![]() |
#3271 |
Zadomowienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Niestety Alketko.Nie doszła.Ślę PW do Ciebie.Jak wrócisz z 12-sto godzinnej harówki i odpoczniesz to wystarczy jak po napisaniu naciśniesz komendę "odpowiedz".
![]()
#3272 |
Zakorzenienie
|
Jesteście? Nie ma nikogo. Źle, niedobrze. Z kim plotkować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam szczerą nadzieję wpaść przed ślubem do Szczecina, ale okazuje się, że czas potrafi się skurczyć do granic wytrzymałosci... Karolinę też chciałam spotkać, ale okazuje się, że jeszcze nie teraz ![]() Cytat:
Ślub 24 sierpnia (znów musiałam posiać ferment w bogobojnej rodzinie, bo ślub w piątek ?... ![]() Ale nic to. Najgorsze, że kieckę muszę uszyć sama, bo nawet skłonna szyć krawcowa jak dowiaduje się, że to naturalny (i to ręcznie malowany) jedwab, natychmiast się wycofuje.... Co do poprawin ![]() Myślę, że dziewczyny, które wyrażały ochotę na bezpośrednie spotkanie, znajdą jakąś możliwość. ![]() Ja jestem w stanie zapewnić piękne "okoliczności przyrody" i (mam nadzieję) miłe towarzystwo, a reszta zależy od Was ![]() Powiem tyko, że baaardzo chciałabym, żeby te z Was, które mogą, wpadły i poświętować i odpocząć ![]() Danusiu! Zazdroszczę wycieczki i wciąż trzymam kciuki ![]() Kota Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Wciąż wracam myślami do naszego spotkania... i uśmiecham się do tych wspomnień. To, ze dane było nam się poznać, jest dla mnie bardzo ważne - jesteś wyjątkową Osobą Danusiu i szczerze żałuję, że nie mogę Ciebie mieć bliżej siebie... ale ze mnie egoistka ![]() Jesteś Danusiu ciepłą, mądrą Kobietą o pięknym uśmiechu... przy Tobie poczułam się pewnie i spokojnie... i musze to napisać...poczułam to, o czym pisałam w swoim pierwszym poście w tym wątku... zrobiło mi się... tak ciepło i wygodnie... Przyznam Wam dziewczyny, że żałuję tego, że nie obsypałam Danusi słowami zachwytu nad tym, jak piękną, elegancką jest kobietą... wszystko dlatego -że bałam się, że Danusia zwyczajnie ich nie przyjmie... obiecuję jednak, że od tej pory nie będę się czaić ![]() Podczas naszego spotkania przeleciałyśmy przez nasze życie, mijałyśmy zdarzenia, osoby, uczucia... to było niesamowite - nie czułam żadnego skrępowania, patrząc na Danusię miałam wrażenie, że znamy się i czujemy od lat... Danusiu - dziękuję CI za te chwile... ![]() ![]() Pozdrawiam Was i życzę pięknych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci trochę chwil z Danusią, choś mam nadzieję na spotkanie z Nią (jeśli będzie chciała) niezadługo ![]() Myślę, że też będę mogła poczuć się "wygodnie" jak to określiłaś. A może malutki wypadzik na Mazowsze? Co? Bo Gruzja nie zając, a na razie u nas lato... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Poziomko - to jest świetny pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() Przed chwilą dostałam zawału... ktoś zadzwonił do mnie domofonem - odebrałam... i nic... cisza... to o tyle dziwne, że zazwyczaj o tej porze wychodzę z Uszeliną na spacer... przyznam, ze trochę się wystraszyłam... drzwi zamknęłam na wszystkie zamki, pozapalałam światła w całym mieszkaniu i darowałam sobie spacer... Uszko musi wytrzymać... nie daje mi jednak spokoju myśl... któż to mógł być u licha... i to o takiej porze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do "naciesznia się" to przez siedem wielu kocich lap zdążyliśmy to zrobić. Jakoś tak myślę, że jest chyba parę osób które miałyby odwagę (i ochotę) Bezobowiązująco wpaść i mile się poczuć. ![]() Jakoś tak lubię poznawać nowych ludzi i mój niedoszły mąż takoż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Poziomko wszytskiego dobrego na nowej drodze zycia. St.Pani i Carola ciesze się ,że wasze spotkanie było aż tak udane i dla was obu było to wspaniałe przezycie.Pozdrowienia dla wszystkich uczestniczek wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Dziewczyny widzę że blady świt zastaje Was przy komputerach,ja padam już po 24. Poziomko czuć na odległość żę jesteś szczęśliwa. ![]() Kocham szczęśliwych ludzi........pozostań taka do póżnej "młodośći" Karolinko zdarzają się pomyłki z domofonami,kiedyś ktoś otwierał znaczy próbował otworzyć moje drzwi,spojrzałam przez wizjer.....stał pan w stanie wskazującym na duże spożycie....pomylił sobie klatkę .Musiałam otworzyć bo gotów był mi popsuć zamek......przeprosił i bardzo chwiejnym krokiem poszedł szukać swojej klatki. Danusiu brakuje dziś Ciebie. ![]() ![]() taka taka. jak mama??lepiej?.Pozdrawiam serdecznie,całuski dla mamy. ![]() ![]() Dla wszystkich. ![]() ![]()
#3280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tfu,tfu,na psa urok.Przyszły a nie niedoszły mąż. Myślałam,że dłużej posiedzisz na działce.Wszystkie owoce już wyzbierałaś czy deszcz Ci się dał we znaki? Ale co tam,Ty morska dziewczyna nie masz problemu co robić z urlopem.Myk i już zbierasz bursztyny na mokrym piasku.
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() zawsze bardzo poruszała mnie dzisiejsza rocznica co roku, jeśli tylko byłam w Warszawie, wybierałam się z córką na Powązki lub na Stare Miasto dziś zupełnie zapomniałam, dopiero dźwięki syreny o 17.00 przypomniały mi, że dziś jest pierwszy sierpnia na nic nie mam czasu pół dnia spędziłam dziś czekając na lekarza, nie doczekałam się... widziałam dziś jak ciężko pracują, lekarz opiekujący się mojąMamą miał dziś od godziny 9.00 do godziny nie wiem której, bo wyszłam niedoczekawszy się na niego o 16.30 widziałam tylko jak wychodził z sali operacyjnej, cały spocony, tylko po to, żeby się przebrać jestem pełna podziwu dla nich, dla pielęniarek i rechabilitantów oraz salowych serio widziałam dziś jak ciężką i nie do końca wdzięczną pracę wykonują moja Mama pojutrze wyjdzie do domu nie wiem jak wejdzie na 4 piętro bez windy i do tego po kręconych schodach ![]() zaproponowałm, żeby przyjechała do mnie (u mnie jest winda), ale Mama musi być u siebie ![]() ![]() Poziomko, gratuluję i życzę szczęścia ja też bym chciała na poziomki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zadomowienie
|
Taka taka mam nadzieje,ze twoja mama dojdzie szybko do zdrowia po operacji.
Humorami się nie przejmuj ,moja mama ma tak samo.Niestety taka rola dzieci aby czasami przymknąc oko na rozne dziwactwa ![]() Pogoda lepsza,,,zaraz mi na sercu lepiej.Czekam aż syn się obudzi ,chcę go wyciągnać na wycieczkę spacerem do Orłowa,potem zafuduje mu gdzies w lokalu obiad niech czuje ,że ma wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zadomowienie
|
Puk, puk jest tu ktoś? Niestety nikt nie czeka na mój powrót. Naczytałam się, naczytałam - nadrobiłam zaległośći.U mnie nie wiele się zmieniło, tylko ja sama już inna. Zaczęłam żyć dla siebie.Zloty, wyjazdy na gościny, dużo,dużo gości - to pozwoliło mi wrócić do żywych.Już nie ma tej ciągle zamatrwiającej się Robótki. Pozwoliłam sprawom biec swoim torem, a ja korzystam z życia.Wieczorkami , jeżeli jestem sama siedzę przy kompie i słuchając radyjka dziergam swoje drobiazgi.Mąż jest w szpitalu na naświetlaniach i będzie do połowy września.Przed tem tak się na niego zawziełam za to picie,że obiecałam mu tylko sporadyczne ewentualne odwiedziny jeśli będzie coś z domu potrzebował.Mam zamiar dotrzymać słowa.Latami naciągana struna pękła.Nie da sie jej skleić. Owszem ,pomogę jak będzie taka potrzeba, ale większość nich zrobią dzieci.Tylko z tymi dzieci -to też nie zupełnie tak. Tylko najstarszy zawoził go szpitala, wysyłał mu faxem niezabrane przez tatusia dokumenty, zawoził to co sobie zażyczył z domu.Natomiast córka nie ma możliwości przyjechać, sama ma kłopoty ze zdrowiem, a najmłodszy, stwierdził,że tata nie miał czasu jak on był w szpitalu iść do niego(bo pił), to teraz on też nie ma czasu(tym bardziej ,że ma kłopoty z kręgosłupem).Od nas do szpitala w którym leży jest ok 50km.czyli nie tak bliziutko. Sprawy sądowe bez zmian - cisza -jedynie to powiadomienie, o którym już pisałam,że przyznali kuratora. To tak pokrótce pobieżnie streściłam co u mnie słychać. Pozdrawiam wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wdzięczna jestem tym wszystkim ,którzy 1 września o godz. !7-stej na dżwięk syreny,zastygli w bezruchu .Na koniec śmieszna autentyczna historyjka,której byłam świadkiem: Bemowo,godz. 17-sta.Stanęły wszystkie samochody .Wszyscy przechodnie stoją .Tylko jeden facet ciągnie na smyczy dużego psa,który na dzwięk syreny też usiadł i nie chce sie ruszyć.Pan w stanie wskazującym na spożycie mówi zaciągając gwarą czerniakowską:e,frajer. zostaw tego psa.Widać żeś z wiochy a pies trzyma fason,ni ma co-Warszawiak.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-08-02 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Rozeznanie
|
Witam
taka taka ze starszymi ludzmi tak jest,chcą do swojego domu i nic na to nie poradzisz.Jest taka obcja,jeśli karetka zawozi chorego do domu to można poprosić sanitariuszy żeby wnieśli mamę do domu.....robią to na krzesełku. Można też zamówić sobie taką karetę,są takie swiadczą tylko usługi transportowe.Sama korzystałam z tego rodzaju usług. Są to profesjonaliści,robią to sprawnie....niestety to prywatny transport,ale wcale nie taki drogi.Myślę że warto skorzystać z ich usług dla własnego spokoju. Pozdrawim cieplutko.....Mamie zdrówka życzę. ![]() ![]() Robótko bardzo cieszę się że w końcu żyjesz dla siebie.Dzieci jak to dzieci nie mają czasu dla rodziców,a my matki zawsze ich tłumaczymy,bo chore,bo zapracowane,miłość matczyna jest bardzo ślepa....ale to chyba normalne. ![]() ![]() Pozimko jak sukienka?????? Poradzisz sobie i wszystko będzie jak z bajki. ![]() Danusiu to bardzo szczególny dzień,zmuszający do refleksji Ludziom którzy nie przeżyli tego piekła na ziemi trudno to zrozumieć.Pamiętam jak mój ojciec wspominał Majdanek,to był koszmar,coś co sobie trudno wyobrażić.....ale tak było. Zawsze mówił jak coś nam nie smakowało,że na Majdanku jak dostało się kromkę chleba to był rarytas w porównaniu z obierkami z buraków,bo obierki z ziemniaków jakoś tam smakowały. Pozdrawiam cieplutko. ![]() ![]() Karolinko serdecznośći. ![]()
#3287 |
Zadomowienie
|
Czeka,czeka i się doczekał.Tylko nie chciał tyranizować żeby mu się nie dostało.Robótko,wreszcie wzięlaś sobie do serca rady płynące ze wszystkich stron i powiedziałaś "dość"!!!!I tak trzymać.Co prawda moment na dawanie nauki Mężowi nie jest za bardzo odpowiedni.Może więc powinnaś Mu uzmysłowic co spowodowało taki a nie inny Wasz stosunek do niego.Żeby nie czuł się pokrzywdzony lecz zreflektował się do czego doprowadziło Jego zachowanie.I dać nadzieję,że może wrócić z powrotem do rodziny jeśli zmieni diametralnie swój tryb życia.Ale to pewnie wszystko już zrobiłaś.
Szpiegu,ale się rozpisalaś ![]() ![]() ![]() Oj masz rację Alketko.Mam ten sam problem z moją Mamą a i ja gdyby co, tez wolałabym do swego domu.Choć uważam ,ze jest to pewnego rodzaju egoizm.Tak jest mi wygodnie wiec tak chcę.A że córce, która pracuje i ma swój dom na głowie będzie trudniej, to o tym nie chcę myśleć.
#3288 |
Rozeznanie
|
Danusiu ten problem przerabiałam tysiące razy,zgadzała się ,potem kazała się odwieżć do domu i tak w kółko .....teraz chyba ją rozumiem,starych drzew się nie przesadza.
Wiem tak mi było wygodniej.....ale czy jej??????? Pozdrawiam cieplutko ![]() ![]() Wszystkim życzę spokojnej nocy (dziś pełnia ksężyca),ale łysy świeci w domku widno....jutro będzie piękna pogoda,grzyby rosną,aż słychać.....szkoda że w weekend pracuję. ![]() ![]()
#3289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie. Zyje. Dostalam sie do Instytutu Żywności i Żywienia. Porobilam badania. I dzis odebralam wynik badania krwi. Jest niefajne. Podwyzszona hemoglobina oraz hematokryt, wysoki poziom cukru, cholesterol niefajny, kwas moczowy wysoki... w dodatku jakies bakterie w moczu. EKG na pograniczu normy. Mam ochote sie upic.
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczor moje kochane
![]() Jutro przylatuje moj synus z wakacji u dziadkow ![]() ![]() W poniedzialek zaczyna sie u nas juz rok szkolny,no i musi do szkoly ![]() Szkoda mi tych dzieciaczkow,w samym srodku lata musza do szkoly,takie jakies beznadziejne te przepisy tutaj ![]() Taka taka ![]() ![]() ![]() A wszystkie dziewczeta z tego watku pozdrawiam i mocno caluje ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiecie, że nigdy nie pomyśałam o Mamie, że jest "starszą osobą" cały czas odbieram ją jako młodą kobietę Alketo, na pomysł z karetką moja rodzicielka nagle zaczęła świetnie ![]() Koto, żyjesz? walczysz z wizażowym nałogiem, a może gdzieś wyjechałaś i odpoczywasz? pozdrawiam Cię Toogro ![]() ![]() Robótko, miło Cię taką czytać ![]() Szpiegu, witaj ![]() przeczytałam kawałek Twojego bloga nie dla mnie Potwory ![]() dowcipnie i obrazowo napisane ale po co komu Potwór, po co komu tresowany Potwór? nie wierzę, że do kochania ![]() ![]() a i zakupów nie potrafi mimo tresury sam zrobić ![]() precz z Potwotami!!! Starsza Pani, wzruszyłam się Twoim wspomnieniowym postem ![]() ![]() Johanno, zapomniałam o Tobie <wstyd mi>, ale chyba ostatnio rzadko wpadasz, teraz zobaczyłam Twój wpis, byłaś szybsza czy jeszcze jesteś opalona i wypoczęta, czy już tęsknisz za następnym urlopem? i jeszcze Szpieg mi się wepchnął ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zadomowienie
|
St.Pani:
Myślałam,że dłużej posiedzisz na działce.Wszystkie owoce już wyzbierałaś czy deszcz Ci się dał we znaki? Ale co tam,Ty morska dziewczyna nie masz problemu co robić z urlopem.Myk i już zbierasz bursztyny na mokrym piasku. Przepraszam,ze nie odpisałam,,,jakos slepa nie zauwazyłam Twojego do mnie pytania.Wiec wygnała mnie pogoda,,,lało jak z cebra,owoce przez to nie mogą dojrzec.Do tego miałam trochę przebojów z mama takze,o tym napisałam na 50 ![]() ![]() Pozdrawiam wszytskie dziewczyny.Taka Taka cieszę się ,że dobrze wykrakałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | ||
Zakorzenienie
|
Taka taka, ja tam gdzies zaznaczylam że moje podejscie do zwiazku moze zbijac z tropu.
Potwor, trudno, ale moj Potwor. Nie zamienie tego ciapka na zadnego innego ;P Toogra, dziekuje za komentarz ![]() A odnosnie wynikow to: - podwyzszony hematokryt - podwyzszona hemoglobina - podwyzszona glukoza na czczo (126 ![]() - obnizony dobry cholesterol - podwyzszone trojglicerydy - podwyzszony cholesterol calkowity - podwyzszony kwas moczowy Do tego mam bakterie w moczu. A i TSH mam cholernie niskie (0,22). Widocznie dawka lekow jest za duza.
![]() |
#3294 |
Zadomowienie
|
Szpegu nie podobają mi się te twoje wyniki,nie jestem fachowcem,,,ale to podwyzszone wszędzie brzmi groźnie.Natychmiast proszę biegusiem do dobrego lekarza się wybrac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
Toogra, na srode jestem zapisana do lekarza.
Ale doznalam olsnienia. Moze mam jakies zaburzone funkcje wchlaniania badz trawienia przez ciagle biegunki (od kwietnia), ktore sa spowodowane lekami? Przy takiej diecie, i takim ruchu (a nawet mniejszym) mialam idealny cholesterol (chociaz tak naprawde dieta byla duzo "gorsza" nie jadlam tylu warzyw) oraz idealny cukier. To bylo rok temu. A podwyzszony hematokryt wskazuje na odwodnienie (wypijam minimalnie 4 a maksymalnie 6 litrow plynow dziennie). Jedynie nie znajduje pozytywnego rozwiazania na kwas moczowy oraz na bakterie w moczu. To mozna wyjasnic jedynie infekcja nerek.
![]() |
#3296 |
Zadomowienie
|
Szpiegu ,,,bardzo się z tego powodu cieszę,,,,tylko proszę się nie rozmyslec,,bo Ja czuje ,,że Ty to czasami szalone pomysły masz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | ||
Zakorzenienie
|
Nie moge sie rozmyslec. Za duzo ta przychodnia kosztuje zeby sie rozmyslec.
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
Witam
Szpiegu nie martw się na zapas tymi podwyższonymi wartościami badań,zrobia jeszcze raz,to wydaje się niemożliwe. Badali Ci tylko hematokryt?,a morfologia???? obraz biołokrwinkowy?.? Właściwie tak sobie myślę że może w istocie za duża dawka leków. Zobaczysz co powiedzą w środę. ![]() ![]() taka taka mama dała sie przekonać że narazie lepiej jej będzie u Ciebie????. ![]() Danusiu gdzie Ty iskiereczko?????? ![]() Pozdrawiam wszystkich miliony. ![]()
#3300 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kota,czy to nie zarażliwe?Bo u mnie ostatnio też intelektualna posucha.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.