|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48989333]Po nazwie? to jest seria "Świat w obrazkach" a nie obrazki dla malucha
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- są powiązane ale nie wiem, czy w tym momencie już będzie to potrzebne, raczej wybrałabym 2 kontrastujące, np. lato i zimę - by porównywać, a nie śledzić historie bohaterów Naciśnij mnie super, ja kupiłam przed 3rż jakoś dopiero Gąsienica - D. dostala na roczek i A. lubiła bardzo no i potem można narysować/wydrukować elementy z książki i... układać na kartce historię Pierdziołka na długo, kicia kocia - pewnie moja starsza też z przyjemnością poogląda A dzisiaj z biblioteki czytałyśmy: http://aros.pl/ksiazka/panna-kreseczka[/QUOTE] No właśnie, dlatego ja w sumie sama nie wiem. Kupię chyba przy nastepnym prezencie noc i moze wiosnę? ( bo potem jak wiosna będzie się zbliżac to fajna do pogadania co się dzieje?) W ogole nie znam Pana Pierdziołka , musze wygooglować ![]() Szaja : myślisz, ze się pospieszylam z "nacisnij mnie"? Hje: to żes teraz przyszalała Nawijka : to znienacka przychodzi z tym czytaniem. Gratuluje jedzenia w złobku. U nas ostatnie 5 dni to był..regres totalny, dzis troche lepiej, uf bo znowu wpadałam w panike juz.. ale generalnie nadal nie jest to "norma" tylko dziubanie takie, ten typ tak chyba już ma.. I dużo mamy też uu, w nocy raz murowany, ale nad ranem czesto ciągnie i śpi. |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, łóżka odpadają, bo nie mają szuflad
)
|
|
|
|
#3543 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, nie, ja po prostu wcześniej nie pamiętałam o tej książce, wiedziałam że jest ale jakoś nie załapałam, że fajna
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lacze sie w bolu. U nas tylko 4, noc uwazam za udana. |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, chyba źle napisałam
Zamówiłam wszystko przez neta, teraz czekam ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dobra, bateria pada, a nie chce mi się iść po ładowarkę, więc spadam. Paaaa |
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wszystkie i historia jest kontynuowana, nie tylko bohaterow, ale i miejsc, zwierzat. Dla mnie warto |
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale gość z all mi nie odpisuje, a ja chcę tamten domek.. Już nie szaleje prezentowo, teraz dostanie te naklejki , puzzle i ksiązki a potem domek i książkę jeszcze-nie-wiem-jaką , może czeresniowa właśnie. i wsio chyba już. |
||
|
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie szaja, ale nie pospieszylas sie. Yae jest mniej rozgarnieta od Amelki a bawi sie swietnie ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Kilka dni temu bylysmy na bilansie i byla pogadanka o jedzeniu; wniosek: Yae, ktora od zawsze je astronomiczne ilosci wszystkiego nie zjada polowy tego, co zalecone. I jeszcze mam ciekawostke: mam znajomego dentyste, ktory jest zaolennikiem dkp a nawet spania z uu w buzi. Wkrotce sie z nim spotkam nieoficjalnie, to wypytam dokladnie |
||
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- A co do ksiazek : ja sie troche boję co ja bede z nimi potem robić, nie sposób miec wszystkie na widoku w zasiegu dziecka Ale z drugiej strony na pólke/regal to takich dzieciecych na prawde sporo wejdzie. Nie wiem czy książki sie "dezaktualizują" czy "nudzą". Chyba chwilowo, jesli w ogole, więc zal się pozbywać, to inaczej niz stara nieuzywana zabawka.. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Chetnie sie dowiem wiecej A co do teorii z wagą i odstawieniem.. wiesz, wiekszosć dzieci samodstawia sie po miedzy 2.5 a 3, ale wiesz, jest takze teoria, ze ewolucyjnie to my mleko mozemy przestac pic jak wypadna.. mleczne zęby :P także tego.. |
||
|
|
|
#3550 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Paulina coraz gorszy ma kaszel, bez lekarza sie chyba nie obędzie, oby tylko do szpitala nie trzeba było iść. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam doła, wczoraj się dowiedziałam, że moj kolega popełnił samobóstwo w niedziele. W piątek z jego żoą gadałam nic nie wskazywało. Dziś synka ich 4 letnniego widziałam, panie z jego grupy mówił, że dziecko o niczym nienwie. Masakra.. 26 lat miał. No i kontrola sanepidu niezapowiedziana za nami. Wyszła bardzo dobrze. Lecę młodą na sedes wysadzić i mam nadzieje, że pójdziemy w końcu spać. |
||||||
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
kubson dopiero zasnal
![]() jak mnie ktores jutro zapyta czy sprawdzialm klasowki/kartkowki itd to zatłuke na miejscu ![]() nagram jeszcze plytki na probny sprawdzian i spylam na arosa
|
|
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Iffonka gratulacje! Aż wspomnienia wracają... No i kciuki dla marsi ![]() U nas do bani. Dalej nie znaleźliśmy rozsądnego mieszkania, z tż wszystko się sypie (chociaż już nie bardzo jest co) do tego moja rodzina niby jest po mojej stronie ale mnie obwinia za zaistniałą sytuację więc wsparcia zero, nawet pogadać nie mam z kim T. ostatnio wparowali celem malowania mieszkania (sprzedają) i nie rozumieli dlaczego ja się nie zgadzam. Niestety ale chyba niespełna dwuletnie dziecko nie powinno wdychać farby? Przepraszam, że ja tak wpadam z czymś od siebie tylko czasem, czytam na bieżąco. Nie mam nic sensownego do napisania na moim obecnym życiowym zakręcie
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze, strasznie smutne to (((((---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
o ja pierdziele, ci to maja pomysly! moze schowaj ten traktor gdzies na szafe czy jak, bedzie na wiosne przed blok a trzymac bedziecie w piwnicy np. |
||
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze zapomniałam - Ewulko, ja pamiętam jak zaczęłam pracę w biurze rachunkowym i było dokładnie tak jak mówisz - zniecierpliwienie pytaniami, pretensje ze brzydko pisze (a pismo mam raczej normalne) i do tego doszło podkładanie świń, czyli jak któraś coś po mnie sprawdzała, to nagle znajdowała się tajemnicza faktura której wcześniej nie było itp. Ja tylko przypuszczałam, że mogą tak robić bo jednak w księgowości sprawdza się skrupulatnie i nie chciało mi się w to wierzyć, ale jakiś czas po mnie przyszła nowa dziewczyna i z nią robiły to samo. Po jakimś czasie kiedy kilka razy chciałam już odejść za wieczne bury od szefowych za błędy których nie robiłam się uspokoiło i przestały.
Pstryniu na szafę sie nie zmieści nigdy nie widziałam u nas w parku choćby dziecka na takim traktorze kasa wywalona w błoto... Kurcze może dam do przedszkola obok, mam takie niedaleko dla biedniejszych dzieci, myślicie że mogę?
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-11-18 o 23:45 |
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa, przyszly dzis zabawki z melissy. dalam mlodemu naklejki, cudem uchowalam klocki i nawlekanke
![]() naklejki fajne, kuba mial naklejki pierwsyz raz w reku i swietnie sobie z nimi radzil od samego poczatku. naklejal oczywiscie gospodarwstwo. wytrzymal jakies 15 min takze git ale narazie schowalam, dam za 2/3 dni znowsa fajne, jedynie do czego moglabym sie przyczepic to albo mniej tych naklejek albo wieksza plansza poprostu. jak sie je wszystkie naklei to trzeba prawie ze jedna na drugiej i to malo przejrzyscie wyglada no ale generalnie sa fajoskie ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() moj kuba oszalaby z radosci jakbym mu takie cos kupila, no ale nie oszaleje bo nie kupie bardzo dobry pomysl z tym przedszkolem, mysle ze przyjma wychwalajac Cie pod niebiosa
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naklejki sie szanuje, dozuje!!! My nakleilismy moze polowe, reszta na pozniej, co by sie nie znudzily :P Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-19 o 00:03 |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
138zl w arosie
![]() wybralam 9 obrazkow dla malucha, nie za duzo? wszystkie fajne ale czy nie za duzo w senie ze to wszystko na jedno kopyto? nie bedzie to nudne dla niego? oczywiscie bede mu dawac sukcesywnie, nie wsystkie na raz... co myslicie? wzielam jesczze nacisnij mnie, pierdziolka i jakiez ze 3 wsiunsko-wiesniackie po 3 zlote...jakies inne propozycie macie? cos zamiast czegos? albo dodatkowo jeszcze? ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() musialy byc wszystkie, co do ostatniej kaczuszki
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie, ze 2 grudnia jest dzien darmowej dostawy? Ja juz czekam, bo mimo ze zuzylam wszystkie kupony darmowej dostawy z allegro to i tak mam tyyle rzeczy do zamowienia
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tylko mogę doczepic chyba tego ze kartki wychodzą albo miałam słabo klejona jakąś. Ale U nas to nie wpływa na użytkowanie specjalnie. |
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() dobra spylam bo jutro na 8 ![]() dobrej nocki! ciekawe jak tam Marsi? |
||
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez kartki wychodza. Kuba od wczoraj ma nowy sposob na naklejki. Zbiera wszystko, co nakleil do jednej raczki, robi cos na ksztalt wielkiej kulki pogniecionych smieci, a potem nie pozwala mi nakleic ich ponownie. Ojj, chyba dlugo sie nie pobawimy
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn., ze wiecej czasu jej potrzeba na opanowanie zabawy klockami, duplo, czytaniem ksiazeczek, puzzlami i innymi "umyslowymi" aktywnosciami i z tego, co piszesz, to w tym zakresie Amelka o wiele wiecej potrafi. Jesli sie noce nie poprawia, to ja nie wyrobie jeszcze tyle. Z tego, co ja pamietam, to jezeli dziecko nie bedzie mialo kontaktu z bakteriami prochnicy, to moze nie myc zebow i jesc i pic wszystko. Tylko to oznacza, ze dziecka nawet pocalowac symbolicznie w czolko nie mozna. |
|
|
|
|
#3564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznusi ![]() Cytat:
za Ciebie No i dobrze, że chłopczyk znalazł dom ![]() ![]() Cytat:
Czy w tej sokowirówce co macie z MPM trzeba obierać warzywa i owoce? ![]() Dawid dla odmiany dziś przyszedł do nas przed 5 i wstał po 6 ![]() A! Czereśniowa się w miarę spodobała
|
|||
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
zaplacilam wlasnie za 15 ksiazek ![]() juz sie nie moge doczekac ![]() te "stare", dziecinnne wyniose na strych a zostane te nowe Cytat:
![]() Kubson jeszcze spi. dzis byla tylko jedna pobudka na uu, przed 7 rano, a tak to spal pieknie cala noc... cos mnie kichansko bierze ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- nie pamietam ![]() ostatnio uzywalam jej w tamte wakacje ![]() ogolnie to ja jej bardzo malo uzywalam bo kupilam w ciazy zeby pic zdrowe soczki ble ble ble... pamietam ze kupilam w niedziele a w poniedzialek po wizycie wporadni okazalo sie za takie soki przy cukrzycy sa za slodkie i nie wolno mi pic ![]() potem wyjelam w wakacje jak byly swieze owoce a potem schowalam bo to bydle zajmuje pol kuchni + mega niewygodne mycie no i tak stoi w pudle od tego czasu. zjem owoc-szybciej i czysciej jest popsrostu ![]() jeszcze gdyby kubson chcial pic takie soki ale on nie chce nic pic wiec... ale moze sie z nia przeprosze...
|
|
|
|
|
#3566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48983084]Miałam się chwalić - moja mama bluzeczkę jeszcze na Mikołajki Agatce kupiła, tzn ja znalazłam, ona fundnęła ![]() Neti, patrz cudnie żywe kolory, a to żółte to złoty.[/QUOTE]Super ![]() Cytat:
Cytat:
Słodziak ![]() Cytat:
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie, to "powazniejsze ruchy" ani mnie, ani tz od samego poczatku nie sa w stanie obudzic |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynm rodzic!!!!!!
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
Wiecie podczytuje marcowki i jedna wczoraj urodzila poczatkiem 25 tc na razie nie wiadomo co z mala lezy zsintubowana w inkubatorze caly wieczor przezywalam
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki! Ale jestem podekscytowana, Marinka czekamy !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

no i potem można narysować/wydrukować elementy z książki i... układać na kartce historię

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008