Rossmann cz. XXIV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-16, 01:21   #3541
Ciemnooka_
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XXIV

Ehh wróciłam z pracy i potłukłam niechcący mój rozświetlacz z Essence, którego już nie produkują...

http://i1082.photobucket.com/albums/...e/shimmer2.jpg

Teraz muszę kupić coś w zastępstwie bo niewiele udało się z tego uratować...
Znacie jakieś godne polecenia rozświetlacze dostępne w Rossmannie? Lubię takie które mają lekko łososiowy/ brzoskwiniowy odcień ale może być i coś innego.

Jak nic nie znajdę to chyba poczekam na dzień darmowej dostawy i zakupię ten:
http://urodomania.com/rozswietlacze/...ch-lights.html

Co myślicie, możecie coś doradzić ?

Kobiety mają wiele wad, mężczyźni tylko dwie - wszystko co robią i mówią, robią i mówią źle...

Ciemnooka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 08:45   #3542
cosmetix
Makeup challenge winner

Moim zdaniem w R. dobrych rozświetlaczy jak na lekarstwo.

Czy próbowałaś nowych rozświetlaczy z Essence? Jeden ma odblask biało-ciepły, a drugi różowawy.

Catrice i Bell mają rozświetlacze bardzo jasne, ale też z żółtymi tonami.

Makeup Revolution Rozświetlacz PEACH LIGHTS jest dość ciemny, wydaje mi się, że ciemniejszy od tego z Sephory: http://carla-singer.blogspot.com/201...jacy-rose.html

Możesz jeszcze zerknąć na Golden Rose, terracota blush-on 01 i on jest taki podwójny, jedna część może służyć za róż. Rozświetlacz najbardziej łososiowy z wymienionych.
http://www.innooka.pl/2011/05/rozswi...bs-golden.html

Mój nr 1 to rozświetlacz z The Balm Mary - Lou Manizer,
http://spradamakeup.blogspot.com/201...antow-mac.html
Mam bardzo jasną skórę i wolę jak rozświetlacz ma głównie żółte tony. Tutaj efekt tafli gwarantowany.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-16 o 08:51
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 09:41   #3543
pozycja77
Zadomowienie

Edit: problem rozwiązany

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2014-11-16 o 10:53
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 09:47   #3544
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemnooka_ Pokaż wiadomość
Ehh wróciłam z pracy i potłukłam niechcący mój rozświetlacz z Essence, którego już nie produkują...

Znacie jakieś godne polecenia rozświetlacze dostępne w Rossmannie? Lubię takie które mają lekko łososiowy/ brzoskwiniowy odcień ale może być i coś innego.

kupiłam w rossie z lovely scuplting, tam jest bronzer, puder mat. i rozswietlacz, bronzer bedzie na lato bo teraz jest dla mnie zbyt ciemny ale ten rozswietlacz jest piekny, to jest taki trojpak chyba za jakies 15 zł
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:13   #3545
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemnooka_ Pokaż wiadomość

Fajne są nowe rozświetlacze z Kobo

Ale miałam dziś sen śniło mi się że pracowałam w rossmannie i upominałam ludzi żeby nie macali kosmetyków. Gdybym faktycznie pracowała w jakiejś drogerii to bym psychicznie nie wytrzymała albo by mnie zamknęli bo bym kogoś ubiła
Stary 2014-11-16, 11:21   #3546
agateq
goniąca własny ogon..

Dziewczyny mam prośbę, przejrzałam ofertę sklepu online, generalnie przeleciałam KWC, ale niewiele to dało.

Czy w Rossie dostanę olejki/serum do włosów - ale nie w spray'u! - oprócz tej Isany, która w KWC ma całkiem niezłe opinie. Nie mogę się dogrzebać do żadnych konkretnych producentów.. może Wy coś podsuniecie. Z góry merci!

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:32   #3547
moonara
Zadomowienie

Ja do włosów używałam olejku z Aletrry. On jest niby przeznaczony do masażu, ale na włosach się sprawdza.
Nie jest w sprayu, ma pompkę
Stary 2014-11-16, 11:35   #3548
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę, przejrzałam ofertę sklepu online, generalnie przeleciałam KWC, ale niewiele to dało.

Czy w Rossie dostanę olejki/serum do włosów - ale nie w spray'u! - oprócz tej Isany, która w KWC ma całkiem niezłe opinie. Nie mogę się dogrzebać do żadnych konkretnych producentów.. może Wy coś podsuniecie. Z góry merci!
Mnóstwo tego znajdziesz Green pharmacy, elseve (chyba jakis elixir - mam, całkiem fajny) i jeszcze pewnie kilka pochodnych mają pompki, green pharmacy szczególnie polecam. Tani, skuteczny, wydajny

Jesli chodzi o oleje do stosowania przed myciem, to też green pharmacy wygrywa. Bardzo łatwo się zmywają, a dają super efekt wygładzonych włosów, ich kondycja tez znacznie się poprawia.

Edytowane przez mpt
Czas edycji: 2014-11-16 o 11:36
mpt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:35   #3549
agateq
goniąca własny ogon..

Cytat:
Napisane przez moonara Pokaż wiadomość
Ja do włosów używałam olejku z Aletrry. On jest niby przeznaczony do masażu, ale na włosach się sprawdza.
Nie jest w sprayu, ma pompkę
Serio, serio? Nie wiedziałam, że tak można, tzn. słyszałam, że te olejki Alterry są używane do 'olejowania' włosów, ale że jestem zielona w tym temacie, to nie zgłębiałam go mocniej. Zależy mi po prostu na olejkowaniu włosów po umyciu, przed suszeniem, czasami na noc mocniej wcieram i szukam jakiegoś fajnego, bo miałam spory zapas i mi się skończył, a że nie zwracałam nigdy uwagi na olejki w Rossie, to teraz zawitałam na ten wątek

Instagram
Stary 2014-11-16, 11:38   #3550
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Mozna tych alterry uzywac do zabezpieczania koncowek. Nawet ciut odzywki mozna rozetrzec w dloni i tez zabezpieczyc nia wlosy

Zwyklym olejem z kuchni tez mozna
Ja polecam serum GP podobno polecany jest serum Chi lub Bioelixir Argan Oil.

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:43   #3551
adie94
Zadomowienie

Cytat:

Z schaumy jest. Ma chyba ze 2 silikony a reszta to olejki. Szału nie robi ale ma plusy. mam gęste i długie włosy i nakładam ok 6 pompek na 1/3 dlugosci i mimo to ich nie przetluszcza i nie zlepia wiec dla dziewczyn z cienkimi wlosami pewnie by sie nadał

Polecicie coś cięższego kalibru na końcówki?

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:46   #3552
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Olejki mariona z Natura sa tlustsze niz GP albo poprostu kuchenny olej rozcierasz w dloniach i w konce wcierasz
Serum biovaxa tez jest polecane

Z moim A
Stary 2014-11-16, 11:46   #3553
moonara
Zadomowienie

Cytat:
Serio, serio? Nie wiedziałam, że tak można, tzn. słyszałam, że te olejki Alterry są używane do 'olejowania' włosów, ale że jestem zielona w tym temacie, to nie zgłębiałam go mocniej. Zależy mi po prostu na olejkowaniu włosów po umyciu, przed suszeniem, czasami na noc mocniej wcieram i szukam jakiegoś fajnego, bo miałam spory zapas i mi się skończył, a że nie zwracałam nigdy uwagi na olejki w Rossie, to teraz zawitałam na ten wątek
Ja używałam głównie przed myciem i to sporą ilość żeby dobrze naolejować włosy. Myślę, ze po myciu też się nada, ale bardziej trzeba uważać na jego ilość
Stary 2014-11-16, 11:50   #3554
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonara Pokaż wiadomość
Ja używałam głównie przed myciem i to sporą ilość żeby dobrze naolejować włosy. Myślę, ze po myciu też się nada, ale bardziej trzeba uważać na jego ilość
Olejowanie to co innego niz zabezpieczenie

Zabezpiecza sie tylko ciutka roztarta w dloniach i wgnieciona w dlugosc i konce zeby je wygladzic itp

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Podobno super jest olejek do ciala wells& cos tam do olejowania ale mysle ze do zabezpieczenia koncow tez sie nada.
Super sklad ma a kosztuje kolo 8zl. Ma ekstrakt waniliowy, na poczatku w skladzie jakies oleje
Stoi tam gdzie zele pod prysznic. Nigdy bym nie pomyslala ze tym mozna olejowac i zabezpieczac wlosy

Z moim A
Stary 2014-11-16, 11:52   #3555
moonara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Olejowanie to co innego niz zabezpieczenie

Zabezpiecza sie tylko ciutka roztarta w dloniach i wgnieciona w dlugosc i konce zeby je wygladzic itp
Ok, zgadzam się. Mówię tylko do jakich celów mi on służył oraz że myślę, że do zabezpieczenia też się nada.
Stary 2014-11-16, 11:55   #3556
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja tam nie dalabym tyle kasy na ta alterre nawet w promocji za ta cene moge miec naturalny olej w wiekszej buteleczce

Z moim A
Stary 2014-11-16, 12:09   #3557
agateq
goniąca własny ogon..

Oooo no to mi rozjaśniłyście obraz sytuacji

Instagram
Stary 2014-11-16, 12:39   #3558
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
A nie masz w Rosku Revlona?
Bo ona w rzeczywistości jest troszke jaśniejsza niż na swatchach ale musiałabyś zobaczyć nic podobnego niestety nie znam, sama się na nią czaję, ale za dużo już pieniędzy przewalilam

Mam w takim razie przy następnej wizycie w R. zerknę na nią
Ja też już sporo przewaliłam... a ciągle coś kusi

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
A może być pomadka w kredce? Jeśli tak, to może Bourjois Color Boost w kolorze Peach on the beach?

Pewnie że może już wcześniej miałam ją na liście, ostatecznie zrezygnowałam...

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
jeśli pomyliłam Cię z inną wizażanką to przepraszam, ale muszę zapytać, kupiłaś peach on the beach?

Nie pomyliłaś nie kupiłam ponieważ kilka wizażanek ją odradzało, słyszałam że ma chemiczny smak Jeśli to prawda to dla mnie odpada mimo że ma tak śliczny kolor. Nienawidzę czuć na ustach sztucznego smaku Póki co odpuściłam sobie ale ten kolor dalej chodzi mi po głowie

Edytowane przez Siuniaaa
Czas edycji: 2014-11-16 o 12:40
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:01   #3559
kaasiaa66
Rozeznanie

z tym smakiem to już zależy od osoby, ja już się przyzwyczaiłam i mi to nie przeszkadza, ale przy pierwszej aplikacji byłam nieco zaskoczona

podczas majowej promocji jedna z wizażanek poleciła mi peach on the beach właśnie na tym wątku, kupiłam i jest , jestem zadowolona z boskiego koloru i trwałości (u mnie astor znika po 1-1,5h i feeling feline jest zbyt hmm ciepły/pomarańczowy? nie wiem jak to opisać, po prostu wolę róż i już ).

no ale tak jest z kosmetykami, dla niektórych to prawie kwc, a dla innych ten sam produkt jest po prostu przeciętny... zakupy kosmetyczne są prawie jak ruletka

Edytowane przez kaasiaa66
Czas edycji: 2014-11-16 o 13:04
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:12   #3560
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym smakiem to już zależy od osoby, ja już się przyzwyczaiłam i mi to nie przeszkadza, ale przy pierwszej aplikacji byłam nieco zaskoczona

podczas majowej promocji jedna z wizażanek poleciła mi peach on the beach właśnie na tym wątku, kupiłam i jest , jestem zadowolona z boskiego koloru i trwałości (u mnie astor znika po 1-1,5h i feeling feline jest zbyt hmm ciepły/pomarańczowy? nie wiem jak to opisać, po prostu wolę róż i już ).

no ale tak jest z kosmetykami, dla niektórych to prawie kwc, a dla innych ten sam produkt jest po prostu przeciętny... zakupy kosmetyczne są prawie jak ruletka

Czyli jednak smak ma nieprzyjemny
Ja właśnie kupiłam feeling feline u mnie trzyma się dość długo, ma fajną konsystencję z tym że odcień podchodzi pod czerwień a ja jednak najlepiej czuję się właśnie w odcieniach typu peach on the beach
Kurcze i znów nie wiem co robić Już trzy razy podchodziłam do Bourjois...

Dokładnie nie ma co się do końca sugerować, każdemu pasuje co innego
Stary 2014-11-16, 13:23   #3561
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Czyli jednak smak ma nieprzyjemny
Ja właśnie kupiłam feeling feline u mnie trzyma się dość długo, ma fajną konsystencję z tym że odcień podchodzi pod czerwień a ja jednak najlepiej czuję się właśnie w odcieniach typu peach on the beach
Kurcze i znów nie wiem co robić Już trzy razy podchodziłam do Bourjois... Dokładnie nie ma co się do końca sugerować, każdemu pasuje co innego
bourjois na pewno nie pachnie i nie smakuje jak astor. nie chcę Ci nic doradzać, bo ja nie mam problemu ani z tym dziwnym smakiem peach on the beach, ani z miętowym zapachem kredki do ust revlon just bitten kissable. po prostu się przyzwyczajam i mi to nie przeszkadza.

jeśli miałaś kiedyś jakiś kosmetyk do ust i go nie używałaś przez jego smak/zapach to może rozsądniej będzie się wstrzymać z zakupem bourjois?
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:25   #3562
nalezedociebie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecicie jakiś żel do mycia twarzy? Poza BD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja bardzo lubię ten z Białego Jelenia

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:53   #3563
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
bourjois na pewno nie pachnie i nie smakuje jak astor. nie chcę Ci nic doradzać, bo ja nie mam problemu ani z tym dziwnym smakiem peach on the beach, ani z miętowym zapachem kredki do ust revlon just bitten kissable. po prostu się przyzwyczajam i mi to nie przeszkadza.

jeśli miałaś kiedyś jakiś kosmetyk do ust i go nie używałaś przez jego smak/zapach to może rozsądniej będzie się wstrzymać z zakupem bourjois?

Miałam kiedyś szminkę która pachniała i smakowała jak chemiczny arbuz to mnie niestety zraziło i teraz zwracam uwagę na smak...
Chyba faktycznie rozsądniej będzie wstrzymać się z zakupem, szkoda żeby później miała leżeć... Może znajdę jeszcze gdzieś taki odcień
Stary 2014-11-16, 14:13   #3564
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś szminkę która pachniała i smakowała jak chemiczny arbuz to mnie niestety zraziło i teraz zwracam uwagę na smak...
Chyba faktycznie rozsądniej będzie wstrzymać się z zakupem, szkoda żeby później miała leżeć... Może znajdę jeszcze gdzieś taki odcień
Też jestem przewrażliwiona na smak pomadek. Nie lubię kredki miętowej Revlona ani tej z Bourjois, w wielu pomadkach wyczuwam gorycz, nawet w L'Oreal Colour Riche czy Eveline Colour Celebrities. Niestety te substancje gorzkie służą przedłużeniu trwałości koloru.

Lubię owocowe smaki, tak jak w Baby Lips Maybelline, Fajny smak ma Eveline Lovers czy błyszczyki Yves Rocher.
Stary 2014-11-16, 14:31   #3565
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Też jestem przewrażliwiona na smak pomadek. Nie lubię kredki miętowej Revlona ani tej z Bourjois, w wielu pomadkach wyczuwam gorycz, nawet w L'Oreal Colour Riche czy Eveline Colour Celebrities. Niestety te substancje gorzkie służą przedłużeniu trwałości koloru.

Lubię owocowe smaki, tak jak w Baby Lips Maybelline, Fajny smak ma Eveline Lovers czy błyszczyki Yves Rocher.

Dokładnie nawet najpiękniejszy kolor nie skusi mnie gdy smak nie ten... Tez lubię owocowe smaki lub takie bardzo delikatne budyniowe Eveline Lovers mam i lubię
Stary 2014-11-16, 14:36   #3566
iinnkkaa
Zakorzenienie

Ta kredka peach on the beach daje naturalny efekt? Podkresla naturalny kolor ust?
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:48   #3567
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
Ta kredka peach on the beach daje naturalny efekt? Podkresla naturalny kolor ust?
...
Zależy, jaki jest Twój naturalny kolor ust. Nie ma czegoś takiego jak naturalny kolor ust, uniwersalny dla wszystkich...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:53   #3568
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecicie jakiś żel do mycia twarzy? Poza BD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja polecam ziaja manuka, dla mnie super

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:59   #3569
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
...
Zależy, jaki jest Twój naturalny kolor ust. Nie ma czegoś takiego jak naturalny kolor ust, uniwersalny dla wszystkich...
Racja, mam ciemne usta, uzyskam ta kredka fajny odcień?
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 15:06   #3570
florence244
Zakorzenienie

Czy w Rossmannie dostanę patyczki do odsuwania skórek?
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości