Czerwcowe Mamusie 2015 :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-16, 11:52   #4741
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
wow, prosze prosze godne pochwały. Dobrze, ze zdrowie Ci pozwala, bo wiesz nie w każdej ciąży tak sie da. Ja mam nadzieje, ze w tej będę w ruchu, może nie zaraz siłownia, ale basen.....i dłuzsze spacery. Mam niestety dodatkowe schorzenie : w obu barkach mam niestabilność ściegna dwugłowego i wapniejące zapalenie ścięgien co niestety dyskwalifikuje mnie na siłowni i w mocno ogranicza mozliwości pływackie. No ale przeciez nie siąde i nie będe sie użalać bo stetryczeje do reszty

ojj to współczuję....

ja na siłowni raczej np na bieżnie czy na rowerek poszłabym sobie, żeby chociaż troszkę sie rozruszać a prawdziwe ćwiczenia zaczną się jakiś czas po porodzie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:57   #4742
lubiekawe5
Rozeznanie

A i jeszcze tak dopytam, bo nie doczytałam.
Dziewczyny Co ze SŁOdką i jej maleństwem?
Bo zapisana jest w mamach aniołków, ale nie kojarzę, ze u niej koniec.........
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:58   #4743
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
wow, prosze prosze godne pochwały. Dobrze, ze zdrowie Ci pozwala, bo wiesz nie w każdej ciąży tak sie da. Ja mam nadzieje, ze w tej będę w ruchu, może nie zaraz siłownia, ale basen.....i dłuzsze spacery. Mam niestety dodatkowe schorzenie : w obu barkach mam niestabilność ściegna dwugłowego i wapniejące zapalenie ścięgien co niestety dyskwalifikuje mnie na siłowni i w mocno ogranicza mozliwości pływackie. No ale przeciez nie siąde i nie będe sie użalać bo stetryczeje do reszty
Ja na szczęście oprócz upośledzonego kręgosłupa daje rade
Choć w tej ciąży czuje się fatalnie. Póki co mam prawdopodobnie krwiaka wiec mam leżeć ile dam rade ale to nie potrwa wiecznie a wiem ze ruch pomaga w samopoczuciu. W ciąży z każdym miesiącem jest ciężej wiec tylko dobra kondycja ratuje.
Przypomnialam sobie ze poprzednio w 8 miesiącu byłam na kajakach

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
A i jeszcze tak dopytam, bo nie doczytałam.
Dziewczyny Co ze SŁOdką i jej maleństwem?
Bo zapisana jest w mamach aniołków, ale nie kojarzę, ze u niej koniec.........
No niestety

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 12:03   #4744
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ojj to współczuję....

ja na siłowni raczej np na bieżnie czy na rowerek poszłabym sobie, żeby chociaż troszkę sie rozruszać a prawdziwe ćwiczenia zaczną się jakiś czas po porodzie
wiesz, ja mam siłownie w domu na dole bo mój mąż ćwiczy codziennie od wielu lat i na żadnej siłowni w mieście nie mają już tak dużych ciężarów do podnoszenia na jakich on ćwiczy, więc z salonu zrobił siłke i pozamawiał sprzęt i hantle na zamówienie. Mam tam wszytko prócz bieżni, ale i tak jakoś tam nie chodze tylko jeżdżę na basen.
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-16, 12:15   #4745
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja to sie ciesze ze w tej ciazy moge normalnie chodzic, pracowac (chociaz ciagle przeziebienia, infekcje rozne lapie), na spacer moge wyjsc i w ogole. W poprzedniej od samego poczatku oszczedzanie sie, leki, potem lezenie i znowu oszczedzanie sie. O silowni itp nie odwaze sie nawet pomyslec po przejsciach ale na basen bym poszla.. tylko wlasnie.. obawiam sie infekcji.. Jak do poprzedniej ciazy nic sie mnie nie czepialo tak od porodu ciagle cos, na roznych plaszczyznach zdrowotnych :/
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 12:22   #4746
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja mam siłownie w domu na dole bo mój mąż ćwiczy codziennie od wielu lat i na żadnej siłowni w mieście nie mają już tak dużych ciężarów do podnoszenia na jakich on ćwiczy, więc z salonu zrobił siłke i pozamawiał sprzęt i hantle na zamówienie. Mam tam wszytko prócz bieżni, ale i tak jakoś tam nie chodze tylko jeżdżę na basen.

oo to fajnie pokombinował to jakie bierze ciężary że nigdzie takich nie mają??

chciałabym jakiś sprzęt mieć w domu, ale na naszym mieszkaniu niestety nic sie nie zmieści
Stary 2014-11-16, 12:40   #4747
Cos_
Zakorzenienie

Pierożkowa już myślałam,że coś mam pokićkane :P dzięki
Masija apap podobno można brać,ale dopytaj lekarza,ale mnie też głowa tak strasznie bolała czasami przez dwa tyg.dzień w dzień zaraz na początku ciąży nie zmuszaj się do jedzenia mięsa,też mam ten problem i mówiłam o nim ginowi,stwierdził że narazie nie ma sensu się zmuszać jak są mdłości tylko jeść to na co ma się ochotę
Myboy to może zainwestuj w xboxa i nike trenera na kinecta i np.zumbę
Mam nadzieję,że jak tylko skończą mi się mdłości coś się będę mogła poruszać,bo przed zajściem codziennie ćwiczyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-16, 12:44   #4748
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja też planuje na siłownie znowu sie zapisać
Podziwiam Ja teraz prowadzę typowo kanapowy tryb życia. Mój orbitrek się kurzy na poddaszu od kilku tygodni.. Ale nie odważę się zaryzykować w ciąży- zresztą pedałowanie jest w tym stanie chyba niewskazane

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja to sie ciesze ze w tej ciazy moge normalnie chodzic, pracowac (chociaz ciagle przeziebienia, infekcje rozne lapie), na spacer moge wyjsc i w ogole. W poprzedniej od samego poczatku oszczedzanie sie, leki, potem lezenie i znowu oszczedzanie sie. O silowni itp nie odwaze sie nawet pomyslec po przejsciach ale na basen bym poszla.. tylko wlasnie.. obawiam sie infekcji.. Jak do poprzedniej ciazy nic sie mnie nie czepialo tak od porodu ciagle cos, na roznych plaszczyznach zdrowotnych :/
ja mam podobnie. Może jakoś w połowie ciąży odważę się na basen- jak nie będę miała żadnych infekcji. Teraz i tak nie nadaję się do żadnej aktywności fizycznej. Wczoraj wieczorem po godzinie w CH czułam się jakbym miała za chwilę paść na podłogę. Planuję, że po porodzie, jak tylko dojdę do siebie po cc, wezmę się za siebie. Zresztą karmienie bardzo pomaga w walce o sylwetkę po ciąży
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 12:48   #4749
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Podziwiam Ja teraz prowadzę typowo kanapowy tryb życia. Mój orbitrek się kurzy na poddaszu od kilku tygodni.. Ale nie odważę się zaryzykować w ciąży- zresztą pedałowanie jest w tym stanie chyba niewskazane

ja mam podobnie. Może jakoś w połowie ciąży odważę się na basen- jak nie będę miała żadnych infekcji. Teraz i tak nie nadaję się do żadnej aktywności fizycznej. Wczoraj wieczorem po godzinie w CH czułam się jakbym miała za chwilę paść na podłogę. Planuję, że po porodzie, jak tylko dojdę do siebie po cc, wezmę się za siebie. Zresztą karmienie bardzo pomaga w walce o sylwetkę po ciąży
Akurat orbitrek to jedno z lepszych urządzeń w ciąży bo masz izolowany zakres ruchu. Tak samo rower.
Bieżnia i zumba są niewskazane szczególnie w wypadku jakichś dolegliwości

[/RIGHT]
Stary 2014-11-16, 12:53   #4750
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Akurat orbitrek to jedno z lepszych urządzeń w ciąży bo masz izolowany zakres ruchu. Tak samo rower.
Bieżnia i zumba są niewskazane szczególnie w wypadku jakichś dolegliwości
Masz rację. Właśnie doczytałam. Zaczekam jednak jeszcze kilka tygodni. Może mdłości zanikną???
Stary 2014-11-16, 12:59   #4751
Marei
Zakorzenienie

Zazdroszczę wam dziewczyny, ja nie mam siły na nic. Poszłabym na basen, ale zanim bym doszła na miejsce byłabym zmęczona... nawet na gimnastykę z piłką nie mam siły. Tylkk spaaaaaaać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-16, 13:14   #4752
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
oo to fajnie pokombinował to jakie bierze ciężary że nigdzie takich nie mają??

chciałabym jakiś sprzęt mieć w domu, ale na naszym mieszkaniu niestety nic sie nie zmieści
wiesz co, żebym czegoś nie pomyliła ale głównie chodzi chyba o triceps. W wiekszości siłowni pojedyńcze hantle kończą się na 40-45 kg, rzadko kiedy na 50kg, a ten mój ćwiczy 55-60 kg. Pare tyś zł poświęcił żeby na zamówienie takie duze mu porobili
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-16, 13:27   #4753
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

heeloł.....żyję i wczoraj zaczęłam 11 tydzień

jakoś nie bardzo mam wenę na pisanie....wczoraj przeleżałam cały dzień bo mnie glut położył do łóżka....dzisiaj już ciut lepiej

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:51   #4754
masija
Zakorzenienie

Cytat:
a nie, to u mnie nie rodzina i normalnie umowa na czas nieokreślony.

a co do basenu dziewczynki kochane, to ja wam powiem iz pływam regularnie od 7 lat. Nie wyobrażam sobie nie pływać he he. W ciąży też oczywiście pływałam, tylko unikałam jacuzzi. No i nie każda mama może pływać, jak ma predyspozycje do infekcji lub inne przeciwwskazania - to niestety
Ja tez mam poważne kłopoty z kręgosłupem. Prze wiele lat noszenia dużego biustu nabawiłam się kifoz i skolioz, oraz dyskopatii odcinka lędźwiowego, mam tez rwe kulszową. Tera po zmniejszeniu biustu jest lepiej, ale nie rewelacyjnie
Uwielbiam basen ale właśnie przez infekcje nie mogę chodzić.. Na bank po 1 wyjściu bym coś złapała.

Zresztą nie mam na nic siły.
Jak mam dobry dzień to chcę coś porobić-wczoraj posprzątałam, etc. a wieczorem byłam tak zadyszana, obolała, że szkoda gadać. Muszę chyba zwolnić nie o 1/3 ale o wiele więcej
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Pierożkowa już myślałam,że coś mam pokićkane :P dzięki
Masija apap podobno można brać,ale dopytaj lekarza,ale mnie też głowa tak strasznie bolała czasami przez dwa tyg.dzień w dzień zaraz na początku ciąży nie zmuszaj się do jedzenia mięsa,też mam ten problem i mówiłam o nim ginowi,stwierdził że narazie nie ma sensu się zmuszać jak są mdłości tylko jeść to na co ma się ochotę
Myboy to może zainwestuj w xboxa i nike trenera na kinecta i np.zumbę
Mam nadzieję,że jak tylko skończą mi się mdłości coś się będę mogła poruszać,bo przed zajściem codziennie ćwiczyłam
Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Mnie też swojego czasu męczyły bóle głowy i gin powiedział, żeby wtedy wziąć sobie paracetamol
Lepiej wziąć niż się męczyć
Dzięki kochane
Mój też mówił, że paracetamol ok, apap ok ale z tego wszystkiego, to ja bym musiała jeść 2 opakowanie już. I najlepiej codziennie-tak mnie boli głowa-dzień na dzień
Myślałam dzisiaj, że już powoli przechodzi ale znowu przyszedł cholerny ból Siedzę z termoforem na karku i jest ciut lepiej. Ale jak długo...

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
heeloł.....żyję i wczoraj zaczęłam 11 tydzień

jakoś nie bardzo mam wenę na pisanie....wczoraj przeleżałam cały dzień bo mnie glut położył do łóżka....dzisiaj już ciut lepiej
Nooo, w końcu
Kuruj się kochana
Niestety idzie sezon na choróbska

Ej, a powiedzcie mi-jak załatwicie sprawę płaszcza na zimę? Macie może jakieś większe czy dacie radę śmigać w tych co macie?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 13:58   #4755
myboyismine
Zakorzenienie

ja lekarza pytałam i powiedział, że spokojnie mogę sobie chodzić ćwiczyć na bieżni czy rowerku i podobnych
Stary 2014-11-16, 14:29   #4756
tassia
Zakorzenienie

Ja płaszcz mam zakładany bez zamka. I kurtkę narciarska. Ale do końca lutego to będzie dopiero 5 miesiąc a to takie wypierdki będą a nie brzuchy

[/RIGHT]
Stary 2014-11-16, 14:34   #4757
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ej, a powiedzcie mi-jak załatwicie sprawę płaszcza na zimę? Macie może jakieś większe czy dacie radę śmigać w tych co macie?
na pewno kupię. Myślę u jakiejś używce z allegro tak do 80-100 zł max. Nawet teraz przeglądałam

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Ja płaszcz mam zakładany bez zamka. I kurtkę narciarska. Ale do końca lutego to będzie dopiero 5 miesiąc a to takie wypierdki będą a nie brzuchy
chyba 6 już. Ja zacznę 4 miesiąc pod koniec grudnia, a mam tp na 1 lipca. A w marcu też pewnie trzeba będzie jeszcze pomykać w zimowych ubraniach raczej.
Stary 2014-11-16, 15:14   #4758
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
liczę, że nie będę potrzebować.. poprzednio miałam zwykłą większą kurtkę, ale rodziłam w marcu i do samego końca musiałam nosić zimową kurtkę bo zima długa była. teraz nie nastawiam się, jak brzuch urośnie będę kombinować, na zapas nie ma sensu, nie wiadomo jaka zima będzie. termin mam na koniec maja/początek czerwca, więc luty będzie 6 m-cem ciąży to nie powinien być duży brzuch
Stary 2014-11-16, 15:54   #4759
industria
Zakorzenienie

Ja mam plaszczyk- kurtke w ksztalcie "A" i jedną kurtke oversize wiec z tym nie powinnam miec problemu

Strasznego lenia dzis mam. Caly dzien leze w pidzamie, nawet obiadu nie gotowalam bo nie mam sily na szczescie mam wyrozumialego męza wlasnie mi wczoraj kupil " cięzarowką przez 9 miesiecy" . Ktoras z was to polecala. Faktycznie fajna ksiązka. Super sie czyta, a ile sie uśmiałam
industria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-16, 16:00   #4760
tassia
Zakorzenienie

Zazdroszcze tym które mogą cały dzień leniuchowac. Mnie brzdac wyjątkowo nie pozwala. Non stop biegam, podnosze, przekładam, jeździe jezdzikiem, wymyslam zabawy ehhh

[/RIGHT]
Stary 2014-11-16, 16:03   #4761
fartuch
Zakorzenienie

Ja też rzadko piszę, bo zwyczajnie mi się nie chce...Spałabym cały dzień Dziś od dawien dawna pofarbowałam sobie sama włosy w domu, dotychczas robiłam to u fryzjera... i wyszedł mega za ciemny kolor i wyglądam jak śmierć chciałam w domu by nie wdychać tych świństw tyle, i przy otwartym oknie...

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2014-11-16 o 16:04
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 16:36   #4762
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
na pewno kupię. Myślę u jakiejś używce z allegro tak do 80-100 zł max. Nawet teraz przeglądałam

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

chyba 6 już. Ja zacznę 4 miesiąc pod koniec grudnia, a mam tp na 1 lipca. A w marcu też pewnie trzeba będzie jeszcze pomykać w zimowych ubraniach raczej.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
liczę, że nie będę potrzebować.. poprzednio miałam zwykłą większą kurtkę, ale rodziłam w marcu i do samego końca musiałam nosić zimową kurtkę bo zima długa była. teraz nie nastawiam się, jak brzuch urośnie będę kombinować, na zapas nie ma sensu, nie wiadomo jaka zima będzie. termin mam na koniec maja/początek czerwca, więc luty będzie 6 m-cem ciąży to nie powinien być duży brzuch
W sumie macie rację. Na razie nie warto a w sumie styczeń luty to będzie 5/6 miesiąc.. Na razie w jedną puchową się mieszczę chociaż pasek musiałam odstawić

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 16:52   #4763
myboyismine
Zakorzenienie

ja planuje kupić i tak kurtkę, ale pewnie w grudniu, może kupię jakąś luźniejszą...zobaczymy

jak będzie w nowym roku potrzebna większa to mam starszą jedną luźną, albo może coś na wyprzedaży się upoluje damy radę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-16, 17:23   #4764
lubiekawe5
Rozeznanie

hmm, a ja dziewczyny kupiłam sobie płaszczyk taki przed kolanko z puchu. Chciałam żeby był leciutki ale i ciepły. No i jestem mega zadowolona. Poza tym mam futro z kózek afgańskich takie kloszowane, więc spoko przebiegam zime.
Zresztą nie przewiduje dużego brzucha na te miesiące bo ja mam termin na koniec czerwca.
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-16, 17:24   #4765
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Zazdroszcze tym które mogą cały dzień leniuchowac. Mnie brzdac wyjątkowo nie pozwala. Non stop biegam, podnosze, przekładam, jeździe jezdzikiem, wymyslam zabawy ehhh
ot, paradoks. poprzednio koszmarnie się wynudziłam leżąc i stresując się, już nawet nie miałam ochoty na książki i filmy, miałam przesyt wszystkiego a teraz chętnie poleniłabym się cały dzień..

Cytat:
W sumie macie rację. Na razie nie warto a w sumie styczeń luty to będzie 5/6 miesiąc.. Na razie w jedną puchową się mieszczę chociaż pasek musiałam odstawić
na 5/6 miesiąc myślę, że dużo łatwiej będzie w razie czego znaleźć zwykłą kurtkę w odpowiednim kroju niż typową ciążową, o nie wbrew pozorom wcale nie tak łatwo a ceny na prawdę powalają i pewnie więcej się takiej kurtki nie założy.
Stary 2014-11-16, 17:44   #4766
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
No nie, Tego akurat nie zazdroszczę miałam iść do łóżka ale wyczaiłam w tv 'wichrowe wzgorza' no i dopiero się skończyło no ale jutro Tż wstaje do Małej ok 7 rano wiec ja będę gnić w lozku
To tego ja Ci zazdroszczę..
Cytat:
U mnie podobnie. Rezonans podobno można w ciąży wiec jakby się okazało ze będziesz miała duży problem to warto się zorientować.
Mnie neurochirurg zabronił zachodzić w ciążę bo jak dysk wypadnie w trakcie ciąży to tragedia. Ale poprzednia ciążę znioslam super. Tylko przez tydzień miałam gigantyczny bol i lezenie a takto cala ciążę czulam się super. Problem zaczął się po cesarce i nie chodzilam 2 tygodnie.
Ekstra mam ćwiczenia - codziennie 5-15minut i prawie nie odczuwał dolegliwości
Opisze ci jedno. Mam nadzieje ze zrozumiesz
Kladziesz się na plecach i prawa nogę zginasz w kolanie. Kolano opierasz o ziemie za lewa noga.
Prawa rękę wyciagasz maksymalnie w prawa stronę i lezysz tak minute
Potem to samo z drugiej strony

Jak bolalynie plecy to robilam to co 2 godziny i naprawdę pomaga.
A tak to polecam naprawdę dużo basenu w ciąży i w kryzysowej sytuacji kinesiotaping
To może najpierw umówię się do neurologa na wizytę i zorientuję się, co zrobić. Tylko te terminy takie odległe.. Najwyżej pójdę prywatnie.
Wczoraj mnie tak okropnie bolały plecy, że myślałam, że oszaleję, a przecież to jeszcze nie od ciąży.. Dzisiaj jest już dobrze, ale takie bóle mogą nadejść. Ja sama mam kilka nadprogramowych kilogramów, a co dopiero jak jeszcze przytyję i dziecko będzie większe..

Dzięki, spróbuję jak będzie bolało. Chodziłam w sierpniu do fizjoterapeutki i ona mówiła, że ćwiczenia mają głównie polegać na odciążeniu kręgosłupa.
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 17:47   #4767
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
To tego ja Ci zazdroszczę..

To może najpierw umówię się do neurologa na wizytę i zorientuję się, co zrobić. Tylko te terminy takie odległe.. Najwyżej pójdę prywatnie.
Wczoraj mnie tak okropnie bolały plecy, że myślałam, że oszaleję, a przecież to jeszcze nie od ciąży.. Dzisiaj jest już dobrze, ale takie bóle mogą nadejść. Ja sama mam kilka nadprogramowych kilogramów, a co dopiero jak jeszcze przytyję i dziecko będzie większe..

Dzięki, spróbuję jak będzie bolało. Chodziłam w sierpniu do fizjoterapeutki i ona mówiła, że ćwiczenia mają głównie polegać na odciążeniu kręgosłupa.
Te ćwiczenia takie są.
Myślę ze za wcześnie na wizytę u neurologa w sprawie porodu bo ci powie: proszę przyjść 6 tygodni przed porodem adio.

[/RIGHT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-16, 17:49   #4768
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na pewno nie dam rady chodzić w tym, co mam. Cycki mi tak urosły, że w płaszczu się już ledwo dopinam i to widać już, więc póki jest ciepło to nie zapinam..

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Te ćwiczenia takie są.
Myślę ze za wcześnie na wizytę u neurologa w sprawie porodu bo ci powie: proszę przyjść 6 tygodni przed porodem adio.
No właśnie, tylko czy to ma być neurolog czy neurochirurg?
Stary 2014-11-16, 17:53   #4769
alexxxandraa
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
dołączam do Was, jeśli można? Mam 23 lata. To moja pierwsza ciąża. Według moich obliczeń to koniec 8 tyg. Niestety według tylko moich, bo ginekolog u którego byłam jakoś mało rozmowny;/ byłam już 2-krotnie. Badania krwi miałam więc ciąża potwierdzona, ale o dacie porodu dowiedziałam się z karty porodu, która przeczytałam po wizycie. USG nie miałam i nie powiedział kiedy mogę się spodziewać. W środę idę do innego ginekologa, może dowiem się coś więcej
alexxxandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 17:58   #4770
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
dołączam do Was, jeśli można? Mam 23 lata. To moja pierwsza ciąża. Według moich obliczeń to koniec 8 tyg. Niestety według tylko moich, bo ginekolog u którego byłam jakoś mało rozmowny;/ byłam już 2-krotnie. Badania krwi miałam więc ciąża potwierdzona, ale o dacie porodu dowiedziałam się z karty porodu, która przeczytałam po wizycie. USG nie miałam i nie powiedział kiedy mogę się spodziewać. W środę idę do innego ginekologa, może dowiem się coś więcej
Hej
I na kiedy masz termin?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości