, bo na przykład mój szpital wymaga żeby mieć swój ręcznik na owinięcie dziecka zaraz po urodzeniu na te pierwsze 2 godziny przy mamie i zastrzegają że to ma być rzecz na straty bo się pobrudzi krwią. |
|
|
|
#3898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczesniaki to mali fighterzy nigdy sie nie poddaja. Bedzie dobrze z tego co piszesz najwiekszy kryzys minal takze teraz moze byc juz tylko lepiej.---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
My na 99% dzis wychodzimy
|
|
#3900 |
|
Raczkowanie
|
Alekaz to super
![]() jak tam maluszek? I jak z tym kp, wrocilo do normy czy mala nadal nie chce cycka?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

biedny maluch. Jestem po wycieciu wyrostka i pamiętam jaki to bol 
w poniedziałek dentysty na cito muszę szukać 

ciężko jej się odnaleźć na naszym świecie, to tak jakby nas wysłać na inną planetę i zachowywać się jak tambylcy
ale mam je odkąd mam małą, ale gdzie ja je kupiłam to nie mam pojęcia 
ja dzisiaj dałam sobie czadu :-D najpierw w biedrze zakupy i na piechotę i na 3 piętro wtaszczylam torbę :-D później.ogarnelam na tip top mieszkanie całe. Później zrobiłam się pięknie i poszłam po pizzę bo znajomi mnie odwiedzili a stać przy garach mi się nie chciało

mam nadzieję, że teraz już tylko przed Wami wszystko co najlepsze i niedługo będziecie cieszyć się swoim Maleństwem w domu. 

popakowałam torbę, wychodzę i stwierdzam, że już ich nie mam

dobrze, ze kilka dni temu obrączkę ściągnęłam bo bym problem teraz miała.