|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Matko i corko! Chorowitki wracajcie do zdrowia! Kamel, mako, aga duzo sil dla Was
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Jagodzia no mi też strasznie szybko leca tygodnie mojej ciąży.
kamel a może lepiej kupić prenalen ayrop i tabl na gardlo?
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoc kurczak i indyk i w ogole biale mieso jest najmniej alergizujace wiec dlatego zaczelam od tego. Duzo dajesz mannej Zoltko - co drugi dzien polowke ugotowana do warzyw Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wyście powariowały ![]() do dzieci a kysz a nie na wizażu plotkujecie Mańka na porodówkę a ciężarówki.... odpoczywać nie nadrabiam Was nie ma szans zdam tylko relację co u nas spędziliśmy trochę czasu u moich rodziców. Byliśmy też w przychodni Bartek waży 6150 g i mieliśmy pierwsze szczepienie... płakał przeokropnie ale teraz już jest ok wróciliśmy śmiał się gawożył itp i oby tak zostało poza tym ogarniam temat chrzcin już nam lista wzrostła do 20 osob (łącznie z nami) teraz wybieram menu muszę ogarnąć zaproszenia itp
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, że Bartuś ładnie przybiera ![]() Powodzenia przy organizacji chrzcin ![]() Ja zmykam, bo coś mnie łepetyna nawala. Dobranoc
|
|
#246 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może lepiej do lekarza specjalisty się zgłosić? Wiem, że to nie takie szybkie, ale chyba lepiej coś zaradzi.Cytat:
![]() Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Ogarniaj chrzciny, ogarniaj A kiedy je macie?A no i nie pochwaliłam się jeszcze, że dziś zaczynam 30 tydzień Tylko nie wiem jakim sposobem położnej wyszło 29+3 skoro do tej pory co wtorek pełne tygodnie miałam
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 30 tydzieńa planujemy na 11go stycznia także jeszcze duużo czasu
|
|
#248 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie mam Prenalen i w dodatku jeden już zużyłam i jestem w połowie drugiego opak (syropu), a tabl mam neo angin. Aga zdrowiej z tego zapalenia zatok Cytat:
najlepiej poszłabym tylko do kościoła i nie robiła znowu tego przyjęcia już się boję![]() Cytat:
Ale to leci szybko![]() Mi pierwsza ciąża wolno leciała a ta migiem I dobrze bo mi ciężej
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Mnie i Herbiego jakies przeziebienie wzielo. Kaszlelismy cala noc na zmiane. Juz mu zrobilam inhalacje z Mucosolvanu a jak zasnie to tez sobie zrobie. Pije teraz herbatke z sokiem malinowym ze swojej spizarni
Ehhhhhh. Milego dnia dziolszki. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, jeszcze Wy Juliette...sezon choróbskowy się zaczął. Zdrówka życzę
![]() U mnie nic się nie dzieje i dalej boli mnie głowa. Już nawet wstałam i zrobiłam mężowi kanapki do pracy.
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko kochana :O wszystkie praktycznie chore
zdrowka dziewczyny ![]() Mania a Tobie wytrwalosci ![]() Ja jade do lekarza, bo wczoraj pani doktor powiedziala,ze jak sie nie polepszy to mam przyjsc .. a ja czuje sie coraz gorzej ![]() Dobrze,ze moj maly misio dzisiaj spokojnie spal w nocy
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
kicia szkoda, że płakał tak bidulek na szczepieniu, ale grunt ze teraz lepiej
a szczepisz tymi z nfz czy prywatnie?u nas na chrzcinach pewnie ebdzie podobna ilosc osób no i powodzenia ![]() nuno 30 tydzień to już niewiele zostało - zobaczysz jak zleci hihikamel słońce jak się dzis czujesz? a można neo-angin w ciązy? oby nasz szybko te choróbska opuściły ![]() Jul nie dajcie się ja dziś sobie też zapodam inhalacje, ale z majeranku i moze soli fizjologicznej dodam.mania kurde a miałam nadzieje, ze rano przeczytam, ze jednak rodzisz ![]() wiesz czego ja się boje - ze jak się zacznie poród, to bede miała migrene ![]() załamana oby szybko Cię wyleczyli ![]() Jagatka a Ty bierzesz jeszcze dupka? Prawie całą noc nie spałam, taki miałam zatkany nos. Krople prenalen guzik daja, ale psikam to moze za jakiś czas pomogą tak jak ostatnio heh. A do tego Młody ciągle mi się wypycha i już sama nie wiem czy to brzuch mi twardnieje, czy to Jego pupa ![]() Ale przynajmniej usta wracają do normy i oko po okładach z rumianku też Mówiłam Wam, ze za tydzień idziemy prywatnie na usg? ciekawe czy w 35tc warto robić 3d/4d, czy tylko zwykle? I strasznie jestem napalona na sesje zdj, ale kuwa takie ceny ze szok. ZNajoma fotograf chce 300zł za 10 zdjeć ![]() Koleżanka ze szkoły która otworzyła studio 120 za 5, znajomy fotograf który robił nam zdj na ślubie i kręcił całość mówi, żę 150-250 w zależności od ilości. I jeszcze siostra mojej koleżanki też interesuje się fotografią i u nięj wychodzi 60zł za sesje. W sumie tyle co wynajęcie studia, bo swojego nie ma. moze się skuszę na początku grudnia ![]() Bo wiecie ja bym chciała takie zdj prywatne, dla siebie na nie na fb ![]() dobra spadam, bpo zaraz przyjdzie mama i bedzie wielkie prasowanie ![]() kochana jest ta moja mama
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-19 o 13:17 |
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Mako mi gin robila praktycznie co wizyte 3d. Warto, bo buzke sliczna widac
A co do sesji to my w sumie nie chcielismy. Mam kilkanascie zdjec zrobionych w domu na pamiatke, ale wlasnie tylko dla nas nikomu nie pokazujemy ![]() Ja ide ogarniac chate! Zalamana zdrowka!
|
#254 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff, dobra noc za nami, oby już tylko takie były
Filip całą noc spał u siebie, Hela ani razu nie obudziła się na smoka, zjadła butlę o 3 i spała do 8, no i mnie nic nie boli ![]() Cytat:
ale rozumiem, bo przy Filipie też jechałam na słoikach, jedynie królika miałam swojego, a resztę obiadków słoiczkowych, dopiero ok.8-9miesiąca próbowałam wprowadzać sklepowe mięsa. Słoiki chociaż masz sprawdzone, lepiej dać takie niż nie wiadomo co z niesprawdzonego mięsnego ![]() Teraz to dużo, ale ten pierwszy miesiąc kurczowo trzymałam się tej porcji małej łyżeczki do każdego obiadku Mam wrażenie, że zalecenia co roku się zmieniają poza tym co specjalista to ma odmienne zdanie, ciężko słuchać wszystkich... Sama nie wiem co jest najbliższe prawdy Z żółtkiem doczytałam, że niby też ekspozycja 2 miesiące? W ogóle to muszę ogarnąć bo jak wprowadzę żółtko, to będę się musiała ze 2-3tygodnie wstrzymać z rybą, bo jedno i drugie należy do najsilniejszych alergenów. I teraz sama nie wiem co pierwsze wprowadzić już zgłupiałam.Cytat:
![]() Super, że tak się przykładacie do chrzcin, oby organizacja sprawnie poszła podziwiam trochę, bo my mamy 14 grudnia i narazie niczym się nie martwimy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje kochane :-* wy tez mi szybko zdrowiejcie
![]() Aga jak bylam w gimnazjum czyli 100 lat temu hehe to chodziłam do kardiologa, ale potem jak ten lekarz zmarl nie bylam u innego, zreszta dobrze sie czulam az do teraz w ciazy tez było dobrze, czasami nie moglam odychac ale to bylo doslownie chwilowr jak np weszlam na czwarte pietro. .. A teraz nie wiem co sie dzieje..
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana no to koniecznie do lekarza, bo z serduchem nie ma zartow. Oby to nie bylo nic powaznego
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co mówi Twoja lekarka? Robiła Ci już ekg? Czy chce wysłać na diagnostykę do szpitala?
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma.ko polecam sesje fajna pamiatka
jak masz okazje to rob koniecznie! ![]() Mania, właśnie jade do lekarza, zobaczymy co powie.
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Agus - wpierw wprowadzilabym zoltko, ma duuuzo cennuch wlasciwosci, ryba tez ale chyba zoltko wiecej
Boje sie mu dac mieso ze sklepu. Za cholere nie wiadomo co w skladzie posiadaja . Zreszta.. sloiczkowe tez niby przebadane ale kto wie. Wole sie jednak ludzic nadzieja, ze wybieram mniejsze zlo Jak uwazacie. Poszlybyscie na moim miejscu na spacer chociaz na godzinke mimo, ze lekko przeziebieni jestesmy? Wczoraj nie bylismy i boli mnie juz glowa od siedzenia w domu. Moze jak ubierzemybsie cieplo to bedzue okej? Mam dylemat... isc czy nie isc Zalamana - daj znac po wizycie Przespalam sie z synkien dwie godziny i czuje sie lepiej. Zaraz znow wypije herbate z malinami. Ah. Moje dziecie od kilku dni jest cudowne Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ma.ko - dobrze, ze juz z oczkiem i ustami lepiej. A sesja jjest super. Ja nie robilam profesjonalnych fot i zaluje. A na usg bym poszla Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście szalone!
![]() Maciejka - kciuki za wizytę ![]() Kamel - współczuję tego choróbska, mocno Cię trzyma Zdrówka wszystkim chorowitkom bo widzę że się rozszalały te choróbska ![]() My też byliśmy wczoraj na wizycie, dzieciaczek rośnie zdrowo. Za to po powrocie taki mi się ból głowy rozhulał że poszłam spać o 19.. wstałam przed chwilą i dalej mnie boli
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Pierozkowa no to super, ze wszystko gra
a glowa mnie tez wczoraj bolala i dzis rano tak samo. Wypilam slaba kawe i poki co lepiej. Jul nie wiem co z tym spacerem nie pomoge
|
#262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam i podzieliłam na części teraz wyciągam po kawałku. Przeczytałam co dają do gerbera i kupiłam taką samą.Cytat:
super Bartuś rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zastrzele się moje dziecko cały dzień wyje ibum dałam dziąsła posmarowałam maskara,
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
hej Wam
ja totalnie niewyspana a kisiłam się do 11 w łóżku ![]() takie głupoty mi się śniły, że jak się obudziłam, to zastanawiałam się jak mój umysł mógł stworzyć coś takiego ![]() i oczywiście burczenie w brzuchu, głodna jak wilk. wcinam tosta
|
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani doktor powiedziała mi, ekg wyszlo w miare dobrze, ale przepisala mi jakies leki na serce, ze wzgledu ze sie leczylam kardiologicznie. Mowi,ze to moze byc tez z nerwow. Dala mi skierowanie na badania nawet na TSH od tarczycy, a nigdy nie miałam tego badania...
Jagodzia, zeby te ząbki szybciutko wyszły ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Smacznego :-*
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Problem rozwiazal sie sam
opada mgla i to tak, ze nic jie widac no i wolgotnosc strasznie duza. Noe idziemy wiec.Jagodzia -- wspolczuje Edit: nie doczytalam, ze dalas jej juz leki... ;-) Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-11-19 o 12:18 |
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
zalamana
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Przy jedzeniu zupki zasneła więc śpi. Zobaczymy ile pośpi. Oby chociaż te 30-40min.
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodze do domu, moja mama mowi,ze Alus juz trzecia bardzo rzadka kupke zrobil i ma goraca glowke... ja mu mierze a tu 38
Idziemy do lekarza
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana zdrowka zycze. Jakis wysyp chorobsk sie zrobil.
A ja dzwonilam na ip i mam byc jutro o 9.00, ale pani zaznaczyla, ze jest problem z miejscami...pewno jak wszystko bedzie ok to mnie do domu odesla a to juz 9 dni po terminie...nie chcialabym juz wracac...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

23.06.2011
01.06.2013

generalnie robię to tak, że gotuję najpierw mięsko, za 10 minut dorzucam do niego warzywa i na 10 minut przed końcem płatki ryżowe/kaszę kukurydzianą/jaglaną + te 2 łyżki suchej manny, potem część wywaru odlewam a resztę blenduję. Wcześniej robiłam tak jak Ty, że gotowałam osobno mannę, żeby mieć pewność ile jej trafi do każdego obiadku, ale już poszłam na łatwiznę 

serce boli az tak,ze boli mnie na przestrzal miedzy lopatkami, reka mi dretwieje lewa i mam zawroty glowy :/ 
Może lepiej do lekarza specjalisty się zgłosić? Wiem, że to nie takie szybkie, ale chyba lepiej coś zaradzi.

. Zreszta