Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 11:24   #2491
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!

Dacie wiarę że dopiero wstałam? Budzę się do życia z kawką
HAha pospala!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:25   #2492
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ja mam, ale zamiennikow nie uzywalam

Rosario, a czemu nie na dluzej nad morze? Kupicie namiocik taki od slonca dla dzidzi i ok, nie musicie tez caly dzien na plazy siedziec, tylko spacerowac mozna z wozkiem itp. My we wrzesniu juz planujemy urlop dalszy nawet.
niby tak, tylko ja od zawsze nad morze jak jeździłam to od rana do wieczora plaża tak ja uwielbiam, ale można przeciez tak zrobić, że do południa na plażę, popołudniu na miasto pochodzić, pod wieczór na plażę posiedzieć, a na nast,ępny dzień np. zwiedzić jakąś mieścinkę pobliżu, lub wybrać sie na hel tylko dla dziecka to nie będzie za cieżkie, podróż w upał ? bo nam klima w aucie nie działa

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:25   #2493
Majka232
Zakorzenienie

U nas na wątku same śliczne brzuszki i mamusie ekstra laski
Ja właśnie jem obiadek - pyzyz z mięsem i cebulką smażoną a do tego ogóreczki konserwowe takei mega octowe - mniammmm

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
my mamy działkę z altanką, świeżymi owocami, hamakiem
Będę tam z małą chodzić Żeby jak najwięcej była na świeżym powietrzu i w miejscu gdzie najprawdopodobniej została spłodzona
O, działeczka, super!
Ja to zawsze mogę wyjść przy domu ale fajnie że mamy gdzie wyjechać na weekend. Nie jest daleko,a wyjazd poza dom to odpoczynek

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
oby udalo jak najszybciej wszystko zalatwic;*

zjadlam 4 kanapki z jajkiem i majonezem

czekam na wyniki online,pewnie kolo 13 beda.
zaraz przygotuje ziemniaki do pieczenia i sie poloze z ksiazka
Ja jak sie lepiej czuję to i jem więcej. dzis już zjadłam tosty z serem, 4 kanapki a teraz wcinam pyzy

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczynki
Ja juz dzisiaj zaliczyłam badanie na konflikt płytkowy, wreszcie sie wybrałam. Ostatni dzwonek, bo za pare dni zaczyna sie 2o tydz i musiałabym placic. Wyniki maja przyjsc na maila, takze bede czekac cierpliwie.

Malinka, Gosiak, Majka - sliczne brzucholki

Zjadłam wlasnie z 6 mindimonek i musze zaraz do kuchni pozmywac wreszcie po sniadaniu i zabrac sie za zupke. Dzis pieczarkowa, która zaraziła mnie Madison

Miłego dzionka!
Super, że się udało z tym badaniem
Stary 2014-11-19, 11:26   #2494
soniuska
Zakorzenienie

Majka ale dobroci;*
No ja dzis tez lepiej sie czuje to i zjadlam troche,bo ostatnie dni mega malo jadlam.
Stary 2014-11-19, 11:28   #2495
gosiak0512
Zakorzenienie

madzix my z dzieciakami byliśmy w Łebie, Kołobrzegu, Ustce, Jastrzębiej Górze, Rowach są to większe miejscowości ale i są też właśnie tłumy.. pojechałabym do mniejszego miasteczka ale boję się że jak nie trafimy z pogoda to nie bedzie co z dzieciakami robić bo tak to zawsze po mieście można było pochodzić jak pogoda średnia i nie padało.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:29   #2496
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna zła wiadomość na marcówkach
u jednej z dziewczyn wykryto u córeczki wadę serca
o matulu koleżanka w sierpniu urodziła synka z jakąś wadą serca, musieli do specjalistycznego szpitala chyba w Łodzi ją wywieźć i tam zrobili jej cesarkę, mały po miesiącu miał operację na serduszko bo bez tego by nie przeżył, ale teraz jest już wszystko w porządku zdrowy, silny i w domku po dwóch miesiącach w szpitalu... ale co ona nie wycierpiała...

Stary 2014-11-19, 11:33   #2497
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSARIO my zawsze wyjeżdżamy w nocy ok 2 /3 żeby być na miejscu jak słońce duże i wtedy auto się gotuje, z klimy korzystamy ale przy dzieciakach mało żeby nie zaziębić zaraz

no i standardowo jedziemy opancerzeni w namiot plażowy, stertę zabawek plażowych i wiatrochron

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

na innym forum u dziewczyny na kwietniówkach wykryli też u dzieciaczka poważną wadę serca, miała konsultacje w Łodzi bodajże czy Bydgoszczy i okazało się że wada jest za poważna i nie operacyjna niestety ani w brzuszku ani po urodzeniu.. Tomuś jest od tygodnia aniołkiem

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 11:34   #2498
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A ze starszym kto zostanie?
Ja bede miala szczescie jak sie uda zalatwic urlop na ten czas co bede w szpitalu, pozniej to nie mam co marzyc, na pewno nie. A Elternzeit sie nie oplaca, bo tylko jakies 60 proc penscji dostanie, a ja nic wiec nie stac nas na to.
Latem nigdzie sie raczej nie ruszymy, poprzednio troche meczarnia byla, teraz sobie darujemy, ewentualnie rok pozniej.
Babcia jedna albo druga

Cytat:
Dobry!

Jezusiczku. Ja zawsze od 7-8 na nogach, a jak synek był młodszy to od 5.30 czy 6 to była norma

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
ROSARIO oj to kiepsko trochę właśnie bo już się uszarpałam na pierwszych wakacjach z Mateuszem jak pojechaliśmy do Jastrzębiej i tam się szarpaliśmy żeby podejść pod tą górę z wózkiem
U nas też pierwsze wakacje z 9 mcznym synkiem to były w Jastrzębiej Górze. Tam zejście nad morze jest beznadziejne, bardzo strome. W Karwii jest płaskie zejście, wiec luz

Cytat:
Sorry, ale ja nie chcę czytać o złych wiadomościach z innych wątków. Nikomu to nie pomaga. takie rzeczy sie zdarzają itd. ale jak będziemy się nakręcać to nikomu to nie pomoże
Stary 2014-11-19, 11:35   #2499
kamilove
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
hehe nie bylam u kobiety tam, mysliborska tez dosc blisko, hehe baba jaga mowisz ja chodze do faceta i jest super i robi mi usg za kazdym razem
Kiedy idziesz na obciazenie glukoza? Moze razem pojdziemy to bedziemy mialy co robic przez 2h

to popros moze o nia
No baba jaga bez kitu, tak się z nią kłóciłam, że wszystko mój Tż na korytarzu słyszał, a jak wychodziłam widziałam tylko przerażone babki w ciąży, chyba się zastanawiały czy na pewno chcą tam wchodzić
Co do glukozy to nie wiem kiedy gin mnie pokieruje teraz mam wizytę u niego 9 grudnia, spytam wtedy
A co do usg to ten mój w swoim gabinecie nie ma urządzeń i tylko skierowania mi wypisuje.. Zazdroszczę Ci w takim razie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hej! U mnie spadl snieg! Wyglada super, mam nadzieje, ze mpk przyjedzie, bo nie chce ostatniej kasy w tym tyg. Wydac na taksowke ;/ ide wbijac sie w kurtke, milego dnia brzuszki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wow śnieg

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja już od rana byłam na pobraniu krwi,wyniki mirfologii wieczorem,dziś usg połówkowe o 18:00, poprosimy o Wasze kciuki.
Zabieram siè za śniadanko,chałka z serkiem waniliowym-mniam.
Udanego dnia kobietki

Pozdrawiam
Malinka

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
super też oglądałam coś takiego, ale wstrzymam się z zakupem do połówkowego

Malinka
-kciuki

Sylwia-fajny pomysł
ja póki co trzymam wszystko w teczce, tylko zdjęcia z usg przypinam do tablicy magnetycznej mi gin daje po każdym usg oprócz zdjęć kartkę A4, gdzie wypisane jest wszystko co badał na wizycie, pomiary, opisy poszczególnych organów itd

Mam takie pytanie: kończy mi się zwolnienie pod koniec miesiąca i na ostatniej wizycie jak gin pytał to mu powiedziałam, że 28ego będę potrzebować nowe, a on policzył, że akurat wtedy zrobimy połówkowe to się dobrze składa. Myślę, że się zasugerował tym zwolnieniem no ale to będzie 19w1d czyli początek 20 tygodnia dopiero. A jak patrzę w kalendarz to Bird czy Boleczka, które mają podobny etap ciąży są umówione tydzień później...może powinnam się przepisać???
Inna sprawa, że na połówkowe chciałabym się wybrać też do innego gin, który jest najlepszym specjalistą od genetyki u nas w mieście, wszystkie znajome na ważniejsze usg do niego chodzą, drogi jak &^%$ ale warto. I nie wiem też, czy mogłabym pójść tydzień po tygodniu-nie za mały odstęp czasu, nie chcę tak promieniować dzidzi. Jak myślicie?
hmm kurczę to ja w takim razie bd mieć połówkowe w 21tyg bo mam już w ten piątek jak to jest z tymi kalkulatorami, jak oblicza mi na mamazone to pokazuje 21 tydz a na parenting 20 tydz

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam brzuniem z wczoraj 21w

Pozdrawiam
Malinka
pięknie wyglądasz

Cytat:
ooo kurde drogo

wklejam parę ostatnich łupów - wszystko lumpkowe, 3 ostatnie z allegro

super

Cytat:
pokarzę i się wam dziś zaczynam 21 tydzień więc w połowie wyglądam o tak :
wow ale brzusio

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie chciałam Cię obciążać. Myślałam, że u mnie będą ale niestety :/

Mój brzuch - koniec 21 t.c.
ślicznie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ale spędziłam fajny wieczór hmm... noc z tż położyliśmy się spać i mówiłam mu co jutro będę robić, ogrnąć, złożyć pranie, a potem wezmę sie za robótki ręczne i dokończę kocyk dla teściowej a tż uśmieszek no i pobawiliśmy się w robótki ręczne po tym poszlismy do kuchni, tż obrał pomelo i zjedliśmy pomelo na podłodze gadając o bzdurach i o owocach cytrusowych haha było fajnie i śmiesznie. Potem poszliśmy do wyra i mieliśmy hmm... walkę na poduszki ( o 1 w nocy) zakosiłam Tż jego poduszkę i była walka o odzyskanie poduszki bo on za to zabrał mój jasiek międzynożny i walczyliśmy o odzyskanie poduszki, a po tym padliśmy spać, a ja zadowolona bo kocham mojego tż jak jest taki i jak jest trzeźwy
słodziachno obyś częściej nam tak pisała
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:36   #2500
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale ja nie chcę czytać o złych wiadomościach z innych wątków. Nikomu to nie pomaga. takie rzeczy sie zdarzają itd. ale jak będziemy się nakręcać to nikomu to nie pomoże
nie chciałam nikogo nakręcać
Ja np podczytuje na bieżąco wątki majowy, marcowy i czerwcowy, no ale już nie będę nic pisać na ten temat, spoko

ja nie lubię czytać spoilerów a i tak co chwilę się pojawiają

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:36   #2501
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
ROSARIO my zawsze wyjeżdżamy w nocy ok 2 /3 żeby być na miejscu jak słońce duże i wtedy auto się gotuje, z klimy korzystamy ale przy dzieciakach mało żeby nie zaziębić zaraz

no i standardowo jedziemy opancerzeni w namiot plażowy, stertę zabawek plażowych i wiatrochron

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

na innym forum u dziewczyny na kwietniówkach wykryli też u dzieciaczka poważną wadę serca, miała konsultacje w Łodzi bodajże czy Bydgoszczy i okazało się że wada jest za poważna i nie operacyjna niestety ani w brzuszku ani po urodzeniu.. Tomuś jest od tygodnia aniołkiem
oj to będzie trzeba się zaopatrzyć nad to może
kwietniówki 2013 ? matulu ;(

Stary 2014-11-19, 11:38   #2502
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
niby tak, tylko ja od zawsze nad morze jak jeździłam to od rana do wieczora plaża tak ja uwielbiam, ale można przeciez tak zrobić, że do południa na plażę, popołudniu na miasto pochodzić, pod wieczór na plażę posiedzieć, a na nast,ępny dzień np. zwiedzić jakąś mieścinkę pobliżu, lub wybrać sie na hel tylko dla dziecka to nie będzie za cieżkie, podróż w upał ? bo nam klima w aucie nie działa
sama ocenisz, zalezy tez jaka pogoda, my z Maja na pierwsze wakacje polecielismy 6h samolote na Lanzarote, fakt byla starsza i tez do pierwszego dziecka sie inaczej podchodzi, teraz z mlodym poczekamy tylko 6miesiecy, ale i z mlodszymi dziecmi sie jezdzi na wakacje. Ja jestem zwolenniczka tego by sie za bardzo nie ograniczac jak dziecko sie pojawi(oczywiscie w granicach rozsadku), ale wiem, ze sa rodzice przewrazliwieni jak moja kolezanka, ktorej synek ma juz ponad 3 lata, kasy maja duzo, ale nigdzie nie byli, bo co jesli sie cos stanie... wszedzie moe sie cos stac, ale i wszedzie sa lekarze przeciez. Ja polecialam sama z Maja dwu i pol letnia na Gran Canarie i moja przyjaciolka i jej 2 letnia corka, Maja 40,5 stopnia dotala w autobusie, w hotelu sie potwierdzilo, lekarz byl w ciagu 5min. Od razu zdiagnozowal, wypisal recepte i juz. Maja po 3 dniach juz sie mogla w basenie kapac, bo miala zapalenie jamy ustnej od bakterii. Rownie dobrze to sie moglo w domu stac i pewnie na lekarza bym musiala dluzej czekac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:39   #2503
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
ale już nie wchodzę tam, żeby się nie nakręcać
Stary 2014-11-19, 11:39   #2504
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
nie chciałam nikogo nakręcać
Ja np podczytuje na bieżąco wątki majowy, marcowy i czerwcowy, no ale już nie będę nic pisać na ten temat, spoko

ja nie lubię czytać spoilerów a i tak co chwilę się pojawiają
Ja wiem że nie chciałaś źle.
Mi osobiście takie inf. naprawdę nie pomagają, a wręcz przeciwnie, zaraz sie nakręcam. Teraz myślę oby szybciej usg połówkowe i wszystko sprawdzić, bo nerw mnie chwycił :/
Stary 2014-11-19, 11:41   #2505
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem że nie chciałaś źle.
Mi osobiście takie inf. naprawdę nie pomagają, a wręcz przeciwnie, zaraz sie nakręcam. Teraz myślę oby szybciej usg połówkowe i wszystko sprawdzić, bo nerw mnie chwycił :/
nie chciałam
ja tych tragedii staram się ze mną nie łączyć na szczęscie. Co nie zmienia faktu, że i bez takich informacji się martwię przed połówkowym

Stary 2014-11-19, 11:41   #2506
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
madzix my z dzieciakami byliśmy w Łebie, Kołobrzegu, Ustce, Jastrzębiej Górze, Rowach są to większe miejscowości ale i są też właśnie tłumy.. pojechałabym do mniejszego miasteczka ale boję się że jak nie trafimy z pogoda to nie bedzie co z dzieciakami robić bo tak to zawsze po mieście można było pochodzić jak pogoda średnia i nie padało.
No tak rozumiem ja na co dzien mieszkam w duzym miescie i na wakacje szukam miejsca, gdzie moge odpoczac od tlumu, spalin itd lezenie na plazy recznik przy reczniku na weekend jest ok, ale 2 tyg by mnie meczylo, szczegolnie z malym dzieckiem.

W Krynicy zalezy gdzie wezmiesz kwatere, jak na gorce to masz piekny zjazd na plaze murowana alejka, przynajmniej w tej czesci co by schodIlismy. Pod gorka nie polecam bo bys musiala pchac wozek kawalek :/ Tam ogolnie miasteczko idzie wglab wybrzeza, popatrz na mapie A w dalszej czesci sa tez kwatery albo domki przy wydmach.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:42   #2507
FlightlessBird
Zakorzenienie

my na wakacje pewnie na wieś do teściowej pojedziemy

Stary 2014-11-19, 11:43   #2508
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry!

Ale pospalas

Cytat:

Biedulek malutki

Cytat:
U nas na wątku same śliczne brzuszki i mamusie ekstra laski
Ja właśnie jem obiadek - pyzyz z mięsem i cebulką smażoną a do tego ogóreczki konserwowe takei mega octowe - mniammmm

O, działeczka, super!
Ja to zawsze mogę wyjść przy domu ale fajnie że mamy gdzie wyjechać na weekend. Nie jest daleko,a wyjazd poza dom to odpoczynek

Ja jak sie lepiej czuję to i jem więcej. dzis już zjadłam tosty z serem, 4 kanapki a teraz wcinam pyzy

Super, że się udało z tym badaniem
Tooooosty!!!! Mmmmm

Ja nad morzem bylam tylko w Helu, 6 razy pod rzad, w tym roku tez sie wybieramy chociaz na chwile

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:44   #2509
Majka232
Zakorzenienie

niezawsze - u nas pierwsze wakacje - nasze morze, potem samolotem do Grecji, jak synek miał 3 lata to nigdzie nie pojechaliśmy poza wypadami na nasze ranczo i na kilka dni nad Bałtyk, a w tym roku byliśmy autem w Bułgarii.
Różne były "przygody", bo synek chyba przy aklimatyzacji dostaje gorączki i tak było ostatnio nad morzem - b.wysoka goraczka przez dobę i tak samo w Bułgarii. Do Grecji poleciał z katarem, po wylądowaniu wymiotował, ale moize go wytrzęsło w autokarze i w samolocie sie spłakał, a 2 dni przed wyjazdem miał gorączkę, więc trochę te podróże stresujące

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2014-11-19 o 11:46
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 11:45   #2510
FlightlessBird
Zakorzenienie

dobra dziewczyny, idę pomyć gary i kładę się pod kocyk z herbatą i Kindlem

Stary 2014-11-19, 11:47   #2511
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Nie moge czytac takich rzeczy!

Cytat:
dobra dziewczyny, idę pomyć gary i kładę się pod kocyk z herbatą i Kindlem
milego
Stary 2014-11-19, 11:48   #2512
niezawsze
Zakorzenienie

Kamilove nie pamietasz jak sie nazywala ta lekarka?
Szkoda, ze nie masz jeszcze to ja ide w takim razie 11 grudnia n glukoze, bo 12 umowilam sobie przed chwila wizyte, to od razu z wynikami pojde.
Jeden Ci liczy kalkulator zaczete, a drugi skonczone pewnie tygodnie, jak masz 9 kwietnia termin to masz dokladnie 20w, 0d czyli skonczone 20 tydzien, zaczety 21

Maciuś
Stary 2014-11-19, 11:51   #2513
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hej! U mnie spadl snieg! Wyglada super, mam nadzieje, ze mpk przyjedzie, bo nie chce ostatniej kasy w tym tyg. Wydac na taksowke ;/ ide wbijac sie w kurtke, milego dnia brzuszki!
U mnie też śnieg No ale my do siebie daleko nie mamy

Fajne! Dostałam od koleżanki coś podobnego na pierwszy rok życia i zamierzam prowadzić. Mam nadzieję że nie zabraknie mi systematyczności

Cytat:
Mam takie pytanie: kończy mi się zwolnienie pod koniec miesiąca i na ostatniej wizycie jak gin pytał to mu powiedziałam, że 28ego będę potrzebować nowe, a on policzył, że akurat wtedy zrobimy połówkowe to się dobrze składa. Myślę, że się zasugerował tym zwolnieniem no ale to będzie 19w1d czyli początek 20 tygodnia dopiero. A jak patrzę w kalendarz to Bird czy Boleczka, które mają podobny etap ciąży są umówione tydzień później...może powinnam się przepisać???
Inna sprawa, że na połówkowe chciałabym się wybrać też do innego gin, który jest najlepszym specjalistą od genetyki u nas w mieście, wszystkie znajome na ważniejsze usg do niego chodzą, drogi jak &^%$ ale warto. I nie wiem też, czy mogłabym pójść tydzień po tygodniu-nie za mały odstęp czasu, nie chcę tak promieniować dzidzi. Jak myślicie?
Powiedz dla swojego gina że idziesz na połówkowe do kogoś innego, masz do tego prawo. I jak się umówisz tydzień później to też mu powiedz o terminie, on zdecyduje czy będzie robił usg.

Cytat:
Koperko-ja też czekam na grudniowo-styczniowe wyprzedaże
Ja też!!!

Cytat:
Straszne...

Mnie bardzo ruszają takie informacje, zaraz się zamartwiam i dołuję, ale to nie ma sensu... Nie możemy brać do głowy problemów wszystkich ludzi, z róznych wątków, innych for bo zwariujemy....

Flight, Madzixx śliczne ciuszki

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:52   #2514
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Kamilove nie pamietasz jak sie nazywala ta lekarka?
Szkoda, ze nie masz jeszcze to ja ide w takim razie 11 grudnia n glukoze, bo 12 umowilam sobie przed chwila wizyte, to od razu z wynikami pojde.
Jeden Ci liczy kalkulator zaczete, a drugi skonczone pewnie tygodnie, jak masz 9 kwietnia termin to masz dokladnie 20w, 0d czyli skonczone 20 tydzien, zaczety 21
o dzięki za wytłumaczenie widać jak się znam na tym wszystkim
teraz jak byłam dał mi skier tylko na morfologie i tsh, podejrzewam, że teraz już powinien mi dać tą glukozę na czczo
Nazwiska nie pamiętam ale zaraz postaram się w historii wynaleźć na LM online taka starsza, posiwiała

w takim razie moje połówkowe będzie w 20t2d, tak po środku, chyba nie najgorzej nie?
Stary 2014-11-19, 11:53   #2515
kordelka85
BAN stały

Cytat:
sama ocenisz, zalezy tez jaka pogoda, my z Maja na pierwsze wakacje polecielismy 6h samolote na Lanzarote, fakt byla starsza i tez do pierwszego dziecka sie inaczej podchodzi, teraz z mlodym poczekamy tylko 6miesiecy, ale i z mlodszymi dziecmi sie jezdzi na wakacje. Ja jestem zwolenniczka tego by sie za bardzo nie ograniczac jak dziecko sie pojawi(oczywiscie w granicach rozsadku), ale wiem, ze sa rodzice przewrazliwieni jak moja kolezanka, ktorej synek ma juz ponad 3 lata, kasy maja duzo, ale nigdzie nie byli, bo co jesli sie cos stanie... wszedzie moe sie cos stac, ale i wszedzie sa lekarze przeciez. Ja polecialam sama z Maja dwu i pol letnia na Gran Canarie i moja przyjaciolka i jej 2 letnia corka, Maja 40,5 stopnia dotala w autobusie, w hotelu sie potwierdzilo, lekarz byl w ciagu 5min. Od razu zdiagnozowal, wypisal recepte i juz. Maja po 3 dniach juz sie mogla w basenie kapac, bo miala zapalenie jamy ustnej od bakterii. Rownie dobrze to sie moglo w domu stac i pewnie na lekarza bym musiala dluzej czekac
Ja sie nie mam paranolii ze dsziecku wakacje zaszkodza, ale dla mnie to jest meczarnia spedzac wakacje nad micha z praniem, ostatnio jakos przebolalam, ale przy dwojce to ja dziekuje.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:55   #2516
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze - u nas pierwsze wakacje - nasze morze, potem samolotem do Grecji, jak synek miał 3 lata to nigdzie nie pojechaliśmy poza wypadami na nasze ranczo i na kilka dni nad Bałtyk, a w tym roku byliśmy autem w Bułgarii.
Różne były "przygody", bo synek chyba przy aklimatyzacji dostaje gorączki i tak było ostatnio nad morzem - b.wysoka goraczka przez dobę i tak samo w Bułgarii. Do Grecji poleciał z katarem, po wylądowaniu wymiotował, ale moize go wytrzęsło w autokarze i w samolocie sie spłakał, a 2 dni przed wyjazdem miał gorączkę, więc trochę te podróże stresujące
biedulek, ale ogolnie mu sie podobalo?
Maja to juz weteran w sumie, bo leciala juz dwa razy do Grecji, dwa razy Lanzarote, raz Gran Canaria i raz Turcja i w brzuchu na poczatku ciazy jak jeszcze bylam w pracy zawsze tylko zabieramy duza apteczke lekow roznych i termometr obowiazkowo

Maciuś
Stary 2014-11-19, 11:55   #2517
FlightlessBird
Zakorzenienie

a tak odbiegając od tematu

Nie wiem jak żyłam nie mając Kindle byłam sceptycznie nastawiona, ale teraz wiem, że to był zakup trafiony w 10 Nie muszę kupować książek w wersji papierowej i taszczyć ich w torebce

Stary 2014-11-19, 11:58   #2518
Izuniaa89
Zakorzenienie

A nie boisz sie o oczka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-19, 11:58   #2519
kamilove
Zakorzenienie

Niezawsze mam! Barbara Klimczak hehe
Stary 2014-11-19, 11:59   #2520
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

w takim razie moje połówkowe będzie w 20t2d, tak po środku, chyba nie najgorzej nie?
ja mialam dokladnie 20t. i ok, teraz jeszcze robie to 3d w 21t4d bede

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja sie nie mam paranolii ze dsziecku wakacje zaszkodza, ale dla mnie to jest meczarnia spedzac wakacje nad micha z praniem, ostatnio jakos przebolalam, ale przy dwojce to ja dziekuje.
oj tam to wiecej ubran trzeba wziac do kiedy Ci tak ulewal mlody?

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości