|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
ja dodaje sklepowy gryczany a nie zwykly bo wlasnie jest mniej słodki a bardziej aromatyczny, ciastka nie są za słodkie to Ci gwarantuje. Dlatego są dobrą bazą do ozdabiania kolorowymi lukrami czekoladami i innymi duperelami.
|
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Co to są te nasiadówki? Suszone kwiaty polne to rozumiem że w aptece albo w zielarskim kupię?
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie w biedronce upolowalam kocyk i przeceniony reczniczek z myjka za 9.99 zl
dla przelamania slodkosci w szufladzie wzielam mietowe zeby Lila non stop w rozu nie wystepowala :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia mietowe z malpkami ??
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
Inka mietowy w hipcie a ta wlochata strona jest jasno rozowa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli róż jednak jest
Hah,Ja wybralam ten w malpki bo TŻ by mnie z domu wyrzucił jakbym z kolejnym różowym wróciła
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
Moj stał obok i sam zdecydowal bo tez chcialam ten w malpki ; p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale fakt są bajecznie
![]() Jeszcze się nad tymi poscielkami zastanawiam
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-11-18 o 18:11 |
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam juz jeden w takim stylu ale z innej firmy i byl 2 razy droższy a jest doslownie identycznej jakosci
sama bym chetnie sie takim okryla taki jest milusiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
to u mnie w biedrze były ale jakieś takie...sztywne...jak tani pluszak w dotyku:/
|
|
|
|
#4181 |
|
Raczkowanie
|
Basjenia to dziwne bo ten co kupilam to jest mega miekki i delikatny
|
#4182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Czytam na bierzaco ale jakos nie mam sily pisac. Mloda jak spi to ja ogarniam cos w domu albo sama spie
dzis mi cos doszedl stan podgoraczkowy bo prawdopodbnie robi mi sie zapalenie w cycku.Od cesarki jeszcze na 2 nie bylam. Jak kaszle to boli strasznie to co dopiero bedzie przy 2.
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz a doczekamy się zdjęcia Natalki i opisu ??
Ja rozumiem ze Ty teraz zapracowana mamuska ale może znajdziesz chwilke ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- A dodatkowo powiem wam że wszystko się u mnie wyciszyło Żadnych skurczy,boli krzyżowych,nic kompletnie nic...
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
Inka pewnie dlatego ze srodek tygodnia a Emi w odroznieniu do Ciebie najwidoczniej koniecznie w weekend chce sie urodzic
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
te kocyki w biedrze nienajgorsze, milusie bardzo ale z leksza brzydkie :P kolory strasznie mdłe, chyba pol godziny stalam i wybieralam najmniej brzydki
alekaz- że co..że na drugim cycku nie byłas? że mała z jednego je i on boli jak kaszlesz czy o bliźnie mowisz? a czemu jej 2go cyca nie dasz? na zapalenie to kapusta biała, zadzwon do poloznej coś ci na pewno doradzi ![]() makaron z twarogiem na słodko, to dobry?bo młodemu robie i sa rozne wersje, ze z masłem lub śmietaną ten twaróg hmmmm.. zoabczymy co z tego wyjdzie. bimbunia- miód można kolorowac i robić lukier z niego? czy coś pokręciłam? |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie.
więc tak, No nic nowego się nie dowiedziałam. Niby wszystko w normie, waga też, ale jak patrzyłam to niby dziecko wagowo odpowiada tydzień wstecz, bo spojrzałam z ciekawości na monitor jak się ubierałam, więc trochę mnie to zirytowało, że tu powiedział, że ok a tu jednak dziecko niby tydzień wstecz. No chyba, że nie dokładnie pomierzone. Nie wiem... W niedzielę mam przyjść do szpitala do siebie w mieście bo ma dyżur, na ktg. w sumie nie dał mi skierowania na cc, ale kazał jechać do szpitala w którym rodzę, żebym się umówiła na cc z ordynatorem. Myślicie, że ordynator to tak na "słowo" mi da termin cesarki czy jak to w tedy wygląda ? pojadę w wolnej chwili to może się dowiem coś więcej. Bo jako tako, cc jest cięższym porodem i w moim przypadku bardziej ryzykownym, ale tutaj chodzi też o dziecko i ryzyko zakażenia tą małopłytkowością. Zobaczymy zatem co powie ordynator. Tak to większość w normie.
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Justysia są gusta i gusta
Mi się ten mój w małpki strasznie podoba ![]() Ooooo Jaaaa makaron z serem to żeście mi smaka narobiły ![]() Olcia może i masz racje,zobaczymy co ten mój prorok(gin) powie w czwartek
|
#4192 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko zastanawia mnie właśnie, bo w rubryczce tam jest pesel małej, a ten będzie dopiero za 3 tyg i teraz nie wiem czy możemy zanieść bez wpisania peselu ?? Ktoś coś na ten temat ?? Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj byłam na kontroli u gina. Rana goi się idealnie, brzuch miękki schodzi, macica obkurcza się efektywnie do swoich wymiarów sprzed ciąży, więc super Zbadał mi też piersi i też z nimi ok Skoro już babcia była zatrudniona w opiece nad małą, skorzystaliśmy z mężem i pojechaliśmy ubezpieczenie grupowe za urodzenie dziecka załatwić. Chciałam też wejść do pepco, ale pocałowaliśmy klamkę. Okazało się że zmieniają lokal na inny i dopiero będzie otwarty za dwa dni w innym miejscu A tak poza tym u nas wszystko dobrze Mała dzisiaj dużo śpi i je Jest ciągle uśmiechnięta Mały słodziak
|
|
#4193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze każda z nas zrobi jak uwaza, ale ja swojej 2- tygodniowej córeczce nie będę fundować mleka po jedzeniu fasoli, kapusty i grzybów Ja uwazam, ze jest cos takiego jak dieta przy karmieniu, poniewaz przechodziłam juz kolki przy synku po zjedzeniu czegos nieodpowiedniego. Wychodze z zalozenia, zeby przez ten pierwszy miesiac baardzo uwazac, potem powolutku wprowadzac nowosci, ale wzdymajacych unikac. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
Tak o becikowym. A ile czasu jest ewentualnie na złożenie wniosku o becikowe?
|
#4195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Faaajnie ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4196 |
|
Rozeznanie
|
A becikowe jest przyznawane na podstawie dochodów? Jeśli tak, to jaki jest próg?
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
Tzn wychodne tylko ja i mąż a babcia z małą została Dziś o 19.25 skończyła właśnie tydzień Myślę że jeszcze parę dni pobędziemy w domu, ew przy oknie powerandujemy najpierw Ale najpóźniej w przyszłym tyg z pewnością na spacer się wybierzemy, żeby skorzystać jeszcze ze zwolnienia męża Łoo to bez spiny można poczekać na ten pesel Dzięki
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spoko, a co do kwoty trzeba poszukac - jest to mało ale nam sie udało w tamtym roku ledwo co dostac. |
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
1922 zł netto na osobę
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
miałam na myśli wniosek o urlop macierzyński
becikowe faktycznie rok od urodzenia ja dzisiaj zrobiłam makaron z serem. jogurt troche śmietany cukru pudru i waniliowego mmm...pycha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

dla przelamania slodkosci w szufladzie wzielam mietowe zeby Lila non stop w rozu nie wystepowala :p

że mała z jednego je i on boli jak kaszlesz czy o bliźnie mowisz? a czemu jej 2go cyca nie dasz? na zapalenie to kapusta biała, zadzwon do poloznej coś ci na pewno doradzi
to żeście mi smaka narobiły