Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 19:39   #3091
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

A simonee miała miec dzisiaj usg..
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:42   #3092
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ja mierze 121 cm

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:43   #3093
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
No wlasnie o to mi tez chodzi Kinga, a w icandy to jak widzialam takie pokrzywione wieksze dzieci

Zara ja sie zmierze
Mi tez wlasnie bardzo zalezalo na tym zeby wozek sie na plasko rozkladal. A niestety wiekszosc tych nowych wózków ma kubelkowe siedziska.

Mowili cos o tym białku? Jak byłam w szpitalu to lezala jedna hinduska i ona wlasnie miała białko w moczu. Ale to pewnie zalezy ile tego białka tam jest.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:49   #3094
dusiolka
Zakorzenienie

Brawurka ja tez mam śladowe ilosci białka w moczu..ostatnio sie pojawiły
Stary 2014-11-19, 19:53   #3095
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Ja mierze 121 cm
To mam największy :P aczkolwiek tak jak pisalam...stanął w miejscu hehe.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:53   #3096
biedro87
Zadomowienie

ja przed poprzednia wizyta miałam niewielka ilość bialka w moczu. Miałam mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i dużo leżeć na lewym boku. Po tygodniu powtorzylam badanie moczu i bialka juz nie bylo 😃 jutro robie kolejne badanie moczu.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:54   #3097
Brawurka_29
Zakorzenienie

Elvira w piatek mam im micz przynieść i zobaczyny znowu.

Dusiolka właśnie tak mam napisane :śladowe

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-11-19, 20:16   #3098
simonee
Zakorzenienie

juz jestem po usg.
Pojechaliśmy na zwyczajne usg sprawdzić wymiary córci... Pani wszystko nam pokazywała tłumaczyła, mierzyła malutka.
Mała waży ok 2260g praktycznie wszystko jest ok, przepływy w mózgu, narządach, sprawdziła jeszcze raz kostkę nosowa, co do główki to jest okrągła (bedzie miec bardziej okragla buzie)i to coś normalnego bo na to ma też wpływ ułożenie główką w dół.
Na sam koniec sprawdziła serduszko (okazuje sie ze jest Dr n. med. echokardiografii i kardiologii prenatalnej) i doszukała się w sercu "umiarkowanej niedomykalnosci TV" (zastawki serca) powiedziała ze to nie jest wada ale trzeba zrobić za ok 2 tyg echo serduszka tak kontrolnie

jakoś tak płakać mi się chce niby ok a jednak nie na 100%. Gdybyśmy nie pojechali to byśmy nawet o tym nie wiedzieli Mam zamiar pokazać to usg mojemu prowadzącemu. Nigdy więcej nie pójdę na usg do tego gina co robił mi usg!

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:27
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:21   #3099
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion koniecznie musisz zdradzić sposob na wydawanie 900zl/mies na jedzenie mowię serio
My na paliwo wydajemy np ponad 1tys/mies wiec przy naszych kosztach życia ze tak powiem dla mnie to nie do ogarnięcia, dodam ze mieszkamy póki co na totalnym zadupiu ;d ..
może ja jestem rozrzutna ale też mnie dziwi jak ktoś daje radę 900zł na mc wyżyć

Fashion nie jestem złośliwa broń boże nie zrozum mnie źle naprawdę wielki szacunek dla ciebie że tak umiesz gospodarować bo ja ni choler.y
tzn my na naszą trójeczkę wydajemy 1000zł na jedzenie plus chemię plus leki. czasem jest to 1100. bez obiadów. na początku miesiąca robię zakupy większe na cały miesiąc - leki witaminki woda kawa takie tam pierdo.ły. idzie ok 400zł. zostaje 600 i to dzielę na 4 tygodnie to mam po 150zł na tydzień. nie nażeramy się słodyczami, nie kupujemy napojów dużo, małemu też nie szalejemy raczej no starcza te 150 na tydzień ale ale uwaga - bez obiadów. bo na obiady to dzielę się z mamą. więc te 1000zł to tylko śniadania kolacje przyjemności chemia i leki.
robię tabelkę wiem co i ile mi idzie i już nie wiem gdzie oszczędzać - no nie da się.
już założyłam że jak będziemy sami mieszkać to na chemię i jedzenie i leki muszę przeznaczyć 1500zł to tak na spokojnie.

nawet robiłam sobie wyliczenia ostatnio to naprawdę na soki poszło nam 90zł na słodycze tyle samo w miesiącu. to chyba nie dużo...
na chleb 80zł... reszta to wędliny, warzywa owoce... i nic ekstrawaganckiego. nie stołujemy się na mieście... jemy normalnie raczej wędlinka, sery, warzywa, owoce...

dlatego piszę tak moje rozliczenie bo może niektórzy mają jakąś inną metodę??? bo już próbowałam oszczędzać i się cholercia nie da...

jeśli chcecie o tym pisać napiszcie proszę ile wydajecie na jedzenie plus chemię

no i dodam że zakupy robię w biedronce i netto
a te na bieżąco w sklepiku u nas ale to wędlina owoce itd

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
A tak na poważnie. Dziewczyny wystraszyłam się przed chwilą. Byłam w kibelku, bo poczułam, że ze mnie coś wylatuje. Pomyslałam o porannych luteinach, bo tak zwykle popołudniu wypływaja resztki. Ściągam gatki, a tam takie dwie mini niteczki krwi na sluzie dość ciągnącym i w tym resztki luteiny. Od razu poszukałam notatnika z poprzedniej ciąży. Takie nitki i podbarwiony śluz pojawił sie u mnie na jakieś 10-12 dni przed porodem, ale to już śluz podbarwiony na różowo. Dziś to tylko dwie niteczki. Nie chce panikować, może to tylko jakieś naczynko pękło. Któraś tak już miała?
Mamusie, co rodziły, pamiętacie, czy przed porodem Wam się tak zadziało?

Sorki za te opisy, ale pisze, jak jest.
kochana hmmm ja miałam niteczki przed porodem jak mi czop odszedł wcześniej nie obserwuj i bedziesz widziała. jak coś to podjedź na ip może co

Cytat:
Napisane przez sis_draz Pokaż wiadomość
rozumiem, że nie można być 26-letnią przyszłą matką, która uparła się na to, że kupi łóżeczko "dwa w jednym" i po prostu szuka odpowiedzi na nurtujące ją pytania, bo od razu zostanie się posądzonym o to, że.. no właśnie, bawi się w szeptany marketing. pa!ra!no!ja!
miałam to samo pisać co Montanka nie witasz się z nami podczytujesz niby i nagle wpadasz i chcesz odpowiedzi na nurtujące pytania
dlatego nawet nie odp

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:23   #3100
TOMORROW
Zakorzenienie

Montanka-a może to ten żylak (bo chyba u Ciebie był?)

Brawurka_29-spox, 1 pomiar jeszcze nic nie znaczy, tylko monitoruj

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Wszystkie mialyscie sprawdzaną szyjkę teraz blisko 30 tyg lub tuż po??? Ja miałam ostatnio chyba w 24 albo 26 tyg i od tamtej pory nic. Następną wizytę mam 5.12 (jak większość z was z tego co widziałam ) i to będzie gdzieś 35/36 tydzień ...
tak "ręcznie" to mam zawsze, a USG to od kiedy mam (miałam) skurcze

simonee -nie martw się na zapas
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:26   #3101
ellyunia
Wtajemniczenie

To my raczej należymy do rozrzutnych

Simonee na pewno wszystko jest dobrze Nasze córcie wagowo podobne

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:31   #3102
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Heffitka hyhy

Trafił mi się jeden bodziak na dl.rekaw .
Dedykacja dla Smerfetki
o żyrafa
mi bodziaki też przyszły ze smyka i nawet nie wiedziałam a tam 2 z zyrafami

Cytat:
No macie racje PL a UK to spora różnica

a tak wogóle to się musimy pokazać jak "rośniemy" :P hehe (33)
o ludziee jaki malutki

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
ja się dzisiaj mierzyłam, bo czułam że brzuch mi w oczach rośnie i miałam rację. mam już 108 cm.
no to super że Mała i brzusio rosną

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
pare dni temu miałam 123, zaraz zobaczę jak jest, teraz zaczyna chyba rosnąć znowu i zobaczyłam że brzuch na dole mi pęka
też pięknie ale do Kinqi Ci jeszcze brakuje
kurcze a smarujesz się regularnie??

Eirene, u ans też tak ok 1000 na jedzenie i chemię wychodzi miesięcznie + paliwo 200zł + opłaty 1000zł no to się uzbiera troszkę ale dobrze że na obiady jeździmy do teściowej to zawsze coś taniej. Ja też kupuję w biedronie i nigdzie indziej..

Simonee, pójdziesz za 2tyg i będzie dobrze zobaczysz nie martw się

a ja jestem zła bo mi paczka nie przyszła
Stary 2014-11-19, 20:32   #3103
mmgi
Zadomowienie

Ja mam 99cm, a dziś zaczęłam 34 tydzień.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

jeśli chcecie o tym pisać napiszcie proszę ile wydajecie na jedzenie plus chemię

no i dodam że zakupy robię w biedronce i netto
a te na bieżąco w sklepiku u nas ale to wędlina owoce itd
My z mężem wydajemy ok 1000zł na jedzenie plus chemię. Czasem jemy na mieście, ok 3, 4 razy w miesiącu, ale tego nie wliczam. Nie kupujemy w sumie niczego ekstrawaganckiego, ale też nie czuję, że sobie czegoś odmawiamy.

Dodam, że mieszkam na wsi, w pobliżu niewielkiego miasta to pewnie też wpływa na różnice, porównując z dużym miastem.

Edytowane przez mmgi
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:34
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:33   #3104
Kinqaa
Zakorzenienie

Niedobrze mi... yyyy.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-19, 20:33   #3105
simonee
Zakorzenienie

Dzięki Tomorrow, Ellyunia i Smerfetka
Za 2 tyg zobaczymy czy jest poprawa

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:34
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:34   #3106
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
super malutki

Cytat:
to jest straszne, nie wyobrażam sobie jak tak można. Dla mnie to tak jakby oddać dziecko
dokładnie.
moi rodzice mają sunię - przyszła do nas jak Oli miał 2 miesiące wychowuje się razem z nim - wszyscy ją pokochali wkurza też często ale nie wyobrażam sobie oddać jej nawet mój tata zagorzały przeciwnik psa w domu ją uwielbia. to jak członek rodziny

Cytat:
jak to miło się składa że teraz jest sezon na mandarynki
ojjj tak
ja z Olim w ciąży cukrzycy prawie dostałam bo po 3 kg dziennie żarłam

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
juz jestem po usg.
Pojechaliśmy na zwyczajne usg sprawdzić wymiary córci... Pani wszystko nam pokazywała tłumaczyła, mierzyła malutka.
Mała waży ok 2260g praktycznie wszystko jest ok, przepływy w mózgu, narządach, sprawdziła jeszcze raz kostkę nosowa, co do główki to jest okrągła (bedzie miec bardziej okragla buzie)i to coś normalnego bo na to ma też wpływ ułożenie główką w dół.
Na sam koniec sprawdziła serduszko (okazuje sie ze jest Dr n. med. echokardiografii i kardiologii prenatalnej) i doszukała się w sercu "umiarkowanej niedomykalnosci TV" (zastawki serca) powiedziała ze to nie jest wada ale trzeba zrobić za ok 2 tyg echo serduszka tak kontrolnie

jakoś tak płakać mi się chce niby ok a jednak nie na 100%. Gdybyśmy nie pojechali to byśmy nawet o tym nie wiedzieli Mam zamiar pokazać to usg mojemu prowadzącemu. Nigdy więcej nie pójdę na usg do tego gina co robił mi usg!
będzie dobrze
poza tym wszystko ok i to najważniejsze

dzięki dziewczyny za odp. czyli podobnie w sumie. tyle że my jeszcze leków dużo... a to tran a to witaminki a to leki dla tżta magnezy nie magnezy i to się uzbiera ze 200zł na mc

na paliwo wydajemy 550zł ale na 2 auta. ale dużo jeździmy.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:36
Stary 2014-11-19, 20:34   #3107
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
u nas taka kwota to też norma (jedzenie plus chemia (kosmetyki, środki czystości))-a niczego sobie nie odmawiamy (ale nie stołujemy się na mieście)

u nas podobnie

Cytat:
No macie racje PL a UK to spora różnica

zgrabny brzuszek
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ja mam kota i denerwuję się trochę tym jak zareaguje na dziecko, ale nie ma takiej opcji, że go komuś oddam. Moim zdaniem jak się decyduje zaadoptować jakieś zwierzę to bierze się za niego odpowiedzialność już na zawsze, bo to przecież nie zabawka i przygarniając kotkę wiedziałam, że będziemy chcieli mieć dzieci w przyszłości i trzeba to będzie jakoś pogodzić. Mam zamiar izolować kota od dziecka, nie zostawiać ich razem bez obecności mojej albo męża.

Mam też psa, 3 miesięcznego szczeniaka i z nim też może być problem

Mam tak samo jak Ty, tylko wstanę z łóżka to brzuch twardy jak kamień. Czasem nie mogę się powstrzymać i coś zrobię w domu, to później mam wyrzuty sumienia Lekarz przepisał mi duphaston 3x, luteinę 100mg 2x, magnez 6x i no spę max 3 x. Nie zastosowałam się do zalecenia odnośnie no spy, w zamian za to dużo leżę, bo wtedy mam miękki brzuch, a nie chcę aż tak faszerować dziecka. Postanowiłam, że no spę będę brac doraźnie, ale od ostatniej wizyty jeszcze nie zażyłam.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Mmgi zwierzęta muszą się dostosować. Ja mam królika ,wiadomo trochę to inaczej , bo w klatce, ale 24h/dobę go nie trzymam w niej takze wypuszczam
Mam takie samo zdanie odnośnie adopcji/kupna zwierzęcia. Najbardziej irytują mnie ludzie,ktorym sie słodki szczeniaczek znudzil,bo wyrósł na dorosłego psa i wystawiają ogłoszenie nie dość, że SPRZEDAM to ze powód alergia
popieram w 100% wasze zdanie na temat opieki nad zwierzętami, jak ktoś się dedcyduje na zwierzaka, to z wsyztskimi konsekwencjami, na dobre i złe. Nigdy by mi do głowy nie przyszło żeby pozbyć się zwierzaka bo np. brudzi, jest niesforny itp.

Simonee 3mam kciuki, na pewno wszystko będzie ok

Dziewczyny muszę się pochwalić....odebrałam dzisija wyniki powtórnej glukozy, musiałam powtórzyć bo poprzednie nieznacznie przekroczyły normy, ale lekarz miał wątpliwości co do rzetelnosci wykonania i mówił żebym powtórzyła....i wszytsko jest idealnietak się cieszę, pierwsza pozytywna wiadomość związana z moim zdrowiem od dłuższego czasu.

Bałam się że nic z tym nie robiłam a co jak się okaże że jednak mam cukrzyce ciążową itp...ale na szczęście wszytsko ok

zaczęłam właśnie 31 tc

w pasie mam 103-104 cm

byliśmy dziś na zajęciach w SR było o laktacji - babeczka super prowadziła, rozjaśniła mi w głowie i mniej się bioję (jest Miezynarodowym Konsultantem ds Laktacji - prowadzi własną poradnię laktacyjną)

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:37
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:37   #3108
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić....odebrałam dzisija wyniki powtórnej glukozy, musiałam powtórzyć bo poprzednie nieznacznie przekroczyły normy, ale lekarz miał wątpliwości co do rzetelnosci wykonania i mówił żebym powtórzyła....i wszytsko jest idealnietak się cieszę, pierwsza pozytywna wiadomość związana z moim zdrowiem od dłuższego czasu.

Bałam się że nic z tym nie robiłam a co jak się okaże że jednak mam cukrzyce ciążową itp...ale na szczęście wszytsko ok
klask i:

Stary 2014-11-19, 20:38   #3109
simonee
Zakorzenienie

Eirene, Asia W
Mam nadzieje ze będzie ok bo w opisie słowa "dosyć duża niedomykalnosc" nie brzmią zbyt optymistycznie
Stary 2014-11-19, 20:40   #3110
ewka555
Zakorzenienie

simonee nie stresuj się, na pewno wyjdzie, że wszystko ok, przynajmniej teraz wiesz i możecie to kontrolować !
póki co nie denerwuj siebie i malutką

Eirene popieram Cię w 100%. Tylko że u nas wygląda to tak, że teściowa robi opłaty za mieszkanie, a my z tż zaopatrujemy lodówkę i dom.
Co kryć, gdybyśmy jedli to co teściowa to żyłabym na chlebie z pasztetem, albo kaszy+parówka+sałata (pisałam Wam chyba o tym kiedyś).
więc wyżywienie i chemia na naszej głowie, wszystko dosłownie wszystko, co do prania, sprzatania, lodówka, mięso które np. miele i mroże itd itp a teściowa jest taka, że jak coś się skonczy, przykladowo głupi ser, to nie kupi, tylko będzie czekać aż my to zrobimy
ona sobie chyba nie zdaje nawet sprawy ile my miesiecznie kasy wywalamy na to wszystko.

Ciekawe jak tam alb z córeczką ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:42   #3111
kleo111
Zakorzenienie

Hej
Ale miałam dziś maraton, od 7 na nogach, niedawno wróciłam do domu i padam Idę dać psu jeść i chyba się położę, bo zgaga mi nie odpuszcza Kupiliśmy dziś z TŻ pieluszki Dady z gazetki. Wcześniej już kupiliśmy 2 paki Pampersów, bo może i są lepsze, ale w tych zauroczyły mnie te zimowe motywy
Szukaliśmy też tapety, bo chcemy ruszyć z remontem, ale wybór w sklepach znikomy i chyba zamówię przez internet
Jutro Was nadrobię

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:44   #3112
Brawurka_29
Zakorzenienie

Simonee kochana zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-11-19, 20:44   #3113
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie mialyscie sprawdzaną szyjkę teraz blisko 30 tyg lub tuż po??? Ja miałam ostatnio chyba w 24 albo 26 tyg i od tamtej pory nic. Następną wizytę mam 5.12 (jak większość z was z tego co widziałam ) i to będzie gdzieś 35/36 tydzień ...
ja nie mam w ogóle sprawdzanej, raz po skurczach... a teraz ręce z daleka od krocza jak mam krażek. Ale Hiszpania to tak jak UK inna bajka.
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Misia odniosłam sie do zdania ze picie nawet w małych ilościach ale codziennie to tez alkoholizm. Nie mając na mysli programu bo nie oglądam.

Montanka do zaparzania kora dębu tyle ze z saszetek mozna przeciez zrobic okład

Tomorrow nie wiem jak to bedzie wyglądało ale saszetki to ja moge sobie nawet pod kołdra przyłożyć przeciez nikt mi tam nie bedzie zaglądał ;d

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Kinqaa tez kiedyś miałam takie buty i pamietam ze wygodne były
ej luzik, ja to w żarcie napisałam.
Cytat:
jak to miło się składa że teraz jest sezon na mandarynki

Karoloo jak tam paczka przyszła?
a no miło, w tamtym roku nie zjadłam ani jednej bo KP.
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dzięki Tomorrow, Ellyunia i Smerfetka
Za 2 tyg zobaczymy czy jest poprawa
bedzie poprawa !! Trzymam kciuki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:45   #3114
Kinqaa
Zakorzenienie

Simonee dokładnie będzie dobrze ! Nie denerwuj siebie i małej

Czekam az mloda dokończy kolację i idę ją położyć.
A pozniej sama się poloze. ..cos mi niedobrze się zrobiło źle się poczułam

you have lost a diamond

Stary 2014-11-19, 20:53   #3115
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

ojjj tak
ja z Olim w ciąży cukrzycy prawie dostałam bo po 3 kg dziennie żarłam
łoo matko to mi wystarczy 5-6 szt

Smerfetka tak smaruję i jak widać g... to daje

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ale mi łeb pęka ciśnienie 140 prawie i chyba rośnie

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:55   #3116
Kinqaa
Zakorzenienie

Ellyunia ty się uspokoj lepiej :P

you have lost a diamond

Stary 2014-11-19, 20:56   #3117
Myszunia19
Zakorzenienie

hej
ale mam dużo nadrabiania....

Ja ostatnio trochę gorzej - znów kroplówka ale jeszcze nie jest najgorzej.
zaczełam 33 tydzień, jeszcze minimum 4 tygodnie moje maleństwo musi być w brzuszku a potem już spokojnie można się rozpakowywać. Niestety na razie sie nie odwrócił spowrotem i dalej leży nóżkami w dół.
poza tym zaczniemy od soboty działac coś w kwestii pokoiku małego
a dziś mama przywiozła mi od znajomej 3 ogromne reklamówki ciuchów mam chyba na rok - w róznych rozmiarach. moje dziecko ma więcej ciuchów niż ja i TZ razem wzięci

No lece Was czytać
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:57   #3118
simonee
Zakorzenienie

Ewka, Brawurka, Misia, Kinga dziękuję mam nadzieje ze będzie ok z tą zastawką.
Stary 2014-11-19, 21:03   #3119
dusiolka
Zakorzenienie

Simonee a nie miałas robionych tych prenatalnych w 1 i 2 trym? Bedzie dobrze! Trzeba w to wierzyć i nie fundować Malutkiej teraz nerwów choć wiem ze to nie łatwe.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Aaa i dostałam paczkę ze smyka
Stary 2014-11-19, 21:13   #3120
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
tak mnie zastanawia diametralnie różne podejście ginekologów do tego twardnienia. Mi tez się zdarza że twardnieje, nawet bardzo, często młody wypycha różne części ciała, a często tak po prostu - sam brzuch. ale oprócz tego nie odczuwam żadnych dolegliwości, i mój gin stwierdził, ze twardnienie brzucha na takim etapie ciąży to sprawa zupełnie normalna, macica pracuje i przygotowuje się do porodu, nawet kazał mi odstawić luteinę, od 3 tyg nie biore i jest ok, nospy nie biore wcale (przez całą ciąże wzięłam 2 tabletki).

I nie żebym krytykowała, przeciwnie - zastanawiam się jak to jest z tymi twardnieniami.
A jak z Twoją szyjką? (wybacz, nie pamiętam czy masz skróconą)
Wydaje mi się, że twardnienia są zależne od tego czy są połączone z bólem @, czy nie Moja szyjka jest w miarę długa, ale źle ułożona przez co łapią mnie skurcze. Właśnie są różne podejścia gin, ale chyba zależy od przypadkuPierwszą ciążę miałam zagrożoną, to też ma swój wpływ. Wolę uważać, żeby do tego 37tyg nie urodzić i zaufać ginowi. W domu mam małą córeczkę i muszę być w pełni dyspozycyjna

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Simone, głowa do góry. Zaufaj po prostu teraz tej ginNie dziwię się, że się martwisz, ale myślę, że powiedziałaby, gdyby to było poważne.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości