|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI
Mam, mam Transat i jest cudny. To pierwszy zapach, który w równym stopniu podoba się mi i mojemu mężowi.
nie umiem opisać zapachy, taki świeży trochę morski, ale ma nuty ziołowe, takie lekko drażniące, ale w pozytywnym znaczeniu. nie wiem jak to opisać. Kojarzy mi się z jakimś zapachem z górnej półki, ale nie mogę sobie przypomnieć z czym. Ale Hoggar np. to kojarzy mi się z Ch. Columbusem.
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Ovale lifting będzie wycofywany na początku przyszłego roku :P
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tego więcej ![]() To wiemy czemu tak rozdają teraz
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz może coś więcej? Tylko ten krem czy cała seria OL?
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w ciężkim szoku jak działa BOK YR.
I to pozytywnym. Po pierwsze dosłali mi nowe pudełko do zestawu czarne owoce bo poprzednie było krzywo sklejone i nie dało się go złożyć a po drugie zwracałam użyte perfumy QQNA bo wywoływały u mnie mega migrenę. I nie dość że zwrócili mi pieniądze za produkt to jeszcze za przesyłkę.
|
#1597 | |
|
Makeup challenge winner
|
Cytat:
Oj coś czuję, że będzie jak z Cure Solution i zastąpieniem go serią Elixir. Oval Lifting wróci w nowej szacie graficznej, ale pewnie o rzadszej konsystencji.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-11-19 o 09:47 |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [QUOTE=anekania;48990100]Mam floweparty ale 30ml a chciałabym Naturelle ![]() Mam tego więcej ![]() Mam na wymianę Naturelle, a chciałabym Flowerparty
Edytowane przez joasia m Czas edycji: 2014-11-19 o 11:40 |
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny,
czy jest możliwe, że w nowej ofercie w grudniu też będzie promocja na wodę po goleniu Transat, czy raczej YR nie powtarza ofert tak miesiąc po miesiącu? Chciałabym zamówić tę wodę dla męża i nie wiem czy czekać na jakieś promocje świąteczne, warto czekać? Chwaliłyście jeszcze jakiś Super KREM DO RĄK, który to?
------------------------------------------------------------ Edytowane przez anicaf Czas edycji: 2014-11-19 o 13:36 |
|
|
|
#1601 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ten jest bardzo dobry http://www.yves-rocher.pl/krem_do_rak |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś może składał zamówienie 7.11 albo wczesniej i jeszcze go nie dostał?
|
|
|
|
#1603 |
|
Przyczajenie
|
ja wczoraj dostalam zamówienie złożone 7 listopada
|
|
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Przyczajenie
|
DZIEWCZYNY, czy któraś dobrze widząca
widzi może, czy w ofercie 3PYD2MM03, ten kosmetyk gratis do wyboru dla przyjaciółki to jest od 19 czy 79 zł?
|
|
|
|
#1606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie w stacjo są Retropical i Śródziemnomorskie lato za połowę ceny, jeżeli którejś z Was bardzo zależy mogę zrobić zakupy na zamówienie, ponieważ to pewnie ostatni moment kiedy są w sprzedaży.
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki! ALe super oferta, myślicie, że ten kod jeszcze zadziała?
ech, tylko nie mam do niej katalogu, czy trzeba przez telefon podawac numery produktów czy tylko nazwy?
Edytowane przez forumkaa Czas edycji: 2014-11-19 o 18:19 |
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
Nam się Transat nie podoba
Ambre Noir jest boskie i Hoggar też jest niezły
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1612 |
|
Naczelna wampirzyca
|
No to podzielę się z Wami kolejnymi spostrzeżeniami co do kolekcji świątecznej (i nie tylko), bo kilkakrotnie używałam już produktów i przy okazji odwiedziłam 17.11 2 różne stacjonarki :
1. Niestety po kilku zastosowaniach żelu pod prysznic czarne owoce z drobinkami coś dziwnego dzieje się z zapachem, staje się tak wstrętnie sztuczny, że aż okropny, a tak pięknie pachniał przy pierwszych dwóch kąpielach 2. Tak jak wspominałam wcześniej dla mnie żel pod prysznic czerwone owoce peelingujący (to samo czarne owoce) ma zbyt sztuczne drobinki, także również okazał się nieudanym zakupem, jedyny plus tego żelu jest taki, że jest chyba nieco bardziej gęsty niż te żele z serii PN. No i też coś okropnego dzieje się z zapachem po kilku użyciach. A i zapach żelu peelingującego różni się od zwykłego żelu z tej serii w cenie 11,90. Ten tańszy ma nieco bardziej landrynkowy zapach i faktycznie czuć w nim więcej owoców. 3. W ogóle zauważyłam, że najlepszą koncentrację zapachu mają te najtańsze żele z serii świątecznej, czyli te po 11,90. I są najbardziej zgodne z opisem producenta jeśli idzie o zapach. No i na pewno są gęstsze niż te z drobinkami, bo te z drobinkami są straaaaasznie rozwodnione. 4. Świąteczne żele do mycia rąk jakieś takie malutkie się wydają, więc też przy zakupie nie nastawiałabym się na większe aj-waj, bo pewnie momentalnie się zużyją. Zapachy wszystkie zgadzają się z opisem. 5. Kremy do rąk jak dla mnie jedynie ładnie pachną. Ale lepkością i konsystencją przypominają mi te nielubiane przeze mnie kremy z serii PN, które zlepiały ręce, tworzyły na nich wstrętną maskę i w dodatku wcale nie nawilżały, w ogóle nie dawały żadnego efektu. A szkoda, bo chciałam kupić w stacjo jakiś jeden kremik. 6. Jestem za to mile zaskoczona świątecznymi balsamami do ust, zwykle prócz zapachu to te balsamy YR niewiele mi pomagały jesienią/zimą, a po tygodniu stosowania balsamu czarne owoce produkt nie tylko ładnie pachnie, ale delikatnie nawilża i w dodatku jest lekko koloryzujący, więc w gruncie rzeczy wygląda na ustach jak delikatna balsamo-szminka. Dla mnie 2 najlepszy balsam zaraz po tym z masłem karite. 7. O balsamach świątecznych za wiele nie powiem, bo darowałam sobie ich zakup, ale z tego co sprawdzałam w sklepie to ładnie wszystkie pachną, tylko przez konsystencję moim zdaniem bardziej nadają się na wiosenne stosowanie. 8. No i kolekcja gruszkowa - jest ona jednak najlepsza spośród wszystkich oferowanych na święta w tym roku. Mleczko faktycznie jest kremowe, żel jak dla mnie ma super zapach i konsystencję, utrzymuje się dość długo na mojej skórze, delikatnie nawilża, także produkt trafiony. W stacjonarkach są te wielgachne butle 750 ml, ale moim zdaniem kompletnie nieporęczne, jeśli nie dokupi się do nich pompki, bo w mokrą rękę no nie chwycisz Woda toaletowa gruszkowa - zapach wspaniały, ale szybko się ulatnia niestety, powiedziałabym że ma raczej właściwości mgiełki zapachowej, a nie wody, więc nie będzie to woda wydajna, ale dla zapachu mimo wszystko warto. Świeczka zapachowa jak dla mnie jest najgorsza z tej edycji, zapach jakiś taki, hmm, wypłowiały.9. Bardzo żałuję, że nie kazałam mamie zamówić mi pudru do ciała czarne owoce, bo oglądałam go w stacjonarce i jest super! Pięknie pachnie (lepiej od żeli), ma cudny puszek do nakładania i przede wszystkim te drobinki utrzymały mi się na ręce dobre 8 godzin! I faktycznie te drobinki nie są wielkimi kropami brokatu, tylko dającym rozświetlenie pudrem. Ale cena powala nieco, więc ja bym go raczej zamawiała z dobrym kodem przez e-sklep. Oby był jeszcze dostępny w grudniu, to go zamówię na pewno. 10. Pokazywałam Wam już jak wygląda złoty świąteczny lakier do paznokci (kolor super, ale po jednym dniu wymaga zmycia), w stacjonarce przyjrzałam się za to zimowej oszronionej edycji lakierów. Srebrny wygląda jak folia aluminiowa Zieleń i róż to dla mnie za "wściekłe" odcienie. Skusiłam się na koral i zdjęcia daję poniżej. Też nie jest to zbyt trwały lakier i różnie wygląda w zależności od ilości nałożonych warstw. I te brokatowe drobinki są w 2 wielkościach - jedna wygląda jak pyłek w lakierze, a druga jak większe kropki.11. Do makijażówki świątecznej głównie w kolorze złota i fioletu dostawiali też powoli różne produkty o podobnych kolorach, no ale też jeszcze nie wiedzieli jaką cenę dać. Niemniej jednak posmarowałam rękę tym złotym pyłkiem do powiek i jestem nim oczarowana, przy kolejnym dobrym kodzie na pewno go kupię. Bo jest to bardzo delikatny odcień złota, dający fajną poświatę na skórze i nadający się również do dziennego makijażu. 12. P.S. koleżanka dostała dzisiaj w pracy zamówienie z e-sklepu (zamawiała produkty 12.11 i też dostała jako gratisy krem ovale, mleczko bez i balsam do skóry suchej za kolejny próg No i gratisowo dodali jej jeszcze żel pod prysznic z aloesem bio tak bez powodu, albo może dlatego, że zamówiła każdy zestaw świąteczny z żelami? Nie wiem). Powąchałam dzięki niej dokładnie zapach Vanille Noire i uważam, że jest super jak na tę porę roku. Poza tym nie jest to typowo słodka i mdła wanilia, więc idealnie nada się dla fanek niesłodkich zapachów, a dla fanek słodkich jest to fajne urozmaicenie. Także mam już co zamawiać w przyszłym miesiącu Tak jak mówiłam odwiedziłam 2 różne stacjonarki - 1 w CH Ursynów, popatrzyłam tam na produkty, ale nic nie kupiłam, bo wiem, że oszukują na pieczątkach i zapewne na innych rzeczach też. 2 stacjonarka to ta w CH Janki, bo akurat miałam po drodze do rodzinnego miasta. Przyjęły mnie i mamę 2 sympatyczne panie, które dobiły mi niewyraźne pieczątki (tak by były wreszcie wyraźne) i oczywiście taką ilość jaką trzeba było za zakup. Do tego zapisałam mamę i od razu dostała krem i tusz do rzęs i te inne rzeczy, nie mieli tylko zielonej torby, to zamiast tego dorzucili 2 złote świąteczne. Dali też kilka ksiąg urody, a są tam 3 różne kody. Dorzucono nam też mini katalog z pomysłami na prezenty i: - zestaw czerwone owoce (musujący żel, żel do rąk i krem do rąk + złote opakowanie) kosztuje 34,9 - zestaw czarne owoce (musujący żel, żel do rąk, krem do rąk, balsam do ust, żel z drobinkami, mleczko do ciała + metalowe opakowanie) kosztuje 69,9 - ceny pojedynczych produktów są takie same jak w e-sklepie - zestaw czekolada&pomarańcza (musujący żel, krem do rąk, żel z drobinkami, żel do rąk + złote opakowanie) kosztuje 46,9 - zestaw 3 żeli pod prysznic z drobinkami + złota torba kosztuje 46,9 - zestaw 3 żeli pod prysznic, gąbka do mycia i metalowe opakowanie kosztuje 36,9 (chyba można samemu dobrać te żele, przynajmniej w CH Janki) - zestaw do włosów (szampon, maska, odżywka do wyboru + metalowe opakowanie) kosztuje 54,9 - zestaw miód i muesli (mleczko do ciała, krem do rąk, balsam do ust, żel pod prysznic + metalowe opakowanie) kosztuje 79,9 - robią też zestawy do pielęgnacji twarzy z różnych serii - HV, NV, etc. (krem + produkt do demakijażu + maseczka + świąteczne opakowanie/ew. jakaś złota kosmetyczka - podobna do tej różowej z e-sklepu ostatniej) kosztuje 74,9 - no i do tego zestawy perfum w tych prostokątnych opakowaniach w cenie 109 zł I kilka takich uwag ze stacjonarki: - Jeśli zamierzacie kupić coś z ulotką na -40%, a nie ma tego na półkach to dopytajcie konsultantkę, bo wszystko mają pochowane, a na półkach tylko kolekcje limitowane i prezentowe paczki + ewentualnie żele JdM. - Nie widziałam w obu stacjonarkach tej serii migdał&pomarańcza, więc jak chcecie je mieć, to chyba tylko internetowo - Jak zapisujecie koleżankę/mamę/etc. to jak są miłe konsultantki to idzie się dogadać, by w tym zakupie za 6,9 (by dostać tusz i darmowe kremy) zawrzeć też ulotkę świąteczną i przy okazji dostać puszkę na herbatę - W sklepie jest jeszcze okazja, by zakupić kolekcje różnych limitek, pistacja i czekolada, śródziemnomorskie lato, itp., w CH Janki widziałam póki co wyłożonych kilka świeczek zapachowych i żeli pod prysznic z tych serii, ale sądzę, że to już indywidualna kwestia poszczególnych sklepów. Cen tych produktów niestety nie widziałam, bo ich jeszcze nie zapisali wtedy. W ogóle mam wrażenie, że sami dostali wszystkie produkty 17.11, bo o godzinie 16 dopiero je rozkładali ![]() - metalowe pudełka prezentowe są w kolorze złota lub fioletu z tym samym motywem co na kocyku, kubkach i puszce na herbatę, ale bez zestawu nie chcą ich oddzielnie sprzedawać póki co, może uda się na jakichś wyprzedażach poświątecznych jak im nie zejdą ![]() - promo przy kasie chyba to samo, tzn. produkty Nutritive, widziałam w Jankach jeszcze peelingujący olejek do rąk, ale też bez ceny jeszcze, i przecenili różne balsamy do ust na 6,9. - ktoś też pokazywał już powyżej promocje na różne dni tygodnia w tym miesiącu to też nie będę już o tym specjalnie pisać, A. Nadal rozdają ulotki z darmowym kremem 30 ml czarne owoce za dowolny zakup od 6,9, ulotka ważna od 17 do 24 grudnia lub do wyczerpania zapasów. - dodali też kartkę z kodem do aplikacji mobilnej, by móc zrobić sobie listę zakupów do sklepu z tzw. moim asystentem. A z próbek dali głównie serię Ovale (chcą się jej chyba naprawdę szybko pozbyć) i i Elixir 7.9 No, to chyba cały mój wywód, poniżej zdjęcia kilku drobiazgów - koloru balsamu czarne owoce, zdjęcie puszki na herbatę, zdjęcie gąbki dołączanej do niektórych zestawów, zdjęcie gratisu za próg 109 zł - czyli balsamu z masłem karite do skóry bardzo suchej (ze swojej strony bardzo polecam tę serię na zimę, balsam ma konsystencję typowo zimową, raczej takiego masła wyciągniętego dopiero co z lodówki, dopiero po kontakcie z dłonią staje się miękki i kremowy, ale uważam, że to najlepszy produkt YR na zimę, który ratuje skórę, wiem po sobie ), no i na koniec zdjęcie lakieru do paznokci oszroniony koral Także zapraszam do czytania moich wypocin
|
|
|
|
#1613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie! Chodzi mi o tą niespodziankę w e-sklepie. Skoro mają podane na stronie, że to ma być prezen o wartości 150zł, to rozumiem, że jednak nie mają prawa dać czegoś tańszego!!! krem oval lifting kosztuje tylko 122 zł i te wymówki i odpowiedzie na maile ze stronu YR, że skoro to niespodzianka, to niewiadomo co możemy znaleźć w naszych paczkach - to bzdura i zwykłe oszustwo!!!
a co do mleczka do ciała bez-to nie ma go wśród prezentów, więc jak oni sie usprawiedliwiają tu???
Edytowane przez murka007 Czas edycji: 2014-11-20 o 06:55 |
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krem - 122zł Razem - 151zł Więc jesteś 1 zł do przodu Ja swoje zamówienie anulowałam. Bardzo dziękuję dziewczynom, które podały informację o zamianie prezentu niespodzianki Gdybym odebrała zamówienie bez serum, to by mnie szlag trafił |
|
|
|
|
#1616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie masz 3 produkty w prezencie czy jak?
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Krem i mleczko to zestaw w ceńie 151zł, który dostajesz w ramach prezentu niespodzianki. Jak masz zamówienie powyżej 109zł należy Ci się następny prezent - balsam do skóry suchej lub Riche Creme
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oval i bez są jako jeden produkt niespodzianka o wartości 150zl
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
czemu?
niespodzianka to niespodzianka, nie wiem skąd takie oburzenie, po drugie ich dobrą wolą jest to, że wysyłają inne prezenty tylko po , żeby klient nie czekał co jest super plusem.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

I to pozytywnym.

a co do mleczka do ciała bez-to nie ma go wśród prezentów, więc jak oni sie usprawiedliwiają tu???
w sumie masz 3 produkty w prezencie czy jak?