Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 09:52   #4351
eclariss
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
eclariss - w takim razie popróbowałabym ze zdrowymi tłuszczami - zdrowe, małe objętościowo a mają dużo kalorii. Przykład to orzechy, migdały i siemię lniane. Możesz je jeść na wiele sposobów.

dobrze, że nie tylko ja łażę z brzuchem na wierzchu, kiedy w tym samym czasie na głowie mam kaptur

zamierzać to ja sobie mogę
Tez zrobiłam enemę, ale tylko 1/2, bo tak sobie tyłek poharatałam przy próbach wlewania tego (jak się okazuje z wielkim brzuchem to nie takie łatwe ), że mnie piekło od środka na wejściu. Wyleciało niewiele ale wcześniej mnie czyściło, więc może to przez to.
I wiesz co jeszcze? Po lewatywie skurcze zrobiły mi się nieregularne i słabsze

W ogóle to zasnąć nie mogłam, a punkt 2 w nocy jak mnie nagle zaczął brzuch boleć.... olaboga... pobiegałam do wc i przeczyściło mnie dołem, wyszłam z wc i zaraz tam wróciłam na Normalnie tak mi później źle było, że aż miskę do pokoju przytargałam w razie "w" i ten ból brzucha
Rano też obudziłam się z potwornymi mdłościami. Cofam się w ciąży
Co jest ja się pytam?!
Kiara ja zwroty gora i dolem to mialam w pierwszym miesiacu wiec chyba sie cofiesz do poczatku.. tak jak ja w 31 straszyly mnie skurcze trzeba bylo lezec pod kroplowka a potem cisza z tym ze moja cesarka odbyla sie w 38 to dlugo nie meczylam sie
Stary 2014-11-18, 09:55   #4352
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kurcze przeglądam leżaczki, bujaczki, huśtawki bo moja mama chce młodej sprezentować i nie wiem co wybrać. Niezbyt ogarniam czym toto się różni. Na rozkładaniu na płasko dla malucha mi nie zależy bo mam taki kosz http://img31.olx.pl/images_tablicapl...kie_rev001.jpg więc małą będę na początku przestawiać sobie po mieszkaniu w tym. Co najlepiej wybrać:
http://www.smyk.com/bright-starts-le...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/fisher-price-fot...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/bright-stars-hus...t-niemowlaka-p

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:56   #4353
Kostka09
Zakorzenienie

Zalatwiala ktoras z Was juz becikowe? Chodzi mi o skladke zdrowotna, trzeba ja chyba wziasc od pracodawcy albo z ZUS, nie da sie samemu obliczyc?

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-11-18 o 10:06
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:56   #4354
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Futbolowa, najlepszego Oby Zosia chciała zrobić mamie prezent

Powiem Wam, że przed moim jutrzejszym przyjęciem do szpitala mam takie rewolucje jakbym w brzuchu miała potwora a nie dziecko Wypiłam już 2 kubki melisy i muszę wymyślić sobie jakieś odmóżdżające zajęcie
Moje dziecko niewiele się Rusza ostatnio... Ewentualnie prezy... Nie wiem czy nie wybrać się jeszcze na wizytę...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:03   #4355
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja też w ogóle nie planowałam poszerzać garderoby z myślą o ciąży. W kurtki się nie dopinam, ale mam w razie czego dość obszerny płaszcz i w nim jest okej. Dzisiaj znów wyciągnę małża na spacer, coby trochę się pobudzić i będę łudzić się, że coś się ruszy

Aha, właśnie. W szpitalu przed porodem zalecają skakać na piłce. Mam w domu fitballa, ale nie wiem jak to ma technicznie wyglądać Po prostu siadam i się bujam w dół i w górę?
Skaczesz normalnie gora dol ja skakalam do 6 cm rozwarcia i polewajac sie prysznicem to bylo duzo lepsze niz gaz

Mnie sie podoba tenz tiny love, ale ja chce rozkladany na plasko a jak chcesz tylko lezaczek to te z FP sa tez fajne
Stary 2014-11-18, 10:10   #4356
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Ja też w ogóle nie planowałam poszerzać garderoby z myślą o ciąży. W kurtki się nie dopinam, ale mam w razie czego dość obszerny płaszcz i w nim jest okej. Dzisiaj znów wyciągnę małża na spacer, coby trochę się pobudzić i będę łudzić się, że coś się ruszy

Aha, właśnie. W szpitalu przed porodem zalecają skakać na piłce. Mam w domu fitballa, ale nie wiem jak to ma technicznie wyglądać Po prostu siadam i się bujam w dół i w górę?
Tak, góra dół ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:11   #4357
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Zalatwiala ktoras z Was juz becikowe? Chodzi mio skladke zdrowotna, trzeba ja chyba wziasc od pracodawcy albo z ZUS, nie da sie samemu obliczyc?
Mam te papiery w domu i zero weny by to wypelnic bo nic nie wiem i nie umiem sie za to zabrac...

Tak mysle czy to biale w uszku to nie jest mleko jak sie jej ulewa czasem bo ma potem mokre wloski.. patyczkiem tu z wierzchu wytarlam ale jeszcze widze ze w srodku to jest a tam sie boje grzebac...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 10:13   #4358
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Siadasz okrakiem n niej, nogi zgiete po bokach i mozesz skakac w rytm oddechu, toczyc przod tyl lub kolka krecic
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:14   #4359
manieczka1
Zakorzenienie

Anuszka no moj juz tez raczej tak sie prezy, wypycha niz mocno kopie. Mi gin kazala liczyc ruchy - kazde, nawet te najmniejsze. Teraz dzieciaczki maja coraz mniej miejsca to i ruchy sa juz inne
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:14   #4360
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Zalatwiala ktoras z Was juz becikowe? Chodzi mi o skladke zdrowotna, trzeba ja chyba wziasc od pracodawcy albo z ZUS, nie da sie samemu obliczyc?
Musi być od pracodawcy albo z zusu
Stary 2014-11-18, 10:17   #4361
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zalatwialam jeszcze... A druk rmua z zakladu pracy nie starczy?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:18   #4362
justynaw1982
Zadomowienie

Witam sie jeszcze ze szpitala oki ci jest ok mały jest pezeslodzoachny tylko straszny glodomor juz prawie nic mnie nie boli o wyniki mi spadły troche ale to chyba normalne tylko nogi mi puchły cholernie....heh młody jest na kp + mm to dopiero 3 doba ale juz die martwię czy bedzie to mleko niby jak mj podaje i ciumka to potem odbeka sobie to chyba cos tam leci heh wczoraj tez miałam straszny dzień ryczałtem jak WARIATKA !!!ale dzisiaj juz jest w miarę chce do domu!!!!!niestety nie nadroblam was ale hak wrócę do domu to sobie poczytam!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:20   #4363
Kiara_kier
Wtajemniczenie

elcariss - ja miałam skurcze od 7. miesiaca (zaczęły się po jednym zabiegu i z tego, co się dowiedziałam miesiąc temu, to nie jestem jedynym przypadkiem takim :/ a i tak porównując do drugiego znanego mi przypadku to moja ciąża "dała radę"), z tym, że później w 32 skończonym się nasiliły mocno i trafiłam na porodówkę, a później przez 10 dni leżałam w szpitalu pod tymi wszystkimi cudami. Wtedy też zrobiło mi się rozwarcie i szyjka skróciła. Wyszłam nadal ze skurczami, ale już nie porodowymi, jednak były częste, także gin zmartwiony byl, także dalej leki różne. 2 tyg. leżałam plackiem całkiem, raz w międzyczasie było nieprzyjemnie, ale się wyciszyło, później kontrola, stan bez zmian, także dobrze i miałam się z atydzień uaktywniać, uaktywniłam się pomału nawet szybciej i co? I teraz jak spokojnie mogę już rodzić, a w moim przypadku zdrowotnym lepiej żeby to nastąpiło czym prędzej, to jak na złość moje dziecko ma mnie w nosie, a raczej bawi się ze mną.
A co do przeczyszczania, to u mnie na początku ciąży były tylko wymioty, dołem nie szło, a nawet był problem :P Przeczyszczanie dołem zaczęło się dopiero tuż przez ostatnim trafieniem na porodówkę, także u mnie to sie pojawia przy skurczach tylko, a jak ich nie ma,albo są lekkie, to jest normalnie. Nie wiem natomiast o co biega z tymi wymiotami. W sb na wieczór tez zwracałam.

Futbolowa - wszystkiego najlepszego
Z tego, co ostatnio czytałam to należy się bujać z mocno wypiętym do tyłu tyłkiem (miednicą), nogi dość szeroko, można na boki się bujać, można takie koła zataczać albo delikatnie podskakiwac, ale to delikatnie, bo niektórzy z kolei uważają, że nie powinno się tego robić.Najlepiej bujać się z opartymi rękoma na czymś z przodu, np. na stoliku (albo łóżku szpitalnym ;p)

aleksandrettaa - jak tam wczorajsze schody?:P

manieczka - ja to już w to nie wierzę....
co do ruchów, to mój też już nie kopie raczej, baaardzo rzadko. Tak to się rozpycha, albo przekłada, choć już tez mu się nie chce.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-11-18 o 10:22
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:22   #4364
Kasia427
Wtajemniczenie

Futbolowa Wszystkiego Dobrego!
Stary 2014-11-18, 10:23   #4365
manieczka1
Zakorzenienie

Kiara no wiem jam sie czujesz...bo ja sama w juz za wiele rzeczy nie wierze. No, ale moze cos ruszy tylko Ty sie tyle wymeczysz bidulko
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:27   #4366
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Witam sie jeszcze ze szpitala oki ci jest ok mały jest pezeslodzoachny tylko straszny glodomor juz prawie nic mnie nie boli o wyniki mi spadły troche ale to chyba normalne tylko nogi mi puchły cholernie....heh młody jest na kp + mm to dopiero 3 doba ale juz die martwię czy bedzie to mleko niby jak mj podaje i ciumka to potem odbeka sobie to chyba cos tam leci heh wczoraj tez miałam straszny dzień ryczałtem jak WARIATKA !!!ale dzisiaj juz jest w miarę chce do domu!!!!!niestety nie nadroblam was ale hak wrócę do domu to sobie poczytam!!!
Kochana mi też strasznie puchły nogi po porodzie... po tygodniu śladu nie było. Ja też wyję z byle powodu i chyba nie tylko ja tutaj na wątku więc nie jesteś sama ja jak się wypłaczę to mi lepiej
Stary 2014-11-18, 10:32   #4367
justynaw1982
Zadomowienie

KASIA dzięki kochana jestes i juz mi sie płakać chce kurcze....dobrze ze sama w sali jestem bo tak głupio ryczeć przy obcych

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:33   #4368
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
elcariss - ja miałam skurcze od 7. miesiaca (zaczęły się po jednym zabiegu i z tego, co się dowiedziałam miesiąc temu, to nie jestem jedynym przypadkiem takim :/ a i tak porównując do drugiego znanego mi przypadku to moja ciąża "dała radę"), z tym, że później w 32 skończonym się nasiliły mocno i trafiłam na porodówkę, a później przez 10 dni leżałam w szpitalu pod tymi wszystkimi cudami. Wtedy też zrobiło mi się rozwarcie i szyjka skróciła. Wyszłam nadal ze skurczami, ale już nie porodowymi, jednak były częste, także gin zmartwiony byl, także dalej leki różne. 2 tyg. leżałam plackiem całkiem, raz w międzyczasie było nieprzyjemnie, ale się wyciszyło, później kontrola, stan bez zmian, także dobrze i miałam się z atydzień uaktywniać, uaktywniłam się pomału nawet szybciej i co? I teraz jak spokojnie mogę już rodzić, a w moim przypadku zdrowotnym lepiej żeby to nastąpiło czym prędzej, to jak na złość moje dziecko ma mnie w nosie, a raczej bawi się ze mną.
A co do przeczyszczania, to u mnie na początku ciąży były tylko wymioty, dołem nie szło, a nawet był problem :P Przeczyszczanie dołem zaczęło się dopiero tuż przez ostatnim trafieniem na porodówkę, także u mnie to sie pojawia przy skurczach tylko, a jak ich nie ma,albo są lekkie, to jest normalnie. Nie wiem natomiast o co biega z tymi wymiotami. W sb na wieczór tez zwracałam.

Futbolowa - wszystkiego najlepszego
Z tego, co ostatnio czytałam to należy się bujać z mocno wypiętym do tyłu tyłkiem (miednicą), nogi dość szeroko, można na boki się bujać, można takie koła zataczać albo delikatnie podskakiwac, ale to delikatnie, bo niektórzy z kolei uważają, że nie powinno się tego robić.Najlepiej bujać się z opartymi rękoma na czymś z przodu, np. na stoliku (albo łóżku szpitalnym ;p)

aleksandrettaa - jak tam wczorajsze schody?:P

manieczka - ja to już w to nie wierzę....
co do ruchów, to mój też już nie kopie raczej, baaardzo rzadko. Tak to się rozpycha, albo przekłada, choć już tez mu się nie chce.
Kiara jak myślę o tobie to aż w szoku jestem, że można tyle czasu mieć skurcze, rozwarcie itd i nadal nie urodzić.
A schody wywołują ale zakwasy w łydkach

Stary 2014-11-18, 10:45   #4369
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
KASIA dzięki kochana jestes i juz mi sie płakać chce kurcze....dobrze ze sama w sali jestem bo tak głupio ryczeć przy obcych
Ja w szpitalu chyba bylam jeszcze w euforii a tak po tygodniu mnie naszlo i trzyma i nie chce odpuscic...

Na rmua niby sa skladki, ale nie wiem czy o takie im chodzi w tym becikowym...jakby ktos juz to zalatwil to niech napisze, ja i tak czekam jeszcze na pesel...

Jerz chyba ma taki system...po poludniu i w nocy spi w miare sensownie...a rano masakra 15 minut snu i ryk i do cyca i to juz kolejny dzien, ile noworodek moze nie spac... i nie chce smoczka jak w takiej sytuacji nawet nie bedac zwolennikiem chetnie bym mu dala smoka...

Ide na spacer bo zwariuje, poki nie pada...

Sloneczko a jak u Was dzisiaj..?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 11:00   #4370
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny te składki są w PIT wpisane i z tego spiszcie. Ja mam kumpele w mopsie co prawda innym mieście niż będę składać i ona mi z tego wypełniała.

Futbolowa wszystkiego najlepszego i leć na porodówkę po prezent

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Kostka wczoraj popołudniu mi w końcu zasnął jak się obudził to dałam mu 100 ml mm i pojechaliśmy na zakupy potem była kapiel bez ryku i przebieranie też. Dostał cyca i zasnął. Obudził się koło 1 w nocy i od tego czasu do rana na cycku wisieć chciał. Nie mogłam sobie poradzić i niedawno dałam mu mm znowu i leży spokojny. Moje dziecko chyba nie dojada chociaż w moich cyckach chyba mleka nie brakuje. Poza tym wczoraj nie było kupy i się martwiłam i dzisiaj taką walnął, że nie wiedziałam jak pieluchę zawinąć.

My dzisiaj na spacer nie pójdziemy, bo wichura masakryczna, a przeszłabym się.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:02   #4371
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, mnie też byle pierda doprowadza do płaczu, jakby to był koniec świata! Najgorsze są wieczory i jak pogoda do dooopy...
To chyba taki minus rodzenia w listopadzie, podwójnie nas chandra dopada ale pomyśl, że na wiosnę dzieciaczki odchowane, a my mamuśki już w swoich spodniach będziemy śmigać z wózeczkami
Stary 2014-11-18, 11:06   #4372
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kurcze przeglądam leżaczki, bujaczki, huśtawki bo moja mama chce młodej sprezentować i nie wiem co wybrać. Niezbyt ogarniam czym toto się różni. Na rozkładaniu na płasko dla malucha mi nie zależy bo mam taki kosz http://img31.olx.pl/images_tablicapl...kie_rev001.jpg więc małą będę na początku przestawiać sobie po mieszkaniu w tym. Co najlepiej wybrać:
http://www.smyk.com/bright-starts-le...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/bright-stars-hus...t-niemowlaka-p
Ja mam bright starts ale akurat model z pszczółkami. Jestem bardzo zadowolona. Ładne pastelowe kolory, nie wydaje dźwięków jak chodzi, masz regulacje prędkości i czasu bujania, melodyjki przyjemne dla ucha, też możesz je wyłączyć. Nie wiem jak reszta tych bujaczkòw ale przypuszczam ze ten będzie za mały za jakieś poł roku.
No i mały faktycznie się uspokaja ale na razie z bardzo nie korzystamy - czekam aż miesiąc skonczy, lepiej dla kręgosłupa.

Cytat:
a dlaczego dostaje mm? No bo łapie piers i je?

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:07   #4373
eclariss
Rozeznanie

No to ja i sie przyznam ze jestem beksa na zawolanie

Sloneczko to moze jak masz mleko to mu odciagnij i daj z butli..moja ladnie pije poki cycek jako taki twardy a jak zmieknie to co chwile puszczs, wygina sie i placze
Stary 2014-11-18, 11:09   #4374
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te składki są w PIT wpisane i z tego spiszcie. Ja mam kumpele w mopsie co prawda innym mieście niż będę składać i ona mi z tego wypełniała.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Kostka wczoraj popołudniu mi w końcu zasnął jak się obudził to dałam mu 100 ml mm i pojechaliśmy na zakupy potem była kapiel bez ryku i przebieranie też. Dostał cyca i zasnął. Obudził się koło 1 w nocy i od tego czasu do rana na cycku wisieć chciał. Nie mogłam sobie poradzić i niedawno dałam mu mm znowu i leży spokojny. Moje dziecko chyba nie dojada chociaż w moich cyckach chyba mleka nie brakuje. Poza tym wczoraj nie było kupy i się martwiłam i dzisiaj taką walnął, że nie wiedziałam jak pieluchę zawinąć.

polozna laktacyjna mi mówiła że dziecko może nawt tydzień kupy nie robić i to nie jest nic złego. ale ja bym chyba zawału dostała...

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:11   #4375
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Ja mam bright starts ale akurat model z pszczółkami. Jestem bardzo zadowolona. Ładne pastelowe kolory, nie wydaje dźwięków jak chodzi, masz regulacje prędkości i czasu bujania, melodyjki przyjemne dla ucha, też możesz je wyłączyć. Nie wiem jak reszta tych bujaczkòw ale przypuszczam ze ten będzie za mały za jakieś poł roku.
No i mały faktycznie się uspokaja ale na razie z bardzo nie korzystamy - czekam aż miesiąc skonczy, lepiej dla kręgosłupa.

a dlaczego dostaje mm? No bo łapie piers i je?
Dziękuję za opinię Tak się zastanawiam czy to ma sens bo na początku nie będę używać ze względu na kręgosłup a potem szybko zrobi się za małe.

Stary 2014-11-18, 11:21   #4376
anuszka21
Zakorzenienie

Moja teściowa znów dziś stwierdziła że brzuch mi w ogóle nie opadł i jeszcze sobie poxhodze!! Niedługo zacznę zabijać!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Spoko, mnie też byle pierda doprowadza do płaczu, jakby to był koniec świata! Najgorsze są wieczory i jak pogoda do dooopy...
To chyba taki minus rodzenia w listopadzie, podwójnie nas chandra dopada ale pomyśl, że na wiosnę dzieciaczki odchowane, a my mamuśki już w swoich spodniach będziemy śmigać z wózeczkami
Też mnie to pociesza ze na lato będziemy szczupłe
Stary 2014-11-18, 11:26   #4377
Kiara_kier
Wtajemniczenie

aleksandretta - ok, to na schody nie idę :P
Rozwarcie jak rozwarcie, bo z tym kilka osób tutaj też długo chodziło, ale bardziej wnerwiają mnie te skurcze, które ewidentnie się nasiliły w weekend a i tak nie mogą "dojść". Może ze mną będzie jak z silesianną... Powinnam wystąpić w jakimś programie pt. najdłuższe porody świata TŻ się śmieje, że ja to naprawdę porodówkę w domu zrobiłam. Piła jest - używam, lewatywa, podkłady na łóżko w razie czego itp. :P
Teraz też mnie męczą + krocze, ale pewnie i tak nic z tego nie będzie. Ja się podśmiewam, że szkoda, iż mięsień macicy to co innego niż mięśnie brzucha, bo jakby było to te same miejsce to miałabym po ciąży piękny kaloryfer

manieczka - kochana zazdroszczę, że lada moment będziesz już w rękach lekarzy.. Mój ma juto dyżur na porodówce i niby mnie zaprosił, ale to było bardziej w kontekście tego, że sądził iż urodzę do tego czasu. Ja chyba jutro zacznę biegac wokół bloku to może cos się zadzieje

justynaw - ojj te hormony ciekawe czy ja tez będę wyć :P
ale najważniejsze, że masz dzidzię już przy sobie
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:27   #4378
Kasia427
Wtajemniczenie

Dziewczyny to pół roku wpisuje się we wniosku jako łączny wymiar 20 tygodni, a roczny...? 40 tygodni?
Stary 2014-11-18, 11:29   #4379
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Moj nie chce smoczka nie chce butli z moim mlekiem, wiec chyba sie najada...nie wiem sama, moze on jes taki aktywny w dzien po prostu...

A byliscie z mlodym w jakims duzym sklepie? Grzeczny byl?

Naszla mnie mysl czy jak truskawki uczulaja to czy drzem truskawkowy wlasnej roboty tylko z cukrem i pektyna tez..?
Wiem juz wariuje chyba ale tak jak wczesniej bylam zdania ze nie ma diety matki karmiacej tak teraz jak mlody ma problemy z brzuszkiem i kupami to mysle nad wszystkim co zjem i troche zmienilam zdanie...

Dziewczyny potrzebuje cos na 2ke...nie bylam juz chyba z 4 dni...nigdy tak nie mialam nawet w ciazy...co robic..?podejrzewam, ze to wina tego, ze nie jem surowych warzyw ale co teraz jesc, kapusty nie, marchewki surowej nie, pomidorow nie....

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to pół roku wpisuje się we wniosku jako łączny wymiar 20 tygodni, a roczny...? 40 tygodni?
20 podstawowego, 6 dodatkowego, rodzicielski chyba 24..?
W sumie 52

http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 Tu bedzie dokladnie

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-11-18 o 11:34
Stary 2014-11-18, 11:32   #4380
Kasia427
Wtajemniczenie

Kostka ja ostatnio zjadłam jogurt i popiłam dwoma łykami coli dwójka jak ta lala i to w 5 minut

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

20 podstawowego, 6 dodatkowego, 26 rodzicielsiego
W sumie 52
A muszę to jakoś wyszczególnić w tym wniosku, czy po prostu w rubryce wpisać 52 łącznie...? sorki, że tak dopytuję, ale kompletnie zielona jestem w tym temacie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości