![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Idzie wojna
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
O czym? Ze szanowali cywilow Polakow i ich wlasnosc? O Zydach nie mozna zapomniec.
Prosze Cie. Za duza jestem na takie przepychanki, powiem jedno: poczytaj. I dodam, ze owszem, Rosjanie byli straszni w czasie wojny, moja rodzine dotknelo ich okrucienstwo. Tak samo jak dotknelo ja okrucienstwo Niemcow. Nszanowali wlasnosc o tyle o ile mogli ja przywlaszczyc. I roznica miedzy nimi byla taka, ze Rosjanie obijali zlocone brzegi talerzy, bo wydawalo sie im, ze sa ze zlota, a Niemcy po prostu pakowali calosc zastawy do ciezarowek i wywozili do siebie. A cywile albo ratowali zycie albo nie, zalezy jaka Rosjanin/Niemiec mial fantazje. Jedni nie byli lepsi/gorsi od drugich.
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Ukraińcy to bydło, to fakt, dowody są niezaprzeczalne. A czy masz jakieś dowody na to, że niby Rosjanie są gorsi?
![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-11-19 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Szukalam,
raz, ze nie wyswietlilo sie sporo artykulow, tylko trzy na krzyz a dwa, to nie sa potwierdzone wiadomosci Nie neguje, bo moglo tak byc ale tez oczekiwalabym potwierdzonych wiadomosci.
![]() |
#95 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Nie do tego sie odnosilam.
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
BAN stały
|
Teraz jak i kiedyś. Ukraińcy (w odróżnieniu od narodu niemieckiego np) nigdy nie rozliczyli się ze swoich zbrodni, panuje tam powszechne zakłamanie i wyparcie (nawet w podręcznikach ) i nadal żywy jest kult UPA, nawet otwarcie , publicznie, nawet w ich obecnym rządzie... A to co robią w Donbasie świadczy o tym, że się nie zmienili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-11-19 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Wiem. Pytanie wynikało z tego,że wcześniej mówiliśmy o gwałceniu i zabijaniu kobiet obecnie, dlatego spytałam,bo chciałam się dowiedzieć czy to był przykład wzięty z historii,czy obecnie też coś takiego miało miejsce,tylko na mniejszą skalę.
Cytat:
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ale co zrobic, napisalas, ze Niemcy byli spoko, to teraz musisz sie tlumaczyc.
Nie chodzi mi o to, ze wyswietlily sie trzy artykuly i znaczy to, ze to nieprawda. Chodzi o to, ze ta wiadomosc jest niepotwierdzona a osoba, ktora o tym podobno mowila twierdzi, ze nic takiego nie mowila. Ja od znajomych znajomych tez wiem sporo rzeczy, ktore sie nie zawsze potwierdzaja. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Mozesz podac potwierdzone wiadomosci na ten temat. Wczesniej byla mowa o 200, teraz juz cale wsie leca, wydajesz sie coraz bardzoej zawzieta a ofiary rosna z kazdym Twoim postem. Zaznaczam: nie twierdze, ze akty gwaltu sie nie zdarzaly, ale tak gwaltowny wzrost ilosci ofiar nie sluzy dobrze wiarygonosci tych informacji.
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dokładanie. Znajomi stydiują z Ukraincami, kilku nawet ma takowych współlokatorów. Mam kolegę Ukraińca, on niby pochodzi z zachodniej Ukrainy więc niby odległej od centrum konfliktu ale... Nie mówi o tym wiele, ale jak nie wytrzyma i coś opowie... Mówi że polskie media nie mówią wcale dużo o tym, szczególnie w porównaniu do tego co się dzieje. Ba, o dużo rzeczach milczą. Od początku konfliktu benzyna zdrożała u nich 2,5 krotnie! Żywność tak samo, gdy wymieniał co i ile podrożało to oczy się wybabłuszają. Gdy wspomnie o tych strzałach, o tym jak jak ludzie olewają wezwania do wojska, o tym jak jechał na pogrzeb kolegi który zginął w walce... O lęku czy powołają jego Tate do walki... Jeszcze jak się czyta w necie o tym, to ma się takie "nie miłe odczucia", dysonans. Ale jak słyszy się relacje Ukraińca który tą rzeczywistość widział to ...nigdy w życiu nie przejdzie przez myśl żeby nawet zażartować. Po rozmowach z Ukraińcami naprawdę rozumiem to "Pray for Ukraine"
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaganowicz, Żukow czy Chruszczow z Mołotowem spokojnie kresu swoich dni dożyli. spokojnie sobie żyli choć mieli mnóstwo istnień ludzkich na liście (więcej ofiar na na jedną głowę przypadało niż łącznie w całej działalności UPA). i dalej trwa kult Stalina, a Putin niedawno nawet wychwalał tych wojaków z dowódcami włącznie. i tam też nic się nie zmieniło, masz inne poglądy i mówisz o nich głośno to kończy się jak z Politkowską czy innymi dziennikarzami którzy po prostu znikali, albo byli mordowani. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Falabella dawales jakies linki do sprawdzonych informacji? Jak nie to podaj. Uwiarygodnij swoje wypowiedzi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Najgorsze jest to, że w polskich szpitalach leczy się tych zbrodniarzy z Ukrainy, którzy zaatakowali rosyjskojęzyczny Donbas
![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
a co jeśli ci leczący się walczyli w obronie kraju przed agresją rosyjską która to znowu idzie w obronie swoich obywateli jak lata temu zawitali do Polski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Co by się nie działo to uważam, że Ukraincy a szczególnie ci UPApoplecznicy to najgorsze co może nam się przytrafić. Mój dom rodzinny mieści się ok.10km od granicy z Ukrainą , każdy kto tam mieszka powie , że ukraińcy to zwykła dzicz, która bez skrupułów i mrugnięcia okiem powtórzyła by rzeź , jaka miała miejsce w 1943r.
Wszystko to opowiadała mi babcia, której ledwo udało się ujść z życiem, gdy ukraińcy mordowali, gwałcili i palili polskie wsie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
uparta chmura
|
Ja mieszkam 30km od Niemieckiej granicy, ale nie przeszkadza mi wiedzieć tego, co napisałaś ;-) i zgadzam się z tym, zwłaszcza z opowiadań babci, prababci itp
![]() |
#111 |
Naczelna Nastolatka
|
Wiecie co. Az się niedobrze robi jak się czyta niektóre odpowiedzi. Jak można pisać dzicz o jakimkolwiek narodzie?
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-11-20 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Naczelna Nastolatka
|
Naród mordowal? Serio? Polacy tez dzicz. Cały naród Żydów wydawał Niemcom za pieniążki
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
A co Ci sie nie podoba w tym zestawianiu sytuacji? Jakies argumenty? Ale nie: znajomy znajomego powiedzial.
I owszem, jestem za tym, zeby NIE zapominac Ale to co Ty prezentujesz swoja postawa przyprawia mnie o mdlosci, tyle w tobie tej nienawisci, ze niczym sie nie roznisz od osob, ktore nienawidza np nas, czyli Polakow. NICZYM sie nie roznisz
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
mojego wujka prawdopodobnie sprowadzono do pokoju, gdzie spytano się o nazwisko i stopień a później wyprowadzono do drugiego pokoju lub wywiezono do lasu gdzie został zastrzelony strzałem w tył głowy, zrobili to ruscy więc mam uważać że wszyscy rosjanie to dzicz mordująca, gwałcąca i donosząca nawet na własną rodzinę?
Rosjanie też NIGDY nie powiedzieli przepraszam, do dzisiaj w Rosji się gloryfikuje oprawców z NKWD i KC to dalej u nich żyje więc co też mam uważać że cały naród za dzicz? tu też można przykład Jedwabna przytoczyć, do dzisiaj są debile którzy w żartach mówią czy nawet piszą na murach prześmiewczo "byli łatwopalni" więc co też mam wszystkich Polaków nazywać dziczą? tym bardziej że do dzisiaj pewne kręgi bronią tych ludzi? poza tym nie wszyscy dowódcy z UPA mordowali Polaków, były oddziały które tego nie robiły bo się na to nie zgadzały (tak twierdzą też Polscy badacze) więc nie wszyscy brali w tych mordach udział, a skoro tak to czy można przez to cały naród o to oskarżać? ja wiem że tak najprościej wrzucić wszystkich do jednego wora i przypiąć całemu narodowi łatkę, ale czy to mądre? to tak jakby Polakom na wyspach przypiąć łatkę pasożytów pobierających socjal, wiecznie pijanych bo przecież jakaś tam grupa właśnie w ten sposób żyje. wiem są tacy którzy taką łatkę nam przypięli, więc na serio nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Naczelna Nastolatka
|
Możesz łaskawie uścislic z jakich jestem, droga falabello? Bardzo mnie to interesuje.
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-11-20 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Polacy pomagali żydom i o tym też trzeba mówić,a jak chcą cały czas widzieć czarne barwy to niech zapalą sobie znicz na pomniku bohaterów III rzeszy,jeśli taki jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.