Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 09:58   #2431
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
oby oby
no oby oby

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:59   #2432
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie chciałam Cię obciążać. Myślałam, że u mnie będą ale niestety :/

Mój brzuch - koniec 21 t.c.
sliczny!
jak sie czujesz?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 09:59   #2433
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
kot wysterylizowany ;d okazało się, że chce jeść a mu coś ostatnio odbija i jak chce jeść to ktoś musi przy nim stać nie wiem co mu odbiło... a chwile potem drugi zaczął skakać na drzwi wejściowe odbiło obu

nie nawidze śniegu ale ładnie wygląda
Malinka i jaki brzuch
Soniuska Trzymaj się, w razie czego ja bym na Twoim miejscu jak nie będzie przechodzić pojechała z Tż jak wróci z pracy do szpitala w którym chcesz rodzić, aby tam Cię dokładnie zbadali

na nerki to by bolało z tyłu i to nie tak nisko, nerki sa tak jakby w połowie pleców ? może troszkę niżej

co do polówkowego moja gin powiedziała, że najlepszy okres to 22 tydzień, i czemu nie powiedziałaś ginowi, że chcesz połówkowe u kogoś innego ? ja od razu mojej powiedziałam, że połókowe chcę robić u lekarza z certyfikatami
a co do tego to ja chyba tez będę miała taki odstęp jak nie krótszy bo moja doktorowa powiedziała, że mam iść na połókowe na nfz jeszcze czyli jak pójdę 1 grudnia na wizytę NFZ to przy okazji położna da mi termin na usg, i może nawet będzie jedna różnica dnia, bo na NFZ w czwartek robia, a ten do którego chce iść prywatnie w piątek i sobote
gosiak łoł ładny i duży

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

gruszkę
Kochana nerki jak bolą to promieniuja więc niekoniecznie musi boleć z tyłu może kręgosłup mogą plecy itd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:01   #2434
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Zasuszony czarny "guziczek"
Teraz wiem dlaczego mnie sie pytano czy chce zatrzymac ten kikucik(odpadl mu jeszcze w szpitalu), myslalam ze to zart
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:02   #2435
Koperco
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;48989745]dzięki za odpowiedz
tak sie podpytuję, chodzi z Was któraś jeszcze do gina na NFZ?
bo jak powiedziałam koleżance,ze ja nie prywatnie to na mnie aż wsiadła, jakbym zła matką a priori była, bo prywatnie koniecznie powinnam chodzić...
z mojej lekarki jestem zadowolona, morfologie mam co miesiąc, USG miałam już 2 razy (3cie USG miałam prawie w tym samym terminie co wizyta w szpitalu wiec mi nie robiła), odpowiada na pytania, sama tez coś od siebie tez pogada.
Z tym wydawaniem wyników pacjentce to niedawno tez temat drążyłam i faktycznie, mają obowiązek wydać do wglądu pacjentce, ale niekoniecznie natychmiast i mogą pobierac opłatę - takie są przepisy głupie. to ze ze wgladu na procedury refundacyjne z NFZtu takie szopki.
W empiku podobno jakeis ładne i porzadne merytorycznie terminarze ciązowe są, czy raczej takie poporodowe, widziałam u kuzynki tak na szybko - widział to moze ktoś dokładniej?[/QUOTE]

ja chodzę na NFZ i poprzednia ciaze tez chodziłam na NFZ i nie żałuję. Też mam wszystkie badania za friko. W przyszłym tyg robie obciązenie glukozy i morfologie i nawet za glukoze nie musze placic.

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam brzuniem z wczoraj 21w

Pozdrawiam
Malinka
Przecudowna piłeczka!!!Śliczna!

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ooo kurde drogo

wklejam parę ostatnich łupów - wszystko lumpkowe, 3 ostatnie z allegro
Łupy śliczne! Ja narzie nie kupuje poczekam na wyprzedaże grudniowe-jakoś nie mam ciśnienia.

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
pokarzę i się wam dziś zaczynam 21 tydzień więc w połowie wyglądam o tak :
O jaki już duży!! Śliczniuchny

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
co tu proponujecie na drugie sniadanie?
Ja o 9 zjadłam śniadanie i jeszcze jestem full pełna. Ale jak dla Ciebie to może mindimonki?

Jade do L'eclerc ogarnąc prezent dla Młodego bo są fajne ceny zabawek.
Wiecei coś może jakiś planowanych rychłych akcjach zniżkowych na zabawki? TESCO/Auchan/Kerfur?

Śnieg!! Chciałąbym ale niesety u nas tylko lodowato. jest 1 stopien. A ja od jutra bez auta bo robie samochód w koncu po tej stłuczce i do razu oponki na zimowe zmieniam-ciekawe ile mnie to wszystko wyjdzie...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:03   #2436
rosarioV
Zakorzenienie

Ale spędziłam fajny wieczór hmm... noc z tż położyliśmy się spać i mówiłam mu co jutro będę robić, ogrnąć, złożyć pranie, a potem wezmę sie za robótki ręczne i dokończę kocyk dla teściowej a tż uśmieszek no i pobawiliśmy się w robótki ręczne po tym poszlismy do kuchni, tż obrał pomelo i zjedliśmy pomelo na podłodze gadając o bzdurach i o owocach cytrusowych haha było fajnie i śmiesznie. Potem poszliśmy do wyra i mieliśmy hmm... walkę na poduszki ( o 1 w nocy) zakosiłam Tż jego poduszkę i była walka o odzyskanie poduszki bo on za to zabrał mój jasiek międzynożny i walczyliśmy o odzyskanie poduszki, a po tym padliśmy spać, a ja zadowolona bo kocham mojego tż jak jest taki i jak jest trzeźwy

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:04   #2437
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Łupy śliczne! Ja narzie nie kupuje poczekam na wyprzedaże grudniowe-jakoś nie mam ciśnienia.
a ja już nie kupuję, bo jeszcze dostanę masę ciuchów
No i ja nie czekam na wyprzedaże, bo i tak nie kupuję w sklepach

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:04   #2438
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja chodzę na NFZ i poprzednia ciaze tez chodziłam na NFZ i nie żałuję. Też mam wszystkie badania za friko. W przyszłym tyg robie obciązenie glukozy i morfologie i nawet za glukoze nie musze placic.

Przecudowna piłeczka!!!Śliczna!

O jaki już duży!! Śliczniuchny

Ja o 9 zjadłam śniadanie i jeszcze jestem full pełna. Ale jak dla Ciebie to może mindimonki?

Jade do L'eclerc ogarnąc prezent dla Młodego bo są fajne ceny zabawek.
Wiecei coś może jakiś planowanych rychłych akcjach zniżkowych na zabawki? TESCO/Auchan/Kerfur?

Śnieg!! Chciałąbym ale niesety u nas tylko lodowato. jest 1 stopien. A ja od jutra bez auta bo robie samochód w koncu po tej stłuczce i do razu oponki na zimowe zmieniam-ciekawe ile mnie to wszystko wyjdzie...
dzieki kochana za pomysl, ale mysle przez Madison o jajkach z majonezem
lece gotowac haha

powodzonka w zakupach!
Stary 2014-11-19, 10:04   #2439
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
u nas karty zabieraja :/
u mnie 5 marca chyba za wczesnie ( 3 tyg przed) a znowu 4 kwietnia tez mi nie pasuje, nie chce rodzic po terminie bo sie bede denerwowala

a pewnie ze idz na 3d super pamiatka.
4 kwietnia to jest wielka sobota.Mi tam pasuje, chociaz wolalabym dzien wczesniej.,
Stary 2014-11-19, 10:05   #2440
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ale spędziłam fajny wieczór hmm... noc z tż położyliśmy się spać i mówiłam mu co jutro będę robić, ogrnąć, złożyć pranie, a potem wezmę sie za robótki ręczne i dokończę kocyk dla teściowej a tż uśmieszek no i pobawiliśmy się w robótki ręczne po tym poszlismy do kuchni, tż obrał pomelo i zjedliśmy pomelo na podłodze gadając o bzdurach i o owocach cytrusowych haha było fajnie i śmiesznie. Potem poszliśmy do wyra i mieliśmy hmm... walkę na poduszki ( o 1 w nocy) zakosiłam Tż jego poduszkę i była walka o odzyskanie poduszki bo on za to zabrał mój jasiek międzynożny i walczyliśmy o odzyskanie poduszki, a po tym padliśmy spać, a ja zadowolona bo kocham mojego tż jak jest taki i jak jest trzeźwy
Stary 2014-11-19, 10:06   #2441
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
pojade do gina jak sie dalej bede martwic tak bardzo, niech mnie zbada.

a ja bede miala polowkowe w 21w3d

dzisiaj mam troche lepszy humor niz wczoraj
no to idealny czas na połówkowe
Majka jak ładnie wam te brzuszki rosną
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Kochana nerki jak bolą to promieniuja więc niekoniecznie musi boleć z tyłu może kręgosłup mogą plecy itd.
bardzo możliwe, ja mówię z własnego doświadczenia, mnie bolały boki pleców i to tak, że się ruszac nie mogłam ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:08   #2442
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
hehe staram sie podchodzic do tego pozytywnie, one i tak musza byc w pracy i chce im umilic wielka sobote swoja obecnoscia Ja mysle, ze to tez zalezy od podejscia, wiadomo kazdy ma lepsze dni, czasem gorsze, ale jakos ludzi sie nie boje, ze beda nie mili dla mnie
No wlasnie i tak i tak sa w pracy.
Mi bardzo pasuja swieta, bo nawet jakby moj urlopu nie dostal to by mial wolne i niedziele i poniedzialek, wtorek urlop okolicznosciowy i moglibysmy wtedy od biedy wyjsc jakby na wiecej wolnego pozwolic dobie nie mogl.
Stary 2014-11-19, 10:09   #2443
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
co tu proponujecie na drugie sniadanie?
ja pochłonęłam mleko sojowe z crunchy z orzechami z lidla mniam

Cytat:
co do polówkowego moja gin powiedziała, że najlepszy okres to 22 tydzień, i czemu nie powiedziałaś ginowi, że chcesz połówkowe u kogoś innego ? ja od razu mojej powiedziałam, że połókowe chcę robić u lekarza z certyfikatami
a co do tego to ja chyba tez będę miała taki odstęp jak nie krótszy bo moja doktorowa powiedziała, że mam iść na połókowe na nfz jeszcze czyli jak pójdę 1 grudnia na wizytę NFZ to przy okazji położna da mi termin na usg, i może nawet będzie jedna różnica dnia, bo na NFZ w czwartek robia, a ten do którego chce iść prywatnie w piątek i sobote
nie wiem, głupio mi było to powiedzieć..to tak jakby jemu nie ufała. a ufam mu i jestem zawsze zadowolona po wizycie, ale z ciekawości chcę też do tego drugiego iść z racji, że jest to jedno z najważniejszych badań.
teraz może w ogóle zrezygnuję z tego pierwszego połówkowego, muszę to przedyskutować z mężem

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Madzix masz na szybko przód

Pozdrawiam
Malinka
dzięki
fajna piłeczka
Cytat:
Nie chciałam Cię obciążać. Myślałam, że u mnie będą ale niestety :/

Mój brzuch - koniec 21 t.c.
ee tam jak coś to pisz
śliczny brzuszek
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:11   #2444
m girl
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja też dziś byłam w lumpku i kupiłam za 2 dychy sukienki itp.
Bodziaków i pajaców na razie nie kupuję bo jeszcze mam po synku i muszę przejrzeć co by tam dokupić.

Bird - super ciuszki, szczególnie rampers

Dziewczyny super brzuchy macie i takie duże WOW

Ja miałam cytologię ASCUS, ale wcale się nie przejęłam, dopiero teraz zaczełam czytać o niej że nie za fajna. Ale ja jeszcze w życiu nie miałam dobrej cytologii (moja pierwsza cyt. to grupa III - wtedy to był szok).

Edytowane przez m girl
Czas edycji: 2014-11-19 o 10:21
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:12   #2445
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem, głupio mi było to powiedzieć..to tak jakby jemu nie ufała. a ufam mu i jestem zawsze zadowolona po wizycie, ale z ciekawości chcę też do tego drugiego iść z racji, że jest to jedno z najważniejszych badań.
teraz może w ogóle zrezygnuję z tego pierwszego połówkowego, muszę to przedyskutować z mężem
mi tez było głupio i nie chciałam jej urazić bo bardzo fajna babka, ale jak jej o tym powiedziałam, to powiedziała, że bardzo dobrze, bo on ma to i to i dokładnie wszystko sprawdzi i mam najlepiej już teraz iść sie do niego zapisać bo ma kolejki ooo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:14   #2446
madzixx88
Zakorzenienie

Koperko-ja też czekam na grudniowo-styczniowe wyprzedaże
chociaż jak wejdzie wiosenna kolekcja to pewnie też będę buszować, w końcu dziecię będzie wiosenne to i takie ciuszki chcę dla niego teraz są śliczne ale typowo zimowo-świąteczne, to po co mi jedynie w h&m trochę letniaków jest.
Stary 2014-11-19, 10:14   #2447
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny!
jak sie czujesz?
Dziś brzuszek nie taki twardy ale jest napięty. Moze też się wszystko rozciąga i dlatego czuję taki dyskomfort

rosario, madzixx - dzięki
Madziu - ok, będę pamiętać
Stary 2014-11-19, 10:15   #2448
gosiak0512
Zakorzenienie

mi wychodzi usg połówkowe w 22 tydz i 3 dni

poród przewiduje na koniec marca zeby na święta juz być w domu dobrze że mąż nie będzie miał problemu z wzięciem urlopu od razu

Stary 2014-11-19, 10:17   #2449
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

poród przewiduje na koniec marca zeby na święta juz być w domu dobrze że mąż nie będzie miał problemu z wzięciem urlopu od razu
też się cieszę z tego powodu

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:18   #2450
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki
fajna piłeczka

ee tam jak coś to pisz
śliczny brzuszek
o dobroci, ale ja jednak wybiore przez Madison chleb z jajkiem i majonezem i sola
gotuje jajka i sie doczekac nie moge
Cytat:

u nas M chyba nie wezmie ojcowskiego od razu,ale jak zaczne rodzic spokojnie moze sie zerwac z pracy, jak bede sie mega zle czula to tez,wiec tyle dobrze..
Stary 2014-11-19, 10:18   #2451
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
No właśnie Sonia, ja zapomniałam o bólach wiezadlowych kompletnie bo Ty prawie miesiąc za mną i jakoś mi tak umknely bo u mnie ich od 2 tygodni nie ma
jak Cię okresowo boli raz z jednej raz z drugiej strony to mogą być właśnie wiezadlowe,a one są całkowicie normalne
Ja tez cos chyba takiego mam.
Stary 2014-11-19, 10:19   #2452
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny super brzuchy macie i takie duże WOW

Ja miałam cytologię ASCUS, ale wcale się nie przejęłam, dopiero teraz zaczełam czytać o niej że nie za fajna. Ale ja jeszcze w życiu nie miałam dobrej cytologii (moja pierwsza cyt. to grupa III - wtedy to był szok).
Duże? Mój wg mnie niewielki
Ja mam cyt.gr.II

Cytat:

O, kolejna wróżka na wątku
ja mam połówkowe 4 dni później
Stary 2014-11-19, 10:22   #2453
madzixx88
Zakorzenienie

ja się zbieram, bo muszę do centrum skoczyć, a najpierw wejdę do apteki odebrać Elancyl- teraz to już nie będzie wymówek ze smarowaniem a że apteka jest obok Pepco to na pewno też wejdę

miłego dnia
Stary 2014-11-19, 10:23   #2454
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zbieram, bo muszę do centrum skoczyć, a najpierw wejdę do apteki odebrać Elancyl- teraz to już nie będzie wymówek ze smarowaniem a że apteka jest obok Pepco to na pewno też wejdę

miłego dnia
o jak Ci dobrze

milego swirowanka w miescie;*
Stary 2014-11-19, 10:25   #2455
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA żadnej ciąży nie donosiłam i obstawiam że i tera tak będzie

SONIA u mnie mąż musi być w domu jak pojadę do szpitala bo ktoś musi dzieciakami się zająć, teściowa pracuje i to jak jedzie to na 24h więc też nie mogę jej obciążać a teść to może ewentualnie z nimi posiedzieć i jeść im dać ale nie położy spać raczej więc mąż bierze tydzień lub dwa urlopu jak urodzę i będzie w domu żeby i chłopaki nie czuły się odtrącone że mama się dzidziusiem zajęła a nimi kto? a nimi tata a potem już jak dojdę do siebie to już dam radę sama i z przedszkolem żeby ich doprowadzić i przyprowadzić i porobić w domu

Stary 2014-11-19, 10:29   #2456
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA żadnej ciąży nie donosiłam i obstawiam że i tera tak będzie

SONIA u mnie mąż musi być w domu jak pojadę do szpitala bo ktoś musi dzieciakami się zająć, teściowa pracuje i to jak jedzie to na 24h więc też nie mogę jej obciążać a teść to może ewentualnie z nimi posiedzieć i jeść im dać ale nie położy spać raczej więc mąż bierze tydzień lub dwa urlopu jak urodzę i będzie w domu żeby i chłopaki nie czuły się odtrącone że mama się dzidziusiem zajęła a nimi kto? a nimi tata a potem już jak dojdę do siebie to już dam radę sama i z przedszkolem żeby ich doprowadzić i przyprowadzić i porobić w domu
to wiadomo
u Was inaczej
a ja wole zeby sobie wzial to troszke pozniej, ale niewiele, po tygodniu, dwoch.a potem na lato niech wezmie 2 tyg urlopu i juz haha

dzis do mielonych ktore mamy z wczoraj podam ziemniaki pieczone w piekarniku
po 2 sniadaniu przygotuje je juz do pieczenia i poloze sie z ksiazka
Stary 2014-11-19, 10:30   #2457
gossip_girl21
Zakorzenienie

ja mam termin na 20go kwietnia ale fajnie by było się nie przeterminować bo bd miała miesiąc żeby dziecko podrosło i jadymy do polski...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 10:31   #2458
m girl
Raczkowanie

Moje łupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9952.jpg (24,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9954.jpg (30,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9955.jpg (29,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9956.jpg (22,8 KB, 5 załadowań)
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:33   #2459
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Moje łupy
sliczne

Gossip mamy ten sam termin obysmy daly rade w terminie lub chwilke przed
Stary 2014-11-19, 10:35   #2460
blackberry89
Zakorzenienie

Czy ktoras z was która kupiła kocyk w biedronie teraz mogłaby mi podać wymiary z opakowania bo już wyrzucilam, nie mam jak zmierzyć a chce kupić lamowke to mama mi obszyje ? bardzo proszę
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości