|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
moj mi kupil jakies zloto
Wydarlam sie bo poszlo na to kolo 2tys Ehhh teraz moje myslenie jakos sie zmienilo wolalabym inaczej wydac type kasy np na navida albo cus wiec moj skromny prezent to az wstyd
moje szczęście Navidek 02.12.2014 Edytowane przez dorotape1987 Czas edycji: 2014-11-18 o 09:04 |
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Cytat:
na urodziny dostał, a ma ciagle tyle pracy że nie ma jak wykorzystać. Dlatego moze masaż? Z tymi prezentami to tak sie wydaje iPhona dostanie na firmę na przedłużenie umowy, a do "siłowni" to kupimy maty do ćwiczeń, drugi tv wstawimy co leży nie wykorzystany no i bedzie trzeba kupić ławeczkę i ciężary takze też jakoś bez szału Bo ja w ciazy a on tyje i ciagle marudzi a ze szkoda mu czasu naszego wspólnego poświęcać na jazdę na siłownie to takie rozwiazanie byłoby idealne, szczególnie kiedy bedzie dwójka maluchów i jego pomoc bedzie cenna, odchodzi co najmniej czas na dojazd w obie strony Co do pracy to w klubie napiszę
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuniu przed staraniami miałam cykle nieregularne ale nie występowały u mnie takie plamienia
no ciekawe co mi powie jutro gin!!!! marudze Wam tu 3 dzien z rzędu ale irytuje mnie strasznie ta sytuacja. czuje sie poprostu bezsilna
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam Ty się ciesz a nie marudzisz
Mi się marzy jakaś biżuteria w prezencie od tż ale ciagle mamy inne rzeczy na liście. W zeszlym roku chciał mi kupić jakiś ładny komplet ale bardziej marzyłam o fajnej lustrzance no i moze tak za 10 lat coś dostanę z jakiejś okazji bo bez okazji to mój tż najwyżej kwiaty przyniesie
|
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
no widzisz Ewcia twoj sie domysli zeby jakies kwiaty
a moj to tak slabo
|
#3426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wizytę mam za tydzień w czwartek, ale jak dzisiaj i jutro też będę miała takie skurcze to chyba pójdę pojutrze Niech ktg mi zrobią chociaż Ja tez prawie dwa dni sama, to przybij piątkę Tż jedzie do Wrocławia na mecz, dlatego ten szalik potrzebny Podpytam, może ktoś ze znajomych ma, bo u nas na zad.upiu to nie ma galerii itp...![]() Lecę popatrzeć do lumpeksu Mam pod domem a jakoś się zawsze zebrać nie mogę
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
A to spojenie, miałaś to w pierwszej ciazy? Nie wiem co to jest ale tak brzmi że boje sie tego podobno nie mozna chyba wtedy rodzic sn?
|
||
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Ja przeżywam miodowy miesiąc .
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
ale i tak kochany ![]() aniu boli ale biore to jako bole miesiaczkowe nie jest zle nie sieje paniki co ma byc to bedzie wiem ze to glupie ale jakos tak nie dochodzi do mnie ze kobiety w dzien tez rodza jak zbliza sie noc to sie boje ![]() a ty masz racje lepiej jedz i zrob
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
ksuwcia
jak dla mnie to mozesz nawet zgwalcic meza moj juz od wczoraj czyta o pozycjach bo sie boi ze moze jednak nie bo malemu cos moze sie stac to mu powiedzialam ze malemu nic nie grozi a ja tez mam swoje potrzeby
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
moja teściowa rano mi mówiła, że była w sklepie dla kobiet w ciąży i chciała mi jakąś bluzkę kupić żebym miała w czym chodzić ale same brzydkie były
dzień dobroci ?
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychowałam potwora Idę czytać na klub ![]() Żanetka - a Tobie te hormony co wcześniej ginka robiła wyszły okay? Czy Ty w ogóle nie miałaś robionych bo nie pamiętam? My w tym roku z prezentami skromnie, musimy dzieciakom w rodzince kupić i kupę kasy na to pójdzie jak zwykle tak kombinuję już gdzie najtaniej coś fajnego znaleźć, dla jednego mamy już klocki i chyba dla dwójki jeszcze też dokupimy po podobnym zestawie (a'la duplo, po 30zł spory zestaw), dla starszych (4,5 i 5,5 lat) chłopaków wymyśliłam konsole takie przenośne do gry które mają być od czwartku w Biedrze (za 40zł), starszej (8 lat prawie) chcemy coś edukacyjnego kupić, myślałam o jakimś mikroskopie zabawkowym albo czymś, bo w zeszłym roku dostała książki, a jak nie to Twistera (też z Biedry ) i zostają nam tylko moja i TŻ-ta chrześnica...Z moją to muszę zadzwonić do kuzynki zapytać co potrzebują, bo mała ma 8 miesięcy, a TŻ-ta jest teraz na etapie zachwytu Myszką Miki - może macie jakiś pomysł co takiej nieco ponad 2-latce kupić? Z obiema chciałabym się gdzieś w granicy 100zł zmieścić dla każdej ![]() My z TŻ-tem, rodzicami moimi i siostrą ze szwagrem też zawsze losujemy i kupujemy jeden prezent do 100zł, nie wiem czy w tym roku też tak będzie i myślę, że w końcu trzeba rodzinę TŻ-ta do tego samego zmobilizować, bo nas tam jest w sumie 10 osób i każdej coś kupić to masakra
|
|
#3434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia
Cytat:
Może na grouponie coś ciekawego się znajdzie, nie mam żadnego pomysłu więcej. Mocno ![]() Cytat:
Niech się z tego dzidzia urodzi ![]() Kochane a ja znowu mam pytanie dot. golarki foliowa czy głowicowa?
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetko ja robilam badania hormonów, jest u nas labolatorium co ma różne pakiety. Ja zrobilam
◦TSH ◦prolaktyna ◦LH ◦FSH ◦estradiol ◦progesteron dokładnie za 101 zl. Poszukaj moze w Twojej okolicy tez coś takiego znajdziesz. Będziesz wiedziala czy może czasem z hormonami sie nie rozregulowalo
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia, zazdroszczę teściowej
![]() Ksuwcia - szalej szalej, będziemy czekać na efekty
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całą noc nie spać to nie dla mnie |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej kwestii już nie poradzę, bo ja po prostu poczytałam parę ogólnych opinii w necie, obejrzałam filmiki na youtube, potem weszłam na stronę sklepu, poczytałam recenzje pod konkretnymi produktami i zamówiłam
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spojenie łonowe to chyba trochę się rozchodzi zawsze, znaczy miednica itp się rozszerzają (może źle to nazwałam), choć w pierwszej ciąży ja tego nie czułam, teraz kości bioder, miednicy i tego spojenia mnie często bola, bo to chyba po porodzie powróciło do stanu bliżej normalności ![]() A że spojenie całkiem się rozejdzie to już jest bardzo niefajnie, ale wiem że wtedy nie jest się w stanie chodzić wogóle, więc to raczej Dorotce nie dolega I chyba dość rzadko się zdarza ![]() Cytat:
![]() A nawet jak nie to takie odstresowanie napewno Ci się bardzo przyda Cytat:
Cały czas będzie mi się wydawało że to fałszywy alarm, no chyba że wody odejdą
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie wlasnie dowiedzialam ze kumpela ktora starala sie ponad rok o dzidziusia zaszla w ciaze
tak sie ciesze czyli dziewczynki da sie walczymy !!!
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie już też z naszą księżniczką ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak coś wymyślę to dam znać ![]() U nas przyjęło się coś takiego: Moja rodzina - zrzucamy się dla rodziców na prezent i brata, sobie nie robimy wzajemnie ( w tym roku stwierdziłam że siostrom kupię raffaelo to będzie im miło i mam wyczajone z promocji szklane dekoracyjne talerzyki i na cukierki ala szkatułke) i rodzice każdemu coś kupują Tż rodzina - teście wszystkim prezenty plus dzieci, my dzieciom i teściom, rodzeństwo Tż nigdy nikomu nic nie przywiozły (mimo że są na wigilii nawet rodzicom) Cytat:
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka miałam robioną prolaktyne, TSH, testosteron no i teraz to AMH i wszystko wyszło super.
zobacze co mi jutro powie gin, a jak nie to zrobie te badania w kolejnym cyklu jakby teraz nie wyszło po stymulacji. Ksuweczko super że jestes szczęśliwa Aneczko udanych zakupów. a dla reszty
|
#3446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() Jutro mam wizytę u endokrynologa, to biorę wolne, ale już widzę jak będzie zaraz marudził, chociaż już mu o tym wspominałam w tamtym tygodniu. |
||
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
szefowi to powiedz ze jak ma ochote to CIe moze cmoknac w doopke
|
#3448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście nie życzę Ci tego i trzymam kciuki za wizytę. Daj znać po, co i jak. ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Obawiam się, że mógłby się zgodzić ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne ciuszki kupiłam, aż się chwalnę
Wszystko w rozmiarze 56-62cm
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
W niedziele miałam nieziemski ubaw z męża. Kupiłam to okrycie kąpielowe dla malutkiej Julki (tygodniowej) i położyłam w pokoju obok szafy. Maż się wypakowywał i zaglądnął do reklamówki i z takim zdziwionym spojrzeniem pyta się mnie po co ja to kupiłam, czy on o czymś nie wie
Śmiałam się strasznie i mówię mu, ze to dla małej Julki, ze przecież mu mówiłam, że już się urodziła.A on mi później mówi przy obiedzie, że myślał, że mi już coś odwala i że zaczynam wyprawkę kompletować |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Wydarlam sie bo poszlo na to kolo 2tys
Ehhh teraz moje myslenie jakos sie zmienilo wolalabym inaczej wydac type kasy np na navida albo cus wiec moj skromny prezent to az wstyd

na urodziny dostał, a ma ciagle tyle pracy że nie ma jak wykorzystać. Dlatego moze masaż?

Wizytę mam za tydzień w czwartek, ale jak dzisiaj i jutro też będę miała takie skurcze to chyba pójdę pojutrze
Podpytam, może ktoś ze znajomych ma, bo u nas na zad.upiu to nie ma galerii itp...

tak kombinuję już gdzie najtaniej coś fajnego znaleźć, dla jednego mamy już klocki i chyba dla dwójki jeszcze też dokupimy po podobnym zestawie (a'la duplo, po 30zł spory zestaw), dla starszych (4,5 i 5,5 lat) chłopaków wymyśliłam konsole takie przenośne do gry które mają być od czwartku w Biedrze (za 40zł), starszej (8 lat prawie) chcemy coś edukacyjnego kupić, myślałam o jakimś mikroskopie zabawkowym albo czymś, bo w zeszłym roku dostała książki, a jak nie to Twistera (też z Biedry

walczymy !!!
Oczywiście nie życzę Ci tego i trzymam kciuki za wizytę. Daj znać po, co i jak.