|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 327
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Ja ze swojej strony moge polecic farby Inebrya. Przetestowalam wiele fryzjerskich farb i ta jest najlepsza. Najbardziej wydajna. Kolor najlepiej mi pasuje i co dla mnie najwazniejsze utrzymuje sie zdecydowanie najdluzej na siwych wlosach w porownaniu z innymi farbami. ZaMwiam przez allegro
|
|
|
|
#842 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Po keratynowym prostowaniu nie polecam farbowania, jesli to sam odrost.
Ja wykonalam zabieg w Bio-Way w Olsztynie i jestem zachwycona juz 10 razy mycia i nadal super,uzywam szamponu bez sls i paraben. Dostalam jeden gratis od Pana Marcina do zabiegu a teraz kupi³am w rossmanie babydream wed³ug polecenia |
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciê¿ko ¿eby¶my mia³y zrezygnowaæ z fajnego koloru bo mamy wyprostowane w³osy
|
|
#844 |
|
Przyczajenie
|
Polecam Keratynowe prostowanie w Bio-Way w Olsztynie, Maska po zabiegu ??
Witam dziewczyny,chcia³am poleciæ wam zabieg prostowanie keratynowego w salonie Bio-Way w Olsztynie na Nagórkach adresu nie pamiêtam. Robi³ mi Pan Marcin, do zabiegu dosta³am gratis szampon i olejek a na d³ugie w³osy zap³aci³am tylko 280z³. My³am juz kilka razy i ci±gle sa piêkne,l¶ni±ce miêciutkie i co najwa¿niejsze nie pusz± siê i s± proste. Do mycia teraz uzywam szampon baby dreme z rossmana i maskê bingospa z keratyna. Czy moze ktos polecic odzywki w spray jakie moge stosowac ???
zapomia³am zapytac a g³upio mi dzwonic do nich trzeci raz |
|
|
|
#845 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Cytat:
W przypadku w³osów zniszczonych (w tym te¿ gumowych) po prostowaniu wiêkszo¶æ w³osów zostaje chwilowo (na ok. 2miesi±ce) odratowana, ale reszte trzeba ¶ci±æ, bo wygl±daj± po prostu nieatrakcyjnie i jest du¿y kontrast pomiêdzy w³osami wyg³adzonymi, a zniszczonymi. W³osy te¿ maj± to do siebie, ¿e na koñcach s± w gorszym stanie ni¿ u nasady. Wiele dziewczyn uwa¿a, ¿e ma w³osy w super stanie i wybiera wiêksz± temperaturê, która zwyczajnie te ostatnie 2-3 centymetry mega cieniutkich w³osów przypali i sama koñcówka robi siê poskrêcana i trzeba j± obci±æ. Dla przyk³adu - ja te¿ uwa¿am, ¿e mam w³osy w super stanie, ale mój w³os przy nasadzie jest 3x grubszy ni¿ koñcówka i to widaæ go³ym okiem. Góra wytrzyma³aby te 230 stopni, ale dó³ by³by do ¶ciêcia, dlatego prostujê na 190-200 st. Trzeba dostosowaæ temp. do w³osów i nie patrzymy tylko na w³osy na ¶rodku/przy nasadzie, ale analizujemy te¿ koñcówki, bo to one dostan± po ty³ku, jak wybierzemy za wysok± temperaturê. Cytat:
|
||
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 153
|
Cytat:
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 010
|
Cytat:
![]() W ulotce Kativy jest napisane, ze nie mozna farbowac PRZED prostowaniem, ale tuz po jak najbardziej. W ulotce od Encanto wspominano o 2 tyg. odstêpie. |
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
ja nie mam do¶wiadczenia z farbami, bo rozja¶niam w³osy, ale ostatnio jak by³am u fryzjerki (przypadkowej) to zrobi³a mi tak piêknie rozja¶nianie, w³osy wogóle nie spalone w super stanie (zawsze mia³am l'orealem i w³osy nie by³y w tak dobrym stanie). Zadzwoni³am do niej z zapytaniem czym robi³a i powiedzia³a mi, ¿e Lecher i podobno w³a¶nie farby z tej firmy s± super.
|
|
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ze tak dlugo i ze zdjecia beznadziejne, ale jak mi TZ zrobil zdjecia to masakra
![]() Wiec podsumowuj±c: wlosy mam do pasa, geste ale cienkie. Falowane, niesforne. Troche zniszczone rozjasnianiem, ale bez przesady. Kolor po encanto zzolk i jest z *upy wiêc czekam ustawowe 2 tygodnie i farbuje Chce nalozyc pigment 7 i na to jakas fajna 7mke ale jeszcze nie wiem co.Wlosy na zdjeciach wygladaja na nieladne, ale w realu wygladaja na bardzo zdrowe i sa swietne, lej±ce siê i w ogole Tak odbijaja swiatlo ze! Mylam je juz 3 razy po encanto ![]() I przepraszam za brak makija¿u na zdjeciu, ale jestem tak zmasakrowana po pracy ostatnio ze... :/
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 554
|
Cytat:
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Lacturia, ekstra sa! Niech Ci sie dlugo trzyma
![]() Wrzucam obiecane zdjecia Kativy. 1 bez lampy, 2 z lampa, 3 selfie w lustrze. ![]() Zdjecie PRZED jest zrobione dzien przez zabiegiem (ok. 3 miesiecy po Encanto), natomiast zdjêcie PO jest zrobione juz po jednym myciu calym moim wlosowym arsenalem. Moje wrazenia odnosnie do zabiegu: wszystko pachnie mocno woda kolonska, jakas tania, czyli zdecydowanie lepiej niz Encanto. Podczas suszenia nic nie czulam, natomiast przy prostowaniu 2 razy mi poszed³ dymek w strone oczu i troche zapiek³y, ale ogolnie nastawiona bylam na masakrê, a na dobra sprawe bylo ekstra. Co jeszcze... koncowki tak jak pisalam do obciecia, ale juz wczesniej na to zaslugiwaly, wiec zabieg jest tylko mobilizacj± i troszke przyspieszyl sprawe. Ogolnie wlosy s± bardzo fajne, poki co nie odgniataja sie, sa miekkie, niestety po jednym myciu nadal czuc troche smrodek 4 etapu Kativy (odzywka).Pasma prostowalam po 7 razy (mozna miedzy 5, a 12, do momentu, az preparat zniknie z wlosow), na temperaturze ok. 210 - 220 *C, chociaz chcialam bardziej na 200*C, ale niestety moja prostownica ma regulacje temperatury za pomoc± pokrêt³a, wiêcc pewnie nie trafi³am Zabieg wykonalam wedlug instrukcji, tylko najpierw umylam wlosy szamponem, ktory mi zostal z Encanto, a potem profilaktycznie 2 razy tym od Kativy. Drugie mycie te¿ polecia³am dwa razy (juz sam szampon Kativy).Tak jak wspominalam wczesniej: zabieg robiony od ucha w dol (zwiazane dwa kucyki, oddzielona grzywka i praca na tym - dalo sie i bylo nawet bardzo wygodnie ). No i kolor sie zmienil, zrobil bardziej zolty (pewnie profesjonalnie mozna to nazwac, ze zrobil sie bardziej z³oty, ale ja widzê zó³tko jak porownam grzywke z czubkiem reszty glowy :P) - z reszta na zdjeciu z fleszem to chyba widaæ.Ciekawa jestem, jak dlugo bedzie sie trzymac, ale poki co: W sumie nie wiem co jeszcze napisac.
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2014-11-19 o 20:46 |
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Stotek Piêkne !
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#858 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Cytat:
![]() Ale do rzeczy, w³osy dziewczyny (lacturia i stotek) macie SUPER!!! Mam nadziejê, ¿e na d³ugo, bêdziemy mialy fajne porównanie, bo robi³y¶cie w tym samym czasie a róznymi preparatami, zobaczymy której siê szybciej wyp³uka, cho¶ to w sumie zale¿y od wielu czynnikow... no ale pogadaæ sobie mo¿na ![]() Stotek, ale fajne zdjêcia wrzuci³a¶, takie profesjonalne porównanie ![]() Bardzo fajnie wysz³a ta kativa, ale faktycznie, troszkê ¶mierdz± w³osy, ale mnie tylko jak by³y mokre po umyciu i recznik, w który wyciera³am. Jak wysch³y to super. Inoar po wyprostowaniu nie ¶mierdzi wogóle, w ¿adnej sytuacji - tutaj ma du¿y plus |
|
|
|
|
#859 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 128
|
Dziewczyny a czy gdzie¶ s± zdjêcia z waszych w³osków np miesi±c po zabiegu? Albo jaki¶ inny w±tek w którym jest galeria? Bo szukam ale nie mogê znale¼æ
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po miesiacu zaczely mi sie pojawiac pierwsze fale, ale po rozczesaniu i ulizaniu w rekach znikaly. Ale z dnia na dzien bylo coraz gorzej pod tym wzglêdem, choc i tak bylo 100 razy lepiej niz przed zabiegiem. ![]() Dzieki kasza Powiem Ci, ze sama czesto szukam takich porownan przed/po, bo wtedy wyraznie widac efekt, wiêc postanowilam tutaj takie zrobiæ. Moze komus sie kiedys przyda
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2014-11-19 o 21:52 |
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jeszcze mam pytanko. Ile razy prostowac jedno pasmo? Dopoki bedzie lecial dymek? Czy jak juz przestanie to prostowac nadal?
![]() A i w jakich fryzurach spicie zeby rano byly proste?
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej przgel±daæ strona po stronie---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ja spie zawsze w rozpuszczonych i jest ok
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-byly mega zniszczone i polamane. Jak dla mnie to zabojstwo dla wlosow wiec zawsze je spinam. Nie wiem jakie fryzury beda dobre po encanto
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
Witam siê i ja
ju¿ jaki¶ czas noszê siê z zamiarem zrobienia encanto a póki co wertuje, czytam i podziwiam piêkne w³osy parê razy natknelam siê na informacjê ¿e podczas zabiegu wyplukuje siê kolor. Po jakim czasie mogê na³o¿yæ farbê i czy ona nie zniszczy efektu? Pozdrawiam Was:-D
|
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Dziewczyny, jestem 1,5 miesi±ca po Encanto i ju¿ mi siê pusz± i faluj± przy nasadzie. Koñcówki sa pusz±ce. Myjê codziennie w³osy szamponem bez detergentów, tym który poleca³a Miluchova ze skarbów syberii.
Olejuje co drugi dzieñ na ca³a noc. Nie wiem czemu tak szybko mi siê wyp³ukuje, poprzednio te¿ mia³am z tym problem. :-( Kasza jak Twoje odczucia po Inoar? Nastêpnym razem zmienie Encanto na co¶ innego i my¶lê wla¶nie o tym. |
|
|
|
#868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla przyk³adu- u mnie encanto praktycznie wogóle siê nie wyp³ukuje, a mojej kole¿ance zesz³o z w³osów w podobnym czasie jak Tobie ![]() Masz mo¿e mocno krêcone w³osy?
|
|
#870 | |
|
Przyczajenie
|
Podstawa pielegnacji po Encanto jest szampon bez sodium laurenth sulfate, lauryl sulfate i sodium chloride i ich odmianach. Po d³ugim i ¿mudnym szukaniu jedynie baby draem z rossman hipp i bingospa bez sls. Inne zawieraja srodki mocno pior±ce i wymiataj± przy ka¿dym myciu keratynê z w³osów.Szampon do zabiegu keratynowego alfapart ale jest dos drogi oko³o 40z³ za ma³a butelkê..Kazde farbowanie tez os³abia zabieg dosc mocno gdyz wody uzyte do farbowania otwieraj± ³uskê w³osa
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wiec przepraszam za wprowadzenie w b³±d Ka¿de farbowanie skraca czas utrzymania keratyny ja np. farbujê sam odrost mam tak piêknie b³yszcz±ce w³osy ze nie potrzebuje farby ale to sprawa indywidualna
Edytowane przez MARTUSIA1979 Czas edycji: 2014-11-20 o 14:28 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Ja wykonalam zabieg w Bio-Way w Olsztynie i jestem zachwycona juz 10 razy mycia i nadal super,uzywam szamponu bez sls i paraben. Dostalam jeden gratis od Pana Marcina do zabiegu a teraz kupi³am w rossmanie babydream wed³ug polecenia 
Ciê¿ko ¿eby¶my mia³y zrezygnowaæ z fajnego koloru bo mamy wyprostowane w³osy