|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Cytat:
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Monic ja sie nie nastawiam na odciaganie ale sa rozne sytuacje i tak jak jutro np. Butla potrzebna. Bede chciala odciagnac tez na chrzciny i swieta
![]() ![]()
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u Ciebie lekarz podał przyczynę zielonych kupek? I kazał odstawić dziecko od piersi? Kurcze chyba nie wyobrażam sobie teraz tak nagle przestać karmić... Co do wagi, to Młoda przybiera aż za dobrze ![]() ![]()
Asia ![]() Bąbelek ![]() Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-11-19 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Nie było mnie 4h, więc z piersiami było wszystko ok.
Byłam na kontroli i też wszystko w porządku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Mnie się ostatnio udawało ściągać ok 150 ml, więc musiałam kupić większą butlę, no i przed chwilą ściągnęłam 1 raz 210 ml
![]() Non stop żłopię wodę i piję herbatki laktacyjne no i dzisiaj zamroziłam pierwszy raz mleko, ja mam woreczki Aventa. Mi Medela Mini E. jakoś nie podeszła, mam w domu, za głośna i brakuje mi tej silikonowej nakładki na ten lejek na pierś. Ja polecam Lovi Prolactis.
#306 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o mocne mocne kciuki. Dziś od rana Piskle mi się przestawiło z cyklu 3 godzinnego na czterogodzinny. Proszę o kciuki, żeby noc tez była w cyklu czterogodzinnym <3
#307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
elianka trzymam
![]() ![]()
#309 |
Zadomowienie
|
Ale Ci zazdroszcze bo u mnie z 3 godzinnego na 2 godzinny poszło. Doi tego skończył mi się sab simplex a lekarka przepisała nam w poniedziałek debridat myślałam, że będzie lepiej a tu gorzej jest. Któraś z was stosuje sab simplex tylko nie pamiętam która
#310 |
Zakorzenienie
|
Kasia 10 min 150. Ml.
#311 |
Zadomowienie
|
Pur, Ever nie poddawajcie się tak łatwo! W trzecim poście na pierwszej stronie macie linki do for na temat karmienia piersią. gwarantuję Wam, że przy odrobinie samozaparcia i cierpliwości teraz będziecie długo karmić tylko piersią! Pomyślcie, że Wasze ciało było w stanie z maleńkiej kropki po zapłodnieniu "stworzyć" człowieka, którego waga w dniu porodu liczyła się w kilogramach! Dlaczego nie byłoby w stanie wykarmić dziecka? Zaufajcie też bardziej dziecku - ono wie, dlaczego musi częściej ssać. To naprawdę mija!
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Maja spala po kapaniu i cycu od 6 do 9. Znowu cyc i spi dalej, tylkp musze ja odlozyc do lozeczka, ciekawe jak noc, moze bedzie laskawa zeby mama sie wyspala na obrone
![]()
#313 |
Zadomowienie
|
magsik: ja uzywalam, ale u mnie nie dzialal albo kiepsko. z polecenia elianki uzywamy esputicon i jest super.
![]() nowa: kciuki jutro ![]()
#314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle, że chciałabym czasem zostawić Małego mamie, nawet w weekend, mam uczelnię na zaocznych. Ale chyba się nie uda ![]() Brak mi cierpliwości do tego laktatora i nie jest to przyjemne uczucie ![]() Mały się obudził, ulał, przebieranko a teraz wydaje cudne dźwięki. Kładę się z nim. Dobranoc !
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
A ja Hafija duzo razy czytalam i wiekszosc chyba... i po prostu po 1. Mnie sie to nie tyczy po 2. Nie zgadzan sie dlatego z ta kobieta po 3. Bardzooo mi teraz przykro, bo wierzylam w to co czytalam...
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- No i MAMAD u nas bylo tak... brak kup przez kilka dni, gdzie w 1 tyg powinny byc, jest okreslona liczba i kolor, mala nie przybierala prawie nic, zasypiala przy cycu ze zmeczenia, budzila sie co kilka min i ciagle tak. Teraz po tygodniu z mm lepiej spi, nie placze tyle. Przy kp widac ze sie nie najada, ale nadal pieknie ssa. Laktatorem b. slabo idzie, a widze ze te co maja full pokarmu- z laktatorem problemu nie maja. Jechalam na samym kp 9 dni chyba i ladnie mala wyglodzilam ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- I jeszcze dodam, po wypompowaniu jakis 20 ml laktatorem, poje piersi sa juz miekkie... PUR mam tez ten laktator. Uzylam z 3x max, porazka jakas, reke ladnie da sie zmeczyc ![]() Myslalam, ze bedzie lepiej z dnia na dzien jak pisza, ale gdzie tam... dzis z kilka razow niecale 20ml bylo... ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Karuzela- moja oglada i slucha, a jak przestalo grac, zaczela plakac i musialam wlaczyc od nowa ![]()
#316 |
Zadomowienie
|
Ever ja hafiji nie czytałam. Znam te fora - tam jest mnóstwo historii o kp, zwłaszcza tych problemowych.
Od siebie mogę Ci napisać, że karmiłam syna 3 lata. Mlekoholik niepospolity i pokarmu miałam dużo, ale laktatorem odciągać nic nie mogłam. Niektóre kobiety po prostu tak mają. Jeśli zależy Ci jeszcze na kp, to może przedstaw swój problem na którymś z forum - na pewno ktoś bardziej kompetentny niż ja udzieli Ci rady. Np. tu: http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html Wiem, że dziewczyny mają jeszcze jakąś grupę na fb, ale ja nie mam namiaru na nią. I nie myśl, że głodziłaś córkę. Niektóre rzeczy są niezależne od nas. Powodzenia! Trzymam kciuki! ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- W momencie, gdy się stabilizuje laktacja, piersi robią się miękkie i mleko jest tam ciągle ![]() ![]() Znalazłam taki wątek, może coś Ci pomoże: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...iersi.html?v=2 http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,8...anie_.html?v=2
Sposób na drogie paliwo Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2014-11-19 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
To ja juz nie wiem...
Zeby powalczyc o pokarm meczyc Emily cycem, czy tez sciagac laktatorem... ? Jutro oddaje ten elektryczny i skoro na caly dzien po kilku dniach uzytkowania dzis sciagnelam tylko 20 ml, stwierdzilam ze nie bede kupowac... Kurde juz sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Kto ma ta grupe na fb o kp? ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Poczytalam troche, problem przybieranua na wadze a nakladki eh nie widze zwiazku ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Oddam laktator a od jutra bede przystawiac wiecej. A tak to zamowie sobie elektryczny chyba, tylko nad aventem a medela sie zastanawiam. Mialam jeszcze pisac, 2 dni temu mialam ostatni egzamin w szkole jezykowej. Mala jak na zlosc ostro dala popalic w nocy, max 3h w sumie spalam. Moj Tz z mama z nia zostali i im to ciagle spala. Z mama zrobilam tak, kupilam ladna roze, powiedzialam przepraszam i zeby sie juz nie obrazala i zaczelysmy normalnie gadac. Mimo to, ze nie uwazam ze to tylko moja wina, no ale ona przeprosic nie umie, nigdu tego do mnie nie powiedziala i mysli ze zawsze ma racje. Jutro w nocy juz wraca do Polski. Szkoda, ze dopiero 3 dni przed jej odjazdem potrafilysmy sie dogadac i normalnie zachowywac. Ale lepsze to niz rozstanie w klotni. Wczoraj byla nasza pierwsza kapiel bez placzu ![]() Emily zakochana w Tz, bardziej niz we mnie. Patrzy w niego jak obrazek i zasypia na rekach zaraz. Tz slodko z nia rozmawia, ja tak nie robie bo padam czasami. Jeszcze sie ucieszylam, bo tu nie ma odmiany nazwisk i tylko pastorce wytlumaczylam, czemu Tz ma koncowke -ski a corka -ska i udalo sie, myslelismy, ze bedzie musiala miec -ski, bo tak tu bylo kiedys z obcokrajowcami. Mala zasnela po cycy jeeee!! Ciekawe ile pospi, z pol h i placz ![]() Dobranoooc
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Ever ja jestem q grupie. Napisz mi na wiad namiary na siebie na fb to cie zaprosze ale pewnie jutro bo ta obrona. Mala nie spi, tz tz ja usypia. Super, pospalam ehhhh. Ta obrona mi lezy na sercu ... Boje sie
#319 |
Zadomowienie
|
Poloz sie nowa. Odpocznij. Bedzie dobrze
![]() Moja steka nie moge spac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#320 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba się dużo namachać, bardzo uciążliwe to jest a i zaczyna mi bardzo skrzypieć Cytat:
Cytat:
Po dwóch dniach na mm wszystko wróciło do normy. ee to faktycznie Twoja ładnie przybrała u mnie marnie z tym było, teraz powoli nadrabiamy wagę Cytat:
Cytat:
Dziś Mała obudziła się o 3, dałam cyce, opróżniła obydwa, odłożyłam ją, a za chwile się tak ulało, że chyba cały pokarm, który zjadła to zwróciła. i znowu głodna.W cycach mało poakrmu, nie chciała ciągnąć i musiałam podać mm. Teraz jej trochę świszczy w nosie, może pokarm się tam dostał. Użyłam Fridy ale coś tam jeszcze jest. Używałyście może soli fiziologicznej do przeczyszczenia noska? Jak to się robi?? Położyć ją na plecach, dać po kropelce soli i przełożyć ją na brzuszek? Jak ubieracie swoje dzieciątka w domu? Mała ma przeważnie zimne rączki. Nie wiem czy jej zimno, czy poprostu tak ma. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- ever_92 aby powalczyc o mleko trzeba Małą ciągle do cycka dostawiać i pić dużo, bardzo dużo. Ja też jestem na etapie walki o pokarm i jest coraz lepiej ( tfuuu tfuuu). Położna powiedziała mi, że trzeba pić dużo wody i różnych herbatek. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Monic84 a Ty jej nie odbijasz po karmieniu?
#322 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Udało się! Młode miało jedna pobudkę o 2.00 a tak to juz o 6.00 <3
pewnie na stałe tak nie zostanie, ale ciesze się, że się sam reguluje. No pod tym względem na butelce jest łatwiej. Żeby nie było tak różowo to chyba źle go w nocy odbiłam, bo mu świszczało w nosku a teraz go boli brzuch... Pomogła znowu chusta, ale tym razem musiałam potańczyć ![]() ![]() Wspieram was mocno w walce o KP, ja nie miałam nawet cienia szansy, żeby spróbować. czuje, że coś nas ominęło z tego powodu. Jeszcze chciałam słowo na temat sab simplex - to to samo co espumisan , esputicon i bobtic tylko dawka większa. Esputicon ma największa dawkę z tych co widziałam na polskim rynku i jest bez recepty - wiem, brzmię jak przedstawiciel medyczny, ale to nam naprawdę pomaga. Dasznie jak widzę tez ![]()
#324 |
Rozeznanie
|
Monic - dzieci chyba mogą mieć zimne rączki, grunt, żeby kark był ciepły
Mieliśmy wczoraj maraton po lekarzach, masakra, taka byłam zdechła, że przed 20 padłam spać. Najpierw bioderka - wszystko ok. Potem rodzinny - pojechaliśmy skontrolować wagę - Mały waży już 5930g! Jeszcze 100g mu brakuje do podwojenia urodzeniowej. W dwa tygodnie zrobił 650g, tłuścioch jeden ![]() Gorsza sprawa, że ma przepuklinę pępkową, która też przez dwa tygodnie mocno urosła. Rodzinny się zmartwił i kazał pojechać do szpitala na izbę przyjęć, żeby to obejrzał chirurg dziecięcy. Chirurg stwierdził, że norma, nie pozwolił zaklejać plastrem, żeby przypadkiem jelita nie przytrzasnąć. Za 2-3 miesiące mamy iść na konrolę. Boże! Co ja się namartwiłam. Strasznie ta przepuklina wygląda i jeszcze straszniejsza jest świadomość, że przecież jemu wychodzą jelita przez przerwę w mięśniach. Poza tym - Mały mi krzyczy przy piersi, może jakiś przejściowy kryzys. Odciągam najpierw do butelki, żeby pod miejszym ciśnieniem mleko leciało i go nie zalewało. A może teraz będzie mniej jadł, no bo ile można tyć w takim tempie? |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||
Zadomowienie
|
Wow! piękny wynik!
![]() Cytat:
![]() Grzechotkami też się już Tymuś interesuje, tylko trzeba mu machać. Jak powiesiłam na pałąku fotelika, to nie zwracał uwagi. Cytat:
![]() Jak nocka? Udało się? Nowa ![]() ![]() ![]() Pur, Ever nie poddawajcie się! Trzymam za Was kciuki, żeby się ruszyła laktacja! Ja się dziś nawet wyspałam ![]() Tymek zasnął o 19, obudził się o 19:30 i płakał nie wiadomo czemu. Nic nie pomagało, ani na rękach, ani na leżąco, masowanie brzuszka,suszarka, nic go nie uspokoiło. Wkońcu padł o 21 i spał do 2!!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mloda tez ma czesto zimne raczki - zakladam jej wtedy niedrapki, bo na karku jest cieplutka wiec bez sensu zakladac jej extra warstwe ubran... choc tesciowa uparcie owija ja w kocyk ![]() Co do czyszczenia noska, to ja zazwyczaj biore troche waty, nasaczam sola fizjologiczna, formuje z niej rulonik i nim czyszcze nosek ![]()
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
ever ja seba ponad rok karmiłam i ani razu nie udało mi się ściągnąć a wczoraj też próbowałam i 20 ml tylko :P i wcale nie oznacza to że nie mam pokarmu
![]() mortisha84 to sobie pospałaś ![]() daszna ja mam znów chustę elastyczną i Seba 3 lata potrafił w nią się wcisnąć, baaaardzo sobie chwalę i polecam. elianka no to super że wam sie udało! A moja ma nos zatkany ciągle i pokasłuje czasami, nie wiem co robić
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak! Dziękuje ![]()
![]() |
#329 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja starszej córki też nie kp i też czułam, że coś nas omija... Ale jak się nie da to trudno. Z perspektywy czasu nie ma to większego znaczenia ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Moja od polnocy do 6 budzila sie co godzine-poltora a w miedzyczasie tak stekala ze nic nie spalam. Ledwo zyje :-\
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.