Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 12:34   #4921
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Czesc mamusie. Ja rowniez mam zla wiadomosc, potwierdzila sie u mojej coreczki
wada serca, ktorej podejrzenoe wykryto w czwartek ;( teraz modle sie aby nie bylo zmian w innych narzadach oraz aby donosic ciaze do konca. A pozniej, w pierwszych miesiacac zycia kruszynka bedzie przechodzila operacje Poplakac sie to za malo... z tz jestesmy zalamani.
Będzie na pewno dobrze. Może ta wada nie jest na tyle zaawansowana, że dlatego dopiero po porodzie będą operować. Teraz dużo wypoczywaj
Mojego kuzyna operowali jeszcze w brzuszku u mamy ale on miał poważną wadę i udało się naprostować.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:35   #4922
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Ja mam w spadku po kolezance, jej sie nie przydaly bo miala cesarke, a takie wysokie jej sie nie przydaly
Ja caly czas mysle o Helence i mon9, trzymam za was dziewczyny ogromne kciuki, oby sie wszystko ulozylo
Na temat zielonej herbaty sie nie wypowiem, ale podobno pobudza jak kawa, wiec moze cos w tym jest ze sie nie powinno jej pic.
Zapomnialam napisac ze maly wazy juz 760 gram a mamusia 9 kg wiecej :)nno i mamy juz 26 tydzień,

Gratuluję 26 tygodnia i oczywiście dla maluszka, że już ma 760 gram i ładnie się rozwija a mamusia niech się nie martwi 9 kg najważniejsze, że maluszek rośnie
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:36   #4923
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to zespol Fallota. Od dzis jestesmy pod stala opieka kardiologa prenatalnego w szpitalu. Dziecko bedzie leczone po pprodzie. Razem z tz bylismy w takim szoku , ze zadne pytanie sensowne noe przyszlo nam do glowy. Obydwoje sie poplakalismy i na naatepna kontrole mamy przygotowac pytania. Wtedy dowiemy sie wiecej ehhhh musze byc silna
Kochana mam nadzieję zeze ulozy sie wszystko i po porodzie zajmie sie wami najlepszy zespół pod sloncem, poki co nie ma co panikowac bo wszystko sie odbija na maluszku! Ide poczytac o tym zespole
Stary 2014-11-19, 12:36   #4924
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Gratuluję 26 tygodnia i oczywiście dla maluszka, że już ma 760 gram i ładnie się rozwija a mamusia niech się nie martwi 9 kg najważniejsze, że maluszek rośnie
właśnie najważniejsze że maluszek rośnie tylko się cieszyć z tego

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:41   #4925
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
znajoma mojej sąsiadki też tak miała. Wykryli u dzidziusia wadę serca i zaraz po porodzie był gotowy zespół lekarzy itd i od razu po porodzie operowali jej córeczkę. I wszystko dobrze się skończyło, malutka rozwija się prawidłowo. Najważniejsze, że wykryli tą wadę i od razu będą mogli małej pomóc. Wiem, że dla Ciebie na razie to słabe pocieszenie, bo jesteś załamana taką informacją. Ale uwierz, że wszystko będzie dobrze Dużo wiary i nadziei Wam życzę Pamiętajcie o wsparciu się nawzajem, bo to najważniejsze w takiej trudnej chwili.
Trzymam kciuki za Twoją córeczkę i za Was, abyście byli silni walczyć o zdrowie maleńkiej
To jest bardzo pocieszajaca wiadomosc.

Zaawansowanie wady wyjdzie w dalszym etapie ciazy , gdyz ze wzrostem serca wada rowniez bedzie rosla.
Teraz najwaznoejsze aby inne narzady byly zdrowe , bo niestety wady lubia wystepowac grupowo jak powiedziala kardiolog.
Reszte narzadow mam miec badane 1grudnia.

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:42   #4926
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
a majtki poporodowe też będziecie kupować?
boże ja kompletnie zielona jestem nie znam się
Ja raczej je kupie. Bo inaczej bede musiala zainwestowac we wklady i duze majciochy ktore i tak beda do wyrzucenia wiec cenowo wyjdzie to samo. a moja bielizna nie nadaje sie do czegos takiego....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:44   #4927
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja raczej je kupie. Bo inaczej bede musiala zainwestowac we wklady i duze majciochy ktore i tak beda do wyrzucenia wiec cenowo wyjdzie to samo. a moja bielizna nie nadaje sie do czegos takiego....
ale chcesz kupić jednorazowe czy wielokrotnego użytku?
powiem CI że przeraża mnie to

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-19, 12:44   #4928
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
wada serca, ktorej podejrzenoe wykryto w czwartek ;( teraz modle sie aby nie bylo zmian w innych narzadach oraz aby donosic ciaze do konca. A pozniej, w pierwszych miesiacac zycia kruszynka bedzie przechodzila operacje Poplakac sie to za malo... z tz jestesmy zalamani.
Trzymajcie się dzielnie. Powiem ci, że ja się urodziłam z wadą serca w postaci ubytku międzykomorowego. Teraz niemowlęta mają dużo lepsza opiekę niż 30 lat temu, ja nie miałam operacji, bo tak konkretnie zdiagnozowano mnie dość późno. Dziś wszystko jest ok, zarosła samoistnie i jestem zupełnie zdrowa. Jako dziecko byłam po prostu wątła, szybko się męczyłam, czasem nie mogłam wziąć oddechu z wysiłku i łapała mnie kolka. Ale wszystko się unormowało. Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Lillkaa piękne rzeczy! a ta niebieska sukienka jest po prostu wspaniała

a ja wpadłam w szał szydełkowy tzn. sama nic nie robię, bo nie umiem, ale kupiłam włóczkę i molestuję mamę żeby robiła wszystkie te cuda
Też jak ją zobaczyłam, to stwierdziłam, że kupujemy, bo jest boska.
Może poproszę moją mamę by też mi coś wydziergała, bo sama nie potrafię i nie mam cierpliwości

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:44   #4929
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witam

To i tak poszło Ci sprawnie
Mój chrześniak poszedł spać "sam" jak miał prawie 4 lata. A tata non stop na wygnaniu był. Teraz urodził się młodszy i śpi z mamą w jednym pokoju, a tata ze starszym w drugim pokoju. I tak pewnie będzie znowu ze 4 lata... Do tego starszy nie może pojąć sytuacji, że tata śpi z mamą w jednym łóżku, a dzieci osobno. Że jak to przecież, mama musi spać z małym dzidziusiem, a tata ze starszym.

Ja mam takie zaparcia, że chyba wczoraj się dorobiłam hemoroida
Moja córa od małego do 2 lat spała sama. Później na jakichś wakacjach przez półtora tyg spała z nami i już się nie chciała odkleić. Kupiliśmy duże łóżko do sypialni i spaliśmy w trójkę. A teraz wytłumaczyłam jej, że nie może już spać z nani i bez gadania wędruje wieczorem do siebie. Oczywiście trochę powymyśla zanim zaśnie; i tż biega w nocy ją przykrywać.
Cytat:
a majtki poporodowe też będziecie kupować?
boże ja kompletnie zielona jestem nie znam się
Takie siateczkowe są obowiązkowe i mega podpaska w nich.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Moj spi w swoim łóżku od 3 tygodni ale za to strasznie zaczol s ie budzic w nocy tylko
jedna byla przespana ale winie tu tez wychodzace trojki

Ja miałam dużo mok 25 bo do buzki i na przewijak i po kompaniu glowke czy uszki wytrzec zreszta kilku do teraz uzywam wiec im wiecej to lepiej

tylko nasze obecne wszystkie maja niespieralne plamy wiec czeka mnie zakup nowych

Tak
Super ząbki wyjdą i będzie ładnie spał.

Cytat:
Trzymaj się kochana. Naprawią maleńkie serduszko i wszystko będzie dobrze.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:47   #4930
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to zespol Fallota. Od dzis jestesmy pod stala opieka kardiologa prenatalnego w szpitalu. Dziecko bedzie leczone po pprodzie. Razem z tz bylismy w takim szoku , ze zadne pytanie sensowne noe przyszlo nam do glowy. Obydwoje sie poplakalismy i na naatepna kontrole mamy przygotowac pytania. Wtedy dowiemy sie wiecej ehhhh musze byc silna
Wlasnie o tym poczytalam i znow mi sie smutno zrobilo.... Musisz byc silna chociaz to trudne, ale dla swojego dziecka ktore nosisz w sobie.... Dobrze ze lekarze to wykryli juz teraz.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
ale chcesz kupić jednorazowe czy wielokrotnego użytku?
powiem CI że przeraża mnie to
ja widzialam w sklepach u nas jednorazowe tylko najgorsze to pierwsze trzy dni tak mysle. tez mnie to przeraza
Stary 2014-11-19, 12:48   #4931
niunia_ona
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...740023436.html
coś takiego?
a wkłady takie?
http://allegro.pl/duze-chlonne-podkl...795718883.html
dużo ich ? a potem można normalnie podpaski używać czy jak?
czy cały czas te wkłady? bo napewno zależeć to będzie od ilości krwawienia. a gdy będą mniejsze już krwawienia można podpaski?
bo przerażają mnie te gatki długo bym miała je używać.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-19, 12:49   #4932
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...777821581.html ja coś w stylu takich planuję kupić
ja też planuję kolorowe wiem, że białe tańsze, ale te takie słodkie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mój sisiorek też szalał ale czekam znowu w końcu manna+nutella chyba swoje robi
to będziesz miała dyskotekę po takim zestawie

Cytat:
kochana przytulam ważne, że jest to wykryte teraz i jak dzidzia się urodzi to będzie można od razu jej pomóc! trzymam mocno za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Ja mam w spadku po kolezance, jej sie nie przydaly bo miala cesarke, a takie wysokie jej sie nie przydaly
Ja caly czas mysle o Helence i mon9, trzymam za was dziewczyny ogromne kciuki, oby sie wszystko ulozylo
Na temat zielonej herbaty sie nie wypowiem, ale podobno pobudza jak kawa, wiec moze cos w tym jest ze sie nie powinno jej pic.
Zapomnialam napisac ze maly wazy juz 760 gram a mamusia 9 kg wiecej :)nno i mamy juz 26 tydzień,
za 26 tydzień i za dużego już malucha oby tak dalej
Stary 2014-11-19, 12:49   #4933
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Strasznie mi przykro. Teraz medycyna stoi na tak wysokim poziomie, ze wszystko na pewno bedzie ok. Trzymajm kciuki, musicie byc silni.

Alunia, pisz z nami jak tylko masz czas. Pisanie na forum, to ma bac przyjemnosc, a nie obowiazek i wytykanie komus kto, ile i gdzie pisze.

Lesyeux, moim zdaniem nic takiego zlego nie napisalas, wiec nie masz co przepraszac. A mama nie powinna czytac Twoich wiadomosci.

Lillka, gratulacje corki i sliczne ubranka.

Ja mam pelno tetrowych i flanelowych pieluch po mnie i braciach, cala torbe. Dokupie tylko po kilka kolorowych, na wyjscia. Jakbym miala kupowac sama biale, to kupilabym po 10.
A majtki poporodowe siateczkowe, zeby wszystko moglo oddychac.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:49   #4934
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej 3 dni byłam w Polsce, potem 1 dzień bez neta i tyyyyyle mam do nadrabiania. Brakowało mi zaglądania na wątek, ale bardzo naładowałam baterie widząc się z rodziną i przyjaciółmi Oprócz tego sporo rzeczy pozałatwiałam, byłam też u lekarza. Na milion % będzie dziewczynka, pięknie się rozwija, ze mną też wszystko w porządku. No może poza tym, że rwie, ciągnie, kłuje w dole brzucha i pachwinach i powłóczę lewą nogą Ale podobno tak musi być heh. Mała daje mi się we znaki i jak zaczyna szaleć to potrafię się nawet obudzić. Mam super zdjęcia jej twarzyczki i to nawet uśmiechniętej, ale zdjęcie nie chce się wyraźnie zeskanować niestety. Lekarz powiedział, że pyza z niej jak nie wiem Przy następnej wizycie będzie można powoli wyrokować jak duża będzie przy porodzie.
Pochwalę się też zakupami. Kilka rzeczy sama kupiłam, resztę dziadkowie w sumie i sami wcześniej i przy mnie. I udało mi się dostać fotelik Maxi Cosi czarny, po 1 dzieciątku bardzo mało używany (praktycznie wcale), jeszcze rok na gwarancji, stan idealny - za 150 zł z adapterami do wózka
Piekne zakupy i z mojej ulubionej firmy hihi
Stary 2014-11-19, 12:50   #4935
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A u mnie snieeeg wypuscilam lwa na wybieg ;P
O jacie jak pokazałam córci to fotkę to miała taką zazdrość w oczkach i powiedziała że też już chce śnieg niestety u nas się na razie nie zapowiada na chociaż jeden płatek tylko wstrętny deszcz pada i jest zimno.
Stary 2014-11-19, 12:50   #4936
MaMusKA29
Wtajemniczenie

przezduzeem - trzymaj sie kochana, myslałam jednak że nie potwierdzi się wada serduszka, ale dobrze że została wykryta na tym etapie i że da się to wyleczyć, ściskam cię mocno

Tepsa- ale duży ten twój mały, super ze rosnie

Co do spania z dziećmi, hm moja córka spała z nami do 2,5 lat, a później przeniosła się do swojego pokoju, ale teraz czasami jak jest chora to też śpi z nami i jakoś nie narzekam lubię ja mieć przy sobie, a szczególnie jak jest chora to nawet chce żeby spała z nami bo się boję ją samą zostawić

Co do pieluch ja kupiłam 10 tetrowych i 3 flanelowe i to starczyło w zupełności

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-11-19 o 12:54
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:51   #4937
crystal25
Zakorzenienie

Ja przed chwila sie obudzilam a maluszek jak w nocy zaczal szalec tak dalej go czuje.... jakas zmeczona jestem.....

Mon9 czekamy na wiesci , napewno nie myslisz o nas nie w takiej chwili, ale ja tylko tak pisze
Stary 2014-11-19, 12:53   #4938
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz dla mnie takie wpadanie do naszego wątku raz na 2 tyg to jest takie trochę nie fair. Bo my tu nabieramy do siebie zaufania itd. A Ty wpadniesz raz na dwa trzy tygodnie i jak gdyby nic piszesz ze nie miałaś czasu a na wątku lutowym prawie każdego dnia pisałaś a nam mówisz ze nie miałaś czasu także uważam to za trochę nie zdrowe. Możesz się udzielać oczywiście nigdzie nie jest to zabronione ale nie jest to w porządku co do innych dziewczyn co często się tu odzywają. Takie moje zdanie
Ja też za często się nie odzywam ale zgadzam się z Tobą niunia
Stary 2014-11-19, 12:53   #4939
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
coś takiego?
a wkłady takie?
czy cały czas te wkłady? bo napewno zależeć to będzie od ilości krwawienia. a gdy będą mniejsze już krwawienia można podpaski?
mnie w ogóle przerażają zakupy tych wszystkich podkładów, majtek itp... niech ktoś to za mnie kupi

piszemy jeszcze tu czy już w nowym?
Stary 2014-11-19, 12:55   #4940
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
coś takiego?
a wkłady takie?
Wlasnie takie A to wklady sie kupuje do tego bo myslalam ze juz tam sa i one sa na uzytek do nastepnej zmiany?? Jestem nie wiedzaca Ale widzialam cene u nas tych majciochow to myslalam ze nic nie trzeba dokupowac wiecej ale jak trzeba bedzie to wlasnie tak kupie jedne i drugie Kolezanka ostatnio jak urodzila mowila ze lecialo z niej strasznie dwa trzy dni wlasnie.... i przebierala sie co chwile.
Stary 2014-11-19, 12:56   #4941
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja też za często się nie odzywam ale zgadzam się z Tobą niunia
oczywiście nie lubię się wymądrzać jak by co

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-19, 12:56   #4942
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
mi tez się takie kłucia zdarzają i to sa rozciagajace sie wiezadła, a jesli kłucia takie kilkusekundowe jakby prądy czasmi idą od brzuszka az do pochwy to dzidzia może jakiś nerw uciskać- inf potwierdzona u gin

a ja się z Wami witam z zatkanym nosem i bolącym gardłem... aj nic się nie zapowiadało ze coś mnie złapie
Dużo dużo zdrówka życzymy ja też mam mała przychodnię w domu bo córcia ma anginę ropną od soboty i dopiero wczoraj na wieczór udało mi się pokonać gorączkę 40- 41 stopni - masakra nigdy więcej takich przeżyć i żadnej mamusi nie życzę,żeby patrzyła na swoje dziecko jak cierpi podczas tak wysokiej gorączki a my tak naprawdę jesteśmy bezradne
Stary 2014-11-19, 12:57   #4943
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja przed chwila sie obudzilam a maluszek jak w nocy zaczal szalec tak dalej go czuje.... jakas zmeczona jestem.....

Mon9 czekamy na wiesci , napewno nie myslisz o nas nie w takiej chwili, ale ja tylko tak pisze
pewnie pogoda też robi swoje, u nas taka ciężka zero słońca na śnieg wygląda że ma sypać , takie chmury.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-19, 12:58   #4944
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
coś takiego?
a wkłady takie?
mi moja siostra poleciała jednorazowe i dała mi też jedną paczkę (5szt) bo moiwła ze wywalała odrazu z wielką podpaską bo zdarzało jej się przeciekać,a w dniu porodu chodziła i leżała bez majtek tylko z tą wielką podpaską bo je oglądali czy wszytko ok, a jak wróciła do domu to używała juz podpasek co zawsze tylko tych większych na noc
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:59   #4945
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
coś takiego?
a wkłady takie?
Właśnie przy takich gatkach wszystko się szybciej zagoi. Nawet jak sie na łóżku leżało tylko to kazali podkład tylko położyć pod pupę i wietrzyć pod kołderką. U nas w szpitalu daja te wkłady. Jak brakuje to idziesz po następną a w domu to jeszcze ze 2 dni wkładałam a potem podpaski takie na noc dłuższe i normalne majtki. Jak już nic nie leci to najlepiej spać bez bielizny.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:02   #4946
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dziękuję, ale jeśli komuś to nie odpowiada to mogę się nie udzielać, nie ma sprawy. Nie jest to jakiś nakaz. Po prostu piszę, jak mogę i jak zdołam nadrobić, żeby nie siedzieć w krzakach teraz już zaśnieżonych więc mi dupka zmarznie

Kochana glukozę miała wczoraj i jakoś przeżyłam, kupiłam cytrynową i smakuje jak lemoniada, tylko że ciepła

Orzeszki dziś wypróbuję do prania.
Ksylitol http://allegro.pl/intenson-ksylitol-...775883848.html ten kupuję, bo w sklepie jest o 1/3 droższy
a tu proszę artykuł http://przewodnikciazowy.pl/porada/ksylitol-w-ciazy

Ja też bym już chciała śnieg a nie takie ni w 5 ni w 9
Z tym śniegiem to lepiej żeby teraz się wypadał niż ma nas w marcu zasypać
Stary 2014-11-19, 13:02   #4947
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
mi moja siostra poleciała jednorazowe i dała mi też jedną paczkę (5szt) bo moiwła ze wywalała odrazu z wielką podpaską bo zdarzało jej się przeciekać,a w dniu porodu chodziła i leżała bez majtek tylko z tą wielką podpaską bo je oglądali czy wszytko ok, a jak wróciła do domu to używała juz podpasek co zawsze tylko tych większych na noc
To mnie przeraza
Co powinnam kupic jeszcze do szpitala? szlafroczek namierzylam do kupienia, mam dwie dlugie koszule ale one bez odpiec na cycka, to chyba bede musiala dokupic chociaz jedna na poczatek?? TZ mowi zeby nie kupywac stanika z odpieciem dopoki nie urodze, bo stwierdzil ze mi moga urosnac po porodzie przez nadmiar mleka, i lepiej kupic jak wyjde ze szpitala.... i nie wiem
Stary 2014-11-19, 13:03   #4948
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro. Teraz medycyna stoi na tak wysokim poziomie, ze wszystko na pewno bedzie ok. Trzymajm kciuki, musicie byc silni.

Alunia, pisz z nami jak tylko masz czas. Pisanie na forum, to ma bac przyjemnosc, a nie obowiazek i wytykanie komus kto, ile i gdzie pisze.

Lesyeux, moim zdaniem nic takiego zlego nie napisalas, wiec nie masz co przepraszac. A mama nie powinna czytac Twoich wiadomosci.

Lillka, gratulacje corki i sliczne ubranka.

Ja mam pelno tetrowych i flanelowych pieluch po mnie i braciach, cala torbe. Dokupie tylko po kilka kolorowych, na wyjscia. Jakbym miala kupowac sama biale, to kupilabym po 10.
A majtki poporodowe siateczkowe, zeby wszystko moglo oddychac.
szkoda że Polacy nie umieją czytać ze zrozumieniem. można na forum pisać tak ile się chce, ale jakby nie było po co mówić że nie ma się czasu, jak w innym wątku się udziela ciągle a do innego się wpada raz na 2-3 tygodnie. no ale jak kto woli i uważa .radzę czytać ze zrozumieniem wypowiedzi , nikomu nie napisałam że
się nie ma udzielać,
że trzeba dużo pisać,
nic takiego nie napisałam.
tylko odniosłam się do kwestii wypowiedzi kolezanki:
nie mam czasu dziewczyny bo coś tam coś tam
a na inny wątek ma się codziennie czas i kilkanaście wypowiedzi na dzień nawet. to tyle .

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-19, 13:03   #4949
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Dużo dużo zdrówka życzymy ja też mam mała przychodnię w domu bo córcia ma anginę ropną od soboty i dopiero wczoraj na wieczór udało mi się pokonać gorączkę 40- 41 stopni - masakra nigdy więcej takich przeżyć i żadnej mamusi nie życzę,żeby patrzyła na swoje dziecko jak cierpi podczas tak wysokiej gorączki a my tak naprawdę jesteśmy bezradne
dziękuję chyba moja córeczka zła dzisiaj na mnie bo co psiknę albo wydmucham noś to dostaję od niej kopniaka - chyba ma ochotę pospać a ja jej tu takie dziwne dzwięki funduję

Twojej córci rownież dużo zrówką życzę! Biedne maleństwo się meczy oby gorączka nie wróciła i już było tylko lepiej
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:03   #4950
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Musicie być silni i wierzyć, że waszą córcię da się wyleczyć Najważniejsze, że wada jest już wykryta i będzie kontrolowana.

Te majtki to taka siateczka i do tego normalnie te wielkie podpachy, a potem można już zwykłe. One są po to te majtki, żeby było przewiewnie i szybciej się wszystko goiło. Jak dla mnie nie były niewygodne

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości