|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
dziewczyny a kiedy wnioski o macierzyński zanosicie?macie jakiś wzór?
|
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00280618/
Basjenia już są, jadę dzisiaj po nie
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja jestem po nadprogramowej wizycie .Okazuje się, że być może jak w niedzielę będą mi się pisały skurcze na ktg to będę miała cesarkę. Być może jestem niewspółmierna miednicowo coś tam {nie pamiętam nazwy} i mały się ciśnie, ale wycisnąć nie może, bo ma dużą główkę.. Chcę by się pisały skoro i tak jestem skazana jednak na cesarkę .Powiedziałam lekarce, że sobie załatwię zaświadczenie od psychiatry o tokofobii, ale lekarka powiedziała, że w niedziele ma dyżur z lekarzem, który nie uznaje wskazań psychiatrycznych do CC ![]() To tak można?!?! madziqq gratulacje!!!!!!!!!! syneczek jest bosssski !!! cukiereczek
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
Slicznych i mięciutkich kocyków nigdy dość
![]() Mi dziś przyszedl taki jasnorózowy http://allegro.pl/show_item.php?item=4755974474 I jest cuuuudny, miękki i w ogole ach ![]() Dziewczyny ja też do grudnia czekam - w pierwszym tygodniu grudnia będe miala chyba tą cesarkę. |
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że moje dziecko odbija mi się w tedy od pęcherza przy czkawce a ja dostaję wścieklizny bo to nieprzyjemne okropnie. ![]() Cytat:
masz dwa dni różnicy ode mnie, kto wie czy się na ujastku nie spotkamy czuję się co raz gorzej, mąż mi kupił tabletki na gardło jakieś prenalen, a ja prawie pawika puściłam jak ją do buzi wzięłam. Skład bez rewelacji jak dla kobiet w ciąży. A mówiłam mu co ma mi kupić i się teraz męczę z tym bólem
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
skoro jesteś "niewymiarowa" i jeden z lekarzy dyżurnych traktuje to jako wskazanie to nic do tego drugiemu i skierowanie moim zdaniem jest zbędne.... może dogadaj się z tą babką że skoro ona tak uważa to zadzwonisz do niej jak będzie trzeba w niedziele żeby cię przyjęła i prowadziła....
ale cyrk... |
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jaki powód może Ona wymyślić..Mały wg usg wygląda na 39tc ![]() Basjenia, no właśnie Ona mnie będzie w niedzielę przyjmowała, tylko ten lekarz to straszny zrzęda podobno.. i może się uprzeć żeby czekać jeszcze 2tyg na przykład, a u mnie się akcja zaczyna i przez tą moją niewspółmierność podobno cichnie..bo mały się nie umie wbić tam gdzie trzeba i ja się tak dziennie męczę ze skurczami rozwarcie też już jest..
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-11-17 o 17:35 |
|
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
Inka Ty w obstawianiu zapomniałaś o Madzi, która leży w szpitalu, ale widzę, że Lolcia się szykuje
Kto urodzi sn i da piękny opis porodu ? ![]() Kasiulka współczuje wypadku, ale dobrze,że Tobie nic się nie stało
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Lolcia to jest takie durne myślenie lekarzy. Przecież jak jest coś z miednicą to mały i tak nie przejdzie ! Moja koleżanka ostatnio mi pisała, że zgłosiła się z akcją do szpitala i tak ponad dobę i nic. W końcu przyszedł ordynator i przebił jej wody, a te zielone i jakieś galaretowate zrobili cc, bo właśnie z miednicą nie tak. Zmarnowali by jej dziecko. Skoro nie chce głowa przejść przez kanał to chyba wystarczający powód do cc, dziadówa !
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Inka machnęłam się, chodzi mi o Misię
|
|
#4095 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia jakas strachliwa ta lekarka :/ Chyba taka niewspomniernosc jest powazniejsza przeslanka do cc niz nawet tokofobia z ktora przychodzi pewnie co 2 chcaca rodzic cc...a ona uwaza ze musi jeszcze szukac dobrego powodu? Kpina jakas...
|
|
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj niewesoło było. Zachciało mi się placków ziemniaczanych, więc buty na nogi i do sklepu. A że blisko to spacerkiem po wiosce. Wracam z siatką i pies mnie ugryzł. Taki mały, ale wredny kajtek. Nawet do kolan mi nie sięga. Ale krew się polała. Od razu telefon do gina, a on że nie ważne czy szczepiony czy nie, mam jechać do szpitala. No mówię Wam dziewczyny, biednemu wiatr w oczy.
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tymi skurczami? 100% to dużo czy mało?
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Trusia ale jakie 100%..... dla mnie więcej niż 100 to chyba już nie będzie....nie wiem jak to się liczy....?
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Skala jest niby do 180% Basia ale ja nie wiem położna mówiła poważnie ze to już spore ale ja tego tak nie odbieram
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia- ja tego nie rozumiem, masz wskazanie do cc i Ci lekarz nie zrobi bo ma takie widzimisię? A Twoja lekarka się go boi czy co? Przecież to nienormalne. Nawet jeśli wystawi Ci psychiatra wskazanie do cc to on go nie uwzględni? Skąd on może wiedzieć że tak nie jest na prawdę? Nie każda kobieta ma silną psychikę i akurat trafią na takiego lekarza i co na całe życie będą miały traumę? Zawsze jeszcze zostaje skarga do ordynatora. Ale Twoja lekarka powinna mu się przeciwstawić, prowadziła Twoją ciąże i ona wie lepiej co dla Ciebie i dziecka jest lepsze.
Demeter - śliczny ten kocyk, taki milutki na tym zdjęciu wygląda ![]() Karo - może się uda spotkać A wolisz mieć cc czy sn rodzić? A na ten ból gardła to płukanki z soli nie próbowałaś?Jusssi - wiem co to są małe kundle biegające po wsi, niby nie groźne ale potrafią podlecieć i ugryź. Kiedyś to mnie trzy kundelki zaatakowały, od dwóch się odgoniłam a trzeci mnie ugryzł, a sąsiad nic, dalej nie zamyka furtki i po drodze biegają. Byłaś w szpitalu? Co Ci powiedzieli? |
|
|
|
#4101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Jusssi - wiem co to są małe kundle biegające po wsi, niby nie groźne ale potrafią podlecieć i ugryź. Kiedyś to mnie trzy kundelki zaatakowały, od dwóch się odgoniłam a trzeci mnie ugryzł, a sąsiad nic, dalej nie zamyka furtki i po drodze biegają. Byłaś w szpitalu? Co Ci powiedzieli?[/QUOTE]
Szczepienie na tężec kiedyś miałam, także mi nie dawali. Oczyścili ranę, posmarowali jakąś maścią i to tyle. Dwie rany na 1cm i 2cm, nie były głębokie, także nic nie szyli. Ale trafiając z czymś takim do szpitala automatycznie powiadamiają sanepid, więc sprawa nie jest do końca załatwiona. Właścicielom psa na pewno nie podaruję, bo to nie był jednorazowy incydent, że ten pies latał po wsi. Sama mam dwa psy, ale zamykam furtkę i po problemie. Nie rozumiem, jak można puszczać psa samopas, tym bardziej takiego oszołoma. Szczerze mam nadzieję, że dostaną jakąś karę. |
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
jussi, oby się szybko goiło
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia ale ja nie rozumiem, skoro Twoja lekarka widzi wskazania to co ma do tego inny lekarz będący na dyżurze
I jak można nie egzekwować zaświadczenia o tokofobii - rozumiem, że ktoś może się z takim wskazaniem nie zgadzać - ale ja bym w takim razie od niego chciała dostać na piśmie, że mi odmawia cesarki, żeby mieć w razie komplikacji papier, że lekarz odmówił. Myślę, że skoro są wskazania medyczne i je lekarka widzi to nie powinno być problemu i zrobią Ci cc, nie martw się ![]() Cytat:
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie próbowałam, wolę nie. dzisiaj miałam smaczne jedzenie w domu Cytat:
no ja też mam taką nadzieję. nie popuściła bym. Ja też wcześniej na wsi mieszkałam, pełno psów samopas, i to właśnie takich porąbanych. jak chodziłam do szkoły to nie szło przejść spokojnie, bo się doczepiały. :/ wrr...
|
|
#4106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak poza tym to brzuch mi opadł. Lepiej mi się oddycha. A kurcze jeszcze miesiąc przede mną...Jutro spakuję torbę do końca. |
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
jussi- współczuję incydentu... echh
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam taką sąsiadkę która ma psa co mi do brzucha sięga, trzyma go w kojcu. Tylko że ona mieszka w jednym domu z byłym mężem, synem z synową i 2 chłopaków, nie dogadują się. Były mąż i najmłodszy chłopiec (gimnazjum) biją tego psa przez kraty, wszyscy zwracają uwagę ale dalej to robią. Pies robi się agresywny. Albo go puszcza na sad który niby jest ogrodzony siatką ale i tak pod siatką się przeciskał, a jak mój tata podwiązał siatkę że nie dał rady to przyszła i przecięła ją i pies biega u mnie po sadzie i na podwórko przychodzi do mojego psa ( albo do jego miski). Albo wypuszcza go na drogę i biega po wsi. Dużo osób już pogryzł, strach chodzić zwłaszcza nocą, miała kilka spraw, policja średnio raz w miesiącu jest bo ciągłe awantury tam są i dalej pies tak biega. Rodzice byli u niej i mówią żeby go w kojcu trzymała bo wnuczek będzie, żeby nie zaatakował a ta ma gdzieś. Kiedyś jak chodziłam do pracy to rano musiałam budzić mamę bo nie mogłam wyjść za bramę aby na busa pójść. A gdy pies gdzieś pójdzie to chodzi od domu do domu bo jej sąsiedzi psa zamknęli i ona go szuka, nawet w środku nocy. Ona ma fioła na punkcie zwierząt i ma ich dużo.
|
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie i nawet nie wiem co u małej bo usg nie było, tylko pytanie czy czuję ruchy dziecka. Bo to było z tych na nfz. Ale nie uwierzycie
dowiedziałam się ze limity na ten rok wyczerpane, inne pacjentki terminy dostawały na za 2 miesiące na styczeń dopiero a ze ja zdarze już urodzić to mam sobie iść prywatnie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać i badania też odpłatnie wszystkie już do końca ciąży. Dobrze ze mam inną gin bo zostałbym na lodzie ![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Gratuluje wszystkim mamusia zdrowych dzieciaczkow! Dziekuje Inka za wiadomosc, nie odzywalam sie bo najzwyczajniej w swiecie nie mialam czasu. W pracy mlyn, pozniej domowe obowiazki i wolny czas z mezem, nie mialam jak Was nadrabiac wiec sie poddalam. Dzis moj pierwszy dzien macierzynskiego i jeszcze sporo rzeczy do ogarniecia przed porodem, ale fajnie jest juz tylko o tym myslec a nie o pracy Czujemy sie dobrze, cialo sie ostro przygotowuje do porodu, maly juz dosc nisko. Bylismy w szkole rodzenia i tu bardzo duza wage przywiazuje sie do naturalnego porodu i karmienia piersia co mi bardzo odpowiada. Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok Nie moge uwierzyc, ze juz niedluga kazda znas bedzie tulic swoje skarby
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

.
.

a tu próbuję się czymś zająć, żeby się na tym nie skupiać, ale średnio mi idzie 
i się teraz męczę z tym bólem 
I jak można nie egzekwować zaświadczenia o tokofobii - rozumiem, że ktoś może się z takim wskazaniem nie zgadzać - ale ja bym w takim razie od niego chciała dostać na piśmie, że mi odmawia cesarki, żeby mieć w razie komplikacji papier, że lekarz odmówił. Myślę, że skoro są wskazania medyczne i je lekarka widzi to nie powinno być problemu i zrobią Ci cc, nie martw się