Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-16, 22:24   #3961
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Hasiap na serio w prywatnej klinice to luz blus ja samo cc dobrze wspominam opisze jak bede miala czas. Ale opieka po srednia w szczegolnosci jka nie moglam sie doprosic np z kolezanka z sali pielegniarki nowordkowej. Wsumie dziecko od cc non stop z toba czasem laskawie w nocy na chwile zabraly.
My w domu walczymy narazie bo mala caly czas piska w lozeczku. Nie wiem czy jej nie za zimno. Raczki chlodne znaczy jedna a kark cieply. Cycki mnie chyba bardziej bola niz szew. Odciagalam z jednej laktatorem to z 10 ml siary. Druga mnie tak boli ze nawet jak mala je to masakra
Stary 2014-11-16, 22:29   #3962
Karo89
Zakorzenienie

Hasiap szczegółowy opis ja tak nie zapamiętałam personelu na porodówce

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 22:42   #3963
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hasiap ale żeś dokładnie cesarkę opisała
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hasiap szczegółowy opis ja tak nie zapamiętałam personelu na porodówce
Oj zawsze jestem szczegółowa Czasem to mój problem właśnie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hasiap na serio w prywatnej klinice to luz blus ja samo cc dobrze wspominam opisze jak bede miala czas. Ale opieka po srednia w szczegolnosci jka nie moglam sie doprosic np z kolezanka z sali pielegniarki nowordkowej. Wsumie dziecko od cc non stop z toba czasem laskawie w nocy na chwile zabraly.
My w domu walczymy narazie bo mala caly czas piska w lozeczku. Nie wiem czy jej nie za zimno. Raczki chlodne znaczy jedna a kark cieply. Cycki mnie chyba bardziej bola niz szew. Odciagalam z jednej laktatorem to z 10 ml siary. Druga mnie tak boli ze nawet jak mala je to masakra
Alekaz w sumie moje piersi też strasznie mnie bolą Raz że są wielkie, a dwa że jak głazy. W nocy ciężko się z boku na bok przełożyć. A jeszcze jak mała bardziej uszczypnie tymi dziąsełkami to też niesamowity ból. Ale musimy to przetrwać Z każdym dniem musi być już tylko lepiej
Stary 2014-11-16, 23:03   #3964
karooka
Raczkowanie

Laski a gdzie sie podziewa Dolores?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 23:05   #3965
maczuma
Rozeznanie

Hasiap, ciekawy opis, dobrze wiedzieć takie szczegóły, dzięki

A o co chodzi z tymi palcami i macica? Jak Wy to mierzycie?
Stary 2014-11-16, 23:24   #3966
19Inka90
Wtajemniczenie

Fakt Dolores gdzieś zaginęła

Hasiap cudny opis,taki rzeczowy i na spokojnie

Maczuma,blow dzisiaj pisała ze w 36/38 tygodniu dno macicy powinno być zaraz pod mostkiem,jeżeli jest w odległości kilku palców to znaczy ze organizm powoli się szykuje do porodu

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 23:29   #3967
maczuma
Rozeznanie

To ja nie umiem wyczuć tego dna
Stary 2014-11-16, 23:33   #3968
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
To ja nie umiem wyczuć tego dna
tu jest obrazek: http://mailgrupowy.pl/files/html/665...l_1a44d5f4.jpg

maczuma, obmacaj sobie brzuch od góry, od piersi w dół - na stojąco. jak poczujesz takie twarde zaraz pod piersiami to brzuch jest wysoko, jak pod piersiami możesz wcisnąć rękę i jest miękko to macicę poczujesz niżej, jak taką duża kulę o wiele twardszą niż to co wyżej - wtedy znaczy że brzuch jest nisko.
Stary 2014-11-16, 23:51   #3969
Basjenia
Zadomowienie

to u mnie jest tak jakoś średnio ten brzuch...raz wyżej raz niżej...chociaż dzisiaj to kawe sobie mogłam postawić:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 06:44   #3970
maczuma
Rozeznanie

Dzięki blow

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Wstałam jeszcze w nocy, żeby być jak najwcześniej w labo, bo mąż mnie zawozi przed pracą. Byłam ponad pół godziny przed otwarciem a jestem 10! Niektórzy pewnie byli wczoraj Ale jak patrzę ile osób jest za mną... Szok
Stary 2014-11-17, 07:03   #3971
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma za wszystkie wyniki

Ja wczoraj kazalam TŻ przestawić meble w kąciku Mili i dzisiaj mam ostatecznie zamiar go dopiescic

Emilka
Stary 2014-11-17, 07:09   #3972
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Dzięki blow

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Wstałam jeszcze w nocy, żeby być jak najwcześniej w labo, bo mąż mnie zawozi przed pracą. Byłam ponad pół godziny przed otwarciem a jestem 10! Niektórzy pewnie byli wczoraj Ale jak patrzę ile osób jest za mną... Szok
Ja mieszkam na przeciwko przychodni i aby dostać się do jednej Pani doktor to ludzie już przed 5 stoją w kolejce a rejestracja jest od 7.

U mnie leje deszcz a miałam na miasto wyjść dokupić kilka rzeczy.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 07:34   #3973
Ringo6
Zadomowienie

Dzien dobry.... Maczuma, co wy tam macie badania za darmo czy jak? Paprika, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej. Jestescie bardzo dzielne i trzymamy kciuki za was . Olcia... Ja przeszlam wyrostek i cudem przezylam. I powiem cos, co warto zapamietac. NIE MA TYPOWYCH OBJAWOW WYROSTKA ROBACZKOWEGO -amen. A co do mojej historii to 3 tygodnie przed moim slubem bolal mnie brzuch i mialam problem z oddawaniem moczu -diagnoza z ip, zapalenie pecherza. 2 tygodnie przed moim slubem kosmetyczka, stomatolog, basen, praca. W pracy zrobilo mi sie zimno. Wszyscy wokol chorowali na grype zoladkowa, wiec pomyslalam, ze ja tez. Dzien pozniej po poludniu dostalam okres. Lezalam u narzeczonego i rzucilo mna na lozku. Nagle poczulam sie zle, slabo, choro, chcialo mi sie wymitowac, bolal brzuch. Po pol godziny przeszla mi slabosc. Maz mnie odwozl do domu. W nocy znowu zaczal bolec brzuch. Pojechalam na ip, w drodze do szpitala mi przeszlo. Nie chodzilam zgieta w pol, brzuch miekki, spodnie normalnie ubralam, dobrze wygladalam i nawet jak szlam na sale operacyjna to nikt nie mogl uwierzyc, ze mam rozlany wyrostek. Na usg brzucha bylo tylko cos rozlanego nad jajnikiem, nawet ginekologa zaliczylam i nic nie wskazywalo na wyrostek, ale stazysta mnie ze szpitala nie wypuscil, a pani chirurg rano stwierdzila, ze tniemy, bo nie wiadomo co to jest. Morfologia wykazala stan zapalny. Werdykt, mialam zapalenie otrzewnej i dzien, dwa dluzej i slubu by nie bylo. Na wlasnym slubie bawilam sie z opatrunkiem, tamponada i szwami na brzuchu. Wszystko skonczylo sie szczesliwie.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 08:41   #3974
maczuma
Rozeznanie

Ringo, to miałas historię i to przed samym slubem!

To laboratorium jest przy szpitalu, więc tam za darmo robią wyniki, dlatego tyle ludzi. Jadę teraz do dentysty, zobaczymy czy mnie przyjmie.
Stary 2014-11-17, 08:57   #3975
Justyssia87
Rozeznanie

Hej dziewczyny

miałam się już nigdzie do porodu nie ruszać bez mężą, ale tą promocją w rosku mnie wręcz zmuszacie i musze jechać ja się jeszcze dopytam w rosku czy na pewno ta promo jest u mnie też bo ja na necie w ogole nic nie znalazłam :P

Dzis w biedronce są kocyki dwustronne za 20zł!! i to takie ładne, podobne jak osttanio Wybiore się i kupie kocyk i chyba słodycze na mikołaja dla siostrzenicy, jakby tak wpadli nas odwiedzić...

hasiap -fajny opis a co z wodami płodowymi?bo tobie nie odeszły same, to na stole ci je przebijali czy jak? bo też jestem ciekawa jak mi to zrobią.

Idę się pomalować i zbieram na zakupy, a pogoda nie zacheca, mgła i zimno a ja sie w kurtke nie zapinam

co do maluchów wbrzuszku, też mnie martwi tak jak Was ta nadmierna aktywnośc ale najbardziej martwi mnie - nie wiem czy tez tak macie- takie skakanie małego jakby ktoś piłką kozłował. Jakbyscie wziely piłke i z niewielkiej odległosci od podgłogi nią kozłowaly, to ona sie tak szybko odbija, albo jakby kogos pradem porazic to tez tak skacze w miejscu..kojarzycie?To moj maly takie coś robi i mnie to martwi tak szybko sie telepie chwilke i potem jzu normlanie.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 09:01   #3976
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Justysia moja Lilka tez tak czasem robi, szczegolnie w nocy i nad ranem takie cos jak by miala drgawki jakies. Pytalam o to lekarza i mowil ze to czasem moze byc jak mala spi i albo sie nagle przebudzi albo jak cos jej sie sni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 09:01   #3977
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny Uwaga Mamy pierwszego chlopca ktory jest juz przy mamusi

Madziaqqq miala cc,malutki wazy 2300 i poki co jest w inkubatorku,z tych emocji az do niej zadzwonilam glos szczesliwy takze wszystko jest dobrze Powiedziala ze jak tylko bedzie mogla wysle nam zdjecie synka

Lekarze podjeli decyzje o cc bo malutkiemu zaczelo skakac tetno,najwazniejsze jednak ze juz po wszystkim i maluszek jest juz po tej stronie brzuszka !

Emilka
Stary 2014-11-17, 09:03   #3978
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

O matko ale swietna wiadomosc z rana Madziaqqq ogromne gratulacje i buziaki dla maluszka od ciotek

Stary 2014-11-17, 09:07   #3979
Hasiap
Rozeznanie

Justysia mi pęcherz z pewnością przebili juz na stole, bo same nie odeszły a ja nie kojarzę faktu wiec juz podczas całej akcji się to działo
Stary 2014-11-17, 09:10   #3980
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Madziaqqq miala cc,malutki wazy 2300 i poki co jest w inkubatorku,z tych emocji az do niej zadzwonilam glos szczesliwy takze wszystko jest dobrze Powiedziala ze jak tylko bedzie mogla wysle nam zdjecie synka

Lekarze podjeli decyzje o cc bo malutkiemu zaczelo skakac tetno,najwazniejsze jednak ze juz po wszystkim i maluszek jest juz po tej stronie brzuszka !
Cholera czarownica jestem bo wyśniłam to...

Pewnie jak będzie przybierał na wadze to Go długo trzymać w inkubatorze nie będą.
Ale wiadomości
MADZIQQQ trzymamy za Ciebie i Maluszka. Dużo siły i zdrówka!

Stary 2014-11-17, 09:11   #3981
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

No to sie nam tu porodowka rozkręcila jakie to sie realne zrobiło ze to JUZ

Stary 2014-11-17, 09:14   #3982
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub to dzisiaj zasypiasz z mysla "Kiedy urodzi Inka?" i jutro dajesz mi cynka

Emilka
Stary 2014-11-17, 09:18   #3983
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Sugub to dzisiaj zasypiasz z mysla "Kiedy urodzi Inka?" i jutro dajesz mi cynka
Hehehe będę próbować
Mojego męża czasami to przeraża.

(paprikę też chyba przywołałam bo śniło mi się nie dawno, że się odezwała)

Stary 2014-11-17, 09:22   #3984
Paulinkus
Zadomowienie

Madziqqq - Gratulacje :roza : zdrowka dla malego obyscie szybko opuscili szpital.
Stary 2014-11-17, 09:25   #3985
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Suqub mialas wsrod przodkow jakas czarownice albo wrozke ? Takie prorocze sny same z siebie sie nie biora :p
Pytanie z innej beczki do dziewczyn które juz mają dzieci. .. od wczoraj dość mocno boli mnie krocze przy każdym ruchu, jestem dość mocno opuchnieta na twarzy,dłonie i stopy tez az mnie stawy w dłoniach bola, mimo że cała ciaze nie mialam opuchlizny, no i caly czas boli mnie w podbrzuszu jak na okres. Jest prawdopodobne ze porod lada moment? Wg terminu zostalo 29 dni...

Stary 2014-11-17, 09:29   #3986
mysza88
Rozeznanie

o kurcze Madziqqq gratulacje! ale niespodzianka!

ja czytam was na bieżąco ale miałam ostatnio jakiegos doła i jestem raczej bierna...
wybaczcie ale widać że czujne jesteście i zaraz wykukacie kogo nie ma

nadal nie jestem spakowana, zupełnie nic jeszcze w tym kierunku nie zrobilam, w środę mam wizytę i planuję też wtedy dokupić jeszcze kilka rzeczy (np. koszulę do karmienia bo nawet nie mam) i wtedy się spakowac. Póki co Lilka ma zakaz wychodzenia
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 09:37   #3987
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Paprika, nawet nie wiem co powiedzieć, tylko

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.... Maczuma, co wy tam macie badania za darmo czy jak? Paprika, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej. Jestescie bardzo dzielne i trzymamy kciuki za was . Olcia... Ja przeszlam wyrostek i cudem przezylam. I powiem cos, co warto zapamietac. NIE MA TYPOWYCH OBJAWOW WYROSTKA ROBACZKOWEGO -amen. A co do mojej historii to 3 tygodnie przed moim slubem bolal mnie brzuch i mialam problem z oddawaniem moczu -diagnoza z ip, zapalenie pecherza. 2 tygodnie przed moim slubem kosmetyczka, stomatolog, basen, praca. W pracy zrobilo mi sie zimno. Wszyscy wokol chorowali na grype zoladkowa, wiec pomyslalam, ze ja tez. Dzien pozniej po poludniu dostalam okres. Lezalam u narzeczonego i rzucilo mna na lozku. Nagle poczulam sie zle, slabo, choro, chcialo mi sie wymitowac, bolal brzuch. Po pol godziny przeszla mi slabosc. Maz mnie odwozl do domu. W nocy znowu zaczal bolec brzuch. Pojechalam na ip, w drodze do szpitala mi przeszlo. Nie chodzilam zgieta w pol, brzuch miekki, spodnie normalnie ubralam, dobrze wygladalam i nawet jak szlam na sale operacyjna to nikt nie mogl uwierzyc, ze mam rozlany wyrostek. Na usg brzucha bylo tylko cos rozlanego nad jajnikiem, nawet ginekologa zaliczylam i nic nie wskazywalo na wyrostek, ale stazysta mnie ze szpitala nie wypuscil, a pani chirurg rano stwierdzila, ze tniemy, bo nie wiadomo co to jest. Morfologia wykazala stan zapalny. Werdykt, mialam zapalenie otrzewnej i dzien, dwa dluzej i slubu by nie bylo. Na wlasnym slubie bawilam sie z opatrunkiem, tamponada i szwami na brzuchu. Wszystko skonczylo sie szczesliwie.
Dokladnie Przeszłam to samo co Ty, tylko ze w szpitalu byłam chyba ponad miesiąc, chco całe szczeście ze nie przed weselem Zjadłam kolacje, zakreciło mi sie w glowie, myslalam ze znów hemogłobina zbyt niska (mam od dzieciństwa problemy z przyswajaniem żelaza). Ale potem zaczęłam wymiotować i pojechałam na IP (podejrzewałam ze cos złego zjadłam). Brzuch mnie w ogóle nie bolal Tam porobiłi badania, bardzo wysoki poziom leukocytów- okazało sie ze pekł mi wyrostek i miałam zapalenie otrzewny, a od momentu jak sie złe poczułam do operacji minęło zaledwie 12-13 h. Po operjacji miałam rury w brzuchu, gdzie ciągle mi sie coś wylewało (czyscili wszytsko), jeszcze pamietam ze krew musiałam dostać bo za dużo straciłam Mój mąz przeszedł to samo (choc musiał miec 2 operacje, bo za pierwszym razem źle mu wyczyscili i pojawiło sie ogromne zapalenie), chco w jego przypadku rodzice mega długo zwlekali Także niby tylko wyrostek, ale tyle problemów potrafi narobic
Cytat:

Ale super Madziaqqq gratuluję synka i dużo dużo zdrówka
A mi jeszcze miesiąc czekania

Co do aktywności dziecka, moje też jest jakieś mega ruchliwe A kopniaki potrafią być na tyle bolesne, ze zwijam sie z bólu W ogóle zauwazyłam ze jak siedzę to wtedy dziecko najbardzije sie buntuje- może mu wteyd niewygodnie
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 09:38   #3988
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
o kurcze Madziqqq gratulacje! ale niespodzianka!

ja czytam was na bieżąco ale miałam ostatnio jakiegos doła i jestem raczej bierna...
wybaczcie ale widać że czujne jesteście i zaraz wykukacie kogo nie ma

nadal nie jestem spakowana, zupełnie nic jeszcze w tym kierunku nie zrobilam, w środę mam wizytę i planuję też wtedy dokupić jeszcze kilka rzeczy (np. koszulę do karmienia bo nawet nie mam) i wtedy się spakowac. Póki co Lilka ma zakaz wychodzenia
Mysza tak wlasnie mi sie wydawalo ze chyba jakiegos dola podlapalas,ale Kochana to nie znikaj tylko migiem na klub i tam sie zalic

A Ja sie witam dzisiaj w 38 tc z Emilka jeszcze tydzien i "ciaza donoszona"

Emilka
Stary 2014-11-17, 09:43   #3989
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

wow! super. Gratulacje
to ciekawe czy tż szybciej wróci teraz - bo z tego co pamiętam to w trasie jest

No i czwarta cesarka u nas
Stary 2014-11-17, 09:48   #3990
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Inka u mnie w szpitalu twierdzili ze donoszona ciąża to skonczone 37 tyg wiec patrzac ich okresleniem to Emilcia juz jest donoszona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości