![]() |
#601 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
Cytat:
![]() Piękny przyrost bety ![]() Mój gin powiedział, że pęcherzyk ciążowy widać od bety ok 800-1200. Sama byłam u gina w 5t0d, beta ok 2500 i było widać pęcherzyk ciążowy + malutki pęcherzyk żółtkowy. Gin założył mi kartę ciąży, zlecił badania, przepisał dupka. Możesz iść na wizytę potwierdzić ciążę, ale jeśli chcesz zobaczyć serduszko to warto się wybrać ok 7-8 tc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Witajcie trafilam przypadkowo jestem z marcowek, ale wszystkim gratuluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
aga u mnie np nie można liczyć od dnia @ bo miałam ją 18 września a jestem w 7 tygodniu i 3 dniu więc jak widzisz nijak się to ma do daty @
![]() A sobie spr na betę 20 października miałam 103 po 10 dniach od bety był na usg tylko pusty pęcherzyk. Wiesz co wydaje mi się, że tu nie da się jednoznacznie stwierdzić, każdy organizm jest inny i np niektóre w 6 tygodniu już widzą serce a niektóre w 8 (z tego co wiem to i do 9 może zacząć bić) ![]() Nie wiem jak u innych dziewczyn ale lekarz na którego trafiłam w 47 dniu cyklu przy usg nie był zadowolony, że już przyszłam twierdząc, że to za wcześnie a to, że pęcherzyk jest nam nic nie pomoże (bo może się okazać, że zostanie on pusty).
#604 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat wiem kiedy owu była i kiedy doszło do zapłodnienia. Szkoda, że nie ma jakieś wartości bety co od której może bić już serce
![]() Nadine super, że wszystko ok ![]()
![]() |
#605 |
Raczkowanie
|
Nie no wiadomo, pęcherzyk można zobaczyć, ja np wolałam poczekać aż będzie widoczne serduszko a nie latać 2x na usg
![]() ![]() Mi chodziło o to, że lepiej poczekać dlatego, że przy 7-8tyg już serduszko jest widoczne. A betę 2000 to ja miałam w 4 tygodniu - i poszłabym do lekarza i by mi nie pokazał serducha na pewno ![]() No ale jak już mówiłam, nie ma co się spierać czy warto czy nie - jak ktoś ma czuć się spokojny, to warto w każdym tygodniu się udać i uspokoić siebie. Ja przy 1 ciąży jak właśnie poszłam w 5tyg to nie zrobił mi usg, poprosił bym wróciła w 7-8 ... i zrobiliśmy dopiero wtedy i było wszyyyystko widoczne ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- W ogóle synek jak się dowiedział o dzidziusiu ... to pyta kiedy idę na następne oglądanie dziecka, bo też chciałby pójść, myślicie, że to dobry pomysł brać dziecko ? (za miesiąc wizytę mam), w sumie to już przez powłoki brzuszne będzie robione badanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie wiem, że niektórzy lekarze nie robią tak wczas, dlatego to napisałam ![]() Co do ostatniego to myślę, że bez problemu. Miałam usg u dwóch robione i każdy mi powiedział, że dla niego niema różnicy z kim przyjdę obejrzeć ![]()
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Właśnie rozsyłam kolejne zaproszenia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na razie jestem 6 dzień na zwolnieniu i powiem wam szczerze, że wczesniej myślałam, ze tyyyle rzeczy będę mogła zrobic, odpocząć, ale strasznie mi się nudzi, jakoś nie mogę się zorganizowac w domu, tym bardziej, że Tż nie ma. Idziemy razem do gina w środę, i od środy zmieniam lekarza na panią doktor, która mnie ostatnio przyjełam jak sobie mało włosów z głowy nie rwałam z nerwów. Na szczęście już jestem spokojna, tym bardziej, że Dzidzia coraz bardziej o sobie przypomina - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja to pierwsze co to poleciałam do ginekologa, bo przysięgam, nie mam pojęcia co się robi w jakiej kolejności po zobaczeniu dwóch kresek... :P
Ale założył mi dzisiaj kartę ciąży i się podjarałam jak nie wiem. Wszędzie widzę wózki i maluchy kilkumiesięczne. :P Jedyne objawy jakie rejestruję to zmęczenie w połowie dnia. Od rana mam masę energii, a potem koło 15-16 po prostu mnie ścina... TŻ dowiadywał się w swojej siłowni na temat zajęć dla ciężarnych i wmyślili mi jogę. Co myślicie?Koszmarnie się boję, że z rozmiaru szafy już nigdy się nie wydostanę.. :P |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Nie bójcie sie tak dodatkowych kilogramów po poporodzie nie cwiczylam i z 85 spadlam do 60 a przed ciaza miałam 55kg wiec tylko 5 mi zostało
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Używałam i teraz tez używam balsamu palmers
#611 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że nie będzie tak źle. Wystarczy nie przesadzać z jedzeniem. Pózniej przy maleństwie będzie tyle roboty, że się na chwilę nie usiądzie i te nadprogramowe kg szybko zlecą. Tż obiecał mi, że będzie mnie motywował i zajmował się maluszkiem żebym mogła biegać wieczorami. Ja na razie dużo nie przytyłam, troszkę mam większy brzuszek ale niewiele. Poza tym zauważyłam, że nie mam jakiegoś wilczego apetytu. Jem dokładnie to co wcześniej, oprócz serów pleśniowych. No i codziennie rano po przebudzeniu musi być herbatka z cukrem. Wcześniej tez piłam, z tym że niemal zminimalizowałam cukier do 0, ale myślę, że teraz jedna słodka herbata dziennie nie zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zadomowienie
|
Hm, mnie jakoś nie ciągnie do słodkiego (a normalnie to dzień bez słodkiego to dzień stracony...). Ciągle chce mi się kwaśnego. Jem masę granatów, pomarańczy i cytryn. :P
Ale już widzę brzuszek - tzn, wzdęcia + woda + biały chleb po 23, co drugi dzień, z masłem. ![]() Ahhh, smaruję się namiętnie tym balsamem z rossmanna, tym najtańszym. Zrobiłam szybki przelot po sklepach i okazało się, że ma najlepszy skład i najprzyjemniejszą cenę. Postanowiłam smarować się od razu, żeby nawyk sobie wyrobić. ![]() Edytowane przez n91adine Czas edycji: 2014-11-17 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kupiłam balsam z Ziaji, oliwkę z Babydream, jakiś apteczny krem. Tylko na razie ani razu nie smarowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
mi w 1 ciąży służył balsam palmers'a i chwalę sobie (a na początku ciąży mustela, ale tu...cena mnie trochę rozbijała)
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kierowałam się tym przy wyborze. ![]() W ogóle, własnie piecze mi się chleb, mam zlecenie do zrobienia i mieszkanie do sprzątnięcia, bo jutro cały dzień biegam po mieście. Kupiliśmy dziś ozdoby na choinkę <3 ![]() ![]() Pytanie: Co można dać w prezencie na chrzest, jeśli jest się ojcem chrzestnym? ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Rozeznanie
|
Jak pisałam z dziewczynami w poprzedniej ciazy to 98% miało małe rozstępy choć smarowaly sie od poczatku a ja zaczęłam w 3 lub 4 miesiacu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Ja na chrzest kupiłam złoty łańcuszek z medalikiem, obrazek Matki Boskiej z Dzieciątkiem ze srebra (zamówiłam przez neta) i "moja pierwsza biblia" dla najmłodszych plus balonik i kartka
#617 |
Konto usunięte
|
Od tygodnia myślę o choince
![]() Dziewczyny, następne święta już spędzimy z naszymi Maleństwami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
Masakra, dziewczyny. Jak sobie pomyślę ile się może zdarzyć w ciągu roku to się w głowie nie mieści. W 2015 roku miałam zacząć być egoistką i miałam wziąć się za siebie i swoje przyjemności... :P A tu mi ślub wyskoczył, dziecko, jeszcze kupić mieszkanie... wow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
|
To który to bedzie tydzień? Tak ja nie pamietam, kiedy miałam przez powłoki brzuszne, ale coś ok. 13/15 tygodnia. Jansynka zabiorę na połówkowe, jak mu wtedy widać, ze to jest dzidziuś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Dołączam do wątku jako świeżo zdiagnozowana ciężarna, mam nadzieję, że dowiem się od was czegoś ciekawego, bo jestem raczej zielona w tematach macierzyńskich ![]() Planowany termin porodu to 5.lipca, ale z tego co wiem, będzie to się jeszcze zmieniało w miarę trwania ciąży. Na razie ciąża rozwija się prawidło ![]() Jak Wasi partnerzy zareagowali i reagują na wasz stan? |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zadomowienie
|
Aska, mój już wie, że ma nie zwracać uwagi na moje nastroje i dzielnie je znosi. Z resztą, chyb a nie jestem znowu tak bardzo humorzasta... Śmieje się ze mnie, że jem tyle co on (a on jest "bykiem") i , że będę mieć szafę zamiast tyłka. To tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |||||
Zakorzenienie
|
Właśnie dziś byłam w aptece i akurat nie mieli go
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój się cieszył pomimo, że nie spodziewaliśmy się, że tak łatwo pójdzie (podejrzewali zupełny brak owulacji a udało się za 1 razem) ![]() ![]() Doszłam do etapu gdzie nawet po wodzie wymiotuje ![]() ![]()
31/40 ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2014-11-17 o 17:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zadomowienie
|
Sikorka, współczuję wymiotów.
![]() Opowiedz nam o tym szalonym tygodniu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to był najbardziej zakręcony tydzień mojego życia ale opowiem kiedyś w klubie bo po tym mogę być za bardzo rozpoznawalna ![]()
![]() |
#625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mi mierzyła ciśnienie to miałam 90/70 i nic nie powiedziała, teraz mierzyłam w domu i spadło. Trzymam się na nogach choć głowa boli i nie mam siły wstać ![]()
![]() |
#627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do palmersa, zamawam na all za 20-25zł (w porównaniu z mustelą niebo a ziemia :P) ale fakt, chyba ten rossmannowy tańszy? też go miałam pod koniec ciąży tylko mi konsystencja nie odpowiada. Cytat:
![]() Cytat:
![]() haha...ja wcinałam co chwila słodkości i wyszedł chłopak ![]() teraz fakt, mam chęć też na kwaśne (ale na szczęście ciągle pod ręką kapusta kiszona i ogórki). Współczuję mdłości. Niestety ale wydaje mi się, że musisz iść do lekarza z tym, wiem od lekarza, że przy takich mdłościach trzeba przyjmować leki bo jest to niebezpieczne.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() ...a następnie naszego Małego Misia... ![]() ...i kolejno Mini Misia. ![]() Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2014-11-17 o 18:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zadomowienie
|
Ja płeć poznałam w 17 tc. W 13 nie było jeszcze widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój chłop to nadal w szoku jest, nie myślał, że tak szybko nam się uda. ![]() Wytrzymuje moje humory , wyrecza mnie prawie że wszystkich obowiązków i każe odpoczywać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.