|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Misiaeel dobrze,ze wyniki w porzadku
![]() Dziewczyny a podacie jakies argumenty dla tesciowej co do tego przenoszenia? |
|
|
|
#3392 |
|
Konto usunięte
|
Nie, ale metalowych nie chcę. Mamy takie - rewelacyjne są, bo fajna wielkość i plastik nie taki wiecie, pękający, kruchy, tylko ten taki porządny:
http://super-cena.com/151,Zestaw-kol...-OKAZJA--5005- kiedyś w zabawkowym obok nas kupiłam I polecam firmę DANTOY, świetne rzeczy kuchenne mają też |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
super!
marsi - przypomnij jak to jest z Toba? planowo cc w czwartek? dobrze pamietam? |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak wymieniacie, to dla porównania Pola ma:
- 2 lalki - 1 lalę szmacianą - 3 piłki - wózek dla lalek - 2 misie pluszowe - ok. 15 książek przeróżnych - 2 szutki puzzli (te co się dopasowuje do obrazka, no wiecie.. )- zestaw kuchenny plastikowy: garnki, talerz, patelnia, łyżka, widelec ![]() - pluszowe kostki/piłki/trójkąty z obrazkami, cyframi, literami - klocki drewniane z sorterem - taczki ![]() - znikopis - malowanka wodna Teletubisie - piłke interaktywną z fp - misia interakt. również z fp - śpiewający osioł z kubusia puchatka (klaszcze uszami )- pchacz - jeździk - skuter ![]() - no i reszta takie małe pierdółki, typu laleczki plastikowe, samochodziki, figurki (papa smerf, jerry itp.)... No i kurde, duuużo za dużo mi się widzi Ale ciężko coś wyrzucić, bo młoda ma tak, że się czymś interesuje, potem to idzie w odstawkę i przez miesiąc znowu czymś, ale potem zaś wraca do tego wcześniejszego...
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
marsi iffonka chyba tez jutro sie ma do szpitala zglosic, takze bedziecie sie mogly wspierac
ewulkoo trzymaj sie tam dzielnie, i psmietaj, ze kto pyta nie bladzi! Mi sie ostatnio udalo zdobyc nowego klienta i tez zadawalam mailowo sporo pytan, w koncu baba sie wkurzyla i napisala, ze zadna z firm nie zadawala jej tyle pytan, pomyslalam, ze po ptakach, klienta stracimy, ale dzisiaj dostalam maila, ze nasza usluga byla doskonala i beda zamawiac wiecej Acha chcialam wam jeszcze napisac, ze w auchan sa fajne zwierzatka za nie cale 3,9, u nas szal od kilku dni. |
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48973485]Nie, ale metalowych nie chcę. Mamy takie - rewelacyjne są, bo fajna wielkość i plastik nie taki wiecie, pękający, kruchy, tylko ten taki porządny:
http://super-cena.com/151,Zestaw-kol...-OKAZJA--5005- kiedyś w zabawkowym obok nas kupiłam I polecam firmę DANTOY, świetne rzeczy kuchenne mają też mamy te same gary, zgadzam sie sa rewelacyjne. my mamy jesczze taki kosz do tego. ile to juz razy kubson wyrzucal je na schody to nie zlicze i absolutnie NIC im nie jest. tez kupilam za pare gorszy w zwyklym zabawkowym ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
oby to nie bylo nic groźnego |
||
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki mocno! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Czemu?
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja : mało
ha ha, no widzisz, bo to już po selekcji z tych dzidziusiowych jest, same takie na teraz. Tż mi ciągle prawił że ma za dużo, a w końcu to on najczęściej spontanicznie coś kupuje jak np kolejne klocki ![]() Puzzle pierwsze teraz dostanie i jak zaskoczy to będę kupować, chcę teraz takie twórcze zabawki, już sobie zupełnie nie wyobrażam kupienia interaktywnego grajka, za 100zł i więcej, nie ten wiek zupełnie i tak chyba zostanie. Misiów ma za dużo trochę, bo uwielbienie do jednego przejawia a reszta to takie kurzołapy, ale trudno, po prostu nie powiększamy na razie kolekcji. (Chociaż strasznie mi się Kiciory z Małego ?Artysty podobają, albo Lulaki - znacie lulaki? <3 kiedyś na pewno ode mnie dostanie bo są mega!).. Teraz chyba wezmę ten domek co Bokeh wrzucała i mebelki do niego, bo widzę w jaki sposób się bawi np naklejkami wielo z domem - opowiada sobie, że dziewczynka siedzi na łóżku,z kotkiem, z drugą dziewczynką, albo śpi, itp itd.. przekleja sobie wg wizji - wydaje mi się, że domek by się spisał do takiej zabawy właśnie?? Mama mi przyniosła kiedyś z pracy na chwilę (ciiii ) właśnie taką drewnianą zabawkę że są patyki drewniane sztuk 5 różnej długości i na nie się nakłada krążki z dziurką (odpowiednią ilość). Zainteresowanie znikome, ale może dlatego, że wszystkie mają jeden kształt itp i zabawa polega tylko na nałożeniu klocków na patyki, w odpowiedniej ilości ( na końcu ostatni klocek to głowa zwierzątka jest). Może takie jak to z M&D zainteresuje bardziej, chociaż wiesz, że wydaje mi się teraz trudne??Aha zapomniałam, że z zabawek mamy jeszcze: * piłki (malutka, mniejsza i średnia) * ludzik w autku z lego ale taki większy, autko na napęd jest, więc ludzik sobie jedzie jak go cofnie) * klocki drewniane "pociąg" z Biedronki Teraz chyba już na prawdę wsio. Gary miała taki mały komplet kiedyś, pogubiły się i połamały. Swoją drogą - jak Hje napisała ile Pola ma książeczek to stwierdziłam, że chyba policzę nasze jutro ;p bo nie wiem ile, ale chyba strasznie dużo w porównaniu do niej
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jutro rano stawiam się na oddział jako kobieta przeterminowana trzymajcie mocno kciuki. Może będę mieć tam neta to będę pisać na bieżąco. Chyba ze nie macie ochoty czytać o moich około porodowych przypadlosciach. marsi jestem z toba myslami
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego na gwiazdkę chcę nadrobić i dokupić sporo, bo te co ma, to nie dość, że stare już, to np. jeszcze te składane z obrazkami zwierząt i podpisane odgłosem jaki wydają No to średnio trochę Na pewno kupię większośc z tych, o których tu wspominacie |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę. Nie mam na nic czasu, bo Domcia przestała spać w dzień, a na noc zaczęła zasypiać ok 22-23
Ja wtedy też już padam. Skąd ona bierze tyle siły??? Ma na pewno więcej energii ode mnie ![]() Marsi, Iffonka trzymam mocno za Was kciuki i czekam na dobre niusy
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro robimy sobie zabawkowe rachunki sumienia to i ja się podsumuje
![]() *klocki lego duplo *dwa różne komplety zwykłych klocków plastikowych(te takie duże wory *drewniany klockowy pociąg z biedronki *puzle zwierzątka (uwielbia, dwu i trzy częściowe ma opanowane do perfekcji) *pociąg z wagonem który jeździ po torach *zestaw dinozaurów (chciałam normalne zwierzęta ale były wtedy tylko takie )*piramida do układania *dwa zestawy "małego majstra" (mnóstwo narzędzi) *stoliczek edukacyjny (którego mało co używał więc go sprzedam na dniach) *duży wóz strażacki z załogą strażaków i rozsuwaną drabiną *duży samochód "wywrotka" (ta sama seria co wóz strażacki) *duży traktor z przyczepą(Oskar cały się tam mieści) *duży tir z wywrotką (tu też cały wchodzi) *taczka *samochody średnie i mniejsze,świecące,napędza ne,zwykłe osobowe,budowlane *ok 30 misiaków różnych rozmiarów,dwa giganty pies i tygrys*jeździk *motor *quad na akumulator * kilkanaście książek *miał perkusje ale dobił ją szybko więc jest już na śmieciach *tablet uczący *znikopis *oprócz tego wszystkiego ma jeszcze cały karton różnych zabawek (piłki,kręgle,telefony zabawkowe i inne pierdoły ).Wiecie ja myślałam że on nie ma aż tylu zabawek (te większe gabarytowo którymi bawił się na dworze).---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Misia- super że wyniki ok Aga-oby gorączka poszła precz ![]() Hje-Debrah chyba właśnie o to chodziło że w porównaniu do was mają dużo więcej książek. Ja tak to zrozumiałam ![]() Ciężaróweczki-mocne kciuki od jutra za was ![]() Ewulka-ja nie mam podgrzewacza,zakup teraz byłby chyba zbędny. Nancy-u nas też wstydzi się jak robi kupę. Przeważnie wyprasza wszystkich których ma obok siebie i zaszywa się w kącie tak że tylko oczy mu widać ![]() Nawijko-gdzie jesteś? Coś komuś jeszcze chciałam ale już jestem nieprzytomna i wiem że nic nie wiem
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie mi się przypomniało :.drewniane cymbalki: tz zakupił razem z klockami kiedyś bo ja przecież mówiłam że drewniane zabawki są fajne... tylko ze one... nic nie robią, poza tym że ładne to jakby w nie nie uderzyć to nadal wydają z.siebie "pusto~ drewniany " odgłos.... mógł kupić drewnianą łyche i też by było :PPo tych moich edycjach to przybyły ze 3 rzeczy Ale to chyba nadal raczej mniej niż więcej. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Hje : dokładnie jak Mała pisze. Ale to na pewno zależy od typu dziecka , jak dziecko długo miało w nosie książeczki np to się książek nie kupowało, dopiero jak zainteresowanie przyszło. A U nas to zawsze hit,.kiedyś mi Tata nakupowal na jakiejś wy przy też takie z dłuższą treścią czyli 'na potem' . |
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
A dajta spokoj, chcialabym isc z zabawkami w jakosc a nie ilosc, a Pietraszko dostaje pelno w spadku po kuzyn(k)ach, my mu prawie nic nie kupujemy. Hitem jest spadkowy (chyba 10letni) garaz z fisher price, do tego mamy stacje benzynowa i autka plus ludziki z serii little people, bardzo dlugo potrafi sie tym bawic
Misiow lapaczy kurzu tez pelno, kupilam w koncu taki zwisajacy worek z przegrodkami jakby W ikei i tam maskotki wszystkie powkladalamKlockow drewnianych pelno ma Puzzle sztuk jeden - nie lubi, denerwuje sie jak mu nie wychodzi i rzuca Kostka edukacyjna - sama kostka jako pudlo na klocki robi, za to ta gora lubi sie bawic - klocki po precie przesuwa tam i z powrotem Arka Noego z Lidla tylko zwierzatka pogubil ![]() Ksiazeczek PELNO w tym ukochana - Bernard i Bianka w krainie kangurow jeszcze po mnie chyba co ciekawe teraz jak sa na tych nowych poleczkach podchodzi i pokazuje paluszkiem ktora dokladnie chce Spalam juz dzisiaj o 22 ale zuczek sie obudzil (MEGA glodny!) a juz nam sporadycznie sie na wode budzi, nie wiem o co kaman, awanture urzadzil zjadl i poszedl spac od razu a ja nie umiem zasnac![]() Iffonka, Marsi, kciuki ogromne!!! Misiael super, ze wyniki idealne ![]() Czemu nie bedziesz przerabiala tatuazu? Moze zasne Calusy:-*Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- O wlasnie, a u nas Pietraszko w nosie ma ksiazeczki na jego wiek i uwielbia te z trescia, 101 dalmatynczykow, bernard i bianka, krolewna sniezka, przynosi ksiazeczke siada i kaze czytac ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na bogato Chyba cos pokupuje..
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa jeszcze konik na biegunach taki jak ma Hania Bokehowa, pilek cale mnostwo i ukochany ubostwiany rozowo bialy rowerek chillafish bunzi:P plus taczka i rzeczy do piachu i cale mnostwo niezidentyfikowanych popier.dolek
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bokeh: teraz będziesz szaleć żeby ci się nie uruchomiło ze Hania zabawkowo zaniedbana: > |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady to ten rowerek co w biedronce ejst????
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to minimalizm sam by wyszedł :p) , Ale to się kurczę nie do końca da, zawsze ktoś zniesie po dziecku z rodziny czy tam prezent , Ale dzisiejszy wątek pokazał mi ze obecnie nie tonę I fajnie. A w ogóle : mogę zarzucić psychologiczny wątek? W jaki sposób 'pozbywacie " się zabawek dziecka, tych z których wyrosło? Jak planujecie? Pytanie zwłaszcza do tych które mają też starsze dzieci jak Szajka? Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-11-18 o 00:30 |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
iffonka, marsi kciuki dla Was i Waszych rodzin. Myslami jestem z Wami ![]() aga zdrowia dla Zuzi! Jak sie czuje? mala alez macie zabawek!! U nas z takich na teraz sa klocki drewniane i duplo z sorterem, znikopis, dwie zabawki do ciagniecia i jedna do pchania, kilka pilek (do lask oball powrocil ;-) ), kredki, naklejki, ksiazeczki i przytulanki (cala masa, ale ukochane sa dwie: jedna od czerwca, druga od naszej kolacji weselnej - dostala od wlascicielki knajpy, ktora nas zabawiala podczas jedzenia; oballa rowniez). debrah my wyrzucamy jak sie zniszczy, wtedy sama Yae chetnie wyrzuca. Na inne jeszcze nie mam sposobu. Tule wszystkie mamy i dzieciaczki ze zlobkowymi i pracowymi problemami. lady piekny motyw! Chcialabym kiedys na zywo zobaczyc. Jeszcze mi powiesz, ze w kolorze moze?! Z drugiej strony ja jestem przeciwnikiem tatuazy, wiec moze taniej wyszlaby Wam wycieczka do Jp podczas kwitniecia ;-) Twoj maz tez bylby zachwycony. A przeciwna jestem dlatego, ze tatuaze bardzo ograniczaja w Jp - na razie kwestie zwiazane z praca mnie nie dotycza, ale majac taki nie mozna wejsc do goracych zrodel, ktore ubostwiam. Chociaz takie tradycyjne bywaja piekne. |
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wczoraj mialam Wam powiedziec; przez moment mialam nadzieje, ze Yae sie odstawila od uu. Kilkakrotnie podchodzila i mowila "opi (uu) pa pa". Niestety wieczorem jej sie odmienilo.
|
|
|
|
#3413 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-dwa jeździki, wózek dla lalek + 3 lalki -dwa sortery - garnek i rakieta -stolik edukacyjny -krzesełko uczydełko -kierownica na wózek -taki statek kosmiczny -pierdyliard miśków ( ale większość po mnie albo po Młodej) -puzzle drewniane sztuk 1 -to się napewno zwiększy niebawem -całe pudełko zabawek z kinder niespodzianek i taki domek do nich -10samochodzików przeróżnych -teraz doszły lalki typu barbie Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj pierwszy raz pusciły mi nerwy przy usypianiu, nie krzyczałam ani nic ale też nie maiłą siły w niskończoność powtarzać całowania wszytskich części ciała i układania wszystkich miśków 1500 razy. Dostałam takiego bólu w boku ze nawet oddychac ledwo co mogłam, przetwawałam z tym bólem kapanie,karmienie i usypianie do 21, dalej nie dałam rady i powiedział głośniej że koniec wygłupów i pora na psanie, Tż widocznie usłyszał bo biegiem przyleciał mnie zastapić. Ból mi do tewj pory nie przeszedł, ledwo żyję, do jakiegoś lekarza muszę chyba iść. Mama mówi że to jajanik mnie boli od chodzenia boso po zimnej podłodze??
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ależ paskudnie za oknem Moje dziecię jeszcze śpi,a ja już po śniadanku. Jak wstanie to zrobię sobie kawusię i dzień można zacząć ![]() Jeśli chodzi o te zabawki to nie wszystkie są od nas(my wolimy mu kupić coś małego ale dobrego jakościowo),akurat te największe gabarytowo kupowali dziadki i chrzestny-ja od początku miałam wizje niepotrzebnego zagracania domu (a te duże auta dostawał jak jeszcze się nimi nie interesował) i faktycznie tak jest. Wszędzie są te zabawki bo nie sposób trzymać je w jednym pomieszczeniu a i tak bawi się nimi od święta. Najbardziej kocha klocki i teraz puzle i ja też wolę takie które czegoś dziecka uczą. Książki też czytamy,oglądamy,tłumaczy my i ja stawiam właśnie na takie zabawy z dzieckiem Zapomniałam dopisać do listy dużego gumowego stwora do skakania (koń/osioł? ) który niegdyś był jego ulubieńcem ,rowerka i bujawki którą kocha nad życie (to też do zabawek zaliczamy?) ![]() Debrah-a ja tam mam jeszcze całe mnóstwo pomysłów na prezenty dla niego i chyba dziś kilka zrealizuje Jest dużo zabawek których nie ma a które chciałabym dla niego mieć bo wiem że go zainteresują. Co do tych które ma to mogłabym wszystko wyrzucić a zostawić tylko klocki,puzle,książki,misi e i samochody te małe i na bank by za pozostałymi nie płakał. Dużo zabawek jest zbędnych także Bokeh minimalizm jest jak najbardziej na miejscu
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
MENEQ nocka ok. Dopiero o 5 rano znowu temp. dałam lek i teraz już jest ok.
No i nie wiem czy iść już dziś do lekarza czy czekać nie kaszle, nie ma kataru i nie wiem. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
no nie wiem, wydaję mi się, że mój brzuch już się nie nadaje na taki tatuaż
ale kolejny zrobię na pewno, tyle że nie tam![]() Cytat:
marsi, iffonka kciuki za Was trzymam ogromne! jak już wymieniacie zabawki to ja też ![]() arka noego, farma, laptop fp domek kiddielnad lalki (5 takich malutkich, 4 szmaciane i 1 barbie) pluszaki- kłapouchy, owieczka, 4 misie, elmo, zajączek kucyki chyba 5 znikopis puzzle (3 rodzaje) pacynki garaż z ikei pociągi (sztuk 4), samochody (sztuk 3) warzywa z pepco zastawa do kawy smiki domino i mase jakiś figurek typu bolek i lolek, zwierzątka itd ![]() a i takie puzzle/sorter http://www.smyk.com/smiki-klockowe-p...y-dla-dzieci-p
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz nic Ci nie pomoze. Z tego co piszesz, to nie wiadomo od czego temp. |
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane, witam sie z nad pracowej kawki, pondrabiam jak sie ogarnę z pracą, bo mam parę tekstów do sprawdzenia- wernisaż w piątek mamy i latają wszyscy jak z pęcherzem
|
|
|
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko przeszło ![]() A Tobie Kochana przesyłam pozytywne fluidy, zyczę powodzenia dla Ciebie i TZta Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia! Jesli o t. chodzi, to ws. smoczka jej dobitnie powiedziałam, że ja wiem co robię i już najwyższy czas odstawiać, bo później będą z nim takie problemy jak z jej synkiem. A o rodziców, to szczerze mnie zamurowało, wqrwiłam się, powiedziałam że oni decydują o tym co robią i zaczęłam Dawida ubierać, nie wiem czy TZ w ogóle to słyszał, ale powiedziałam mu, że kolejnej takiej sytuacji nie wytrzymam i jeżeli się nadarzy, a on nic nie powie, nie zrobi, to się skończą przyjazdy do jego matki. Jak będzie chciał, to niech jeździ sam. Dawida mu tam nie dam. Tym bardziej, że jak zostawał pod jej i siostry jego opieką to by zabawiany przy kopmie i teraz jak przyjeżdzamy to pierwsze, co leci do pokoju. Więc kazałam go zamykać na klucz i jeśli robi pady na ziemie bo "on chce" to trudno. Ja nie ustąpię, a on się uspokoi - to ta do Dawida "babcia Cię puści". Ode mnie usłyszała kategoryczne NIE i jak przyjeżdzamy pokój zamknięty, Dawid pojojczy i przestaje i idzie się bawić autami. Można? Można. Chciałam się pochwalić tzn TZ wczoraj powiedział że jest dumny ze mnie. bo: Dawid wczoraj sobie uroił, że tata koniecznie musi dosunąć szafę do ściany bo szpara jest a byc nie może ale się nie da, bo listwa trzyma. No i irytacja jego rosła, aż w końcu wpadł w histeriozę i to taką, że darcie na caly blok pady na ziemię, chciałam do kapieli go wziąć, to spodnie tak 3mał, że po pachy wciągnął, ściągłam w końcu,pampa to on prawie na pół rozerwał ale wsadziłam do wanny - przy czym nagle sie pokazało że syn potrafi już sam z niej wyjść ale wrócił tam z moją pomocą, zaczęłam przytulać mówić, że zrobimy dużo piany i czy mogę z nim się kąpać, no to zaczął się przesuwać, żeby mi miejsce zrobić i się uspokoił TZ mi później powiedział, że on by chyba nie wytrzymał i zaczął wrzeszczeć razem z nim i że nie sądził że się uspokoi ![]() Dawid przespał noc u siebie w pokoju pięknie, wstał później niż my |
|||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno, piszecie o slodyczach a wiecie z czym my mamy problem? Nie z rodzina a z obcymi: ludzie spotkani na spacerze, panie przy kasie w supermarkecie, kelnerzy w knajpie, ostatnio nawet taksowkarz, wszyscy chca dawac Yae slodycze. Normalnie juz mam dosc, kazde wyjscie z domu wiaze sie ze stresem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

)

)
Ale ciężko coś wyrzucić, bo młoda ma tak, że się czymś interesuje, potem to idzie w odstawkę i przez miesiąc znowu czymś, ale potem zaś wraca do tego wcześniejszego...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i z łachy mi coś pokażą
i teraz już boję się o cokolwiek pytać, a w przyszłym tygodniu zamykamy listę płac, i jak moje 180 osób dostanie źle wypłaty npo to ja jestem za to odpowiedzialna. Normalnie już się tak stresuję tą pracą, że głowa mała. Np dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłam korektę ręczną, a to trudne! i jak o coś zapytałam to z fochem: no przecież już robiłaś korektę, my ci nie będziemy po pięć razy tłumaczyć, zapisuj sobie!!! i to krzykiem. No a ja NIE robiłam ręcznie, tylko komputerowo, i mi się wszystko wyliczyło samo 

22.05.2008
14.08.2011