![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
![]() a chińszczyzny u nas nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
To widocznie macie malo absorbujace dzieciaczki skoro zawsze dajecie rade ze wszystkimi obowiazkami
![]() ![]() Czasem jak zjemy faktycznie jajecznice czy nawet kanapki albo jakis gotowy sloik na obiad to przeciez nikt od razu nie umrze:P Thefall a odnosnie porodu jak piszesz ze az tak nie boli to tez jest dobry przyklad jak porody moga sie od siebie roznic ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
No właśnie mój jest tak absorbujacy ze nieraz nie mam pięciu minut żeby iść do łazienki na dwójkę bo juz jest ryk. A co dopiero gotować obiad. Pomijam już fakt, że ja gotować nie umiem...
![]() My oboje palilismy bardzo dużo i na końcówce ciąży i teraz mnie dosłownie nosi żeby zajarac i obiecalismy sobie ze nie będziemy tego tematu przed sobą ukrywać. Stąd jestem naprawdę wściekła na tz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A widziałaś ten film zuken? Facet tam tak skakał na tym łóżku jakby go ćwiartowali a na koniec zerwał te elektrody z brzucha ![]() Wiesz, ja muszę konkretnie podjeść bo w sumie jem teraz 3 razy dziennie... źle, wiem, ale tak wychodzi. Na początku mamuśka mi gotowała, a po 2 tyg. już się zorganizowałam i nawet to wychodzi. Gotuję na raty jak młody ma drzemki, a jak jest nieznośny to te moje mrożonki wyciągamy. Cały dzień na ten obiad czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę że dużo ważniejsza kwestia jest rzucenie palenia, zwłaszcza jak na świecie pojawia się dziecko, które będziesz dotykać, całować, oddychać przy nim fajami(nie wspomnę o kwestii finansowej) niż sprawa ugotowanego codziennie obiadu... Moni widzę że bardzo kochasz swojego męża ale to nie prawda że nie może rzucić i szkoda że przymykasz na to oko...
Ja nie lubie takiego szufladkowania że jak siedzę w domu z dzieckiem to muszę ugotowac. Nie muszę. A jak to zrobię to moja dobra wola i wtedy dopiero jest miło ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie tyle nie umiem gotować co nie lubie.. Ale mój tz wie o tym od dawna. The fall jak nie możesz kebaba a chipsy jesz hehe
Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Kochanego ciałka nigdy nie za wiele chudzinko ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze kilka dni po zrobieniu testu palilam :-\ ciezko bylo się rozstac z nalogiem. A teraz niestety znów mam ochotę zapalic, ale wiem, że nie warto.
Jak robię obiad, to Kostka sadzam w bujaczku w kuchni i śpiewam mu piosenki. Najważniejsze to nastawiac sobie minutnik, jak się jest poza kuchnia. Z dzieckiem łatwo się zagapic. Juz jedna szarlotke przypalilam w tydz. po porodzie. Tak się chcialam poisac przed babcia, że sobie tak świetnie radzę ;-)
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Chudzinko hahaha
Jasne ![]() ![]() Też nie umiem gotować tzn zup Muszę się nauczyć ale jak na razie nie mam czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Ja do bulionu dodawalam zupy z torebki ^_^ teraz niestety zakaz gotowców. Synek ma okropnie czerwone policzki i muszę całkowicie wykluczyc z diety nabial...
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Lekarz powiedział ze to od nabiału ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nastawiasz i samo się robi ![]() Dzisiaj robię ogórkowa, jak uda mi się wyrwać do sklepu ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Ja mam dzisiaj rosół. Mąż wczoraj zrobił cały gar a ja mam tylko ugotować makaron zanim wróci z pracy. Ciekawe czy się uda.
![]() Ja bym bardzo chętnie wróciła do papierosów bo po prostu lubię palić. Jedyne co mnie odstrasza to cena. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Przyjedz do mnie to też mi zrobisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyślę Ci słoik zupy na Święta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potwierdzam, zupy najłatwiejsze i jak się gotuje dla 2 osób to zostaje na następny dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Ja jak nie mam czasu na obad to zawsze mam w zamrazalce cos od mamy
![]() ![]() A z paleniem to powiem wam, ze wkurza mnie jak ktos nie umyje rak i mi do dziecka z takimi smierdzacymi lapami...krzycze wtedy ![]() ![]() Ide na obiad dzis nd wec mam gotowe u mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mnie wkurza jak ktoś mi przychodzi taki śmierdzący od razu po faji i do dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Albo mleko, albo jajka, albo hgw ;-) stawiam na mleko, bo jadlam czesto salatki z majonezem i rurki waniliowe...
U mnie dzis pomidorowa. Ja zrobilam w piatek rosol, a dzisiaj tz przerobil na pomidorowa ![]()
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Moj dzieciaczek jest mega grzeczny sam sie pobawi w bujaku pogada wiec ja gotuje obiady sprzetam. Ale jak jest gorszy dzien no to odgrzewanko czegos z zamrqzalnika lub cos na dowoz. Nie robimy z tego problemu. Moj maz je w pracy ja gotuje i dla niego pakuje w pojemnik na nast dzien. Pozno wraca wiec bez sensu zeby dop jadl obiad lepiej jak sie z synkiem pobawi.
Ale przez to ze sie zajmuje malym i domem to nabforum mam malo czasu i dlatego dlugo nie wchodzilam. Cos za cos. Moj tz pali ale nigdy w domu w sensie ze tylko w pracy i malo coraz mniej widze ze probuje rzucic. Malymi krroczkami i mu soe uda. Wierze w niego zabronilam mu tylko jak do domu wraca zwby nie smierdzial. Ja nigdy nie palilam i muaze przyznacc ze nie wyczuwam od niego papierosow ![]()
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie szczęśliwe mamusie!
Chciałam pogratulować wszystkim wspaniałych pociech!!! Napisałam kiedyś u Was 5 postów na krzyż ![]() Ja urodziłam 15 sierpnia (3 dni przed terminem) zdrowego synka Błażejka.
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie pisz ze masz mega grzeczne dziecko kore presypia cale noce a w dzien jak nie spi to sie samo bawi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to moja 2 - letnia córeczka nadrabia za niego więc nie mam tak dobrze. Mały jeszcze dużo śpi w ciągu dnia i mogę wtedy spędzać czas z córcią, ugotować obiad itp. Na to drugie niby mam czas ale nie zawsze mi się chce ![]() Ostatnio mamy wieczny szpital, na szczęście tylko przeziębienia i obywa się bez antybiotyku. Chociaż Błażej mam już jeden na koncie - mając niespełna miesiąc wylądował w szpitalu z powodu zapalenia płuc. Czekam z niecierpliwością na zimę, niech już pozdychają wszystkie wirusy ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48953009]Mój tz rzucił po przeczytaniu książki "jak skutecznie rzucić palenie". Nie wiem co ona w sobie ma, ale rzucil on, jego brat, teściowa i jeszcze kilka znajomych osób. Może warto spróbować...[/QUOTE]
Ja po przeczytaniu tej książki i plus tabexy rzuciłam, ale na m-c ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.