![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak i święta
A ja wyczuwam kij w ,,pupalu'', ale nie u tych osób, które masz na myśli.
Cytat:
Proponowanie innego terminu jest niestosowne, bo to ,,teściowa'' będzie przygotowywać obiad i latać ze szmatą, kiedy mogłaby odpocząć po świętach. W życiu bym się w ten sposób nie wpraszała, skoro wiadomo, że i tak w okresie okołoświątecznym się spotkają. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Otóż to. To jak spytać osoby ze złamaną ręką, czemu nie chce zagrać w tenisa.
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze jakby matka faceta autorki wiedziala, ze ona jezdzi co roku 300 km na swieta to nawet by nie wyszla z taka propozycja... kobieta pewnie myslala, ze autorka bedzie na miejscu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, reakcja i ewentualna dalsza inicjatywa powinna wyjść od osoby zapraszającej. No i matka chłopaka autorki powiedziała że rozumie i zmieniła temat, czyli opcja była jedna, nie do odłożenia w czasie. Czyli temat zamknięty. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- A to mógł przez te 4 lata powiedzieć mamie chłopak autorki. Tyle że on chyba ma do autorki pretensje, że ona woli jechać do siostry i dlatego oburzenie mamy było mu na rękę...
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Mogl. Dlatego wspominalem, ze tez glupio sie zachowal. Niedomowienia, pretensje i brak reakcji faceta, wszystkiego po trochu tutaj jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
po drugiej stronie szafy
|
Wieeem
![]() Żarty żartami, ale jak się wprowadza do dyskusji "ścisk pupala", to już robi się nieregulaminowo i trza studzić atmosferę ![]()
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
Ale, psze paniom, to nie z naszej strony, to ze strony tych walczących o minimum kulturalne autorki ^^'
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
uważam, że dziewczyna zachowała się ok. przeprosiła, więc w czym jest problem?
i w ogóle czemu prawie obcej kobiecie miałaby się tłumaczyć dlaczego nie przyjdzie na świąteczny obiad? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak sobie teraz zdałam sprawę, że ścisk pupala poleciał ze strony bojowniczki o savoir vivre i mnie to rozbawiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakos nie wyobrazam nie spedzic chociaz godziny z moja kobieta w swieta, mimo ze to typowo rodzinne uroczystosci.. no ale kto co lubi. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2014-11-18 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
Można, ale nie trzeba, nie jesteś każdym człowiekiem swiata, chyba można się domyślić, że istnieją ludzie, którzy wolą się leniwić z najbliższą rodziną, np. ja, jak przyjeżdżam do domu, to dalej niż do sklepu z niego nie wychodzę, ze znajomymi spotykam się po świętach. Dla mnie to normalny sposób spędzania świąt, może ktoś inny woli siedzieć sam i ciąć w WoWa, może ktoś wyjeżdża hen daleko, nie wiem, to ich sprawa, "dziękuję, niestety, nie mogę przyjść" brzmi dla mnie tak samo.
No i sorry, ale autorka nie ma żadnych zobowiązań wobec rodziców chłopaka, nie są rodziną, ona ją zna jako "mamę X", a mama autorkę jako "dziewczynę X", wielkiej przyjaźni między nimi nie ma, co najwyżej sympatia, jak się domyślam. Rodziny w wieku 18 lat ze swoim chłopakiem nie zakłada, w drodze od ołtarza nie są, nie ma obowiązku przyjmować każdego zaproszenia. Ja jestem może wybrykiem natury, ale wyobrażam sobie w święta nie widzieć się face-to-face z TŻ, zawsze mamy dla siebie okres przedświąteczny i poświąteczny, z rodziną widuję się rzadziej. Tym bardziej, ze razem mieszkamy, a autorka widuje się z chłopakiem codziennie i w dodatku przed swiętami też się spotkają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie, że ktoś może chcieć spędzić święta w spokoju, a nie latając z wywieszonym językiem, żeby obskoczyć wszystkich, których zdaniem kogoś tam z internetowego forum wypadałoby obskoczyć. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2014-11-18 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko skontrowałem Demi93, że można też inaczej święta spędzać niż ona pisze, a potem ona napisała oczywistą oczywistość, że jedni będą chcieli non stop z rodziną, inni mix wszystkiego, a inni całkiem inaczej jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Otoz to. Po prostu autorki nie lubi. Bo sorry, ale nie widze innego wytlumaczenia dla tego swietego oburzenia. Normalny czlowiek zrozumie, pani z pogrzebaczem w d... uzna taką odmowę za brak kultury. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-11-18 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Co za wątek.
![]() Tz w swieta poraz kolejny jedzie na 9 dni do domu, wiec nie bedziemy sie widziec ani przed swietami ani odrazu po. Łoooo jaka tragedia, nie wiedzialam ze az taka. ![]() Kaze mu zostac mimo ze ma do domu 500 km i jezdzi tam 3-4 razy w roku. a co. Ogarnijcie sie. Autorka ma tylko 18 lat, rodzine daleko, wiec ja sie nie dziwie ze nie chce kombinowac, mi tez by sie nie chcialo. Na wspolne swieta jeszcze bedzie mase lat po slubie/wspolnym zamieszkaniu. ![]() A ze nie podala powodu to juz trudno, ma na kolanach kobiete przepraszam czy co? Bedzie madrzeja na przyszlosc i nastepnym razem sie pewnie wytlumaczy. Nie ma o co afery robic. A chlopak jakis dziwny. Gdyby mi rodzice wyskoczyli z pretensjami, to bym ladnie wytlumaczyla dlaczego i tyle. A tu watek na milion stron. Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-11-18 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że można święta spędzić tylko w jeden sposób, napisałam tylko, że można spędzać święta inaczej niż tak jak ty piszesz i że nawet jakby spędziła całe 3 dni leżąc w wannie i siedząc na wizażu, to nie musi się tłumaczyć (wystarczy "dziękuję, niestety, nie mogę przyjść" nic w tym niekulturalnego) ani przyjmować zaproszenia od matki swojego 18letniego chłopaka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Watek roku normalnie
![]() Wg niektorych standardow jestem zwyklym chamem, nie osiagam min kultury, do tej pory myslalam, ze zwykle dziekuje to grzeczna odpowiedz ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Walkowanie tematu na 7 stron, no nie wytrzymam
![]() Ktos juz napisal, ze tesciowa musiala miec juz wczesniej jakies ale do Autorki wątku i jak sądze, ta sytuacja miala tylko potwierdzic jej zarzuty w stosunku do dziewczyny. Ja uwazam, ze zaproszenie 18 letniej dziewczyny na rodzinny obiad jest conajmniej dziwne, natomiast uwazam, ze mozna w 2 dzien Swiat wieczorem znalezc czas dla chlopaka, albo jakos nadrobic ten czas w inny dzien. Moze tesciowa jest samotna osoba i szuka zastępczej córki? Ja w wieku 18 lat to w ogole nie mialam kontaktu z rodzicami moich chlopakow, byli, dzien dobry dziendobry i juz. Nie mialam z nimi zadnych kontaktow i nikt mi nie proponowal zadnych Swiat. Podejrzewam, ze tesciowa musi byc strasznie samotna, smutna, no nie wiem.. sluchaj, a u Was to tak normalnie wszystko w porzadku jest? Bo takie kwasy wychodzą raczej, jak cos jest w zwiazku nie w porządku. Nie rozumiem natomiast jednego, jezeli chlopak akceptuje spotkanie przedswiąteczne, to dlaczego ma pretensje o odmowę matce, no przeciez wiedzial chyba, ze odmowisz? Czy on myslal, ze Ty zmienisz zdanie, jak jego matka Cie zaprosi?no i najwazniejsze, czy ta matka jest samotna, czy ma partnera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Konto usunięte
|
no ale to była odpowiedź do mojego siedzenia na miejscu, nie do autorkowego wyjazdu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Ja bym powiedziala : przepraszam ale mam juz zaplanowna podroz rodzinna, przykro mi. Koniec. Ale autorka w zasadzie powiedziala cow w ten desen, przeprosila i w ogole. Proponowanie innego terminu mnie zabilo, jak osiemnastoletnia panienka moze proponowac jakis termin doroslej kobiecie? Ktora po swietach idzie do pracy!! Zreszta nawet jakby nie szla to blagam - zostala zaproszona na obiad swiateczny rodzinny, ktory nie zostal wypawiony na jej czesc! Wiec ma proponowac matce chlopaka zeby szykowala kolejny obiad spejalnie dla niej po swietach? Dobry zarcik dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
I jeszcze dodam, ze to jest czteroletni zwiazek LICEALISTOW a nie pary kolo trzydziestki ... Matko jedyna oni sa ze soba od 14 r.z a tu wymagania jakby to juz malzenstwo z 5 letnim stazem bylo:P smiecham
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.