|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
U mnie prezenty są raczej symboliczne kapcie, kosmetyki, słodycze itp. Zbankrutowalibyśmy przy drogich prezentach dla każdego z osobna.
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, lepiej drobiazg, ale żeby był dany z uśmiechem i sercem, wtedy bardziej cieszy
|
|
|
|
#4263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Została jeszcze rodzina męża - 5 osób, ale może uda mi się namówić go, aby przekonał rodzeństwo do losowania komu się da prezent, ciężko tak co roku dla każdego coś wymyślać.
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko daje z dzieci malemu i siostrzencowi ewentualnie dołoże się do prezentu dla tzta siostrzenicy i siostrzenca i dam tżtowi prezent ewentualnie jakiś drobiazg ojczymowi i mamie
![]() Dla mamy myślałam kupić kominek i kilka wosków YC a ojczymowi czarne mydlo Agafii, bardzo mu pasowało i przy okazji sobie bym coś na skarbach syberii zamówiła z rosyjskich kosmetyków
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
o z tym niespodziewanym jedzonkiem to bardzo dobry pomysł! a mam świetny przepis na ciasto z żurawiną to może zaskoczę :P
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zawsze na każde swięta i nawet bez okazji slodyczne, ciasta sałatki są robionę wiec taka niespodzianka raczej by nie przeszła
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
ja to słodyczy nie ruszam :P
ale fajne są rzeczy zrobione przez nas samych bo wtedy wkładamy czas i serce
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Ja bede z mama przygotowywac wszystko
|
|
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
z mamą, wiadomo, najlepiej!
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Pol roku nie widzialam, bo za granica siedza :p
Zakupy za to sama beds musiala zrobic. Padnie pewnie na Tesco i biedre
|
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
generalnie co do Biedronki bo ostatnio słyszałam jakoś dużo negatywnych opinii. Uważam, że mają genialne owoce i warzywa i na żadnym "ryneczku" takich nie dostanę. No moze ziemniaki i jablka są lepsze, ale poza tym super. i piersi z kurczaka mają genialne!
musiałam jakoś to wtrącić
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszyscy myślą, że lubię gotować, a ja po prostu lubię dobrze i zdrowo zjeść. W restauracji to zawsze kosztuje więcej niż w domu, nie do końca wiadomo jakie składniki. Lubię kupować Claudię, bo tam znajdę zawsze wiele fajnych przepisów, niekoniecznie sztampowych. Kiedyś mi mąż po jakiejś jedzeniowej niespodziance powiedział: "Myślałem, że się zaskakuje tylko przed ślubem, a tu 2 lata po nadal jestem zaskakiwany" - dla mnie najlepsze słowa Jak jedziemy do teściów to też staram się zawieźć coś ciekawego. W ogóle kiedyś słyszałam jakąś opinię, że można od czasu do czasu zjeść pozornie niezdrowe rzeczy typu frytki pod warunkiem, że będą zrobione w domu z podstawowych składników, nie półproduktów. Wtedy i będą zdrowsze i nie zrobi się ich tak często jakby się poszło do McDonaldsa. I tego się trzymam od kiedy mieszkamy razem staramy się mniej jeść na mieście nawet zwykłego kebaba, a więcej robię. W gruncie rzeczy chyba nawet przy droższych półproduktach myślę, że w ogólnym rozrachunku włączając zdrowie się oszczędza.
|
|
|
#4274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A losowanie to świetna sprawa, muszę ten pomysł przeforsować... Każdy dostaje 1 prezent i nikt nie zostaje po świętach bankrutem
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4276 |
|
Wredny kotecek
|
U nas od kilku lat kupuje się prezenty tylko dzieciakom i to jest najlepsze rozwiązanie wg mnie. Jeśli chodzi o moich rodziców i rodzeństwo to są to bardzo symboliczne rzeczy - często robione samodzielnie, albo słodycze czy jakiś drobiazg. Z mężem wcale sobie prezentów nie robimy :P Jak coś potrzebujemy to kupujemy na bieżąco, a pierdół kupionych "na siłę bo trzeba" nie potrzebujemy.
W tym roku wigilię mamy spędzać u Tż i jego brat z żoną już zapowiedzieli że chcą się zrzucić na prezent dla rodziców i kupić coś od nas razem. Mnie się ten pomysł nie podoba, wolę pozostać przy drobiazgach jak w poprzednich latach. Nie mam też zamiaru myśleć nad prezentami dla szwagra i jego żony (nie przepadamy za sobą). Mam nadzieję, że zrozumieją (chociaż nie zdziwię się jeśli nie), bo nie planowaliśmy prezentów dla tylu osób 3 lata temu w herbaciarni kupiłam jego żonie ładnie zapakowaną herbatkę, to przy mnie powiedział "ale śmierdzi bożeeee " tak mi miło się zrobiło....To się wygadałam, ale święta z nimi to będzie dla mnie męczarnia :/ |
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4278 |
|
Wredny kotecek
|
Mhmm.. gdyby o kogoś innego chodziło pewnie inaczej bym do tego podeszła. Ja kiedy mam kogoś obdarować, to bardzo się staram żeby ta osoba była zadowolona, nie kupuję nic na "odwal się" wkładam w to serce i kupuję z wyprzedzeniem tylko dobrze przemyślane rzeczy :P Nie spodziewałam się, że spędzę z nimi wigilię, w zeszłym roku spędziliśmy ją u mnie, więc teraz wypadło u teściów. A kiedy jego brat się dowiedział, to oznajmili że fajnie będzie jak i oni się pojawią (on jest 15 lat starszy od Tż, już dawno święta obchodził tylko z żoną więc się nie spodziewałam) za dużo nie mam do gadania, nie będę się dąsać bo to nie na miejscu, ale za cholerę nie wymyślę im prezentów, bo co można kupić komuś kogo się nie cierpi...
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa jest takim typem wrednej jędzy
Sama daje rzeczy z gratisów otrzymanych podczas jakiś zakupów, targów itp. A nam, ludziom na dorobku potrafi zarzucić, że jej prezent jest nie taki o jakim marzyła... Dorosła osoba, uważająca się za człowieka na poziomie. W tym roku nie zamierzam szaleć, dostanie od nas czekoladki i gwiazdę betlejemską... Co roku nie omieszka również zaznaczyć jak ona to się nie napracowała i ile nie wydała na wigilię. Dodam, że jej wigilia jest głównie dwu daniowa plus kupne ciasto. Do biednych osób nie należy, skąpi na wszystko. Na samą myśl, że mamy tam pójść i szczerzyć się jak głupi do sera to mnie skręca. ![]() Nie trafisz z prezentami, ja lubię niespodzianki i cieszę się z każdego drobiazgu. Liczy się pamięć, gest a nie kwota!
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Mało fajnie, będziesz musiała się niestety przemęczyć, naprawdę współczuję
Ale widzę, że rybkaa90 masz też przechlapane, a ja narzekałam na moją teściową
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2014-11-19 o 12:45 |
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak nie trafie z zapachami woskow to kupie mamie odpowiednik perfum ukochanych euphoria a dla ojczyma tez ladny zestaw perfum i bedzie po problemie
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Przemęczę się, bo kocham mojego męża.
Boję się, że kiedyś nie wytrzymam i wybuchnę. Teraz mi się przypomniało, kupiłam, dwa lata temu herbatę grudniową na święta - bardzo aromatyczna, cynamon, kminek, goździki, anyż itp. moja kochana teściowa również stwierdziła,l że strasznie śmierdzi.
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jak bym gustu nie znala zapachowego i smakowego to bym ani herbaty ani perfum nie kupila
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nawet jak się komuś nie podoba to nie powód do takich komentarzy ze strony obdarowanego. Perfumy to może jeszcze, ale przy herbacie można założyć, że jest bardziej uniwersalna.
|
|
#4285 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Nawet bym wolała
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Konto usunięte
|
prezenty, prezenty
![]() ja póki co kupiłam dla tżta pasek z Ochnika, upolowałam fajną promocję na all, bo z oficjalnego sklepu i zamiast 199zł zapłaciłam 80 dla teściów kupię zestaw dwóch filiżanek (mam już upatrzone w DUKA) i do tego jakieś fajne herbaty. u mnie w domu nie ma tradycji prezentowej, jak już to jakieś drobnostki więc tego nawet nie liczę jako duże wydatki. mam jeszcze chrześnice, też by wypadało coś kupić, ale zupełnie nie wiem co jest fajne dla dwuletniego dziecka
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna promocja
|
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę tematyki prezentowej. U nas koniec roku [październik/listopad/grudzień] wiąże się ze wszystkimi imieninami i urodzinami w najbliższej rodzinie TŻta. W zeszłym roku teściowa zapowiedziała, żebyśmy dali jej po 50zł, to sama sobie coś kupi, więc w tym kupiliśmy prezent maksymalnie wcześniej, żeby uniknąć takiej sytuacji. Nie udało się to niestety w przypadku prezentu dla TŻta brata - tu dostaliśmy od teściowej telefon, że prezent już sobie wybrał, że dziewczyna mu już zamówiła i mamy dorzucić swoją część [spoko, ja kupiłam mężowi radio za 200zł i nie oczekiwałam, że ktoś mi za to odda, nie mówiąc o tym, że my szwagrowi musieliśmy się szarpnąć z dość dużymi pieniędzmi, a mój Mar dostał od niego ptasie mleczko z Biedronki - czego oczywiście nie oceniam, bo każdy daje tyle, na ile go stać, ale w takim razie wstydziliby się trzy tygodnie później wyskakiwać z pomysłem 'prezent już jest, oddawać kasę', szczególnie biorąc pod uwagę, że za chwilę rodzę i mamy ważniejsze wydatki
].Na szczęście na święta nie ma tu już jakiejś tradycji prezentowej - jedynie zawsze dajemy coś symbolicznie, bo to rocznica ślubu teściów i teściowej imieniny. Chyba bym oszalała, jakbyśmy jeszcze po takim maratonie prezentowym na koniec roku mieli jeszcze wyskakiwać z czymś na święta.
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 25lecie slubu dziadkow to chyba wujek dal pomysl zeby z reszta wujkow i ciotek czyt. rodzenstwa sie zlozyc na jakis wiekszy wspolny prezent i to bylo dobre i wszyscy dumali co kupic i w jakim przedziale cenowym Dopiero na konkretny prezent sie zdecydowali razem.
|
|
|
|
|
#4290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak my wpadliśmy na pomysł prezentu urodzinowego dla teścia, dzwoniliśmy, pytaliśmy, debatowaliśmy - bez spiny i stawiania wymagań. Bo szanuję to, że ktoś może mieć inne plany czy chcieć wydać mniej lub więcej. Ale niestety, to w dwie strony nie działa ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

06.09.2014 

musiałam jakoś to wtrącić

" tak mi miło się zrobiło....
Dorosła osoba, uważająca się za człowieka na poziomie. W tym roku nie zamierzam szaleć, dostanie od nas czekoladki i gwiazdę betlejemską...

].