|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Chemi jak to biją psa w kojcu....niby się w mieście urodziłam ale dużo czasu spędzałam na wsi ale to dla mnie nie do pomyślenia....
TheN4ti myślałam dzisiaj o tobie!cieszę się że wszystko ok Basiabasia tak ci powiedzieli w przychodni?że już limity wyczerpane?i mimo że cię prowadzą od początku to odsyłają?bosh....ten system jest chory |
|
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
hejo.
Ja dziś miałam kiepski dzień, męczący fizycznie i nerwowy, nawet mi ie opisywac nie chce. W rosku kupilam kosmetyki i zamiast zaplacić 170zł to zaplacilam 90zl jedyna dobra rzecz dzis. Mnie od wczoraj męczą skurcze, już mi to bokiem wychodzi bo sie ani obrucić wtedy porzadnie nie moge ani nic, a dzis mial byc pokojny dzień spedzony na odpoczywaniu zeby wytrzymac do poniedzialku i dupa z moich planow eh.. Fajnie ze macie ktg robione, tez bym chciała, ani jednego nie miałam ![]() lolcia- dziwna ta twoja lekarka naprawde, niech ci da skierowanie zwykłe ona, tak jak mi moj gin na cc i juz, a tym bardziej ze ona bedzie mieć dyzur to przeciez ma prawo głosu, to sie nie musi zgadzac z tym drugim lekarzem. Tez sie nie daj, jak on bedzie protestować to mow ze twoja lekarka mowi ze masz miec cc z takich i takich wzgledow i ze ty nie chcesz ryzykowac zdrowiem i zyciem dziecka, niech facet wie ze moze miec problemy jakby coś, że sie mu nie dasz. Ale widzisz ja też wąska, z jakąś krzywa kością miednicy-nie wiem jak sie to nazywa, a moj gin mowi zeby sn rodzic buhaha i kto tu ma racje.... ide po lody i na top model, trzeba sobie życie oslodzić. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- basiabasia- ale kobiecie w ciazy nie moga odmowic opieki lekarza ginekologa?toż to chore :| nam polozna na porodowce mowila ze nie tzreba miec jakos specjalnych dokumentow np potwierdzajace ubezpieczenie, że przyjma do porodu bo kobiecie w ciazy nikt nie odmowi porodu..no to opieki ginekologa chyba tez nie wolno? dziwne to i chore. |
|
|
|
#4113 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak masz skurcze 100 to one są juz takie że mogą rozwierać szyjkę... Podobno do 80 to przepowiadające. A sprawdzali Ci rozwarcie?Cytat:
Cytat:
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia, Justysia - dokładnie niby każda kobieta w ciąży ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej nawet taka nieubezpieczona i mój mąż twierdzi ze to nielegalne co robią. Powiedziały ze jeśli chce to mogę do nich na wizytę przyjść za miesiac ale wizyta odpłatnie. Chore...
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
owszem każda kobieta w ciąży ma prawo do opieki ale teraz tak sobie myślę że skoro skończył im się kontrakt z NFZem to siłą rzeczy takie świadczenia są odpłatne. sami za to płacą jako placówka więc stają się tak jakby prywatni
bo analogicznie-jakbyś poszła do jakiegoś medicoveru czy innego lux medu którzy nie mają umowy z NFZ na ginekologię to też by cię nie przyjęli...bo NFZ im za to nie płaci.... jestem zaskoczona .....chociaż nasz system jest tak chory że chyba nie ma się co czuć zaskoczonym.... |
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Blow w takim razie skoro przepis wypróbowany przez Ciebie to skorzystam Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak chcesz piec te pierniki z przyprawą piernikową taką ze sklepu to spokojnie możesz dodać tylko jedną paczkę, ja dodałam kiedyś dwie i było baaardzo czuć korzenny posmak!
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z wami w nierozumieniu tego postępowania
tak jak mówisz Basiu ciąża nie poczeka...w ten sposób przychodnia nie zadłuża się i może funkcjonuje jakoś...nie wiem nie znam się na kwestiach prawno-ekonomicznychmyślilcie że przy kp to takie jakieś domowe kruche ciasteczka czy właśnie pierniczki to za ciężkie? |
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia według mnie takie ciasteczka dozwolone, byle nie z czekolada pierniki czy coś innego.
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
przede wszystkim Gratuluję już 4 maleństw ![]() a poza tym Kochane przepraszam że nie było mnie z Wami od jakiegoś czasu. Miałam małe remonty w domu i co chwila wyjeżdżałam do rodziców z Małym... a tam mam problem z netem. Odcięliśmy sobie trochę dostęp do kompa po remoncie. Do tego na poprzedniej wizycie gin zapowiedział że prawdopodobnie w 39 tyg rozwiąże ciążę więc zajmowałam się w każdej wolnej chwili rzeczami dla Małej i przygotowaniami. Dziś miałam wizytę i mam zaplanowane cc na 28 listopada także jeszcze chwilka - o ile Mała nie zechce wyjść wcześniej jest już spora bo waży ponad 3500 g ![]() Przepraszam ze skruchą postaram się być tu częściej i w miarę na bieżąco
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł. A u mnie kolejna noc do
RINGO ciężko mi powiedzieć z tym śluzem choć ta krew dobrze nie brzmi... NITECZKA fajnie, że się odezwałas i zaglądaj najczęściej jak możesz a co do remontów to doskonale rozumiem co to znaczy.
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub ja też raczej kiepsko w nocy bo miałam parę bolacych już skurczy i biodra spojenie bolą bardzo. Jak już wstalam i pochodziłam to jest ok
jadę dzisiaj.do.mamy z Tz a jak będzie wracał z pracy to mnie zgarnie do domu nie mamy niestety dwóch samochodow buu :-(
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana, też nie wyspana bo o 7 dzwonili z pracy męża choć on na urlopie jest...
Basiabasia- chora sytuacja, nie będą przyjmować bo nie mają pieniędzy, a jak by kogoś nie stać na wizytę prywatnie to co w 9 miesiącu szukać trzeba nowego lekarza? Powinni mieć zakontraktowane wizyty ciężarnych do końca roku. W każdym razie u mnie w przychodni przyszpitalnej tak jest i kobiety w ciąży mają bezpłatne wizytę i badania. A kto przychodzi tak na wizytę to musi płacić. Basjena - próbowaliśmy coś z tym zrobić ale świadków brak, każdy wie że tak się dzieje ale nikt na oczy tego nie widzi. Dom otoczony drzewami, u mnie z podwórka nić nie widać, tylko słychać jak ten pies wyje. Robią to w takich porach że tej sąsiadki w domu nie ma, a policja jak przyjeżdża to on się wypiera albo mów że pies go zaatakował i musi się bronić. A Towarzystwo nie odbierze psa bo pies ma kojec, jedzenie, ma gdzie biegać, warunki dobre. A tam jest konflikt o podział majątku, więc najlepiej jest dokuczyć zwierzęciu. |
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
no nie brzmi dobrze, ale to byla taka mikro ilosc, ze ledwo ja zauwazylam, no ale jednak. Nie wiem wlasnie co o tym sadzic. Zobacze, czy jeszcze dzisiaj sie pojawi. Jak tak to pojade na ip niech sprawdza. Trusia, Julek juz chce do mamy, zabierz ze soba torbe
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi nitkami to.nie wiem hmm chyba Agata tak.u nas miała o ile dobrze pamiętam
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
śniło mi się że któraś urodziła... nie wiem czy nie Miśka... aż strach rano komputer włączyć...:P
remont budynku trwa idealnie nad moja sypialnia....wiertarka na zmianę z suszarką TŻa.... ten dzień chyba nie może być dobry |
|
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nie spie praktycznie od piątej, niby nic mnie nie bolalo,a obudzilam się tak cholernie nie spokojna i przerażona że masakra Sama nie wiem co mi się stało....Co do czopa to Ja u siebie wczesniej zauważyłam ze śluz był podbarwiony na brązowo...ale krwi nie zauważyłam, tylko od razu mowie ze nie przygladalam się za bardzo wiec nie wykluczam ze byłaNitka ![]() Trusieńko cos mi się wydaje ze będziesz naszym pierwszym sn ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Właśnie... Sugub vo do proroczych snów Na kiedy mam się szykować ??
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-11-18 o 08:57 |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
na razie czekam. Yyyy.... Nigdy nie umialam sie wymacac z ta macica, ale dzisiaj jak od obudzenia juz bylam 3 razy siku (krwi nie bylo) to mnie to zastanowailo i chyba wymacalam, ze jednak brzuch mi opadl, choc szczegolnej wizualnej roznicy nie ma, bo caly czas mam nisko. Mala mnie smyra po boku tam gdzie mam laskotki.... Diablica mala czesto mi to robi, a ja ledwo wytrzymuje.
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- dzieki Inka. No ja zauwazylam, bo od krwawien z 6 tc sie obserwuje. Mam schiza od tamtego czasu. Ja tez bym chciala sn , ale jak wyjdzie to nie mam pojecia.
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki nitki krwi moga sie w sluzie pojawic jak sie szyjka rozwiera. Po prostu pekaja drobne naczynka krwionosne. Martwic sie trzeba zaczac jak zamiast sluzu jest tylko zywo czerwona krew.
A tak w ogole to sie witam w 37 tygodniu jejku jak ten czas leci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4134 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poród mnie wtedy totalnie zaskoczył, bo czułam się rewelacyjnie do ostatniego dnia, sądziłam, że raczej przenoszę ciążę niż urodzę wcześniej i nawet nie miałam kiedy się zestresować, że to już U ciebie akurat wcale nie musi być tak jak to się u mnie skończyło, ale chyba wolałabym to sprawdzić. chociaż z tego co pamiętam to chyba Bimbunia zauważyła u siebie troszkę krwi w śluzie parę dni temu, a może coś pokręciłam?
Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-11-18 o 09:51 |
|||||
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana, chcialam poleniuchowac w lozku, ale sie nie da. Plecy bola, siku sie chce i burczy w brzuchu
Czy Wam puchna nogi? U mnie zaczelo sie jakis tydzien temu, ale daje rade. W ten piatek mam wizyte u poloznej, ciekawe jak maly lezy, czy nizej. Moze jestem dziwna, ale nie moge doczekac sie porodu
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pisałam wczoraj,że zgagi nie mam??? Kłamstwo!!! Dziś w nocy mnie mordowało,po granoli z mlekiem i odrobiną miodu
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
Nati nie jesteś dziwna
Ja tez tak mam No ale pogodzilam się juz z tym ze to Emilka tu rządzi ![]() Kasianka
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-11-18 o 10:00 |
|
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
Witam, ale sobie dzis pospałam!!
![]() jaki piękny sen miałam i jaki realny Sniło mi sie , że urodziłam, ze mialam te cc, ze czułam jak go wyciągają z brzucha i ja mogłam od razu wstać hehe, czułam nogi po z nieczuleniu ale brzucha zszytego nie i od razu wzielam go na rece był taki śliczny, ale taki nie moj :P długie czarne włosy, brązowe włosy i mulat ale to bylo takie realne! takie mile sny moge miec
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciukasy trzymam, jeszcze tylko 10 dni ![]() Cytat:
Dzień dobry. Dziewczyny, które jeden poród mają za sobą, chodzi o ten sn. Czy Wy też macie takie nieprzyjemne uczucie ciągnięcia, tam na dole ? głównie koło blizny po nacinaniu ? od jakiegoś czasu czuję straszny dyskomfort w tamtych okolicach, ciężko bożenę wykosić bo takie nieprzyjemne to.
|
|
#4140 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie wróciłam od dentysty. Z opatrunkiem na zębie i prawdopodobieństwem leczenia kanałowego po porodzie
![]() Jutro ostatnia (przed porodem) wizyta u diabetologa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

jak masz skurcze 100 to one są juz takie że mogą rozwierać szyjkę... Podobno do 80 to przepowiadające. A sprawdzali Ci rozwarcie?
jakoś tak napuchly podczas pieczenia 

, ale jak wyjdzie to nie mam pojecia.
Dziś w nocy mnie mordowało,po granoli z mlekiem i odrobiną miodu
Sniło mi sie , że urodziłam, ze mialam te cc, ze czułam jak go wyciągają z brzucha i ja mogłam od razu wstać hehe, czułam nogi po z nieczuleniu ale brzucha zszytego nie