|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
a czy ta wada siatkowki nie bylaby niczym groznym gdyby nie porod ? Tzn nie musialabys nic z tym robic ?
czy jest to taka wada ktora tak czy siak musisz ogarnąć jakoś ??
|
|
#2372 |
|
Konto usunięte
|
Mi też się wydaje że to wskazanie do cc jest ale może skonsultuj to z ginekologiem
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie, gdyby nie ciąża to można by było jeszcze tak z tym chodzić...
ale okulistka radzi to zrobić na w razie gdybym zaczęła wcześniej rodzić..bo przy naturalnym porodzie mogłoby od wysiłku to polecieć... |
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A miałaś jakieś objawy? cos sie działo wcześniej z tym okiem? |
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Yy pisałyście o śniegu, u mnie jeszcze nie ma ;/ Daria ja też nie słyszałam o takim zabiegu w ciąży, więc niestety nie pomogę Dziewczyny, wszystko nadrobiłam, ale juz nie pamiętam co komu miałam napisać, wiec przepraszam, że napiszę ogólnie, że dobrze, że wizyty ok I trzymam kciuki za dzisiejsze glukozy ![]() O pamiętam jeszcze miałam pisać Mama Zuzi, że bardzo współczuję takiego męża to tylko pałą w łeb ![]() Szymon ma czkawkę, chyba przestraszył się jak kichnęłam
|
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
witam Mamusie
jedna córa odprowadzona, druga dokazuje a mi od rana niedobrze ![]() Olcia jaaa daj troche śniegu mi się marzy ale jedynie mżawka leci
|
|
|
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
Nie to nie daje żadnych objawów... nawet jeśli chodzi o wadę wzroku to mam małe minusy 1,5... no widzicie też myślałam, że cc.. ale okazuje się że wg lekarzy tyko świeżo odwarstwiająca się siatkówka tzn. w mniej niż miesiąc przed terminem jest wskazaniem.. powiem Wam dziewczyny, że o siebie się jakoś nie martwię...tylko o maluszka żeby ten laser nie miał na niego zadnego wpływu...
Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2014-11-20 o 08:44 |
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro okulistka i gin mowia,ze nie ma wplywu,to bym raczej im wierzyla ,w tej sytuacji o swoj wzrok tez bym sie pewnie martwila ....oby ok wszystko bylo z oczkami Twoimi
![]() Ja na wizyte do okulisty musze w grudniu albo na poczatku stycznia isc wlasnie na dno oka i zbadac siatkowke , bo mam mala wade+astygmatyzm ,ale wole wiedziec,jesli cos z siatkowka by sie dzialo, wtedy na pewno bym na cc sie umawiala, nie ma co... Ja tez w lozku i pewnie tak zostanie zaslony mam zasuniete, wiec nawet nie wiem jaka jest pogoda, a jak jadlam sniadanie w salonie to jeszcze ciemno bylo i nie wiemAle mam nadzieje,ze żadnego śniegu u nas nie ma
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam ![]() no i zerkałam na pierwszą stronę na listę, ale tam Cię nie ma Aga a ja wolę jak na dworze jest biało a nie czarno ![]() Patrz, a może teraz się wypada a potem w lutym już nie bedzie śniegu
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolala przezyc do lutego na czarno
hehehehe
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale marzy mi się Nadusia ![]() a ja też wole na biało (już nie pamiętam zimy takiej ze śniegiem po pas ehhh) ale Aguś drogi moga być czarne hehe bo kierowca ze mnie kiepski ale drzewka i mrozik i sloneczko ahhh
Edytowane przez iva_b Czas edycji: 2014-11-20 o 09:04 |
|
|
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
U mnie śnieg od rana pada...ale jest na plusie..więc od razu się rozpuszcza..
Chyba przystąpię do akcji ,,odgruzowanie mieszkania" żeby za dużo nie myśleć.. A Wam dziewczynki miłego leżaczkowania życzę
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi ale przestań, a święta? Czarne?
![]() Cytat:
A lekarz nie ma chociaż żadnych podejrzeń?
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja troche odgruzowane mieszkanko mam, czysto jest , wypadaloby tylko kabine umyc,ale to meza sprawa,ale odkad jest w remontowie to nie mamy umytej kabiny
drugi tydz leci :/ brodzik sama myje ale szyby nie,bo mi za bardzo smierdzi :/ ale juz patrzec nie moge na nia, wiec moze na raty to jakos zrobie :/ i prasowanie,ktore najchetniej odlozylabym na nigdy :/ ;] ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- wole tak niz z zaspami chociaz moze spasc i 26 grudnia stopniec
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
Przeklęte wygalada mu na dziewczynke ale nie potwierdzi bo bylo kręgosłupkiem odwrócone i dodatkowo pośladkowo więc nie wiem po czym gin to stwierdził
![]()
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z wyrka
![]() Wiecie, u mnie chyba też pruszy śnieg, ale z perspektywy łóżka widzę tylko okno nade mną i niebo i ciężko stwierdzić :P Na deszcz mi to nie wygląda, bo by spływało a tu się trzyma na oknie Jak to śnieg to idę dziś do piwnicy po światełka gwiazdki i porozkładam na parapetach i komodzie w salonie. A generalnie to leniuchuję dzisiaj ![]() Ala kciuki za wizytę ![]() Dziewczyny kciuki za glukozę
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
monnnia80- gratulacje
biala17a= na pewno ci podziękuje jak wrócisz ![]() maladT- no i dobrze , leż i odpoczywaj d_a_r_i_a- bo nowe spodnie dżinsowe dobrze jest namoczyć w occie i dopiero wyprać , podobno , choć ja nigdy tego nie zrobiłam , Daria a gdzie byłaś u okulisty pytałaś się jej o szkodliwość tego zabiegu dla bejbika. A doczytałam no jeśli twoi lekarze uważają że jest ok, to ja bym sie nie martwiła tylko to zrobiła, ale nie w Płocku . Ja mam nieuleczalną chorobę oczu którą wykryli mi dwa lata temu zaliczyłam wielu okulistów w Płocku, ostatecznie zostałam przy jednej babce z orlen medicy, ale ona też na leczenie wysyła mnie do wawy, tu tylko kontroluje---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- alunia- kciuki za wizytę u genetyka |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
zaspaliśmy dziś z mężem, także na sniadanie nie piję glukozy ... ;/ jemy śniadanko i jedziemy wózki oglądać a potem do biedry po słodycze bo jest -30%. No i dziś wreszcie przyjdzie moja paczka ołł jee
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/playlist?lis...2BFACC0574C36F a ja od rana slucham tej playlisty
![]() ooo musze do Biedronki i ja zajechac <ciekawe tyllko kiedy z moim mezem uda mi sie ... albo chcociaz auto dostac grrr> to zrobie zapas rurek <3
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-20 o 09:22 |
|
|
|
#2390 |
|
Raczkowanie
|
ja zmykam na śniadanko i muszę posprzątać choć przy moich Dziołchach wieczorkiem znowu będzie jak po tornadzie
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Iva no to bedziemy trzymać kciuki za ujawnienie się
![]() Maciejka oo a na jakie słodycze? wszystkie? zadzieram kiece i lece ![]() Ja już nastawiłam pranie, posprzątałam kuchnię, pozmywałam. I teraz zasiadam z inką
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
odowska Ale to nie ma być kara dla Tż, że będę rodziła sama. Ja po prostu nie chcę łaski od niego, a jeżeli on nie ma potrzeby bycia tam ze mną i wspierania w takiej chwili, bólu i olewki przez wszystkich którzy tam będą to niech tak będzie. Jak ma być ze mną i jeszcze ma mnie jego obecność stresować to lepiej jak będę liczyła na siebie
Mlebi znacznie bardziej wole moje 30+5 Tak spokojnie jeszcze hi Logoasia świetnie że jest u Was dobrze Leż leż, maleństwo jeszcze niech troszkę posiedzi Marchewka widzisz szyjka na razie na to pozwala i dbaj o nią żeby pozwoliła i żebyście byli w domku A ja już nie czekam na święta Miały być takie cudowne z sis i jej synkiem a tak będziemy podzieleni U siebie to nawet choinki nie będę ubierać bo sensu nie ma. Pojadę do taty na 2 tygodnie i będzie już trzeba składać żeby łóżeczko rozłożyć Ja w tym roku przygotuję sama wigilię... Dla mnie lewatywa była czymś strasznym, 1,5h omdleń nie mogłam dojść do siebie ale i tak chyba to wole niż kupa :p Alunia aaa Tż prosił o gulasz z kaszą (już wcześniej) miał być dzisiaj :/ Pojedzone Buu spokojnie mniejsze dziecko łatwiej urodzić, a nie jest bardzo mała A obrócić się może dzień przed porodem Będzie dobrze. Nie robiłam Tż na siłę przykrości, sam sobie zrobił ja mu tylko przypomniałam kilka rzeczy które ostatnio mi powiedział:/ Ale to ja przecież na żartach się nie znam. No właśnie z tym porodem to nie do końca tak jest że ja bez Tż nie urodzę. Po prostu wczorajszy dzień tak mnie przygnębił i jeszcze to olanie kwestii porodu że było mi strasznie przykro. Nastawie się że sama będę rodzić i będzie git, rodzą kobiety same i dają rade. A przy pierwszym porodzie miał być ale była cc przed terminem. Ewa te buciki to mam dzięki Tobie Ty mnie zmotywowałaś żeby próbować i próbować Że mając podstawy można działać i jeszcze te filmiki Dziękuje Zamówiłam sobie szydełka bo miałam jedno małe i teraz się uczę Ja mam nadzieje że cały czas leżysz? d_a_r_i_a mój to myśli że jak przytuli i zacznie zachowywać się normalnie to i mi będzie już dobrze :/ Nie nie, ja to muszę obgadać wszystko do ostatniej kropli krwi, a tż by najlepiej puścił wszystko z wiatrem, a tak się nie da. Wszystkie zabiegi powodują strach u nas, ale spokojnie jeśli go każą zrobić na pewno pomoże a nie zaszkodzi Będzie dobrze.Maciejka po gin bym przyjechała odebrać to co masz dla mnie i bym Ci koszule i staniki przyniosła. Co Ty na to? Dzień dobry Czuje się dobrze, może nie szczególnie szczęśliwa ale znośnie. Tż się pogniewał i wtulił w ścianę a ja miałam dużo miejsca. Nie chce mi się nic robić. Do biedronki też pojadę po wizycie jak mnie waga nie pokona :P
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka
jaki power dziś z rana ![]() Mi się Inka skonczyla a nie chce znow sama do Almy maszerowac i dzwigac hmmm moze jak mąż wroci z pracy to podjedzie ze mna do Biedry i potem niech se siupa do remontowa hmmmmmm
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzka bawi sie w ciąże i właśnie szykuje się na usg
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w niej saaaaaame słodycze i mój ukochany marcepan z nugatem tylko nas jest ogólnie dziesięciu w domciu...ale marcepanka będę bronić własną piersią
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga że Ty przy tej muzyce nie zaśniesz ![]() Mama Zuzi czemu nie będziesz stroiła choinki? Chociażby dla córy Twojej stwórz trochę atmosferę świąt Tak mi się przypomniało jak przeczytałam o Tż wtulonym w ścianę, że ja dzisiaj w nocy strasznie się wkurzyłam jak Tż wtulił się w moje plecy, że jak się przekręcałam na drugi bok, specjalnie ze złością go przygniotłam i zepchnęłam kolanami z mojej połowy
|
|
|
#2397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide po pierniki za to do kuchni pewnie dwa ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
no wlasnie chcialabym sie zdrzemnac, ale leci juz 13 piosenka a ja nic Mama Zuzi - tez bym jak Ilonka mowi - ubrala choinke, razem z mala, co z tego,ze pewnie u taty bedzie Domowa fajnanawet wczesniej mozna ubrac ja pewnie kolo 15 grudnia juz swoja ubiore ![]() Ilonka- ja tez sie taka niedotykalska zrobilam w nocy jak spie Się zastanawiam, gdzie jest Magdalenaaaaa z rana ![]()
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-20 o 09:39 |
||
|
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilonka u taty będzie choinka jak najbardziej a u nas po prostu by było trzeba ją ubrać i po powrocie rozebrać a i tak nas nie będzie.
A planację od 22XII do 4I być u taty A Zuzka ma u siebie cały rok święta
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi
Ja już wczoraj w łóżku mówiłam, że chcę lampki w gwiazdki i muszę dzisiaj obadać na allegro, na co Tż, że przeciez dopiero listopad Ale on to sie tam nie znaJa kilka nocy temu wstałam taka wkurzona na kolejne siku i tylko syknęłam do Tż "nie wiś mi na plecach" A dzisiaj ostentacyjnie odgrodziłam się rogalem
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
Małą w pokoju Zuzi też ubierzemy
Ma taką fajną malutką. Ona długo postoi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mi się marzy ale jedynie mżawka leci

ale marzy mi się Nadusia 
pytałaś się jej o szkodliwość tego zabiegu dla bejbika. A doczytałam no jeśli twoi lekarze uważają że jest ok, to ja bym sie nie martwiła tylko to zrobiła, ale nie w Płocku . Ja mam nieuleczalną chorobę oczu którą wykryli mi dwa lata temu zaliczyłam wielu okulistów w Płocku, ostatecznie zostałam przy jednej babce z orlen medicy, ale ona też na leczenie wysyła mnie do wawy, tu tylko kontroluje
Miały być takie cudowne z sis i jej synkiem a tak będziemy podzieleni
i mój ukochany marcepan z nugatem
tylko nas jest ogólnie dziesięciu w domciu...ale marcepanka będę bronić własną piersią