Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 11:45   #601
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2

Oj Gosia Ty to się na męczysz
mam nadzieje ze nie długo wszystko będzie lepiej

może to skok ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 12:31   #602
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Oj Gosia Ty to się na męczysz
mam nadzieje ze nie długo wszystko będzie lepiej

może to skok ?
Ten skok trwa już dwa tygodnie z przerwami i końca nie widać :-P
Stary 2014-11-19, 14:09   #603
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ooo i mam takie pytanie Dostałam takie kombinezony, niestety nie ogarniam, które to zimówki a które są na jesień, wszystkie w środku są wyściełane polarem i właściwie nie są jakieś super grube... I jak ubrać dziecko do takiego kombinezonu? U mnie jest teraz w okolicach +6 C to już mam to zakładać? I na to koc czy klapę? Jestem zielona..
O jezusie pięć kombinezonów? Na co Ci tyle! Jak na teraz, to mozesz założyć takiego miśka na to co w domu i na to lekki kocyk, ja tak ubieram, bo u nas jest takie przejmujące zimno. A jak jeszcze się ochłodzi to grubszy koc, klapa. Albo rajstopki pod spodnie. Mój dziś miał rajstopy, spodnie sztruksowe, bodziaka krótkiego, bluzę i na to kombinezon misia, on taki cienki jest, bez ocieplenia, kocyk cienki i klapa, żeby osłonić od wiatru, ciepło go ubrałam, ale to było masze drugie wyjście i wiedzialam, że jest zimmmmno.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 14:28   #604
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Ooo i mam takie pytanie Dostałam takie kombinezony, niestety nie ogarniam, które to zimówki a które są na jesień, wszystkie w środku są wyściełane polarem i właściwie nie są jakieś super grube... I jak ubrać dziecko do takiego kombinezonu? U mnie jest teraz w okolicach +6 C to już mam to zakładać? I na to koc czy klapę? Jestem zielona..
Ja ubieram kombinezon na to co nosi w domu. U nas nie jest hiper cieplo wiec ubieram go bodziak dlugi rekaw kaftanik i spiochy lub krotki rekaw bluza spodenki dresik czasem polarkowy cienki pajac pod tym krotki rekaw body. Do wozkakocyk i klapa. Oczyqiacie czapa
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 14:41   #605
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
O jezusie pięć kombinezonów? Na co Ci tyle! Jak na teraz, to mozesz założyć takiego miśka na to co w domu i na to lekki kocyk, ja tak ubieram, bo u nas jest takie przejmujące zimno. A jak jeszcze się ochłodzi to grubszy koc, klapa. Albo rajstopki pod spodnie. Mój dziś miał rajstopy, spodnie sztruksowe, bodziaka krótkiego, bluzę i na to kombinezon misia, on taki cienki jest, bez ocieplenia, kocyk cienki i klapa, żeby osłonić od wiatru, ciepło go ubrałam, ale to było masze drugie wyjście i wiedzialam, że jest zimmmmno.
Tyle dostałam to mam Najwyżej będziemy codziennie w innym chodzić. dzięki za pomoc
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 15:06   #606
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Moje maleństwo dziś takie marudne
zasnąć nie może i się wscieka macha rękoma
krzyczy ech ...

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 15:17   #607
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Moje maleństwo dziś takie marudne
zasnąć nie może i się wscieka macha rękoma
krzyczy ech ...
Moja tak miala przed chwila... Wkoncu jej puscilam suszarke, ucichla i zasnela mi na rekach na 15 min.. Teraz jak nowonarodzona
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 15:27   #608
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Moja tak miala przed chwila... Wkoncu jej puscilam suszarke, ucichla i zasnela mi na rekach na 15 min.. Teraz jak nowonarodzona
Moja juz śpi

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 15:46   #609
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Moja juz śpi
Jak to zrobiłaś?
Stary 2014-11-19, 15:55   #610
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zrobiłaś?
położyłam ja na nogach i odpłynela

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 17:17   #611
gosia3103
Zakorzenienie

Słuchajcie od dwóch godzin znowu usypiam małą. Próbowałam wszystkiego, aż w końcu zrezygnowana wyciągnęłam koc, w który ją zawijałam jak była młodsza, potem przestałam bo uspokajała się dopiero jak wyciągnęła obie ręce. Rozłożyłam go, położyłam Adelkę, wzięłam jej rączkę żeby ją zawinąć a ona uśmiechnęła się tak szeroko, jakby naprawdę wiedziała że jej to pomoże... Zasnęła w dwie minuty! Nie wierzę...
Stary 2014-11-19, 17:21   #612
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Słuchajcie od dwóch godzin znowu usypiam małą. Próbowałam wszystkiego, aż w końcu zrezygnowana wyciągnęłam koc, w który ją zawijałam jak była młodsza, potem przestałam bo uspokajała się dopiero jak wyciągnęła obie ręce. Rozłożyłam go, położyłam Adelkę, wzięłam jej rączkę żeby ją zawinąć a ona uśmiechnęła się tak szeroko, jakby naprawdę wiedziała że jej to pomoże... Zasnęła w dwie minuty! Nie wierzę...
Dobrze, że chociaż to jest sprawdzona metoda
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:24   #613
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodko

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 17:34   #614
gosia3103
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48999217]Dobrze, że chociaż to jest sprawdzona metoda [/QUOTE]
Sprawdzimy, czy dobra metoda czy przypadek ;-) dżizas ale by było fajnie...
Stary 2014-11-19, 17:36   #615
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A my sie wkoncu doczekalismy kupki ale sie ciesze bo juz tak sie martwilam... Ale jabluszko jeszcze bedziemy dawac

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:39   #616
Gatita
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle to dziś pierwszy raz zobaczyłam u córki podkówkę, zanim się rozpłakała, jak ktoś inny ją wziął na ręce ;-)
u nas podkówki są prawie od samego początku, i w ogóle takie komiczne miny robi nieraz
Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
witam sie i ja troche pozno ale tydzieb temu dziadek prawie spalil sie w mieszkaniu ktore sie zapalilo. :-( masakra. 60% ciala spalone--II i III stopien
lelarze mowili ze stan jest ciezki ale stabilny a dzis dzwonia ze dziadek zmarl. Mowie wam nikomu nie zycze takiej tragedii. tak mi przykro dziadek nie widzial nawet Kacperka. Nie zdarzyl . nie widzialam sie z nim id kwietnia, od naszego wesela. Na ktorym mowil ze sie cieszy, ze jest przeszczesliwy ze bede miala meza i dziecko. A pptem babcia sie obrazila nie wiadomo o co i nie oddzywalismybsie do siebie przez caly czas. Dziadka po lrawie 7miesiacach zobaczylam na lozku, w spiaczce ppparzonego. Nigdy sobie nie qybacze ze sie nie odezwalam pierwsza on sie tak cieszyl z prawnuka jtorego nawet nie zobaczyl.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
strasznie przykre, trzymaj się dzielnie, i nie obwiniaj się, różnie to w życiu wychodzi...
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kasiuulad Mela zjadla jablko bo od dwoch dni nie ma u nas kupki i chcialam jej tym jablkiem pomoc

Z rozszerzaniem chcialam poczekac do konca listopada i zaczac od marchewki no ale wyszlo inaczej Nie wszystko jest tak jak w tabelach i wyznacznikach, czasem zycie rzadzi sie swoimi prawami szczegolnie jesli chodzi o dzieci

Co do tego, ze pierwsze wprowadza sie warzywa to ja akurat sie nie zgadzam bo dla mnie obojetnie co sie wprowadzi pierwsze dzieci i tak w wiekszosci preferuja slodki smak, chociazby dlatego ze mleko szczegolnie te z piersi tez jest slodkie

Takze bez spiny, dziecku krzywdy lyzeczka jablka nie zrobie

Cytat:
Kasiullad chetnie bym poznala te inne magiczne metody na zatwardzenie, tych polecanych probowalam
Czy z wszystkiego musi byc jakas sensacja Mam taki problem, dziewczyny doradzily mi jablko bo i tak niedlugo bedziemy rozszerzac diete wiec dalam malej bo myslalam ze jej pomoze... A jak problem nadal bedzie to mam zamiar dac jej nawet sliwke taka ze mnie zla matka ktora sie tak spieszy do wszystkiego a jej dziecko nie chce

Zuken, no nie! Dałaś jabłko?! Jak mogłaś?! Zaraz naślę na Ciebie pomoc społeczną albo coś
A tak serio, to kiedyś już przewinęła się taka dyskusja, że kiedyś dzieciaki biegały same po podwórku, bawiły się robiły co chciały i jakoś wyrosły na ludzi, więc chyba można trochę wyluzować
No i każda mama chce najlepiej i chyba każda czuje co dla JEJ dziecka jest najlepsze. Jedna zrobi coś wcześniej inna później, tak jak i dzieciaczki się rozwijają w swoim tempie każde
Ja się zastanawiam czy małemu nie dać marchewki obranej do łapy. Jak tak wpycha wszystko do buzi to sobie dziąsełka pomasuje i poliże chociaż

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wiem. Juz nie chodzi o mnie, że nie mogę jeść wszystkiego, tylko żeby mu się szybko oczyscila buzia...

Czy wasze dzieci tez krzyczą przez sen? Moje chyba odziedziczyło to po mężu.. I tak mnie budzą i straszą ;-)
Krzyczy i zawsze mam problem, brać go na ręcę i utulać, czy zaśnie sam... na razie jeszcze nie miałam serca go zostawić, ale jak biorę na ręce to wygląda jakby spał. Serio Noszę go i tulę, a ten się drze, a potem nagle budzi się, otwiera oczy i przestaje krzyczeć
Cytat:
Na kursie prowadząca wzięła mała i zanurkowala ja stałam trochę dalej i podała mi ją od razu na pierś żeby poczuła się bezpiecznie
Teraz sami to robimy a mała się cieszy
Juz się nie boi wody
W sobotę Zaliczylismy 2 godzinny basen
Mała była przeszczesliwa
Ale supera powiedz, jaka jest temperatura wody na takim basenie? Raczej cieplejsza co nie?
Cytat:
U nas w nocy cztery pobudki na cycka...kurde może to kryzys laktacyjny? Od drugiej pobudki spała ze mną w łóżku, bo nie mogła zasnąć a ja nie miałam siły z tym walczyć...
Gosia, u nas jest poprawa, mam nadzieje, że u Ciebie też będzie szybko u nas to wygląda na skok

Szczepiliśmy się dzisiaj i biedaczek się coś nie może uspokoić

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
A my sie wkoncu doczekalismy kupki ale sie ciesze bo juz tak sie martwilam... Ale jabluszko jeszcze bedziemy dawac

Gatita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:43   #617
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Super

a kupka mała czy dużą ?

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 17:46   #618
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Może jabłuszko potrzebowało czasu, żeby zadziałać ;-)
Cytat:
Napisane przez Gatita Pokaż wiadomość
u nas podkówki są prawie od samego początku, i w ogóle takie komiczne miny robi nieraz

strasznie przykre, trzymaj się dzielnie, i nie obwiniaj się, różnie to w życiu wychodzi...

Zuken, no nie! Dałaś jabłko?! Jak mogłaś?! Zaraz naślę na Ciebie pomoc społeczną albo coś
A tak serio, to kiedyś już przewinęła się taka dyskusja, że kiedyś dzieciaki biegały same po podwórku, bawiły się robiły co chciały i jakoś wyrosły na ludzi, więc chyba można trochę wyluzować
No i każda mama chce najlepiej i chyba każda czuje co dla JEJ dziecka jest najlepsze. Jedna zrobi coś wcześniej inna później, tak jak i dzieciaczki się rozwijają w swoim tempie każde
Ja się zastanawiam czy małemu nie dać marchewki obranej do łapy. Jak tak wpycha wszystko do buzi to sobie dziąsełka pomasuje i poliże chociaż

Krzyczy i zawsze mam problem, brać go na ręcę i utulać, czy zaśnie sam... na razie jeszcze nie miałam serca go zostawić, ale jak biorę na ręce to wygląda jakby spał. Serio Noszę go i tulę, a ten się drze, a potem nagle budzi się, otwiera oczy i przestaje krzyczeć

Ale supera powiedz, jaka jest temperatura wody na takim basenie? Raczej cieplejsza co nie?

Gosia, u nas jest poprawa, mam nadzieje, że u Ciebie też będzie szybko u nas to wygląda na skok

Szczepiliśmy się dzisiaj i biedaczek się coś nie może uspokoić

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

U nas dokładnie to samo z tym krzykiem. Czasem udaje się ją uspokoić klepiąc po pupce i idzie wtedy jeszcze spać. Ale jak trzeba budzić to ciężko to idzie, jakby w jakimś amoku była.

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Niby dzieci jedzą co trzy godziny a potem od czwartego miesiąca mogą i co cztery. No ale jak to się ma do pięciu posiłków dziennie? Chodzi mi tak docelowo. No bo wiadomo że jak dziecko będzie starsze to nie będzie jadło kolacji po kąpieli, tzn łatwiej by było kolacja, mycie ząbków i spać. No ale przy 5 posiłkach co trzy godziny jak będzie śniadanie i 8 to kolacja o 20. A co cztery? Gdzie zmieścić piąty posiłek? O 22? :-P czy np podwieczorek jest na tyle nieistotny że ma być powiedzmy w połowie między obiadem a kolacją, albo z drugim śniadaniem tak?
Może przekombinowuję ale w sumie to całe to żywienie teraz ma kształtować dobre nawyki na przyszłość...
A poza tym uspokajając małą jadłam jabłko i jak podawałam jej smoczek, to trafiła w mój palec i wyglądała na bardzo zadowoloną ;-)
Stary 2014-11-19, 17:47   #619
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

kupka duza i tak jak wczesniej na poczatku jakby korek a pozniej juz ok moze to jablko troche nam pomoze i kupki beda czesciej i rzadsze
Poki co wiem ze samej marchewki nie podam ewentualnie na zmiane z jablkiem albo wymieszane

zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:51   #620
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

32 stopnie u nas

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-11-19 o 17:55
Stary 2014-11-19, 17:58   #621
Gatita
Raczkowanie

Cytat:
kupka duza i tak jak wczesniej na poczatku jakby korek a pozniej juz ok moze to jablko troche nam pomoze i kupki beda czesciej i rzadsze
Poki co wiem ze samej marchewki nie podam ewentualnie na zmiane z jablkiem albo wymieszane

a czemu marchewki nie? ze wzgledu na kupki?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
32 stopnie u nas
super nasz mały się lubi kąpać w 39, ale mam nadzieję, że jakoś to przeżyje
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:59   #622
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Natknęłam się w internecie na idealne określenie na korek. Ktoś to określił jako konsystencję pasty do zębów.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 18:15   #623
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja akurat mogę mieć inne zdanie na "mamusine tematy", ale uważam, że każdy postępuje jak uważa. Kto jak kto ale matka raczej chce dobrze dla swojego dziecka I irytuje mnie jak ktoś zwraca mi uwagę na wszystko, ostatnio np. na to, że daję małemu pieluszkę do policzka jak zasypia, bo po co, bo dlaczego, bo przyzwyczaisz... no kurcze to moje dziecko.
Niedługo stuknie Meli ten 4 miesiąc, a jak ma jej ta łyżka jabłka pomóc to ok. Niech zuken robi jak uważa.
moja tez zasypia z pieluszka
Cytat:
Zuken, a właściwie to jakie to jabłko dałaś? Surowe, gotowane? Tak z ciekawości na przyszłość, bo jeszcze nie czytałam tego wszystkiego ;-)
Adelka ostatnie trzy dni usypiała pięknie w łóżeczku więc dziś musiała dać czadu co by mi się w dupie nie poprzewracało. Po kąpieli usnęła przy cycku, wstała po ok 10 minutach więc nawet tego nie liczę. W łóżeczku ryk, u mnie ryk, na rękach ryk. W końcu ok 21 zaczęła usypiać to przyszedł mąż i trzasnął drzwiami...szlag, po spaniu. To mówię poleż z nią, zrobię sobie kolację. Wracam, a oni się bawią w samoloty, super. Zaczęłam ją znowu kłaść spać ale już wpadła w taką histerię że musiałam ją zapakować do chusty, ale to też wiele nie dało. Wreszcie usnęła z 10 minut temu po prawie 5 (!) godzinach od ostatniego snu. Najdłuższa przerwa jaka nam się zdarza to 3 godz i już wtedy jest baaardzo źle.
Więc jem teraz lekko przyschnięte kanapki i popijam je zimną herbatą bo boję się w ogóle ruszyć żeby jej znowu nie obudzić ;-) a najlepsze że koło 12 wstanie na cycka ehh
daje ci Adelka popalić nie ma co

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Matko Gosiu Wy to macie dopiero przeboje ze spaniem. Jak ja doceniam, że mam takiego aniołka, kładę do łóżka a jak sobie czasami trochę pojeczy jaki to jest nieszczęśliwy to zasypia ze zgryzoty Nawet nam się udaje z drzemkami w dzień, w końcu widzę kiedy marudzi bo jest zmęczony... "metoda h4linki", że sobie pozwolę ją tak nazwać działa z pewnymi modyfikacjami.

Mój Tż notorycznie młodego budzi z drzemek w ciągu dnia w weekendy. Mówię mu, że ze słoniem w kuchni byłoby ciszej
u nas to samo zawsze po weekendzie mala robi sobie 3 godz drzemke smieje się ze musi odespać jak tata w pracy
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 18:16   #624
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu marchewki nie? ze wzgledu na kupki?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

super nasz mały się lubi kąpać w 39, ale mam nadzieję, że jakoś to przeżyje

Olivia tez się Kapie w cieplutkiej wodzie na basenie nie było problemu zresztą woda może nie jest najcieplejsza ale w pomieszczeniu jest bardzo cieplo wiec było ok

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 18:17   #625
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Natknęłam się w internecie na idealne określenie na korek. Ktoś to określił jako konsystencję pasty do zębów.
no, wyciska z dupki jak z tubki
Stary 2014-11-19, 18:17   #626
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Moja juz śpi
toś się namęczyła...
Cytat:
Sprawdzimy, czy dobra metoda czy przypadek ;-) dżizas ale by było fajnie...
raczej metoda...dzieci lubią nie walic się rękami po głowie...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 18:21   #627
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Gosia, no u nas jest teraz 5 posiłków co ok 4h. Z czego pierwszy ok 5.00, potem ok 9.00, 13.00, 17.00 i 21.00 albo jakies tam przesuniecia
Stary 2014-11-19, 18:24   #628
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
toś się namęczyła...

W sensie, czy to nadal skuteczna metoda, kiedyś nam pomagało, potem przestało, nie przyszło mi wcześniej do głowy żeby znowu próbować

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Gosia, no u nas jest teraz 5 posiłków co ok 4h. Z czego pierwszy ok 5.00, potem ok 9.00, 13.00, 17.00 i 21.00 albo jakies tam przesuniecia
Widzisz, liczę na to że kiedyś dziecko przestanie wstawać w nocy, no i nie powinno się też jeść przed samym spaniem... ;-)
Jak u mnie jest o 5 pobudka to liczę to jeszcze do nocy, dzień liczę od 7-8 rano ;-)
Stary 2014-11-19, 18:30   #629
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
toś się namęczyła...

Na moja to dzialalo bardzo dlugo... Tylko tak zasypiala, ale z dnia na dzien przestalo jej pasowac :P

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
W sensie, czy to nadal skuteczna metoda, kiedyś nam pomagało, potem przestało, nie przyszło mi wcześniej do głowy żeby znowu próbować

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Widzisz, liczę na to że kiedyś dziecko przestanie wstawać w nocy, no i nie powinno się też jeść przed samym spaniem... ;-)
Jak u mnie jest o 5 pobudka to liczę to jeszcze do nocy, dzień liczę od 7-8 rano ;-)
Aaa... Chyba, że tak No to faktycznie nie da rady Tzn ostatni posilek ok 20.00, 21.00 potem umyc zeby itd to mysle ze jeszcze jest OK. Ale rano jakbysmy liczyły np 8.00, to i tak wychodza 4 posilki
Stary 2014-11-19, 18:31   #630
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Może jabłuszko potrzebowało czasu, żeby zadziałać ;-)

U nas dokładnie to samo z tym krzykiem. Czasem udaje się ją uspokoić klepiąc po pupce i idzie wtedy jeszcze spać. Ale jak trzeba budzić to ciężko to idzie, jakby w jakimś amoku była.

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Niby dzieci jedzą co trzy godziny a potem od czwartego miesiąca mogą i co cztery. No ale jak to się ma do pięciu posiłków dziennie? Chodzi mi tak docelowo. No bo wiadomo że jak dziecko będzie starsze to nie będzie jadło kolacji po kąpieli, tzn łatwiej by było kolacja, mycie ząbków i spać. No ale przy 5 posiłkach co trzy godziny jak będzie śniadanie i 8 to kolacja o 20. A co cztery? Gdzie zmieścić piąty posiłek? O 22? :-P czy np podwieczorek jest na tyle nieistotny że ma być powiedzmy w połowie między obiadem a kolacją, albo z drugim śniadaniem tak?
Może przekombinowuję ale w sumie to całe to żywienie teraz ma kształtować dobre nawyki na przyszłość...
A poza tym uspokajając małą jadłam jabłko i jak podawałam jej smoczek, to trafiła w mój palec i wyglądała na bardzo zadowoloną ;-)

u mnie jest jeszcze inaczej, bo ja sie z kolei zastanawiam, czy jak mały sie nie upomina w dzień np 3 godziny to czekać aż sie upomnie czy mu dać???Bo wczoraj, go nakarmiłam potem spał i wyszło ze ok 5 gdz nie jadł i dopiero potem trochę marudził ...Zawsze się upominał i wczoraj się zapomniałąm bo był taki grzeczny ...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości