Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 17:52   #1861
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej przeziębiona jestem i nie mam mocy. to jeden z tych dni, kiedy czekam, aż Ola pójdzie spać

Moje dziecko ma niezdrowy stosunek do telefonu i nie wiem, jak to zmienić. Jak widzi telefon to szału dostaje i jak się jej nie da to ryczy. Ja jej raczej nie daję, ale to znaczy, że muszę go cały dzień ukrywać i nie ma szans, żeby przy niej porozmawiać, bo od razu jest ryk Wczoraj w autobusie jakiś facet miał telefon w ręce i Ola krzyczała na cały autobus "eń, eń", bo ona go tak nazywa

O no to brawa dla Korna

Moi teściowie też noszą Olę i robią to, co ona chce, ale rzadko ją widzą

Lulla oby gorączka była od ząbków i już nie wróciła
U nas jest tak samo,tyle,że mówi halo halo... no i raz mi pokasowała kontakty innym razem coś przestawila. też nie chcę jej dawać,ale jest dziki ryk...
że nie wspomnę,że wyczaiła pierwszy sposó na odblokowywanie (najpierw przyciśniecie pewego guziczka, a potem przesuwanie palcem od środka monitora w bok), więc zmieniłam na takie,że sama sobie ustawiłam jeżdżąc palcem po takich kropkach i to też rozbroiła...nie mam już mocy.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jak myjecie maluchom zęby, dają Wam sobie normalnie szorować?czy same sobie myją?

Julka nadal nie da sobie nic wsadzic do budzi, dostaje szczoteczkę do ręki i po prostu ją gryzie a jak ja probuje jej pomoc szorowac to zaczyna plakac
bardzo rzadko da sobie umyć. najczęściej sama "myje" gryząc, ale o tyle fajnie,że jak jej pokazuję mycie zębów z przodu to myje z przodu

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
korzystacie z kuponów z allegro ?
co raz się pokazuje ta promocja na aplikacje all
ja jestem nimi zachwycona :P obniżają zakupy o 20 zł, przy zakupach za min 50 zł
kupiłam sobie kieckę ciążową na święta
prezent dla chrześniaka TŻ
a teraz mam kupon do wykorzystania do 1 grudnia i chyba zdecydujemy się na sanki dla Michałka

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

aaaa i fajna jest teraz promocja w rosku na kosmetyki do makijażu, kupując jeden drugi jest gratis , dziś wzięłam dwa tusze w cenie jednego będę miała jeden dla siebie a drugi na prezent

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

właśnie dostaję słodkie kopniaczki od mojego Maleństwa w brzuszku
kopniaczki:lo ve:

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
[

w rosku sie juz obkupila, ale jeszcze jak sie jutro zalapie na promo to ide bo chyba o 19.11

a z kuponu allegro wlasnie skorzystalam, w sumie zaoszczedzilam 20 zl jak by za kuriera kupilam Blance od dziadkow domek dla lalek pod choinke http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e
od nas kupilam furbiego, sama sie chyba bede nim bawila wspomnienia z dziecinstwa
z Amelka mam problem, bo muuuultum zabawek po Blance, ale kupilam jej jakis garaz z samochodzikami i torbe na zakupy z fisher price i chyba juz styka, w tym roku nie zamierzam szalec z iloscia. tz chce kupic zegarek, bo sie pozalil ze ma tylko elegancki a do roboty juz nie, pokazal mi jaki ostatnio kupil sobie kolega i zastanawiam sie czy nie bedzie glupie jak mu kupie taki sam tylko czarny a nie brazowy ? http://allegro.pl/sklep-meski-zegare...790969549.html

to ten domek co ostatnio pokazywałam, jest ślicznyyy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 18:11   #1862
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
ja jestem nimi zachwycona :P obniżają zakupy o 20 zł, przy zakupach za min 50 zł
a teraz mam kupon do wykorzystania do 1 grudnia i chyba zdecydujemy się na sanki dla Michałka

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

aaaa i fajna jest teraz promocja w rosku na kosmetyki do makijażu, kupując jeden drugi jest gratis , dziś wzięłam dwa tusze w cenie jednego będę miała jeden dla siebie a drugi na prezent

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

właśnie dostaję słodkie kopniaczki od mojego Maleństwa w brzuszku
Znam promocję z kuponami i mój portfel tez je zna

Kopniaczki

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
te kupony na all to złudna oszczędność... teraz była darmowa wysyłka do 25zł przy płatności kartą... tylko myślałam co jeszcze musze kupić
Przy okazji tej promocji nakupiłam mnóstwo pierdołek

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U nas jest tak samo,tyle,że mówi halo halo... no i raz mi pokasowała kontakty innym razem coś przestawila. też nie chcę jej dawać,ale jest dziki ryk...
że nie wspomnę,że wyczaiła pierwszy sposó na odblokowywanie (najpierw przyciśniecie pewego guziczka, a potem przesuwanie palcem od środka monitora w bok), więc zmieniłam na takie,że sama sobie ustawiłam jeżdżąc palcem po takich kropkach i to też rozbroiła...nie mam już mocy.
Jakbym o Hubim czytała

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nawet o tym nie pomyślałam... choć wiadomo-wszystko jest możliwe.
Te częste infekcje biorę na karb tego,że Maja zaczęła swoją przygodę z przedszkolem. Pewnie na dniach Julie weźmie

Hello
Po wizycie u lekarza dowiedzieliśmy się,że choroba Mai nazywa się "COLD" W nocy biedna trzęsła się z zimna i takiej rozpalonej jej nigdy nie widziałam :/ No nic, zaczynam dawać coś na własną rekę,bo tutaj człowiek jest sam dla siebie lekarzem
Zdrówka dla Julci

Cytat:
[

w rosku sie juz obkupila, ale jeszcze jak sie jutro zalapie na promo to ide bo chyba o 19.11

a z kuponu allegro wlasnie skorzystalam, w sumie zaoszczedzilam 20 zl jak by za kuriera kupilam Blance od dziadkow domek dla lalek pod choinke http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e
od nas kupilam furbiego, sama sie chyba bede nim bawila wspomnienia z dziecinstwa
z Amelka mam problem, bo muuuultum zabawek po Blance, ale kupilam jej jakis garaz z samochodzikami i torbe na zakupy z fisher price i chyba juz styka, w tym roku nie zamierzam szalec z iloscia. tz chce kupic zegarek, bo sie pozalil ze ma tylko elegancki a do roboty juz nie, pokazal mi jaki ostatnio kupil sobie kolega i zastanawiam sie czy nie bedzie glupie jak mu kupie taki sam tylko czarny a nie brazowy ? http://allegro.pl/sklep-meski-zegare...790969549.html
Super domek i zegarek też fajny z fajną ceną Jak dobrze że mój tż nie nosi zegarka...
Stary 2014-11-18, 18:54   #1863
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki wszystkim za odpowiedzi
moze w koncu załąpią o co chodzi
a tak w ogole ile razy dziennie myjecie im zęby?

moja szczoteczką zawsze chce myć podłoge w lazience

[/COLOR]macie moze te krzeselka uczydełka z fp? fajne to to?
moge kupic za 45zl uzywane ale nie wiem czy warto...
raz, może dwa

moja myje nocnik kini

znajomi mają, dziewczyny sie bawia tym ale jakos szału nie ma

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jakby ktos miał jeszcze zdrowie do promocji tesco na zabawki to od czwartku między innymi szczeniaczki po 99zl.

Wiecie moze czy na lego duplo jest napis lego? My mamy klocki niewiadomego pochodzenia od mojego taty, są bardzo fajne i chciałabym dokupić z tej samej serii zeby pasowały a nie wiem co to za jedne żadnego napisu nie ma.
jest napis duplo lub lego

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-11-18 o 18:56
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 18:57   #1864
inwersja
dryfuję słowami

Bajka, a wiesz, że jest taki zabobon, że jak dajesz facetowi zegarek na prezent to znaczy, że jego czas się skończył.
Tak samo jak na buty też jest zabobon, tzn. że na odejście.
Stary 2014-11-18, 19:06   #1865
rusałka_1
Zakorzenienie

hej,hej

zdrówka dla wszytskich malutkich chorowitków Bartusiów i Mai

podczytuje na bieżąco ale nie mam czasu odpisac.
od piatku mam aparat, poki co górny łuk.
dopiero dzis zaczynam gryźć cokolwiek miękkiego tak mnie zeby bolaly no cóż dla piekności warto pocierpieć

Jasiek ledwo wyszedł z kataru, a wczoraj mial w nocy bardzo wysoką gorączkę. dziś na szczęście lepiej, mam nadzieje ze nic sie juz nie rozwinie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
:
[/COLOR]Rusałko, jak u Was nocki? Poprawiło się Jasiowi?
tak jak pisałam wyżej co chwilę jakies choróbsko więc nawte nie mialam kiedy sprawdzic czy sie poprawiły
słyszalam ze u Was bez zmian

Cytat:
jak myjecie maluchom zęby, dają Wam sobie normalnie szorować?czy same sobie myją?

Julka nadal nie da sobie nic wsadzic do budzi, dostaje szczoteczkę do ręki i po prostu ją gryzie a jak ja probuje jej pomoc szorowac to zaczyna plakac
neistety u nas z myciem kiepsko. a od kilku dni zaciska usta i nie daje sobvie włozyc, sam tylko ogląda szczoteczkę

Cytat:

Wiecie moze czy na lego duplo jest napis lego? My mamy klocki niewiadomego pochodzenia od mojego taty, są bardzo fajne i chciałabym dokupić z tej samej serii zeby pasowały a nie wiem co to za jedne żadnego napisu nie ma.
mają na każdym klocku

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:06   #1866
kaska87
Zakorzenienie

siema

a Wy co? co to za frekwencja, jedna strona do nadrobienia? wstyd

ej! ja mam zegarek od małża-dostałam na 25 urodziny a nie jestem politykiem a kosztował 1200zł ale kocham go

ja nie wiem co kupić Mikiemu i chrześniakowi na święta

wiecie co? ja wykituję w tej pracy, serio, serce mnie boli z nerwów nie wiem co robić.....
ani to szukać innej bo mi urlopu nie dadzą w maju/czerwcu a tam się wykończe

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:11   #1867
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Kaśka nie przejmuj się tak pracą,serio nie ma po co.zawsze im będzie za mało

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:35   #1868
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
taaa on na polityka by sie nadawal

do roboty i tak o na codzien bardziej chodzi mi o to czy z facetami nie jest jak z babami ze jak cos takiego samego to wiecie, glupio tak
Nie chcę nic mówić, ale mój tż ma 1 koszulkę bardzo ładną, której do pracy nie założy, bo ktoś już taką ma

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:41   #1869
MsLullaby
Zakorzenienie

Bartek ostatni raz jadł przed 13 i juz nie chce od tej pory jeść

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:42   #1870
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Bajka, a wiesz, że jest taki zabobon, że jak dajesz facetowi zegarek na prezent to znaczy, że jego czas się skończył.
Wiem 4 lata temu dostał ode mnie zegarek i jeszcze jakoś się trzymamy
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie chcę nic mówić, ale mój tż ma 1 koszulkę bardzo ładną, której do pracy nie założy, bo ktoś już taką ma
No właśnie to jest to. tez wydaje mi się ze głupio tak. To będę szukać innego chyba bo oni to razem pracują i to jeszcze chrzestny Blanki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:54   #1871
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
siema

ej! ja mam zegarek od małża-dostałam na 25 urodziny a nie jestem politykiem a kosztował 1200zł ale kocham go

wiecie co? ja wykituję w tej pracy, serio, serce mnie boli z nerwów nie wiem co robić.....
Kaśka wyluzuj trochę, bo oszalejesz... Wiem dokładnie o czym piszesz, musisz to jakoś przetrzymać, ja za kazdym razem jak miałam coaching i póxniej rozmowę i zazwyczaj owal (jak każdy u mnie) to mówiłam że sie staram, że dyr tego nie widzi... A jak kiedyś nas zaczęła dyr pouczać bo był trudny klient, to jej zaproponowaliśmy, że następnym razem odeślemy do jej gabinetu

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A może gardełko boli Bartusia? Z tego co pamiętam mój JAkub jak mial zpalenie gardła to zazwyczaj dość wysoką gorączkę.
Stary 2014-11-18, 20:10   #1872
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Kaśka wyluzuj trochę, bo oszalejesz... Wiem dokładnie o czym piszesz, musisz to jakoś przetrzymać, ja za kazdym razem jak miałam coaching i póxniej rozmowę i zazwyczaj owal (jak każdy u mnie) to mówiłam że sie staram, że dyr tego nie widzi... A jak kiedyś nas zaczęła dyr pouczać bo był trudny klient, to jej zaproponowaliśmy, że następnym razem odeślemy do jej gabinetu

A może gardełko boli Bartusia? Z tego co pamiętam mój JAkub jak mial zpalenie gardła to zazwyczaj dość wysoką gorączkę.
Przy innych zębach było podobnie tyle ze bez gorączki..

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-18, 20:20   #1873
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Jakby ktos miał jeszcze zdrowie do promocji tesco na zabawki to od czwartku między innymi szczeniaczki po 99zl.

Jest, tylko u mnie są malutkie napisy w tych wystających częściach

Cytat:
To wyobraźcie sobie, że syn mojego szefa jak mu dali telefon, żeby się uspokoił w nocy, bo niewiadomo było o co mu chodzi i zadzwonił do ich pediatry o 12 w nocy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 20:41   #1874
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja-ika różne mieliśmy te badania. Na alergie,morfologię,ige itp. itd. Do powtorki mamy tylko próby watrobowe.
to trzymam kciuki, żeby wszystkie wyszły dobrze
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Jasiek ledwo wyszedł z kataru, a wczoraj mial w nocy bardzo wysoką gorączkę. dziś na szczęście lepiej, mam nadzieje ze nic sie juz nie rozwinie

tak jak pisałam wyżej co chwilę jakies choróbsko więc nawte nie mialam kiedy sprawdzic czy sie poprawiły
słyszalam ze u Was bez zmian
przykro mi, że się nie poprawiło, zdrówka dla Jasia

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

a i zapomniałam, bratowa kupiła Emilce kurteczkę Fajna jest Także nie musiałam szukać
Stary 2014-11-18, 20:44   #1875
MsLullaby
Zakorzenienie

Tż dziś był ostatni dzień w pracy i od jutra urlop do 1 grudnia juz mi zapowiedział ze jutro śpię jak długo zechce mecz leci w tv i grają we Wrocławiu i tż mówi patrz może będzie ktoś znajomy ja podnoszę wzrok a tam moja koleżanka my byliśmy w 2012 na meczu Polska Mołdawia i tez mieliśmy swoje sekundy w tv, hehe

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-18, 20:48   #1876
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie klocków
Cytat:
No wygląda albo na zeby albo na gardło.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 20:56   #1877
misia332
Zakorzenienie

u mojego TŻ wszyscy mają takie same koszulki, bezrękawniki ocieplane i buty. Ale Tylko TŻ ma zawsze wszystko wyprasowne, wyprane i czyste

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 21:37   #1878
Isabell12
Zadomowienie

heja hej

zaglądam do Was, troszkę poczytałam i troszkę nadrobię
a u nas - ja wpadłam w szał sprzątania, szorowania, czyszczenia itp.-nie wiem czemu chyba rozładowuję tak taki taki mały stresik co mnie dopadł przed powrotem do pracy a to już za 3,5 tygodnia, boję się jak sobie poradzimy, jak się zorganizujemy
dzisiaj byliśmy na szczepieniu, mały waży 10.800 i mierzy 76 cm, i ogólnie muszę wam powiedzieć że nawet nie jękną jak dostał zastrzyk nic a nic, nie płakał w ogóle , moje dzielne serduszko
ach i roznosił przychodnię, zaczepiał, dotykał, przestawiał
ale widzę już po dzisiejszym popołudniu że szykuję nam się ze dwa dni marudy - z reguły tak ma po szczepieniach
no i tyle u nas

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Tż dziś był ostatni dzień w pracy i od jutra urlop do 1 grudnia juz mi zapowiedział ze jutro śpię jak długo zechce mecz leci w tv i grają we Wrocławiu i tż mówi patrz może będzie ktoś znajomy ja podnoszę wzrok a tam moja koleżanka my byliśmy w 2012 na meczu Polska Mołdawia i tez mieliśmy swoje sekundy w tv, hehe
ooooo kochany jest

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
To wyobraźcie sobie, że syn mojego szefa jak mu dali telefon, żeby się uspokoił w nocy, bo niewiadomo było o co mu chodzi i zadzwonił do ich pediatry o 12 w nocy
odrazu przypomniała mi się ostatnia akcja z telefonem w wykonaniu mojego małego, aż mnie ciarki przeszły

Cytat:
oo coś na pewno jest na rzeczy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
siema

oj bidulo spróbuj się tak nie przejmować, jak się da
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 21:39   #1879
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
heja hej

zaglądam do Was, troszkę poczytałam i troszkę nadrobię
a u nas - ja wpadłam w szał sprzątania, szorowania, czyszczenia itp.-nie wiem czemu chyba rozładowuję tak taki taki mały stresik co mnie dopadł przed powrotem do pracy a to już za 3,5 tygodnia, boję się jak sobie poradzimy, jak się zorganizujemy
dzisiaj byliśmy na szczepieniu, mały waży 10.800 i mierzy 76 cm, i ogólnie muszę wam powiedzieć że nawet nie jękną jak dostał zastrzyk nic a nic, nie płakał w ogóle , moje dzielne serduszko
ach i roznosił przychodnię, zaczepiał, dotykał, przestawiał
ale widzę już po dzisiejszym popołudniu że szykuję nam się ze dwa dni marudy - z reguły tak ma po szczepieniach
no i tyle u nas
brawa dla dzielnego mężczyzny

Lulka śpij śpij, póki można

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Kaśka współczuję, znam i pamiętam te stresy, ten nacisk, te coachingi...masakra...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 21:39   #1880
misia332
Zakorzenienie

Mam 32 opakowania chusteczek nawilżanych chyba starczy nie ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:00   #1881
Isabell12
Zadomowienie

kaśka- ale dostałaś prezencik od małża

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Misia tez sie obzeram mandarynkami wczoraj kg zjadlam ale lepiej tak niz czekolada jak do tej pory

kurna moj Bartus tez jest chory... wczoraj z noska plynela mu woda i kichal... wieczor mial goraczke 38... (ktora mnie namowila na termometr Flasha :P raz mierzy mi 38.8 i zawalu dostaje a za chwile 36.6), dalam czopka i mu spadlo, ale w nocy prawie w ogole nie spalismy, bo maly nie mogl oddychac... rano wstal pelen zycia i nie widac kataru choc pare razy kichnal, no i goraczki nie ma... ale i tak umowilam nas do lekarza na wszelkie co, ale jak to wyglada tak jak teraz wyglada to mamy termin dopiero na jutro... teraz maly odsypia noc a ja padam...
kryzys minął -ale faktycznie moze lepiej pójść niech pediatra osłucha

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nawet o tym nie pomyślałam... choć wiadomo-wszystko jest możliwe.
Te częste infekcje biorę na karb tego,że Maja zaczęła swoją przygodę z przedszkolem. Pewnie na dniach Julie weźmie

Hello
Po wizycie u lekarza dowiedzieliśmy się,że choroba Mai nazywa się "COLD" W nocy biedna trzęsła się z zimna i takiej rozpalonej jej nigdy nie widziałam :/ No nic, zaczynam dawać coś na własną rekę,bo tutaj człowiek jest sam dla siebie lekarzem

Kupiliśmy w końcu samochód,ale jestem trochę zła na Tż,bo mimo próśb, nie pooglądał go dokładnie i niestety w wielu miejscach sa odpryski,a w środku dach jest w kilku miejscach jednym słowem U W A L O N Y. Wątpię,żo to doczyszczę ;/ Tż pojechał teraz go wyprać w środku,także zobaczymy...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Co do szczepień...my nadal z Julią nie byliśmy ;]
zdrówka Majusia

Cytat:

właśnie dostaję słodkie kopniaczki od mojego Maleństwa w brzuszku :love:
cudnie

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Czy Wasze dzieci chodzą do tyłu? Emilka od jakiegoś czasu czasami tak chodzi i sprawia jej to ogromną frajdę

U nas pobudki jak zwykle, górne czwórki wychodzą i zauważyłam, że jest jak z dolnymi, czyli przez miesiąc spanie będę miała z głowy Apetytu nie ma, kaszkami gardzi. Dziś na śniadanie zjadła pół kanapki z wędliną, a wczoraj na kolację z serem żółtym.[COLOR="Silver"]

[
chodzi do tyłu czasami ale z reguły trzyma mnie wtedy za rękę bo inaczej się boi , ale ma z tego mega frajdę, śmieje się
ach te zębuchy- oby szybko wyszły

Cytat:
dzwoniłam do sanepidu i w całym kraju nie ma piorixu nie wiadomo kiedy będzie. Zastanawiam się teraz czy nie kupić szczepionki...[COLOR="Silver"]
?
a ja właśnie dzisiaj szczepiłam priorixem- u nas w przychodni nic nie płaciłam

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

od niedzieli umieram... żołądek mnie boli niedobrze mi nie mam siły nawet ręką ruszyć a co dopiero zajmować się dzieckiem domem obiadem i firmą
ostatnio tak beznadziejnie czułam się w ciąży
zdrówka, może to jakieś zatrucie pokarmowe

Cytat:

aaaaaaaaa no z tym to różnie bywa, mamy taką taktykę ze jak jest nałożona pasta to ja na początku myję mu żąbki do póki się nie zniecierpliwi -raz krócej raz dłuzej to trwa, a później sam mymła tą szczoteczkę , bo trudno nazwać to szczotkowaniem

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Ile Wasze dzieci mają czapek na zimę?
My mamy dwa komplety i wydaje mi się, że o jeden za dużo.
Drugi dostaliśmy w prezencie.
3- ja kupiłam jeden komplet- czapka + szalik-takie grube typowo na zimę , a dwie czapeczki dostaliśmy, w sumie takie średniej grubości jak zimniej to mogą być i na teraz

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-11-18 o 22:14
Stary 2014-11-18, 22:02   #1882
MsLullaby
Zakorzenienie

Właśnie, Bartek ma od dwóch dni nie świeży oddech tez.. Idę go rano zarejestrować do lekarza

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-18, 22:13   #1883
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy robi sie od czasu do czasu badanie moczu i kalu ? Czy nie ma potrzeby... Zastanawiam sie czy zrobic tak dla sprawdzenia.

aha i jeszcze powiedzcie mi jak jest z grupa krwi? Jasiek nie ma grupy okreslonej w ksiazeczce, Wasze dzieciaczki maja?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
1. chyba powinno się od czasu do czasu zrobić, ale szczególnie u dzieci, ale mało kto jednak robi jeśli nic się nie dzieje
2. nie znamy grupy krwi P.
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Czarna współczuję. Ja zawsze płaczę:troba:

problemów z migdałkami nei ma?
czarna passion słusznie pyta, mój starszak też mi non stop chorował, jeden antybiotyk się nie skończyl a on dostawal już następne, tragedia to była i jak się okazało 'miał migdałkowe problemy, ale jak się z tym uporaliśmy to jak ręką odjął - już nie pamiętam kiedy był tak chory żeby dostał antybiotyk, wiadomo przeziębienie katar a i to rzadko
także przebadaj małą pod tym kątem, oby nic nie było ale sprawdzić mozesz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zdrówka dla wszystkih chorujących dzieciaków

mogę się pochwalić, mianowicie nie sadzam Korniego na nocnik, a na nakładkę na wc. Może jeszcze nie załapał, ale dzisiaj dwa razy podszedł do kibelka, zapytałam czy chce "sisi", on kiwnął głową, posadziłam i zrobił pięknie. Przy czym sam sobie brawo bił.

TŻ śpi, syn śpi. A ja obżeram się mandarynkami. Urodze w styczniu i znów będzie post od cytrusów.

Przyszedł dzisiaj kombinezonik z aliexpress, no nawet całkiem, całkiem.
zuch chłopak

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Właśnie, Bartek ma od dwóch dni nie świeży oddech tez.. Idę go rano zarejestrować do lekarza
e lula oby wam się jakaś angina nie przyplątała

Czas edycji: 2014-11-18 o 22:12
Stary 2014-11-18, 22:16   #1884
MsLullaby
Zakorzenienie

Isabel też mi to do głowy przyszło

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-18, 22:20   #1885
Isabell12
Zadomowienie

poczytałam , poczytałam i widzę że na wątku szał zakupów

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
no znam to z autopsji,
przy starszaku tak było
wiesz co jak by dał sobie zajrzeć do buziaka to mozesz zerknąć czy aby tam nie ma na gardełku nalotu ropnego
albo może lepiej go nie męczyć- bo i tak bidulek- ale do lekarza idźcie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
a ma teraz temp?
Stary 2014-11-18, 22:22   #1886
gorgulek
Zakorzenienie

Kaska, a ja miałam właśnie pytać jak jest?
Masz swoje biurko? Czy nadal jest Was za dużo? Masz już plany sprzedażowe?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Zdrówka wszystkim
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:32   #1887
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
brawa dla dzielnego mężczyzny
dzięki
nooo, mój zuch!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

kupiliśmy małemu parę dni temu i jest to jego najlepsza zabawka jak do tej pory, uwielbia się tym bawić
http://sklep.megadyskont.pl/pl/piram...ice-71050.html

mały sam układa, co prawda nie zawsze w odpowiedniej kolejności..... ale wie że kółeczko z koralikami jest ostatnie

Czas edycji: 2014-11-18 o 22:34
Stary 2014-11-18, 22:43   #1888
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym obstawiala jednak zeby... Julek za kazdym razem podczas zabkowania ma nieswiezy oddech, temperature i nie chce jesc takze by sie zgadzalo. Ale do lekarza zawsze warto podejsc obejrzec gardlo, osluchac...
Stary 2014-11-18, 22:47   #1889
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

wiecie co?

wyznam Wam,że lubię oglądać "Rolnik szuka żony":b rzydal:
eee ja też nawet pod rząd kilka ostatnich odcinków oglądałam
i widzę ze dziewczyny się bardzo zaangażowały, mam na myśli Anię i Ewę i tą od Staśka- tez fajna przebojowa babka mimo że nieco starsza,bo dwie pozostałe to chyba tak sobie.
I w sumie to szkoda mi tej Anki, wydaję mi sie taka otwarta, szczera ogólnie spoko a ten Adam to tak trochę ją olał w ostatnim odcinku, no przykro jej było
w ogóle te rolniki, kawalery -tzn. Adam, Stasiek i ten no ...Grzesiek- to nie wiadomo czego chcą, widać boją się zmian...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

spadam spać- bo gadam sama ze sobą
jutro dalej będę działać w domu z marudą na karku, choć już bardzo nie mam co- może dokończę szyć firankę do naszego pokoju
buziaki dziewczyny, dobrej nocki

Czas edycji: 2014-11-18 o 22:48
Stary 2014-11-18, 23:05   #1890
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]właśnie dostaję słodkie kopniaczki od mojego Maleństwa w brzuszku

Cytat:
że nie wspomnę,że wyczaiła pierwszy sposó na odblokowywanie (najpierw przyciśniecie pewego guziczka, a potem przesuwanie palcem od środka monitora w bok), więc zmieniłam na takie,że sama sobie ustawiłam jeżdżąc palcem po takich kropkach i to też rozbroiła...nie mam już mocy

U mnie ostatnio Antosia włączyła dane komórkowe, za późno eis zorientowałam i wcięło mi 100zł w ciągu kilku godzin

Cytat:
U mnie jest tak, ze butów nie można nikomu dać, bo inaczej nieszczęście Jak byliśmy jeszcze parą z Piotrkiem to kupił mi kapcie, do siebie do domu, żebym miała swoje i teściowa, ganiała za mną, że mam je "kupić", w sensie dać Piotrkowi 1 grosz

Edytowane przez rollercoaster_86
Czas edycji: 2014-11-18 o 23:07
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości