Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-16, 12:59   #3901
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Alekaz to super jak tam maluszek? I jak z tym kp, wrocilo do normy czy mala nadal nie chce cycka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mala ok zdrowa troche spadla z wagi ale nie duzo. Kp uczymy sie jakos idzie
Stary 2014-11-16, 13:00   #3902
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Trusia rozwarcie mam na 1 cm,szyjka krociotka,miękka
Inka mam dokładnie tak samo i weź mnie tu nie strasz, bo ja tyłek zaciskam i muszę dotrzymać do grudnia

Alekaz- gratulacje ogromne

PaprikaDzika- popłakałam się po przeczytaniu Twojego posta.... Współczuję Ci tej niewyobrażalnie trudnej sytuacji i jednocześnie pomodlę się za Waszą córeczkę i jej zdrowie

Laski wiecie co...mój Tż totalnie nie ogrania, że to "już", że lada dzień będzie drugi bobo w domu. Latam za nim ,żeby jeszcze kilka robótek w domu wykonal przed porodem,a tu jak grochem o ścianę, jakiś wyluzowany,tzn wyluzowany może nie,bo ciągle ma w głowie swoją pracę, ale denerwuje mnie, że ja "sama" o wszystkim muszę myśleć... Już nie wspomnę o tym, że On do tej pory nie nawiązał żadnego kontaktu w Młodym, mam nadzieję, że po porodzie dostanie ekspresowego olśnienia...

I jeszcze jedno...Czy wasze torby do szpitala też są takie ogromne jak moja?????

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:05   #3903
19Inka90
Wtajemniczenie

KASIENKO ależ Ja Cie nie starsze,po za tym szyjka szyjce nie równa

Dziewczyny nie chce zapeszac ale Emilka musi być juz naprawdę nisko a dlaczego tak twierdze ?? Otóż jem ostatnio wszystko co chce a nie mam zgagi tfu tfu tfu żeby tylko nie zapeszyc

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
KASIENKO ależ Ja Cie nie starsze,po za tym szyjka szyjce nie równa

Dziewczyny nie chce zapeszac ale Emilka musi być juz naprawdę nisko a dlaczego tak twierdze ?? Otóż jem ostatnio wszystko co chce a nie mam zgagi tfu tfu tfu żeby tylko nie zapeszyc
P.s moja torba do szpitala jest dość mała ale na mojej liście szpitalnej tez nie ma za wiele

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:41   #3904
Justyssia87
Rozeznanie

paprika- o matko! współczuje! nie dało się nie wzruszyć czytajac Twojego posta nawet nie umiem sobie wyobrazic co czuliście tracąc dziecko i walczać o zycie i zdrowie drugiej córecki (( Widać, ze mała jest silna i da sobie rade, jeszcze was nieraz zaskoczy jestescie bardzo dzielni, oby tak dalej. Małej życze dużo zdrówka i siły, a jak ma na imię?
ps: jedno z bliźniąt od mojej koleżanki też miało problemz jelitami, nie pracowały, mały ma 1,5roku niecałe i miał 3 operacje na jelita i czeka go jeszcze pare operacji, ale jest dobrze!! Jest zdrowy, uśmiechnięty i je normalnie z waszą niunią tez tak będzie!

kasienka- moja torba tez jest bardzo duza :/ w sumie to mam 2 życie :P mój mąż tez jakoś nie ogarnia tego ze za 8dni lub prędzje bedzie mieć drugie bobo, ciagle musze mu móic co ma jeszcze zrobić ju mnie szlak trafia bo tak ajk u ciebie, grochem o sciane, a mi sie juz nie chce ciagle go informowac ze jeszcze przedłuzacz pociagnac, zeby angel care podlaczyc i reszta rzeczy grrr.

inka- taki termometr w smoczku jest fajny o ile dziecko chce smoczek, nam taki termometr posłuzył krótko niestety :/ .. a jak maluch ma zeby to juz nie moze mieć takiego termometru bo gryzie go :P

Byliśmy wczoraj u teściów i było więccej gości i wszyscy mnie uświadomili, ze zaraz bede rodzic bo po buzi się już zmieniłam. W sumie mają racje, mam taką samą buzie jak przed 1szym porodem, , ale co sie dziwić zostało 13dni do tp a do cc 8dni o ile nie mniej, bo rozwarcie sie powiekszyło-zauwazylam w lusterku mały b. nisko, nieregularne skurcze, tak czy siak za 8dni bede mieć swoje maleństwo, ale sie ciesze już bym całowała te małe stópki i nosek i rączki ajajaja.

alekaz- szybko idziecie do domu na 3dobe wychodzicie, dobrze licze? i to w nd są wypisy?Fajnie Wam

hasiap- kimaj kiedy możesz, jak mała śpi i daj te foto kruszynki
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:47   #3905
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia zdjęcie Klaudusi Hasiap dodała na gmail
Przesliczna gwiazdeczka

Wytlumaczysz mi co masz na myśli ze buzia się zmienia przed porodem ?? Bo moja mama wczoraj do mnie "wygladasz tragicznie since pod oczami fioletowe,napuchnieta" a Ja sobie myślę no dzięki wielkie

Emilka
Stary 2014-11-16, 13:52   #3906
alekaz1
Zakorzenienie

Justysia dzis mija 2 doba bo w piatek cieli. Ale miejsc chyba nie maja to wypuszczaja jak jest ok.
Stary 2014-11-16, 13:56   #3907
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
no i chyba pytanie nie takie głupie, bo na przykład mój szpital wymaga żeby mieć swój ręcznik na owinięcie dziecka zaraz po urodzeniu na te pierwsze 2 godziny przy mamie i zastrzegają że to ma być rzecz na straty bo się pobrudzi krwią.
no u mnie niby nic takiego nie jest napisane, ale żałuję, że leżąc ostatnio na oddziale nie dopytałam się

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Zastanawialam sie nad tym aspektem ale od innej strony ze trzeba zabrac jakies ubranka na straty skoro przez pierwsza dobe nie myja dziecka zeby ta blona ochronna/sluz czy jak to zwal nie zeszla ze skory noworodka
hmm, do takich rozmyślań jeszcze nie doszłam, w sumie to nie wiedziałam, że nie myją dziecka przez pierwszą dobę.

Kurde felek, teraz to już w ogóle mam dylematy, co spakować
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:03   #3908
Justyssia87
Rozeznanie

inka- z tą buzią to hmmm... no taka inna ciężko to jakoś wytłumaczyć, ale ja np mam teraz buzie taka bladą, wlasnie wory pod oczami ,taka zmęczona buzia pomimo ogólnego dobrego samopoczucia, jakby troszke taka opuchnięta, ogólnie taka jaakby zmęczona nie wiem dokładnie jak to opisać

zdj wlasnie widzialam, jest sliczna

alekaz- no to super, ze na 2dobre do domu! ja tez bym tak chciała Ja albo naprawde rodziłam w zacofajnym szpitalu albo przez te 4lata tak się wszystko zmieniło. Jesć po 3dobie!do domu na 5dobre i obowiazkowo lewatywa, bez lewatywy nie wypuszczali,pomimo ze sie tłumaczyło ze sie kupke zrobiło i jelita pracują A z kp dasz rade, mała sie przekona do cycula

A ja sie dowiedzialam, ze nie moge rodzić w piatek ani sobote bo tescie wczoraj powiedzieli ze od tego weekendu wlasnie karczmy z kopalni im sie zaczynaja i az do końca grudnia co weekend, jak zawsze wiec w tyg. po pracy mogliby z małym na pare h zostać,ale nie wolne, ale w pt i sb nie bo po pracy zaraz na karczme jada i wiadomo będa pod wpływem % ... także ja nie wiem chyba musze w nd urodzić koniecznie

ide pisac z małym list do św. mikołąja w sprawie prezentów :P
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:05   #3909
yanca1
Raczkowanie

Papryczko kochana - wreszcie sie odezwałaś. Chyba nie było dnia, żebym nie zastanawiała sie co u Was. Bardzo Ci współczuję straty, wierzę jednak, że druga córcia szybko będzie z Wami w domu i będzie dobrze.

Wczoraj mnie boki bolały i jakaś słaba byłam to sobie walizkę spakowałam :P. Mam nadzieje jeszcze co najmniej 2 tyg się bujać z brzuchem, no ale jutro zaczynam 37 tc więc zobaczymy. I zobaczymy dziecia - jutro idę na USG.

A świeżym 3 Matkom P0lkom - : roza:

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:09   #3910
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
inka- z tą buzią to hmmm... no taka inna ciężko to jakoś wytłumaczyć, ale ja np mam teraz buzie taka bladą, wlasnie wory pod oczami ,taka zmęczona buzia pomimo ogólnego dobrego samopoczucia, jakby troszke taka opuchnięta, ogólnie taka jaakby zmęczona nie wiem dokładnie jak to opisać

zdj wlasnie widzialam, jest sliczna

alekaz- no to super, ze na 2dobre do domu! ja tez bym tak chciała Ja albo naprawde rodziłam w zacofajnym szpitalu albo przez te 4lata tak się wszystko zmieniło. Jesć po 3dobie!do domu na 5dobre i obowiazkowo lewatywa, bez lewatywy nie wypuszczali,pomimo ze sie tłumaczyło ze sie kupke zrobiło i jelita pracują A z kp dasz rade, mała sie przekona do cycula

A ja sie dowiedzialam, ze nie moge rodzić w piatek ani sobote bo tescie wczoraj powiedzieli ze od tego weekendu wlasnie karczmy z kopalni im sie zaczynaja i az do końca grudnia co weekend, jak zawsze wiec w tyg. po pracy mogliby z małym na pare h zostać,ale nie wolne, ale w pt i sb nie bo po pracy zaraz na karczme jada i wiadomo będa pod wpływem % ... także ja nie wiem chyba musze w nd urodzić koniecznie

ide pisac z małym list do św. mikołąja w sprawie prezentów :P
No to mniej więcej opisalas moją twarz :/ czuje się dobrze a wygladam jakbym miała być chora ...

Emilka
Stary 2014-11-16, 14:14   #3911
Roksape
Zadomowienie

PaprikaDzika miło, że pomimo tego co Cię spotkało chciałaś się do nas odezwać z całego serca współczuje straty mniejszej córeczki, na pewno był to spory cios dla Was dobrze, że większa żyje i walczy, mam nadzieję, że przejdzie przez to wszystko i będzie zdrowiutką kruszynką ! Trzymam za Was kciuki z całych sił i uściski dla Waszej maleńkiej

Kasienka z tymi facetami to tak jest, że dociera do nich jak już kobieta na porodówce...
Mówię w zeszłą niedzielę do tż przy obiedzie, że brzuch boli i nie ma co zwlekać tylko dokupić co brak i spakować torbę. Na to on do mnie ze złością "Straszysz mnie ?? " no to wieczorem mi wody odeszły, pakowana torba była byle jak i na szybko. Wszystko dokupował i się przyznał, że gdy mi wody odeszły to mu się aż gorąco zrobiło :p

Alekaz szybko Was do domu puszczają
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 14:56   #3912
basiabasia989
Rozeznanie

Sjero ja na liście szpitalnej mam mieć 6 pieluch tetrowych...więc możliwe, że do wytarcia biorą moje pieluchy?? nie wiem... a ciuszków 3 komplety więc pewnie średnio na 3 dni. I nie głupie to bo ja też nad tym myślałam. Tak samo się zastanawiałam czy w ogóle wykąpią mi dziecko w szpitalu? Chyba nie będę tam musiała sama kąpać? Bo chyba nie dadzą takiego brudaska do domu aaa i co zabrać na wyjście ze szpitala dla dziecka?
Stary 2014-11-16, 14:59   #3913
Chemisette
Rozeznanie

Hasiap - Cudna córcia i jak słodko śpi Pierwszą kąpiel to miałaś z przygodami

Maczuma - ja nie kupiłam linomagu zielonego bo jak nam położna mówiła stosuje się go jak pojawią się odparzenia bo zawiera cynk a to wysusza skórę maluszka, do codziennej pielęgnacji poleciła krem z witaminą A i E bo nawilża i chroni, kupiłam z serii linomag bobo A + E bo taki był na szkole rodzenia. A jak wyją odparzenia to mam w domu sudocrem.

Olcia - straszne że ten mały musiał tyle przeżyć i się nacierpieć, co za lekarka że odesłała go w takim stanie. Dobrze że w końcu trafił na właściwych lekarzy którzy otoczyli go opieką. Jak będziesz wiedzieć to daj znać co z nim.

Paprika - strasznie współczuje Ci straty Mam nadzieję że druga córeczka szybko wróci do zdrowia i będziesz mogła codziennie ją nosić na rękach Życzę Ci tego z całego serca

Sejro- my bierzemy do szpitala aż 6 pieluszek tetrowych bo jak maluch się urodzi to owijają go właśnie w pieluszkę tetrową i kładą na brzuch mamy. Tak samo z ubrankami, położna mówiła żeby nie brać tych ładniejszych bo maluszek nie kąpany ubierany jest w ciuszki i czasami nie można ich doprać i nie będzie ich szkoda wyrzucić. A resztę pieluszek wykorzystują jako ręcznik przy kąpaniu.

Alekaz - super że do domku już wychodzisz

Kasienka -moja torba też jest duża, choć jeszcze nie wszystko w nią spakowałam.

Roksape - twój tż szybko się przekonał że rzeczywistość jest inna
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 15:04   #3914
Trusiulandia
Zakorzenienie

Basia mi położne mówiły na sr ze.w.szpitalu nie kapia u mnie i dopiero jak położna do domu przyjdzie to wykapie. Na wyjście małego ubiore w body plus pajacyk i w zależności czy będzie mróz to albo portaski jeszcze naciagne albo prosto do kombinezonu. Zawsze jeszcze można kocyk rzucić a nie ma co przesądzać

W ikei ostatnio chodzili z dzieckiem w kombinezonie a wszyscy wyrozbierani bo tak goraco było..ja w krotkim rękawie. DZiecko bordowe i wrzask i Ci mu smoczka wsadaja..nosz brak mozgu zupełny.
A jedni weszli przed nami do budynku ja patrze a dziecko w foteliku z główką kocem przykryte bez komentarza normalnie. Jakby powietrze było toksyczne..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 15:15   #3915
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Sjero ja na liście szpitalnej mam mieć 6 pieluch tetrowych...więc możliwe, że do wytarcia biorą moje pieluchy?? nie wiem... a ciuszków 3 komplety więc pewnie średnio na 3 dni. I nie głupie to bo ja też nad tym myślałam. Tak samo się zastanawiałam czy w ogóle wykąpią mi dziecko w szpitalu? Chyba nie będę tam musiała sama kąpać? Bo chyba nie dadzą takiego brudaska do domu aaa i co zabrać na wyjście ze szpitala dla dziecka?
Wydaje mi sie ze kapia przynajmniej u mnie. Ale dopiero po jakims czasie chyba wlasnie w 2 dobie.

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Sejro- my bierzemy do szpitala aż 6 pieluszek tetrowych bo jak maluch się urodzi to owijają go właśnie w pieluszkę tetrową i kładą na brzuch mamy. Tak samo z ubrankami, położna mówiła żeby nie brać tych ładniejszych bo maluszek nie kąpany ubierany jest w ciuszki i czasami nie można ich doprać i nie będzie ich szkoda wyrzucić. A resztę pieluszek wykorzystują jako ręcznik przy kąpaniu.
Nam tez polozna mowila zeby ladne ciuszki zostawic ewentualnie na wyjscie a do szpitala zabrac takie ktorych nie bedzie szkoda pozniej wyrzucic bo sie ubrudza od sluzu. Odnosnie pieluch tetrowych/recznika dopytam jutro w sr
Stary 2014-11-16, 15:42   #3916
Roksape
Zadomowienie

Z tym kąpanien to widzę w każdym szpitalu inaczej i lepiej się dowiedzieć. Mi po cc dali dziecko czyste, zawinięte w czystą pieluchę flanelową, czapeczkę i becik wszystko szpitalne. W szpitalu mają dość pieluch tetrowych i flanelowych u mnie. Następnego dnia przebrałam w swoje i kąpana była codziennie.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 16:04   #3917
blow_ya_mind
Raczkowanie

Paprika fajnie, że się odezwałaś. Strasznie przykro mi, że tak się stało, ale widać że masz dużo siły i optymizmu co jest najwazniejsze. Trzymaj się kochana i bądź dzielna, bo córkę masz super dzielną Na pewno uda jej się nadrobić wcześniactwo! dziewczynki są silne!

Cytat:
ja tez od 2-3 tyg mam nisko brzuch i zgaga pojawila sie raz tylko, jak za długo leżałam na plecach! poza tym możesz sama wyczuc czy brzuch opadł sprawdzając gdzie jest najwyzszy punkt macicy (tzw. dno) w okolicy 36-38 powinno byc pod mostkiem - wtedy brzuch jest wysoko, jesli czujesz ze macica jest nizej - 4-5 palców to znaczy że brzuch opadł!

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno...Czy wasze torby do szpitala też są takie ogromne jak moja?????
jak pakujesz do jednej to moze być wieelka z doswiadczenia jednak uwazam ze lepiej zapakowac sie w 2 a nawet 3. Albo podzielić tak miejsce w jednej torbie.
- cześć na poród: ubranie, klapki, jedzenie, jeden podkład i te duze podpaski, woda
- pierwsze ubranko dziecka: to dajesz położnej (np. jak masz cc) albo sama masz pod ręką - ubranie, czapeczka, becik/rożek, pieluszka tetrowa/flanelowa, pampers
- reszta rzeczy dla siebie i dla dziecka

Cytat:
Wytlumaczysz mi co masz na myśli ze buzia się zmienia przed porodem ?? Bo moja mama wczoraj do mnie "wygladasz tragicznie since pod oczami fioletowe,napuchnieta" a Ja sobie myślę no dzięki wielkie
podobno można poznać jak twarz się zmienia, że poród już niedługo - zaczynasz puchnąć (zbierać wodę) i brzydniesz jak przed okresem (hormony)

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
W moim szpitalu kąpali przy mnie, w 2 dobie chyba.
Na wyjscie musisz miec fotelik, plus kombinezon z czapką i kocyk do przykrycia. Myślę ze to taki standard. pod spód ubierasz normalnie co tam bierzesz do szpitala (np. body i pajac na to).
Stary 2014-11-16, 16:33   #3918
jusssi
Rozeznanie

PaprikaDzika Cieszymy się, że się do nas odezwałaś. Jesteś niesamowicie silną i pozytywną osobą. Piękne jest to, jakie masz w sobie ciepło i optymizm. Następnym razem, gdy będziesz miała małą na rękach, szepnij jej do uszka, że ciocie z wizażu trzymają za nią kciuki i ślą dużego buziaka.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 16:52   #3919
basiabasia989
Rozeznanie

A ja dziś się czuję jakbym okres miała...idę do łazienki i wracam zmęczona jakbym maraton przebiegła. Ogólnie to chodzić nie mogę bo wtedy brzuch mnie boli i do tego cały dzień się stawia i twardy jak skała. Dopiero jak leżę to jest ok. Ale rodzić nie zamierzam wcześniej niż za minimum miesiąc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-16, 18:20   #3920
Suqub
Zakorzenienie

Dziś po tym jak odmówiłam tego aby poczęstować się krakersikiem dostałam nakaz połączony z krzywym spojrzeniem, że mam jeść bo dziecko niejadek będzie...od początku czekałam na jakikolwiek komentarz bo babcia męża dawno mnie nie widziała i widać było, że coś jej w głowie siedzi aby skomentować.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 18:33   #3921
19Inka90
Wtajemniczenie

Wrocilam z zakupów byłam na promocji Rossmana i kupilam 2 tusze (Astor i Rimmel) i szminke i cienie (Manhattan) i zaplacilam 50 zł
Teraz TŻ musi mnie zabrać do kina
Oprócz tego e Leroy obkupilismy sue w karnisz do sypialni ( bo stwierdzilam ze jak juz Mila będzie to muszę mieć firanke) i poduszki do salonu
TŻ kupilam jeszcze bluze ,w sumie zmusilam go żeby sobie kupił bo mi to by kupował cały czas ale jak cos ma sobie kupić to jest chory
I jestem tak zrelaksowana pomimo tłumu i kolejek ze teraz kompletny chillout

Emilka
Stary 2014-11-16, 18:54   #3922
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam z zakupów byłam na promocji Rossmana i kupilam 2 tusze (Astor i Rimmel) i szminke i cienie (Manhattan) i zaplacilam 50 zł
Teraz TŻ musi mnie zabrać do kina
Oprócz tego e Leroy obkupilismy sue w karnisz do sypialni ( bo stwierdzilam ze jak juz Mila będzie to muszę mieć firanke) i poduszki do salonu
TŻ kupilam jeszcze bluze ,w sumie zmusilam go żeby sobie kupił bo mi to by kupował cały czas ale jak cos ma sobie kupić to jest chory
I jestem tak zrelaksowana pomimo tłumu i kolejek ze teraz kompletny chillout
Haha :-D ja kupiłam podklad rimmel i tusz loreal i jest mega a dzisiaj dwa eylinery w zelu z maybeline :-D jeszcze szminki mi się marzą :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-16, 18:59   #3923
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Haha :-D ja kupiłam podklad rimmel i tusz loreal i jest mega a dzisiaj dwa eylinery w zelu z maybeline :-D jeszcze szminki mi się marzą :-D
Jakie lubisz szminki ??
Moja dzisiejsza zdobycz to marchewkowa czerwień (jak samo ją ochrzacilam) juz ją Kocham

Emilka
Stary 2014-11-16, 19:02   #3924
jusssi
Rozeznanie

Inka niezłe zakupy poczyniłaś. Ta promocja jest tylko na kolorówkę, tak? A do kiedy? Jutro się wybiorę, oby półki nie świeciły pustkami. Potrzebuję tusz
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 19:05   #3925
19Inka90
Wtajemniczenie

Kosmetyki do makijażu, promocja chyba do 19-tego
Warto podawać rzeczy kasjerce od najdrozszej do najtanszej

Emilka
Stary 2014-11-16, 19:09   #3926
Basjenia
Zadomowienie

Paprika....
wierzę że jeszcze wszystko się ułoży...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 19:10   #3927
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziś po tym jak odmówiłam tego aby poczęstować się krakersikiem dostałam nakaz połączony z krzywym spojrzeniem, że mam jeść bo dziecko niejadek będzie...od początku czekałam na jakikolwiek komentarz bo babcia męża dawno mnie nie widziała i widać było, że coś jej w głowie siedzi aby skomentować.
Ale krakersika nie zjesz, no wiesz co? a tak na poważnie, to naprawdę trzeba puszczać te uwagi mimo uszu albo zapomnieć o dobrych manierach i się porządnie odszczekać

Promocja w rossmanie tylko do środy!

A ja spakowałam torbę. A raczej torbę i dwie reklamówki, które jutro przełożę do dodatkowej torby. No trochę tego wyszło, ale jeszcze sie nie widziałam z moja położną, to pewnie część rzeczy wyjmę, a częśc jeszcze dołożę.
Jutro wizyta w labo pobudka przed 6 :/ - hemoglobina glikowana, cukier, mocz. A następnie szukam dentysty na cito, bo nie wiem jak jeść :/

Niektóre z nas martwią się, że dziecko mało się rusza. A co, jeśli rusza się bardzo dużo i czasami dość gwałtownie? Kiedy sie tym martwić i czy w ogóle?
Stary 2014-11-16, 19:15   #3928
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma tez się nad tym zastanawialam,Emilia rusza się naprawdę dużo i do tego momentami tak jak piszesz dość gwałtownie ....

Emilka
Stary 2014-11-16, 19:15   #3929
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie lubisz szminki ??
Moja dzisiejsza zdobycz to marchewkowa czerwień (jak samo ją ochrzacilam) juz ją Kocham
Ja rzadko szminki używam, a teraz chciałabym jakieś różowo-czerwone odcienie hmm ale sama nie wiem jeszcze :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-16, 19:16   #3930
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Ja rzadko szminki używam, a teraz chciałabym jakieś różowo-czerwone odcienie hmm ale sama nie wiem jeszcze :-D
To Ja właśnie Kocham szminki a do Twojego typu urody to aż się prosi jakiś piękny odcień czerwieni

Emilka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości