|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Łazienka będzie w szarosciach bo znalazlam tanie plytki. Nie będzie szału bo doprowadzenie wszystkiego od zera nawet przy małym metrazu to sporo kasy Ale chociaż niektóre pomysły chce zrealizować. Ewulka, Nawijka : sufit też macie w chałwie? |
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co nam sie wczoraj przytrafilo?
Mielismy wczoraj z TZ wychodne. Najpierw domowka u kolegi, potem towarzystwo sie podzielilo, bo nie wszyscy chcieli isc na impreze. Poszlismy w 4 - ja, TZ i dwoch kumpli. Bawimy sie, tanczymy, nagle poczulismy piekacy bol w gardlach, wszyscy zaczeli kaszlec, nikt nie wie o co chodzi, ochrona ewakuowala klub na zewnatrz. Wiecie co sie okazalo? Naszych dwoch kumpli bawilo sie kawalek od nas. Jeden z nich w tancu uderzyl jakiegos kolesia, nawiazala sie pyskowka jak to u facetow. Jeden z tamtych chcial uderzyc naszego kolege, zamachnal sie, ale kolega zrobil 2 razy unik (niewiele pil, takze byl w miare trzezwy) i tamten nie trafil. Wiec sie wkurzyl i prysnal mu po oczach gazem pieprzowym. Drugi kumpel sie w to wplatal i tez oberwal gazem. Dziewczyny jaka to byla masakra... oni dobre 15min nic na oczy nie widzieli, lzy sie laly,z nosa lecialo, twarz cala czerwona, okulary ktos im stracil jak wybiegal z klubu... Mnie gardlo okropnie pieklo, kaszlalam jak glupia, a przeciez bylam dosc daleko od tej akcji. Takze nie wyobrazam sobie jak ich musialo to bolec. Przyjechala policja, nie wiem w sumie po co, bo stwierdzili, ze nic nie moga zrobic,nie wiedza kto zaczal itp. i pojechali. I wrocilismy do domu... Godzina 4 gdzies byla. A taka byla fajna impreza :/ Nie wiem, kiedys faceci dali sobie po pyskach i spokoj. A teraz? Tylko czekac na noze, kastety itp. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- DEBRAH, nie, nie podobaja mi sie kolorowe sufity. Mamy bialy. Wyglada to mniej wiecej tak (sypialnia, zdjecie z neta): http://i.deccoria.strefa.com.pl/file...bcdcdf2d21.jpg Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-16 o 16:15 |
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
mika mozesz sama przygotowac herbate.
Trzeba obrac kukurydze i same ziarna polozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. Piec 2,5 godziny w temp.100 st C. Po poltorej godziny lekko przemieszac ziarna i kontynuowac az do uzyskani koloru z punktu 5. Tak uprazone ziarna zalc wratkiem - na 100ml 1lyzka ziaren. Daj znac, czy wyprobujesz http://cookpad.com/recipe/2801054 |
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
neti, ja mysle tak jak gojka, jakis drobiazg, malutka ksiazeczka, do tego jakies jajko niespodzianke moze. Koszt niewielki a dla dzieci to zawsze radosc
![]() misia jaki szok! co za bezmyslnosc tych policjantow!!! A oni w UK chyba mieszkaja? Mam nadzieje, ze przyszly szwagier juz ok? Matko, zawalu bym dostala ![]() mala moze to zabrzmi banalnie ale nie ma opcji, zeby Mariusz poszedl mu to mleko zrobic? wspolczuje ![]() pstryczku super! u nas tez dzisiaj z rana maly sukces, zobaczymy jak bedzie dalej ![]() nawijko ale historia
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nafijko kiedys mieliśmy podobna histore z tym ze kolega skończył ze zlamana szczena i chodzil w szynie na szczece ponad miesiac a gaz faktycznie strasznie pieczę Fajnie ze macie wychodne my oprocz wesel i jakiegoś grila nic a teraz to już nikt nam z dwójką nie zostanie wiec pojde moze kiedyś do klubu dla starszych pań
|
|
#3276 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, miałam jakieś 18 lat, wracałam z chłopakiem i jeszcze jedną parą od tej pary z domu, oni nas na autobus poszli odprowadzić i ekipa gnojków nas zaczepiła, mój chłopak gaz miał, walnął w nich, ale niestety wiatr wszystko na mnie podał :/ MASAKRA, uciekaliśmy przed tamtymi, wpadliśmy do jakiejś mordowni dla drobnych pijaczków, dobrze, że tam jakiś przytomny taksiarz był, zauważył co się dzieje i nas za darmo do domu zawiózł - do dzisiaj nie wiem, JAK uciekłam, bo nic nie widziałam :/ pieczenie twarzy koszmarne!
A dzisiaj jakiś idiota byłby mnie i dziewczynki na pasach rozjechał - wchodzę na jezdnię, a tu auto pędem wjeżdża! facet na bank albo naćpany albo pijany, bo 1) każdy widząc kobietę z dziećmi zaczyna hamować, nawet jakby to ona wymusiła (nie wymusiłam! zero kierunkowskazu ani nic!), 2) on nie wjechał normalnie, tylko ściął zakręt tak, że prawie na drugi chodnik wjechał :/ Po czym pożarłam się z 2 kobietami, z psami, jedna miała psa luzem puszczonego i on do nas dobiegał, Agatka się boi, kobieta oczywiście "ale on nie gryzie" - i we mnie się zagotowało. mówię - nie interesuje mnie to, pies ma być na smyczy i w kagańcu. A ona taka oburzona, że jak to, co ja opowiadam. No to się pytam: da mi pani gwarancję na piśmie, że pies NIE ugryzie? Nie, prawda? Przepisy są jasne i koniec, tu w ogóle nie ma co dyskutować. Durna i tyle. |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ojej a wiesz co? Ostatnio jrchalam z tz i przrd samym autrm jakas madra mamuska z dwojka malenkich dzieci eyskoczyla nam prosto przed maske oczywiscie e niedozwolonym miejscu tz wyhamowal choc jechal bardzo wolno bo mowil ze z daleka widzial ze ona cos kombinuje.... byl w takim szoku ze az stanal na chwile i wszyscy zaczeli trabic a baba? Zdziwiona.....
P.s u nas farby zabraly mi dziecko.... dwie sesje,kazda po 1.5 h szoook Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJA, wow, to tez niezla historia :/
Dobrze, ze nic Wam nie jest! Glosowalyscie? Ja nie moglam, nie wzielam zaswiadczenia. A zawsze chodze na wybory mimo niezbyt pochlebnej opinii o politykach. |
|
|
|
#3279 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, tu ewidentnie facet winien
|
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
neti mysle, ze mozesz zaniesc jakis symboliczny drobiazg, u nas na swieta czy urodziny niania zawsze cos drobnego przynosi, my rowniez ja obdarowujemy z okazji swiat, dni kobiet czy urodzin. Swoja droga, jak wiecie, nasze ukochana niania konczy u nas prace z koncem roku, zastanawiam sie co wlasnie moglibysmy jej podarowac jako podziekowac za cale cieplo, milosc i opieka nasze bączka? insolito super, ze drugi chlopak, ja mysle, ze u nas tez tak bedzie ![]() mika gratuluje dziewuchy ![]() misiael mam nadzieje, ze szwagier juz w porzadku. debrah a nie obawiasz sie, ze malujac jedna sciane na zdecydowanie ciemniejszy kolor pomniejszycie sobie pomieszczenie? Moze zamiast filetu, kilka tonow ciemniejszy ale ten sam kolor? ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Nawijko, w tych wyborach nie mozna bylo brac zaswiadczen, trZeba glosowac w miejscach zameldowania, czy udokumentowanego zamieszkania. |
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, zle sie wyrazilam, zbyt skrotowo - generalnie zawalilam sprawe, bo myslalam, ze bede ujeta w spisie wyborczym, ale wyszlo inaczej.
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze albo meldunek, albo zgloszone miejsce zamieszkanie, w tedy dopisuja wlasnie do list wyborczych. Mi chodzilo o to, ze to jedyne wybory, gdzie nie mozna wziac sobie zaswiadczenia do glosowania i glosowac gdziekolwiek. |
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
my dzisiaj z Babciami byłysmy w Ikei, Hania dostała pacynki, stolik z krzesełkami, garaż z samochodzikami i pociągi jest szał! i przez te babki nie wiem już zupełnie co kupić na święta![]() ![]() aaa i bokeh kupuje tez to łóżeczko ![]() co do szwagra. czuje się fatalnie, w szpitali go oczywiście nie zostawili leży cały czas, wszystko go boli:/ moja Siostra musiała urlop wziąć i teraz nie wiadomo co z Jej przyjazdem do Polski na świeta.. ![]() i tak aniu Oni w UK mieszkają a co się okazało, jechał sobie rowerem, facet przed nim nagle zahamował i rąbnął w niego ten z tyłu a On równocześnie walnął w tego z przodu i wyleciał przez niego:/ no masakra. stracił przytomność i nawet go w szpitalu nie zostawili nawijko masakra z tym gazem:/ szaja dobrze, że Wam się nic nie stało mnie by 2 razy potrącili z wózkiem, miałam zielone i facet skręcał to musiałam uciekać do tyłu bo się nawet nie zatrzymał mika podoba mi się strasznie Irena Debrah my mamy w pokoju na 3 ścianach latte jedną pralinę duluxa i bardzo mi się to połączenie podoba;p
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo Dziękuję , ja tez czulam ze chlop będzie i taka niespodzianka
Misia Irena po mojej babci jest
|
#3286 |
|
Lurker ;)
|
Nie mam dzis cierpliwosci do tego malego szatana
. I tego duzego tez. Jak dobrze, ze jutro do zlobka
|
#3287 |
|
Konto usunięte
|
Ten duży?
|
|
|
|
#3288 |
|
Lurker ;)
|
Taa, nawet mu beda za to placic, nadgodziny
Dzis przeszla sama siebie, od rana do teraz( bo oczywiscie nadal nie spi ). W Smyku taki szal, ze tylko wzielismy kapcie i czapke, nie zdazylam zabawek nawet obejrzec... Pozniej byla histeria, bo zobaczyla Minnie i nie chciala wyjsc, tz wzial ja na rece to mu jajka pokopala
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
![]() z racj tego ze dzis wybory puscili nas godzine wczesniej do domu co bysmy zdazyli zaglosowac szkoda ze wybory nie sa co zjazd ![]() Cytat:
troche mala poza tym szukam samego budynku, na tym mi najbardzej zalezy. zwieziatka i taktory ma, brakuje szopy ale dziekuje za pamiec Cytat:
Kubson dzis prawie caly dzien beze mnie, jak wychodzilam to akurat sie obudzil i bylo zalosne maaaaaaaaamaaaaaaaa az lzy mialam w oczach wrocilam a ta mala kreatura tylko spojrzala na mnie, bylo O, mama! i sru dalej do traktorkow ![]() ciekawe kto u nas wygra wybory?
|
||
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzięki ze o mnie pamietacie, to bardzo mile. Ja jeszcze w dwupaku
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka lacze sie z Toba w bolu ja tez coraz trudniej znosze mysl o rozstaniu
zamiast samodzielnego spania Leos ze mna w lozku zrobilismy dwa kroki w tyl a ja nie potrafilam inaczej jestem przy nim na kazde jego maaaama a teraz jak mnie nie bedzie to co? Zle to rozrgralam jestem beznadziejna mam nadzieje ze nie bede go dalej zawodzic ((Jutro ostatni dzien w domu cos sie k9nczy cos zaczyna, ja jestem tego swiadoma a ten maly czlowieczek nie wie co za zmiany na niego czekaja Wyc mi sie chce Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-11-16 o 22:49 |
|
|
|
#3293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle uropu mi się nazbierało przez macierzyński No i zawsze miałam 20 dni urlpou a teraz się okazało że mam już 26 dni i naliczyli mi to też za poprzedni rok Teraz mam tydzień urlopu od jutra, a i tak zostaną mi jeszcze 2 tyg do wykorzystania ale to sobie zostawię jak moja mam będzie operację miała ![]() Cytat:
trzymaj sie!!Cytat:
ale "przygoda" [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48957324] A dzisiaj jakiś idiota byłby mnie i dziewczynki na pasach rozjechał - wchodzę na jezdnię, a tu auto pędem wjeżdża! facet na bank albo naćpany albo pijany, bo 1) każdy widząc kobietę z dziećmi zaczyna hamować, nawet jakby to ona wymusiła (nie wymusiłam! zero kierunkowskazu ani nic!), 2) on nie wjechał normalnie, tylko ściął zakręt tak, że prawie na drugi chodnik wjechał :/ Po czym pożarłam się z 2 kobietami, z psami, jedna miała psa luzem puszczonego i on do nas dobiegał, Agatka się boi, kobieta oczywiście "ale on nie gryzie" - i we mnie się zagotowało. mówię - nie interesuje mnie to, pies ma być na smyczy i w kagańcu. A ona taka oburzona, że jak to, co ja opowiadam. No to się pytam: da mi pani gwarancję na piśmie, że pies NIE ugryzie? Nie, prawda? Przepisy są jasne i koniec, tu w ogóle nie ma co dyskutować. Durna i tyle.[/QUOTE] O kurcze.Dobrze że nic Wam się nie stało! Cytat:
Chciałam tylko zagłosować na P. Prezydent. Chciałabym żeby wygrała bo dużo teraz zrobiła w sprawie mieszkań. Cytat:
Cytat:
---------------------------- Jestem dumna z córci. Codziennie robi ładnie siku do ubikacje (na nocnik nie chce). Coraz częściej woła. Na spacer zakładam jej pieluchę bo wiadomo...a jak przychodzimy to od razu woła że siku i aż przebiera nogami po czym okazuje sie że pielucha sucha Z tego co widzę to już sama to kontroluje i potrafi trzymać ![]() Wczoraj i dziś zrobiła qpkę Przepraszam że znów się chwalę, ale naprawdę dumna jestem ![]() Kupiłam Darii w biedrze książeczke z naklejkami za 8,99. Podoba jej się Co do tatuażu. Jutro idziemy z Tż zapytać do studia ile się czeka na termin i zapiszę się. Wzór już chyba wybrałam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-16 o 23:18 |
||||||
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Silver brawa dla Darii pokaz wzor
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przepraszam ze ja tylko o sobie ale jest mi tak zle ze nie wiem co mam robic... Cala noc nie spalam tz dzis dpal Leo i slyszalam jego zalosne plakanie zamiast sie cieszyc ze bedzie malrnsteo to mi sie robi niedobrzeWyje bez powodu,chcialam zostaeic dzis mlodego w domu a on nie chcial mowil ze chce do dzieci? Co ja dzisiaj zrobie z czasem? Dziewczyny jest mi tak zle to okropne Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze w salochodzie i rycze... ona chyba nie polubi zlobka... ; (((((( tak bardzo ppakala serce mi.peka....
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deli : również tule, ile to już trwa ? Nic się nie poprawia? Jak się zegnacie? |
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Deli glowa do gory moj maly dopiero w listopadzie przestal plakac a nie moze Amelki tz odwozic? U nas tak bylo i teraz jest sytuacja odwrotna ze przy tatusiu czasem sie rozklei przy mamie nigdy
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah bylk lepiej dopóki amelka nie zachorowala i miala przerwe tydzien... wcEsniej tez plakala ale dzis ech
(( ... marsii tzt pracuje e delegacji i d.pa
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Po chorobie która zrobiła przerwę na początku żłobka to macie praktycznie adaptację od nowa. .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

co za bezmyslnosc tych policjantow!!! A oni w UK chyba mieszkaja? Mam nadzieje, ze przyszly szwagier juz ok? Matko, zawalu bym dostala 

u nas tez dzisiaj z rana maly sukces, zobaczymy jak bedzie dalej 

jest szał! i przez te babki nie wiem już zupełnie co kupić na święta
leży cały czas, wszystko go boli:/ moja Siostra musiała urlop wziąć i teraz nie wiadomo co z Jej przyjazdem do Polski na świeta..