Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+OT) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 11:43   #2011
201604130936
Konto usunięte

Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+

Cholerna, ale co ma do tego tofu xD?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:44   #2012
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Myślę, że to jak z tofu - odpowiednio przygotowane i obrobione jest pyszne, w postaci początkowej smakuje jak pianka montażowa.
No tak, gluten nawet za bardzo nie ma smaku, to taka prawie przezroczysta galareta, bez sosu to jak plastik.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:50   #2013
Luba
Zakorzenienie

Wiecie to co zaczelo dziac sie w watku o wojnie mnie przeraza.
Niby czlowiek wie, ze ludzie moga innych ludzi nienawidzic, ale skala nienawisci mnie ciagle zaskakuje i przeraza.
Watek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=787848&page=3

od postu 71
Tego, gdzie padlo wiekopomne stwierdzenie
"Z Niemcami jest trochę inaczej, mają tradycję militarną, szanują cywilów i ich własność."
Przy ktorym padlam i dlugo wstac nie moglam.
Trzeba popytac np warszawiakow jak to zostalo uszanowane miasto, cywile i ich wlasnosc....

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:53   #2014
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Kota mogła zjeść młodego np. ze stresu.
Najlepiej jakby została wysterylizowana.

candy dzięki za info
o zielonej herbacie wiem
natomiast zawiodłaś mnie informacją, że nie uświadczę tam takiego ramen jak u Ichiraku
Np juz ja wczesniej mama chciala wysterylizowac, ale nie zdazyla bo juz byla w kolejnej ciazy.
Cytat:
Napisane przez Domcia2605 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że kotki tak robią, żeby nie wabić potencjalnych drapieżników
Matko, ja nigdy kota nie mialam, nie mialam zielonego pojecia, ze one robia cos takiego. Ciagle tylko mamie przynosza jakies golebie albo myszy, ale zeby swojego zjesc..
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:56   #2015
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Cholerna, ale co ma do tego tofu xD?

No bo "nie" Candy odnosiło się do mojego "seitan ponoć jest dobry". Więc napisałam, że to jak z tofu trochę.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
No tak, gluten nawet za bardzo nie ma smaku, to taka prawie przezroczysta galareta, bez sosu to jak plastik.
Bo to chyba czyste białko jest. Nie wiem, nie jadłam w sumie, ale ponoć w Krakowie jest jakaś wegeknajpa która dobrze przyrządza seitan.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:06   #2016
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Np juz ja wczesniej mama chciala wysterylizowac, ale nie zdazyla bo juz byla w kolejnej ciazy.

Matko, ja nigdy kota nie mialam, nie mialam zielonego pojecia, ze one robia cos takiego. Ciagle tylko mamie przynosza jakies golebie albo myszy, ale zeby swojego zjesc..
Nawet jak kotka jest w ciazy to mozna przeprowadzic, jak to sie mowi, sterylizacje aborcyjna. I zrobcie tak, na milosc boska. Ten kot cierpi podczas stosunku, ciaza tez nie jest dla niego latwa i przyjemna, porod to tez nie jak pierdnal. Pomijajac powolywanie na ten swiat kolejnych kotow. Lepiej pozbawic ja wczesnych plodow jesli sie nie wyrobicie niz znow pozwolic nosic kocieta.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:07   #2017
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
candy dzięki za info
o zielonej herbacie wiem
natomiast zawiodłaś mnie informacją, że nie uświadczę tam takiego ramen jak u Ichiraku
No trudno bedzie ;/ dostaniesz tluszcz jakiegos zwierzecia z solą i kluskami. Chyba, ze znajdziesz, ale to niestety trzeba szukac bardzo, to nie stoi na kazdym rogu. Predzej wpadniesz na Mc's. Tej, to moze otworzymy wspolnie Ichiraku w jakiejś wiosce otoczonej lasem? U nas takich dużo.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Niby czlowiek wie, ze ludzie moga innych ludzi nienawidzic, ale skala nienawisci mnie ciagle zaskakuje i przeraza.
Watek

od postu 71
"Z Niemcami jest trochę inaczej, mają tradycję militarną, szanują cywilów i ich własność."
Trzeba popytac np warszawiakow jak to zostalo uszanowane miasto, cywile i ich wlasnosc....
Bo mają, nie wzielas pod uwage, ze my bylismy bydłem a nie cywilami. Ale Niemcy to nie sa ci sami ludzie juz.

Mnie dziwi to podejscie tu i w watku o kresach - Polska niszczy, kradnie, gwalci, zamyka w obozach - dobrze. Ktoś zajedzie nam na miedze - trzeba zniszczyć. I tak kresy trzeba odbić, bo nie mają prawa bytu, sztuczny twór, gnębią Polaków bo nakazali im pisownie nazwisk w obowiązującym jezyku. Wschód trzeba nam oddać bo zostal ukradziony ale już Szczecin i Wrocław i się należały. Czekam na wątek o odtworzeniu Korony i Litwy od morza do morza. Przecież to kiedyś było nasze i to sztuczny twór, że już nie jest. I o ponownym przyłączeniu Węgier bo Andegaweni, tak jak to argumentowała Austria za zaborów.
Stary 2014-11-20, 12:08   #2018
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Watek

od postu 71
Bo to pewnie nie niemcy tylko ruskie zrownali z ziemia 90% naszego miasta. A my sie dajemy nabierac na te klamstwa, ja teraz na klamstwo Katynskie i belkot belkot pleple cos tam ruskie zle bob homar wloszczyzna!
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:10   #2019
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Coooo, juuuż????

A tak poza tym to innego smaku niz zielona herbata desery tam nie maja. Czasem ewentualnie poloza na nia anko, ale raczej polewaja ja wieksza iloscia zielonej herbaty, posypia posypka z zielonej herbaty i poloza czekoladke z zielonej herbaty. (zdjecie nie moje ale tak to wyglada)
Już, już. Niezła breja jest na chodnikach

No to długo bym w Japonii nie wytrzymała. Nienawidzę połączenia zielonej herbaty ze słodyczami. Do tej pory mnie lekko mdli na wspomnienie pewnych ciastek

Ej, ktoś wie jak oczyścić kocie futerko z fioletu gencjanowego? Kot miał małą ranką za uchem i ojciec posmarował to miejsce fioletem. Kot zaczął się myć. Kot ma teraz wszędzie fioletowe plamy. Nie wiem czy da radę sam się oczyścić z czasem. Dodam, że jestem za bardzo przywiązana do swojego gardła żeby kota wykąpać.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:10   #2020
aer
O RLY?

Cytat:
Watek

od postu 71

Czytałam, ale nawet nie chce mi się wchodzić w dyskusję z nią.
Na pewno w Warszawie tablice upamiętniające egzekucje, których jest multum są postawione od tak sobie.
A piękny przykład jak Niemcy szanowali cywili podczas wojny mam chociażby na swoich rodzinnych terenach - w sąsiedniej wsi jest ponad kilometrowa klonowa aleja - dziadek jak jeszcze żył opowiadał, że pamięta jak klony były całe obwieszone trupami Polaków powieszonych przez Niemców - w głównej mierze cywili.

Cytat:

Mnie dziwi to podejscie tu i w watku o kresach - Polska niszczy, kradnie, gwalci, zamyka w obozach - dobrze. Ktoś zajedzie nam na miedze - trzeba zniszczyć. I tak kresy trzeba odbić, bo nie mają prawa bytu, sztuczny twór, gnębią Polaków bo nakazali im pisownie nazwisk w obowiązującym jezyku.
Też mnie to dziwi.

Cytat:
No trudno bedzie ;/ dostaniesz tluszcz jakiegos zwierzecia z solą i kluskami. Chyba, ze znajdziesz, ale to niestety trzeba szukac bardzo, to nie stoi na kazdym rogu. Predzej wpadniesz na Mc's. Tej, to moze otworzymy wspolnie Ichiraku w jakiejś wiosce otoczonej lasem? U nas takich dużo.
Tzn. tak - ja mam taki sprytny plan, żeby załapać się na kurs letni w szkole w Japonii i zamieszkać u japońskiej rodziny więc być może dane będzie mi zjeść dobry ramen xD
Ale jeszcze zobaczę jak to wyjdzie - bo taka impreza najwcześniej w wakacje 2016.

Jestem za xD

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-11-20 o 12:17
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:22   #2021
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Nawet jak kotka jest w ciazy to mozna przeprowadzic, jak to sie mowi, sterylizacje aborcyjna. I zrobcie tak, na milosc boska. Ten kot cierpi podczas stosunku, ciaza tez nie jest dla niego latwa i przyjemna, porod to tez nie jak pierdnal. Pomijajac powolywanie na ten swiat kolejnych kotow. Lepiej pozbawic ja wczesnych plodow jesli sie nie wyrobicie niz znow pozwolic nosic kocieta.
Wiem o tym. Moja mama ta kotke poczatkowo tak tylko dokarmala bo sie przyplatala, wczesniej nie miala kotow nigdy i nie wiedziala, ze tak,jedna ciaza za druga bedzie. Teraz juz ja na pewno wysterylizuje bo i dla niej to niedobre i moja mama tez nie ma teraz co z tymi kocietami zrobic wiec nie ma szans zeby kolejne przyszly.
Przeciez dla mojej mamy to tez problem, nie uprawia jakiejs hodowli i nie sprzedaje kotow. Zreszta kto by teraz kupil kota zwyklego.
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:25   #2022
201604250941
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;49009297]Już, już. Niezła breja jest na chodnikach

No to długo bym w Japonii nie wytrzymała. Nienawidzę połączenia zielonej herbaty ze słodyczami. Do tej pory mnie lekko mdli na wspomnienie pewnych ciastek

Ej, ktoś wie jak oczyścić kocie futerko z fioletu gencjanowego? Kot miał małą ranką za uchem i ojciec posmarował to miejsce fioletem. Kot zaczął się myć. Kot ma teraz wszędzie fioletowe plamy. Nie wiem czy da radę sam się oczyścić z czasem. Dodam, że jestem za bardzo przywiązana do swojego gardła żeby kota wykąpać.[/QUOTE]

Tylko takie dwa musisz mieć

Mój dziadek był prawie że chłopem pańszczyźnianym, jego rodzice jeszcze pamietali przemiany, dziadkowie samo zniesienie. Ale u niego na wsi nic się nie zmieniło, nadal byla ta sama rodzina dziedziców (i to niemieckich) u którch wszyscy pracowali. Jak przyszli Niemcy to zrobili tam obóz pracy. O dziwo było tam lżej niz wcześniej Akurat większość mojej rodziny by powiedziała, że Niemcy byli mili, tylko ci Rosjanie to potwory. Także to zależy kto gdzie był. Bo prababcia ze wsi dosłownie obok dziadka (chociaż byli z dwóch stron, od matki i od ojca) już wylądowała z obozie w Niemczech. Wiec chyba sporo zależy od tego, kto gdzie miał dziadków i po której stronie powstania był. Ale mimo to, pewne sprawy po prostu wypada wiedzieć z innych źródeł, moi dziadkowie mieli wrażenia dobre ze wsi ale pewnie wioskę obok całą spalono za ukrywanie Żyda, nikt mi nie musi tego mówić, nie wypisuję potem na forum, że Niemcy byli dobrzy, tylko po prostu brakowało im lebensraumu.

Za to dziwi mnie bardzo jak Amerykanie idolizują Europę, ogólnie jak można idolizować Europę po tym wszystkim niewolnictwo, kolonizacja, wojny, ale niee, Stary Kontynent, szacun i vogule.
Stary 2014-11-20, 12:28   #2023
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
ciekawe kiedy powstanie ruch pro life w stosunku do sterylizacji aborcyjnej XD

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Mój adres jest bez sensu, też go hejcę. Ale kupiłam sobie domenę rynngotuje.pl i będę się tam przenosić, tj. podpinać ją, żebym w końcu nie musiała tego dyktować...

Przepis będzie, ale jak mi się zechce obrobić zdjęcia, czyli bóg wi kiedy. Podaję tu na szybko. Sos sojowy jest, ale nie trzeba go dodawać, można zamiast tego dać sól zwyczajnie i też będzie git. Tylko ja jestem biedakiem cebulakiem który nie lubi wyrzucać jedzenia, więc mięso jest rosołowe ale można użyć cycka albo mielonego z indyka.

Ciasto:

20g świeżych drożdży
500g mąki
1 szklanka wody (250ml)
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50g cukru
2 łyżki oleju

^w oryginalnym przepisie nie ma soli w cieście, bo się toto macza później i tak w sosie sojowym. Jak ktoś chce mieć ciasto słone, to można dodać 1 łyżeczkę soli.

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dosypujemy cukru, proszku, oleju, mieszamy. Dodajemy całą mąkę, mieszamy łyżką najpierw, później zagniatamy. Raczej nie dosypywać mąki, powinno być tak akurat. Ciasto ma być elastyczne, nie kleić się do rąk - trochę miększe niż na pierogi. Odstawiamy do miski na godzinę albo więcej, ma podwoić objętość. Jak wyrośnie, to zagniatamy chwilkę tylko, żeby odgazować.

Farsz:

U mnie dwie duuuże nogi z kurczaka ugotowane w rosole i obrane z mięsa, ale można użyć też cycka z kurczaka ugotowanego na parze/usmażonego, albo surowego mięsa mielonego np. z indyka, jakieś 250-350g myślę, że tam weszło. To nie ma aż takiego znaczenia, bo ile zrobicie, tyle zużyjecie, ciasta jest dużo dość.
Mała kapusta pekińska, albo pół dużej.
2 papryczki chili (ja takich z biedronki używałam, średnio ostre są chyba)
3 ząbki czosnku
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka (ja nie dawałam soli tylko ze trzy łyżki sosu sojowego)
Chili w płatkach może też być
Grzyby mun suszone (można olać, można dać pieczarek kilka)
1 gotowana marchewka duża (miałam z rosołu też, znów, cebulactwo, przeca nie wyrzucę)
Ze trzy-cztery łyżki wody, żeby farsz był bardziej mokry

Mięcho jak surowe, to gotujemy/smażymy, doprawiamy pieprzem i solą w trakcie, moje z rosołu było trochę słone. Jak już gotowane, to obskubujemy z kości. Siekamy drobniutko. Z kapusty bierzemy tylko tę białą część, zieloną wyrzucamy albo robimy sałatkę. Kroimy drobno. Grzyby suszone zalewamy wrzątkiem, jak nasiąkną to, uwaga, kroimy drobno. Jak używamy pieczarek, to można je posiekać i trochę podsmażyć i wtedy dodać do farszu. Marchewkę, dla odmiany, siekamy drobno i dodajemy. Chili tak samo. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodajemy sosu sojowego/soli, pieprzu, chili w płatkach, mieszamy wszystko, mieszamy. Próbujemy. Dodajemy więcej soli/chili/czegotamchcemy.

Z tej ilości ciasta wyszły mi 3 duże buły i 15 mniejszych, więc uprzedzam, że porcja duża.

Urywamy kawałek ciasta, tak wielkości małej mandarynki (na dużą bułę, na mniejszą - tak dużego orzecha włoskiego). Wałkujemy na płasko, cieniutko, tak jak na pierogi mniej więcej. Cieniutko, znaczy nie ma prześwitywać, ale nie ma to być placek. Tak, jak naleśnik.

Najlepiej to robić bez mąki, bo wtedy się łatwiej skleja bułeczki.

Nakładamy kopiasto farszu, na małą bułeczkę tak dwie kopiaste łyżeczki, na dużą - kopiastą łyżkę. Zawijamy, nie mam wam jak wytłumaczyć. Taki tutorial znalazłam, ni uja mi to nigdy nie wyszło:

http://www.chinasichuanfood.com/wp-c...fold-baozi.jpg

Nakładamy na pocięte kawałki papieru do pieczenia, takie kwadraciki, i robimy na parze jakieś 5 minut, aż spuchną i w środku farsz będzie gorący. Szybko się robią.

Coś jest niejasne?
ja juz cie kiedys o ten przepis prosilam a jeszcze nie zrobiłam ataka mam ochote
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:29   #2024
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. tak - ja mam taki sprytny plan, żeby załapać się na kurs letni w szkole w Japonii i zamieszkać u japońskiej rodziny więc być może dane będzie mi zjeść dobry ramen xD
Ale jeszcze zobaczę jak to wyjdzie - bo taka impreza najwcześniej w wakacje 2016.
Moj syn w przyszlym roku jedzie na 10 miesiecy do Japonii, ciekawa jestem jak mu sie spodoba

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:30   #2025
coffee
and cigarettes

Cytat:
Wege u nas też jedzą czysty gluten, to się seitan nazywa, ponoć dobre
W "Ugotowanych" jest koleś, co to coś gotował.
http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950...dz,149814.html
Jeśli dobrze pamiętam, to goście mówili, że bez smaku i mdłe. Więc Twoja teoria, że to jak z tofu - może być prawdziwa.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:31   #2026
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
To chomikow to bys nie mogla hodować
az sie oplułam
Stary 2014-11-20, 12:32   #2027
coffee
and cigarettes

Cytat:
Za to dziwi mnie bardzo jak Amerykanie idolizują Europę, ogólnie jak można idolizować Europę po tym wszystkim niewolnictwo, kolonizacja, wojny, ale niee, Stary Kontynent, szacun i vogule.
Co robią?
Stary 2014-11-20, 12:33   #2028
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ciekawe kiedy powstanie ruch pro life w stosunku do sterylizacji aborcyjnej XD

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

ja juz cie kiedys o ten przepis prosilam a jeszcze nie zrobiłam ataka mam ochote
Ten? Ale ja go nigdy nie robiłam jeszcze ale robiłam coś podobnego kiedyś, tylko bardziej z ciasta pierogowego. Ale te lepsze

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
W "Ugotowanych" jest koleś, co to coś gotował.
http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950...dz,149814.html
Jeśli dobrze pamiętam, to goście mówili, że bez smaku i mdłe. Więc Twoja teoria, że to jak z tofu - może być prawdziwa.
Jeżu, nie mogę oglądać tego programu, bo mi się żenada wylewa wszystkimi otworami ciała...a zapraszali mnie do niego
Stary 2014-11-20, 12:34   #2029
201604181004
Konto usunięte

z ciasta pierogowegfo chyba

jeso nic mi sie nie chce
Stary 2014-11-20, 12:36   #2030
coffee
and cigarettes

Cytat:
Jeżu, nie mogę oglądać tego programu, bo mi się żenada wylewa wszystkimi otworami ciała...a zapraszali mnie do niego
TVN szuka uczestników nie tylko do Rozmów w Toku w internetach.
Czemu nie poszłaś? Byłabyś sławna.
Stary 2014-11-20, 12:37   #2031
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Tylko takie dwa musisz mieć
Chyba lepiej to

Ja na te wątki narodowo-wojenne w ogóle nie wchodzę, bo mnie cholera trzaska.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:38   #2032
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
TVN szuka uczestników nie tylko do Rozmów w Toku w internetach.
Czemu nie poszłaś? Byłabyś sławna.
Dwa razy mnie zapraszali, raz na początku, i ostatnio do jakiejś specjalnej edycji o blogerach jakoś, tak, no nie wiem...
Stary 2014-11-20, 12:40   #2033
WhiteCherry
Zakorzenienie

jakbym pojechała do Japonii, to chciałabym spróbować tego

http://ii.worldmarket.com/fcgi-bin/i...=2000&cvt=jpeg

http://instagram.com/p/rPILdsnyXA/?modal=true

Stary 2014-11-20, 12:42   #2034
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Pocky z migdałami są najlepsze jadłabym to non-stop! Ale wiesz....

http://allegro.pl/paluszki-almond-cr...781512012.html

I nic nie chcę mówić, ale przepis na gyozę jest SAMA-WIESZ-GDZIE
Stary 2014-11-20, 12:42   #2035
201604181004
Konto usunięte

pocky jadlam! na dziwnym targowisku pani sprzedawała, jeso jakie dobre ale czasami balam sie ze te patyczki są drewniane (moj wzrok mi tak podpowiadal)
Stary 2014-11-20, 12:45   #2036
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Moj syn w przyszlym roku jedzie na 10 miesiecy do Japonii, ciekawa jestem jak mu sie spodoba
10 mcy? Dłuugo. A gdzie jedzie?

Cytat:
Co robią?
No idolizują XD wynosza do rangi idola. Mam znajomych w byłych koloniach niewolniczych i sporo rodziny w USA. Wszyscy patrza na Europę jak na cud cywilizacji, a ich kraje takie zle. Zwłaszcza USA jest złe. Potem jakaś dyskusja o tym, że czarni nie powinni używać słowa nigga, to takie głupie, w nastepnym zdaniu że to takie głupie bo Amerykanie/ludzie z Karaibów sa głupi, głupia kultura. Nie to co w Europie, tacy mądrzy. A ja tak wtedy się pytam - a kto wam to słowo nigga wymyślił? Eee noo ale to tylko wymyślił, to nie ważne co kiedys robili Europejczycy, ważne co teraz robią byli niewolnicy. Też im powiedziałam, żeby nie przesadzali z tym nigga bo straciło znaczenie, ja sie nie obrażam jako słowianka jak oni używają słowa slave. Noo ale to też inaczej, bo jestem Europejka.

Potem wrzucili jakiś filmik gdzie karaibska matka bije dziecko, leje czym popadnie. Ooo mentalność post-niewolnicza itd., jacy ci ludzie są. W Europie to by, bo prawa dziecka, u nas taki chory system. I nie ważne, że ktoś ich tej przemocy batem nauczył ważne, że Europa taka fajna. Potem gdzieś wyskoczył Breivik akurat, ja taka zalamana co tu się dzieje, ale to niiic, w Europie nie ma problemów na tle etnicznym, nie ma dzieci w beczkach, Sosnowiec nie istnieje, wszyscy sie kochaja a w tle leci nam Oda do radości.

Domyślam się, że po prostu utożsamiają Europę z Londynem i Paryżem a tydzień w Albanii otworzyłby im oczy.
Stary 2014-11-20, 12:45   #2037
cholernarejestracja
Copyraptor

http://harro.pl/pocky/120-pepero-z-migdalami-36-g.html a tu taniej, ale to taka trochę podróba.
Stary 2014-11-20, 12:49   #2038
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

I nic nie chcę mówić, ale przepis na gyozę jest SAMA-WIESZ-GDZIE
nie wyjdzie mi
Stary 2014-11-20, 12:51   #2039
201604181004
Konto usunięte

gyoza brzmi jak gejoza o_o
Stary 2014-11-20, 12:51   #2040
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie wyjdzie mi
No to poszukaj jakiejś knajpy z sushi która ma dania na gorąco, często jest gyoza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości