Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 19:12   #4261
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

U mnie prezenty są raczej symboliczne kapcie, kosmetyki, słodycze itp. Zbankrutowalibyśmy przy drogich prezentach dla każdego z osobna.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 19:18   #4262
gaaabcia26
Zadomowienie

Dokładnie, lepiej drobiazg, ale żeby był dany z uśmiechem i sercem, wtedy bardziej cieszy
gaaabcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:06   #4263
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
O dżizas, jak sobie pomyślę o tych prezentach to mnie skręca Wigilia z mężem, dzieciami, rodzicami i babcią= 6 prezentów. Pierwszy dzień świąt u teściów z dziadkami i rodzeństwem TŻa=6 prezentów. Żyć nie umierać
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
U mnie prezenty są raczej symboliczne kapcie, kosmetyki, słodycze itp. Zbankrutowalibyśmy przy drogich prezentach dla każdego z osobna.
Cytat:
Napisane przez gaaabcia26 Pokaż wiadomość
Dokładnie, lepiej drobiazg, ale żeby był dany z uśmiechem i sercem, wtedy bardziej cieszy
Zgadzam się, lepiej nawet niespodziewanie jakieś dobre jedzonko z nowego przepisu zrobić i chyba bardziej liczą się drobne rzeczy z zaskoczenia niż wielkie prezenty. U mnie w domu nie było wielkiej manii prezentów i w pierwszym roku z mężem potwornie się męczyłam wymyślając je, na szczęście oboje doszliśmy do wniosku, że to bezsensu: to całe bieganie po sklepach, wymyślanie na siłę - pewnie niektórzy to lubią, ale ja nie.
Została jeszcze rodzina męża - 5 osób, ale może uda mi się namówić go, aby przekonał rodzeństwo do losowania komu się da prezent, ciężko tak co roku dla każdego coś wymyślać.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:33   #4264
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja tylko daje z dzieci malemu i siostrzencowi ewentualnie dołoże się do prezentu dla tzta siostrzenicy i siostrzenca i dam tżtowi prezent ewentualnie jakiś drobiazg ojczymowi i mamie
Dla mamy myślałam kupić kominek i kilka wosków YC a ojczymowi czarne mydlo Agafii, bardzo mu pasowało i przy okazji sobie bym coś na skarbach syberii zamówiła z rosyjskich kosmetyków

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 22:41   #4265
gaaabcia26
Zadomowienie

o z tym niespodziewanym jedzonkiem to bardzo dobry pomysł! a mam świetny przepis na ciasto z żurawiną to może zaskoczę :P
Stary 2014-11-18, 22:45   #4266
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

U mnie zawsze na każde swięta i nawet bez okazji slodyczne, ciasta sałatki są robionę wiec taka niespodzianka raczej by nie przeszła

Z moim A
Stary 2014-11-18, 22:50   #4267
gaaabcia26
Zadomowienie

ja to słodyczy nie ruszam :P
ale fajne są rzeczy zrobione przez nas samych bo wtedy wkładamy czas i serce
Stary 2014-11-18, 23:03   #4268
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

Ja bede z mama przygotowywac wszystko

Z moim A
Stary 2014-11-18, 23:24   #4269
gaaabcia26
Zadomowienie

z mamą, wiadomo, najlepiej!
Stary 2014-11-18, 23:29   #4270
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

Pol roku nie widzialam, bo za granica siedza :p

Zakupy za to sama beds musiala zrobic. Padnie pewnie na Tesco i biedre

Z moim A
Stary 2014-11-18, 23:51   #4271
gaaabcia26
Zadomowienie

generalnie co do Biedronki bo ostatnio słyszałam jakoś dużo negatywnych opinii. Uważam, że mają genialne owoce i warzywa i na żadnym "ryneczku" takich nie dostanę. No moze ziemniaki i jablka są lepsze, ale poza tym super. i piersi z kurczaka mają genialne! musiałam jakoś to wtrącić
Stary 2014-11-19, 09:51   #4272
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
o z tym niespodziewanym jedzonkiem to bardzo dobry pomysł! a mam świetny przepis na ciasto z żurawiną to może zaskoczę :P
Cytat:
ja to słodyczy nie ruszam :P
ale fajne są rzeczy zrobione przez nas samych bo wtedy wkładamy czas i serce
Zgadzam się
Wszyscy myślą, że lubię gotować, a ja po prostu lubię dobrze i zdrowo zjeść. W restauracji to zawsze kosztuje więcej niż w domu, nie do końca wiadomo jakie składniki. Lubię kupować Claudię, bo tam znajdę zawsze wiele fajnych przepisów, niekoniecznie sztampowych.
Kiedyś mi mąż po jakiejś jedzeniowej niespodziance powiedział: "Myślałem, że się zaskakuje tylko przed ślubem, a tu 2 lata po nadal jestem zaskakiwany" - dla mnie najlepsze słowa
Jak jedziemy do teściów to też staram się zawieźć coś ciekawego.

W ogóle kiedyś słyszałam jakąś opinię, że można od czasu do czasu zjeść pozornie niezdrowe rzeczy typu frytki pod warunkiem, że będą zrobione w domu z podstawowych składników, nie półproduktów. Wtedy i będą zdrowsze i nie zrobi się ich tak często jakby się poszło do McDonaldsa. I tego się trzymam od kiedy mieszkamy razem staramy się mniej jeść na mieście nawet zwykłego kebaba, a więcej robię. W gruncie rzeczy chyba nawet przy droższych półproduktach myślę, że w ogólnym rozrachunku włączając zdrowie się oszczędza.

Stary 2014-11-19, 09:55   #4273
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja nie kupuje i nie jem na miescie. Wole sama cos ugotowac

Z moim A
Stary 2014-11-19, 09:57   #4274
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Zgadzam się, lepiej nawet niespodziewanie jakieś dobre jedzonko z nowego przepisu zrobić i chyba bardziej liczą się drobne rzeczy z zaskoczenia niż wielkie prezenty. U mnie w domu nie było wielkiej manii prezentów i w pierwszym roku z mężem potwornie się męczyłam wymyślając je, na szczęście oboje doszliśmy do wniosku, że to bezsensu: to całe bieganie po sklepach, wymyślanie na siłę - pewnie niektórzy to lubią, ale ja nie.
Została jeszcze rodzina męża - 5 osób, ale może uda mi się namówić go, aby przekonał rodzeństwo do losowania komu się da prezent, ciężko tak co roku dla każdego coś wymyślać.
Ja właśnie parę lat temu powiedziałam mężowi, żeby zadzwonił do swoich rodziców i zaproponował im żebyśmy nie kupowali sobie drogich prezentów tylko jakieś drobiazgi i oni się zgodzili. Kupiliśmy im, pamiętam, jakieś niedrogie drobnostki, a sami dostaliśmy drogie prezenty
A losowanie to świetna sprawa, muszę ten pomysł przeforsować...
Każdy dostaje 1 prezent i nikt nie zostaje po świętach bankrutem
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 10:42   #4275
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja właśnie parę lat temu powiedziałam mężowi, żeby zadzwonił do swoich rodziców i zaproponował im żebyśmy nie kupowali sobie drogich prezentów tylko jakieś drobiazgi i oni się zgodzili. Kupiliśmy im, pamiętam, jakieś niedrogie drobnostki, a sami dostaliśmy drogie prezenty
A losowanie to świetna sprawa, muszę ten pomysł przeforsować...
Każdy dostaje 1 prezent i nikt nie zostaje po świętach bankrutem
Mam nadzieję, że mojemu mężowi też się uda załatwić to losowanie. Mnie to wymyślanie prezentów bardzo stresuje, nie mam aż takiego kontaktu z nimi, żeby spokojnie wiedzieć co im kupić. Ja jako kosmetykoholiczka cieszyłabym się z jakiegokolwiek kosmetyku nawet zwykłej szminki czy lakieru do paznokci czy balsamu, ale zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy są tacy jak ja.

Stary 2014-11-19, 11:27   #4276
GrumpyCat
Wredny kotecek

U nas od kilku lat kupuje się prezenty tylko dzieciakom i to jest najlepsze rozwiązanie wg mnie. Jeśli chodzi o moich rodziców i rodzeństwo to są to bardzo symboliczne rzeczy - często robione samodzielnie, albo słodycze czy jakiś drobiazg. Z mężem wcale sobie prezentów nie robimy :P Jak coś potrzebujemy to kupujemy na bieżąco, a pierdół kupionych "na siłę bo trzeba" nie potrzebujemy.

W tym roku wigilię mamy spędzać u Tż i jego brat z żoną już zapowiedzieli że chcą się zrzucić na prezent dla rodziców i kupić coś od nas razem. Mnie się ten pomysł nie podoba, wolę pozostać przy drobiazgach jak w poprzednich latach. Nie mam też zamiaru myśleć nad prezentami dla szwagra i jego żony (nie przepadamy za sobą). Mam nadzieję, że zrozumieją (chociaż nie zdziwię się jeśli nie), bo nie planowaliśmy prezentów dla tylu osób a też nie chcę czuć się skrępowana, kiedy oni coś nakupują a od nas dostaną drobiazgi i niezadowolenie od razu będzie widać po minie.
3 lata temu w herbaciarni kupiłam jego żonie ładnie zapakowaną herbatkę, to przy mnie powiedział "ale śmierdzi bożeeee " tak mi miło się zrobiło....

To się wygadałam, ale święta z nimi to będzie dla mnie męczarnia :/
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:05   #4277
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
U nas od kilku lat kupuje się prezenty tylko dzieciakom i to jest najlepsze rozwiązanie wg mnie. Jeśli chodzi o moich rodziców i rodzeństwo to są to bardzo symboliczne rzeczy - często robione samodzielnie, albo słodycze czy jakiś drobiazg. Z mężem wcale sobie prezentów nie robimy :P Jak coś potrzebujemy to kupujemy na bieżąco, a pierdół kupionych "na siłę bo trzeba" nie potrzebujemy.

W tym roku wigilię mamy spędzać u Tż i jego brat z żoną już zapowiedzieli że chcą się zrzucić na prezent dla rodziców i kupić coś od nas razem. Mnie się ten pomysł nie podoba, wolę pozostać przy drobiazgach jak w poprzednich latach. Nie mam też zamiaru myśleć nad prezentami dla szwagra i jego żony (nie przepadamy za sobą). Mam nadzieję, że zrozumieją (chociaż nie zdziwię się jeśli nie), bo nie planowaliśmy prezentów dla tylu osób a też nie chcę czuć się skrępowana, kiedy oni coś nakupują a od nas dostaną drobiazgi i niezadowolenie od razu będzie widać po minie.
3 lata temu w herbaciarni kupiłam jego żonie ładnie zapakowaną herbatkę, to przy mnie powiedział "ale śmierdzi bożeeee " tak mi miło się zrobiło....

To się wygadałam, ale święta z nimi to będzie dla mnie męczarnia :/
To współczuję, niestety im jestem starsza tym bardziej dochodzę do wniosku, że większość ludzi nie wie co to takt. Mnie wychowano w zasadach: "kulturalny człowiek mówi jak mu się coś podoba i milczy jak nie", "jeśli już koniecznie musisz się wypowiedzieć możesz powiedzieć, że coś Tobie nie smakuje, ale nie możesz mówić to jest ble, niedobre, bo to wszystko kwestia gustu" - niestety większość ludzi nie zna kompletnie tych zasad. Między innymi rodzina męża, ja bym im szybko wytłumaczyła jakie są zasady, ale mąż ma taką naturę/tak został wychowany, że kłótnia jest zła i mnie ogranicza, ale kiedyś to chyba aż wybuchnę. Ja uważam, że czasami do wymiany zdań musi dojść, żeby ustalić zasady i oczyścić atmosferę.

Stary 2014-11-19, 12:10   #4278
GrumpyCat
Wredny kotecek

Mhmm.. gdyby o kogoś innego chodziło pewnie inaczej bym do tego podeszła. Ja kiedy mam kogoś obdarować, to bardzo się staram żeby ta osoba była zadowolona, nie kupuję nic na "odwal się" wkładam w to serce i kupuję z wyprzedzeniem tylko dobrze przemyślane rzeczy :P Nie spodziewałam się, że spędzę z nimi wigilię, w zeszłym roku spędziliśmy ją u mnie, więc teraz wypadło u teściów. A kiedy jego brat się dowiedział, to oznajmili że fajnie będzie jak i oni się pojawią (on jest 15 lat starszy od Tż, już dawno święta obchodził tylko z żoną więc się nie spodziewałam) za dużo nie mam do gadania, nie będę się dąsać bo to nie na miejscu, ale za cholerę nie wymyślę im prezentów, bo co można kupić komuś kogo się nie cierpi...
Stary 2014-11-19, 12:26   #4279
rybkaa90
Zakorzenienie

Moja teściowa jest takim typem wrednej jędzy Sama daje rzeczy z gratisów otrzymanych podczas jakiś zakupów, targów itp. A nam, ludziom na dorobku potrafi zarzucić, że jej prezent jest nie taki o jakim marzyła... Masakra jakaś. W zeszłym roku dostała od nas super zestaw markowych kosmetyków, drogich i eleganckich. Stwierdziła, że ma się czym myć i rzuciła prezent w kont. Dorosła osoba, uważająca się za człowieka na poziomie. W tym roku nie zamierzam szaleć, dostanie od nas czekoladki i gwiazdę betlejemską... Co roku nie omieszka również zaznaczyć jak ona to się nie napracowała i ile nie wydała na wigilię. Dodam, że jej wigilia jest głównie dwu daniowa plus kupne ciasto. Do biednych osób nie należy, skąpi na wszystko. Na samą myśl, że mamy tam pójść i szczerzyć się jak głupi do sera to mnie skręca.
Nie trafisz z prezentami, ja lubię niespodzianki i cieszę się z każdego drobiazgu. Liczy się pamięć, gest a nie kwota!

06.09.2014
Stary 2014-11-19, 12:28   #4280
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Mało fajnie, będziesz musiała się niestety przemęczyć, naprawdę współczuję - to było do GrumpyCat

Ale widzę, że rybkaa90 masz też przechlapane, a ja narzekałam na moją teściową

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2014-11-19 o 12:45
Stary 2014-11-19, 12:31   #4281
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja jak nie trafie z zapachami woskow to kupie mamie odpowiednik perfum ukochanych euphoria a dla ojczyma tez ladny zestaw perfum i bedzie po problemie

Z moim A
Stary 2014-11-19, 12:35   #4282
rybkaa90
Zakorzenienie

Przemęczę się, bo kocham mojego męża. Boję się, że kiedyś nie wytrzymam i wybuchnę. Teraz mi się przypomniało, kupiłam, dwa lata temu herbatę grudniową na święta - bardzo aromatyczna, cynamon, kminek, goździki, anyż itp. moja kochana teściowa również stwierdziła,l że strasznie śmierdzi.

06.09.2014
Stary 2014-11-19, 12:38   #4283
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

No ja jak bym gustu nie znala zapachowego i smakowego to bym ani herbaty ani perfum nie kupila

Z moim A
Stary 2014-11-19, 12:49   #4284
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
No ja jak bym gustu nie znala zapachowego i smakowego to bym ani herbaty ani perfum nie kupila
Ale nawet jak się komuś nie podoba to nie powód do takich komentarzy ze strony obdarowanego. Perfumy to może jeszcze, ale przy herbacie można założyć, że jest bardziej uniwersalna.

Stary 2014-11-19, 12:54   #4285
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Jego żonie akurat zapach się podobał:P Poszła mu pokazać i wtedy on tak skwitował:P To nie było nic kontrowersyjnego raczej :P Wiśnie w rumie :P Ale może i masz rację, trafić ciężko, w sumie to mogłam jej niczego nie kupować Nawet bym wolała
Stary 2014-11-19, 14:17   #4286
201801191006
Konto usunięte

prezenty, prezenty
ja póki co kupiłam dla tżta pasek z Ochnika, upolowałam fajną promocję na all, bo z oficjalnego sklepu i zamiast 199zł zapłaciłam 80
dla teściów kupię zestaw dwóch filiżanek (mam już upatrzone w DUKA) i do tego jakieś fajne herbaty.

u mnie w domu nie ma tradycji prezentowej, jak już to jakieś drobnostki więc tego nawet nie liczę jako duże wydatki.

mam jeszcze chrześnice, też by wypadało coś kupić, ale zupełnie nie wiem co jest fajne dla dwuletniego dziecka
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:24   #4287
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
prezenty, prezenty
ja póki co kupiłam dla tżta pasek z Ochnika, upolowałam fajną promocję na all, bo z oficjalnego sklepu i zamiast 199zł zapłaciłam 80
dla teściów kupię zestaw dwóch filiżanek (mam już upatrzone w DUKA) i do tego jakieś fajne herbaty.

u mnie w domu nie ma tradycji prezentowej, jak już to jakieś drobnostki więc tego nawet nie liczę jako duże wydatki.

mam jeszcze chrześnice, też by wypadało coś kupić, ale zupełnie nie wiem co jest fajne dla dwuletniego dziecka
Interaktywna zabawka fisher price

Fajna promocja

Z moim A
Stary 2014-11-19, 14:54   #4288
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Nienawidzę tematyki prezentowej. U nas koniec roku [październik/listopad/grudzień] wiąże się ze wszystkimi imieninami i urodzinami w najbliższej rodzinie TŻta. W zeszłym roku teściowa zapowiedziała, żebyśmy dali jej po 50zł, to sama sobie coś kupi, więc w tym kupiliśmy prezent maksymalnie wcześniej, żeby uniknąć takiej sytuacji. Nie udało się to niestety w przypadku prezentu dla TŻta brata - tu dostaliśmy od teściowej telefon, że prezent już sobie wybrał, że dziewczyna mu już zamówiła i mamy dorzucić swoją część [spoko, ja kupiłam mężowi radio za 200zł i nie oczekiwałam, że ktoś mi za to odda, nie mówiąc o tym, że my szwagrowi musieliśmy się szarpnąć z dość dużymi pieniędzmi, a mój Mar dostał od niego ptasie mleczko z Biedronki - czego oczywiście nie oceniam, bo każdy daje tyle, na ile go stać, ale w takim razie wstydziliby się trzy tygodnie później wyskakiwać z pomysłem 'prezent już jest, oddawać kasę', szczególnie biorąc pod uwagę, że za chwilę rodzę i mamy ważniejsze wydatki ].

Na szczęście na święta nie ma tu już jakiejś tradycji prezentowej - jedynie zawsze dajemy coś symbolicznie, bo to rocznica ślubu teściów i teściowej imieniny. Chyba bym oszalała, jakbyśmy jeszcze po takim maratonie prezentowym na koniec roku mieli jeszcze wyskakiwać z czymś na święta.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:58   #4289
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Nienawidzę tematyki prezentowej. U nas koniec roku [październik/listopad/grudzień] wiąże się ze wszystkimi imieninami i urodzinami w najbliższej rodzinie TŻta. W zeszłym roku teściowa zapowiedziała, żebyśmy dali jej po 50zł, to sama sobie coś kupi, więc w tym kupiliśmy prezent maksymalnie wcześniej, żeby uniknąć takiej sytuacji. Nie udało się to niestety w przypadku prezentu dla TŻta brata - tu dostaliśmy od teściowej telefon, że prezent już sobie wybrał, że dziewczyna mu już zamówiła i mamy dorzucić swoją część [spoko, ja kupiłam mężowi radio za 200zł i nie oczekiwałam, że ktoś mi za to odda, nie mówiąc o tym, że my szwagrowi musieliśmy się szarpnąć z dość dużymi pieniędzmi, a mój Mar dostał od niego ptasie mleczko z Biedronki - czego oczywiście nie oceniam, bo każdy daje tyle, na ile go stać, ale w takim razie wstydziliby się trzy tygodnie później wyskakiwać z pomysłem 'prezent już jest, oddawać kasę', szczególnie biorąc pod uwagę, że za chwilę rodzę i mamy ważniejsze wydatki ].

Na szczęście na święta nie ma tu już jakiejś tradycji prezentowej - jedynie zawsze dajemy coś symbolicznie, bo to rocznica ślubu teściów i teściowej imieniny. Chyba bym oszalała, jakbyśmy jeszcze po takim maratonie prezentowym na koniec roku mieli jeszcze wyskakiwać z czymś na święta.
Powinni zadzwonic z zapytaniem czy chcecie sie skladac na prezenty a nie oswiadczac ze prezent juz jest kupiony i zebyscie sie dorzucili.

Na 25lecie slubu dziadkow to chyba wujek dal pomysl zeby z reszta wujkow i ciotek czyt. rodzenstwa sie zlozyc na jakis wiekszy wspolny prezent i to bylo dobre i wszyscy dumali co kupic i w jakim przedziale cenowym Dopiero na konkretny prezent sie zdecydowali razem.

Z moim A
Stary 2014-11-19, 15:02   #4290
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Powinni zadzwonic z zapytaniem czy chcecie sie skladac na prezenty a nie oswiadczac ze prezent juz jest kupiony i zebyscie sie dorzucili.
Ano właśnie. Ale kto by się konwenansami przejmował

Jak my wpadliśmy na pomysł prezentu urodzinowego dla teścia, dzwoniliśmy, pytaliśmy, debatowaliśmy - bez spiny i stawiania wymagań. Bo szanuję to, że ktoś może mieć inne plany czy chcieć wydać mniej lub więcej. Ale niestety, to w dwie strony nie działa

Cytat:
Na 25lecie slubu dziadkow to chyba wujek dal pomysl zeby z reszta wujkow i ciotek czyt. rodzenstwa sie zlozyc na jakis wiekszy wspolny prezent i to bylo dobre i wszyscy dumali co kupic i w jakim przedziale cenowym Dopiero na konkretny prezent sie zdecydowali razem.
Otóż właśnie - to jest dobry sposób. Razem można kupić coś fajnego, bardziej przydatnego - na co normalnie mogłoby nie być stać ani obdarowywanych ani obdarowujących. Tylko to powinno tak wyglądać, jak opisałaś - umawiają się, zgadują, wspólnie decydują. A nie że ktoś stawia wymóg, a reszta ma się dostosować...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości