Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 16:53   #4261
Keithlyn
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Melleczka gratulacje!!

To już nas niewiele zostało

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:55   #4262
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Generalnie jest tak, że jak kobieta ma do zrzucenia jeszcze jakieś kg sprzed ciąży to nie zwiększa dziennej dawki zjadanych kalorii o te 400-500, tylko je normalnie tyle, ile przed ciążą. A jak jest na 0 i jest zadowolona z sylwetki, to faktycznie powinna zwiększyć tę dawkę.

melleczka - gratulacje!

fiorella - wszystkiego najlepszego!

aleksandretta - daj znać czy to coś pomogło.... ja ćwiczę z piłką i nic.
ale jak Ciebie dziś tak zbadali i taką wydzielinę teraz masz, to może faktycznie ruszy niebawem...

anuszka - ja cały czas jestem w szoku, że Ty odciągasz teraz mleko... naprawdę... jesteś jedynym znanym mi przypadkiem Z drugiej strony jak czytam o tym, to po głowie chodzi mi taka myśl - jak się dziecko urodzi to czy Twoje mleko będzie dla niego odpowiednie, skoro tyle tygodni wcześniej odciągałaś...? To już chyba nie będzie wtedy siara, nie...? A podobno siara jest najcenniejsza... Nie wiem jak to działa w takim przypadku...

Tez mnie przerażają te formalności po porodzie :|
nie rozumiem nawet jak jest z tym mledunkiem - ja to muszę załatwiać czy nie? Czyli czy ja muszę dziecko zameldować (jeśli chcę by było zameldowane tam, gdzie ja jestem), czy oni to robia automatycznie w takim przypadku i trzeba się tym zając wyłącznie wtedy, gdy chce się inny adres meldunku, czyli adres ojca.
No odciągam bo robią się twarde gule. Nie odciagam do zera, tylko żeby się miękciejsze zrobiły... Siara to to nie jest... Kolor ma już typowego pokarmu. Myślisz ze po porodzie to będzie niewartosciowe? Nie wiem kogo by tu zapytać... Poszukam w necie.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:00   #4263
manieczka1
Zakorzenienie

Aleksandretta to po badaniu pewno. Ja co prawda nie krwawilam, ale uprzedzala, ze tak moze byc.
Melleczka gratuluje
Kiara ja tez sie nie orientuje w tych formalnosciach i przeraza mnie to prawie tak samo jak porod
Ja wlasnie obudzilam sie z 1,5h drzemki

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

I ogolnie ciesze sie bardzo jak sa kolejne wiesci o porodach, ale z drugiej strony powoli mnie to dobija. Jutro bedzie tydzien po terminie i nic, cisza totalna...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:01   #4264
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam takie pytanie czy maz moze dostac jeden dzien L4 na mnie jeszcze przed porodem? I czy takie zwolnienie wystawi lekarz pierwszego kontaktu?
Ostatnio jak byłam u ginekologa, brał przy mnie zwolnienie na opiekę nad żoną jeden facet. Ale to już było po porodzeni - nie wiem czy dałoby się to zorganizować wcześniej...

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się pochwalić, ze 12 listopada urodziłam synka 3800g i 58cm, poród siłami natury z ZZO Było bardzo ciężko.

Mój maluszek jest cudowny Na razie noce były ciężkie, bo chyba miał kolki/bolał go brzuszek i niestety, ale co noc mamy maraton z tym. W dzień jest aniołek, budzi się co 2-3h i tylko na jedzenie Na razie uczymy się siebie, mam nadzieję, że z brzuszkiem będzie lepiej
Gratuluję! Ciężko, ale masz to już za sobą - to najważniejsze

Cytat:
nie rozumiem nawet jak jest z tym mledunkiem - ja to muszę załatwiać czy nie? Czyli czy ja muszę dziecko zameldować (jeśli chcę by było zameldowane tam, gdzie ja jestem), czy oni to robia automatycznie w takim przypadku i trzeba się tym zając wyłącznie wtedy, gdy chce się inny adres meldunku, czyli adres ojca.
Ja jestem zameldowana w innym powiecie, Mar u rodziców w Częstochowie, a mieszkamy na wynajmowanym, gdzie zameldowani nie jesteśmy. Z tego, co dowiedziałam się w urzędach - fakt urodzenia dziecka zgłasza się w miejscu urodzenia, ale pesel nadają w miejscu zameldowania matki [w naszym przypadku - daleko stąd] - i właśnie przy załatwianiu tego peselu dziecko automatycznie tam meldują. Można to potem zmienić, jeśli chce się, by było zameldowane gdzie indziej.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:43   #4265
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:

Przeczytałam Twój post i też się zmartwiłam, bo ja urodziłam raptem w środę, a też już prawie nie krwawię:/
No to moze Cię zalać fala
Czekoladka też chyba pisała że już chciała wkładkę zakładać a tu powódź.. to chyba norma...

Ja chcę już mieć ten połóg za sobą... strasznie wrażliwa jestem na takie rzeczy, wkręcam sobie ze mi sie macica nie obkurcza, albo ze zostal fragment lozyska, albo ze dostane krwotoku... jak tu wyluzowac...? Jak żyć...?

Idę szykować chłopaków do kąpieli i później Sarę...
Stary 2014-11-17, 17:49   #4266
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie jest tak, że jak kobieta ma do zrzucenia jeszcze jakieś kg sprzed ciąży to nie zwiększa dziennej dawki zjadanych kalorii o te 400-500, tylko je normalnie tyle, ile przed ciążą. A jak jest na 0 i jest zadowolona z sylwetki, to faktycznie powinna zwiększyć tę dawkę.

melleczka - gratulacje!

fiorella - wszystkiego najlepszego!

aleksandretta - daj znać czy to coś pomogło.... ja ćwiczę z piłką i nic.
ale jak Ciebie dziś tak zbadali i taką wydzielinę teraz masz, to może faktycznie ruszy niebawem...

anuszka - ja cały czas jestem w szoku, że Ty odciągasz teraz mleko... naprawdę... jesteś jedynym znanym mi przypadkiem Z drugiej strony jak czytam o tym, to po głowie chodzi mi taka myśl - jak się dziecko urodzi to czy Twoje mleko będzie dla niego odpowiednie, skoro tyle tygodni wcześniej odciągałaś...? To już chyba nie będzie wtedy siara, nie...? A podobno siara jest najcenniejsza... Nie wiem jak to działa w takim przypadku...

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byłam u ginekologa, brał przy mnie zwolnienie na opiekę nad żoną jeden facet. Ale to już było po porodzeni - nie wiem czy dałoby się to zorganizować wcześniej...

Gratuluję! Ciężko, ale masz to już za sobą - to najważniejsze

Ja jestem zameldowana w innym powiecie, Mar u rodziców w Częstochowie, a mieszkamy na wynajmowanym, gdzie zameldowani nie jesteśmy. Z tego, co dowiedziałam się w urzędach - fakt urodzenia dziecka zgłasza się w miejscu urodzenia, ale pesel nadają w miejscu zameldowania matki [w naszym przypadku - daleko stąd] - i właśnie przy załatwianiu tego peselu dziecko automatycznie tam meldują. Można to potem zmienić, jeśli chce się, by było zameldowane gdzie indziej.
Jak z matka ma byc zameldowane to nie trzeba zmieniac, ale i tak musicie isc do usc i tam dopelnic formalnosci (razem jezeli nie jestescie malzenstwem) wtedy jak sie chce to mozna zadeklarowac ze chce sie zameldowac dziecko z ojcem
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:50   #4267
anuszka21
Zakorzenienie

Tyle co poczytałam to nie tak źle z tym odciaganiem... Bo jak np Karmisz jeszcze starsze dziecko, to drugie nie dostanie siary przecież? Jak zaszłam w Ciążę to zawsze Można było jeszcze parę kropel wycisnąć bo po córce nie zanikło całkowicie...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 17:53   #4268
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny chciałam się pochwalić, ze 12 listopada urodziłam synka 3800g i 58cm, poród siłami natury z ZZO Było bardzo ciężko.
Gratulacje!!

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:59   #4269
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Mój maluszek jest cudowny Na razie noce były ciężkie, bo chyba miał kolki/bolał go brzuszek i niestety, ale co noc mamy maraton z tym. W dzień jest aniołek, budzi się co 2-3h i tylko na jedzenie Na razie uczymy się siebie, mam nadzieję, że z brzuszkiem będzie lepiej

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Przeczytałam Twój post i też się zmartwiłam, bo ja urodziłam raptem w środę, a też już prawie nie krwawię:/
Gratuluje
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:00   #4270
ela_86
Wtajemniczenie

I jest nastepne dziecie. Gratulacje melleczka
Stary 2014-11-17, 18:03   #4271
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje kochana!!!

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Melleczka gratulacje!!

To już nas niewiele zostało
nooo i czas sie szykować hehe bo nieuchronnie lista sie skraca;p

tyle co ostatnio narzekałam że mój małż nie myśli o prezentach jak Esti wstawiła foto co dostała od swojego tż a mój mi dziś w biedrze jak bylismy na zakupach sam z siebie tulipany kupił hehe może jednak nie będzie tak źle:P i nie będzie tylko myślał jak się narąbać
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:08
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 18:10   #4272
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Manieczka opiekę tż może wziąć i przed porodem tylko lekarz musiałby wpisać jakąś chorobę dość ciężką. W końcu to nie jest tylko na wypadek porodu. Tylko przy 1 dniu L4 wyglądałoby to pewnie podejrzanie i zus może się chyba czepić a lekarz bać wystawić. Najłatwiej pewnie będzie dostać mu l4 na siebie jak powie, że ma jelitówkę albo coś w tym stylu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:12   #4273
Kiara_kier
Wtajemniczenie

eclariss - ale jak Twoje dziecię nie ma alergii i Ty też nie masz, to nie musisz tak ściśle trzymać sie diety karmiących. Dużo mam w ogóle nic nie zmienia, albo np. odstawia tylko ostre, cytrusy, truskawki i mleko.
Jak wchodzisz w niedowagę to niedobrze kurcze... Przydałby się jeden posiłek więcej i wtedy miałabyś tę porcję uzupełnioną 400 kcal to nie jest tak dużo, naprawdę. Nie wiem co lubisz jeść, jakie masz preferencje smakowe, także nie będę tu jadłospisu tworzyć, ale kochana postaraj się trochę więcej jeść, bo nam znikniesz.

anuszka - nie mam pojecia kochana, nie znam się na tym. Po prostu takie myśli mnie nachodzą Tak, to prawda, że jak się ma jedno po drogim to mleko tego drugiego nie zdązy zniknąć zanim tworzy się pokarm dla drugiego, tylko pytanie czy właśnie mleko które Ty będziesz miała dla dziecka będzie pasowało do jego wieku? Chodzi mi o to, że przecież mówi sie, iż wraz z wiekiem dziecka zmienia się także "skład" mleka i dlatego np. nie zalecają żeby mrozić pokarm taki początkowo, bo nie będzie on pasował dla dziecka po kilku tyg. już. Dlatego tak mnie zastanawia jak to działa w drugą stronę...
nie wiem, może byś zapytała o to swoją położną?

U mnie tradycyjnie wybiła godz. 17 i skurcze zwiększyły częstotliwość oraz moc, boli brzuch, bolą plecy... :/ tracę już cierpliwość. Idę się zaraz wykąpać, też sobie walnę tę enemę (chociaż w sumie i tak mnie znowu przeczyszcza) i poczekam co dalej, ale jak się nie wyciszą, to tym razem pojadę na ip, bo już mnie cholera bierze, ile to może trwać...
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:13   #4274
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja chcę już mieć ten połóg za sobą... strasznie wrażliwa jestem na takie rzeczy, wkręcam sobie ze mi sie macica nie obkurcza, albo ze zostal fragment lozyska, albo ze dostane krwotoku... jak tu wyluzowac...? Jak żyć...?
Ech, Kasia, nie brzmi to pocieszająco Ja byłam pewna, że wraz z porodem skończy mi się faza takich stresów, a jak znam siebie, będę ten połóg przeżywać jeszcze bardziej niż Ty. A później na pewno będę stresować się czymś związanym z dzieckiem. I tak całe życie
Stary 2014-11-17, 18:13   #4275
Keithlyn
Zadomowienie

Justana no widzisz zrehabilitował sie ja nie licze na prezent bo sie moge rozczarować niemiło heh

Zapodam sobie fryty bo tu niektore po frytach rodziły a potem moze namowie Tż na wykurzanie

Stary 2014-11-17, 18:24   #4276
Kostka09
Zakorzenienie

melleczka - gratulacje
a
dziewczyny jak pepek odpadnie to jeszcze sie go czyms smaruje? bo nasz juz wisi na włosku ale pod spodem jest taki dalej mokry...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

macie pomysł jakim mlekiem najlepiej zastapic mleko krowie..??
moze któras juz miała ten problem..
sojowe odpada bo chyba tez alergizuje, mam teraz ryżowe a np. kokosowe..?? ma ktos doswiadczenie co jeszcze uczula..??
Stary 2014-11-17, 18:26   #4277
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Manieczka opiekę tż może wziąć i przed porodem tylko lekarz musiałby wpisać jakąś chorobę dość ciężką. W końcu to nie jest tylko na wypadek porodu. Tylko przy 1 dniu L4 wyglądałoby to pewnie podejrzanie i zus może się chyba czepić a lekarz bać wystawić. Najłatwiej pewnie będzie dostać mu l4 na siebie jak powie, że ma jelitówkę albo coś w tym stylu.
No dobra, zobaczymy moze uda mu sie na sb wolne dostac

Zjadlam kolacyjke i ogladamy mecz w tv. Dzien sie konczy, a ja dalej w dwupaku

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Justana no widzisz jak ladnie sie postaral
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:29   #4278
GoniaaaS
Rozeznanie

Melleczka Gratuluję! !!

Olya powinno sie spozywac ok.3 litrow plynow dziennie woda, zupa itp i zero stresu

Kasia tez po karmieniu mam cblusty krwia i skrzepami to przz oxytocyne a normalnie nie leci prawie nic

Ela ja rodzilam w Starachowicach
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:31   #4279
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja mogę się pochwalić, że poczyniłam postęp i gdy przed godziną sąsiadka zadzwoniła udając ulotki, rzuciłam słuchawką i nie otwarłam Robi tak już któryś dzień z kolei - poprzednie dwa razy domofon odbierał TŻ i mówiłam, żeby nie otwierał, ale nie posłuchał. Aż żałuję, że nie ja przechodziłam wtedy obok, bo roznoszenie ulotek o 21 w sobotę to naprawdę kiepska wymówka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 18:35   #4280
Keithlyn
Zadomowienie

Kiara ...jedz bidulo... i tak długo wytrwałas z tymi bólami

Stary 2014-11-17, 18:36   #4281
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mogę się pochwalić, że poczyniłam postęp i gdy przed godziną sąsiadka zadzwoniła udając ulotki, rzuciłam słuchawką i nie otwarłam Robi tak już któryś dzień z kolei - poprzednie dwa razy domofon odbierał TŻ i mówiłam, żeby nie otwierał, ale nie posłuchał. Aż żałuję, że nie ja przechodziłam wtedy obok, bo roznoszenie ulotek o 21 w sobotę to naprawdę kiepska wymówka
Szczerze mówiąc to ja nie wiem czemu Ci ludzie dzwonią do Ciebie. Przecież żeby wejść do mieszkania muszą mieć klucze czyli drzwi do klatki mogą sobie otworzyć

Stary 2014-11-17, 18:40   #4282
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Szczerze mówiąc to ja nie wiem czemu Ci ludzie dzwonią do Ciebie. Przecież żeby wejść do mieszkania muszą mieć klucze czyli drzwi do klatki mogą sobie otworzyć
Może nie zamykają mieszkań? Np. ci z naprzeciwka często dzwonili podczas wyjścia z psem - a że mąż żony się tam boi, to wolał do nas dzwonić niż kobitę denerwować. Na górze miał już otwarte, więc problemem była tylko klatka. Ale akurat on się opamiętał i w ogóle nie dzwoni odkąd widać, że jestem w ciąży. Co więcej - pomaga zakupy nosić, oferuje pomoc itd.
Stary 2014-11-17, 18:55   #4283
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Super gratulacje Witamy kolejnego dżentelmena na wizażu

Kostka ja przemywałam jeszcze octaniseptem pępęk póki nie był suchy.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:10   #4284
eclariss
Rozeznanie

kiara problem z tym że ja nigdy nie lubiłam jeść i tu nie chodzi o to, że cos mi nie smakuje bo jestem w stanie zjeść byle co na obiad ale sam fakt jedzenia jest dla mnie problemem.
Stary 2014-11-17, 19:11   #4285
LolaMontez
Wtajemniczenie

Malleczka gratulacje!!! I jak wspominasz zzo? Tez parte juz czułaś?? Ile dawek dostałaś?
Stary 2014-11-17, 19:19   #4286
ela_86
Wtajemniczenie

Jasiek kaszle i smarczy... ok....
ale miał w dzień gorączkę lekką i teraz patrzę jak go przebierałam w piżamę, a on ma wysypkę na całym ciele..... wygląda w sumie jak potówki... ale to nie potówki raczej.... brzuch, plecy, ręce, nogi, wszędzie, nawet na stopach....

co do kurde może być?

różyczka? ale przecież sczepiony byl...

jakies inne cholerstwo?
Stary 2014-11-17, 19:30   #4287
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech, Kasia, nie brzmi to pocieszająco Ja byłam pewna, że wraz z porodem skończy mi się faza takich stresów, a jak znam siebie, będę ten połóg przeżywać jeszcze bardziej niż Ty. A później na pewno będę stresować się czymś związanym z dzieckiem. I tak całe życie
Tez liczyłam na to ze wraz z porodem troszeczkę stresów odejdzie... Jest jeszcze gorzej, połóg mimo ze lajtowy miałam to stresowałam ze za bardzo i do gin chciałam dzwonić, miałam dwa szwy z czego jeden strzelił 4 dni po porodzie a stres związany z dzieckiem... Dla mnie jakis koszmar i tak juz będzie do końca życia
Stary 2014-11-17, 19:46   #4288
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie zamykają mieszkań? Np. ci z naprzeciwka często dzwonili podczas wyjścia z psem - a że mąż żony się tam boi, to wolał do nas dzwonić niż kobitę denerwować. Na górze miał już otwarte, więc problemem była tylko klatka. Ale akurat on się opamiętał i w ogóle nie dzwoni odkąd widać, że jestem w ciąży. Co więcej - pomaga zakupy nosić, oferuje pomoc itd.
Dziwne obyczaje. A relacje rodzinne super jak chłop się tak bardzo żony boi

Stary 2014-11-17, 19:49   #4289
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Jasiek kaszle i smarczy... ok....
ale miał w dzień gorączkę lekką i teraz patrzę jak go przebierałam w piżamę, a on ma wysypkę na całym ciele..... wygląda w sumie jak potówki... ale to nie potówki raczej.... brzuch, plecy, ręce, nogi, wszędzie, nawet na stopach....

co do kurde może być?

różyczka? ale przecież sczepiony byl...

jakies inne cholerstwo?
Ela kurcze zawsze pod gorke..chyba do lekarza musicie...biedny Johny.
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Tez liczyłam na to ze wraz z porodem troszeczkę stresów odejdzie... Jest jeszcze gorzej, połóg mimo ze lajtowy miałam to stresowałam ze za bardzo i do gin chciałam dzwonić, miałam dwa szwy z czego jeden strzelił 4 dni po porodzie a stres związany z dzieckiem... Dla mnie jakis koszmar i tak juz będzie do końca życia
No jak dla mnie okres ciazy byl mega lajtowy i odprezajacy...a teraz..chyba.przydalby sie przystojny psychoterapeuta

Kochane moj syn poczynil krok w doroslosc co ja mowie SKOK odpadl mu pepek
Dzieki sloneczko spryskalam octeniseptem ale slimaczy sie to tam jeszcze...

A wyobrazcie sobie, ze Jerz dzisiaj przy przewijaniu strzelil kupa na odleglosc prawie metra...od przewijaka do naszego lozka, dobrze, ze nie stalam na lini strzalu bo bylam juz ubrana na spacer a tu takie cos...
Jak to mozliwe z takiej malej pupy...

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Futbolowa - ja bym tych twoich sasiadow razem z tesciowa w kosmos wystrzelila...
Stary 2014-11-17, 20:06   #4290
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:

Ciocia Frau wita kolejnego dzidziusia

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Kurdeee 😞 ja sie dopiero smartfona dozylam 😄 kurde ja ciagle nie mam apetytu a powinno sie jesc o 500 kalori wiecej... to np mam sie najesc nalesnikami,chlebem,makar onem ??
Naleśniki odpadają, bo smażone ;-)

Cytat:
Naprawdę? Ja na pewno nie jem więcej... Raczej mniej... Ale cały czas czuję się lekko osłabiona, może przez to? A może powinnam więcej pić...

pij minimum 3 litry płynów!

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Tyle co poczytałam to nie tak źle z tym odciaganiem... Bo jak np Karmisz jeszcze starsze dziecko, to drugie nie dostanie siary przecież? Jak zaszłam w Ciążę to zawsze Można było jeszcze parę kropel wycisnąć bo po córce nie zanikło całkowicie...

to może spróbuj zamrozić, albo oddaj do banku mleka kobiecego? Przy niektórych szpitalach działają

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
melleczka - gratulacje
a
dziewczyny jak pepek odpadnie to jeszcze sie go czyms smaruje? bo nasz juz wisi na włosku ale pod spodem jest taki dalej mokry...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

macie pomysł jakim mlekiem najlepiej zastapic mleko krowie..??
moze któras juz miała ten problem..
sojowe odpada bo chyba tez alergizuje, mam teraz ryżowe a np. kokosowe..?? ma ktos doswiadczenie co jeszcze uczula..??
możesz zrobić owsiane, albo pić kozie, albo spróbuj to o obniżonej zawartości laktozy (w lidlu jest niedrogie).

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość

kobieto! im dalej w las tym gorzej ;-) pomyśl, że dzieć kiedyś pójdzie do gimnazjum

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ela kurcze zawsze pod gorke..chyba do lekarza musicie...biedny Johny.

No jak dla mnie okres ciazy byl mega lajtowy i odprezajacy...a teraz..chyba.przydalby sie przystojny psychoterapeuta

Kochane moj syn poczynil krok w doroslosc co ja mowie SKOK odpadl mu pepek
Dzieki sloneczko spryskalam octeniseptem ale slimaczy sie to tam jeszcze...

A wyobrazcie sobie, ze Jerz dzisiaj przy przewijaniu strzelil kupa na odleglosc prawie metra...od przewijaka do naszego lozka, dobrze, ze nie stalam na lini strzalu bo bylam juz ubrana na spacer a tu takie cos...
Jak to mozliwe z takiej malej pupy...

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Futbolowa - ja bym tych twoich sasiadow razem z tesciowa w kosmos wystrzelila...
Możesz na patyczku jeszcze ten pępek przemywac dopóki nie będzie całkiem czysty

Kurde, swędzi mnie w ustach. Nie wiem od czego. Mega to nieprzyjemne :/
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości