|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
TOZ kradnie psy i koty? Ogłoszenie
Hej.
Jakiś czas temu widziałam na przystanku ogłoszenie. Zaciekawiło mnie, więc je zerwałam by dokładniej przeczytać - jak ktoś chce, mogę zrobić foto i wrzucić. Treść tego ogłoszenia jest taka: Uważajcie na te organizacje bo kradną psy i koty. Zwierzęta trafiają do schroniska w Obornikach. W Gaju albo do domów tymczasowych a potem przekazywane do adopcji. Ich właściciele kiedy chcą je odsyskać straszeni są policją. W internecie zamieszczane są fikcyjne zawyżone faktury za rzekome leczenie i podawane konta bankowe na które mamy wpłacać pieniądze na ich pokrycie. Wielu ludzi zostało skrzywdzonych przez te organizacje. To są osoby z tych organizacji, które kradną (tam jest zdjęcie). Te kobiety to ochydne okłamane podstępne złodziejki. Gdyby nie było kradzieży nie było by ogłoszeń. Uwaga, kradną psy i koty i inne zwierzęta, ludzie przez te kobiety cierpią. Pisownia nie jest oryginalna bo przepisuję to na szybko - jest w ogłoszeniu trochę błędów (głównie brak polskich znaków). Na górze jest ''Towarzystwo opieki nad zwierzętami w Polsce oddział Oborniki Polska''. Wiecie coś o tym, słyszeliście, co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: TOZ kradnie psy i koty? Ogłoszenie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Fundacje kradną zwierzęta kiedy policja zawiedzie. Pies bity, na łańcuchu, chore koty w przerażających ilościach, zwierzęta głodne, niedożywione, zaniedbane. Jeśli prawo leci sobie w kulki to tak, bywa, że kradną te zwierzaki.
I bardzo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Tak mi się wydawało to podejrzane, zwłaszcza ze względu na błędy ortograficzne ''ochydne'' itp. oraz te określenia ''okłamane'' zamiast ''kłamczuchy'' itd. Czyli twierdzisz że rozwiesza to ktoś komu zabrano zwierzęta bo trzymał je w bardzo złych warunkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pani Mizantrop
|
Myślę, że Judith ma rację, parę lat temu byłam przez pół roku wolontariuszką w schronisku i tam pracowały dwie dziewczyny, które zwoziły tam porzucone zwierzaki i czasami je też właśnie "kradły" - głównie psy trzymane na łańcuchach, krzywdzone, albo z domów, gdzie zwierzaków jest... dużo -kilkanaście, kilkadziesiąt i nie mają one dobrych warunków do życia.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mozliwe. Bo nie znam ani jednej fundacji, ani jednej osoby, ktora ukradlaby psa z dobrego domu. To jest w dodatku kompletnie nielogiczne. Jest taki ogrom zwierzat w potrzebie, ze funcacje nie maja gdzie ich trzymac, domow tymczasowych wiecznie brakuje, azyle przepelnione, kasy na utrzymanie nie ma, adoptowac nie ma komu. Jaki sens brania kolejnego psa, ktoremu jednak nie dzieje sie krzywda? Zaden.
Moze byc tak, ze nielegalnie odebrano psa, ktory mial zle warunki, ale dla osoby, ktora byla wlascicielem jest to niezrozumiale. Niektorym naprawde wydaje sie, ze jak pies ma powietrze, kawalek plandeki nad glowa i ziemniaki z obiadu to jest ok. Albo, ze bicie psa bo nasikal jest spoko, bo przeciez tak sie uczy psy. Albo ze dziecko bawi sie kotem rzucajac nim po scianach, przeciez kot zawsze spada na cztery lapy. Brak edukacji, brak inteligencji i taka osoba moze czuc sie poszkodowana, bo nie widzi w swoim postepkwaniu nic zlego. Oh, well. Byle nie brala co chwila kolejnego zwierzaka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
cóż - nie ma wyroku sądu, są tylko pomówienia.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Raczej miało być zakłamane niż kłamczuchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Pewnie jakiemus pseuduchowi zabrali psa w typie rasy, stracil maszynke do zarabiania pieniedzy i teraz sie msci w ten sposob. Ja bym przekazala to ogloszenie wolontariuszkom, o ktorych mowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Te kobiety okropne klamczuchy. Uuuuu. Zawialo groza.
Co do ogłoszenia. Tez mi się wydaje ze pseudo stracił dochod. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wizażowy Kot Igor
|
TOZ nie kradnie zwierząt tylko je odbiera ludziom, ktorzy o zwierzeta nie dbają lub znęcają się nad nimi. Lub też te z nielegalnych "hodowli" (cudzysłów celowy), w których suka/kotka traktowana jest jak maszynka do arabiania pieniędzy tak, ze jest wycieńczona stalymi porodami i wykarmieniem mlodych przy jednoczenych tragicznych warunkach, w jakich musi przebywać. A gdy rodzić już nie może jest wyrzucana lub uśmiercana.
Takasobie, jeśli możesz, wstaw tu skan tego ogłoszenia. Bo to jest pomówienie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
to ja się wypowiem jako aktywny członek TOZ. Są różne sytuację z odłapywaniem psów, ale nigdy gdy pies jest zabierany z domu gdzie są złe warunki nie jest kradziony. Procedury są takie nie inne.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podpisano: sfrustrowany ^wlasciciel^. pewnie pies zwial, chory zaniedbany a czlowiekowi nie chcialo sie placic za leczenie wiec wypisuje glupoty.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Wrzucam zdjęcie, skanera nie mam, ale chyba jest dobrze widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
A co na to powiedzialy te wolontariuszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to rozsiewanie kłamstw i oczernianie. Każdą sprawę da się wyjaśnić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.