Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 12:01   #811
jesuismagnifique
Raczkowanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
No ja też się umęczyłam. Wody odeszły o 6:00, a CC miałam o 21:00. Ale ja kiepsko zniosłam znieczulenie. Jak ok. 23:00 mnie zawieźli na salę pooperacyjną, to ok. 6:00 rano zaczęłam kontaktować. Przez cała noc czułam duży ból i na zmianę budziłam się i mną telepało z zimna i odlatywałam. Pamiętam jak nad ranem przywieźli dwie dziewczyny po CC i one od razu normalnie gadały. A ja cała noc wspominam jako koszmar. To w końcu nie zabieg, tylko operacja. No i jeszcze fakt, że przez tyle godzin synek był beze mnie...
oj współczuję tej męczarni, czasem za długo kobiety męczą się...a zbyt późno podejmują decyzję o cesarce, niektórym po prostu jest ciężko urodzić, a nie każdy lekarz to stwierdza...bo na siłę coś robią

ja urodziłam SN, ale poród miałam rewelacyjny (pomijając to że mnie chcieli wygonić, że niby nie rodzę...a miałam skurcze).
Skurcze miałam od około 7 (nie były jakoś mocno przeszkadzające). O 14 trafiłam na salę porodową (jeszcze pisząc sms do znajomej, że chyba już czas) a o 15 synek był przy mnie .

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Hehe no ja bym tylko jadła ananasa z puszki albo groszek konserwowy
hahaha mnie wczoraj natchnęło że mam chęć na brukselkę z pesto...
dzisiaj zrobiłam i wcale mi już nie pasowało to
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:17   #812
Madzia000
Zadomowienie

Puk puk

Witam wszystkie lipcóweczki. Dzisiaj rano robiłam test, po 4 cyklach staran w końcu sie udało pojawiła się druga kreseczka ) mogę do Was dołączyc ?
Aktualnie jestem mamą 14 miesięcznego Jasia mam na imię Magda i mam 26 lat.
Wg kalkulatora TP to 25.07.2015, ale dopiero wizyta w piątek o 20:15
Teraz próbuje cos o Was poczytać- poki maly śpi
Pozdrawiam
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:32   #813
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Puk puk

Witam wszystkie lipcóweczki. Dzisiaj rano robiłam test, po 4 cyklach staran w końcu sie udało pojawiła się druga kreseczka ) mogę do Was dołączyc ?
Pozdrawiam
witaj
Stary 2014-11-19, 12:42   #814
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
witaj
Kurcze dużo nas tych lipcóweczek I fajnie
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:52   #815
Anex
Rozeznanie

Talking Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Witam się i dołączam do lipcówek
Witaj
Cytat:
Puk puk

Pozdrawiam
Witaj Jak widzę wstępnie mamy ten sam termin porodu Fajnie, że będziesz miała dzieci z taką małą różnicą wieku, bo u mnie to będzie aż 7 lat. Będą ładnie bawić się ze sobą.
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:55   #816
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Puk puk

Pozdrawiam
Witaj U mnie coś koło 28.07
Stary 2014-11-19, 12:58   #817
jesuismagnifique
Raczkowanie

mnie to przeraża, chodzenie w ciąży w maj/czerwiec jak będzie gorąco
wcześniej ostatnie mce przypadły na zimę, jeszcze dzień przed porodem wracając z kina poślizgnęłam się na lodzie .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 13:01   #818
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
wcześniej ostatnie mce przypadły na zimę, jeszcze dzień przed porodem wracając z kina poślizgnęłam się na lodzie .
wiesz ciesz sie ze to tlyko dwa miesiace a nie zawsze tez jest az tak goraco w maju jedynie czerwiec.. a co maja powiedziec te ktore maj czerwiec lipiec sierpien chodza z brzuchem?^^ ja termin na 1 lipca zapewne cos mi sie tam jeszcze poprzesuwa i ciekawe czy nie wyjdzie w koncu w czerwcu xD
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:08   #819
behindblueeyes
Zakorzenienie

Teraz to się poprzesuwało i takie upały, to bardziej w lipcu/sierpniu są
Stary 2014-11-19, 13:23   #820
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
napisz jak tam
ja mojego męża wpuszczałam na usg jak było robione przez powłoki brzuszne, a to gdzieś koło 14 tygodnia dopiero. Wcześniej musiał się zadowolić czekaniem za drzwiami i zdjęciami
Cytat:
Ja to nie wiem, czy bym chciała, żeby mąż to oglądał. Nawet samo USG prze pochwę. Widzieć, jak ginekolog zakłada prezerwatywę na głowicę USG i ją wkłada ... Chyba nie bardzo miałabym na to ochotę.
Dlaczego? Przecież to jest tylko badanie. Mój Tż był dzisiaj ze mną na badaniu usg przez pochwę i obydwoje nie widzieliśmy w tym nic dziwnego. Przecież lekarz nie wkłada tam wibratora tylko urządzenie do badania. Wstydzicie się czy z czego to wynika?

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
co do porodu ja bede mieć cesarkę, więc raczej tż sie nie załapie,

jeśli chodzi o usg to u mnie bylo zawsze tak, że najpierw badanie, rozmowa i potem usg.... w drodze pytała czy jest tatus i chce towarzyszyc.... i ewentualnie wtedy Pan wchodził do gabinetu
Ja prawdopodobnie też będę miała cesarkę bo jestem po laserowej korekcie wzroku kilka lat temu.

Moja wizyta wyglądała następująco: przed wejściem do gabinetu zapytałam panią doktor czy tato może być obecny, gin powiedziała, że oczywiście, weszliśmy razem, wywiad, badanie na fotelu było za parawanem a przed usg doktor sama go zaprosiła żeby usiadł i popatrzył. Tż więcej na tym monitorku rozpoznawał niż ja

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Hehe no ja bym tylko jadła ananasa z puszki albo groszek konserwowy
Ja dzisiaj zjadłam jajecznicę a po niej od razu jabłko. Tylko Tż się dziwnie patrzył

Ogólnie jesteśmy po badaniach. 7 tydzień 2 dzień, tp na 8 lipca, Dzidzia ma 11 milimetrów, widać było pracujące serduszko z właściwym tętnem, zalążki rąk i nóg. Cudo! Od piątku Maleństwo urosło z 4 do 11 milimetrów!! Mam dalej brać luteinę, kwas foliowy i kwasy omega, dostałam zwolnienie lekarskie na miesiąc. 20 grudnia idziemy na badania prenatalne prywatnie.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:27   #821
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

Ogólnie jesteśmy po badaniach. 7 tydzień 2 dzień, tp na 8 lipca, Dzidzia ma 11 milimetrów, widać było pracujące serduszko z właściwym tętnem, zalążki rąk i nóg. Cudo! Od piątku Maleństwo urosło z 4 do 11 milimetrów!! Mam dalej brać luteinę, kwas foliowy i kwasy omega, dostałam zwolnienie lekarskie na miesiąc. 20 grudnia idziemy na badania prenatalne prywatnie.
Super,że wszystko ok!

Dziewczyny, kiedy najwcześniej można zobaczyć serduszko? Pod koniec 6 tyg. jest szansa?

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2014-11-19 o 13:29
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 13:32   #822
201608010929
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny, kiedy najwcześniej można zobaczyć serduszko? Pod koniec 6 tyg. jest szansa?
Ja byłam w ubiegłą środe, to był 6t2d i wtedy nie było serduszka. Dwa dni pozniej już biło równo
Stary 2014-11-19, 13:36   #823
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam w ubiegłą środe, to był 6t2d i wtedy nie było serduszka. Dwa dni pozniej już biło równo
Czy ja dobrze liczę,że 1 dc, to 1d ostatniej @?
Stary 2014-11-19, 13:40   #824
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Czy ja dobrze liczę,że 1 dc, to 1d ostatniej @?
Wydaje mi się że tak kto wie lepiej niech mnie poprawi.
Stary 2014-11-19, 13:44   #825
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że tak kto wie lepiej niech mnie poprawi.
Gdzieś tak wyczytałam
Jeśli tak się liczy, to moje pierwsze usg powinno być ok. 6t5d-6d I prezent na Mikołajki dla rodziców gotowy hihi
Stary 2014-11-19, 13:53   #826
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam jak nad ranem przywieźli dwie dziewczyny po CC i one od razu normalnie gadały. A ja cała noc wspominam jako koszmar. To w końcu nie zabieg, tylko operacja. No i jeszcze fakt, że przez tyle godzin synek był beze mnie...
no ja miałam cc o 20, małą na 15 min mi o 22 przywiezli, a potem dopiero o 16 następnego dnia...

Cytat:
Witam się i dołączam do lipcówek

witaj

Cytat:
Puk puk

Pozdrawiam

witaj

Cytat:

mam to samo... rodziłam w listopadzie (30.11) wiec na końcówkę ciąży świetna pora... a teraz to nie wiem jak to będzie ...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:06   #827
sabincia
Raczkowanie

Cytat:

Ale super Nic tylko się cieszyć
Mam nadzieję, że po mojej dzisiejszej wizycie też będę mogła się pochwalić takimi wiadomościami
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:18   #828
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego? Przecież to jest tylko badanie. Mój Tż był dzisiaj ze mną na badaniu usg przez pochwę i obydwoje nie widzieliśmy w tym nic dziwnego. Przecież lekarz nie wkłada tam wibratora tylko urządzenie do badania. Wstydzicie się czy z czego to wynika?
Wiesz, nie, nie jest to kwestia wstydu. Ale dla mnie taka wizyta nie jest czystą przyjemnością. Ne jest to dla mnie mimo wszystko tym samym, co wizyta u dentysty czy laryngologa. I nie chcę mojemu mężowi fundować tego widoku. Dla mnie wizyta męża na USG w ciąży, jak widzimy maluszka to taki trochę magiczny i romantyczny moment. A to badanie nie ma dla mnie ani odrobiny subtelności i magii. Jasne że mąż jest mężem, nie wstydzę się go, ale jeśli nic się złego nie dzieje, nie ma takiej konieczności, to wolę zostawić to na później, kiedy ta wizyta będzie taka właśnie magiczna dla niego też. Jego mina wówczas i radość były bezcenne.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ja rodziłam w marcu. Więc ominęły mnie wszystkie upały. A jak mały pojawił się na świecie, to zbliżała się wiosna, coraz widniej się robiła. Fajna pora ten marzec.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:31   #829
aga00100
Raczkowanie

[QUOTE=MistrzyniSprzecznos ci;48996684]Dlaczego? Przecież to jest tylko badanie. Mój Tż był dzisiaj ze mną na badaniu usg przez pochwę i obydwoje nie widzieliśmy w tym nic dziwnego. Przecież lekarz nie wkłada tam wibratora tylko urządzenie do badania. Wstydzicie się czy z czego to wynika?

Ja też nie widzę w tym nic złego.Mąż widział już chyba wszystko i nic go nie zaskoczy a to że lekarz w taki sposób wykonuje badanie to też normalne.Myślż że gdybym miała możliwość iść z nim na badanie to bez problemu bym go zabrała.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

[QUOTE=aga00100;48997674]
Cytat:

Ja też nie widzę w tym nic złego.Mąż widział już chyba wszystko i nic go nie zaskoczy a to że lekarz w taki sposób wykonuje badanie to też normalne.Myślż że gdybym miała możliwość iść z nim na badanie to bez problemu bym go zabrała.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 14:55   #830
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jednak zdecydowaliście się na slub?
Tak, ale cywilny z obiadem dla rodziny najbliższej i impreza dla znajomych, wieczorem. Myślimy o styczniu-lutym, jutro jedziemy pytać o wolne terminy. Ciągle jest wojna, że to nie kościelny, ale kościelny to sobie weźmiemy w 2016 albo dalej. Jak już dojdę do siebie i przestanę być szafą...

Cześć, dziewczyny!
Mam koszmarne nastroje, o wszystko się czepiam,a TŻ zapomina, że to nie ja tylko hormony i ciągle unosimy na siebie głos... Eeeh.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:51   #831
Aviskowa
Zadomowienie

Mam dziwne pytanie (jak zawsze ) czy ćwiczycie w ciąży np pilates, jogę lub jakieś sporty?

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:58   #832
madzia2409
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje!!! Piękna wielkość

Ja dzisiaj postanowiłam iść do mojej gin prywatnej, żeby mi to usg dla świętego spokoju zrobiła Strasznie się bałam, że pusty pęcherzyk itd.

A tu prawie 5 mm szczęścia . Kreseczka z bijącym serduszkiem
Także wszystko w jak najlepszym porządku W pracy nie dałam jeszcze zaświadczenia... Przeczytałam w tysiącu miejscach, że jesteśmy pod szczególną ochroną od pierwszego dnia ciąży i nie można nas zwolnić, ale i tak się jakoś martwię o to ... . Któraś z was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Umowa kończy mi się w 2016 roku także do końca macierzyńskiego praktycznie będę ją mieć.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:03   #833
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mam dziwne pytanie (jak zawsze ) czy ćwiczycie w ciąży np pilates, jogę lub jakieś sporty?
Ja bym bardzo chciała, ale mysz obgadać to z gin... Bo mi się przytylo ostatnio i wlasnie miałam super plan by zgubić... Mam tez karnet do fitfabric i z tego co widzę maja zajęcia dla mam ale tylko w środy a ja chciałam 3xw tyg... Zobaczymy...

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2014-11-19, 17:08   #834
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Ja bym bardzo chciała, ale mysz obgadać to z gin... Bo mi się przytylo ostatnio i wlasnie miałam super plan by zgubić... Mam tez karnet do fitfabric i z tego co widzę maja zajęcia dla mam ale tylko w środy a ja chciałam 3xw tyg... Zobaczymy...
Ja ćwiczyłam z Chodakowską i Mel B, ale są za ciężkie. Teraz zaczęłam pilates dla początkujących i ćwiczę z Primawerą ( kanał na YT). I tak się zastanawiam czy nie przesadzam. Mój Gin powiedział ( mam sporą nadwagę), że ćwiczenia owszem, ale bardzo delikatne.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:21   #835
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Piękna wielkość

Ja dzisiaj postanowiłam iść do mojej gin prywatnej, żeby mi to usg dla świętego spokoju zrobiła Strasznie się bałam, że pusty pęcherzyk itd.

A tu prawie 5 mm szczęścia . Kreseczka z bijącym serduszkiem

Także wszystko w jak najlepszym porządku W pracy nie dałam jeszcze zaświadczenia... Przeczytałam w tysiącu miejscach, że jesteśmy pod szczególną ochroną od pierwszego dnia ciąży i nie można nas zwolnić, ale i tak się jakoś martwię o to ... . Któraś z was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Umowa kończy mi się w 2016 roku także do końca macierzyńskiego praktycznie będę ją mieć.

W ciazy nie maja prawa cię zwolnić. Ja miałam taka sytuacje ze jak mały miał 2tyg to zamknęli mój zakład pracy i wypłacili odszkodowania itd dodatkowo dostałam całe macierzyńskie odrazu na konto. Do końca umowy nie musisz sie martwić

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Puk puk

Pozdrawiam

Witaj
Widzę ze mamy synków w tym samym wieku mój 29.11 bedzie miał 13 miesięcy
Osobiście strasznie sie boje jak to bedzie z dwójka małych dzieci.
Twój maluszek pewnie juz chodzi ja ciagle czekam

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

PS tez mam 26lat
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:21   #836
Sarrai
Wtajemniczenie

Kochane, byłam na usg Jest i pęcherzyk i ciałko żółte i zarodek widziałam też bijące serduszko )))) wielkość zarodka to 7,28 mm A zgodnie z wielkością pęcherzyka wiek ciąży to 6tydzien 4 ty dzień - czyli tak jak wychodzi z moich obliczeń
Dostałam skierowanie na nastepujace badania:

morfologia
mocz bad. ogolne
glukoza
WR
HIV
grupa krwi
toxoplasma Ig M
rubella Ig M
HCV

i... teraz mam zagwozdkę. Otóż ja byłam na usg prywatnie...po prostu mam blisko domu a lekarz jest świetny pod względem osobowościowym, można pogadać, pośmiać się i w ogóle. Poza tym, on też przyjmuje porody w szpitalu koło mojego domu No ale mam też abonament pracowniczy w luxmedzie... I teoretycznie mysle ze część przynajmniej tych badań, jak nie wszystkie mam w pakiecie medycznym... tylko nie zrobię ich za darmo na podstawie tego skierowania, muszę mieć skierowanie z lux medu... I teraz nie wiem, jak radzicie - iść np. za tydzień do lekarza w lux medzie na usg i poprosić o skierowanie na te badania??? bo kurcze mi ten gin co bylam dzisiaj powiedział, że trzeba się szykować na co najmniej 2 stówki.. wiadomo, że warto lepiej zaoszczędzić.....
Następną wizytę u mojego gina mam mieć za 3 tygodnie tj. 10 grudnia. Tylko kurcze chyba tego dnia mamy mieć wigilię pracowniczą, na którą chciałabym się pojawić i być może pojdę do niego z wynikami 8smego....
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:29   #837
agunineczka
Zakorzenienie

witam wszystkie nowe mamuśki

Sarrai ja bym na Twoim miejscu uderzyła do luxmedu. Po co wywalać pieniadze w błoto, jak możesz mieć te badania za free? a te 200zł to ju z zawsze mozesz przeznaczyć na cos dla ,maluszka, albo na jakiś ciuch ciażowy

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

ja zamierzam w ogóle całą ciaże chodzić do gina na nfz... szkoda mi kasy na prywatnego, a myślę, że taki z nfz też moze dobrze poprowadzić ciaże..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 17:37   #838
ja_dalia
Wtajemniczenie

Sarrai gratulacje !!!!!! Świetnie ze bąbelek rośnie i sie rozwija i serduszko jest Co do badan - ja bym poszla do luxmedu i wziela skierowanie po co płacić... Dosyć wydatków was czeka

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ja zamierzam w ogóle całą ciaże chodzić do gina na nfz... szkoda mi kasy na prywatnego, a myślę, że taki z nfz też moze dobrze poprowadzić ciaże..
Jak najbardziej... Ja myślałam nad nfz ale wiem ze np moja lekarka mi tyle usg nie zrobi co prywatnie... Wiec chce na 1 wizytę iść prywatnie i potem podejść do niej na nfz po skierowanie poza tym badania można zrobić w innych placówkach co często taniej wyjdzie niż np w luzmedzie

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2014-11-19, 17:37   #839
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Kochane, byłam na usg Jest i pęcherzyk i ciałko żółte i zarodek widziałam też bijące serduszko )))) wielkość zarodka to 7,28 mm A zgodnie z wielkością pęcherzyka wiek ciąży to 6tydzien 4 ty dzień - czyli tak jak wychodzi z moich obliczeń
Dostałam skierowanie na nastepujace badania:

morfologia
mocz bad. ogolne
glukoza
WR
HIV
grupa krwi
toxoplasma Ig M
rubella Ig M
HCV

i... teraz mam zagwozdkę. Otóż ja byłam na usg prywatnie...po prostu mam blisko domu a lekarz jest świetny pod względem osobowościowym, można pogadać, pośmiać się i w ogóle. Poza tym, on też przyjmuje porody w szpitalu koło mojego domu No ale mam też abonament pracowniczy w luxmedzie... I teoretycznie mysle ze część przynajmniej tych badań, jak nie wszystkie mam w pakiecie medycznym... tylko nie zrobię ich za darmo na podstawie tego skierowania, muszę mieć skierowanie z lux medu... I teraz nie wiem, jak radzicie - iść np. za tydzień do lekarza w lux medzie na usg i poprosić o skierowanie na te badania??? bo kurcze mi ten gin co bylam dzisiaj powiedział, że trzeba się szykować na co najmniej 2 stówki.. wiadomo, że warto lepiej zaoszczędzić.....
Następną wizytę u mojego gina mam mieć za 3 tygodnie tj. 10 grudnia. Tylko kurcze chyba tego dnia mamy mieć wigilię pracowniczą, na którą chciałabym się pojawić i być może pojdę do niego z wynikami 8smego....
Brawo za serduszko
Ja też bym uderzyła do luxmedu ,zawsze jakieś pieniądze się zaoszczędzi.

Zrobilam na kolację gofry i od razu mi lepiej

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:39   #840
madzia2409
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
No ale mam też abonament pracowniczy w luxmedzie... I teoretycznie mysle ze część przynajmniej tych badań, jak nie wszystkie mam w pakiecie medycznym... tylko nie zrobię ich za darmo na podstawie tego skierowania, muszę mieć skierowanie z lux medu... I teraz nie wiem, jak radzicie - iść np. za tydzień do lekarza w lux medzie na usg i poprosić o skierowanie na te badania??? bo kurcze mi ten gin co bylam dzisiaj powiedział, że trzeba się szykować na co najmniej 2 stówki.. wiadomo, że warto lepiej zaoszczędzić.....
Sarrai co miesiąc odprowadzają Ci składki, także wykorzystaj to. A kasę przeznacz na coś przyjemnego
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości