|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Kurcze przeglądam leżaczki, bujaczki, huśtawki bo moja mama chce młodej sprezentować i nie wiem co wybrać. Niezbyt ogarniam czym toto się różni. Na rozkładaniu na płasko dla malucha mi nie zależy bo mam taki kosz http://img31.olx.pl/images_tablicapl...kie_rev001.jpg więc małą będę na początku przestawiać sobie po mieszkaniu w tym. Co najlepiej wybrać:
http://www.smyk.com/bright-starts-le...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/fisher-price-fot...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/fisher-price-fot...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/bright-stars-hus...t-niemowlaka-p |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Zalatwiala ktoras z Was juz becikowe? Chodzi mi o skladke zdrowotna, trzeba ja chyba wziasc od pracodawcy albo z ZUS, nie da sie samemu obliczyc?
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-18 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie sie podoba tenz tiny love, ale ja chce rozkladany na plasko a jak chcesz tylko lezaczek to te z FP sa tez fajne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mysle czy to biale w uszku to nie jest mleko jak sie jej ulewa czasem bo ma potem mokre wloski.. patyczkiem tu z wierzchu wytarlam ale jeszcze widze ze w srodku to jest a tam sie boje grzebac...
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Anuszka no moj juz tez raczej tak sie prezy, wypycha niz mocno kopie. Mi gin kazala liczyc ruchy - kazde, nawet te najmniejsze. Teraz dzieciaczki maja coraz mniej miejsca to i ruchy sa juz inne
![]()
#4360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
Witam sie jeszcze ze szpitala
![]() ![]()
#4363 |
Wtajemniczenie
|
elcariss - ja miałam skurcze od 7. miesiaca (zaczęły się po jednym zabiegu i z tego, co się dowiedziałam miesiąc temu, to nie jestem jedynym przypadkiem takim :/ a i tak porównując do drugiego znanego mi przypadku to moja ciąża "dała radę"), z tym, że później w 32 skończonym się nasiliły mocno i trafiłam na porodówkę, a później przez 10 dni leżałam w szpitalu pod tymi wszystkimi cudami. Wtedy też zrobiło mi się rozwarcie i szyjka skróciła. Wyszłam nadal ze skurczami, ale już nie porodowymi, jednak były częste, także gin zmartwiony byl, także dalej leki różne. 2 tyg. leżałam plackiem całkiem, raz w międzyczasie było nieprzyjemnie, ale się wyciszyło, później kontrola, stan bez zmian, także dobrze i miałam się z atydzień uaktywniać, uaktywniłam się pomału nawet szybciej i co? I teraz jak spokojnie mogę już rodzić, a w moim przypadku zdrowotnym lepiej żeby to nastąpiło czym prędzej, to jak na złość moje dziecko ma mnie w nosie, a raczej bawi się ze mną.
A co do przeczyszczania, to u mnie na początku ciąży były tylko wymioty, dołem nie szło, a nawet był problem :P Przeczyszczanie dołem zaczęło się dopiero tuż przez ostatnim trafieniem na porodówkę, także u mnie to sie pojawia przy skurczach tylko, a jak ich nie ma,albo są lekkie, to jest normalnie. Nie wiem natomiast o co biega z tymi wymiotami. W sb na wieczór tez zwracałam. Futbolowa - wszystkiego najlepszego ![]() Z tego, co ostatnio czytałam to należy się bujać z mocno wypiętym do tyłu tyłkiem (miednicą), nogi dość szeroko, można na boki się bujać, można takie koła zataczać albo delikatnie podskakiwac, ale to delikatnie, bo niektórzy z kolei uważają, że nie powinno się tego robić.Najlepiej bujać się z opartymi rękoma na czymś z przodu, np. na stoliku (albo łóżku szpitalnym ;p) aleksandrettaa - jak tam wczorajsze schody?:P manieczka - ja to już w to nie wierzę.... ![]() co do ruchów, to mój też już nie kopie raczej, baaardzo rzadko. Tak to się rozpycha, albo przekłada, choć już tez mu się nie chce. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-11-18 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa Wszystkiego Dobrego!
![]()
#4365 |
Zakorzenienie
|
Kiara no wiem jam sie czujesz...bo ja sama w juz za wiele rzeczy nie wierze. No, ale moze cos ruszy
![]()
#4366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
KASIA dzięki kochana jestes i juz mi sie płakać chce kurcze....dobrze ze sama w sali jestem
![]() ![]()
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A schody wywołują ale zakwasy w łydkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na rmua niby sa skladki, ale nie wiem czy o takie im chodzi w tym becikowym...jakby ktos juz to zalatwil to niech napisze, ja i tak czekam jeszcze na pesel... Jerz chyba ma taki system...po poludniu i w nocy spi w miare sensownie...a rano masakra 15 minut snu i ryk i do cyca i to juz kolejny dzien, ile noworodek moze nie spac... ![]() ![]() ![]() Ide na spacer bo zwariuje, poki nie pada... Sloneczko a jak u Was dzisiaj..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Futbolowa wszystkiego najlepszego i leć na porodówkę po prezent ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Kostka wczoraj popołudniu mi w końcu zasnął jak się obudził to dałam mu 100 ml mm i pojechaliśmy na zakupy potem była kapiel bez ryku i przebieranie też. Dostał cyca i zasnął. Obudził się koło 1 w nocy i od tego czasu do rana na cycku wisieć chciał. Nie mogłam sobie poradzić i niedawno dałam mu mm znowu i leży spokojny. Moje dziecko chyba nie dojada chociaż w moich cyckach chyba mleka nie brakuje. Poza tym wczoraj nie było kupy i się martwiłam i dzisiaj taką walnął, że nie wiedziałam jak pieluchę zawinąć. My dzisiaj na spacer nie pójdziemy, bo wichura masakryczna, a przeszłabym się.
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba taki minus rodzenia w listopadzie, podwójnie nas chandra dopada ![]() ![]()
![]() |
#4372 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mały faktycznie się uspokaja ale na razie z bardzo nie korzystamy - czekam aż miesiąc skonczy, lepiej dla kręgosłupa. Cytat:
![]() |
#4373 |
Rozeznanie
|
No to ja i sie przyznam ze jestem beksa na zawolanie
Sloneczko to moze jak masz mleko to mu odciagnij i daj z butli..moja ladnie pije poki cycek jako taki twardy a jak zmieknie to co chwile puszczs, wygina sie i placze
#4374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa znów dziś stwierdziła że brzuch mi w ogóle nie opadł i jeszcze sobie poxhodze!! Niedługo zacznę zabijać!
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Wtajemniczenie
|
aleksandretta -
![]() Rozwarcie jak rozwarcie, bo z tym kilka osób tutaj też długo chodziło, ale bardziej wnerwiają mnie te skurcze, które ewidentnie się nasiliły w weekend a i tak nie mogą "dojść". Może ze mną będzie jak z silesianną... Powinnam wystąpić w jakimś programie pt. najdłuższe porody świata ![]() Teraz też mnie męczą + krocze, ale pewnie i tak nic z tego nie będzie. Ja się podśmiewam, że szkoda, iż mięsień macicy to co innego niż mięśnie brzucha, bo jakby było to te same miejsce to miałabym po ciąży piękny kaloryfer ![]() manieczka - kochana zazdroszczę, że lada moment będziesz już w rękach lekarzy.. Mój ma juto dyżur na porodówce i niby mnie zaprosił, ale to było bardziej w kontekście tego, że sądził iż urodzę do tego czasu. Ja chyba jutro zacznę biegac wokół bloku to może cos się zadzieje ![]() justynaw - ojj te hormony ![]() ale najważniejsze, że masz dzidzię już przy sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to pół roku wpisuje się we wniosku jako łączny wymiar 20 tygodni, a roczny...? 40 tygodni?
#4379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A byliscie z mlodym w jakims duzym sklepie? Grzeczny byl? Naszla mnie mysl czy jak truskawki uczulaja to czy drzem truskawkowy wlasnej roboty tylko z cukrem i pektyna tez..? Wiem juz wariuje chyba ale tak jak wczesniej bylam zdania ze nie ma diety matki karmiacej tak teraz jak mlody ma problemy z brzuszkiem i kupami to mysle nad wszystkim co zjem i troche zmienilam zdanie... Dziewczyny potrzebuje cos na 2ke...nie bylam juz chyba z 4 dni...nigdy tak nie mialam nawet w ciazy...co robic..?podejrzewam, ze to wina tego, ze nie jem surowych warzyw ale co teraz jesc, kapusty nie, marchewki surowej nie, pomidorow nie.... ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
W sumie 52 http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 Tu bedzie dokladnie Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-18 o 11:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Wtajemniczenie
|
Kostka ja ostatnio zjadłam jogurt i popiłam dwoma łykami coli
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A muszę to jakoś wyszczególnić w tym wniosku, czy po prostu w rubryce wpisać 52 łącznie...? sorki, że tak dopytuję, ale kompletnie zielona jestem w tym temacie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.